Tél

Na mizu? Avagy mi a helyzet az anyanyelvünkkel?

1999-ben az UNESCO közgyűlése február 21-ét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet ezzel is fel kívánta hívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.

Anyanyelv Nemzetközi Napja február 21.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Valentin-nap? De hiszen van nekünk Bálintunk!

Valentin nap?Úgy döntöttem, elmondom így, ahogy van… színt vallok nyilvánosan az oldalon. A ma olyan nagyon divatos szókombinációval élve, már-már coming out-olok. Elgondolkodtató, vajon miért népszerűbb ez a szimpatikus angol kifejezés, mint a csodaszép magyar "színt vallok" vagy épp "megnyílok" szavaink? Kicsit talán ilyen a Valentin-nap is. Népszerű. Külföldi és divatos. És akkor tehát az én megnyílásom. Figyelem! Csak erős idegzetűeknek!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Mit tud Andersen a szerelemről? És mi? Érezni vagy érteni szeretnénk?

Kulcs a zárban, pinnyog a telefonom! Elmosolyodom. Ő írt! Még érzem a csókját az ajkamon, most váltunk el egymástól. Mit írhatott? "Jó munkát Édes! Szeretlek! Csók!"

Szerelem…

Szerelem

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Velencei karnevál Mohácson? Kik is azok a Busók?

A farsangi időszakhoz közeledvén egyre többet foglalkozunk a jelmezekkel. Ki azért, mert a gyereke áll vele tanácstalanul szemben, hogy mi is legyen a mulatságon, és vannak, akik felnőttként is szeretnek ebben az időszakban "más alakot öltve" szórakozni. Talán nincs is olyan magyar ember, aki nem hallott még a mohácsi Busójárásról. De kik is azok a Busók?

Busó

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Ép bőrrel télen is - bőrápolási praktikák a hideg időkre

Mozgathatatlan mirelitujjak, érzéketlenre fagyott orrvégek, darabosra kifújt ajkak, és feszülő, piros orcák. A téli évszak komolyan igénybe veszi bőrünket, a lakásban uralkodó száraz levegő pedig már csak "hab a tortán". A hideg évszakokban bőrünknek fokozott ápolásra, megerősítésre van szüksége ahhoz, hogy ténylegesen és hatékonyan el tudja látni védelmi feladatát. Ez az ápolás külső és belső törődést egyaránt jelent.

Ép bőrrel télen is

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Készüljünk karácsonyra a gyerkőcökkel!

A karácsonynak annyira meghitt hangulata van, hogy kár lenne nem "kihasználni" a benne rejlő lehetőségeket arra vonatkozólag, hogy együtt készüljünk rá a gyerkőcökkel. Egyrészt kellemes, közös program lehet nap mint nap készíteni valami ünnepit, másrészt a várakozás idejét is örömmel, jó hangulattal tölthetjük meg.

A gyerkőc talplenyomata kedves ajándék lehet a nagyszülőknek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Karácsonyi gluténmentes menüsor

Karácsony, karácsony, karácsony! Bizony-bizony múlt vasárnap ismét elkezdődött az ünnepi lázas készülődés időszaka, az Advent. Mostanában egyre inkább kivonom magam az üzletek idegbajos karácsonyi rohamából, a túlzott ajándékozási lázból, mert rettenetesen fáraszt és idegesít. Igyekszem inkább a karácsony valódi értelmére fókuszálni: az elmélyülésre, a lelki felkészülésre, igyekszem magamból minden rosszat kizárni, és csak pozitív gondolatokkal feltöltődni.

Karácsonyi gluténmentes menüsor

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Decemberi készülődés - ötletek, tippek, receptek, gondolatok...

November vége van, hihetetlennek tűnik, hogy mindjárt itt a karácsony, én legalábbis csak kapkodom a fejemet. Az idő sem mondható szokványosnak, kíváncsi vagyok, idén vajon hólepte lesz-e ez a mindenki számára díszbe öltözött időszak. Mindezekkel "nem törődve" a nagy decemberi ünnepek egyre sebesebben közelednek. A kisgyerekek izgatottan várják a  Télapó érkezését, a Fény ünnepén pedig minden szívben megindul valami elmondhatatlan…

Decemberi készülődés

Már egy jó ideje - szinte bárhová is tér be az ember fia vásárolni, nézelődni - úton-útfélen "figyelmeztető jelzések" várják: ideje beszerezni az ünnepi forgatag kellékeit! Azért a nagy tumultusban ne tévesszük szem elől a lényeget, ami - bárhonnan nézem is - nem a szépen feldíszített csomagokban található!

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Friss fűszer a lakásból

Egyre inkább közeleg a tavasz, azonban a kinti hőmérséklet még nem kedvez a növénytermesztéshez. Természetesen már elvethetjük a hidegtűrő zöldségféléket, de a számuk még igen korlátozott.

4.81818
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (11 votes)

Szerelem és kapcsolat. Kinek mit jelent?

Múlt hétvégén volt a házasság világnapja, és pár nap múlva kopogtat az ablakunkon a Valentin nap. Kinek várt, kinek váratlan vendégként zörgeti az üveget. Elgondolkoztam a kapcsolati hálókról, a rendszerekről és szerelmekről. Hetek óta leplezetlen kíváncsisággal figyelem a környezetemben élő férfiakat és nőket, miként definiálják magukat az éppen aktuális kapcsolatukban, vagy épp a kapcsolatukat.

Szerelem, párkapcsolat

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Rákellenes világnap február 4.

Napok óta forgok a témán. Nem jött sehonnan szívből az írás, sőt a skálámon a dühtől egész a sírva zokogig terjedtek az érzelmeim. Nem írok a rákról, az ellenességéről sem. Nem szeretnék az életemben egy napot a ráknak szentelni, a gondolatának sem, még az ellenzésének sem. Nem látom értelmét.

Rákellenes világnap

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Családi menü tudományos megközelítésben 7. rész - Öt elem tana. Tél

Tél. Mindenkinek a mikulás, a karácsony, majd a szilveszter jut eszébe. Utána már várjuk a farsangot, hogy elzavarjuk a telet, és jöjjön egy kis napsütés, a hóvirág, és csodálva figyeljük a rügyek pattanását. De most nézzük meg azt, hogy miképp vészeljük át a telet egészségesen, mit tanácsol az Öt elem tana, mire figyeljünk, hogyan táplálkozzunk.

A tél a nyugalomról és az elcsendesedésről szól

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Kora tavaszi hagymás növények a lakásban

Igaz, hogy még csak január van, de a természetben egyre több jel utal a tavasz közeledtére. A nappalok egyre hosszabbak, bizonyos növények már kihajtottak, sőt mások már szirmot is bontottak.

tavaszi_kompozicio

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Januári kikelet

Az utóbbi években egyre korábban érkezik meg a tavasz, egyre rövidebbek a téli időszakok. Növényvédelmi szempontból komoly problémát jelent a tartós hideg és a téli csapadék hiánya. A tartós hidegre a kártevők, kórokozók egyedszámának csökkenése miatt van szükség. Ezért is jelenik meg egyre több probléma évről évre a növényvédelemben. A téli csapadék a talaj mélyebb rétegeit tölti fel vízzel, biztosítja a talaj mélyebb rétegeiben a víz raktározását. Valamint az örökzöldek pusztulását is a téli vízhiány okozza. Az örökzöld növények télen is párologtatnak, így a jelentős vízveszteség miatt szükségük van télen is a felvehető nedvességre.

kora_tavasz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Bőrápolás a hideg napokon

A hideg időszak nemcsak az immunrendszerünk ellenálló képességét teszi próbára, hanem bizony bőrünket is. Előfordulhat, hogy bőrünk nehezen viseli a kinti hideg levegő után otthonunk meleg, száraz klímáját. Érdemes ebben az időszakban nagyobb odafigyelést szentelni a bőrápolásra, hogy elkerüljük a különböző bőrproblémákat, illetve ha már szárazzá, kirepedezetté, érzékennyé vált bőrünk, kényeztessük természetes anyagokkal.

Bőrápolás télen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel