Szépségápolás, bőrápolás, hajápolás, kozmetikumok

Bíró Szabolcs - Élni csak hősként lehet!

A napokban Bíró Szabolccsal, a Wise Tree Naturals natúrkozmetikai cég megálmodójával és alapítójával beszélgettem. Egy hihetetlenül megragadó és pozitív személyiségű férfival töltöttem a délelőttömet, ittam a kávémat és a szavait. Szabolcs vegyészmérnök, azon belül ásványolaj- és petrolkémiára szakosodott, hatalmas tudású, Európa szinten és a tengerentúlon is elismert kutató. A Magyar Tudományos Akadémia kitüntetését világszabadalmával vívta ki, amely ma is szabadalmi oltalommal védett találmány.

Tengerentúl is elismert kutató

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

A növényi hajfestés maga a természetességSzínek, amelyeket a természet alkotott. A növényi hajfestés számomra maga a természetesség, ugyanakkor elfogadás is, hiszen az alapszín meghatározó a kívánt szín kiválasztásánál. Saját hajszíned biztosan jól áll, ezt elfogadva gyönyörűen csillogó színeket festhetünk. Szépülj te is természetesen, több ezer éve bevált módszerrel.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Moringa - Isten ajándéka az egészséges élethez

Moringa faJoggal gondolhatjuk, hogy egy újabb superfooddal állunk szemben, hisz a moringa 2x több vitamint tartalmaz, mint a répa, 14x több kalciumot, mint a tej, 4x több rostot, mint a zab, 4x több káliumot, mint a banán és 9x több vasat, mint a spenót. A fa minden része ehető, de a levelében van a legmagasabb hatóanyag-koncentráció. Mivel a szárított levél a leggazdagabb tápanyagokban, már kis mennyiségben képes a szervezetben lévő hiányokat pótolni. Épp ezért Kelet-Afrikában, ahol jelentős mértékű az alultápláltság, moringa fa ültetvényeket telepítenek. Segítségével alultáplált gyerekeket és felnőtteket mentenek meg.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

A kozmetikai ipar elárasztja a piacot szintetikus hajfestékekkel. A reklámok kecsegtetőek, hisz egyre rövidebb hatóidővel, egyre krémesebb állaggal, kényelmesen, mosolyogva festhetjük akár otthon is a hajunkat. Pénztárcától függetlenül, bárki találhat magának egy jó kis átváltoztató vegyi koktélt féltett hajkoronájára. Egyre gyakrabban fellelhető a reklámban vagy a festék csomagolásán utalás arra, miszerint a termék ápoló hatást fejt ki a benne található (vélhetően finomított), pár csepp egzotikus olajnak vagy valamilyen hozzáadott vitaminnak köszönhetően. Mi több, számos hajfesték nem tartalmaz már ammóniát.Tények és tévhitek a hajfestékekről

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

A hajam henna előtt és után

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek - képes illusztrációval - tapasztalataimat a hennával való hajfestést illetően.

Amiért le akartam cserélni a vegyi festékeket az az, hogy nagyon elkezdett hullani a hajam, és megváltozott a szerkezete, sprőd, fénytelen, elgyengült lett. 20 évig magam festettem a hajam kémiai festékekkel.

A hajam hennázás előtt:

Kriszti haja hennázás előtt

Két és fél hónapot vártam a legutolsó vegyi festés után, igazából a kiváncsiságom, és a lenőtt hajtövem miatt nem vártam tovább. Kikevertem Vali alapreceptjét, mindent szó szerint úgy, ahogy javasolta. Kémiai festékkel vörösbor színűre volt előtte festve a hajam, ami eredetileg középbarna, 45 évesen pár ősz hajszállal. Ez utóbbi kb. 10% lehet. Festés előtt kb. 3-4 cm volt a lenövés.

4.8125
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (16 votes)

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Hagyd, hogy magával ragadjon a növényi hajfestés! Engedd el régi megszokásaidat, megkövesült elvárásaidat. A következő 10 pont segít neked abban, hogy te is olyan elfogulttá válj, mint én.  Fogadd el a lehetőségeidet, és színezz tisztán, természetesen!

A végeredmény gyönyörű fényes haj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Hydroxypropyl starch phosphate

E 1442 (hidroxipropil) dikeményítő-foszfát

Természetes eredetű, növényi keményítő alapú, gél állagú sűrítő anyag. Előzselatinizált cukor. A  a természetes keményítő módosított változata.

A Bioemsan gyógynövénycsalád

A Bioemsan natúrkozmetikumok gyógynövényei kiváló minőségűek, hiszen effektív mikroorganizmusokkal fermentálják őket, így erősítik a hatásukat. Amennyire csak lehetséges, parasztudvarokból származnak, ahol már EM-mel dolgoznak. A Multikosmos Magazin bemutatja ezeket a gyógynövényeket.

bioemsan

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2013 májusi szám, Die bioemsan-Kräuterfamilie
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Bőrápolás a hideg napokon

A hideg időszak nemcsak az immunrendszerünk ellenálló képességét teszi próbára, hanem bizony bőrünket is. Előfordulhat, hogy bőrünk nehezen viseli a kinti hideg levegő után otthonunk meleg, száraz klímáját. Érdemes ebben az időszakban nagyobb odafigyelést szentelni a bőrápolásra, hogy elkerüljük a különböző bőrproblémákat, illetve ha már szárazzá, kirepedezetté, érzékennyé vált bőrünk, kényeztessük természetes anyagokkal.

Bőrápolás télen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Feketekömény-olaj: Miben rejlik hatékonysága?

A feketekömény-olajat (Nigella Sativa) már a civilizációk kezdete óta használják a tradicionális gyógyászatban. Az ősi Egyiptomban Panaceának hívták (ami durva fordításban csodaszert jelent), Tutanhamon sírjában is találtak belőle, valamint azt is mondják, hogy Kleopátra szépségápolóként használta. Hippokratész, a híres görög orvos oly módon alkalmazta, hogy emésztési és anyagcsere zavarokkal küzdőket kezelt vele. Mohamed próféta pedig úgy nyilatkozott róla, hogy "A halálon kívül minden betegséget gyógyít."

feketekomeny

Forrás: 
http://www.naturallivingideas.com/black-cumin-seed-oil/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Sminktippek gyorsan, egyszerűen

Az ünnepek alatt odafigyelsz minden apró részletre. Legyen szép a lakásod, egészséges ételek, italok kerüljenek az asztalra, a kozmetikumaid is biztosan természetesek. Igen ám, de itt jön egy kis mumus! A végén szeretne mindenki szép lenni. Telis-tele van a nesszeszered sminkekkel, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá. Megmutatok ma neked néhány gyakorlati tanácsot, hogy minél egyszerűbben trendi sminkeket készíthess bionom módra, legyen az akár egy naturális smink vagy party smink.

Szilveszteri sminktippek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Biola gyárlátogatás és tanfolyam

A Biola tanfolyamot hirdetett Kecskeméten a telephelyükön, amit gyorsan, frissen jeleztem a bionom csapatnak. A többség megörült a hírnek, hogy végre személyesen is eljuthatnak a Biola háza tájára, ahol a kozmetikumok készítése folyik. Rövidesen visszajeleztük Dr. Gyovai Violáéknak, hogy népes csapatra számíthatnak a tanfolyamon a Bionom táborából.

Az első csapat beöltözve

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Hydrogenated Palm Kernel Glycerides

Keményített (hidrogénezett) pálmaolaj. Kozmetikai készítményekben csekély az ápoló hatása. A hidrogénezés során képződő rendkívül káros transz-zsírsavak  hosszútávú bőrre gyakorolt hatásairól még nincsenek adatok.

Fel nem szívódó dekorkozmetikumokban (szemceruzák, szájceruzák, rózsok, stb.) veszélytelen.

Forrás:

Sodium PEG-7 Olive oil carboxylate

Natrium PEG-7 Olive oil carboxylate

Felületaktív anyag, emulgeáló és habzást segítő, habképző. Alkalmazásának egészségügyi kockázata alacsony.

PEG-ekről további információ itt

Csatangolás Dr. Hauschka berkekben

Ugye emlékeztek még a fekete-erdei klinika hőseire, és arra a gyönyörűségesen szép erdőségre, ahol a történet játszódik? Nos, bennem élénken élnek a képek, habár még pici gyerek voltam, amikor a tv-ben vetítették. Ez a fás, zöld vadon engem mindig a középkori Európába repített, valahogy úgy működött, mint egy időgép, visszamenekített azokba az időkbe, amikor még többnapi járótávolságra bújtak meg egymástól az aprócska falvak, és az óhaza minden szegletét sűrű, áthatolhatatlan őserdő borította. Képzeljétek, volt alkalmam ezen a vidéken járni. A Dr. Hauschka vendégszeretetét élvezhettük néhány napig Eckwälden-ben Zsófival, az új marketinges kolleginánkkal, és Melindával, a Waldorfos tanárnénivel.

Gyönyörű vidéken jártunk

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (21 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel