Körte

Szedd magad körte - 2016-os frissített adatok

A körte azon ritka gyümölcseink egyike, amelyet az almához hasonlóan szinte egész évben beszerezhetünk a piacokon. A legkorábbi körte júniusban érik, míg a téli fajták minden különösebb gond nélkül, akár húsvétig is eltarthatóak.

A statisztikai adatok alapján éves szinten 6kg körtét fogyasztunk, míg a fogyasztási idényben megegyező almából ugyanakkor több mint 25 kg-ot eszünk meg.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-korte
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Az almatermésűek jótékony hatása

A barack után az almatermésűek következnek a sorban, közülük is az alma és a körte. Az egyik leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök. Magyarország az alma és a körtetermesztésben is jeleskedik a minőséget tekintve. Akár csak a többi gyümölcs esetén, ezekből is termesztő körzetek alakultak ki hazánkban. A termelők azonban egyre nehezebben tudnak versenybe szállni a más országokból érkező gyümölcsökkel. Pedig a reklámokból oly népszerű zöldalma, vagyis Granny Smits alma is kiválóan termeszthető hazánkban! Vagy a körték közül népszerű Bosch kobakot, vagy Alexandert miért Olaszországból hozzuk a zamatos hazai termés helyett?

alma

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

3 őszi gyümölcs öregedés ellen

Bár szinte minden gyümölcsöt megvehetünk évszaktól függetlenül, mégis érdemes az idénynek megfelelőt választani: nemcsak finomabb, de összetevői is értékesebbek!

Forrás: 
freespirit.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mérgezett a török körte

A német élelmiszer-biztonsági hatóság vészjelzést adott le az unió más tagországainak, hogy török körtében olyan és akkora mennyiségű Amitraz mérget talált, mely veszélyezteti a kisgyermekek egészségét.

Forrás: 
http://www.agroland.hu/agroland/?hir=6475
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mérget eszünk a zöldséggel

Vizsgálatok szerint az import zöldség-gyümölcs rendre szennyezettebb a hazainál. A magyarral sokszor szinte „biót” veszünk, de mire figyeljünk a külföldinél? Vásárlási tippek az FN.hu-n.

Forrás: 
http://www.fn.hu/zold/20091006/merget_eszunk_zoldseggel/?hirlevelkatt=2009-10-07
0
Értékelés: Nincs

Egészségesebbek a gyümölcsök, mint korábban gondolták

A táplálkozási szakemberek idáig valamelyest fontosabbnak tartották a zöldség-, mint a gyümölcsfogyasztást. A különbség azonban talán hamarosan eltűnhet: a gyümölcsökről kiderült, hogy akár ötször annyi antioxidánst is tartalmazhatnak, mint korábban feltételezték.

0
Értékelés: Nincs

Öt étel, ami segít egészségesen fogyni

Nem szükséges zsírégető tablettákhoz folyamodni annak érdekében, hogy hatékonyan fogyjon az ember - csak éppen kevesen tudják, hogy öt közismert és közkedvelt élelmiszer is rendelkezik zsírégető hatással.

Forrás: 
inforádió.hu
4.4
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel