Káposzta

A savanyú káposzta számos betegség ellen véd

A savanyú káposzta a tél olcsó C-vitamin-forrása. De nem csak vitaminjai miatt érdemes fogyasztani, értékes vegyületei jótékonyan hatnak bélrendszerünkre is, sőt, a daganatos sejtek szaporodását is gátolhatják. 

Forrás: 
http://www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/savany%C3%BA-k%C3%A1poszta-sz%C3%A1mos-betegs%C3%A9g-ellen-v%C3%A9d
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Állandóan nassolni szeretne? Itt van az, amire ilyenkor testének szüksége van

A nassolás rabjai most megérthetik azt, hogy szervezetük ilyenkor milyen jeleket küld az alábbi útmutató segítségével.

A sóvárgás sok esetben a tápanyagok hiányát jelzi

Forrás: 
http://naturahirek.hu/allandoan-nassolni-szeretne-itt-van-az-amire-ilyenkor-testenek-szuksege-van/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A káposztafélék szerepe az immunerősítésben

Ismét egy újabb cikk, ami bizonyítja, ami itt az Antalvalis oldalon már szlogenné vált szerintem, hogy az immunerősítés a belekben kezdődik. Most a nyers zöldségek közül ez a cikk a káposztaféléket emeli ki, de azt hiszem, a lényeg továbbra is az, hogy minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt együnk, és figyeljünk oda a táplálkozásunkra.

kaposzta

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20111027_kaposztafelek_belrendszer#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_10_27&utm_content=normal
3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Őszi immunerősítés, avagy hogyan készüljünk a megfázós hónapokra

osz_fak.jpgSzeptember van, még élvezzük a nyárvégi napsugarakat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket a kertben, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már jelzik az ősz közeledtét. Sokak számára az ősz egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével, amiből aztán tavaszig ki sem lábalnak.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

K-vitaminnal a visszér ellen

Kidudorodó bicepsz helyett talán sima, szeplőtlen vádlival kellene Popeye-t bemutatni a rajzfilmben. Miért is? Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint, ami a Vascular Research Journal-ban jelent meg, azt találták, hogy a visszértágulatok megelőzésében fő szerepet játszó a fehérje, az MPG csupán k-vitamin jelenlétében aktivizálódik.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Miért jó a brokkoli?

brokkoliA londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes védekező rendszerét, így óva az artériákat a szívrohamhoz vezető lerakódásoktól.

Forrás: 
.
0
Értékelés: Nincs

A káposzta csodaszer!

A köznyelvben régen a szegény emberek orvosságának nevezték a káposztaféléket. A kelbimbó serkenti a vérkeringést, a vörös káposzta csökkenti a koleszterinszintet, a kelkáposzta csonterősítő, levelei alkalmasak a reuma tüneteinek enyhítésére, a savanyú káposzta pedig immunerősítő.

Kelbimbó
0
Értékelés: Nincs

Egyen sok brokkolit, párolva, ne főzve

Rossz hír a briteknek, hogy csak ártanak az egészségüknek, ha vízben főzik a zöldségeket: kutatók bebizonyították, hogy a brokkoliból vagy a kelbimbóból eltűnik a hasznos anyagok nagy része, ha forralják.

Brit szokás, hogy a zöldségeket szinte péppé főzik, a kutatók azonban felhívják a figyelmet arra: ez káros az egészségre, a hasznos anyagok nagy része ugyanis a forralás hatására a vízben köt ki.

Forrás: 
http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-122435
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A csodazöldség kívül és belül is véd a ráktól - brokkoli

Az egészséges diéta védhet a bőrrák ellen is. Egy friss kutatás szerint a brokkoli kivonata megvéd a káros ultraibolya-sugárzás ellen.

A brokkoli-kivonatot azonban nem lehet "napernyőként" használni, mert nem nyeli el a sugarakat. "Nem azt mondjuk az embereknek, hogy kenjék be a testüket brokkolival, és akkor nyugodtan kifekhetnek órákra a napra" - figyelmeztetett Paul Talalay, a Johns Hopkins Egyetem orvosi karának farmakológia professzora.

Forrás: 
http://www.inforadio.hu/hir/tudomany/hir-157690
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel