Kert, Kertészkedés, Növénytermesztés, Csíráztatás

Szedd magad alma - 2016-os frissített adatok

Egy kutatókból álló orvoscsoport kiderítette, hogy azok az anyák, akik a magzatuk kihordása alatt rendszeresen fogyasztottak almát, azoknál az újszülött gyermeknél az asztma kialakulásának az esélye jelentősen csökkent.

Megfigyelték még azt is, hogy azoknál a gyerekeknél, akik naponta legalább egy alkalommal ittak almalét, 47%-kal csökkent az asztmás roham előfordulása azokkal szemben, akik ezt jóval ritkábban, havi rendszerességgel tették meg. Emiatt az alma az étkezésekhez való rendszeres bevezetése különösen ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek.

almafa

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-alma
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Dánia célja a 100%-os tisztagazdálkodás elérése

Dániában az összes előállított élelmiszer 8 százaléka bio, exportját pedig 2007 óta 200 százalékkal növelte meg az organikus élelmiszerekből.

A dán kormány most azon dolgozik, hogy drasztikusan növelje a bioélelmiszerek előállítását, a végső cél pedig, hogy csak tisztagazdálkodásból előállított élelmiszerek kerüljenek az asztalra.

Forrás: 
http://greenprofit.hu/index.php/mozaik/elelmiszerek/1278-dania-celja-a-100-os-tisztagazdalkodas-elerese
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Biológiai védekezés a kiskertben

Itt a tavasz, így megsokszorozódott a növényvédelmi teendők száma. Az időjárás egyre kedvezőbb a kórokozók, kártevők szaporodásának is. A még gyenge szöveteken könnyen bejutnak a kórokozók, károsítják a kártevők. A növényvédelemben elsősorban a megelőzésen van a hangsúly, ezért különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a növények megfelelő fejlődésére.

katica

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Egynyári növények: az egész nyáron át tartó virágözön

Végre elérkezett a várva várt tavasz! A hőmérséklet folyamatosan emelkedik. Így szinte már minden kertészetben megvásárolhatók az egynyári virágzó növények.

petunia

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Fűszer- és gyógynövénykert

Ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fűszer- és gyógynövénygyűjtés, azonban akár saját fűszerkertet is kialakíthatunk, amelyből garantáltan szennyezőanyag-mentes növényeket szüretelhetünk. Valamint kora tavasztól késő őszig frissen is felhasználhatjuk.

fuszer

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Hogyan növesszünk erdőt nagyon-nagyon gyorsan?

Képtelenségnek hangzik, de Shubhendu Sharma azon munkálkodik, hogy - foltonként ugyan - de újraerdősítse a Földet.

Egy emberek által telepített erdőnek legalább 100 évre van szüksége a kiteljesedéshez úgy, ha hagyják a maga módján nőni. De mi van, ha képesek vagyunk ezt a folyamatot a tízszeresére gyorsítani?

Shubhendu Sharma Eco-vállalkozó, aki kitalálta, hogy hogyan telepítsen helyi, önfenntartó erdőket a világon bárhol, az ipari eljárások hatékonyságával. El is mondja, hogyan.

hogyan-novesszunk-erdot

Forrás: 
http://blog.ted.com/2014/05/09/shubhendusharma/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A szobanövényekről se feledkezzünk meg!

Az előző cikkben a földkérdéssel foglalkoztunk, hogy milyen talajjavító anyagokkal tudjuk jó minőségűvé varázsolni kertünk talaját. Közeleg a tavasz, emiatt a szobanövényekről sem szabad megfeledkeznünk. A lakásban is ébredeznek a szobanövények, egyre több új hajtás és levél jelenik meg rajtuk. Így elérkezett a szobanövények átültetésének ideje is!

orchidea

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Föld, a kertészkedés alapja

A föld a kertészkedés alapja! Ezzel a kijelentéssel kezdhetnénk minden kertészeti vonatkozású írást, előadást. A legtöbb probléma, sikertelenség a föld, ültetőközeg minőségétől, tápanyagtartalmától, szerkezetétől, biológiai aktivitásától ered. Az eredményes kertészkedés, növénytermesztés alapja valóban a megfelelő talaj, ültetőközeg!

talaj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Friss fűszer a lakásból

Egyre inkább közeleg a tavasz, azonban a kinti hőmérséklet még nem kedvez a növénytermesztéshez. Természetesen már elvethetjük a hidegtűrő zöldségféléket, de a számuk még igen korlátozott.

4.81818
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (11 votes)

Palántanevelés

Egyre gyorsabban közeleg a tavasz, így a palántanevelésre is fel kell készülnünk, be kell szereznünk a szükséges alapanyagokat. A sikerességünk egyik legfontosabb eleme a jó minőségű vetőmag, valamint a csíráztatásra szánt közeg. A vetőmagokról az "A tavasz közeledtével eljön a vetőmagok beszerzésének ideje! Milyet válasszunk?" című blogbejegyzésben olvashattatok. Most leginkább a palántanevelési lehetőségekkel, eljárásokkal foglalkozunk.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

A tavasz közeledtével eljön a vetőmagok beszerzésének ideje! Milyet válasszunk?

Néha még a tél érezteti a hatását, de már egyre több jel utal a tavasz érkezésére. A nappalok egyre hosszabbak, és a napsugarak erősségén is érezhető a tavasz közeledte. Ha nyitott szemmel járunk a környezetünkben, akkor már a növények "ébredezését" is megfigyelhetjük. A legtöbb növény már a nyugalmi időszak végén jár, vagy már le is telt ez, és a hőmérséklet emelkedésével a rügypattanásra készülődnek.

kertterv

4.77778
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (9 votes)

Kora tavaszi hagymás növények a lakásban

Igaz, hogy még csak január van, de a természetben egyre több jel utal a tavasz közeledtére. A nappalok egyre hosszabbak, bizonyos növények már kihajtottak, sőt mások már szirmot is bontottak.

tavaszi_kompozicio

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Januári kikelet

Az utóbbi években egyre korábban érkezik meg a tavasz, egyre rövidebbek a téli időszakok. Növényvédelmi szempontból komoly problémát jelent a tartós hideg és a téli csapadék hiánya. A tartós hidegre a kártevők, kórokozók egyedszámának csökkenése miatt van szükség. Ezért is jelenik meg egyre több probléma évről évre a növényvédelemben. A téli csapadék a talaj mélyebb rétegeit tölti fel vízzel, biztosítja a talaj mélyebb rétegeiben a víz raktározását. Valamint az örökzöldek pusztulását is a téli vízhiány okozza. Az örökzöld növények télen is párologtatnak, így a jelentős vízveszteség miatt szükségük van télen is a felvehető nedvességre.

kora_tavasz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Az EM-Bio felhasználásának lehetőségei

Az EM-Bio kiemelkedő tulajdonsága abban rejlik, hogy egy készítményen belül megtalálhatóak aerob és anaerob mikroorganizmusok, illetve a készítményben lévő törzsek összeválogatásakor az is kiemelkedően fontos volt, hogy nagyon stabil legyen a készítmény. Ezért is ilyen széles az összeválogatott mikroorganizmusok típusa.

Egy rendszer, amelyben a baktériumok, gombák, algák szimbiózisban élnek egymással, egymás élettevékenységét kiegészítik, segítik, bizonyos mikroorganizmusok tápanyagként szolgálnak a többi mikroorganizmus számára.

fold

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel