Káros kozmetikumok

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

A kozmetikai ipar elárasztja a piacot szintetikus hajfestékekkel. A reklámok kecsegtetőek, hisz egyre rövidebb hatóidővel, egyre krémesebb állaggal, kényelmesen, mosolyogva festhetjük akár otthon is a hajunkat. Pénztárcától függetlenül, bárki találhat magának egy jó kis átváltoztató vegyi koktélt féltett hajkoronájára. Egyre gyakrabban fellelhető a reklámban vagy a festék csomagolásán utalás arra, miszerint a termék ápoló hatást fejt ki a benne található (vélhetően finomított), pár csepp egzotikus olajnak vagy valamilyen hozzáadott vitaminnak köszönhetően. Mi több, számos hajfesték nem tartalmaz már ammóniát.Tények és tévhitek a hajfestékekről

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Termékteszt: Az Ön polcán is káros gyerekfogkrém lapul?

Természetesnek gondoljuk, hogy a gyerekeknek készült kozmetikumok különös gondossággal, válogatott alapanyagokból készülnek, és sokkal tisztábbak, mint a felnőtteknek szánt termékek. Gyerekfogkrém-tesztünkből kiderül, mennyire igaz ez a megállapítás. 

12 különféle (6 éves korig ajánlott) gyermekfogkrémet teszteltünk a bennük lévő kockázatos és természetes anyagok alapján. A termékek címkéjén feltüntetett összetevők listáját vizsgáltuk.

Forrás: 
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-gyerekfogkremek-0
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Nagy mennyiségű kozmetikai bőrhalványítóról derült ki: A termékek higanyszennyezettek!

A higany hírhedt az agyra és a vesére gyakorolt mérgező hatásáról. Egy igen erős, ám annál csendesebb rombolóról van szó, amely az egészséges sejtek működését veszi célba.

A higanyvegyületek könnyedén felszívódnak a bőrön keresztül, és képesek megtizedelni a melanoszómák (ezekben termelődik a melanin) számát.

hg-mercury

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/043630_cosmetic_products_mercury_contamination_heavy_metal_toxicity.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Sosem késő?!

Valóban tisztulni akar a szépségIPAR? Vagy csak rájött, hogy a vásárlókat egyre nehezebb átverni?

A nagyhírű világcég, a Johnson&Johnson 2012 nyarán bejelentette, hogy 2015-ig kivonnak minden veszélyes eredetű, egészségre káros anyagot a termékeikből. Csak kérdés, hogy ők milyen összetevőkről gondolják, hogy veszélyesek...

2011-ben, amikor életbe lépett a RICH kozmetikumokra vonatkozó új szabályozása, már ígéretet tettek egyszer arra, hogy a 2013 évvégéig biztonságos anyagokra cserélik a termékeikben fellelhető összes aggályos összetevőt, kezdve a babaápolási termékekkel. Szerinted ez megtörtént? A hosszú lecserélési időszak csak arra volt jó, hogy túladjanak az összes mérgező babaápolási szeren, hogy ne maradjon semmi a nyakukon. És természetesen mindezt egy médium sem verte nagydobra, ezért ne gondold, hogy ez alatt a 2 év alatt senki sem vett a kisbabája számára veszélyes „ápolószereket"! Mert nem csak egyedül a Johnson házatája bűzlik...

sosem_keso_01

Forrás: 
http://www.cbsnews.com/news/johnson-johnson-to-phase-out-potentially-harmful-chemicals-by-2015/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Rúzs ólomból, lakásillatosító kőolajból

Na végre! Ritkán olvasni női portálon ilyen leleplező cikket, habár az érintett témakör csak a jéghegy csúcsa. Reméljük az olvasók fejében megkezdődik a változás...

Rúzs ólomból, lakásillatosító kőolajból

Forrás: 
http://www.nlcafe.hu/ezvan/20120524/karos-anyagok-az-illatszerekben/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Mellrákot okoznak a kozmetikai szerekben lévő parabének?

Az elmúltmellrakot_okoznak_01 évtizedekben számos kutatás vizsgálta már a dezodorokban lévõ parabének esetleges szerepét a mellrák kialakulásában, és az eredmények általában nem voltak megnyugtatóak. A legújabb vizsgálatok szerint az arckrémekben, dezodorokban, sőt néhány feldolgozott hústermékben is megtalálható parabén nevű vegyületek egyértelműen kimutathatók a mellrákkal diagnosztizált nők szövetmintáiból. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20120117-ujabb-veszelyes-osszetevot-talaltak-a-kozmetikumokban-paraben.html
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Naponta 500 mérget kenünk magunkra

Egy most közzétett felmérés szerint a nők mindennap közel 500 fajta különböző, gyakran rákkeltő anyaggal borítják be a testüket különböző krémek, kenőcsök, illatszerek és alapozók formájában

TOKIÓ-BUDAPEST - Nem gondoltam volna, hogy a kozmetikumok ennyi káros vegyi anyagot tartalmaznak, pedig a reklámok szerint a kozmetikumok minden cseppje friss, természetes és egészséges. Mostantól megnézem, mit kenek magamra - riadt meg a legújabb kozmetikai hírek hallatán Fődi Brigitta (22). 

Forrás: 
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/naponta-500-merget-kenunk-magunkra-2005121
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A szappanokról

Annak ellenére, hogy Magyarországon a higiénia fontosságának hangsúlyozása még nem vehető le a napirendről, azt is tudomásul kell venni, hogy megszaporodtak a tisztálkodószerek túlzott használatából eredő bőrproblémák.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Káros anyagok a kozmetikumokban

A tisztálkodó és testápolási termékekkel kapcsolatban nemcsak azt lenne fontos vizsgálni, hogy milyen anyagokat tartalmaznak, hanem arra is oda kellene figyelni, miket nem szabadna tartalmazniuk!

Számos szokványos szappanban, krémben és egyéb kozmetikai termékben - mint ahogy arról már tegnap is írtam - vannak olyan összetevők, melyek bizonyítottan vagy alaposan vélelmezhetően károsak az egészségre, és nem kívánt reakciókat válthatnak ki. Listánk segítségével ismereteket szerezhet a káros összetevők természetéről.

Nem csak a levegőben és az élelmiszerekben találhatunk szennyeződéseket és mérgező anyagokat, hanem számos kozmetikum és háztartási tisztítószer is tartalmaz veszélyes anyagokat, melyek káros hatással lehetnek az egészségre. Olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, melyek egészségkárosító hatásukról ismertek. Az ilyen kémiai anyagoknak általában kicsi a molekulasúlyuk, így a bőrön keresztül a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez és ott súlyos károsodásokat okozhatnak.

karos-kozmetikai-osszetevok

4.1875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (16 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel