Káros anyagok

Tartósítószereket tilt be az Európai Bizottság

Több, allergénnek tekintett tartósítószer kozmetikai termékekben való felhasználását korlátozó intézkedést jelentett be tegnap az Európai Bizottság. A testület azt követően hozta meg határozatát, hogy a fogyasztók biztonságával foglalkozó tudományos bizottság (FBTB) gondos kockázatértékelés után egyes anyagok korlátozására, illetve betiltására tett javaslatot.

Forrás: 
http://www.greenfo.hu/hirek/2014/09/27/tartositoszereket-tilt-be-az-europai-bizottsag
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

A káros vegyi anyagok csökkenthetik a spermiumszámot

Manapság már több jelentés is részletezi a vegyi anyagok felszabadulásának káros hatásait. Habár ez mind a nők, mind a férfiak szempontjából fontos, mégis a férfiakat érintik különösen. Illetve a partnerüket, ha valamikor családtervezésre szánnák magukat.

karos-vegyi-anyagok-csokkenthetik-a-spermiumszamot

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/044048_mens_fertility_BPA_sperm_count.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Súlyos bőrgyulladást okozhat a strandpapucsod, a farmerod és az ülőgarnitúrád!

Péntek délelőtt a Kossuth rádióban egy neves és elismert bőrgyógyász hosszan beszélt arról, hogy komolyan kéne már vennünk a textilekben, ruhaanyagokban, lábbelikben és bútorszövetben rejlő méreganyagokat. Ezek közül is a dimetil-fumarátot.

Én lassan 10 éve beszélek erről! 10 éve még hülyének néztek amiatt, hogy lebeszéltem mindenkit a fekete ruhákról (PPD), és állítólag "riogattam" az embereket azzal, hogy a bútorszövetben és a cipőkben halálos méreganyagok vannak. Örömmel tölt el, hogy végre az orvosok is kezdik komolyan venni ezt, sőt az ÁNTSZ a dimetil-fumarátot be is tiltotta.

Antal Vali


A dimetil-fumarát ugyan remekül gátolja a penészgombák elszaporodását, de ezzel együtt súlyos bőrgyulladást is okozhat. Az ÁNTSZ nemrégiben több olyan ruhaipari terméket talált ellenőrzése során, amelyek a megengedettnél nagyobb mennyiségű dimetil-fumarát (DMF) penészedést gátló anyagot tartalmaztak. A DMF ugyan remekül megakadályozza a penészgombák elterjedését, viszont ezzel együtt az egészségre is ártalmas.

Nem csoda, hogy az EU is tiltólistára tette ezt a vegyületet. Mindennek ellenére főleg a Távol-Keletről, azon belül is Kínából érkező cipők, farmerek és bőrből készült bútorok bizony nemegyszer tartalmazzák ezt az anyagot, de a mostani razzia során több európai országból származó terméknél is határérték feletti DMF mennyiséget állapítottak meg az ÁNTSZ szakemberei. Mivel rengeteg termék érkezik Kínából - és nem csak noname cipők, de márkás cuccok is - ezért aztán jobbnak láttuk utánanézni annak, hogy mi is ez a DMF.

dimetil-fumarat

Forrás: 
http://borsa.hu/dimetil-fumarat-borgyulladas-20100311
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (4 votes)

A Coca-Cola nevű vegyi koktél

Talán már hallottátok, hogy a Coca-Cola Co. kegyetlen talajvíz szennyező, emellett vízhiány okozó is egyes országokban. És valószínűleg tudjátok azt is, hogy a vállalat a tömeges lakosságmérgezést italai nagy választékával éri el. Miután elolvassátok ezt a gyors, rövid és informatív cikket, meg fogjátok érteni, mi az pontosan, amit szervezetetekbe visztek fogyasztásával és remélhetőleg könnyebb lesz így kiszállnotok az ördögi körből.

coca-cola_vegyi_koktel-450x.jpeg

Forrás: 
http://naturahirek.com/coca-cola-nevu-vegyi-koktel-vagyis-az-amit-valoban-tartalmaz/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A Monsanto bűnös mérgezés vádjában - mondta ki a Francia bíróság

Paul Francois francia farmer neurológia problémákban szenved a biotechnológiai óriás Lasso nevű gyomirtójának belégzése miatt. - mondta ki a francia bíróság. A súlyos ítélet újabb kérdéseket vet fel a növényvédő vegyszerek egészségügyi hatásaival kapcsolatban.

bunos_a_monsanto.jpg

Forrás: 
http://kulturaliskreativblog.com/2013/11/12/a-monsanto-bunos-mergezes-vadjaban-mondta-ki-a-francia-birosag/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Várandósság alatt a Spirulina megóvja a magzatot

Egy a Journal of Medicinal Food című lapban megjelent kutatás szerint a spirulina képes megvédeni a még meg nem született babákat a kadmium káros hatásaitól.

Ez azért fontos felfedezés, mert a kadmium egy rendkívül mérgező nehézfém, amely megtalálható többek között a rizsben és egyéb hétköznapi élelmiszereinkben is. Még a bio rizs is tartalmaz 3 ezrelék mennyiségben kadmiumot, ahogyan azt laboratóriumi vizsgálatok kiderítették.

A kadmium maradandó vesekárosodást okozhat. Riasztó sebességgel halmozódik fel a szervezetben, mert a felszívódását és a test szöveteihez való illeszkedését tekintve ugyanúgy működik, mint a kálium. És ami még rosszabb, a kadmium felezési ideje az emberi szervezetben nagyjából 20 év. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek nagyjából 20 évre van szüksége ahhoz, hogy a benne levő kadmium mennyiségének a felétől (!) megszabaduljon.

kadmium

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/041313_spirulina_cadmium_pregnancy.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Illatanyag allergia

Sziasztok!

Anikó vagyok nem rég találtam rátok. Sok hasznos infót találtam itt az elmúlt napokban.

Az én történetem kb. 15 éve kezdődött még általánosban.Az Avonos kozmetikumoktól bedurrant a szemem. Égett viszketett lehámlott.

0
Értékelés: Nincs

Azt kend magadra, amit meg is ennél!

A múlt héten - mondhatni reggeltől estig - egy gyönyörű utazáson vettünk részt a Natura-Budapest Kft. jóvoltából, ahol olyan csodákba vezettek be minket, mint a tartósítószerek nélküli tartósítás a ritmizálás eszközével, az emberi test és a növények közötti különös hasonlóság. Megtudtuk, hogy miért jó minden bőrnek a nyúlszapuka, és miért tart tükröt a répa a bőrnek? Beszélgettünk az Életről, a természet ritmikus körforgásáról, és hogy ebbe a körforgásba az ember is beletartozik.

Ezt szimbolizálja a Dr Hauschka termékek logója is: ásványvilág, növényvilág, állatvilág, benne az ember.

wala_heilmittel_logo.png

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Halálos hajfestékek

A festett hajúak száma folyamatosan nő, ma már férfiak is szép számmal megtalálhatóak közöttük. De milyenek a mai hajfestékek, kell egyáltalán tartani tőlük? S ha igen, léteznek alternatív megoldások?

Hajunk az egyik leglátványosabb névjegyünk. Formája, színe, fénye sok mindent elárul rólunk. A természetes, élő színek fiatalítják, a fakó és az ősz hajszálak öregítik az arcunkat. Van, akinek a hajfestés szükséges rossz -„mert hogy néznék ki egyébként" - van, akinek játszadozás az évszaknak vagy a hangulatnak éppen megfelelő színekkel, sokan pedig egyszerűen az aktuális divatnak hódolnak, amikor vörösre, feketére vagy éppen csíkosra festik-színezik hajkoronájukat.

Forrás: 
http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/849
4.444445
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (9 votes)

Fürdéskor használt samponok és testápolók szennyezik a környzetet...

A vízkészletek szennyezésével, kapcsolatban a tanulmányok túlnyomó többsége eddig a szennyvízre fokuszált. Az EAP (Environmental Protection Agency - Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége) kutatása alapján a mindennapokban használt, tisztálkodó szerek is veszélyt jelenthetnek környezetünkre.

A szennyvízből, hormonok és antibiotikumok kerülnek a vízkészletekbe, aminek következtében, - több kutatásból is igazolta már - a hím halak nőstényívé válnak. Remek példa erre még, a Chemical Valley (Vegyi-völgy) a kanadai Ontario államban, ahol az elmúlt 15 évben drasztikusan
csökkent a fiú születések száma "valószínűleg" a talajban található hormonháztartású vegyületeknek köszönhetően.

nem-vettem-figyelembe

Jelenleg 10 millió (persze lehet, hogy ennél már több) vegyi anyagot ismerünk, és ebből 1000-hez tartozik átfogó vizsgálat, csupán 1000hez! Az EAP és Ilene Ruhoy a tanulmány egyik szerzője felhívták a figyelmet arra, hogy a tisztálkodással is egyre több, hatóanyag és környezetre ártalmas összetevő kerül a vizekbe. Személy szerint én csodálkozom azon, hogy ez a tanulmány napvilágot látott... - magyarul - amit magadra kensz az ártalmas a környezetre, akkor ránk milyen hatással van, ha minden nap ezeket használjuk?

Forrás: 
stop.hu)
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A magyarok szerint kockázatos enni

A magyarok kétharmada (64 százalék) szerint a mesterséges vegyi anyagok akár súlyosan is károsíthatják az egészséget.
Forrás: 
http://index.hu/belfold/paradicsom/2009/07/17/a_magyarok_szerint_kockazatos_enni/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Veszélyes lehet a klórozott ivóvíz

Az ivóvíz klórozása során keletkező melléktermékek súlyosan veszélyeztethetik az újszülöttek egészségét, ha a kismama ezt egy bizonyos mennyiség felett fogyasztja - állítja egy átfogó brit tanulmány, amely a maga nemében az első volt a világon.

Forrás: 
http://oe.vm03.rufftech.hu/cikk/0826/656856/20080623_ivoviz_klorozas_trihalometanok_csapviz_kemeny_viz_fertotlenites_1.htm
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A földigiliszta az új kanári

Súlyos hatással van a földigiliszták szaporodására, ha a talaj, amelyben élnek, szennyezett. A szakértők szerint itt az ideje elgondolkodni azon, az emberek szervezetét vajon hogyan teszik próbára a különböző kémiai anyagok.

Forrás: 
http://inforadio.hu/hir/tudomany/hir-215905
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Újabb nyomós érv a paracetamol ellen

A paracetamol heti egyszeri használata háromszorosára növelheti az asztma kialakulásának kockázatát, míg más láz- és fájdalomcsillapítónál a kutatók nem mutatták ki ezt a hatást.

Forrás: 
http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-226237
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Súlyosan árthatnak a magzatnak az antibiotikumok

Régóta folynak viták arról, hogy a várandós nőknek szabad-e antibiotikumot szedniük. A vita eldőlni látszik, egy kutatás szerint ugyanis hosszú távú károsodást szenvedhet az a gyermek, akinek magzati korában édesanyja ilyen készítményt szed.

Forrás: 
http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-226297
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel