Az élet fájának kérge - La pacho tea

Talán már észrevettétek, hogy állandóan gyógyító ételekről, növényekről, azon belül is dél-amerikai növényekről írok. Ez pedig azért van, mert családi szálak fűznek a kontinenshez, ezért az ottani hagyományos étkekből is van alkalmam kipróbálni ezt-azt. Igyekszem elsősorban azokat megosztani veletek, amelyek itthon is beszerezhetőek és sokatoknak nem is olyan újak. Ugye nem tévedek?

Tartalom:

Mi fán terem a La pacho kéreg?

A La pacho-fa (Tabeuis aveilanedoe) egy dél-amerikai, akár 20 méter magasra is megnövő, örökzöld faféle, óriási, szép virágokkal. A fa akár 700 évig is elél.

la_pacho_tree_1-200x.jpg

Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, s inka őseiket követve ma is sokféle betegség kezelésére használják a fa kérgét, amely relatív sima, kívül szürke, ám a drogja  a belső részében rejlik. Évente 1-2 alkalommal szüretelik a fa - belül vörösesbarna - kérgét, majd ezeket a vékony kéregdarabkákat apróra reszelik, s teaként fogyasztják.  A fakéreg 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt.

Az Argentína és Mexikó között húzódó trópusi esőerdőkben találkozhatunk e csodás növénnyel, melynek 100 fajtáját is ismerik. Gyógyászati szempontból két fajtája között szoktak különbséget tenni: az egyik a La pacho colorado, azaz vörös La pacho, ipe roxo, a másik pedig a La pacho morado, azaz lila La pacho. Ez utóbbi, melynek gyógyhatását intenzívebbnek tarják, a hűvösebb klímát igényli, így inkább az Andok magaslatain és Paraguay magasabban fekvő helyein nő. A Pau D'arco, Taheebo és Ipe Roxo neveken is ismert fa kérgének széles körben elterjedt használata miatt például Brazíliában nemzeti jelképnek számít. Más vidékeken az indián őslakosság az "élet fájának", az "istenek fájának" nevezi, teáját pedig inka indián teaként is emlegetik.

Az indiánok nyálkahártya- és bőrfekélyek, hasi panaszok, különféle daganatok, reumás fájdalmak, asztma, fertőzések és legyengülés esetén alkalmazzák előszeretettel. Ez a dél-amerikaiak egyik univerzális gyógynövényének tartott La pacho nagyon magas ásványi anyag tartalommal (vas, kálium, kalcium, mangán és magnézium) rendelkezik, általános roboráló, immunerősítő hatása van, enyhíti a fertőzéseket és bőrbetegségeket, és csökkenti a szív- és érrendszeri panaszokat, sőt a szakértők szerint a daganat elleni küzdelemben is kiválóan segít.

Gyógyító hatóanyagai

Nem hiába használták már az inkák varázslói (sámánjai) a La pacho teát a legkülönbözőbb betegségek ellen. Nem is olyan régen figyeltek fel a tudósok arra, hogy a perui és bolíviai indiánok a növényi kivonatot nagyon eredményesen alkalmazzák gyulladások, ízületi panaszok és daganatok kezelésére. Az 1960-as években indított kutatások után többféle hatóanyagot is sikerült kimutatni a fakéregből. A csodálatos természetnek hála, mint sok más gyógynövény, vagy gyógyító étel (zöldség, gyümölcs) esetében, a La pachonál is megfigyelték a hatóanyagok szinergetikus hatását, ami azt jelenti, hogy a különleges gyógyító hatás igazából a növényben jelen levő hatóanyagok összjátékából adódik, míg az egyes anyagok önmagukban nem hoznának jelentősebb eredményt. Azért nézzük meg, milyen hatóanyagokat is tartalmaz a kéreg a fitoterápia iránt intenzívebben érdeklődő olvasóink kedvéért:

Fő hatóanyagai: naphto- és furano-naphtochinon nevű alkaloidok (La pachole és La pachone), melyek az idegrendszerre ható anyagok. A La pachole antibiotikus, sőt tumor növekedést gátló hatású. A vizsgálatok azt igazolják, hogy bár ez az anyag a kéregben csak minimális mennyiségben fordul elő, mégis igen effektív, tehát nem szükséges készítményben magunkhoz venni a La pachot, hanem teaként fogyasztva is hozzájuthatunk értékes összetevőihez.

További hatóanyagai: flavonoidok, szaponinok, illetve izokumarin, kumarin, iridoglikozid és fenolkarbonsav. Ásványianyag tartalma is igen magas, és sok nyomelemet is tartalmaz: kálciumot, magnéziumot (segít a stressz és izomgörcsök esetén), szelént és cinket (biológiai védőanyagok), mangánt (erősíti a szervezet ellenálló képességét), vasat (hiánya vérszegénységhez, fáradtsághoz, étvágytalansághoz vezet), jódot (a csontok stabilitásáért felelős, támogatja a sebgyógyulást), szilíciumot, rezet, foszfort, káliumot, illetve molibdént, nátriumot, kobaltot, bórt, aranyat, ezüstöt, stronciumot, báriumot, és nikkelt.

Felhasználása

Mivel hatóanyagai komplex módon hatnak, a növény felhasználási köre is széles. Lássuk, milyen értékes tulajdonságokkal is rendelkezik!

 • Immunstimuláló
  Ez főleg a chinonoknak (alkaloidoknak) köszönhető, amelyek kis koncentrációban (nanogrammnyi adagban), azaz még teában is képesek aktiválni a fehérvérsejtek (granulociták és T-limfociták) takarító- (fagocita) funkcióját. Ezek a fehérvérsejtek a rossz struktúrájú, azaz daganatsejteket és a kórokozókat falják fel, azaz az ő munkájukat könnyíthetjük meg a La pacho tea fogyasztásával.
 • Erős antibiotikus hatású
  Segíti a szervezetet a kártékony baktériumok, sőt, még a vírusok és gombák elleni védekezésében és azok legyőzésében is.
 • Fokozza a sejtek anyagcseréjét
  Méregtelenít, segíti a kiválasztást. Különösen a májsejtek méregtelenítő tevékenységét és a nyirokkal történő salakanyag-transzportot, azaz azok kiválasztását fokozza.
 • Daganat gátló
  Segít elpusztítani a daganatos sejteket. A már emlegetett La pacho-alkaloidok (nanogrammnyi mennyiségben is) gátolják a daganatsejtek szaporodását. Azáltal is daganatellenes, hogy immunstimulálóként javítja a szervezet ellenálló erejét, a salaktalanító funkciók támogatásával pedig könnyebbé válik a kemoterápia mellékhatásainak leküzdése.
 • Sokféle és magas ásványianyag - és nyomelem-tartalmának köszönhetően vérképzést elősegítő hatású, ezáltal könnyebben regenerálódik a vérkép.
 • Jó gyulladásgátló
  Hatóanyagai antioxidáns (szabadgyök-fogó) tulajdonságúak.  Csökkenti a sejtmembránok szétesését, és a belőlük keletkező gyulladáskeltő prosztaglandinok szintjét.
 • Fájdalomcsillapító hatású
  Ugyancsak a prosztaglandinok termelődésének csökkenésére vezethető vissza.
 • Fokozza a kiválasztást
  Serkenti a nyálkahártyák mirigyeinek nyákelválasztását, javítja a vizelet kiválasztását, a máj méregtelenítését, a nyirokkal történő salakanyag-eltávolítást, vér- és bőrtisztító hatással rendelkezik és segíti a sebgyógyulást.

lapacho_2.jpg

Mikor fogyasszuk a La pacho teát?

 • Legyengült immunrendszer esetén, azaz:
  • gyulladásoknál
  • visszatérő fertőzéseknél (bakteriális, vírusos, gombás fertőzések kiújulásának megelőzésére)
  • allergiák és
  • asztma kezelésekor
 • Gyulladáscsökkentőként
  • ízületi gyulladásoknál, csökkenti a reumatikus fájdalmakat
  • bélgyulladásoknál, helyreállítja a gyomor- és béltraktus zavarait
  • bőrgyulladásoknál
  • légúti gyulladások esetén (csökkenti a megfázásos és fertőzéses betegségek tüneteit, csökkenti a lázat is)
  • húgyúti gyulladásoknál
 • Daganatos betegségeknél
  • kiegészítő terápiaként az immunrendszer erősítésére
  • a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére
  • daganatellenes hatása miatt
 • Anyagcsere-aktiválására
  • fogyókúrák kiegészítésére,
  • cukorbetegségnél
  • magas vérnyomás esetén
  • enyhíti a szív- és érrendszeri betegségek panaszait és
  • újra megemlítendő reumatikus fájdalmakat csökkentő hatása, hiszen a reuma is a helytelen táplálkozásból eredő, azaz az anyagcserével szorosan összefüggő betegség.
 • Salaktalanító kúráknál
  • a máj méregtelenítésére (Fontos: minden ami a májat pörgeti, emelheti a vérnyomást, ezért ha valakinél ez gondot okoz, akkor célszerű  felényi adagokkal próbálkozni, esetleg elhagyni a teát).
  • nyirokrendszer salaktalanítására például ödémásoknál
  • nehézfémek kiválasztására
  • szervezet elsavasodása ellen
 • Kúraszerűen ajánlott candidás fertőzés esetén kiegészítő kezelésként gombaölő hatása miatt, illetve azon csodás képessége folyamán, miszerint képes a nehézfémeket is kiválasztani a szervezetből, melyeket a candida gomba szokott lekötni. Fontos, hogy a candida elleni küzdelemben ne felejtkezzünk meg a nehézfémekről, mert ha azok kivezetését elmulasztjuk, akkor azok elszabadulva idegrendszert károsító hatásúak (álmatlanságot, fejfájást, depressziót okoznak). Ugyanakkor, az eredménytelen candida diéták oka lehet az is, hogy a nehézfémekről elfelejtkeztünk, és a candida gombánk olyannyira meg akar minket védeni a nehézfémektől, hogy akkurátusan ragaszkodik hozzájuk és nem hagyja magát visszaszorítani.
 • Általánosságban javítja a vérképet
  magas ásványianyag- és nyomelem-tartalmának köszönhetően elősegíti a vérképzést, azaz a vérkép regenerálódását.
 • Idegrendszerre gyakorolt hatása miatt a dél-amerikai szakemberek a tea fogyasztását ajánlják még:
  • depresszív hangulat esetén (Bár egyedül a teával a súlyos depresszió nem gyógyítható, mégis, mintegy "mellékhatásként" egy több hetes La pacho kúra után sok ember számol be arról, hogy lelkileg is kiegyensúlyozottabb, békésebb és nyugodtabb lett.)
  • és álmatlanság esetén is: a mézzel édesített La pacho tea kortyokban fogyasztva jó alternatívája lehet az elalvást elősegítő klasszikus mézes tejnek, amelyet nem minden gyomor tolerál.

Mellékhatása nem ismert, de folyamatos fogyasztása nem javasolt, csupán kúraszerűen igyuk teáját.

Elkészítése

1 liter forró vízbe 1 púpos evőkanálnyi teát tegyünk, majd 5 percig főzzük (hiszen a növény kérgét használjuk fel teaként). Hagyjuk állni 20 percig, szűrjük le, majd hűlés után fogyaszthatjuk, lehetőleg édesítés nélkül. Önmagában enyhén füstös, vaníliás aromájú.

Kúraszerűen 6 hétig fogyasszunk belőle naponta 1-1,5 litert, majd 4 hét szünet után újra kezdhetjük inni.

A kúra minden krónikus megbetegedés esetében ajánlott, azaz 6 hetes fogyasztás után 4 hetes szünet után ismét 6 hétig fogyasszuk, ha célunk a vér minőségének javítása, az immunrendszer erősítése és a szervezet elsavasodásának megakadályozása. Különösen ajánlott a kúra csökkent ellenálló képesség esetén (lábadozás idején), ill. fizikai vagy szellemi megterhelés után. A kúra idején lehetőleg kerüljük az alkoholt és a nikotint és különösen ügyeljünk az egészséges táplálkozásra. Helyes tárolással (sötét, hűvös helyen, a legjobb csavaros üvegben vagy teásdobozban) a szárított teát akár néhány évig is eltarthatjuk. A megkezdett csomagot azonban néhány hét alatt használjuk el!

Egyéb felhasználásai

Külsőleg felhasználva is jó szolgálatot tehet nekünk a La pacho teája: kisimítja a bőrt, elősegíti annak vérellátását, frissít. Elsősorban érzékeny és pattanásos bőr esetén érdemes az arcot meleg teával átitatott vattával áttörölgetni, majd ezután bekenhetjük arcunkat egy tiszta hidratálókrémmel vagy növényi olajjal. A la pachóból készült tinktúrákat, fürdőket, borogatásokat és szájöblítőket alkalmazhatjuk olyan bőrbetegségeknél, mint az akne, a gombás fertőzés, az ekcéma és a leégés, ill. sebeknél és ízületi gyulladásnál is.

La pacho-elixír

lapacho-200x.gifA La pacho-kéreg tartalmaz néhány anyagot, amely alkoholban jobban oldódik, mint vízben, ezért lelkesebb La pacho rajongók akár elixírt is készíthetnek belőle. Három teáskanálnyi La pacho kérget egy mozsárban zúzzunk szét, öntsünk rá 100 ml 70%-os alkoholt, és keverjük össze. Tegyük a keveréket sötét, zárható üvegbe, hagyjuk 10 napig ázni, és időről időre erőteljesen rázzuk össze! Öntsük a keveréket a kéregdarabkákkal egy kis üvegbe, amelyen cseppentő van. Hűvös helyen tároljuk! Belsőleg az elixírt folyadékban (víz, gyümölcslé) oldva, étkezések alkalmával vegyük be. Külsőleg néhány csepp elixírt jojobaolajjal keverve kiváló masszázsolajat kapunk.

Téli La pacho-ital

A La pacho nem csak gyógytea, de ízletes ital is egyben. Vanília ízű, fűszeres aromája meleget varázsol a hideg napokba. Keverjünk össze 1 liter forró La pacho teát egy kevés tejszínnel, 1 teáskanál mézzel, késhegynyi vaníliával, mozsárban összetört ánizzsal és korianderrel.

Téli mix megfázásra

Influenzás, náthás időben fogyasszuk a teát kúraszerűen megelőzésképpen. Ha nem sikerült megúsznunk a náthát, akkor igyunk meg napi egy liter teát, és vegyünk be 3x10 csepp La pacho-elixírt. Inhalálhatunk is: egy liter friss teát öntsünk egy tálba, majd letakart fejjel hajoljunk a tál fölé, és inhaláljuk 10 percig a felszálló gőzt.

Érdekesség

A La pacho leginkább a hazánkban honos gyermekláncfű levélre hasonlít, mely egy igen intenzív vízhajtó hatású gyógynövényünk.

Forrás:

 • Ideál - Reforméletmód magazin - Dr. Balaicza Erika írása
 • www.teaunnep.hu
4.933335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (15 votes)

Hozzászólások

La pacho étkezés előtt vagy után?

Sziasztok!

Türelmesen végigolvastam a kommenteket, hátha nem kell feltennem a kérdést, de sajnos semmit sem találtam ebben a témában...

A kérdésem az lenne, hogy a teát étkezés előtt, vagy után kell fogyasztani?

Esetleg számít, hogy a nap melyik szakaszában fogyasztom?

Pl.egyes gyógynövények teáit kimondottan délelőtt szabad inni stb.

Köszönöm szépen a választ előre is!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

La pachot bármikor fogyaszthatsz

Nincs jelentősége, hogy étkezés után, vagy előtt, és mivel az alvásciklust sem zavarja, az sem számít, hogy délelőtt vagy dálután fogyasztod. Váljék egészségedre!

Értékelés: Nincs

Allergia

Sziasztok! Én most kaptam egy doboz  étrendkiegészítőt, de nem tudom, hogy szedhetem-e, mivel króm és nikkel allergiás vagyok. Tud valaki segíteni? Csak mert az összetevőknél olvastam valamelyiket (króm vagy nikkel)

Segítségeteket köszönöm: Kata

Értékelés: Nincs

Nikkel és króm allergia

Szia Kata,

Kérlek a termék forgalmazójánál érdeklődj ezzel kapcsolatban! EZ a hozzászólás is érdekelhet.

Értékelés: Nincs
tercsib's picture

tumor esetén

Sziasztok, 

a kérdésem a teával kapcsolatban: kemoterápia alatt is ajánlott a tea fogyasztása, ezt olvastam. Mindenképpen csak 6 hétig iható, daganatos betegség idején is, vagy lehet hosszabb ideig?

köszönöm,

Teri

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Daganat és a lapacho

Daganatos betegségek esetén mindig más a kűra hossza. Én úgy tudom, ihatod tovább, de ezzel kapcsolatban jó lenne konzultálnod hozzáértő, kiegészítő terápiákban is jártas orvossal, pl. Dr. Ládi Szabolccsal.

Daganatosoknak még a canadian essence tea szokott beválni.

Értékelés: Nincs

La pacho tea

Sziasztok!

Nemrég kezdtem el inni a teát (szálas, használati utasításnak megfelelően főzve, napi 1 liter elosztva), konkrétan 8 napja. 
Egyik kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy a meglévő tüneteimet átmenetileg kicsit felerősíti? (3 hónapja tartó, valószínű kiürülni nem tudó vírus vagy parazitafertőzöttség van a beleimben - minden orvosi leletem negatív, biorezonancia mutatta ki ezt)
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy természetgyógyász azt mondta nekem, hogy a tea mellé szigorúan 3 liter vizet meg kell inni, különben csak a kiválasztott méreganyagokat máshová felhalmozza a szervezetemben. Erre vonatkozóan sehol nem találtam semmi információt. Én csak napi 1,5liter vizet iszom meg mellé...

És egy kicsit off kérdés: két hét különbséggel két biorezonanciás állapotfelmérésen voltam, egyik azt mutatta, hogy nagyon candidás vagyok, másik pedig azt, hogy szinte egyáltalán nem. Melyiknek higgyek? Vagy vértesztet csináltassak?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszotokat!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Candida, nehézfém kivezetés

Szia,

igen, elképzelhető, hogy átmenetileg erősödnek a tüneteid.

Az emelt folyadékfogyazstás fontos, méregtelenítéskor/salaktalanításkor a szoksosnál többet kell inni, hogy a felszadabuló méreganyagokat legyen ami kimossa a szervezetből (normál esetben 70 ml/testsúly kg folyadék javasolt, amiből 30 ml tiszta víz).

Ha a nehelzfémkivezetés a cél, én azt javasolnám, válassz mellé még valamit, a tea önmagában nem biztos, hogy elég hatékony lesz (Huminiqum vagy alga, talptapasszal kiegészítve).

Azt, hogy melyik szakembernek hiszel, neked kell eldönened , egy kíméletes méregtenelítő kúra viszont nem árthat!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Sági Anikó's picture

Ezt most még egyszer :)

Szaisztok!
Ez azt jelnti, hogy a 45 kg testsúlyomhoz - ha kúrát szeretnék csináli, valahol azt olvastam 1 L LA pacho tea naponta - a tea mellé 2,1 L vizet kell meginnom vagy összesen 3,5L folyadék + a napi 1 L tea? 
Jesszum pepi.. 
Aniko 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Bizony, ennyit kéne inni ahhoz, hogy egészséges legyél!

Normál esetben, ha nem méregtelenítesz, akkor a szervezeted folyadékszükséglete testsújykilogrammonként 70 ml, amiből 30 ml-nem tiszta víznek kell lennie.

Ha Te 45 kg vagy, akkor 45x70=3150, azaz legalább 3,15 liter folyadékot meg kellene innod, amelyből minimum 1,35 liternek tiszta víznek kéne lennie. Ha méregtelenítesz, akkor ildomos ennél legalább 1,5-2 literrel többet inni. Úgyhogy nem számoltál rosszul! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

PCOS-inzulinrezisztencia

PCOS-inzulinrezisztencia esetén ajánlott ez a tea? Vagy a kettőnek nem sok köze van egymáshoz?

Értékelés: Nincs
epermami's picture

La-pacho tea

Szia Ann, mivel nagyon jó hatással van a szervezetre, méregteleníti és támogatja azt, így az általad említett problémánál is segítségedre lehet. Természetesen az alap a gyökeres életmódváltás!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 votes)

fogamzásgátló mellett

Sziasztok!

A Lapacho teának van valami hatása a fogamzásgátló tablettára? Ugye nem csökkenti a hatását, nyugodtan ihatom a gyógyszer szedése mellett?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

la pacho és gyógyszer

Szia! Én nem tudok ilyen hatásról. Csak arról tudok, milyen mellékhatása van hosszútávon a fogamzásgátlónak... :(

Értékelés: Nincs
nikos13's picture

la pacho 1 évesnek? makacs nátha ellen anyának?

Egy kis immunerősítést szeretnék a kisfiamnak, aki 14 hónapos. Rendelnék neki manó mannát, plussz ezen a teán gondolkodom. Adható ilyen kis korban is? Végülis már vegyesen táplálkozik. Ha igen, akkor ugyanolyan arányban elkészíthetem mint ha magamnak csinálnám? Egy két decit  tudna meginni belőle, ez elegendő? Másfelől pedig azt szeretném megkérdezni, hogy segítene e anyának ez a tea? Már több mint két hete küszködik a hurutos köhögéssel. Itattam vele erre való herba teákat mézzel, szedett köptetőt is, de a kezdeti gyógyulás után mégis visszaesett. Ez a tea elegendő lenne neki, vagy valami mást tudsz ajánlani?köszönettel: Anikó

Értékelés: Nincs
nikos13's picture

még egy kérdés, még szoptatok

Láttam lejjebb a hozzászólásoknál, hogy szoptatósan nem jó inni, mert a kiválasztódott méreganyag átmegy az anyatejjel a babába. Én még szoptatom a 14 hónaposoma... Akkor ne igyam?Vele is szeretném itatni, ezt már az előző hozzászólásban leírtam.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Immunerősítés szoptató anyának és 1 éves gyerkőcnek

Szia Anikó, én nem ezt a teát választanám immunerősítés céljából. Igaz, hogy támogatólag hat a szervezetre és erősíti az immunrendszert, de mivel a májat erőteljesen méregteleníti, így várandós és szoptatós anyáknak nem ajánlott a fogyaztása!

Gyermekednek ezek közül a készítmények közül válassz inkább, a Manó Manna jó választás, van béta-glükánnal turbózott változata is, a legideálisabb ez lenne.

Kismamáknak és szoptatós anyukáknak a Perfect Prenatal vitamint szoktuk ajánlani, mivel ez a komplex készítmény pont erre az időszakra van kifejlesztve. Még az immunrendszer erősítő termékeket is szeretettel ajánlom figyelmedbe, olvasgasd el a termékleírásokat és figyeld a belső hangot, ha elakadnál a választásban, írj bátran!:)

Értékelés: Nincs
nikos13's picture

Valami miatt nem jött

Valami miatt nem jött értesítő a válaszról, most csak véletlenségből néztem ide, mert  ittam ma a teából, és eszembe jutott, hogy mintha tettem volna fel kérdést vele kapcsoaltban....és igen =) Szóval, akkor ne igyam inkább? 15hós a fiam, már nem létszügséglete a szopizás, de azért még szopizik éjjel is, reggel is, meg napközben elalváshoz, meg este elalváshoz...De ha nem jó, akkor nem iszom inkább.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Várd ki az időt,

amikor már nem szopizik fiacskád, és inkább csak utána idd.

Niki

Értékelés: Nincs
nikos13's picture

Okés

, nem iszom, csak tegnap ittam meg egy adagot, aztán még jó, hogy időben kérdeztem. Hát akkor a la pacho vár egy "kicsit" =)
Majd megitatom anyával =) 

Értékelés: Nincs

Tea

Az normális, ha ennyire hajtsa a vizet? 3 napja iszom, de 5 percenként járom a wc-t...:-(

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Semmi egyéb változás

nem történt életedben, ami a gyakoribb vizelést eredményezheti?

Értékelés: Nincs

La pacho kutyának?

Sziasztok,

érdeklődni szeretnék, hogy egy 4 éves boxernek, pajzsmirigy alulműködése van, 26kg lelassult emésztése, felszívódási nehézségek miatt. Adhatok-e neki a teából, ha igen mennyi a napi adható mennyiség? Kókuszolajat kap, napi egy evőkanállal. Valamit még tudnátok ajánlani ami segítené a pajzsmirigy és a belei működését? Köszönöm. Kata

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Kutyabaj

Kedves Kata!

Ha elfogyasztja nyugodtan adhatod neki, én napi 400-500 ml-t adnék neki, természetesen kúraszerűen.

Nem tudom, hogy a kutyus milyen kosztot kap, de mindenképpen törekedni kellene itt is arra, hogy minél ÉLŐbb táplálék kerüljön a tálkájába. Hasonlóképp jelennek meg házi kedvenceinknél is a civilizációs betegségek, csak úgy, mint az embereknél, hiszen az állatkák többsége is nagyüzemi koszton él, ami roppant távol áll a természetestől, az Ő szervezetük, főleg májuk is le van terhelve. Érdemes lenne belső keresőnket használni olyan címszavakat használva, mint pajzsmirigy, pajzsmirigy alulműködés, mert hasonló gyógymódja van négylábú barátaink esetében is.

Ajánlatos lenne ivóvizébe, teájába EM-Bio-t cseppenteni, ill. kapható egy kimondottan kutyusoknak készült kiegészítő takarmány is.

... és ha szeret mozogni, akkor mozogjon, az emésztést fokozza :)

Jobbulást a kutyusnak,

Niki

Értékelés: Nincs

kutyabajSzia Niki,

köszönöm a választ. Kiskorától kezdve figyelünk a táplálékára, nagyon jó minőségű eledelt kap, 80%-os hústartalom 0%-os gabona tartalom, gyógynövények vannak benne, és minden összetevője emberi fogyasztásra alkalmas. Sajnos az emésztése miatt, nem nagyon tudok neki mást adni, szoktam marha és kacsa húst venni, de az hosszabb távon nagyon megterheli és hány véreset kakil.

Sajnos most még egy problémánk előjött, a nyakát fájlalta pár hete és tegnap estére, koordinálatlan lett a mozgása, valami gerinc probléma lesz, ma megyünk vizsgálatokra. Ez az ideg-gerinc gond sem akadálya a lapacho tea fogyasztásának?

Köszönöm.

KataÉrtékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Kutyus - Tothgabriel80 kerestetik!

Szia Kata!

Tothgabriel80 segítségére számítok, hogy biztató szavakkal és "ötletekkel", tanácsokkal lásson el, mégiscsak állatorvos, aki ismeri a szelíd gyógymódokat is...

A teát ihatja a kutyus.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kutyus - Tothgabriel80 kerestetik!

Szia Niki,

nagyon
köszönöm, ma kész lesz a nyak és koponya röntgen, remélem több infóval tudok
utána szolgálni a hatékonyabb segítséghez.

Kata

Értékelés: Nincs

Lapacho tea

Sziasztok,

Szeretném megkérdezni, hogy gyerekek fogyaszthatják-e a teát és ha igen, akkor ugyanolyan töménységben/mennyiségben mint a felnőttek?

5, illetve 7,5 évesek. A biorezonancia vizsgálaton ajánlották, mert a nagyobbiknál nehézfémet is kimutatott a gép. (A kicsinek immunerősítésre gondoltam).

 

Válaszotokat előre is köszönöm,    Veronika

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Gyermekek is fogyaszthatják!

Ha valóban van nehézfém terhelés a szervezetben, akkor én a Huminiqumot, Chlorella algát és a méregtelenítő talptapaszt is ajánlom a nagynak. A kicsinek is bátran adj lapachot, napi 1 csészével ihat.

Azt ugye tudod, hogy ezt nem elég forrázni, hanem 1-2 percig forralni is kell, mert kéregtea?

Értékelés: Nincs

Lapacho tea gyerekeknek

Köszönöm Vali a választ; igen, 5 percig forraltam (utána 20 percig áztattam), ahogyan írtátok.

 

Üdvözlettel, Veronika

Értékelés: Nincs

Candida alatt szoptatás mellett

milyen más megoldás van a nehézfémek kivezetésére a lapacho tea helyett?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Nehézfém kivezetése

szoptatás mellett, candida kúra alatt pl. Huminiqum+talptapasz+Chlorella alga (érdemes elolvasni Betty egyik hozzászólását az algákról)

Értékelés: Nincs
Kiss Zsuzsa's picture

laphacho tea

Nem rég iszom naponta 1 litert nagyon bízom benne !!!

Ugyan is nyirok csomókkal küzködöm amik fájnak is este jobban !!

Most vagyok ki vizsgálás alatt állítolag daganatom van csak nem tudom milyen és hol!

Ugyan is pajzsmirígy alol működéssel kezdődött minden !!

CSAK REMÉNYKEDEM !! PEDIG NEM HAGYOM EL MAGAM KERÉKPÁROZOK SOKAT SÉTÁLOK STB..

TALÁN A TEA MEG HOZZA VÁRT REMÉNYT!

SZIASZTOK

Értékelés: Nincs

Daganat?

Szia! Ha megvannak a vizsgálati eredmények, akkor érdemes lenne hozzáértő szakembert felkeresned: Wolfgang Köbel, [email protected]

A la pacho tea valóban nagyon jó, de ne mint csodaszerre tekints rá, mert egy dolog nem old meg soha komoly betegségeket!

Értékelés: Nincs
Tanus's picture

Első főzet

Első adagomat meg is vettem, és már forralom is a vizet..:) Nagyon kiváncsi vagyok már rá :)

 

U.I.: 3 hozzászólásom nem jelent meg, írtam "ügyfélszolgálatnak" de onnan sem jött semmi reakció, pedig többször s írtam...
 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Tanus

Kedves Tanus!

Kérlek, légy egy csepp türelemmel... az ügyfélszolgálatnak is jár némi pihenő, legalább néha-néha hétvégén... bár megsúgom az ügyfélszolgálat épp továbbképzésen volt az elmúlt napokban, ezért nem reagált gyorsabban leveledre... de már írtam Neked, nézd meg a postaládádat! :-D

Niki

Értékelés: Nincs
Tanus's picture

De

Szia Niki!

Igen láttam a választ, köszönöm, és itt is, de te is minden bizonnyal elolvastada többi 'paszomat' is, ahogy ezt is, és nem pár nap telt el, hanem több hét is a legutolsónál :)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Igen, Tanus,

május 20-án írtál az ügyfélszolgálatra, és a kér(d)ésedet - még aznap - továbbítottam webmesterünknek.

A hozzászólásokat folyamatosan jelentetjük meg és igyekszünk érdemben válaszolni. Továbbra is türelmedet kérem.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)

mennyiség La pacho

Az lenne a kérdésem, hogy egy kanál mennyi súlyra, vagyis inkább, hogy a hat hetes kúrához milyen mennyiségű La pacho kell? Tudja valaki esetleg?

Értékelés: Nincs

lapacho - szoptatás

Sziasztok!

Kicsit meghűltem a minap... :( Mézes fokhagymán, hársfa, bodza és csipkebogyó teán, forró fürdőn már túl vagyok.

Azt szeretném kérdezni, hogy egy 10 hetes baba szoptatása mellett lehet-e inni 1-2 csésze lapacho teát? Korábban ittam ilyen esetekben és nagyon hamar rendbe jöttem tőle. Keresgéltem a  neten, hogy szabad-e ilyankor ezt a teát fogyasztani, de sajnos egymásnak ellentmondó véleményeket találtam... Így az lesz, amit itt hallok :)

 

Köszi

Linda

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Szoptatás alatt lapachot ne!

A lapacho egy nagyon jó gyógynövény rengeteg szuper hatással, többek között erőteljes méregtelenítő hatása van, ahogyan az a fenti cikkben is olvasható, így várandósoknak és szoptató anyukáknak nem ajánlott, mert a felszabadult méreganyagok bekerülhetnek a tejcsibe.. 

Rengeteg egyéb házi praktikát találsz megfázás ügyben, bátran használd a keresőt, és jobbulást kívánok! 

Értékelés: Nincs
Cinnamon's picture

LaPachoban hatóanyagokkal kapcs. kérdés

Sziasztok!

Ahogy olvasgattam erről a teáról, észrevettem hogy a hatóanyagok között a kálcium is szerepel. Ez hogyan lehetséges??? hmmm.gif Vagyis akkor van állati eredetű és növényi eredetű kálcium is???? omg_smile.gif

Nekem a kálciummal kapcsolatban a tehén jut eszmbe, illetve egészen pontosan alapból a tej és egyéb tejtermékek.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

kálcium Cinnamon-nak

Szia Cinnamon!

Már rengeteg esetben írtunk a növényi kálcium forrásairól, pl. itt is, olvasd el a hozzászólásokat is! ... és ajánlom, hogy használd a keresőnket, sok érdekességre bukkanhatsz a kálciummal kapcsolatosan.

Niki

Értékelés: Nincs
Cinnamon's picture

Kálciumos téma

Hát komolyan mondom ez csúúúúcs clap2.gif Eszembe se jutott volna, hogy pl: a szezámmagban is van kálcium ... Na és hogy nem is kevés.. Ez tényleg elképesztő.. Nekem is a tej=kálcium történet élt a fejemben.. Köszi mégegyszer wave.gifwave.gif

Értékelés: Nincs
Cinnamon's picture

Lapacho tea összetétele

Sziasztok! Én is vettem pár napja Lapacho teát. Mi a véleményetek az összetételéről: Összetevők: Lapacho, kamillavirágzat, fahéj, szegfűszeg A tea filteres. Mást sajnos nem találtam a környéken..

Értékelés: Nincs

Bio lapacho tea szálas, szeretnétek?

Összetétel alapján jó, de vajon milyen minőségű?...

Nekünk van a tarsolyunkban egy bio szálas lapacho tea, ha szeretnétek, fel is tesszük!

Szeretnétek?

Berni

Értékelés: Nincs

Lapacho tea

Én is örülnék, ha lenne a webáruházban. Köszi!

Értékelés: Nincs

Lapacho

yes:

Értékelés: Nincs
Cinnamon's picture

Tea

Engem érdekelne :))) (de csak januárban..) Egyébként azon gondolkodtam pár napja, hogy hogyan kell ejteni ennek a teának a nevét? Gondolom, hogy nem: "Lapacsó" laugh.giflaugh.gifwinkkiss.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Lá pácso

amolyan spanyolosan...

Értékelés: Nincs

Lapacho

Van valakinek tapasztalata a filteres Lapacho-val? Mennyire hatásos?

Értékelés: Nincs
Tanus's picture

Ne

Ha teheted, ne vegyél filteres teákat..:) 

Értékelés: Nincs

Tacoma-Lapacho?

Ez vajon ugyanaz a lapacho, amiről írtok, vagy ez más, mert azt írják az egyik weboldalon: "A Tecoma-Lapacho fa belsõ kérgébõl származik ez a tea, melyet "lila Lapacho fa"-ként is ismernek. Ez a külsõ kéreghez képest sokkal homogénebb, kevésbé poros és érezhetõen finomabb. " Akkor most az sem mindegy, hogy a külső vagy belső kérgéről van szó?

Értékelés: Nincs

Lapacho rendelés

Sziasztok! Engem is nagyon érdekelne a neten honnan lehetne lapacho-t rendelni, mert sok helyet találtam, de honnan lehet tudni, hogy biztosan jó-e? Az egyik helyen pl. most le van árazva és 100g-ot adnak 695 Ft-ért. De félek megrendelni, mert mi van, ha azért olyan olcsó, mert mondjuk valami olcsóbb akármivel van keverve és nem az egész lapacho? Vagy feleslegesen aggódom és mindegyik okés? hmmm.gif Mindenesetre ha tud valaki megbízható weboldalt, lécci írjatok. Most már sürgős is lett, mert karácsonyra kellene ajándéknak. regular_smile.gif Köszönöm regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Amíg nem lesz nálunk a lehető legjobb a webáruházban,

addig ezt ajánlom.

Értékelés: Nincs

Lapacho a gyógynövényboltos öreg néninél...

Sziasztok!

Képzeljétek, végül találtam egy pici gyógynövényboltot (jól eldugták), ahol egy nagyon idős nénike árul. Volt nál a lapacho tea, de a szavatossága 2010. dec. 31-én lejár.

Az a kérdésem, hogy ezt komolyan kell venni és utána már nem iható? hmmm.gif Mert végül is ez egy száraz valami...értem, hogy a minősége az idővel nyilván nem jobb és jobb lesz, de azért gondolom simán meg lehet inni dec. 31 után is...ugye? regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Idd meg bátran!

Csak a hatóságok idióta szabálytzatai szerint kötelező a szavatossági időt feltüntetni a teákon... és a boron, a pálinkán, a főzött szappanon, és még a tengeri són is.

Megromlani nem fog, legfeljebb az idő múlásával veszít a gyógyértékéből és az ízéből, hatóanyagtartalmából.

Értékelés: Nincs
taiata's picture

lapacho színe

Sziasztok! Most vettem lapacho teát, és meg is főztem, de a színével kapcsolatban vannak kétségeim! Milyen színűnek kell lennie a teának? Főztem 5 percig, majd hagytam állni 20 percet, lefedve! Az eredmény nagyon-nagyon halvány sárga! Majdhogynem íztelen! Jól gondolom, hogy nem ilyennek kell lennie?! Én rontottam el, vagy nem jó minőségű a tea, amit vettem? Előre is köszi a válaszokat! Jah, még egy kérdés! Párommal éppen a babaprojekt kellős közepén vagyunk, ilyenkor is ajánlott inni a lapachot? Üdv, Taiata

Értékelés: Nincs

La Pacho színe

Gyanús, ha ennyire világos a teád színe; lehet, hogy kifogtad és már öregek a tealevelek...

Mivel ez a tea méregtelenítő hatású, még a babavállalás előtt ajánlom csak inni.

Kati

Értékelés: Nincs

Candida és amalgán

Sziasztok! két hete kezdtem el a Candida diétát és most olvastam a nehézfém kivezetésről. A kérdésem az, hogy ha van amalgám tömésem (3), akkor is lehet és érdemes használni a tapaszt? Illetve ha nem voltam semmilyen vizsgálaton még az szinte biztos, hogy vannak nehézfémek a szervezetemben? Bocsi, ha butaságot kérdezek, de ezzel nagyon nem vagyok tisztában. Köszi szépen! Betti

Értékelés: Nincs

Bettike kérdése

Nem egészen értem a kérdésedet, de megpróbálok válaszolni: ha van amalgám tömésed, akkor sajnos biztos van valamennyi nehézfém a szervezetedbe, sőt a 30-asok gyermekoltásaiban még volt higany is. A legtutibb az volna, ha kicseréltetnéd az amnalgámtöméseidet, de biológiai fogászaton, ahol a nehézfémkivezetést azonnal, a csere alatt el is végzik. Egyébként pedig igen, javasolt a tapasz használata + La Pacho teából egy kúra.

Remélem, tudtam segíteni!

Kati

Értékelés: Nincs

még mindig nehézfém kivezetés

Kedves Kati! Köszönöm a választ. Vagyis az már biztos, hogy van nehézfém a szervezetemben (amalám+ oltások miatt). Viszont ha még egy ideig nem cseréltetem a töméseimet, akkor is ki lehet vezetni a nehézfémeket? Én úgy képzelem, hogy most keringenek a szervezetben, teával + tapasszal ki lesznek vezetve, viszont az amalgám miatt továbbra is folyamatosan be fog jutni a szervezetbe.... Vagyis addig amíg nem lesz töméscsere, addig is csináljam a kúrát, mert bár nem 100%-osan, de segít. Jól értettem? Más kérdés: néztem a neway honlapot, de nem találtam tapaszt. Már nem forgalmazzák, vagy csak én nem találtam? Köszi szépen! Betti

Értékelés: Nincs

Bettikének

Én mindenképp javaslom a kivezetést. Ha majd egyszer tömést cserélsz, akkor azután is. Addig is fel tud a tömésből szabadulni, de nem akkora mennyiségben, mint amikor megbolygatják, akkor jobban fel tud szívódni a nyálkahártyán keresztül. Ha nem találtad a tapszt, akkor biztos nincs. Keress japán tapaszt turmalinnal bioboltokban.

 

Értékelés: Nincs

Kedves Eperjes Kati! Én most

Kedves Eperjes Kati!

Én most hallottam először erről a tapaszról. Érdekelne a dolog minél hamarabb, mert mi is a babprojekten vagyunk mml.gif , de mindenképp szeretném ezt a nehézfém kérdést megoldani. 2 db amalgám tömésem van még, az előző 2-t októberben szedettem ki normál fogászaton. A többit pár évvel ezelőtt... Aggódom, nehogy a baba lássa kárát. Nem tudom, hogy most elmenjek-e kiszedetni, vagy próbálkozzam a tapasszal? Biofogászatot már találtam itt, de egyszerre nem tudom mindkettőt anyagi dolgok miatt. confused_smile.gif Ha a hagyományos módon szedetem ki, az megint csak nem jó megoldás.. Mit tegyek, h minél hamarabb megszabaduljak a nehézfémektől? És milyen teáról is volt itt szó, ami szintén kivezeti a szervezetből ezt a dolgot? hmmm.gif Köszönöm a válaszod. További szép napot! wave.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

babaprojekt előtt

Bocs, hogy én válaszolok Kati helyett.

Szóval babaprojekt! Minden leendő kismamának azt szoktuk javasolni, hogy a magzat egészsége érdekében addig ne foganjon meg, amíg nem csinált az anyuka és az apuka is egy átfogó méregtelenítést, nincs rendbehozva a hormonműködés, a bélflóra, a hüvelyflóra és a fogak. Fel kell tölteni a szervezetet tápanyaggal, majd csak utána lehet elkezdeni a próbálkozást! Én azt javaslom, hogy a konkrét méregtelenítéssel kapcsolatban fordulj tanácsadódhoz, aki a lehető legjobb módszert fogja javasolni Neked - természetesen a Te állapotodra összeállítva és személyre szabva.

Nehézfém kivezetésre jó at AFA alga, a la pacho (lásd fenn a cikket! ), a turmalinos-faecetes japántapasz, és természetesen egy komplett méregtelenítés.

Értékelés: Nincs

Köszönöm Vali a gyors

Köszönöm Vali a gyors választ! Igen, már leadtam kitöltött állapotfelmérőt! winkkiss.gif De ezekről a dolgokról még nem hallottam. Nagyon megörültem neki. Úgyhogy most ez a "fogas" kérdés nagyon foglalkoztat. Megyek is a dokihoz minél hamarabb.

Nem nagyon mérgezzük magunkat a párommal, az utóbbi időben még húst is alig ettünk, a felvágott meg szóba sem jöhet! Szóval igyekszünk. Párom a máriatövis magolajat is szedi rendszeresen, de nekem nem javasolta a kineziológus. Szeretnék egy komplex méregtelenítőt is csinálni, amennyiben valaki, hozzáértő személy ezt javasolja, az én állapotomnak megfelelően, személyre szabottan, ahogy mondod. Mert csak úgy nem akarok belefogni. no.gif Az egyetlen panaszom az, hogy nem tudok mélyen aludni már egy ideje. hmmm.gif De ez szerintem nem a testi egészségtelenség miatt van. Vagy az ágyam van rossz helyen, vagy sokat agyalok, mint egy rendes nő! laugh.gif

Szép napot!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mázsa Viki's picture

La Pacho és gyomorsav

Már másfél hete szorgalmasan iszogatom a La Pacho teát, pontosan a leírás szerint elkészítve, napi 1-1,5 litert. Azóta visszajött a gyomorsavam, de valami iszonyat módon. Pedig már sikerült leküzdenem a táplálkozási szokásaim megváltoztatásával, régen nagyon sokat küzdöttem vele. Lehetséges, hogy a La Pacho-tól lehet? Megfigyeltem, ma reggel semmi bajom nem volt, amíg meg nem ittam az első pohár teát. crybaby.gif Valakinek valami ötlete??? lightbulb.gif

Értékelés: Nincs

Mázsa Viki és a La Pacho

A La Pacho nem kimondottan gyomorbetegségekre való tea. A gyomor nyálkahártyát irritálhatja, ha az egyébként nincs teljesen rendben. Te inkább ne igyad. Másnak biztos jó szolgálatot tesz a családban, remélem nem vész azért kárba.

Kati

Értékelés: Nincs
Mázsa Viki's picture

La Pacho anyósomé lett...

...akinek semmi baja tőle, úgyhogy szerencsére nem veszett kárba! yes.gif

Értékelés: Nincs
zyjinn's picture

nehézfémek...

Sziasztok! "Fontos, hogy a candida elleni küzdelemben ne felejtkezzünk meg a nehézfémekről, mert ha azok kivezetését elmulasztjuk, akkor azok elszabadulva idegrendszert károsító hatásúak.." Mint gyakorlott, tapasztalt fórumozók, biztos tudjátok a kérdésemre a választ teeth_smile.gif : a nehézfémek kivezetése alatt mit kell érteni? Elég meginni az amúgy is ajánlott napi 2-3 liter vizet, vagy valami másra gondoljak? Zyjinn

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsoó's picture

Szia Zyjinn, A cikkben ezt

Szia Zyjinn,

A cikkben ezt írják:

"Kúraszerűen ajánlott candidás fertőzés esetén kiegészítő kezelésként gombaölő hatása miatt, illetve azon csodás képessége folyamán, miszerint képes a nehézfémeket is kiválasztani a szervezetből, melyeket a candida gomba szokott lekötni."

Ha azt kérdezed, hogy hogyan lehet nehézfémet kivezetni: - a cikk alapján a teával - biorezó - japán tapasz

Nekem a legutóbbi vitte ki.

Üdv Zsoo

Értékelés: Nincs
zyjinn's picture

Köszi a segítséget, Zsoó!

Köszi a segítséget, Zsoó!

Értékelés: Nincs

nehézfém

Szia Zsoo! Tudsz ajánlani megbízható Japán tapasz "lelőhelyet"? Köszi Mati

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Japán tapasz

A Neway's-é jó, de ha nem akarsz rendelni, bioboltokban is lehet jót kapni, és ha beírod a google-ba, akkor kiad jópár lelőhelyet. A lényeg, hogy legyen benne turmalin és jó sok gyógynövény!

Értékelés: Nincs

Japán tapasz

Szia Vali !

Kérlekszépen megírnád, hogy jó-e az alábbi japán tapasz ?

Összetétel : term.foly.bambusz eszencia, term.ásv.anyagok, turmalin, eleuthero-ginseng, mikroelemek, L karnitin, chitosan, C, E vitamin

Köszönettel, Ani

Értékelés: Nincs

tapasz ok

bár nehézfémek és gyógyszermaradványok kivezetésére végre már csak pár nap és lesz egy csodás termékünk, az AFA alga.

Értékelés: Nincs

Lapacho izületi gyulladásra?

Sziasztok! Bea vagyok budaörsről. A La pacho teáról szeretném kérdezni, hogy van- e valaki akinek izeületi gyulladása volt, és a teakúra használt? A lányomnak jelenleg a vállában van izületi gyulladása, de sokszor van, hogy a lábaiban is. Azt olvastam, hogy nagyon sok mindenre jó, többek között gyulladás csökkentő is, szeretném én is kipróbálni meg a lányom is. Irjatok légyszí, hogy valakinek segitett-e ilyen bajokra? Köszönöm előre is. Szép napot kívánok mindenkinek Bea

Értékelés: Nincs

izületekről Beának

A teát én csak kiegészítésképpen javasolnám, akut probléma esetén inkább a hatásmechanizmusában erőteljesebb, gyorsabb és kiváló gyulladáscsökkentő Zyflamend-del orvosolnék, ha velem történne ilyesmi, mivel tudom, hogy ez a termék az okot is kezeli egyben, nem csak a fájdalmat enyhíti. Hosszabb távon pedig ásványi anyagok egész sorával, azaz a Corallive SMP-vel, SupraLive-al és a La Pacho teával egészíteném ki a kezelést, majd a gyógyulás után fenntartó kezelésképp lehet az utóbbiakat váltogatni. Nem tudom, milyen a lányod életmódja, mindenesetre a táplálkozás nagy jelentőséggel bír az izületi problémáknál is.:nagyon fontos az állati fehérje bevitel minimalizálása,  illetve rengeteg zöldség, gyümölcs fogyasztása nem csak a betegség alatt, hanem folyamatosan.

Kati

 

Értékelés: Nincs

LAPACHÓ KÚRA -KATÁNAK

Szia Kati ! Mi már 4-5 éve a lapacho teát isszuk ,most ősszel váltottunk mate teára és aranygyökérre . Tapasztaltuk igen erős immunerősítő hatását ,engem azóta a betegségek elkerültek s lányom is csak kétszer volt beteg. Mi a lapachót nem kúra szerüen fogyasztottuk,de nyáron egy 6hetest megcsináltuk méregtelenítésre.Szeretném tudni ,igy is tökéletessen kifejti a hatását vagy csak akkor,ha 2x 6 hétig végezzük . Előre is köszi a választ . Türelmeske

Értékelés: Nincs

La Pacho kúra

Ó, de jó hallani, hogy ilyen sikeresen alkalmaztad! Egy kúra ajánlottan hat hét, de nem muszáj megismételni, tehát nem feltétlen kell 2*6 hétig inni. Hatása pedig biztos volt, hisz te magad mondod, hogy nem voltál beteg azóta. Az ismétlés sosem árt persze, főleg itt a tél derekán. Hogy egyszer vagy kétszer hat hétig? Ahogy jólesik!

Lányodnak viszont lehet, hogy valami még erősebb kellene, mint például az Olive-Beta G Force, mert nyár óta két betegség azért sok és ez nekem azt súgja, hogy még ráfér az immunerősítés. Régi olvasónk vagy már, biztos fújod kívülről, hogy a táplálkozásra is oda kell figyelni. Lehet, hogy a lányod nem csak otthon eszik és becsússzan pár káros élelmiszer (finomított, cukor, stb) az étrendjébe és ezt az immunrendszere is megsínyli?

Finom a la pacho tea íze, ugye?

Kati

Értékelés: Nincs

teakeverék

Ancy! Én egy neten rendelhető teakeverékről tudok, aminek egyik összetevője a lapacho és amit elsősorban salaktalanításhoz és anyagcsere stimuláláshoz ajánlanak. Szálas teáról van szó, nem filteres. Összetevői: zöld tea, maté levél, lapachorinde, csalánlevél, rotbusch (rooibos) tea, citromfű, édesfagyökér.

Értékelés: Nincs

La pachos teakeverék

Azért nem találom jónak ezt a teakeveréket, mert olyan más gyógynövényekkel rakták egybe a la pachot, melyek elkészítési formája más: a la pachot főzni kell, míg a matét, csalánlevelet, citromfüvet például forrázni.

Teakeverékekbe mindig egyforma módon elkészítendő gyógynövényeket érdemes tenni, máskülönben nem oldódik ki a megfelelő hatóanyag...ebben az esetben például a főzéssel elkészítendő gyökerekből nem fog kioldódni semmi, ha forrázással készíted a többi gyógynövény miatt. Főzni az egészet ugyancsak nem volna célszerű.

A La pachonak önmagában olyan élettani hatásai vannak, hogy nem érdemes mással keverni, legfeljebb mellette még iszogathat az ember más teát is, de nem keverve. Az íze is finom önmagában.

Lányok, teaházakban biztos találtok belőle!

Kati

Értékelés: Nincs

Katinak teakeverék

Szia Kati, Nagyon szép az összeállításod a La pacho teáról, gratulálok regular_smile.gif Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a fent említett teakeverék készítése miért okoz gondot? Hisz az igaz, hogy a teák elkészítésénél a növényi rész a meghatározó, de meghatározó az is, hogy melyik alkotóelemet, hatóanyagot szeretnénk kivonni. Ha utánanézel a hatóanyagoknak, látni fogod, hogy a cseranyagokat pl főzéssel vonják ki és ennek hatása hámosító, gyulladáscsökkentő. Itt nem akarok végletekig menni a hatóanyóanyagok hatásának felsorolásában rolleyes.gif legalább is az ismertekben. tongue.gif Szóval "szerintem" a teakeverékeknél fontos ez is. Hisz régen, ha teljes értékű gyógynövénykészítményt akartak az emberek, akkor azt: főzték, áztatták, kenőcsöt készítettek belőle, elégették és a hamuját is belekeverték, alkoholos kivonatot is készítettek, olajosat is és így tovább, majd emulgeátorral elegyítették. Így mindent tartalmazott az akkor tudásnak megfelelően. Szóval szerintem a teakeverék nem olyan rossz e szerint. Mindezek felett írásaidat olvasva nagyon szép, lelkiismeretes munkát végzel. Gratulálok! További jó munkát! thumbsup.gif Üdv, Julcsi

Értékelés: Nincs

Julcsinak teakeverékről

Kedves Julcsi!

Örülök, hogy tetszik az írásom és köszönöm, hogy meg is írtad.

Természetesen én is tisztában vagyok a különféle hatóanyagok kivonási módjával:) A teakeverékkel az a bajom, hogy ha olyan növényi alkotórészeket csomagolnak össze előre, amiknek az elkészítésük más módon történne, akkor a feladat ellehetetlenül ugyebár:) Ha viszont a különféle tealevelek külön-külön állnak rendelkezésünkre, akkor már áthidalható a probléma.

Én épp ezért nem is szeretem az előre elkészített teakeverékeket, inkább megveszem külön-külön a hozzávalókat és magam készítem el.

Kati

Értékelés: Nincs

Katinak

Szia Kati, Köszi a választ. De talán az én hibám, hogy nem értetted, mit szerettem volna mondani. A teakeverék azért sem annyira gáz a főzés miatt, mert a többi összetevőben lévő azon hatóanyagok, amelyek a béltraktus, emésztőrendszer helyreállítására kellenek, főzéssel vonhatóak ki. De természetesen vannak benne olyanok is, amelyek az ízt javítják. Ha ezeket a gyógynövényeket ugye nem főznék itt, hanem csak forráznák, akkor más hatóanyagok vonódnának ki, ami más élettani hatást jelent. Akkor elég lenne a forrázat. Szép napot, Julcsi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Első találkozásom a La pacho teával

Még élt drága megboldogult Doki barátom, akivel együtt írtuk a Candidás könyvet. Amikor először olvastam a kéziratot, azonnal megakadt a szemem az ajánlott teakeverékek között egy növénynéven, amelyet itt Európában eddig dísznövényként ismertem. Ez pedig a vörös szil. Miután mellette dolgoztam fitoterapeutaként, nagy gondban voltam, hogy honnan fogom vajon beszerezni ezt az alkotórészt, ugyanis a herbáriumok és gyógynövényboltok polcain nem találtam, de még az eladók sem hallottak felőle semmit, hogy ennek a dísznövénynek gyógyhatása lenne.

Majd nem sokra rá betévedtem kedvenc teás boltomba az Első Pesti Teaházba, ahol Gyuri bácsi - engem, mint kedvenc törzsvásárlóját - megkínált egy teával. Mindig megkínál teával, ha megyek, és mindig a legújabbal, mert kíváncsi a véleményemre. A tea érdekesen édeskés ízű volt, nagyony enyhe, határozottan szerethető kesernyés utóízzel - talán a mandulabélre emlékeztetett a legjobban, amit vaniliás cukorba forgattak. Kortyolgatva a rózsaszín teát, megkérdeztem, hogy mi az?

- La pacho - válaszolta Gyuri bácsi. - Dél-Amerikai kéreg tea, azt mondják, rengeteg betegségre jó - folytatta. - Tulajdonképpen ez ugyanaz a faj, a vörös szil, ami nálunk a parkokban vöröslik a rózsaszín virágaival.

Hát, így tudtam meg, hogy a vörös szil, az nem más, mint a La pacho, ami fontos alkotó része a candida elleni teakeverékeknek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Ancy's picture

La pacho tea

Szia Vali! Engem érdekelne a La pacho tea, tudnál elérhetőséget, címet, webcímet ajánlani ahonnan beszerezhető, és biztos hogy az a tea az. Ill. írtam e-mailt a béltisztítással kapcsolatban, ehhez szeretném még ezt a teát beszerezni. Köszönöm szépen! Ancy

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

La pacho tea beszerezhető

minden gyógynövény boltban és herbáriában. Valamint a tea kimérések is árusítanak la pachot. Én csak azért nem találtam annakidején, mert vörös szilként kerestem.

Értékelés: Nincs
Mázsa Viki's picture

La pacho

Beszereztem! Bár nem volt olcsó, megérte az árát. Isteni finom, élvezet inni. Így könnyen elfogy 6 héten át a napi 1-1,5 liter. Mindkét maminak is kell belőle! :) Cupp!

Értékelés: Nincs
Ancy's picture

La pacho tea

Nálunk is van drogéria, s egy ismerősöm mesélte, ő is vett talán fél évvel ezelőtt, és az meg sem közelítette (nagyon világos volt, nem igazán volt vöröses színe) azt a teát amit a neten rendelt (sajnos nem tudja már a címet). De azért megpróbálom, hátha már itt is be lehet szerezni. További szép napot! Ancy

Értékelés: Nincs

Lapacho

Szerintem nagyjából bármilyen teázóban lehet kapni, tényleg! Én egyébként pont nemrég vettem, tök véletlenül (kipróbálni), ráadásul leértékelve - úgyhogy kifejezetten örültem a cikknek és így utólag is nagyon örülök a teának. Szép vöröses színe van, úgyhogy jónak tűnik. Ha budapesti vagy és érdekel, szívesen megírom a teázót, elég központi helyen van!

Értékelés: Nincs
Ancy's picture

Lapacho

Szia Rita! Vidéki vagyok, de a hétvégén egy ismerősömnek sikerült beszereznie Pécsen, ill. kaptam internetes elérhetőséget is. Azért köszönöm, hogy írtál regular_smile.gif Üdv: Ancy

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel