Amit az ezüstkolloidról tudni kell

Találtam egy jó kis cikket az ezüstkolloidról, egyre jobban érdekel engem is, miután elolvastam a cikket, már sokkal világosabb minden a témában :)

Katka

Ezüstkolloid fajtái, előállítása és gyógyászati alkalmazása

Tartalom:

Bevezető

 

Egyre több és több információ lát napvilágot az ezüstkolloid témájában, nem feltétlenül a szakemberek tollából. Éppen ezért igen fontos egy könnyen áttekinthető és átfogó leírás magyarul, annál is inkább, mert az ezüstkolloid házilag is elkészíthető. Mivel a minőség abszolút kritikus a sikerhez, a teljes információ nélkül inkább bele se kezdjen senki.

Mi ez és mire jó?

A jó minőségű elektrolízises ezüstkolloid víz átlátszó vagy sötét-piros, pozitív töltésű ezüst ionokat (ezek nemkívánatosak) és 1 - 10 nanométeres (10 - 100 angström) negatív töltésű ezüst-részecskéket (ezek a kívánatosak) tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem ülepednek le, állandó Brown-mozgásban vannak. Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcseméretű ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító.Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (Forrás: Science Digest magazin, 1978 március)

Dr. Robert O. Becker jelentése szerint ezenkívül igen hatásos csont-regeneráló is, 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményezve, továbbá elősegíti a bőr és más finom szövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Az USA-ban azóta a sebészeti és az égéskezelő klinikák 70 %-ánál alkalmaznak ezüstöt. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelen van), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Számos írás számol be a kolloid ezüst más gyógyító hatásáról is, többnyire fertőző, vagy vírusos betegségeknél, pl. AIDS, herpesz, gombásodás, candida, szifilisz, őzkullancs okozta Lyme-betegség stb. ellen igen hatásos, de még a rák ellen is sikeresnek bizonyult.

Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezzel kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Azt állítja, hogy ez egy roppant egyszerű kezelés és gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak. Nordenström professzor úr másról lett ismert, nevéhez és az osztrák dr. Rudolf Pekar-hoz fűződik az ECT (elektro-cancer treatment), ami egy igen hatásos terápia (kb. 86%-os sikerrel).

Fogalmi pontosítás

Az "ezüstkolloid" kifejezés alatt 4 teljesen különböző terméket is lehet érteni:

1. Elektro-kolloid ezüst

Ezt háromféleképpen lehet előállítani: elektromos ívkisülés, vagy desztillált vízben, ezüst elektródákon keresztüli nagyfrekvenciás váltóárammal, vagy kis feszültségű elektrolízis segítségével. Ez utóbbi a legegyszerűbb eljárás és a legtöbb írás az így előállított terméket érti ezüstkolloid alatt.

Ez általában 3-5 ppm (az angol "parts per million"), de laboratóriumi minőségnél akár 100 ppm koncentrációjú, negatív töltésű, jó minőségnél akár 1 - 10 nanométer átmérőjű ezüst részecskék vízben, ami átlátszó.

2. Organikus bevonatú ezüstkolloid (MSP - Mild Silver Protein)

 

Az élő szervezetekben is megtalálható. A mikroszkopikus méretű ezüstrészecskék körül egy vízkedvelő (hydrophilic) közeg képződik (pl. Knox zselatin, albumin, alburninoid, collagen stb). Előállítható 20-50 ppm koncentrációban fehérje bevonattal, vízben átlátszó, sárga, vagy borostyán színű.

3. Ezüst-só kolloidok

Vagy kémiailag, vagy elektrokémiailag állíthatók elő. Az ilyen ezüst feloldódik a vízben és ezért jelentősen más tulajdonságú, más elemeket is tartalmaz. 50-500 ppm oldatkoncentrációjú és áttetsző.

4. Ezüstpor

Ezt először orosz tudósok készítették, ezüst fémszálba nagyfeszültségű áramot vezetve, az ezüst szétporlad (50-500 ppm, átlátszó a vízben).

Ezek egymástól eltérő termékek, nem feltétlenül biztonságosak, vagy toxikus-mentesek, bár mindegyiknek van patogénölő tulajdonsága. Nincs ipari norma vagy minőségi előírás sem. Ezért rendkívül fontos a "hasznos" ezüstkolloid meghatározása és vizsgálata.

Ez a cikk csak az elektrolízises ezüstkolloid termékkel foglalkozik. Ez a legegyszerűbb eljárás, úgy tűnik, ez az egyik leghatásosabb termék is, a legjobban ismert hatásokkal.

A második felsorolt terméknek is, akárcsak az elsőnek, volt például antitumoros hatása (mellráknál), valamint AIDS-gyógyító is. Az még kutatásra vár. Dr. Paul M. Farber, aki mellesleg az első két felsorolt formával behatóan foglalkozott, könyvében ("The Micro Silver Bullet") a 26. oldalon ezt írja: "Sikerült féltucatnyi, úttörőnek mondható szabadalmi eljárást kezdenem egy hónappal ezelőtt a Mild Silver Protein-ekkel. Örömmel közölhetem, hogy gyorsabban hat, mint gondoltam volna, és sok (HIV) páciensem vagy tünetmentes, vagy közel áll hozzá...." (Dr. Farber egy gyilkosság áldozata lett 1998-ban.)

Ronald Gibbs professzor "Silver Colloids" c. kiskönyvében viszont felhívja a figyelmet arra, hogy a nagyobb méretű fehérje-burok meg is akadályozhatja az ezüst részecskéket a baktériumok elérésében, és szerinte a protein bevonatú termékek alsóbbrendűek az elektro-kolloid ezüstnél, sőt, szerinte kerülendőek, ő csakis az elektrolízises kolloidot javasolja.

 

Elektro-kolloid készítés elektrolízissel

Elméletileg néhány összekapcsolt elem egy egyszerű áramkörrel ezüst elektródákon keresztül, színtiszta, de vezetőképes vízben kolloid szemcsés ezüstöt készít. Gyakorlatilag viszont a legtöbb házi készítő NEM megfelelő minőségű végterméket állít elő. Az alábbi leírás letisztázhatja Ön számára a kérdéses pontokat.

Az elektrolízis során egyes ezüst atomok leadnak egy elektront, ezzel pozitív töltésű ezüst ionokká válnak és a vízbe kerülnek. Ez az egyetlen formája az ezüst vízbe jutásának. Sokan még ezt az alapdolgot sem ismerve, téves állításokat terjesztenek az interneten. Ezek az ionok a vízben oldódnak. Ezek atomi méretű ionok és azonos töltésük miatt taszítják egymást, egyenletesen szétterjednek. Az anód (+) közelében felvehetnek egy elektront az ott folyó áramból és visszaalakulnak elemi és töltés nélküli ezüst atommá. Ezek az atomok egymást vonzzák (van der Waals-erő miatt) és nincs semmi, ami megakadályozná azok csomókban való összetapadását. Ahogy az ilyen részecske-csomók növekednek, egy elektromos dupla réteg kezd kialakulni körülöttük, ami miatt az ezüst részecskék csomója körül egy egyre erősebb negatív töltés alakul ki (zeta potenciál). Ez egy taszítóerővel bír az ugyanilyen részecskehalmazokra és emiatt azok tovább nem tömörülnek, egyenletesen szétterülnek. Addig míg a zeta potenciálból származó taszítóerő elegendő arra, hogy távol tartsa a van der Waals-i vonzóerővel közeledő részecskéket, addig ezek a részecskék diszperz "lebegésben" vannak. A házi készítésű kolloid ezüst kb. 90%-a pozitív töltésű ezüst-ion és csak 10 %-a a hasznos ezüstrészecske-csomók, de ez ne vegye el a kedvét.

Az elektrolízises kolloid-készítés minőségi követelményei

1. A víz tisztasága

A víz minősége abszolút kritikus: csakis színtiszta desztillált vizet szabad használni! Sem a tisztított, vagy szűrt víz, sem az ionmentes víz, de még a fordított ozmózisos víz sem alkalmas. Ez a legfontosabb kritérium az ezüstkolloid készítéséhez.

Még egyszer leírom, mert sokan képesek elsiklani efelett: csakis színtiszta desztillált vízből lehet igazi minőségű kolloid szemcsés ezüstöt készíteni. Ha ezt nem tudja beszerezni, ne is gondoljon a kolloid készítésre!

2. Hőmérséklet, tartóedények

A desztillált víz hőmérséklete is fontos, minél langyosabb a víz, annál gyorsabb és jobb minőségű a végtermék. A felhasznált üvegedények tisztántartása is rendkívül fontos. Az üvegedény legyen sötétbarna. Az ezüst-ionok pozitív töltése biztosítja, hogy azok egymástól mindig eltávolodnak, mert az azonos töltések taszítják egymást. Minden, ami ezt a töltést képes lecsökkenteni, vagy elvonni, nemkívánatos. A napfény és a műanyagok ezt okozzák. Ezért kell a tárolásra sötétbarna üvegedényt használni. A legjobb (laboratóriumi) minőségű és ionokat alig tartalmazó kolloid vizet lehet műanyag edényben is tárolni. A termelésnél használjon átlátszó üvegpoharat, mert csak így látja, mikor kell abbahagyni az elektrolízist.

3. Áram

Az áramerősség nem ingadozhat. Például csupán elemeket használva ezüstelektródákkal az áramerősség csökken az elemek kimerülésével, ami nagyobb méretű és nem kívánatos szemcséket eredményez. Ezért olyan tervezésű áramkörre van szükség, ahol az egyenletes áramerősség biztosított. Ez nem is olyan egyszerű, mert a pozitív ionok vízbe kerülésével a víz áramvezető képessége is változik. Ugyanakkor nem lehet túl erős sem az áram. Árulnak ilyen készülékeket az interneten.

Az optimális feszültség 27-36 V között van, mert az elektródák így működnek a legtisztábban. Ha tápegységet használ, állítsa 30 V körülire, ha mégis elemek mellett dönt, használjon 36 V-ot (4 x 9V, v. 3 x 12V), úgyis lecsökken a feszültség rövid időn belül.

4. Elektródák

Az elektródákat rögzítse kb. 2.0 - 3.0 cm-re egymástól és ne érjenek a pohár aljához, oldalához a jobb keringés végett. Jobb ha nem mozdíthatók el egymástól sem.

A legelterjedtebb ezüst elektródák például 10 cm hosszú, 3mm átmérőjű és legalább 99.9%-os (".999 tisztaságú") színezüst rudacskák. A 99.9% azt jelenti, hogy 1 részecske 1.000-ből nem ezüst (1000ppm), hanem többnyire réz, vagy kisebb mértékben ólom, vas, és elenyésző mértékben bizmut. Ez a legkönnyebben beszerezhető ezüstrúd, és nem kerül túl sokba sem. Összehasonlítás végett a 99.99%-os (.9999-es) ezüst 1 részecskéje 10.000-ből nem ezüst (100ppm), ugyanolyan szennyezőkkel és ugyanolyan arányban mint fent. Ennek ára 15-20-szor annyiba kerül mint az előzőnek az ára és nehezebben is szerezhető be rudacska alakban.

Mivel nagyon kevés ezüstanyag kerül csak a vízbe, ezért a 99.9%-os ezüstrúd tökéletesen megfelel. Ennek bizonyítékaként azt is fel lehet hozni, hogy egy jó minőségű ezüstkolloid (10 ppm-es) elemzésénél, ami 99.9%-os elektródákkal készült, a következő szennyezéseket lehetett kimutatni: nátrium 0.47 ppm, kalcium 0.26 ppm, mangán 0.07 ppm, kálium 0.05 ppm, magnézium 0.024 ppm. Ezek egyértelműen nem származhatnak az elektródákból, csak a desztillált vízből jöhetnek. Éppen ezért a víz minőségének fontosságát nem lehet elégszer hangoztatni. Inkább erre kell ügyelni és nem a nagyon drága "színtiszta" ezüstre.

5. Keverés

Enélkül a szemcsék képződése nem egyenletes, ami rossz minőséghez vezet. Keverésre legjobb egy megtisztított üvegpálca, lehetőleg ne használjon műanyagot.

6. Egyéb tényezők

Továbbá a fenti tényezők mellett más, eddig kevésbé ismert/kutatott természeti tényezők is közrejátszanak. Teljesen megegyező alkotóanyagok és tényezők esetén is különböző napok, évszakok teljesen eltérő minőségű folyamatokat és végtermékeket produkálnak, még ha minden egyes fenti tényező is ugyanolyan. (Ugyanaz a desztillált víz, ugyanolyan hőmérsékleten stb. stb.) Mintha néhány más természeti tényező is számítana (pl. Föld mágneses tere, levegő minősége - pl. negatív ion tartalma, fénymennyiség). Még laboratóriumi körülmények között sem lehet két ugyanolyan minőségű ezüstkolloidot készíteni. Ez még kutatható témakör. Ezért a forgalmazott ezüstkolloidok is eltérőek lehetnek, még ha ugyanaz a készítő vállalat, akkor is.

7. Az elektrolízis időtartama

Egy "átlagos napon" 20 perc körüli, máskor akár félóra is lehet, az előbb említett tényező nagyban befolyásolja. Tanácsos a vizet időnként egy erős fénynyalábbal hirtelen átvilágítani negyedóra után és ha kis ködszerű elszíneződést lát terjedni, akkor még 5 percig hagyni kell a termelődést. Átlagban 20-25 perc.

A végtermék legfontosabb minőségi követelményei

A kritikus tényezők a részecskék mérete, tisztasága, részecske/ion aránya, koncentrációja és nem utolsósorban a költségek.

Legfontosabb a részecskék mérete és tisztasága. Minél kisebb méretűek az ezüst szemcsék, annál hatásosabbak, egyrészt a megnövekedett fajlagos felület, másrészt a könnyebb elterjedés miatt a szervezetben.

A részecskeméret meghatározása elektronmikroszkópos felvétel, vagy foton korrelációs spektroszkópia segítségével történik. Ez utóbbinál a folyadékot keresztülvilágítják egy lézerrel és a diszperz részecskék által szétszórt fényből következtetnek vissza az átlag részecskeméretre. Az elektronmikroszkópos a "legdurvább" módszer, mert a vizet el kell távolítani! Ez ugyanis teljesen más összetevőket vizsgál, mint az eredeti volt, hiszen az oldatban levő anionokkal a részecskék ezüst-vegyületet képeznek a víz eltávolítása után. A kolloid méretű ezüst részecskék jelenlétére utalni lehet másféleképpen is. Egy kis átmérőjű, de erős fénysugár hatására egy kúp alakú fénytörés keletkezik (Tyndall hatás), vagy egy nagyon erős mikroszkóp alatt jól kivehető Brown-féle részecskemozgást lehet tapasztalni. A részecskék NEM feloldottan vannak, hanem töltésük és méretük miatt lebegnek, ez okozza a fenti hatásokat. (Egy bármilyen kémiai és csakis ionos oldatban viszont sem a Tyndall-, sem a Brown-hatás nem észlelhető.) Az optimális részecskeméret 1-5 nm (10-50 angström).

A "részecskék fajlagos felülete" a legjobb mérvadó a minőséghez. Minél kisebbek a részecskék és minél nagyobb koncentrációban vannak, annál nagyobb a részecskék fajlagos felülete. Ezt a laboratóriumok cm2/mL -ben adják meg. Minél nagyobb ez az érték, annál jobb és hatásosabb a termék. Egy jó minőségű házilag készített kolloid ezüst-részecske felülete kb. 0.065 cm2/mL, vagy sajnos még kevesebb. Összehasonlításul kapható 0.078-as (Silver Lightning®), 0.096-os (Wonder Water® ), 0.251-es (Sovereign Silver®), sőt 48.3-as (Mesosilver®) ezüstkolloid is. Ez utóbbinál szinte nincs is ezüst-ion a végtermékben. (forrás Prof. Ronald Gibbs honlapja)

A részecske/ion arány nagyon fontos, mert minél több ion van jelen, annál nemkívánatosabb a végtermék. Számos forgalmazó csak úgy tudja megnövelni a koncentrációt (ppm), hogy az szinte csak ionokat tartalmaz és ezért értéktelen. Az ezüst-ionok okozzák a fémes ízt is. A Mesosilver íztelen.

A tisztaság meghatározása tömegspektroszkópiával vagy röntgensugár eltérítő analízissel történik, a koncentráció mérése pedig kémiai analízissel. (A költségek pedig egyenes arányban állnak házastársunk ez irányú reakcióival.)

Szín

Az elektrolízis során az egyik elektródán oxigén (ez az elektróda a sok használattal lassan elhasználódik), a másikon hidrogén keletkezik. Célszerű az elektródákat felcserélgetni a későbbi ezüstkolloid készítéseknél, hogy egyenletesen kopjanak. Az optimális elektrolízis kb. 15 perc múlva hoz vizuális változást, egy kis tejszerű elszíneződést. Néhány perc múlva a reakció gyorsabbá válik.

Szobahőmérsékleten ez 3-5 ppm ezüstkolloidot produkál 20-25 perc alatt. Több időre nincs szükség, mert akkor nagyobb méretű szemcsék képződnek. A folyadék színe ekkor inkább áttetsző, vagy kissé ködös lesz, ahogy a részecskék egyenletesen eloszlanak. Ezek sohasem ülepednek le, ha mégis leülepednének, akkor az nem kolloid szemcsés ezüst! Ha erős tejszerű elszíneződést tapasztal, akkor a felhasznált víz nagyon szennyezett volt és minden hiába, a végtermék nem fogyasztható. A ködszerű, fehéres elszíneződés származhat a részecskék egymásba tapadásából is, nagyobb méretű szemcséket alkotva. A fentebb említett tényezők miatt, vagy azért mert nem volt megkeverve a víz a gyártás alatt. Nyilvánvalóan ez nem tökéletes minőségű kolloid.

Ha szálkaszerű fekete anyag is képződik (az oxigén termelő elektródán), ami vagy a felszínen, vagy a pohár alján gyűlik össze, az nem kívánatos ezüst-oxid. Ez se nem hasznos, se nem káros. Minél jobb minőségű a desztillált víz, annál kevésbé termelődik. Legjobb ezt egy teafilter-szerű papírral kiszűrni. Keveréssel ez fel is oldódhat, (korábban kolera, epilepszia ellen is használták).

A sárgás szín csakis egy bizonyos nagyobb méretű kolloid szemcséknél fordul elő. Ez egy mércéje lehet a minőségnek. Ugyanis a 200 nm (0.2 mikrométer) körüli, vagy annál nagyobb méretű ezüst szemcsék nyelik el legjobban az indigó színt, ezért jelenik meg annak fordítottja a sárga szín. Ha a sárga elszíneződés nem jelenik meg egy hirtelen erős bevilágításnál, akkor ennél kisebb a szemcsék mérete. A nagyon kis méretű ezüstkolloid átlátszó. A jó minőségű termékek mind színtelenek. De az átlátszó víz akármilyen minőséget is jelenthet. Viszont az ionmentes ezüstkolloid meg sötétpiros színű, de ilyet sajnos házilag nem lehet készíteni.

Van-e mellékhatása, veszélyes-e?

A jó minőségű ezüstkolloidnak nincs kimutatható veszélyes mellékhatása, csak a rossznak lehet. A nem kolloid méretű ezüstnek, vagy néhány ezüst-sónak viszont van nehézfémes toxikussága, ezek: ezüst-nitrát, ezüst-szulfát és ezüst-klorid. Az Agency for Toxic Substances and Disease Registry amerikai állami információs portál nyilvántartása szerint ezek toxinok. Az ezüst-nitrát és ezüst-szulfát megkülönböztetett figyelmi kóddal van ellátva, de az ezüst-klorid már nincs. Legrosszabb esetben argyria nevű bőrelszíneződést okozhatnak. Az argyria egy állandó kékes-szürke bőrelszíneződés orvosi neve, de más tünetekkel, vagy más szervi elváltozásokkal nem jár. Más ismert káros mellékhatása nincs. Ez egy bőrelszíneződés, ami persze nem kívánatos! A fenti 3 ezüst-só jelentősen nagy mennyiségben fogyasztva kiválthatja. Ezért minősítik ezeket toxinoknak. A fent már említett bőrelszíneződésen kívül egyéb betegséget nem váltanak ki, amit dr. Eidson (Department of Epidemiology, Santa Fe) is megerősített. Mellesleg az ezüst-nitrátot újszülött csecsemők szembecsöppentésére is használták vakság ellen. A színtiszta desztillált víz elektrolízisénél ilyen sók egyáltalán nem keletkeznek.

Viszont az ezüst-ionok az emésztőnedvek sósav tartalmával érintkezve, annak klorid ionjaival azonnal ezüst-kloridot képeznek. Ez a vízben többé nem oldódik és nagy méretű molekulákká alakul, ami mint felhasználhatatlan salakanyag a széklettel kiürül. A nagyon kevés kisméretű ezüst-klorid ami képes volt a bélmembránokon keresztüljutni, a vesék által kiválasztva a vizelettel kiürül Ronald Gibbs professzor szerint. A cél a minél kevesebb ezüst-ion tartalom elérése.

Teljesen más a helyzet a parányi méretű ezüstszemcsékkel. Ezekre az emésztő-savak nem hatnak és kis méretük miatt bejutnak a vérkeringésbe, ahol patogénekkel találkozva elpusztítják azokat (feltehetően a részecskék körüli negatív töltésű Zeta potenciál-buroknak köszönhetően), anélkül hogy a részecskékben jelentősebb változás történne. Az ezüstrészecskék mintha mi sem történt volna tovább keringenek, egyre több és több nem kívánatos patogént semmisítve meg, bármilyen fajtájúak is legyenek azok.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon a vastagbél hasznos flóráját is megtámadják-e? A szervezetbe jutott ezüstkolloid szemcsék túlnyomó többsége nem jut el a vastagbélbe, mert már előtte bekerül a véráramba. Ami mégis a vastagbélbe kerül, bizonyára nem tesz különbséget a baktériumok között. Az ezüstkolloidot rendszeresen, naponta fogyasztó emberek közül alig-alig volt tapasztalható számottevő hasznos flóra csökkenés Peter Lindemann szerint. Ha ilyet tapasztal, akkor inkább csak a szájban gargalizálja az ezüstvizet, hiszen a nyelv alatti vékony membrán rétegekből is bekerülhetnek a vérbe, ráadásul így a fogszuvasodás is megszűnik, illetve fogyasszon bélflóra támogató készítményeket.

A homeopátiaban járatosak is ismerik az ezüst hatásait, igaz, ezüst alatt nem ezüstkolloidot értenek. Ezek listája meglehetősen hosszú és ha nem is okoz szervi elváltozást, de előidézhet érzelmi kitöréseket, szellemi izgatottságot és más enyhébb ingerlékenységet, szövetekben való lerakódást. Mindez azt sugallja, hogy nem ajánlatos mindennap fogyasztani azok számára, akik érzelmileg fogékonyabbak.

Az 50 nm feletti szemcseméret túl nagy ahhoz, hogy azok lebegve hasznos kolloidot képezzenek. Az ennél nagyobb méretű ezüst a fentiek miatt kerülendő. Ugyancsak emiatt nem lehet a desztillált vízbe sót rakni (pl. a jobb vezetőképesség elérése érdekében), mert a só nagyobb méretű ezüst szemcséket és nem kívánatos ezüst-kloridot eredményez!

Minél kisebb a szemcseméret annál kevésbé fogható rá hogy toxikus. A 15 nm alatti ezüstkolloid gyakorlatilag már nem tekinthető toxikusnak. Tudomásom szerint a legkisebb szemcseméretű ezüstkolloid termék a Sovereign Silver® 0.6 nm - 1 nm szemcsemérettel, ami az FDA engedélyével kerül a forgalomba. Ez messze a legdrágább is. Viszont az azt előállító Natural Immunogenics Corp. honlapján fotókat közöl, mutatva egy általuk kiválasztott és eddig antibiotikumokkal elpusztíthatatlan B14310 – Staphylococcus aureus (antibiotic resistant MRSA) vírust a termékük teljesen megsemmisített 7 percen belül. (Válassza az analytical services-t, majd kattintson a culture plates-re.)

Összehasonlításul az ezüst-ion átmérője 0.28 nm, az ezüstatom átmérője 0.288 nm, és 1 nm-es szemcsében kb. 31 ezüst atom van, Francis Key kutató/kémikus szerint. A Mesosilver® is 2nm átmérő alatti ezüst részecskéket tartalmaz ráadásul az ionmentes is. Egységnyi fajlagos részecskefelületre számítva messze ez a "legolcsóbb" termék, pedig hozzá nem értők számára drágának tűnhet. De sokkal kevesebb mennyiség kell belőle ugyanahhoz a hatáshoz. Ráadásul ez a legbiztonságosabb termék is, mert ionmentes.

Itt van egy másik, szintén jó minőségű (0.6 - 5 nm szemcseméretű) ezüstkolloid-gyártó készülékeket forgalmazó vállalat honlapja. Egy kis kereséssel Ön is akadhat ilyenekre.

Fogyasztható mennyiség

1940-ben R. A. Kehoe mérései szerint az akkori napi átlagos zöldségek, gyümölcsök ezüst tartalma 50 - 100 mikrogramm volt. Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 85%-al csökkent az utóbbi 100 évben. Mivel ez az ezüstkolloid kis mennyiségben szükséges a szervezet számára, sokakban felmerülhet a pótlás jelentősége. Napi maximum 50 mikrogramm pótlás engedhető meg Peter A. Lindemann szerint. Nem lehet étellel, itallal, ivóvízzel keverni. Ez a mennyiség kb. 2 teáskanálnyi ezüstkolloid vízben van, ha az 5ppm koncentrációjú. Ha 10 ppm-es, akkor egy teáskanálnyiban. Ennél többet fogyasztani Lindemann szerint csak egy-két napig tanácsos, terápiás kezelésként, akkor is éhgyomorra maximum 4 teáskanálnyit (5ppm) és utána szünetet kell tartani.

Egészség-politika, mi várható a közeljövőben?

Az amerikai FDA (Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyezési Hivatal) már korábban végzett kutatásokat az ezüstkolloiddal és tisztában vannak annak rendkívüli patogénölő hatásaival. Mégsem teszik közzé a kutatási eredményeket, és nem is fogják a közeljövőben. Először is, ha egy intézet azzal állna ki, hogy az ezüstkolloiddal mondjuk rákot, vagy AIDS-et lehetett sikeresen kigyógyítani, azzal automatikusan "új hatóanyag"-nak lehetne kinyilvánítani és jelenlegi széleskörű forgalmazását azonnal betiltani, mert akkor "ki kell vizsgálni minden hatását", ami az 1938 előttről használt szerek újraminősítéséhez vezetne. Az egyetlen ok hogy ezüstkolloid termékeket lehet kapni egy törvénynek köszönhető, miszerint az 1938 előtt is használt és nem szabadalmazható szerek megengedett minősítésben vannak, egyébként már régen eltüntették volna. Ezért minden forgalmazó és ilyet alkalmazó klinika csak nagyon óvatosan fogalmazhat.

De az ezüstkolloid nem szabadalmaztatható, hiszen bárki otthon képes csinálni ilyet egy jó minőségű készülékkel, ha odafigyel a fenti tényezőkre. Ezért nincs egy olyan gyógyszergyártó vállalat sem, aki érdekelve lenne a kutatásával, terjesztésével. Sőt, nekik végképp káros egy ilyen szer elterjedése, amit minden áron akadályozni fognak. Erre fel lehet készülni. Mit gondol, mi történne, ha egy csoda folytán hivatalosan kinyilvánítanák az ezüstkolloid, vagy akármilyen más hatásos szer eredményes rák-, vagy AIDS-, stb. gyógyító hatását? Először is a gyógyszeripar minden nagyágyújának a részvényei teljesen összeomlanának, hiszen nem lesz ennyi vírus-, rák-, stb. gyógyszerre szükség, se kemoterápiára, sem sugárkezelésre stb. Az ilyen berendezéseket gyártók sem menekülnének meg, sőt a kutatóintézetekben számos kutatást be kellene szüntetni, amit újabb gyógyszerek bevezetéséért végeznek. Számos kutató állása is kockán forogna. Ha még járatlan az egészség-politikában, akkor még nem tudhatja, hogy ez a negatív kampány az utóbbi 3-4 évben felerősödött, és közel vagyunk ahhoz, hogy nyílt támadásokkal megnehezítsék, vagy akár beszüntetésre késztessék az ezüstkolloidot előállítani képes készülékek forgalmazóit.

A nagy gyógyszergyártók már most is hatalmas profitoktól esnek el. Nyomásukat az FDA-ra kiterjesztve sürgették az ezüstkolloid teljes betiltását, amit a fent említett törvénynek és a szer hatásos voltának köszönhetően nem tudtak elérni. Ekkor nyomást fejtettek ki az információ-terjesztés teljes megakadályozásáért, és az FDA beállt nekik, ezzel is kimutatva hogy csak bábok egy gépezetben.

1999. július 19.-én egy törvény lépett életbe, miszerint a forgalmazott ezüstkolloid termékeken nem lehet annak patogénölő tulajdonságait feltüntetni! Mindez annak ellenére, hogy számos más szerre nem reagáló vírust képes elpusztítani 6.5 perc alatt, feltéve ha kiváló minőségű és erős koncentrációban van. Sőt elméletileg azt a forgalmazót is tevékenysége felfüggesztésére és összes tulajdonának elkobzására foghatják, aki információt merne közölni valamilyen "gyógyíthatatlan" betegség elleni sikeres hatásáról. Welcome to the XXI. century!

A média az USA-ban már javában riogatja az embereket, holott a lent feltüntetett szerzők és mások szerint is, helyesen elkészítve, és a meghatározott arányban fogyasztva az ezüstkolloid víznek nincs kimutatható káros hatása és eddig ilyen terméket fogyasztó ember még nem lett szürkés-kék színű!

A legtöbb embernek már kezd elege lenni a többnyire hatástalan orvosi módszerekből, amiknek több a káros mellékhatása, mint a hangoztatott hasznos hatása. Ezért olcsó, könnyen beszerezhető, de legfőképpen hatásos szerre vágynak, ami jobb, mint a hivatalos terápiák. Azt persze nem lehet az ezüstkolloid vízre mondani, hogy szuperszer, de azt sem lehet letagadtatni, hogy vannak bizonyos rendkívüli tulajdonságai. Azt sem lehet elvárni tőle, hogy mindenkinél eredményes lesz, de azt sem lehet letagadni hogy már vannak/voltak olyanok, akiknél az volt. Valószínűleg, hasonlóan az Essiac-hoz, csak azoknál a betegeknél lesz igazán eredményes, akiknél a főszervek még egészségesek maradtak. A kutatást számos igen becsületre méltó kutató végzi önerőből. Tőlük szerezze be az információkat! 

Forrás:

- "Silver, Our Mightiest Germ Fighter," >Science Digest, 1978. március

- Dr. Paul Farber: The Micro Silver Bullet A Preliminary Scientifically Documented Answer to the Three Largest Epidemics in the World: Lyme Disease - Aids Virus - Yeast Infection - (and the Common Cold) 1997

- Prof. Ronald J. Gibbs: Silver Colloids - Do They Work? 1999.

- Dr. Robert O. Becker: The Promise of Electromedicine, the Perils of Electropollution
Cross Currents, 1991

- "Colloidal Silver as a Remedy for AIDS"Provo Herald, 1992. febr. 13.

- Peter A. Lindemann: A Closer Look At Colloidal Silver 1997

- N. Simonetti: Electrochemical Ag+ for Preservative Use. Applied and Environmental Microbiology. American Society for Microbiology: Washington,1992. 58/12. szám

- Christopher Bird and Peter Tompkins: Secrets of the Soil, 1998

- Zane Baranowski: Colloidal Silver. Thee Natural Antibiotic Alternative

- Dhyana L. Coburn & Patrick D. Dignan: The Wonders of Colloidal Silver, 1997

- "Colloidal Silver - The Universal Germiciide" Nexus Magazine, 1997. jan.

- Kolloid diszperz rendszerek felületi tulajdonságai

 

A cikket Katka találta a  www.geocities.com oldalán

 

4.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (7 votes)

Hozzászólások

Kolloid ásványok

Kedves Kinga! Engem nagyon erdekelne, hogy mi az allasfoglalasotok a kolloid asvanyokat tartalmazo belso fogyasztasra valo termekekkel kapcsolatban. Annyi ellentetes informaciot lehet olvasni.

Szep napot neked is!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Belsőleg ezüstkolloid?

Szia yucmi!

Belsőleges fogyasztásukat nem pártoljuk, ezzel kapcsolatosan a fenti cikk alatt találhatsz információkat, érdemes olvasgatni a hozzászólások között!

Szép napot neked!

Értékelés: Nincs

Ezt meg ma tudtam meg

Ezt meg ma tudtam meg.

A közelünkben van egy teljesen magán kézben lévő - értsd nem egy cég, hanem egy házaspár tulajdonában lévő - patika. Ők árulnak ezüstkolloidot. Hogy milyen minőségűt még nem tudom, de meg fogom nézni.

Talán nincs minden remény veszve....

Értékelés: Nincs

Betiltották az ezüstkolloid forgalmazását!

Sajnos, van egy rossz hírem, ezt ma tudtam meg.

Valaki fent döntött,- mivel az ezüstkolloid nem minősül gyógyszernek, ezért nincs belőle bevétele a gyógyszeriparnak- betiltották az ezüstkolloid forgalmazását. Aki ilyet árul, az szabálysértést követ el. 

Szomorú, hogy megint egy olyan dologtól fosztották meg az embereket, ami hatásos készítmény!

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid beszerzés

Kedvesek!

Én azt szeretném megtudni, hogy jelenleg hazánkban kapható- e még, hozzájuthatok- e valahonnan? Vagy esetleg már csak külföldről szerezhető- e be? Illetve, ha még itthon is kapható, akkor mely megbízható eladót javasoljátok, mert az internet több ezüstkolloid forgalmazásával foglalkozó céget, oldalt is felad, de nem tudom, honnan volna érdemes rendelni. Köszönöm a válaszokat! Szép napot! Hajni, 

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid

Szai Hajni,

Megbízható, jó minőségű ezüstkolloid beszerzésben nem tudunk neked segíteni, kérlek itt érdeklődj!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tapasztalataim az ezüstkolloidról

Sziasztok!


Az ezüstkolloidról csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni.
Egyszer úgy fáztam meg, hogy nagyon köhögtem hurutosan, egész éjjel nem tudtam aludni. Következő este, lefekvés után 30 perccel, amikor már megint folyamatosan köhögtem, gondoltam egyet és ezüstkolloidot inhaláltam. Nagy levegővétel közben három négy fújás a kis szprés üvegcséből. 10 perc múlva olyan ritkára csökkent a köhögésem, hogy tudtam aludni. Másnap reggel és este megismételtem a dolgot. Harmadnap reggelre teljesen elmúlt a köhögésem. Azóta is jól vagyok, köszönöm.

Üdv

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid

Tisztelt Szakértők!

Egy ismerősömtől ajándékba kaptam ezüstkolloidot (20ppm). Jó minőségűnek tűnik: tiszta a színe, nem ülepedik le benne semmi, a sóra sem opálosodik be. Ennek ellenére nem szeretném se külsőleg, se belsőségekben használni, mert engem nem győzött meg, nagyobb veszélyforrás nak látom, mint amennyi hasznot hozhatna. Ennek ellenére nem szeretném kidobni, inkább elhasználnám takarításhoz. De sehol nem találok róla információt, hogy mennyit tegyek pl. 5 l felmosóvízbe ahhoz, hogy valóban kifejtse hatását. És egy konyhapult vagy WC takarításához lehet töményebb oldatot is használni, mint a felmosáshoz?

Keveredtem az ezüstkolloidot a takarításkor használt anyagokkal? Pl. Mosószóda, szódabikarbóna, citromsav, ecet, illóolajok?

Önöknek mi a véleménye erről? Várom válaszukat! Nerola

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid takarításhoz-Tapasztalatokat várunk!

Kedves Nerola,

Ezüstkolloiddal kapcsolatban nincs tapasztalatom, remélem az olvasók segítenek neked és választ kapsz a kérdéseidre.

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid kártékony?

Kedves Vali,

Egy ideje használok ezüstkolloidot (házi dezodor, öblögetés torokfájás esetén), de a következő cikk visszavet és tanácstalanná tesz:

http:

Előre is köszönöm, ha reagálsz rá.

Tisztelettel,

Zsuzsanna

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid

Szia Zsuzsanna,

Az ezüstkolloid használatát főleg folyamatosan nem pártolja Vali. Nagyon fontos a  termék megbízható minősége és precíz adagolása is.

Értékelés: Nincs

Terhesség és ezüst kolloid

Üdvözlöm!

Férjemmel hiába probálkozunk, nem jön össze a baba. 4 esetben a terhesség huszadik hetében elfolyik a magzatvíz és elveszítjük a babát. Legutobbi eset mult szilveszterkor volt, de nem szeretnénk feladni, szeretnénk babát..... A nőgyógyász erős hüvelyi fertőzésre hivatkozik, viszont az antibiotikumok nem segitenek, visszatérő folyásaim vannak időnként. Az ezüst kolloid segíthet helyreállitani és ezáltal vállalhatunk babát? Mit ajánl? Válaszát előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs

Vetélés, koraszülés

Kedves szabitor!

Nagyon sajnálom ami veletek történt

Történt  alaposabb kivizsgálás, hogy kiderüljön a hüvelyi fertőzésen kívül van-e más oka is a babák elvesztésének? Természetes úton fogantak a babák vagy lombik, inszemináció segítségével, kaptál-e valamilyen hormont, gyógyszert a várandósságod előtt, alatt?

Edit tanácsai mellett a vetélések után hozzászólásban írt tanácsok remélhetőleg segíthetnek nektek is. Ezeken kívül még az Ashwagandha, milliméteres hullámterápia, Vénusz medál, maca  is segíthet a vetélések elkerülésében. Maca gyökér, az inkák ginzengje cikkben olvashatsz róla bővebben. Ciklusbarát étrend-kiegészítő is tartalmaz macát.

Neked és a párodnak is jó lenne egy átfogó méregtelenítés a hormonháztartás rendbetételével együtt, és nagyon fontos lenne a lelki háttér rendezése is!

"Abortuszról vagy vetélésről akkor beszélünk, ha a terhesség a negyedik hónap kezdete előtt megszakad. Abortusz esetén a terhességet saját akaratunkból szakítjuk meg. Amikor elvetélek, a következő kérdéseket kell feltennem magamban: Ki akarta gyermeket, én vagy a társam? Tudat alatt attól félek, hogy a születendő gyermek meg fogja változtatni párkapcsolatomat, munkámat vagy a szokásaimat? Félek, hogy nem leszek elég jó anya, és ez a saját gyermekkoromban megélt momentumokhoz kötődhet? Az is lehetséges, hogy az erre a világra leszületendő lélek meggondolta magát. Fontos tehát, hogy nyitott szívvel álljak a dologhoz, és hogy energiáimat mozgósítsam annak érdekében, hogy megoldjam ezt a még „meg nem érett" helyzetet, különben esélyes, hogy a következő terhességeim komplikáltak lesznek. A társaknak kölcsönös szeretetet, felelősséget és tiszteletet kell tanúsítaniuk egymás iránt, ha azt szeretnék, hogy a születendő gyermek teljesen kifejlődhessen."

"SZÜLÉS - KORASZÜLÉS

Koraszülés a betöltött 37. hét előtti szülés. Amikor ilyesmi történik, lehetséges, hogy nem érzem még magam megfelelően érettnek arra a feladatra, hogy ezt a gyermeket kihordjam, és tudat alatt azt kívánom, mihamarabb megszabaduljak tőle, mielőtt még teljesen éretté nem válna a megszületésre. Lehet, hogy tudat alatt „el akarom taszítani" magamtól ezt a gyermeket, mint ahogy magamat is néha elhanyagoltnak, „eltaszítottnak" érzem. Annak a felelősségnek a felvállalásától való félelem, amire még nem vagyok kész, vagy nem érzem késznek magam, még akkor is, ha ez nem is tudatos szinten megy végbe bennem, kiválthatja belőlem azt a „vágyat, hogy minél hamarabb szüljek" azért, hogy a várakozás félelme megszűnhessék. Mindenesetre, legyen szó bár a félelemérzés megszüntetésének vágyáról, vagy a gyerek megtagadásáról, ezt az érzést, tudatállapotot általában letagadjuk. El tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, amelyben én vagyok a főszereplő, és amelyben tudatosan megtagadom a gyermekemet? Lehetséges, azonban, hogy egy ilyen helyzet a legtöbb esetben egy csodálatos élménynek tudat alatti megtagadásává alakul. Bármi is történjen, elfogadom, hogy minden a lehető legjobban történt, számomra és a születendő gyermek számára úgyszintén" Forrás: J. Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona

Jó lenne egy holisztikus szemléletű szakembert személyesen felkeresnetek aki személyre szabottan tudna Nektek segíteni.

Őszintén kívánom, hogy teljesüljön a vágyatok

 


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Állandó vetélés

Szia Szabitor!

Itt az oldalon a könnyebb, közvetlenebb kommunikáció miatt tegeződni szoktunk, ezért kérlek engedd meg, hogy tegezzelek!  Szeretettel köszöntelek nálunk, böngészgesd bátran az oldalunkat! Remélem sok hasznos információt, cikket, blogot találsz nálunk!

Rögtön ajánlok is Neked egy kis olvasnivalót a hüvelyfolyással kapcsolatban:

Érdemes mindegyik cikket szépen átböngészni, megemészteni. :) azt gondolom, hogy csupán ezüstkolloiddal nem lehet megoldani ezt a problémádat.  Az antibiotikum már kikezdhette a bélflórádat és a hüvelyflórádat is, először ezeket kellene rendbetenni. Bélflóra harmonizálására ezeket a termékeket javaslom. A Hüvelyflóra helyreállítására pedig a Beszéljünk nyíltan a hüvelyfolyásról! című cikkben olvashatsz.

 

 

Értékelés: Nincs

Ehhez csak

Ehhez csak ennyi:

index.hu/tudomany/2015/12/03/ezustkolloidos_csalot_buntetett_a_versenyhivatal/

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid fogkrém

Hello! Vettem egy ezüstkolloidos fogkrémet. Főbb adat: 30ppm. Ez mit jelent pontosan és teljesen biztonságos a napi 2x-i használata? Nem fognak elszineződni a fogaim?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ezüstkolloid koncentrációja

1% = 104 ppm

Ez azt jelenti, hogy ebben a fogkrémben extra alacsony ezrelékben van az ezüstkolloid. Nem hiszem, hogy elszínezné a fogad, de az is kérdéses, hogy ekkora higításban mennyire hatásos?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fogkrém összes összetevője

Calcium Carbonate, Sorbitol, Sodium Bicarbonate, Aqua, Cellulose Gum, Pimpinella Seed Oil, Thymus Zygis Herb Oil, Sodium Dodecyl Sulfate, Polysorbate 20, Colloidal Silver (30mg/l), Bioflavonoids, Menta Piperite Oil, Salvia Ofiicinalis Oil, Methylsulfonylmethane (MSM), Allantoin.

Ezek alapján jó fogkrémnek számit?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Ez a fogkrém kuka

Szia!

Tartalmaz Sodium Dodecyl Sulfate-ot (SDS) ami a Sodium Lauril Sulfate (SLS) szinonim neve. 

Szóval: Kuka. Azért ne keseredj el , mert Te magad is készíthesz olcsón otthon, csak természetes anyagokból fogkrémet. A recepteket megtalálod a Boszorkánykonyhában, Fogpaszták, fogkrémek címszó alatt. Ha nem akarsz bajlódni a kevergetéssel, akkor innen válogathatsz tiszta fogkrémeket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tüszős mandulagyulladás/streptococcus

Kedves Tanácsadók!

8 éves kisfiammal május óta 3X kerültünk kórházba tüszős mandulagyulladással mert annyit hányt, hogy kiszáradt volna ha nem kap infúziót. Májusban 110-es CRP-vel kerültünk be a 3. napon hazajöttünk felírtak a...nt (akkor még nem volt meg a tenyésztés eredménye). Július elején ugyanabba a kórházba mentünk be, kértem, hogy vegyék elő a májusi leleteket. Kiderült, hogy már akkor is streptococcus tenyészett ki. Ekkor már 203-as CRP-je volt, kapott infúziót majd vénásan 4 napig penicilint majd otthon O...nt 400 4 napig. Visszamentünk kontrollra negatív lett a tenyésztés. Majd augustusban ismét hányás, be ugyanabba a kórházba CRP 120, ismét infúzió, majdnem 4 napig penicilin majd O..n 750 itthon szájon át, abból már 8 napig. Most fejeztük be.

Rendeltem emóciót, manó manna elixírt és grapeffruitmag kivonatot, az orvos írt fel B..o-V..m immunerősítőt. Arra gondoltam, hogy vennék még M. ezüstkolloidot is. Most találtam az oldalon a Zyflamendet, nem tudom, hogy 8 éves gyereknek betudom-e adni vagy adható-e?

Elnézést, hogy hosszúra sikerült a levelem, de kétségbe vagyok esve a sok kórháztól és antibiotikumtól. A másik két fiam is elkapta egyébként a 4,5 évessel májusba szintén voltam kórházban (CRP 170) de Ő azóta rendben van. A középső pedig magától túl lett rajta.

Várom megtisztelő válaszát

Sz.Gabi

 

 

Értékelés: Nincs

Tüszős mandulagyulladás gyereknél

Szia Sz.Gabi!

Szeretettel üdvözlünk !

Ha megengeded itt az oldalon tegeződni szoktunk.

Ami első körben fontos lenne, hogy a sok antibiotikum miatt bélflóra regenerálókat kapjon kisfiad hosszabb távon. Erre az Emóció, Méz almarosttal és Fermentpatron is jó. 

"Grape Vitalt tapasztalataink alapján főként betegségek esetén ajánljuk, megelőzésre nem, mert nem kifejezetten immunrendszer erősítő termék, hanem egy baktérium-vírus-gombaölő koncentrátum. Bár lehet kúraszerűen is fogyasztani 2 hét szedés-2 hét szünet. A napi adag egyben is adható, a bélflóra regenerálóktól min.1,5-2 óra időeltolással szedjétek." A többi étrendkiegészítőt se egy időben szedjétek a Grape-Vitallal.

Ezüstkolloidot szakértőink nem igazán javasolják, mert nagyon fontos a tisztasága és a precíz adagolása is.

Zyflamend zselés kapszulában van ami kiszúrható, de így nagyon csípős az íze. (Arra figyelj, hogy megszinezheti a kezedet, konyhapultot ha rácseppen) Ettől függetlenül gyerekek is beveszik, de célszerű egy kiskanál mézbe, lekvárba belekeverni és gyorsan inni rá valamit. Tiny Caps változata fele akkora kapszula, de még ezt sem biztos, hogy le tudja nyelni egy 8 éves, gyerektől is függ.

Tüszős mandulagyulladás homeos kezelése is lehetséges, Hortenzia tanácsait itt, Bettyét pedig itt olvashatod.

Gyermekmegőrzőben és az alatta lévő hozzászólásokban találsz további immunerősítő tippeket gyermekeid számára.

Jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs
PPAngi's picture

Ezüstkolloid 20 hónapos kisfiam árpájára

Kedves Tanácsadók!

20 hónapos kisfiam árpája nem akar elmúlni. Főként az itt olvasottak alapján immunerősítünk, homeopátiázunk (homeopátiás orvossal konzultálva). Arra gondoltam, hogy helyi fertőtlenítésnek a szemébe lehetne még cseppenteni ezüstkolloidot. A Bálint-cseppeket ajánlották egy drogériában. Szerintetek cseppenthetek vele? Ha igen, a 20 vagy a 40 ppm-es oldatot ajánljátok inkább?

Köszönöm,

Angi

Értékelés: Nincs

Árpa kisgyereknek

Mivel az árpát bakteriális fertőzés okozza, ezért az immunerősítés mellett szükség lenne antibakteriális hatású készítményre is (pl. Grape vital, manuka méz). 

A nyírfanedv remek baktériumölő is, ezért ezt belsőleg-külsőleg egyaránt alkalmazható. Ezüstös vizet is készíthetsz Niki javaslata alapján, de szemvidítőfűből is csinálhatsz borogatást. Berni használta szemre az ezüstkolloidot, bár annak tisztasága nagyon fontos. A rózsa hidrolátum is használható szembe fújva.

Jobbulást kicsi fiadnak

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezüstkolloid

Nem kukacoskodni szeretnék, pusztán tisztán látni.

Ekcémás vagyok, de szeretnék keverni egy a Virág által összeállított kézfertőtlenítőt, amit a kórházban is tudok használni. Az ezüstkolloid is az egyik összetevője, nem ártalmas ebben az esetben? 

A bionomban nem kapható, így akkor nem is ajánljátok gondolom.

Köszönöm! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Ezüstkolloid kívül-belül

Szia Adrienn!

Az ezüstkolloid belsőleges fogyasztását nem pártoljuk. Külsőleg, például egy kézfertőtlenítőbe biztonsággal alkalmazhatod, gondolom az ekcémád miatt kerülnéd az alkohol szárító hatását. Fertőtlenítő hatású illókat mindenképpen érdemes használni szerintem, EBBŐL a receptből inspirálódhatsz!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Köszönöm válaszod! 

Köszönöm válaszod! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezüst ion

Sziasztok,

Az ezüst kolloid cikkel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Én korábban vettem egy s...x sprayt, amiben ezüst hab van, ahonnan folyamatosan ezüst ion áramlik a vízbe. Ezt főleg a bőrre ajánlják hidratálásra, gombák, bacik, ekcéma ellen, de torokfájásra is ajánlják befújni a szájba. Az itteni cikkben viszont azt írják, hogy az ezüst ionok nem kívánatosak. De különösebb rosszat sem írnak róla. Ismeritek esetleg a S...x sprayt, hogy az mennyire jó?

Köszönöm,

Dalma

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami's picture

Ezüst ion bőrhidratálásra?

Szia Dalma, nem ismerem a terméket, igazából idegenkedem az ezüstkolloidtól, az AntalValis csapat sem igazán ajánlja... Elolvastam a leírását, engem nem győzött meg, a felsorolt problémák többsége, amire ajánlják inkább belső támogatást igényel, nem hiszem, hogy egy spray megoldaná, maximum a tüneteket tünteti el... Bőrhidratálásra vannak sokkal jobb készítmények, Te igazából mire vetted, mire szeretnéd használni?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezüst ion

Én sebekre, égési sérülésekre használom, fertőtlenítésre. Meg az arcomra is szoktam, mert konyvasztottam shea vajas arckrémet, amibe nem tettem vízbázist, és úgy tudom, hogy akkor vizes bőrre kell felvinni a krémet, hogy hidratáljon is, ne szárítson. A csapvíz helyett, akkor ezzel  fújnám be az arcomat (tisztított vízzel van) és gondoltam, megkérdezlek titeket.

Köszönöm a választ,

Dalma

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Sebekre, égésre, fertőtlenítésre

jó lehet az ezüst Dalma, de én mindennapi használatra nem alkalmaznám! A shea, és más olajok, vajak használatakor azért ajánlott bevízezni a bőrt, hogy segítsük a felszívódásukat, enélkül sem szárítják a bőrt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

SOS afta a gyereknél

Sziasztok!

4,5 éves kislányomnál egyszerűen heti szinten jelennek meg már afták a szájàban. Tavaly is volt az oviban, nyáron szünetelt az afta is az ovival együtt. Most újra ovi , újra afta is van:((((!Próbálunk immunrendszert tuningolni. Többek között: szedünk F..n k..set, Fo...r k...set, C vitamint! Ezeket régóta...Mire váltsunk, hogy az aftákat megelőzzük ? Illetve a kialakultakra mit használjunk???? SOS be kellene!

Köszi szépen!

Értékelés: Nincs

Afta lelki okai és kezelése

Szia Hatiri!

Aftákta Vali hozzászólást javaslom elovasásra. Afta kezelésére itt találsz termékeket.

Az általatok szedett vitaminok helyett tudtommal ár-érték-hasznosulás arányban sokkal kedvezőbb a Manó Manna vagy a béta-glükános Manó Manna Elixír ,én most inkább ez utóbbit javasolnám szedni. Manó Mannáról blogot itt olvashatsz. Nem tudom, hogy esetleg  a Fo..r k..s nem tartalmaz-e szintetikus összetevőket és hozzáadott édesítőket. C-vitaminból is jó lenne kerülni a szintetikumosakat, C-vitamin forrást itt találsz.

Immunredszer erősítésről Melinda Gyermekmegörző blogjában és az alatta lévő hozzászólásokban találsz hasznos információkat.

Afta lelki okairól ezt találtam:

"Az afta a szájnyálkahártya felszíni sérülését jelenti, többnyire fehéres dudor formájában jelenik meg. Azért alakul ki, mert könnyedén, érzékenyen reagálok a környezetemre, könnyen átveszem egy helyzet hangulatát, annak rezgéseit, hullámait. Csöndben, csukott szájjal szenvedek. Annak is lehet a jele, hogy olyan nehézségekkel kell szembenéznem, amelyek kezdenek „gyökeret ereszteni", állandósulni. Az afta arra is utalhat, hogy nem vagyok képes kifejezni magam, azt mondani, amit gondolok, vagy reagálnidolgokra, mert nem hiszem, hogy hatalmamban állna, hogy ezt megtegyem. Lehetséges, hogy fiatalabb koromban olyan helyzetbe kerültem, amelyben rosszul éreztem magam egy olyan szituációval
kapcsolatban, ami a tudomásomra jutott, amelyre nem tudtam reagálni, vagy amelyben nem voltam képes határozottan megnyilvánulni. Ha manapság újraélek egy hasonló helyzetet, emlékezve erre a szituációra (akár tudatosan, akár tudat alatt), az afták újra megjelennek. A szavaim hiábavalóak, és hiányosak, mert túl ideges vagyok. Néma maradok, anélkül, hogy eszembe jutna a lázadás. Ha igazságtalanság áldozata vagyok, vagy undorodom valamitől, ha elrejtem elégedetlenségemet (a számba), ha ki szeretném „önteni a szívemet", akkor nyitottan és harmóniában önmagammal megtehetem azt. Mindemellett, amikor a számat beszédre nyitom, hogy kifejezhessem magamat, az afták fájdalmat okoznak nekem. Ha el akarom kerülni, hogy legközelebb még erőteljesebben térjenek
vissza, akkor nyíltan, nyugodtan kell mostantól kifejeznem magamat."

Beszélgessetek sokat kislányoddal, hogy mi az ami esetleg bántja, milyen (általa valósnak vélt) sérelem érte/éri, mitől fél, szorong. Kapjon több csak neki szóló figyelmet, ölelgetést, összebújást, puszit, mesét. Érdemes átgondolni, hogy milyen a kapcsolata/kapcsolatod az ovónőkkel, dadusokkal, társaival, tudsz-e beszélni velül a problémákról. Te mennyire bízol bennük, mennyire érzed biztonságban, jó helyen ott gyermeked, mennyire félsz attól, hogy "jaj csak megint beteg ne legyen". Valamint sok esetben a gyermekbetegségek a szülők, hozzá közel álló személyek érzéseit tükrözik vissza.... Ha bennük helyére kerülnek adolgok akkor a gyermek is meggyógyulhat.

Remélem sikerül a lelki dolgokra fényt deríteni és így elmúlhatnak az állandóan visszatérő afták. Egy jó szakember (pl. kineziológus, gyermekpszichológus) is sokat segíthet.


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ezüstkolloid vs bionom

Sziasztok,

Ha jól látom, a bionom-ban nem kapható semmilyen ezüstkolloid.
Mi ennek az oka?

Köszi,
micsu

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Miért nincs a Bionomban ezüstkolloid?

Szia Micsu, annak idején volt tanácsadónő, aki szerette volna behozni az ezüstkolloidot, de a többség úgy döntött hogy inkább ne legyen. Hogy miért? Mert egy elég erős szer, amit belsőleg eleve nem is igazán ajánlottunk (nagyon szakszerű használatot kíván), inkább csak külsőleg, azt is nagy odafigyeléssel! Volt, akinak bevált, volt akinak apszolút nem, így inkább a Grap Vitalt ajánjuk azokban az esetekben, amikor az ezüstkolloidot is lehetne.

A Grape Vital sokkal könnyebben alkalmazható, univerzális készítmény, a hasznos bacikat nem "bántja", és gyerekek, várandósok is nyugodtan hasznlhatják.

Te mire szeretnéd használni az ezüstkolloidot? Segíthetünk a kiváltásában?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezüstkolloid alkalmazása savanyúság tartósítására

Befőtt, illetve savanyúság tartósítására lehet e ezüstkolloidot használni, és ha lehet akkor hogyan tegyem ezt. Nem szeretem  a nátrium-benzoátot, és nem tudom hogyan tudnék például almapaprikát nyersen tartósítani. Megköszönöm, ha valaki tud ebben segíteni.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Befőtt és savanyúság tartósítása

Kedves Anikó!

Szeretném, ha elolvasnád Hajni egyik hozzászólását az ezüstkolloidról, én nem javaslom a tartósítást vele.

Saját tapasztalatból mondom, hogy a befőzéshez nem kell tartósítószer.  A Boszorkánykonyhában találsz hozzá recepteket, én nagyon szeretem Enikő receptjét.

Nem savanyítok hagyományos módon, inkább erjesztem a zöldségeket. Paprikát is tettem már így el télire. Az EM savanyúság receptemet  itt találod.

Értékelés: Nincs

streptococus pyogenes

Sziasztok! A 15 éves lányomnak egymás után 11-szer volt mandulagyulladása, mire eljutottam a fül-orr-gégészetre. Előtte a gyerekorvos mindenféle antibiotikum kúrát írt fel, ami általában 7 napig tartott. Most 10 napos kúrát kellett tartania és a torokváladékból megállapították, hogy streptococus pyogenes vírus van benne. A dokinő mondta, hogy gondolkodjam el a mandulaműtéten. Szerintetek az ezüst-kolloid tudna nekem segíteni abban, hogy 1. kitakarodjon ez a vacak a gyerekemből, 2. ne kelljen kivenni a manduláját?

A választ köszönöm!

Anita

Értékelés: Nincs

Mandulagyulladás sokadszorra

Vigyázni kell az idült mandulagyulladással, mert hosszú távon hajhullást, pattanásosodást, és egyéb gyulladásokat okozhat a szervezetben testszerte. Kellene egy góckutatást csináltatni, hogy mi lehet a kiváltó ok. Ebben az esetben nem elég az ezüst kolloid, több oldalról kellene megközelíteni a dolgot.

1. Mivel többször kapott antibiotikumot, a bélflórát mindenképp helyre kellene tenni. Erre nagyon jó bélflóra regeneráló készítmények vannak. Az emóció és/vagy mézes almarost nagyon jó erre. Folyamatosan kellene ezt szednie, több hónapon keresztül.

2. Immunrendszer erősítése. Feltétlenül kellene valamilyen béta glükán tartalmú készítmény.

3. Gyulladás csökkentésére a zyflamend bevethető. Itt olvasható róla egy rövidke szösszenet.

+ lehetőségek: sós vízzel való gargalizálás, öblögetés. Érdemes a lelki hátteren is elgondolkodni. Mi szorítja a torkát? Mit nem mer, vagy tud kimondani, kibeszélni magadból? Mi fojtogatja ennyire? Valamint a tej- és tejtermék teljes elhagyása javasolt lenne egy időre.

Anikó

Értékelés: Nincs

Mandulagyulladás - mivel kezeljem?

Igen-igen, krónikus mandulagyulladás, engem ez a kérdés hozott az oldalra.:) Elég régóta olvaslak titeket, csak eddig nem jutottam el a kérdezésig, most megteszem:

Nekem is folyamatosan begyulladgat a mandulám, a fül-orr-gégész műtétet javasolt, amit én szeretnék bevállalni (tudom, hogy nagyon nem jó egy ilyen műtét felnőttkorban, de elegem van ebből a betegségből, rengeteget kivesz belőlem). Viszont a munkám miatt csak néhány hónappal későbbre szeretném időzíteni ennek a nemes eseménynek az időpontját. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnátok ajánlani addig is, hogy legalább kevésbé legyek lázas-fáradt a manduláimtól (mert nekem ezek a fő tüneteim, a mandulákból nyomásra folyó genny mellett). Egyelőre beszereztem egy doboz béta-glükánt, szedek c-vitamint, mit lehetne még? Sajnos anyagilag nem vagyok túl jól eleresztve, így kevés, de hatékony szert keresek.:)

Előre is köszönöm, ha segítetek!

Értékelés: Nincs

Mandulagyulladásra bevált

Épp a napokban jött egy olvasói vélemény, miszerint neki nagyon bevált a cordyceps. Az első hónapban napi 2-t szednél, majd 1 hónapig 1-et. Így 2 hónapig elég lenne. Megerősítette a hatást ImmunAssist-al, teljes siker lett. Ez utóbbiban béta-glükán is van. A C-food pedig fokozza ezek hatását.

Értékelés: Nincs

Akkor megpróbálkozom ezzel

Ah, köszi! Azt hiszem, ezekkel megpróbálkozom, hátha ki tudom húzni ezt az időszakot velük.

Értékelés: Nincs

Ezüst kolloid irrigáláshoz?

Ezüst kolloidot használhatok-e irrigáláshoz? Gombás-baktériumos-vírusos fertőzéses jó kis mix hüvelyi folyásra kellene... Ha igen, milyen gyakran és milyen mennyiségben használható?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Gyógyír hüvelyfolyásra

Hát, ez már belső alkalmazásnak számít, én nem használnám max. csak külsőleg, bőrre kenve az ezüstkolloidot.

Inkább a Grape Vitalt vetném be kívül-belül, illetve házi hüvelykúpot (5-ös keverék).

Bővebben itt tájékozódhatsz:

Beszéljünk nyíltan a hüvelyfolyásról

Hüveylfolyás 1X1.

Ha ilyen komplex a probléma, érdemes több dolgot is bevetni, az immunrenszer turbózása kulcsfontosságú!

Gyors és hosszútávú javulást kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Kérdés ezüstkolloidról

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy ezüst kolloidot lehet használni Chlamydia gombára,illetve húgyúti fertőzésre?Köszönöm

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Az ezüstkolloid mindkét

problémában segítséget tud nyújtani Krisz74. Igaz, még soha nem használtam, kicsit idegenkedem tőle, de sokan nagyon dícsérik. Ilyen esetekben én a jól bevált Grape Vitalt szoktam bevetni, a családban több ízben bizonyított. Jobbulást!:)

Értékelés: Nincs

Kérdés

Sziasztok! Már egy hete használom az Ezüst kolloidot a problémámra de semmi változás sőt inkább fáj tőle a vesém és az ágyékom. Fémérzékeny nem vagyok ,hiszen 8. éve fémmel dolgozom. Mi lehet a gond?????????? 20ppm.-eskolloidot használok....Köszönöm                                              

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Felfázás és chlamydia

Nem tudom mi lehet a gond. Mint Hajni is írta nem igazán favorizáljuk az ezüstkolloidot.

Ha nagyon nem változik a helyzet, akkor próbálkozz a Grape Vital cseppel. Eleinte mehet a dupla dózis.

Ezen kívül ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, a hüvelykúpot, és a házilag is elkészíthető pocakkrémet.

Felfázásra, hólyagpanaszokra ajánlott a Silica készítmény.

Kimondottan chlamydiára javasolt a Chlamynyl Star tabletta.

Mivel immunrendszeri problémáról van szó, így alap kellene legyen a béta glükán szedése (Bioconnect napi 2x1), és valamilyen bélflóra regeneráló készítmény (Emóció, mézes almarost stb.). 

Az étrendedből iktasd ki a cukrot, a finomított ételeket, a tejet, és csökkents a húsfélék mennyisségét.

Mielőbbi javulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Fémallergia

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy,fogyaszthat-e ezüstkolloidot szerintetek aki fémallergiában szenved?

Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Fémallergia esetén

nem ajánlom.

Miért szeretnéd használni?

Értékelés: Nincs

Köszönöm a válaszodat

Köszönöm a válaszodat Nikoletta. Azért szeretném hasznàlni, mert elég gyakran van ilyen olyan problémàm, és van egy àllandó is sajnos, psoriasis (de nem emiatt akarnám kifejezetten használni) régóta próbàlkozom különféle gyógymódokkal, de csak hol ebbe kapok bele hol abba. Szóval szeretnék valami àtfogó immunerősítést csinàlni, ami jót tenne a szervezetemnek, és erre a kolloidokat látnám a legjobbnak felszívódàsuk és hatékonyságuk miatt.

Értékelés: Nincs

Immunerősítés

Kérlek olvasd el ezt a cikket az immunrendszerről! Amivel erősítheted, edzheted az immunrendszert: egészséges táplálkozás, bélflóra helyreállítás, gyógygombák. A bőrproblémád lelki hátterét is érdemes lenne megvizsgálnod, miszerint "jól érzed-e magad a bőrödben?"

A fém kolloidok ideiglenesen, kizárólag kúraszerűen alkalmazhatók, de tüneti kezelést nyújtanak. Mindig a kiváltó okokat kell megszüntetni, ami az életmódból adódik! 

Értékelés: Nincs

Visszatérő afták

Fiam visszatérő aftájára szeretnék ezüst kolloidot venni, de sajnos nem tudom melyik gyártó a megbízható. Kérem a segítségeteket ez ügyben.

Előre is köszönöm

Üdv

Erika

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem gondolnám, hogy az ezüstkolloid lenne a tökéletes megoldás

Bizonyára nyújtana tüneti enyhülést vagy javulást, de a problémát a gyökerénél kéne elkapni. Az afták főleg tápanyaghiánytól, emésztési problémáktól, a legyengült immunrendszer miatt és lelki okokból jönnek létre.

Én a helyedben Emóciót innék, Longo Vital tablettát szednék, amit kimondottan fogágybetegségekre fejlesztettek ki, szednék valami immunerősítőt, és Dr. Hauschka szájápolási termékeket használnék, mint pl. a sóvizes fogkrém, és a zsályás szájvíz.

Érdemes lenne a lelki kiváltó okoknak is utáni kérdezni...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Bárcsak a család is elfogadná...

Köszönöm Vali!

Én is gondoltam ezekre a dolgokra, amiket felsoroltál. A Longo Vital-on kívül minden van itthon, amit említettél, hiszen ezeket szorgalamasan szedem. Csak sajnos a fiam és a család többi tagja nem "látja" ugyanazt, amit én. Amit elértem nála az volt, hogy torokfájásra elfogadta a Grape Vital-t és a béta glükánt. Persze, hogy használt, csak sajnos neki ez még nem volt elég bizonyíték, hogy higgyen a többi termék áldásos hatásában is. Remélem idővel "beérik" és más szemlélettel lesz.

Tudom, hogy mások is ilyen dolgokkal küzdenek, de nagyon nehéz családon belül egyedül másképp "élni".  Néha elkeseredek ezen.

Üdvözöllek: Erika

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Füllyukasztás után

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni ezüst kolloid felhasználásával kapcsolatban. Tegnap voltam füllyukasztáson. A lyukasztás után kaptam egy 3 decis ápoló folyadékot, amit 6 héten keresztül napi 3x használni kell(ene). Egyből gyanakodni kezdtem, hogy vajon mi lehet az "ápoló" folyadékban?! Potassium sorbate és benzalkonikum chloride volt az összetevőkben. A második összetevő káros a hatóanyagelemző szerint. Véleményetek szerint használhatnék ezüst kolloidot fertőtlenítésre az "ápoló" folyadék helyett?

Másik kérdésem az lenne, hogy méregmentes dezodor alá javasoljátok-e az esüst kolloid használatát? Vettem Dr. Hauschka rózsás deót, de csak félig vált be....arra gondoltam, hogy kiegészíteném a deó hatását.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

fertőtlenítés fül lyukasztás után

Szia! Használj inkább természetes szereket: Grape Vital csepp, teafa, levendula illóolaj. Az ezüst kolloidot is használhatod külső kezelésként, belsőleg (főleg nagy mennyiségben nem ajánlott).

Békés Karácsonyt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

sebgyógyulás

Sziasztok!

Nagy segítségre lenne szükségem. Sajnos pajzsmirigy probléma miatt, kihullott szinte az összes szemöldököm, így úgy határoztam, hogy csináltatok szemöldök tetoválást. Múlt hét csütörtökön el is készült, megfelelően fertőtlenítettem, kezeltem, nem is volt semmi probléma vele.Viszont kedden jött le először egy kis pörk a bőrömről, maga a seb és sajnos alatta tapasztaltam, hogy duzzadt, vörös, gennyes a bőröm.

Ezért elmentem a bőrgyógyászhoz, aki diagnosztizálta, hogy gennyes bőrgyulladás, allergia miatt. Kaptam rá bactroban nevű antibiotikumos kenőcsöt, kalcium injekciós oldatot, illetve kamillával kell borogatnom krémezés előtt. De sajnos azt látom, hogy nem javul semmit.  És hát nagyon el vagyok keseredve, mert hát csak az arcomat csúfítja a seb, arról nem is beszélve, hogy fáj, ég, viszket, érzékeny.

Olvastam az ezüst kolloidról, hogy jó a sebekre is. Szerintetek érdemes lenne inkább azzal kenegetni? És ha igen, melyik a legjobb?? Ráadásul mostanában diagnosztizálták nálam a cukorbetegséget is, így még nem voltam ebben a témában jártas, de most már tudom, hogy nekem nem is szabadott volna tetoválást készíteni. :((((((

Ellőre is köszönöm a segítségeket!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

begyulladt tetoválás

Kedves Erika! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul jártál. A sebre friss aloe lé, illetve Stadelmann sebgyógyítót ajánlanék inkább!

A felnőttkori cukorbetegség minden esetben a helytelen életmód következménye. Ne nyugodj bele a diagnózisba, hanem változtass!!! Számtalan esetben hozott javulást és gyógyulást is az életmód váltás.

Írd be a keresőnkbe: pl. cukorbetegség

Ha jónak gondolod, akkor személyre szabott javaslatokat is kaphatsz szakértőnktől, időpont hozzá: lakatbobe kukac antalvali.hu

Jobbulást!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezüstkolloid

Sziasztok.

Vettem ezüst kolloid cseppet  a Fltic-tól, az oldalukon azt írják, hogy lehet belsőleg is, de a termékre meg az van rá írva, hogy csak külsőleg! Pattanásra.

Most nem tudom, hogy merjem e belsőleg használni. 15 hónapos kislányomnak is szeretnék adni, ha lehet.

Valaki, ha tudna segíteni azt megköszönném.:)

Reni

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Az ezüskolloid belső használatáról

egy kicsit lejjebb olvashatod véleményünket. Miért szeretnéd kicsi gyermekednél használni?

Niki

Értékelés: Nincs

ezüstkolloid - katka

Sajnos a Katka által jelzett ismeretanyag forrás ( geocities ) el lett távolítva 2008.óta. Sőt, az Alma patikában már nem kapható, pedig korábban volt. Náluk vettem először, most pedig nincs. Nem is csodálkoztam a változáson. Azt viszont jó lenne tudni, hogy itthon hol szerezhető be megbízható készülék a készítéséhez, és a hozzávalók. Nem mondom, hogy minden esetben jó, talán, ha az első tüneteknél, amit sokszor nem is gondolunk, hogy valaminek a kezdete, kellene elkezdeni szedni. Vagy reggel este, de minimum lefekvéskor, folyamatosan. Én évek óta alkalmazom és bevált a fertőzésekkel szemben. Csak akkor van baj, ha szünetet tartok és még ráadásul nincs itthon, tehát időcsúszással kezdem el, ha problémát érzek. Biztos a napi reggeli és esti alkalmazás. Viszont hosszú ideje az is jó, ha azzal fekszem le, a szájban tartva 6-8 percet. A fogak romlását sem engedi.

Szóval most egy magyar készülékforgalmazó lenne jó, de csak kifejezetten megbízható készülékkel és tartozékokkal.

Tudna valaki ilyet ajánlani?

 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A kolloid formát én sem kedvelem.

Csak egy pici hiba a gyártás során, és többet árt, mint használ. Számtalan olyan emberrel találkoztam a praxisomban, akiknél a nem megfelelő kolloid forma betegséget okozott. A saját példám hívta fel erre figyelmet, amikoris rézkolloidot szedtem kúraszerűen az őszülésemre régebben. A kellőnél több réz felhalmozódása a szervezetben ugyanis állandó enyhe víztiszta orrfolyást okoz, nagyon enyhe torokirritációt - pont mint egy kezdődő náthánál - és a vesét is terheli. Az ezüstkolloid folyamatos fogyasztása is járhat kellemetlen tünetekkel, mint pl. nyálkahártya érzékenység és argyria (a bőr próbálja kétségbeesetten kiválasztani az ezüstöt, és emiatt elszürkül és elvékonyodik a felhám, korábban kezd el öregedni a bőr).

Szerintem az ezüst (és az összes fém) ereje a rezgésében van. Az a tapasztalatom, hogy az ősi módszerrel, azaz egyszerű áztatással is képes átadni az erejét. Nem véletlen, hogy őseink bizonyos ételeket rézüstben főztek, és réz, arany vagy ezüstkanállal ettek. A régi címeres ezüst kiskanalak nem evésre szolgáltak, hanem este beletették egy pohár vízbe, amit reggel megittak.

Nem vagyok egyébként fémkolloid ellenes, csak véleményem szerint minden terápiának megvan a maga helye és ideje. Bizonyos bakteriális fertőzések ellen valóban hatásosan be lehet vetni az ezüstkolloidot, de hogy valaki azért igya nap mint nap, hogy ne romoljanak a fogai, az számomra felelőtlenség. Ha helyesen táplálkoznánk, akkor a fogromlást is meg lehetne előzni. De az, hogy egy szülő tömi cukorral a gyerekét, majd nyugodt lelkiismerettel naponta lenyelet vele egy kis ezüstkolloidot a fogromlás ellen, az több, mint felelőtlenség.

Tudom, hogy lehet kapni ezüstkolloid készítő gépeket, de én veszélyesnek tartanám, hogy lelkes laikusok és nem teljesen hozzáértő szakemberek elkezdjék gyártani és kontrol nélkül fogyasztani a fémkolloidokat.

Külső használata ellen viszont semmi kofogásom! És félre ne értesen senki: kiváló tüneti szernek tartom, de nem egyetlen és mindenható megoldásnak.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Nem vagyok nagy híve

az ezüstkolloidnak. Annyi egyéb lehetőséget kínál a természet, nem gondolkoztál azon, hogy mást kipróbálj?

Értékelés: Nincs

Nem vagyok nagy híve - Varga Nikoletta

A természet része az a növény is, amely ásványokat tartlamaz, akárcsak mi, magunk. És amely ásvány egyike az ezüst is. Persze van még sokféle.

Nekem, de nem csak nekem, az ezüst sem idegen, hanem természetes és hatékony. A hatékonysága nagyon sok egyebet maga mögé utasít és ezt sokan nehezen fogadják el vagy sehogy sem.

Még a fiatalabbak is gyógynövényekkel kezdenek, nem pedig az ezüstkolloiddal, így kizárt, hogy ne legyenek gyógynövényes tapasztalatai az embereknek, idővel elég sok. Én is próbáltam, és épp ezért merem ajánlani, mert valódi megoldás. Nem kell hónapokon át, de akárcsak heteken át alkalmazni. 

Az is igaz, hogy ha épp nincs, de valami jó lenne gyorsan, akkor arra van 3 igazán jó egyéb megoldás.

Az egyik a só. A só, amit sokan kikerülnek messziről, és meg sem akarják ismerni, hogy mekkora csodákra képes.

A másik a fokhagyma mézzel. Most, télen és járványos időkben, kifejezetten ajánlom a 2 cikk összetört fokhagyma 2 teáskanál mézzel - szájban tartani, majd lenyelni és inni is lehet rá természetesen.

A harmadik a zsurló, ami minden nőnek kellene otthon állandóan. Felfázás jellegű tüneteket azonnal kezel, az első bögrétől kezdve.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Az ezüst is része a természetnek

persze igazad van, és én ezt el is fogadom.

Az ősi gyógyászati szutrákban 3 fajtáról tesznek említést, manapság már csak a kő olvasztásakor létrejövő ezüstöt ismerik. Ennek ízületi és gennyes gyulladást csökkentő, fertőtlenítő, fogat erősítő hatása van. A lázat is csökkenti. Hasi görcsök, viszketés esetén is szokták alkalmazni, és mint Te is írod ellenállóbbá teszi a szervezetet, sőt méregtelenítő, tisztító hatással is bír.

Inkább magával a kolloid formával nem vagyok "kibékülve", számomra túl erőteljes. Az ezüstös vizet (ezüstöt letisztítva és áztatva) és magát az ezüstöt már nem egyszer alkalmaztam és sikerrel használtam. Tudni kell azt is, hogy az ezüst hűvös tulajdonsággal bír (mongol-tibeti gyógyászat szerint), ezért pl. akinek hiánybetegsége van, az körültekintően használja.

Szeretettel,

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mikroezüstös krém, mit tudtok ajánlani?

Sziasztok,

Nem tudom, hogy a mikroezüst és az ezüskollid ugyanaz-e? 

A férjem lábujján a köröm nagyon gyakran benő, ilyenkor kiáztatja és estére bekeni alábbi kamillás-mikroezüstös kenőccsel.

Szerintetek használhatja bátran, vagy van benne káros anyag? Ha van, akkor tudtok ajánlani valamit ehelyett, ami ugyanilyen hatása van?

Deklaration/Inci: Aqua (Water), Petrolatum, Zink Oxide, Glycine Soja Oil, Hydroxylated Lanolin, Tlac, Cera Alba (Beeswax), Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cetyl Palmitate, Cera Microcristallina (Microcristalline Wax), Polyglyceryl-2 Sesquiisostearate, Isopropyl Myristate, Phantenol, Isopropyl Palmitate, Magnesium Sulfate, Myroxylon Pereirae Resin (Balsam Peru), Phenoxyethanol, Magnesium Stearate, Aluminium Stearate, Calendula Officinalis (Flower) Extract, Sodium Shale Oil Sulfonate, Bisabolol, Methylparaben, Chamomilla Recutita (Matricaria Flower) Extract, Guaiazulene, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Ascorbic Acid

 

Nagyon szépen köszönöm,

BJAB

Értékelés: Nincs

Benőtt köröm

A krémben lévő kivastagított vegyületeket kérlek nézd meg a fenti Hatóanyagok listában. Ha kiáztatja, akkor utána nyugodtan bekenheti körömvirág krémmel, melybe lehet Grape Vitalt, teafaolajat, levendulát cseppenteni a fertőzés elkerülése miatt. Itt az oldalon olvastam egy ötletet: pici vattát (érdemes ezekre is cseppenteni a fentiekből) kell áztatás után a benőtt köröm alá tenni, majd ott tartani és pár nap-hét után a köröm a vatta felett és nem a bőrbe fog nőni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szia Tunde, Koszonom szepen

Szia Tunde,

Koszonom szepen valaszod / elemzesed/ tipped.

Mar tudom mit rontottam el a keresoben, valamiert, ha beirom a hatoanyagot kezdobetuit, nem minden opciot, ami azzal kezdodik dobja ki, igy sokmindent nem talaltam. De ha az ABC-s kereson rakattintok adott beture, a listaban megtalalom. Erdekes, de igy legalabb mar remelem mindent megtalalok a jovoben.

Nagyon szepen koszonom tanacsod, a GrapeVitalt megrendeltem toletek, uton lesz ki hozzank november vegen. Ingeborg koromviragbalzsamot meg pont mult heten vettem itt nalunk, igaz masra szantam. De ezt szeretem a tiszta termekekben, annyira sokoldaluak.

Nagyon szepen koszonom megegyszer valaszod,

Udv,

BJAB

Értékelés: Nincs

Ezüst kolloid

Kedves Katka!

Mivel így beleástad magad ebbe a témába, így talán arra is tudsz válaszolni nekem, hogy hol érdemes az ezüst kolloidot vásárolni. Én -jelenleg még csak- házilag készített takarítószerekbe tenném fertőtlenítő hatása miatt. Mindegy, hogy milyet vásárolok? Mi legyen ráírva a csomagolására? Jelölik azt, hogy elektrolízis útján keletkezett-e? Van bennük még más anyag is?

 

Várom válaszotokat!

Mag

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ezüst kolloid

Kedves Mag!

A fenti cikk egy hírszem, érdemes átböngészgetni, sokkal többet nem tudnánk hozzátenni a témához.

Fertőtlenítőként sokaknál bevált a GrapeVital grépfrútmag kivonat, információt róla ITT találsz.

Niki

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel