Karácsonyi menüsor

Karácsonyi menü Gaps étrendet követőknek

Karácsonyi GAPS diéta menüsorEzt a speciális étrendet   Dr. Natasha Campbell-McBride brit neurológus, táplálkozáskutató dolgozta ki néhány évvel ezelőtt, mondhatom családi indíttatásból is, hiszen az autizmusban szenvedő gyermekén szeretett volna segíteni. A GAP szindróma (Gut And Psychology Syndrom) kifejezés is az ő nevéhez fűződik, mivel a kutatásai során rájött arra, hogy a korábban főként mentális zavarnak tartott problémák, mint pl. az autizmus, diszlexia, hiperaktivitás, skizofrénia, tanulási, magatartási problémák összefüggnek a bélrendszer állapotával.  A bél gyógyításával a tünetek csökkenthetők, sőt meg is szüntethetők, a beteg meggyógyul.  

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Nyers-vegán karácsonyi menüsor

Nyers-vegán karácsonyi menüMa már mindenki tudja, hogy az étrend és az egészségi állapot egymással szoros összefüggésben van. Egyre többet halljuk, olvassuk, hogy az egészségünk megőrzéséhez együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg nyersen. Azt senki nem vitatja, hogy a friss, vitamindús ételek fogyasztása hasznunkra válik, csak legtöbben azt nem tudják elképzelni, hogy ezt milyen formában tegyék meg úgy, hogy erre pár nap után ne unjanak rá. Ha sokan el is kezdik a nyersevést, emiatt hamar abba is hagyják, mert legtöbbször győz a megszokás, a kényelem, és talán az, hogy a szokásos módon elkészített és szeretett ételeinkhez érzelmileg annyira ragaszkodunk. Szinte már szentségtörésnek számít a hagyományainkhoz annyira szorosan hozzátartozó nehéz és egészségtelen ételeinket hibáztatni testi bajainkért - pláne karácsonykor.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Karácsonyi Candida-diéta menü

Karácsonyi candida diétaIsmét nagy fába vágtam a fejszémet, hiszen olyan betegségben szenvedőknek szeretnék segíteni, akik nem ehetnek hagyományos menüt karácsonykor. Na, itt egy kicsit elgondolkodtam: tulajdonképpen mi is az hagyományos menü? A halászlé  önmagában tészta nélkül szerintem minden diétába belefér, ha valaki szeretne hozzá tésztát, tegyen bele a diétájának megfelelőt: a glutén- és tejmentes diétán lévők tegyenek bele gluténmentes tésztát, a candida diétán lévők pedig tehetnek hozzá tojásmentes teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, a GAP diétán lévők pedig fogyaszthatják önmagában, vagy esetleg maglisztből készült nokedlivel. Másodiknak lehet párolt vagy sült hús, valamilyen párolt zöldségkörettel, esetleg friss salátával, uram bocsá' erjesztett zöldségkörettel. Na mit szóltok? Hú nagyon beindult a fantáziám, de nem szeretnék ennyire előre rohanni, hanem vegyünk szépen sorban mindent.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Karácsonyi gluténmentes menüsor

Karácsony, karácsony, karácsony! Bizony-bizony múlt vasárnap ismét elkezdődött az ünnepi lázas készülődés időszaka, az Advent. Mostanában egyre inkább kivonom magam az üzletek idegbajos karácsonyi rohamából, a túlzott ajándékozási lázból, mert rettenetesen fáraszt és idegesít. Igyekszem inkább a karácsony valódi értelmére fókuszálni: az elmélyülésre, a lelki felkészülésre, igyekszem magamból minden rosszat kizárni, és csak pozitív gondolatokkal feltöltődni.

Karácsonyi gluténmentes menüsor

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Decemberi készülődés - ötletek, tippek, receptek, gondolatok...

November vége van, hihetetlennek tűnik, hogy mindjárt itt a karácsony, én legalábbis csak kapkodom a fejemet. Az idő sem mondható szokványosnak, kíváncsi vagyok, idén vajon hólepte lesz-e ez a mindenki számára díszbe öltözött időszak. Mindezekkel "nem törődve" a nagy decemberi ünnepek egyre sebesebben közelednek. A kisgyerekek izgatottan várják a  Télapó érkezését, a Fény ünnepén pedig minden szívben megindul valami elmondhatatlan…

Decemberi készülődés

Már egy jó ideje - szinte bárhová is tér be az ember fia vásárolni, nézelődni - úton-útfélen "figyelmeztető jelzések" várják: ideje beszerezni az ünnepi forgatag kellékeit! Azért a nagy tumultusban ne tévesszük szem elől a lényeget, ami - bárhonnan nézem is - nem a szépen feldíszített csomagokban található!

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel