Kristálygyógyászat

A kristályok eredete

Szeretnénk elindítani egy sorozatot a kristályokkal kapcsolatban, úgyanis úgy vettük észre, hogy  örültetek, amikor a téma felmerült.

Két, a kristályok iránt igencsak érdeklődő olvasónk is van: Kovács Barbara, akit a kristályok, és azok felhasználásának a történetisége érdekel inkább, és Beleznai Ági, aki a kristálygyógyászattal foglalkozik behatóbban. Mindkettejüktől várjuk a cikkeket.

kristalyok

És még egy gondolat: a már sokat emlegetett professzor nagynéném fő szakterülete a szilikát kémia. Ő volt az első, aki mesélt nekem a csodálatos erővel bíró ásványokról és kristályokról, és neki köszönhetem az első ásványtani és az első kristályokat bemutató kiállítás megtekintését is, ahová kíméletlenül elcipelt magával tini koromban. Szerelem lett belőle. Míg más tini barátnőim ABBA poszterekkel tapétázták ki a szobájuk falát, addig én ametiszt, citrin és rózsakvarc fotókkal. Az élet mégis úgy hozta, hogy nem volt időm behatóbban foglalkozni velük, mert az élő növények és az aromák jobban érdekeltek.

Úgyhogy örülök, hogy itt az oldalon találtam szakértőket, és át is adnám a szót Kovács Barbarának, aki ezek szerint nem csak a kínai nyelvet beszéli kiválóan, hanem a kristályok nyelvét is.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel