Lénárt Gitta

Léböjt Antal Valival és Lénárt Gittával - 2. rész

kép

tájkép

 

 

 

 

 


Még el sem jöttem a léböjt táborról, amikor már elkezdtem szervezni, hogy a szemem mindig ott legyen!  Andit neveztem ki a szememnek, fülemnek, aki végigcsinálta a tábort úgy, hogy közben a konyhán segített, hogy minden étel-ital időben, csengetésre ott legyen a táborozók bögréjében, tányérján. Így figyelme ugyan megoszlott, de mégis lelkes hangú beszámolót tartott.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Léböjt Antal Valival és Lénárt Gittával

zöld turmix

A kíváncsiságom hajtott le a Szeremley birtokra, ami most már harmadszor volt az Antalvali.com léböjt táborának a helyszíne. A kíváncsiság mellett a Balaton szeretete és egy kis pihenési vágy is szerepet játszott. Sőt, tanulni is szerettem volna! Mind a négy összejött.

Az történt ugyanis, hogy az idén - rendhagyó módon - Antal Vali Lénárt Gittával, a nyerskonyha nagyasszonyával fogott össze és tette emlékezetessé ezt a 10 napot. Gittát a hűséges AV olvasóknak nem kell bemutatni, könyveit is bizonyára sokan ismeritek.

A tavalyi táborban résztvevő kolléganőm egy dolgot reklamált: Majd' megőrült, hogy 10 napig nem rághatott. Éhes nem volt, de a rágás nagyon hiányzott. Az idén ezzel nem volt gond. Az első két napban a turmixok mellett nyers ételeket kaptak a táborozók. Én pont ezeken a napokon voltam lent, így betekintést nyerhettem az ízekbe és a hangulatba is.

lé-böjt

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Ötórai tea Antal Valival és vendégeivel - hatkor

A nyári Evernessen óriási sikere volt a Bionom faluban az ötórai teának, ahol velem és vendégeimmel lehetősége volt  mindenkinek beszélgetni, akik eljöttek teázni. A nagy sikerre való tekintettel elhatároztuk, hogy a 2015-2016-os évad előadásai helyett is inkább ezt az informatívabb, interaktívabb és kötetlenebb formát választjuk, hogy lehetőséged legyen az adott témában feltenni a kérdésedet nekem és a vendégeimnek, vagy adott esetben elmondani a véleményedet.

Ötórai tea Valival és vendégeivel

Az őszi szezonra, amely 5 beszélgetésből fog állni, nagyon érdekes témát találtam ki:

Az öngyógyítás művészete

Interaktív teadélután Antal Valival és vendégeivel.

5 alkalom, 5 vendég, 5 nézőpont

Hogy került Melinda cica a teázó asztalra? - Avagy az első ötórai teázás hangulatképekben

Képzeljetek el egy meghitt, akolmeleg, gyertyafényes, a végletekig szelíd és befogadó teret. Megvan? Hát ilyen volt az "Ötórai teázás Antal Valival - hatkor". Első vendégeként Lénárt Gitta, a magyarországi nyerskonyha koronázatlan királynője ült le a nagymamáink korát idéző nagy, súlyos fotelba. Az asztalon régi korok, konyakban és szivarfüstben úszó társalkodó szobák hangulatát idézte egy asztali lámpa. A teáscsészék finomsága nagy kontyos, fűzős hölgyek délibábját varázsolta a terembe. Az asztalokon mindenféle finomságok lapultak kis tálakban, Vali saját készítésű aszalt meggye karon fogva Gitta nyers kekszeivel. Minden asztalon forró tea gőzölgött kellemes, párás, jó illatú meleggel megtöltve a termet.

Hangulatkép a teázós estről

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Ötórai tea, hatkor!

Már biztosan olvastátok a hírt, hogy 5 héten keresztül, minden második szerda este együtt teázhatunk Antal Valival. Mondhatnám, hogy ez nekünk mindennapos, hiszen elég gyakran teázunk közösen, de van valami, illetve valakik, akik még különlegesebbé teszik ezeket az alkalmakat, nekünk kollégáknak, barátoknak is. Ezek bizony a meghívott vendégek!

Kérsz teát?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Az "Ötórai tea hatkor" első vendége: Lénárt Gitta, avagy élő ételekkel az egészségért

Lénárt Gitta"Mindig volt bennem egy alapvető kíváncsiság! Sosem voltam az az ember, aki reggel felkel, vajas kenyér, aztán kávé, majd dolgozik, ebéd, este vacsora, vajas kenyér, kanapé, tv."

Csillogó tekintettel mesél nekem Gitta. Az első tíz percben csaponganak a gondolataink, engem zavarba ejtett és magával ragadott az, hogy még körülbelül sem tudtam belőni a korát, gyönyörű a bőre, csillognak a szemei, határtalan kedvesség és szétáradó energia süt belőle. Azért nem írok kirobbanó energiát, mert olyan impulzív nő, akiből árad az aktivitás. Látszik rajta, hogy kifogyhatatlan.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel