Tavasz

Az én nagy méregtelenedésem!

Sziasztok!! 

Ugyan még csak most kezdtem a levezető szakaszba, de nyilván nekem is rengeteg élményt és érdekes tapasztalatot hozott ez a néhány hét. Egyedien éljük meg ezeket az "életmódváltásokat", de valahol mindannyian ugyanarra vágyunk. Nekem ez az első, ami úgy érzem sikerült, és valóban gyökeres változásokat indított be.

Szénhidrát- és kávéfüggő voltam. Sokféle problémával. Jó alapom van már az új élethez, táplálkozási szokásokhoz és egész-séghez.  33 éves vagyok, 15 év kemény egészségromboló év áll mögöttem.  Idén májusban viszont jól álltak a csillagok. 

Az én nagy méregtelenedésem!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Három meg kettő nem mindig öt!

Anyák napja volt. Egyedül lógattam a lábam a kanapén. Nézegettem körbe. Két fénykép sikított a falról: "Nézz ránk!!!! Mielőtt még elmerülsz a szürke, szottyant kis gondolataid világában!"

Siker! Meghallottam! Az egyik képen három színes dorkó lógatta a lábát a dunai árvízbe, a másikon két lakk, egy piros és egy pink Martens dugta össze az orrát.

Három meg kettő nem mindig öt

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Az égbolt rejtelmei - a csillagászat világnapjának margójára

Sas-köd Hubble űrtávcső felvétele

Gyermekkorom egyik kedves versével nyitom meg ezt a blogbejegyzést:

FENN CSILLAG-ORSÓN...
Fenn csillag-orsón
szövik a sorsot,
lenn hűs habokon
vezetik a ladikot,
kis hal, nagy hal
előtte, mögötte.
W.S

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Tavasszal nehéz éhen halni, avagy: Most tankolj be medvehagymából!

MedvehagymaA természet terülj asztalkája a rendelkezésünkre áll. Nemcsak a vidéken vagy családi házban élőknek juthat friss zöld, egészséges táplálék, hanem nekünk városlakóknak is. Igaz, meg kell érte mozdulni! Ha mást nem, legalább a piacra ki kell kocogni érte, de az az igazi, ha túrázás közben magad szeded meg a finomságokat. Közben a túratársakkal megbeszélve, hogy ki mit készít majd belőle, recepteket lehet cserélni… És sokan nem is tudják, hogy amellett, hogy nyálcsorgatóan finom ételeket lehet belőle kreálni, még az egészségünket is jó irányba befolyásoljuk.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Esőember blog - 15. rész: Autizmus, a bezárt világ?!

Sokféle témáról írtam már az Esőember blogsorozatban, csak arról nem, hogy milyen az autizmussal együtt élni, milyenek a hétköznapjaink. Úgy illene, hogy az Autizmus Világnap közeledtével csak szépet és jót írjak, de ez most nem megy, és azt gondolom, hogy nem is lenne életszerű. Hiszen ki hinné el egy felnőtt autista fiút nevelő édesanyától, hogy minden csupa rózsaszín? Hát nem rózsaszín, de azért annyira nem is sötét, csak időnként nagyon nehéz.

Kék séta Balázzsal 2105-ben

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Mit csináltál magzatgyermek?

Nekem ugyan van saját gondolatmenetem arról, hogy a magzatgyerek gyerek-e vagy sem, ugyanakkor érdekelt, ki mit írt már előttem a témában. Az első mondat, amit olvastam, megdöbbentő volt: "Mi európaiak úgy gondoljuk, hogy a magzat még nem gyermek, gyermek csak a születése után lesz!"

Magzatgyermek világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Hitek és tévhitek a tojásfestés körül... Húsvétra készülve

Szeretem az ünnepek előtti készülődést, a karácsony, a húsvét külsőséges megnyilvánulásait.

Már előre jár az agyam, hogy hogyan díszítsem a lakást, lehetőleg ne műanyag, hanem élő vagy saját magam készítette apró-cseprő díszekkel.

husvet

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Anyák napja, avagy a gondoskodó szeretetben rejlő ünnep

Vasárnap Anyák napja. Olyan sok oldalról megközelíthető, hogy én sem gondoltam volna egészen addig, amíg el nem kezdtem gondolkozni a témán. Itt van rögtön a saját Édesanyánk. A legelső, ami eszünkbe jut, amikor közeledik ez a virágillatú, nemes ünnep. Emlékeztek, amikor kisiskolásként szorongattuk az orgona szárát, és izgultunk, hogy jól sikerüljön a versike, amit a tanítónéni gyakorolt velünk? Aztán, amikor már nagyobbak lettünk, saját feladatunk volt gondoskodni a tulipánról, orgonáról és a meleg ölelésről.

anyak-napja.jpg

4.94737
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (19 votes)

Lombtrágyázás

A lombtrágyázás viszonylag ritkán alkalmazott módszer a kiskerti növénytermesztésben, azonban hatékonysága igen jelentős. A levél bőrszövetén keresztül a hatóanyagok sokkal hatékonyabban és gyorsabban felszívódnak, mint a gyökéren keresztül, akárcsak a mi esetünkben. A humángyógyászatban a bőrre kent hatóanyagok kétszer hatékonyabban felszívódnak, mint az emésztőrendszeren keresztül.

magneziumhiany

4.846155
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (13 votes)

Egynyári növények: az egész nyáron át tartó virágözön

Végre elérkezett a várva várt tavasz! A hőmérséklet folyamatosan emelkedik. Így szinte már minden kertészetben megvásárolhatók az egynyári virágzó növények.

petunia

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Gyümölcsök a balkonról

A legtöbb gyümölcstermő növény már virágba borult vagy borul a napokban. Ilyenkor és a gyümölcsök érésekor gyakran elhangzik, hogy milyen jó lenne..., de nekem csak egy balkonom van. Azonban ma már a balkontulajdonosoknak sem kell elkeserednie, nagyon sok gyümölcstermő növény megtermeszthető a balkonon. Illetve ma már a legtöbb gyümölcsfa törpe változata is megvásárolható.

balkongyumolcs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

A palánták gondozása

Többen kérdezték, akiknek most sikerült beszerezni a vetőmagokat, hogy nincs-e már késő a vetésükhöz. Így a palántákkal való további teendők mellett erre is szeretnék kitérni. A legtöbb kiskerttel rendelkező házban már kicsíráztak a palántának szánt vetőmagok. így a további teendőket vesszük sorba.

tapkockas

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

A magzatgyermek varázsvilága

Március 25-e, a magzatgyermek világnapja. Örültem ennek a témának. Nemcsak azért, mert a szívem csücske a pocaklakó világ, hanem azért is, mert kivételesen sok síkon van az antalvali.com életében is jelen a "pocakosság", a magzati és anyai világ, az egymásra hangolódás, az együtt, egymással törődés, a szeretés.

Magzatgyermek világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A boldogság maga az út, vagy csak állapot? Cél vagy eszköz?

Az első, ami eszembe jut, amikor kimondom "boldogság", az egy pillanat, egy hangulat. Egy nem hosszan kitartó, de nagyon intenzív és szívet dobogtató érzés. Aztán, ha elmélyedek a szóban, egyre több mindent hoz magával.

Boldogság

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel