Központi idegrendszer

A masszázs mint ősi gyógymódunk...

masszazs_erintes.jpgA masszázs emlékeztet minket arra, hogy milyen fontos az érintés, hiszen miközben a masszírozó kéz hozzánk ér a szervezetünk elkezd regenerálódni. Gyorsul az anyagcsere, kitágulnak az erek, csökken a vérnyomás, tehermentesül a szív és fokozódik az endorfintermelődés mely fájdalomcsillapító hatással bír és javítja a közérzetünket.

 

 

Forrás: 
hazipatika. com
0
Értékelés: Nincs

Tein vagy koffein? Alkaloidák a teában

Az alkaloidák (nevük szerint az alkáliákhoz hasonló tulajdonságú) lúgos kémhatású szénvegyületek, mindegyikükben találunk egy nitrogén atomot, térbeli szerkezetük kiterjedt, meglehetősen bonyolult és kivétel nélkül növényi eredetűek.

zoldtea-kako-kave

Forrás: 
teautja.hu
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Angyalgyökér, alias orvosi angelikagyökér

Angi (azaz Angelika) barátnőm épp ma hívott fel. Ez megihletett és gondoltam, iziben megosztom veletek a tudnivalókat a fitoterápiás tanulmányaim során elsőként tanult gyógynövényről, az orvosi angelikáról.

Angyalgyökér (Angelica archangelica)

4.857145
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 votes)

H1N1: oltassunk vagy inkább ne?

Hosszú várakozás után van magyar vakcina, 650 ezer adagot adhatnak be első körben a háziorvosok. A H1N1 vírus ellenanyagának azonban nem mindenki örül, esetleges mellékhatásairól megoszlanak a vélemények. Megnéztük, van-e alapjuk az oltóanyaggal kapcsolatos félelmeknek.

0
Értékelés: Nincs

Védőoltás: Igen vagy nem?

„Szigorú oltási rendszerünket, a lakosság 99%-os átoltottságát tőlünk nyugatabbra és keletebbre egyaránt irigylik” – így a Tiszti Főorvosi Hivatal illetékese.  Valóban nagyfogyasztónak számítunk Európában: az utóbbi évtizedben majdnem a duplájára emelkedett a kötelező oltásaink száma, de megszaporodtak és népszerűek a fakultatív vakcinák is

Védőoltás

Kétélű kard a védőoltás is?

Forrás: 
ideal.hu
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (8 votes)

Vitatják az antibakteriális szappanok biztonságosságát

Több millió háztartásban használnak antibakteriális szappant illetve tisztítószert annak reményében, hogy azok segítenek megőrizni a család egészségét. Felmerül azonban a kérdés, hogy ugyanaz a vegyi anyag, mely képes megölni a különböző baktériumokat, vajon veszélyt jelent-e ránk?

Forrás: 
webbeteg.hu
0
Értékelés: Nincs

Soha ne keverje az áfonyát tejjel!

 A brit pilóták a II. világháborúban éjszakai bevetések előtt sok fekete áfonyát ettek, mert a benne lévő anyagok javítják a látást, segítik a retinasejtek gyors regenerálódását. A növénynek egyre újabb jótékony hatásait mutatják ki, nem mindegy azonban, hogy mivel fogyasztjuk.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az esszenciális zsírsavak és fogyasztásuk előnyei

Eszik-e vagy isszák az úgynevezett omega-3 és omega-6 zsírsavakat? Hogyan kerül a metilhigany a tonhalkonzervbe? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha biztosítani akarjuk szervezetünk számára az elengedhetetlen - esszenciális - zsírsavak megfelelő bevitelét?

Forrás: 
http://oe.vm03.rufftech.hu/cikk/0935/210740/20090826_omega3_zsirsav_omega6_zsirsav_essezncialis_zsirsav_linolsav_linolensav_1.htm
4.8
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (5 votes)

Miért utasítja vissza sok egészségügyi dolgozó a sertésinfluenza elleni oltást?

A neves angol orvosi szaklap, a British Medical Journal közölt egy tanulmányt ez év augusztus 26-iki számában arról, hogy a hongkongi egészségügyi dolgozók több mint fele visszautasítja a H1N1 - a sertésinfluenza - elleni védőoltást. Mégpedig azért, mert tartanak a mellékhatásaitól, kételkednek a biztonságosságában és a hatásosságában.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A bébiételekről II. – Mit mikor adjunk a babának?

Nem vitás, hogy a szoptatás mellett valamikor mindenképp el kell kezdenünk a babák hozzátáplálását. A szülők nem állnak könnyű feladat előtt, amikor dönteniük kell, hogy milyen ételt mikortól adjanak csemetéjüknek.

Forrás: 
tudatosvasarlo.hu
4.6
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (5 votes)

Ön okosabb, mint egy ötödikes?

Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amiben felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alul maradnak, szinte minden témában. Beleértve a matematikát is. Lássuk, Ön okosabb e, mint egy ötödikes?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Kurkumával az Alzheimer ellen

Amerikai kutatók egy olyan új vegyületre - a bisdemethoxykurkumin-ra - bukkantak, amely segíthet "rávenni" az immunrendszert, hogy megszabadítsa a szervezetet az Alzheimer-kórt okozó béta-amiloid nevű fehérjéből álló plakkoktól.

Forrás: 
betegszoba.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 votes)

A botox átszivároghat a bőrből az agyba?

A The Journal of Neuroscience szaklap legfrissebb számában megjelent tanulmány szerint, kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a plasztikai sebészetben népszerű, ránctalanítóként alkalmazott botulinum toxin - ismertebb nevén a botox - elvándorolhat a szervezetben a központi idegrendszerbe, miután azt a bőrbe befecskendezték.

botox agykárosító

Forrás: 
Orvosiszótár
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel