Magzat

Mit csináltál magzatgyermek?

Nekem ugyan van saját gondolatmenetem arról, hogy a magzatgyerek gyerek-e vagy sem, ugyanakkor érdekelt, ki mit írt már előttem a témában. Az első mondat, amit olvastam, megdöbbentő volt: "Mi európaiak úgy gondoljuk, hogy a magzat még nem gyermek, gyermek csak a születése után lesz!"

Magzatgyermek világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A magzatgyermek varázsvilága

Március 25-e, a magzatgyermek világnapja. Örültem ennek a témának. Nemcsak azért, mert a szívem csücske a pocaklakó világ, hanem azért is, mert kivételesen sok síkon van az antalvali.com életében is jelen a "pocakosság", a magzati és anyai világ, az egymásra hangolódás, az együtt, egymással törődés, a szeretés.

Magzatgyermek világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Folsav vs. Folsav?!

Folsav és folsav között nagy különbség van! Az angol nyelvben jelzik is ezt a különbséget. A B-vitamin csoportba tartozó ''FOLATE'' az ételekben természetesen előforduló vitamin, míg a ''FOLIC ACID'' a folsav szintetikusan előállított formája, amelyhez vitamin tabletták szedése útján juthatunk.

A természetes folsav az egyik legfontosabb magzatvédő és fejlődést elősegítő vitaminként is ismert, hiszen részt vesz új sejtek képződésében, sejtosztódásában, a vérlemezkék, a vörös- és a fehérvérsejtek képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében, a DNS szintézisben, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer egészségéhez is.

Forrás: 
http://eddmagad.blog.hu/2012/09/26/folsav_vs_folsav
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Életünk alappillérei: a fogantatástól a születésig

Fogantatás, magzatikor, születés… Végül is ez az a folyamat, amelyen mindenképp keresztülmegyünk, ha már belevágtunk ebbe a kalandokkal teli fizikai utazásba, amelyet életnek nevezünk. 

Megtörtént, túléltük, ennyi… Az emberek többsége nem tulajdonít nagy jelentőséget a dolognak, pedig a kezdetek nagyon is fontosak. Az első lépések iránya adja meg a soron következők irányát is. Fogantatásunk, magzati korunk, születésünk élménye, és az azokból fakadó érzésminták alkotják életünk alappilléreit, amelyekre aztán ráépítjük önmagunkról, illetve a világról alkotott képünket. Vagyis első tapasztalataink nagyban befolyásolják személyiségünk és életünk alakulását.  Hogy egy kicsit jobban beláthass a kulisszák mögé, nézzük végig konkrétan, hogy a fogantatás és a születés körüli események milyen lenyomatokat hagyhatnak tudattalanunkban.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Gátmetszés (episiotomia) - a kutatók szerint nem feltétlenül szükséges a beavatkozás...

dr. Edith Gurewitsch és munkatársai (Johns Hopkins-egyetem) olyan eseteket vizsgáltak meg, ahol nehézségekbe ütközött a szülés. Eredményeik alapján a gátmetszés nélküli szülésnél 35%-kal csökkent az újszülöttek vállsérülése, és így elkerülhetőek a mellékhatások is (fertőzés, vérzés stb.).

Dr. Patrick O’Brien (a londoni University College szülésze) szerint jelenleg minden második nőnél, akinél nem végzik el a beavatkozást, gátrepedés következik be, ennek fényében "nem lehet" megvédeni a nőket az esteleges fertőzésektől illetve egyéb mellékhatásoktól, amelyre dr. Gurewitsch és munkatársai hivatkoznak...

Forrás: 
http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/szules/?article_hid=42964&article_pageing=1
0
Értékelés: Nincs

Hogyan alszol? Ez sokat elárul rólad!

Mindenkinek megvan a maga kedvenc testhelyzete, hogy hogyan szeret álomba merülni. Alvási pozíciónk azonban sokat elárul a személyiségünkről, emberi kapcsolatainkról - állítja egy brit kutatócsoport.Nézzük, hogyan!?

0
Értékelés: Nincs

Az esszenciális zsírsavak és fogyasztásuk előnyei

Eszik-e vagy isszák az úgynevezett omega-3 és omega-6 zsírsavakat? Hogyan kerül a metilhigany a tonhalkonzervbe? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha biztosítani akarjuk szervezetünk számára az elengedhetetlen - esszenciális - zsírsavak megfelelő bevitelét?

Forrás: 
http://oe.vm03.rufftech.hu/cikk/0935/210740/20090826_omega3_zsirsav_omega6_zsirsav_essezncialis_zsirsav_linolsav_linolensav_1.htm
4.8
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (5 votes)

A szúnyogirtók sem veszélytelenek

Legyen bár spray, kenőcs vagy tonik, a szúnyog- és kullancsriasztók praktikus védelmet nyújtanak a vérszívó rovarok ellen. Francia kutatók vizsgálata szerint azonban csak akkor, ha ügyelünk a megfelelő használatra, hogy elkerüljük a szúnyogcsípésnél sokkal súlyosabb mellékhatásokat.

0
Értékelés: Nincs

A környezetben lévő vegyi anyagok hatással vannak a termékenységre?

Napról napra egyre röbb vegyi anyag káros hatásának vagyunk kitéve. Az ételeken keresztül a belélegzett levegőn át, számos olyan, potenciálisn káros anyaggal kerülünk kapcsolatba, melyek hatással vannak az egészségünkre és akár a fogamzóképességre is.

Forrás: 
http://www.stop.hu/eletmod/az-anyak-onkentelenul-is-mergezhetik-magzatukat/326335/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel