Kóla

Indiában újraértelmezték a kóla funkcióját

Minden jó valamire - még a kóla is!

Az indiai chhattisgarh-ban a gazdák találtak egy szert, ami olcsóbb és ugyanolyan jól kiírtja a kártevőket.

A Mezőgazdasági kutatók adtak hozzá tudományos magyarázatot is: azt mondják, az italok magas cukortartalma valóban alkalmas a kártevők kiirtására. A Pepsi és a Coca-Cola nyilván nem ért egyet, szerintük semmi nincs az italban, ami megölhetné a kártevőket. Vajon mit szólnak ehhez az immár elhalálozott kártevők? 

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/kulfold/indiaban-ujraertelmeztek-a-kola-funkciojat
0
Értékelés: Nincs

A kóla hatásai - avagy melyik a jobb, a kóla vagy a heroin?

Úgy gondolom, aki az AntalVali.com-ot olvassa, van annyira tudatos, hogy alapból nem iszik kólát. Ennek ellenére érdekesnek tartom ezt a cikket, szeretném, ha elolvasnád. Hátha ezzel az írással meggyőzhető az is, aki eddig hülyének nézett az egészségmániáddal együtt.

Melinda

Forrás: 
http://beaterra.net/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Az iskolai büfék átka a Cola

Emlékeztek az iskolai wc-kben terjengő hipó és társai szagára? Mi lenne ha inkább a takarítónőre  hagynánk a Cola "fogyasztását"  az iskolákban, mert remekül oldja a vízkövet a wc-ben, anélkül, hogy káros gázokat bocsátana ki használat közben! Így gyermekeink sem szipálkolnák be a maró bűzt! És a kólát semm innák...

Fürtös


Szemfényvesztés, vagy tényleg kivonul a Pepsi az iskolákból?

Világszerte folytatja a cukrozott üdítőitalok iskolai kivonásának akcióját az amerikai PepsiCo. Többszöri megkeresésünkre sem adtak kielégítő választ a Pepsinél, pedig kíváncsiak lettünk volna arra, hogy hazánkra is vonatkozik-e ez a vállalás.

Forrás: 
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/szemfenyvesztes-vagy-tenyleg-kivonul-pepsi-iskolakbol
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A kokain (koksz, kóla, kokó, fehér)

A kokain (INN: cocaine) helyi érzéstelenítő gyógyszer valamint drog. Ezt az alkaloidot ma már csak a fül-orr-gégészek használják a központi idegrendszert erősen izgató hatása miatt.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A kóla izombénulást okoz

A túlzásba vitt kólafogyasztás veszélyeire hívja fel a figyelmet [1] az International Journal of Clinical Practice szaklapban görög kutatók tanulmánya. Dr. Moses Elisaf és szerzőtársai több olyan esetre is felhívják a figyelmet, ahol bizonyíthatóan a kólaivás miatt kialakult kóros káliumhiány okozott a pácienseknél izombénulást, sőt, egy esetben tüdőparalízist is.

0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel