Kelkáposzta

Káposztafélék és jótékony hatásaik

Sokan félnek a káposzta fogyasztásától, különösen nyers formájában. Egészséges bélflóra esetén azonban nem okozhat emésztési problémát, de ha ügyelünk a megfelelő fűszerezésre, elkészítési módra, akkor biztos, hogy gond nélkül fogyasztjuk majd.

Káposztafélék

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Az igazság a fehérjékről

Sokan gondolják, hogy a fehérjék kizárólag a húsokkal és tejtermékekkel jutnak a szervezetünkbe. Pedig ez nem igaz. A fehérjéket alkotó aminosavak megtalálhatóak a zöldségekben is, főleg a sötétzöld színűekben, és a sötétzöld levelűekben. Ha ezeket rendszeresen és változatosan fogyasztjuk, akkor mindent megkap a szervezetünk, amire szüksége van. Ezek legegyszerűbb beviteli módját a zöld turmixok jelentik, melyek finomak és fehérjedúsak.

Forrás: 
http://mannaturaletelmanufaktura.blogspot.com/2011/08/az-igazsag-feheren.html#more
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

K-vitaminnal a visszér ellen

Kidudorodó bicepsz helyett talán sima, szeplőtlen vádlival kellene Popeye-t bemutatni a rajzfilmben. Miért is? Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint, ami a Vascular Research Journal-ban jelent meg, azt találták, hogy a visszértágulatok megelőzésében fő szerepet játszó a fehérje, az MPG csupán k-vitamin jelenlétében aktivizálódik.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A K-vitamin tisztítja az ereket

A K-vitaminnak  nem csak a csontritkulás megelőzésében és a természetes D-vitamin képződésben van szerepe, hanem az erek állapotának a megőrzésében is!

Állatkísérlettel bizonyították, hogy a K-vitamin csökkenti a kalcium alapú felrakódásokat az erek falában.

K-vitamin 

Forrás: 
Orvosiszótár
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel