Szemölcs, anyajegy, májfolt

Bőrünkön többféle elváltozás is előfordulhat. Ezeket sokszor téves névvel illetjük, pedig nem árt tisztában lennünk a különböző elnevezések jelentésével!

Születéskor sok kisbaba makulátlan bőrrel jön a világra. A kor előrehaladtával aztán egyre több és több, különböző jellegű bőrelváltozás jelenik meg a legtöbb ember testén. Ezek száma függhet:

  • bőrállapottól
  • táplálkozástól
  • genetikai jellegzetességektől
  • különböző belső tényezőktől.

Mivel a köznyelvben az eltérő elváltozások neve nem mindig fedi a valóságot, érdemes áttekintenünk a leggyakrabban előforduló bőrelváltozásokat és azok jellemzőit!

Anyajegy – naevus

A népnyelv a festékes bőrelváltozásokat legtöbbször anyajegynek hívja (a név arra utal, hogy ezek részben már születéskor is megtalálhatók). Ez annyiban megtévesztő, hogy anyajegyek – naevusok – a felnőttkorban is kialakulnak. Orvosi szempontból anyajegyről akkor beszélünk, ha egy bőrterületen a festéksejtek vagy a kiserek felszaporodnak. Előbbi esetben barnás, utóbbiban vöröses-lilás elváltozás keletkezik. Gyakoribb és fontosabb a festékes anyajegyek csoportja.

Az elváltozás belesimulhat a környezetébe, laposan előemelkedhet, vagy kis nyélen is "ülhet". Felülete a simától a durva rücskösig változhat, festékezettsége egyenetlen is lehet. Sokszor akár több, időnként esztétikailag zavaró vastagságú szőrszálat is tartalmazhat. A naevusok lehetnek pár milliméteresek, de előfordulnak akár tenyérnyi nagyságúak is.

Az élet során az anyajegyek száma növekszik. Ennek oka a bőrt ért UV-sugárzás kumulatív hatása, fizikai és kémiai hatások, esetleg anyagcsere- vagy hormonális betegség lehet. Külön figyelmet érdemelnek azok a naevusok, melyek elhelyezkedésük folytán gyakori irritációnak vannak kitéve: melltartó széle, öv stb. Az ismétlődő fizikai inger hatására ugyanis daganatos elfajulás következhet be.

Fontos szemmel tartanunk tehát anyajegyeinket, hogy azok esetleges változását időben észrevegyük. Erre a legjobban használható módszer az ABCD-szabály, amely a jellemzők angol nevének kezdőbetűiből áll.

ABCD-szabály

  • A – aszimmetria: a legtöbbször kör alakú anyajegy formájának megváltozása, aszimmetria kialakulása

  • B – border = szél: az elváltozás széle határozatlanná, elmosódottá válik, esetleg nyúlványok jelennek meg

  • C – colour = szín: az anyajegy részben vagy egészében füstszínű, feketés lesz, esetleg világos udvar alakul ki körülötte

  • D – diameter = átmérő: méretváltozás, különösen, ha rövid időn belül gyors növekedésnek indul

Fontos! Természetesen nem minden változás jelenti az anyajegy rákos elfajulását, de mindenképpen jó, ha ennek eldöntésére bőrgyógyász szakorvoshoz fordulunk.

Veszélyes-e a műtét?

Sajnos a mai napig találkozhatunk olyan tévhittel, hogy az anyajegy "megbolygatása" rákos daganathoz vezet. Abban az esetben, ha a műtétet megfelelő szaktudású személy végzi, ilyen veszély nem áll fenn. Alapvető elv, hogy az elváltozást teljes egészében el kell távolítani, úgy, hogy a kimetszés az épben haladjon. Ez azt jelenti, hogy a bőrelváltozás körül minden irányban ép bőrt is ki kell metszeni. Ennek az úgynevezett ép szélnek a nagysága attól függ, hogy fennáll-e rosszindulatúság gyanúja.

A másik fő szabály, hogy az eltávolított anyagot mindig, kivétel nélkül szövettani vizsgálatra kell küldeni. Előfordulhat, hogy a műtét előtt a bőrgyógyász vagy a sebész sem tudja pontosan meghatározni, hogy milyen jellegű a bőrelváltozás. A szövettani vizsgálat eredménye tartalmazza a pontos diagnózist, valamint azt, hogy az elváltozást az épben metszették-e ki. Ezután dől el, hogy esetleg szükséges-e további kezelés.

A szövettani eredmény általában 6-10 nap alatt érkezik meg. Sokszor előfordul, hogy a varratszedés után kell külön visszamenni érte.

Tipp: kérdezzük meg orvosunk véleményét a további teendőkről, a leletet pedig – mint minden orvosi iratot – gondosan őrizzük meg!

Bőrrák

A bőr rosszindulatú daganatai szövettanilag többfélék lehetnek. A legfélelmetesebb a melanoma malignum, amely az esetek egy részében már meglévő anyajegyből alakul ki. Színe legtöbbször füstszínű vagy fekete. A diagnózis bőrgyógyász feladata. Kezelése műtéttel lehetséges, amit szükség esetén kemoterápia egészít ki.

Külön figyelmet érdemel a basalioma nevű daganat. Legtöbbször az arc és a nyak bőrén jelentkezik. Általában pörkösödő seb formájában mutatkozik, amely sosem gyógyul be teljesen, és lassan, de folyamatosan növekszik. Áttétet távoli szervbe vagy nyirokcsomóba nem ad, de hónapok-évek alatt jelentős roncsolást okozhat. Amennyiben az orr vagy a szem nyálkahártyájára terjed, gyakran megállíthatatlanul növekszik.

Fontos! Ha hetekig nem gyógyuló sebet észlel, forduljon bőrgyógyászhoz!

Szemölcs – verruca vulgaris

Szemölcs névvel sokszor azokat a bőrelváltozásokat illetik, amelyek a bőrfelszínből előemelkednek, esetleg egyenetlen felszínűek. Ezek legnagyobb része azonban orvosilag naevusnak tekintendő. A valódi szemölcs vírusos eredetű bőrelváltozás. Lefelé keskenyedve a bőr mélyebb rétegeibe terjed, a bőrfelszíni szaruréteget pedig megvastagítja. Van gyorsan terjedő fajtája, máskor akár évekig is nyugalomban van. Ha megsérül, és vérzik, a környező bőrterületet is megfertőzheti.

Tipp: eltávolítására a lézer és a fagyasztás is nagyon jól használható, mivel mindkét módszer esetén a hőhatás elpusztítja a sejteket és vérzés sem lép fel. A szemölcs egy fajtája okozza a sokakat kínzó tyúkszemet, amely járáskor a talpon komoly fájdalmat okozhat. Ennek kiirtása sokszor igen nehéz feladat.

Időskori szemölcs – verruca senile

Hatvanéves kor körül testszerte megjelenhetnek sárgás, morzsalékony, egyenetlen felszínű bőrelváltozások, melyek idővel sötétebb barna színt vesznek fel. Ezeket időskori szemölcsnek hívjuk. Eltávolításuk akkor javasolt, ha esztétikailag zavaróak, vagy fokozott irritációnak kitett területen helyezkednek el.

Májfolt

A májfolt elsősorban a homlokon, az orcákon és a száj környékén megjelenő bőrelváltozás. Önmagában nem jelent veszélyt, viszont gyomor-bél rendszeri, májműködési vagy hormonális zavart jelezhet.

dr. Réthy Ágnes, Ideál, 2007. május.

Mi az Ideál oldalán olvastuk

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hozzászólások

Uszodaszemölcs

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, kisfiamnak (2éves) uszodaszemolcse van. Jó-e az Argital vérehulló fecskefű krém neki? Valamint mivel erősítsem az immunrendszerét?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Uszodaszemölcsök ellen

Szia!

Érdemes elolvasni a hozzászólásod alatti kérdéseket, illetve az azokra adott válaszokat, sok hasznos információt találhatsz közöttük!

Ezt a hozzászólást is szeretném figyelmedbe ajánlani, ebben szintén megtalálhatod a válaszokat a kérdéseidre!

Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!

Értékelés: Nincs

2 éves kisfiú uszodaszemölcsei

Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve, 2 éves kisfiamon 1 éve vannak uszodaszemölcsök. A törzsén 20 db, a karján is volt pár, de már múlóban van, az arcán 1 db, ill. a szeméremtájékon is jött egypár. Azt hozzá tenném, hogy ekcémás és érzékeny bőrű.

Tavaly június óta grapefruit cseppel kentem a pöttyöket, plusz Cn cseppet szedett grapefriuttal együtt. Próbáltunk homeós kezelést homeós orvos utasítása szerint dt, tt....nem használt.

Nemrég elkezdtem bőrgyógyász javaslatára Cil fürdetővel fürdetni, El krémmel kenni az ekcémás területeket, Iin szirupot szedett, és Il kentem. A végeredmény semmi. Egy elmúlik, 2 kijön.

Most el akarom hagyni a grapefruitot, és Emóciót és Manó Mannát rendelnék, illetve Echinácea cseppet rendeljek neki?

Ja próbáltam Bt kenőcsöt is,múltak volna tőle, de nem bírta a bőre, allergiás reakciót hozott ki nála(!

Előre is köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs

Szemölcs gyerekeken

Szia!

Két évvel ezelőtt mindkét kislányomon kezén, volt egy csomó kis méretú szemölcs. Valami megfázás, vagy vírus miatt, már nem emlékszem, elkezdtem az egyiknél egy grape vital kúrát. Nagy adagban, azt hiszem dupláztam, pár napig adtam neki, és 1 hét alatt elkezdtek eltünedezni a kis szemölcsök!! Ha jól emlékszem 1 hónapig csináltuk, és minden szemölcse eltűnt! Ennek örömére a nagyobbik kislányommal is csináltam egy ilyen kúrát, mert neki még több szemölcse volt. Sajnos neki ez semmit nem használt.., de legalább megpróbáltuk. Őt végülis egy gyerekbőrgyógyászhoz vittem el, de legalább túl voltunk rajta.  A lényeg, hogy szerintem próbáljatok meg egy ilyen grape vital kúrát, mert lehet, hogy segít!!

Üdv!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Sok-sok szemölcs egy gyermeken

Szia!

Ne keseredj el, meg fogod találni a megoldást, és ebben mi is igyekszünk segíteni! 

Úgy látom, hogy eddig főleg a külső tünetekre koncentráltál, pedig a sok szemölcs és az ekcéma is az immunrendszer gyengeségére utal. Valószínűleg ezért tudta a vírus megtámadni a kisfiadat. Fontos az immunmodulás és ehhez nagyon jó választás az Emóció és a bétaglükános  Manó Manna is. Az Echinácea tinktúra helyett, inkább a kimondottan gyermekeknek készült Gyermekerősítő tinktúrát javaslom. Gyermekimmunerősítéssel kapcsolatban, kérlek olvasd el a Gyermekmegőrző című blogot.

Nem írtál a táplálkozásotokról, pedig a táplálkozás az alapja mindennek. Tudom, hogy kicsit elcsépelt, de igaz a mondás: Az vagy, amit megeszel. A rossz táplálkozás, a hiányos bélflóra, a vegyszerek mind mind okozhatják a szemölcsök elterjedését és az ekcémát is. Érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban az Ekcéma fajtái című cikket és a hozzászólásokat is, különösen erre a hozzászólásra hívom fel a figyelmedet!

Egy kedves olvasónk megosztotta velünk a saját történetét, melyet a Szemölcs elmulasztása házi olajkeverékkel címmel találsz az oldalon. 

Természetesen ha nincs időd, türelmed kevergetni, akkor Vérehullófecskefű krém a legjobb megoldás szerintem.

A fent leírtakon kívül az ekcémája miatt is fontos, hogy tiszta kozmetikumokat ápolószereket használj! Sajnos, nekem az a tapasztalatom, hogy a gyógyszertári termékek sem mindig tiszták. Kimondottan ekcémás bőrre itt találsz jó termékeket.

Őszintén remélem, hogy hamarosan meggyógyul a kicsi fiad. 

Értékelés: Nincs

Belsőleg szemölcsre?

Kedves Detti!

Belsőleg mit ajánlanál a GrapeVital Power Caps XXL tabletta és a feketedió tinktúra mellé?

Értékelés: Nincs

Szemölcs ellen kívül-belül

Szia!

Szemölcs huss... után hozzászólásodat átmozgattam, mert itt több javaslatot is találhatsz, Móni kolláganőm is összegyűjtött párat itt.

Értékelés: Nincs

Vitiligo gyereknél

Sziasztok!

Segítségeteket kérném, 2.5 éves kislányomnál vitiligot (világos foltok a combokon, lábszárakon) és uszodaszemölcsöt diagnosztizált a bőrgyógyász.Vi...xet, és a szemölcsre Sp...int javasolt. Nem szívesen kenném őt ezekkel, de tanácstalan vagyok. Mit tudtok ajánlani ezekre a bőrproblémákra? Családban nem volt vitiligos. Egyébként 1 hónapja kezdte a bölcsödét és azóta köhög, orrfolyás stb,de nem vészes. Lelkileg elég jól viseli, nincs sírás, jól érzi magát a közösségben, de kb akkor vettem észre a foltokat rajta mikor kezdtük a bölcsit. Mannó mannát, emóciót, gyermekerősítő cseppeket, alkalmanként halolajat, béta-glükánt kap. Biola fürdetőt, babasampont, néha shea vajat használunk.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv, Móni

Értékelés: Nincs

Vitiligo és uszodaszemölcs gyereknél

Szia Móni!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti cikk alá.

Szemölcs kezeléséről rengeteg tippet találsz itt a lenti hozzászólásokban is. Vitiligoról ezt az írást olvasd el kérlek.

Keressétek  fel kislányoddal az ingyenes terméktanácsadást vagy ingyenes arcdiagnosztikát ahol a kolláganők segíthetnek a személyre és pénztárcára szabott termékek kiválasztásában és az ok(ok) kiderítésében.

Értékelés: Nincs

májfolt bajusz vonalában

Sziasztok!

 

Véleményetek, illetve segítségeteket szeretném kérni. Kb. másfél éve a szám felett a "bajuszom" részén alakult ki májfolt (elvileg). A kozmetikusom azt mondta, hogy biztos az egyik bajuszgyantázás után megsütötte a nap a bőrömet...

Iszonyatosan ciki a dolog, mert nyáron, mikor lebarnul az arcom, olyan mintha tényleg bajszom lenne. Nagyon zavar :( Úgy nézek ki mint egy serdülő fiú, akinek erősödik a bajusza...

 

Köszönöm, ha válaszoltok!

 

Üdv,

Nik

Értékelés: Nincs
epermami's picture

A májfolt

a máj elmérgeződésétől van Nik, nem a gyantától, és a naptól! Gondolom szedsz, vagy szedtél fogamzásgátlót! (?)

Ajánlott lenne sejt szinten kiméregtelenítened a szervezeted, a májadra különösképp hangsúlyt fektetve. A hormonharmonizáló készítményeket is érdemes bevetned! A kíméletes máj-, epe- és béltisztító kúrát itt találod.

Harmadik éve, hogy az oldalon megosztjuk a saját méregtelenítésünket, idén én voltam a soros, de kedvcsinálónak érdemes elolvasnod Betty, és Vali beszámolóját is!

Értékelés: Nincs

Eltűnik!

Sziasztok!

 

Végre talán én is segíthetek valakin, és nem mindig csak fordítva :)

Vírusos szemölcs ellen a recept: egy nagyobb darab citromhéjat le kell vágni (lehetőleg olyan citrom legyen, aminek a héja fogyasztásra alkalmas) a fehér, szivacsos résszel együtt. 3 napra 20%-os ecetbe kell tenni, 3 nap után az ecetet lecserélni, és újabb 3 napra friss adag 20%-os ecetbe tenni (befőttes üvegben tökéletesen kivitelezhető). Egyébként ez az idő lehet kevesebb is, nekem már 4 napi áztatás után is használt.

Ha leteltek a beáztatós napok, vegyétek ki a citromhéjat az ecetből, vágjatok le belőle akkora darabot, amekkora a szemölcs, és helyezzétek rá a fehér, szivacsos felével a szemölcsre. Ajánlom a leukoplastot stabil rögzítés céljából. 24 óráig kell hagyni a ragasztócsík alatt hatni a citromot. Égni fog, nagyon lüktetni, de próbáljatok meg kitartani! Csak dolgozik a cucc-, gondoljatok erre :)

24 óra elteltével szedjétek le. A bőrötöket is megviseli majd körülötte sajnos, bár az hamar begyógyul-,csak hogy ne lepődjetek meg. Azonnali hatás nem lesz, de eltelik 2-3 nap, és ezután a szemölcs befeketedik, a bőr lejön körülötte, és pár nap, vagy akár több mint egy hét múlva az elfeketedett szemölcs "kiesik". Elképzelhető, hogy ezután meg kell majd ismételni 1-2 hét múlva újra, hogy ki ne újuljon, és hogy gyökerestől megölje. Kolléganőm,- aki ezt az egész tippet adta- legalábbis így tett.

Egyébként én amondó vagyok, hogy ezekkel belsőleg is kezdeni kell valamit, úgyhogy teszek ennek érdekében is, de a külső panaszokat a fenti módszer nagyon hatásosan megoldja. (Gyógyszertári ecsetelős cuccal egyébként 3-4 hónapig szenvedtem, bármiféle eredmény nélkül. Ezekről ennyit.)

Kitartást és gyors gyógyulást mindenkinek, akit szintén ez a kellemetlenség ért!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szuper módszer!!!

Sziasztok!

Pontosítanék. Az ecetes citromhéj mégsem jó!!!!
Macerás, körülötte is felázik a bőr, elfeketedik a szemölcs, de helyrejön 1-2 hét után, szóval sajnos mégsem segít tapasztalataim alapján.

De sikerült mégis kikezelnem magam-, úgy tűnik.

Hogyan?

Volt már kb. 10 szemölcs is a talpamon a kezdeti egy szemölcsből fél év alatt. Parajdi sós lábfürdőt vettem (0,3-0,5 kg parajdi kb. 3-4 liter vízhez kis lavórban- a lényeg hogy legyen jó tömény, és ázzon benne a láb heti 3-4x 1 órán át), kenegettem napi 2-3x vérehulló fecskefű etanolos oldatával, voltam 1-2x kineziológusnál, aki a feszültséget oldotta bennem, és ittam mezei zsurló teát. Nem tudom, hogy ezek közül mi segített hozzá leginkább a gyógyuláshoz, de a bőrkeményedések eltűntek a szemölcsök körül, melyek elfeketedtek, és kiestek. Mindez 2-3 hét alatt. Mostanra sima a lábam, és csak az az egyetlen makacs kezdeti szemölcsöm maradt, ami remélem szintén elmúlik majd, ha kitartó leszek. Ne hagyjátok elburjánzani, mert nehéz kikezelni. Ha azt hiszed tyúkszemed van, de látsz benne apró vérereket, pontokat, akkor vírusos szemölcsöd van. 
És a tanulság: bőrgyógyászhoz sajnos tök fölösleges elmenni ezekkel. Többet ártott,mint használt a kence, amit felírt anno. 

Remélem most tényleg segíthettem, és eredményes gyógyulást mindenkinek! :)

Értékelés: Nincs
EgyEdina's picture

SOS, a lányomon egy szemölcs!

Kedves Mindannyian!

Egy szemölcs jelent meg kb. fél éve a lányom hasán. Mivel az orvos sem foglalkozott vele, gondoltuk magától elmúlik. De nem, a lányom véletlen belenyúlt öltözésnél, vérzett és kijött belőle egy henger formájú húsdarabka. Magán bőrgyógyászhoz fordultunk, aki lefagyasztotta, ill. talált még rajta 3-at, amiket szintén fagyasztással kezelt ill. felírt egy tablettát belső immunerősítésre: I. Ez egy hete történt, azóta mintha apró "szemölcsök" jelentek volna meg a régi szemölcs környékén. Kérdésem, hogy mi lenne a legjobb a lányomnak? Van tapasztalatotok e téren? Köszi előre is! Edina

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szemölcs ellen

Hú, rengeteget volt már szó szemölcs elleni praktikákról, hogy kinek mi vált be, az nagyon változó.

A keresővel megtaláltam EZT, EZT, és EZT is... Ha picit lejjebb tekersz, olvashatod Hortenzia ajánlásait is. 

Az említett tablettát én nem szedném...

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)
EgyEdina's picture

Remélem jó út lesz a gyógyuláshoz

Kedves Mónika!

Köszönöm a gyors válaszod, átnéztem az ajánlott részeket, és a következőkre jutottam: külsőleg: neem olaj, rózsa-teafa sebbalzsam, belsőleg: C Food Complex, Activated - Whole-Food Complexed Vitamin-C for Immune Support (New Chapter), Grape Vital, Manó Manna (mert ez van is itthon, a középső gyerkőc eszi), Emóció (szintén van). Remélem jó út lesz a gyógyuláshoz. Köszi még egyszer! Edina


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Basalioma

Anyukám 70 éves, többször volt már basalioma az orrán a szeméhez közel. Kétszer kimetszették. Most megint kiújult az orra másik oldalán. Már többet nem vállalkozik műtétre, mit tehetünk érte? Hogyan tudna megszabadulni ettől a bőrbetegségtől végre? Köszönöm a segitséget.

Boga1

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Basalioma

Kedves Boga1!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mert a Szerintem történetek között elveszett volna.

Kérlek olvasd el a fenti cikket, ebből egy kicsit többet megtudhatsz erről a betegségről.

Egy kedves régi olvasónk is írt arról, hogy hogyan gyógyult ki a betegségéből. Az ő írását, válaszait ezen a linken olvashatod. Érdemes a hozzászólok kérdéseire adott válaszait is elolvasnod.

Értékelés: Nincs

Basalioma

Kedves Edit!

Köszönöm a segitséget. Anyu még hál'isten aktivan éli a minden napokat, ezért gyakran van kint a napon is ami nem igazán kedvező számára. Olvastam a fényvédőkrémekről te melyiket ajánlanád?

Köszönöm a választ

Boga1

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fényvédőkrém

Órülök neki , hogy ilyen aktív anyukád van.

Én azt gondolom, hogy mindegyik fényvédőkrém nagyon jó.

Mivel anyukádnak ilyen gondjai vannak körülnéztem egy kicsit, hogy mit használnék én az ő helyében: 

Értékelés: Nincs

Májfolt

Kedves Pribus Tünde!

Májfoltos az egész arcom, erre keresek megoldást. Segítenél?

Előre is köszönöm, Erika

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Májfolt

Kedves Erika!

Kérlek olvasd el figyelmesen ezt a cikket, nagyon sok mindent meg tudhatsz belőle a májjal kapcsolatban. 

Fontos odafigyelni a máj problémáira, hiszen a méregtelenítő szervünk. 

Nagyon fontos a méregtelenítés. Tavaly Betty kolléganőm leírta méregtelenítése menetét egy blogsorozatban, javaslom, hogy olvasd el. Itt találod. Addig, amíg a belsőd nincs rendben, tüneti kezelést tudok ajánlani: A kövirózsás krém  és a propoliszos arckrém halványítja a májfoltokat, de az okot nem szünteti meg.

Értékelés: Nincs

virusos szemölcs

6 éves kislányomnak virusos (uszoda) szemölcse van. Hónapok óta küzdünk, nem sok eredménnyel. Most rendeltem neem olajat, argánolajat, boragot, bárányhimlő olajat, shea és kakaóvajat. Ezeket külön-külön próbálgassam vagy keverjem őket? Ha igen, milyen arányban? Másrészt csak a szemölcsre használhatom, vagy az egész bőrfelületre, akkor talán a hámrétegben lévőket is kiírthatná? Miben tároljam az összekevert olajat, hogy ne avasodjon? Köszi!

Értékelés: Nincs

Uszodaszemölcs

Szeretném leírni nekünk mi tüntette el: neem olaj es teafa-rózsafa kenőcs felváltva. Volt kb 30 db!!!! Nagyon sok a térdhajlatban es már csak 1 db van de az is múlik!!! :) előszőr feldagad mint egy pattanás, kifakad majd leszárad!! Gyönyörűen eltűnik! :) igaz nem 2 nap alatt, kell neki pár hét ( pár hónap) de mindenképp használ!!

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Vírusos szemölcs ellen mit használjak?

Kedves Grétike!

Tudod, a kevesebb, néha több. ÉN nem keverném össze őket. Én mondjuk nem pont ezeket használnám. A bárányhimlő olaj jó lehet, vannak vele jó tapasztalatok. Ami még jó lehet az a teafa illó, Grape Vitál, Stadelmann rózsa-teafa készítményei. Eddig miket használtál? Immunrendszere hogy áll a kislányodnak? Bélflóra állapota? Mennyire beteges? Kapott gyógyszereket? Hogyan táplálkoztok?

A vírusos szemölcs megjelenése utal az immunrendszer gyengülésére. Ha azt nem erősíted, akkor kívülről egy szélmalomharcba keveredsz.

Az első és legfontosabb, hogy a bélflóra megfelelő legyen, ha ott minden rendben van, akkor lehet erősíteni az immunrendszer és lehet kenegetni a szemölcsöket.

A zuhanyzás ilyenkor jobb, de ha fürdik, akkor esetleg tegyél a vízbe illókat. Pl. levendula, teafa, manuka, citromfű, stb. Elég egyszerre 1-2 és nem kell csak pár csepp.

Amit még rakhatsz a vízbe az a Himalája só, nagyon jó vírusölő. A fürdés/zuhanyzás végén csak itasd le a vizet, hogy ne fertőződjön tovább a bőr a dörzsölés hatására.

Mielőbbi javulást kívánok!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szemölcs

Az èn kislànyom is uszodaszemölcstől szenved. Màr règòta küzdünk, de ùgy làtom az ecsetelők nem hatàsosak. A mutatò ujjàn van, közvetlenül a köröm mellett. A Grape Vitalt belsőleg fogyasztva ajànlott, vagy hatàsos kìvül ecsetelni is? Olvastam az Emòciòròl is. Melyik hatàsosabb? Köszönöm a segìtsèget!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Uszodaszemölcsre

Szia!

Az Emóciót és a Grape Vital-t nem lehet összehasonlítani, teljesen más hatású készítményekről van szó.

A Grape Vital erős gomba-, vírus- és baciölő készítmény. Szemölcs esetén érdemes szimultán külsőleg, és belsőleg is lakalmazni.

Az Emóció egy komplex élőflórás, fermentált készítmény, mely harmonizálja a bélflórát, tisztítja, nyugtatja a tápcsatornát, és tápanyagokkal is feltölt. Érdemes ezt is fogyasztani (akár folyamatosan, vagy váltogatva más fermentált készítménnyel), mivel immunerősítés nélkül a szemölcsök sajnos mindig visszatérnek, még sikeres kezelés után is. Érdmes tehét bevetni a legütősebb immunmodulálót, a beta-glükánt is, illetve hangsúlyt fektetni a sav-bázis egyensúlyra is (finomított ételek - fehérliszt, cukor, adalékanyagok mellőzése).

Értékelés: Nincs

bőrelváltozások

Sziasztok!

 

A bőrelváltozásokkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek. 23 éves vagyok és pár hónapja vettem észere, hogy apró, tűhegyni piros pontszerű elváltozások jelentek meg rajtam, leginkább a combomon és a karomon. Nagyon kicsi és évekkel ezelőtt már megjelent egy-kettő, de most, hogy elkezdtem jobban figyelni magam észrevettem többet is. Nem tudom, hogy mik lehetnek, anyának is és nagynénémnek is van belőle több, nekik már nagyobb és ők mindig azt mondják, hogy ez a bőr öregedésével együtt járó elváltozás. Tudnátok segíteni, hogy mivel lehetne ezeket eltüntetni vagy megállítani, hogy újabbak legyenek? 

 

Köszönöm előre is a segítségeteket!

 

Üdvözlettel: Orsolya

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Apró, piros bőrelváltozás

Kedves Orsolya!

Leírásod alapján általában keringési problémák "előhírnökei" szoktak lenni, de nézesd meg orvossal, hogy biztos nem valami más áll-e a háttérben. Ha az orvos azt mondja "semmi különös" - ritka az az orvos, aki összefüggést talál a piros pontok és az érrendszer között, ezen ne lepődj meg -, tehát nem fertőzés vagy egyebek, akkor támogatásra ajánlásokat ITT találsz.

Megírod, hogy mit mondott az orvos? Tudod, ha tudjuk konkrétan  mivel is állunk szemben, könnyebben tudunk tanácsot adni, így csak "találgatunk".

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Flifli's picture

tyúkszem, ami lehet hogy szemölcs..

Sziasztok!

Nem olyan rég írtam nektek tyúkszem ügyben a fiam lábán van, (6 éves), de nagyon úgy tűnik nekem, hogy az szemölcs(talpán van). Mert kis fekete pontok vannak benne, ami utánaolvastam, nem gyökér, hanem a szemölcs hajszálerei. Leírom, mit tettem az ügy érdekében: cipőcsere, ez most belül is, tehát a betét bőr, és a cipő is bőr. Zoknicsere is végre megtörtént, ez 100 % pamut, ezek a lábgomba miatt is fontosak voltak, az is gyönyörűen gyógyul. Szegénykémnek izzadós a lába, és sajnos itt nem volt kapható tiszta pamut zokni, plusz az uszoda, szóval a lényeg hogy összeszedte, de szépen gyógyult már.

Visszatérve erre a szemölcsre, azt is olvastam a szemölcs egyik fajtája a tyúkszem..ezt nem igazán értem...a lényeg tehát cipő, zokni csere megtörtént, manó-mannát kapott, a béta glükán miatt, már elfogyott, de rendelek megint, grape vital kívül belül , most belsőleg szünetet tartok, 2 hétig, utána újra kapja.

Szóval csak annyi, hogy talán jól összeszedtem  a dolgokat, esetleg valamit még tudtok-e, kell e alkalmaznom. Írta valaki, akár 2-3 hónap is kell kezelni a szemölcsöt, illetve azt is olvastam sokszor kezelés nélkül is elmúlhat, ha az immunrendszer erős. Na most azt én támogatom, felépítőszert is adok neki, majd most rendelek halolajat még, meg D3-at.

Mivel szemölcsre, és tyúkszemre is mehet a grape vital, így tuti bajt nem csinálhatok, lehet már csak türelem kell.

Ja és még azt is csinálom, mikor hazajön a suliból, 2 csepp teafaolaj a lábáztatóba, megmossuk a lábát és zoknicsere. Szóval azt hiszem, mindent bevetek már gomba ügyben is, és utána áztatás után a szemölcsre is helyileg teszek egy csepp GV-t, meg éjszakára is...

esetleg van e kiegészítés vagy jól csinálom?

köszönet

Andi

Értékelés: Nincs

szemölcsre külsőleg

Kedves Andi! Mivel belsőleg nagyon ügyesen erősíted az immunrendszerét, így most csak a külső segítségeket írom le Neked: fokhagyma, hagyma, vérehulló fecskefű tinktúra, citromolaj, szalicilsav (ezzel vigyázni kell, csak a szemölcsre kerüljön!!!), ezüst kolloid (ezt belsőleg, főleg hosszú távon egyáltalán nem ajánljuk). Van, hogy több hónap is kell, mire a szemölcs leesik!! Türelmet kívánok!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Májfolt

Keresgéltem az oldalon májfolttal kapcsolatos infók után. Mostmár látom, nem csak kívülről kell kezelni, hanem a belső okot kellene  megszüntetni. Az egyik cikknél voltak linkek (receptek) méregtelenítésre. Ezzel kapcsoltaban szeretnék segítséget kérni. Gondolom azért nem elérhetőek ezek a leírások, mert mindenkinek személyre szabottan kellene a méregtelenítést elvégezni. Hogyan kaphatnék segítséget ehhez?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Segítséget hogy kaphatsz?

Kedves Szitaa!

Érdemes elolvasnod a kíméletes méregtelenítő kúra leírását, amelyben sok hasznos tanácsra bukkansz, könnyen "magadra tudod szabni" hogyan és miként érdemes nekiállni egy májméregtelenítésnek - fontosságát Te is tudod, azért is írtál - és emellett hasznos, ha a hormonrendszeredre is szánsz időt, mert nagy valószínűséggel fennáll egy kis hormonális borulás. Rendezésére a hormon harmonizáló készítmények között találsz segítséget.

ITT találsz kimondottan a máj méregtelenítését, tehermentesítését segítő termékeket.

Ha úgy érzed mindenképpen segítségre van szükséged, akkor ajánlom figyelmedbe az ingyenes terméktanácsadásokat.

Niki

Értékelés: Nincs

re

Niki! Köszönöm szépen, már ez is óriási segítség volt!

Értékelés: Nincs

Anyajegy

Szerbusztok!

Felmerült bennem egy gondolat, vajon miért van az hogy a 79-ben született gyerekek többségének rengeteg anyajegye van. Az egy évvel idősebb mit úszhatott meg. /Talán a 79-esek kaptak valamijen "védőoltást"/ Semmi más magyarázat nem jut eszembe. A levegő ugyan az,ugyan az a nap sütött, még a Csernobil is mind egyiket egyformán érintette. Végül egy kérdés, a méregtelenítés segít esetleg valmit hogy ?

 

Értékelés: Nincs

Sok anyajegy

Én 1971-ben születtem és rengeteg anyajegy van rajtam, férjem velem pontosan egy napon és rajta sokkal kevesebb.

Én nem látok összefüggést az év- és anyajegy száma között. Az anyajegyek valóban keletkezhetnek a méreganyagok felszaporodása és enzimatikus zavarok miatt is. Én 3-szor csináltam végig teljesen a nagy méregtelenítést 1 év alatt és a helyzet e téren változatlan...

Értékelés: Nincs

Anyajegy

Kedves Tünde!

Köszönöm hogy reagáltál a levelemre. Akkor ne gondoljak olyasmire hogy, valamilyen szennyezett védőoltás a ludas?

Azért kérdeznék, ha már itt a lehetőség. Olvastam valahol, hogy a padlizsán -almaecet ecsetelés esetleg használhat valamit. Szerinted? Ártani, azért nem ártanék vele? Annál is inkább, mivel nem én vagyok az érintett.

Köszönöm a választ:

Mari

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Anyajegy eltávolítása

Kedves Mari!

Nem ismerem az illetőt, akinek anyajegyei vannak, így az anyajegyek számával sem vagyok tisztában és azzal sem, mekkorák és milyen "típusúak". Véleményem szerint, ha nem kóros, tehát egészséges jegyekről beszélünk, akkor nem érdemes hozzányúlni.

Niki

Értékelés: Nincs
gyurgyalag's picture

aggasztó viszkető szeplőszerűség

Sziasztok,

Júniusban vettem egy üveg Biola vadszilvás, és egy üveg citromfüves Hauschka krémet az arcomra. Előtte mindíg csak házilag készített sheavajas-olivás kencéve kentem magam.

A Biola krémet próbáltam ki először, de kb egy hónap után abbahagytam, mert nagyon viszketni kezdett az arcom. Leginkább a bal szemzugtól és szem allatti területtől az orr mentén lefelé. Közben figyeltem, hogy mintha itt az egyik szeplőm kicsit nőtt volna, vagy erősödött a színe, ez is sokszor viszketett, meg néha mintha enyhe zsibbadás szerűséget éreztem volna errefelé az arcomon. Egy idő után már az egész arcom viszketett (homlok, meg jobb oldal is ugyanúgy mint a bal), úgyhogy letettem a Biolát, gondoltam kicsit pihentetem az arcom, és megpróbálom a Hauschkát.

Kb 1-2 hétig pihentem, a viszektés alább maradt, és ekkor elővettem a Hauschkát. Eléggé biztos voltam benne hogy ez szuper lesz, de sajna ugyanúgy jártam vele, mint a Biolával.

Tegnap óta nem kenem semmivel az arcom, de azért még eléggé viszket, meg az a fránya szeplőszerűség is érezteti magát. Kicsit olyan mint amikor húzódik a bőr, ahogy mozgatom az arcom, meg ugye ez is viszket... A többi szeplőm nem csinálja ezt amúgy, nem is viszketnek ilyen specifikusan mint ez az egy.

Eléggé aggaszt a dolog. Meg nem is értem, hogy mi történhetett itt... Lehet hogy egyszerűen csak érzékeny vagyok valamire ezekben a krémekben, és ha abbahagyom, visszaáll minden a régibe? Vagy azért érdemes lenne megnézetni valakivel? Nem tudom a háziorvos mit tud rá mondani... itt Skóciában nem tudom hogy működik a bőrgyógyászat, de lehet nem is bíznék annyira benne mint otthon, itt a legtöbb dolgot a héziorvos csinálja, még alapvető szemészeti dolgokat is...

Amúgy épp most kezdtük újra az átfogó méregtelenítést, meg már évek óta olvaslak titeket...szóval odafigyelek nagyon miket eszünk és mivel kenjük magunkat. Elkezdtem szedni D vitamin cseppet meg halolajat is nagy ijdetségemben, meg amúgy is eszek humit, Longo Vitalt, Calciumot is.

Mit gondoltok??

Előre is köszönöm a segítséget.

Gabi

 

 

 

Értékelés: Nincs

Nem tudom mit gondoljak...

Kedves Gabi! Én amondó vagyok, hogy ha egy krém kb. 3 hónap használat után sem válik be, akkor abba kell hagyni a használatát. Vagy örökre vagy szüneteltetni kell és másikat (vagy semmit) használni. Én így tennék...

Ez alól kivétel, ha azonnal súlyos allergiás tünetek jelentkeznek, mert akkor nem kell 3 hónapot várni, hanem azonnal meg kell szüntetni.

Ha csak egyetlen szeplő viszket tőle, akkor nem beszélhetünk általános allergiáról érzékenységről. Nem tudom így megmondani, hogy pontosan mi történik az adott bőrfelületen.

Értékelés: Nincs

Anyajegy eltávolítás

Sziasztok!

Van egy szabálytalan alakú anyajegy a mellemen, aminek egy része pár hete leesett. Voltam bőrgyógyásznál, aki szerint jóindulatú, de mindenképpen le kellene szedni.Ráadásul ma este megint leesett egy része. Viszont  még szoptatok. A helyi érzéstelenítés befolyásolja valamilyen módon a szoptatást? A dokit kérdeztem, de nem tudott nekem válaszolni. 

Értékelés: Nincs
kedina's picture

érzéstelenítő és a szoptatás

Szia! Ha van rá módod, fejhetsz előtte, azt lefagyaszthatod akkora. Így 1-2 szoptatást kimaradhat az anyajegy levételekor. Persze ez idő alatt érdemes lesz lefejni az tejcit. De viszonyleg kevés jut át belőle az anyatejbe. Nekem is most szedték le, viszonylag hamar elmúlt a zsibbadás... Kitartást!

Értékelés: Nincs

érzéstelenítő és szoptatás

A helyi érzéstelenítők betegtájékoztatójában az áll, hogy csak kis mértékben jut át az anyatejbe. Ilyenkor érdemes mérlegelni, hogy a kis mértékű gyógyszer anyatejbe kerülése és az anyajegy maradása közül melyik a veszélyesebb. Mi nem dönthetünk helyetted, én az anyajegy levételét választanám és folytatnám a szoptatást...

Értékelés: Nincs

Köszönöm a megnyugtató

Köszönöm a megnyugtató választ, már túl is vagyok rajta.

Értékelés: Nincs

Várandósan szemölcsirtás?

34 hetes állapotos vagyok, és nagyon elszaporodtak a szemölcseim. Először a mellem alatt kezdődött, de most már nyakamon, felsőtestemen mindenhol van. Vannak óriásiak és aprók is. A legjobban az zavar, hogy a mellemen is lett 4, és nem szeretném, ha ezeket kellene a picinek majd szopiznia. Addig el tudnám valahogy tüntetni? Tél lévén vérehulló fecskefű nincsen. Próbálkozhatom citrom-ecet-fokhagyma pakolással? Vagy ez most veszélyes? Béta Glükánt is ki akarom próbálni. Egy doboznyi elég lesz?

Köszönöm

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Szemölcs

Kedves Gesztus!

Orvosi diagnosztika eredménye, hogy azt írod szemölcsöd van?

A szemölcs megjelenése arra utaló jel, hogy a szervezet immunitása nincs a helyzet magaslatán és felhalmozódott salakanyagokkal vagyunk ellátva.

Használhatod a pakolást, sőt még a GrapeVital cseppet is bevetheted... Elég lesz-e egy doboz béta-glükános termék? Őszintén szólva nem vagyok benne biztos. Azt, amit sok-sok év alatt halmoztunk fel szervezetünkben és romboltuk azt picit sem körültekintően, nem gondolom - bár a remény hal meg utoljára!:) -, hogy egy hónap alatt a csorba kiküszöbölhető. Táplálkozásodról nem írtál, de amit mindenképpen ajánlok megfogadni, hogy kizárólag ÉLŐ ételeket fogyassz, semmi finomított terméket (erről már nagyon sokat írtunk az oldalon, belső keresőnk segítségével rátalálsz) Érdemes böngészgetni az általános immunerősítő termékek között is, hogy a folyamatot felgyorsítsuk.

Niki

Értékelés: Nincs

Életmód

Egyszer mutattam egy bőrgyógyásznak, de azt mondta, hogy a szemölcs egy tabutéma az orvosok körében, mert nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Szóval nem tudom biztosan, hogy miféle szemölcseim vannak, de fityegnek, kis lazák, puhák, és egyre nőnek, terjednek. Egyenként nem is lehet leragasztani őket, mert akkor közben ráragasztok egy másikra.

Tavaly elkezdtem egy tisztítókúrát, csak nem fejeztem be, mert a napi 3 széklet sehogy sem jött össze. Nem használunk cukrot, és tejet is nagyon ritkán, amit én sütök abba mindig keverek teljes kiőrlésűt. Egyelőre itt tartunk. Sajnos nem tudom szeretni a csak zöldséget, vagy csak élő dolgokat. Szinte undorodom, ha ilyen ételeket látok, pl. a nyersételeket evőktől képeket blogokban. Egyelőre nem tudok krumpli és kenyér nélkül meglenni. Őszintén szólva el vagyok keseredve, mert nagyon nagy erőfeszítéseket teszek, hogy megszeressem ezeket a dolgokat, de nem megy. A növényi tejeket is utálom :(

Ráadásul olyan helyen lakunk, hogy télen nem tudok beszerezni zöldséget, de a boltit amúgy sem kedvelem. Vajon mennyivel jobb agyonkezelt zöldséget enni télen, mint semmilyet? A szoptatás abbahagyása utána szeretnék majd egy májtisztítókúrát. Hátha akkor sikerül megváltoztatni az étkezésemet.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

ÉLŐ táplálék

az én szótáramban azt jelenti, hogy minden olyan élelem, ami nem esett át finomítási eljáráson, nem kezelték vegyileg. NEM nyers vegán táplálékot értek alatta, őszintén szólva nem vagyok annak nagy híve, főleg a őszi, téli időszakban! Nyáron a nagy hőségben jól esnek a kizárólag nyers gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, de hideg időjárásban úgy vélem, akár "káros" is lehet (=túlhűti a szervezetet, amikor melegre lenne szükség).

ÉLŐ táplálék a teljes őrlésű kenyér, a héjában főt/sült burgonya is... Talán jobban el tudom magyarázni, hogy mire is gondolok, ha elolvasod, mit is tartunk a bionóm étkezésről, egy kis részt bemásolok, a részleteket a linken találod:

"Bionóm étkezésről akkor beszélünk, amikor kiiktatunk az étkezésünkből minden mesterséges ételt és adalékanyagot, az alapanyag feldolgozási, főzési és sütési eljárások során megőrizzük az étel teljes spektrumú tápanyagait és energiáit, valamint tisztaságát. A bionóm étkezés az ételek tápanyagtartalmát és azok hasznosulását helyezi előtérbe, nem pedig a kalóriákat. Ezen kívül azt is figyeli, hogy az adott tápanyag - még ha nem is mérgező - hosszútávon árt-e a szervezetnek."

Úgy vélem, hogy fejben dől el minden. Ha szeretnél egészségesebb lenni és képes vagy meghozni a döntést, hogy TE IGENIS SZERETNÉL MINDENT MEGTENNI MAGADÉRT és Gyermekedért, akkor majd másképp ítéled meg táplálkozásodat is, képes leszel változtatni. Van, akinél a gyermekáldás váltja ki, van akinél nem. Mások vagyunk, ez nem baj, sőt! Majd, ha itt lesz az ideje változtatni, akkor biztos fogsz is. Írásodból úgy tűnik, még nincs itt. Ne törődj vele, addig is a fentebb ajánlott készítmények segíteni tudnak abban, hogy szervezeted jelzésén (szemölcsök megjelenése)  enyhíteni tudj.

Különben a zsír-anyagcsere zavart néztek nálad?

Szeretettel,

Niki

Értékelés: Nincs

Életmódváltás

Kösöznöm a választ. Kicsit megnugodtam, mert őszintén szólva már nagyon zavart, hogy szeretnék egészségesen táplálkozni, de nem megy, és emioatt bűntudatom volt.  Már a harmadik gyermekemet várom, és hála Istennek a fiam (5) nem hajlandó cukrot enni, bár édességet azért szívesen fogad el, de nem mindent. A lányom (9) is kérdezgeti, mi az egészséges, mit jelent az MSG stb, úgyhogy igyekszünk, csak nehéz :)

A zsírtömegemet nem mérték. Van itthon olyan mérleg, az talán méri, de sosem próbáltam. Ez miért lenne fontos?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Anyagcsere-zavar

Nem a zsírtömegre gondoltam, hanem a zsíranyagcsere-zavarra...

Értékelés: Nincs

Szemölcs a mellen

Most vettem észre, hogy az egyik mellemen a sötét bimbóudvaron is szemölcsök vannak. Kenegetem felváltva ecettel, citromlével, grapefruitmagolajjal, fokhagymával, de leginkább a körülötte levő bőr pirosodik ki. Ráragasztani körülményes, mert közel vannak egymáshoz. Még egy hónapom van szülésig, nem úgy néz ki, hogy addig megszabadulok tőlük. Vajon a baba elkaphatja a szoptatáskor? Nagyon szeretnék szoptatni, nagyon rosszul érintene, ha egy doki azt mondaná, hogy emiatt nem szoptathatok. Vajon a Béta-glükán és ez az ecsetelés meg tudná oldani a problémát addig? Szoptatás alatt is lehet szedni? Akkor már nem tudnám kenegetni.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Inkább fibróma, nem?

Szia Gesztus!

Ha fityeg és puha, akkor inkább lógó fibróma. Lézerrel le lehet szedni, nem fertőző. Kötőszöveti probléma, hormonális változásokkor jellemző azoknál, akiknek gyenge az immunrendszere, főleg a bőrimmun. Nem fertőz.

"Az egyik leggyakoribb, a középkorúakat is érintő kellemetlenség a főleg nyakon vagy hónaljban lógó, tévesen futószemölcsnek nevezett kis fibrómák. Bár a nőknél főként a hormonális változások időszakában jelennek meg, nagyon sok férfi is szenved tőlük. Ezek a növedékek kötőszövetből állnak és ártalmatlanok. Ám nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem, ha rossz helyen vannak, fájdalmat is okozhatnak.

...a sérült, vérző fibrómák egy idő után elszáradnak és lepotyognak. Ám ezt jobb megelőzni és leszedetni, már csak azért is, mert később elszaporodhatnak. Akár lézerrel, akár nagyfrekvenciás készülékkel eltávolíthatók."

Az immunrendszered erősítsd és belsőleg a kötőszöveteid!

Niki

Értékelés: Nincs

Bőrkinövés

Sziasztok! Nem tudom szabad -e  idelinkelni, de a kérdésem az lenne szerintetek ez az almaecetes megoldás működhet-e és ajánlanátok-e? Köszi: Anna http://www.fabartdiy.com/how-to-remove-skin-tags-at-home-with-one-ingredient/

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Fibróma - próbáld ki!

Anna, és írd meg a tapasztalatodat, hogy az almaecetes kezeléssel sikerült-e megszabadulnod a fibrómáktól. Még érdemes elolvasnod ezt a hozzászólásomat, és akár a Vérrehulló fecskefűkrémet is kipróbálhatod.

Értékelés: Nincs

Fibrómák!

Szia Niki!

A fenti hozzászólásodban azt írtad, hogy a fibróma nem fertőz, viszont a vérző fibrómák elterjedhetnek!Ha nem fertőz, hogyan terjedhet el?Ez szemölcs?Vírusos eredetű?

Azért kérdezem, mert nekem is van a nyakamon pár és nem szeretném ha több lenne. A grape vital alkalmas lenne ezek eltüntetésére?

Úgy gondoltam hogy kb. 20 ml vízhez adnék 20 cseppet és spray-es üvegcsébe töltve naponta 2-szer (reggel, este) befújnám a nyakam területét.Nyáron lehetne alkalmazni?Nincs fényérzékenyítő hatása?Nehogy aztán meg foltos maradjak:)

Még esetleg az ezüst-kolloidra gondoltam...

Tudom, hogy immungyengeség áll a háttérben, belsőleg szedek emóciót, immun elíxirt, épp most csinálom a halpástétom kúrát.

Köszi!

Zsani

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Fibróma kezelése lokálisan

Szia Nagyzsa! A szemölcsöt vírus okozza, a fibróma pedig egy jóindulatú kötő,-támasztószöveti daganat. Mást nem tudsz megfertőzni vele, de ha vérzik, akkor átterjedhet a bőrödön máshová is.

A családban már több ízben használtuk a Grape Vitalt szemölcsre, különböző "bőrbigyókra", nagyon jól bevált, de mi mindig töményen, higítás nélkül, vigyázva, hogy a problémás részre menjen főként. Ha esetleg kipirosodott a körülötte lévő bőr, akkor bekentem sheával, vagy kókuszvajjal. A másik nagyon hatásos szer külsőleg a  teafa olaj és ha be tudsz szerezni egy Bioptron lámpát, akkor annak használatával felgyorsítható a gyógyulási folyamat.

A grapefruit használata után pár órát várni kell, hogy napra menj, ezért az esti ecsetelés a legoptimálisabb, de ha reggel eltakarod valamivel a kezelt felületet, míg pl munkába mész, akkor nem lesz gond. Az ezüst-kolloidot még sosem használtam, abban nem tudok segíteni.

Értékelés: Nincs

Fibróma

Kösöznöm, igen, utánanéztem, tényleg fibrómám van :)

A mellemen levőket elkezdtem ecsetelni, és talán száradnak le, de akkor a bimbóudvaron levőket hagyom, mert azok nem száradnak, és ha nem fertőzőek, akkor inkább hagyom most.

Azt hiszem majd csak nyáron fogok béta-glükánt szedni, most várandósság alatt nem akarom elkezdeni, utána pedig szoptatni szeretnék.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Miért várnál vele nyárig,

Gesztus?

Nem tudom, hogy merre tervezitek a baba kibújását, de akár otthon, akár kórházban (no, ez esetben meg főképp!), mindenképpen ajánlatos lenne az immunrendszeredet minél hamarabb erősíteni!!!

Ajánlásokat lásd alább, Vali "tollából"

Niki

Értékelés: Nincs

Császármetszés

Császármetszés lesz, mert az első kettő is az volt (sajnos) úgyhogy biztosan kórházban :) Elkezdem akkor az Immun Elixirt, csak azért nem akartam szedni, mert ha bármi bajom lenne, akár más okból is nekem vagy a babának, akkor magamat hibáztatnám, tudom ez butaság, de nem értek hozzá :)

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Császármetszés?? Mit tehetünk mi Nők?

Szia Gesztus!

Neked miért kellett mindkét alkalommal átélned a császárt, mit mondtak a orvosok, mi volt az ok?  Hál' Istennek egyre több olyan szülésélményt lehet hallani és olvasni, hogy császármetszés után hüvelyi úton hozta világra az Anya a gyermekét! Persze ehhez elengedhetetlen a változás...:)

Az tény, hogy a császármetszés egy életmentő beavatkozás lehet, de vajon minden esetben indokolt? Elgondolkodtató tény, hogy a kórházakban vezetett szülések több mint egynegyede (van, ahol meghaladja a 40 %-ot is!!!) végződik császármetszéssel (és ez az arány az utóbbi évtizedekben folyamatosan emelkedett), míg a  bábai modell szerint kísért szülések esetében az arány a 0.5-7 % között van.

Hogy lehet ez?? A női medence nem változott meg alapvetően, a körülmények jóval kedvezőbbek mint pár évvel ezelőtt, mivel a Nők sokkal informáltabbak, a higiéniai, étkezési szokások sokkal optimálisabbak és a várandós gondozás is virágkorát éli!

Mi lehet akkor az oka annak, hogy a többi szülészeti beavatkozással együtt a császármetszés aránya is így nő? (miközben Skandinábiában továbbra is 10 % a műtétes szülésbefejezések aránya) Szerintetek hogy lehetne "visszaszorítani" a beavatkozások számát? Várom az ötleteket!:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Császármetszésről-Nekem is egy olyat lesz szíves!

Én három gyereket szültem hüvelyi úton kórházban érzéstelenítés nélkül. Bár az orvosok aggodtak, hogy meg tudom-e szülni, mert alacsony termetem miatt nem volt biztos, hogy a gyerek be tud jutni a szülőcsatornába. A megálllapodás az volt, hogy megy minden a maga útján, de ha nem jön össze, irány a műtő. Nekem így megfelelt, mert főképp az elsőnél honnan is tudhatná az ember leánya?

Az első gyerekkel vajúdtam amikor este 11 körül  betoltak mellém egy leendő anyukát. Semmi fájdalom nem látszódott az arcán. Én akkor már három órája kapartam a falat. Túl voltam 2 meleg vizes zuhanyozáson, ültem labdán, vizsgált a szülésznő, megrepedt a burok, szóval vajúdtam rendesen. A nőnek meg 15 percen belül a felsírt a gyereke. Nem tudom miért volt szükség császármetszésre az ő esetében nem is érdekes, biztos orvosilag indokolt volt, de abban a pillanatban nagyon irigykedtem  rá. Mondtam is a dokinak hogy nekem is egy olyat lesz szíves ! A doki is a humoránál volt, azt mondta ez itt nem étterem. És különben is én majd meglátom, holnap már futkározok, akit császároznak az ilyesmire ne is számítson jó néhány napig. Végül hajnli fél 3 kor született meg a fiam. Én reggel 8-kor ha nem is futottam a folyosón, de hogy gyors tempóban lépkedtem az biztos, mert az orvos meg is jegyezte, hogy : Na ugye igazam volt? És tényleg. 

Az biztos, hogy én is nagyon féltem az első szüléstől, kezdve ott, hogy honnan fogom tudni, hogy elkezdődik, mi fog történni velem és a gyerekkel, meg fogom-e tudni szülni. Ezek a bizonytalanságok, nagyban hozzájárulnak ahhoz hogy ha felajánlják a császárt, akármilyen ürüggyel, akkor el is fogadjam. Arról a végéről nézve az látszik a könnyebb megoldásnak. És hát ki vagyok én, hogy ellentmondjak egy szülész-orvosnak? 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Félelem az ismeretlentől...

Örülök, hogy hozzá szóltál Almadigy, köszönöm!:)

Tehát akkor első körben kijelenthetjük, hogy az ismeretlentől való félelem az, ami oda vezethet, hogy a babácskánkat nem tudjuk háborítatlanul, hüvelyi úton a világra hozni. Ez a félelem vajon miből eredhet, elgondolkoztál már rajta, vagy felismeted már magadban az eredetét? A kistesók születésénél nyoma sem volt már ennek az érzésnek Almadigy?

Értékelés: Nincs

Nem, a kistesók születésénél már nem az ismeretlentől féltem

hanem a fájdalomtól, ami újra meg fog ismétlődni. Tudtam, mire számíthatok, és az bizony nem kecsegtetett semmi jóval. Ilyen szempontból a második a legrosszabb. A harmadiknál már beletörődtem, hogy ez ezzel jár, igen fájni fog, de túlélem. Mint valami mozifilm trilógia: Az első meglepetés, a második jo-jó-de ugyanolyan mint az első, a harmadik pedig talán jobb mint az első. 

Hogy miért is féltem? 

Azt mondták, hogy talán sose lesz gyerekem: három is van. 

Anyukámnak kb 7 vetélése köztük egy halva szülés volt köztem és a bátyám között. A bátyám előtt egy. 

A dédnagyanyám egy tanyán halt bele a hatodik terhességébe, egy lavórt toltak be az ágya alá, délutánra elvérzett. És még ki se tettem a lábam otthonról, még fel se nőttem igazán, és ennyi rémtörténetet halllottam. Persze, hogy nekem a szülésről, illetve a terhességről nem feltétlenül a csoda jutott eszembe. Illetve az  a csoda, ha nem történik semmi rossz. Ezek után tényleg elég nagy dolog volt egyáltalán, hogy a nagyfiam megfogant, hát még az, hogy megszületett és nem történt semmi baj. 

Értékelés: Nincs

Császár

Az elsőnél túlhordtam, zöld volt a magzatvíz, nem tágultam, oxitocinra leállt a szívhangja. Másodiknál vártak, engedték volna a szülést, de figyelték a sebet, állítólag nagyon elvékonyodott, és nagy volt a baba, ezért császár. Ez a kettő Szlovákiában volt, most Magyarországon szeretném, de második után már nem vállalják a hüvelyit főleg, hogy az első kettőt nem ők végezték.

Ma már tudom, hogy az elsőt elkerülhettem volna, ha fel lettem volna készülve. Rettenetesen féltem, a férjem akkor nem tudott ott lenni, nem tudtam elmenni semmilyen tanácsadásra, és amikor a nőgyógyász jött a méhszájat kézzel tágítani, biztos, hogy összeszűkült az a 4 cm is, amennyire kinyílt, mert a tudat, hogy megint jön az iszonyú fájdalom, összeszorította. Annyira féltem, hogy azt se bántam, ha bent marad a baba :)

Másodiknál szültem volna, mert olvastam, hogy az mennyire fontos mindkettőnknek, de annyira féltem megint, hogy nem bántam, hogy császár lett. Most érdekes módon életemben először vannak jóslófájásaim, vagyis ezt a babát megszülhetném, mert a méhszáj is el van vékonyodva 35. héten, és ha nem lenne kisebb gondom is nagyobb ennél, és Amerikában lennék, akkor lehet, hogy megpróbálnám :D Szóval így állunk.

Kis orvosi és családi odafigyeléssel elkerülhetőek lennének a császármetszések, csak ez sajnos senkit vagy keveseket érdekel, és általában utólag jönnek rá az emberek, mint én is .... :(

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Zöld magzatvíz, oxitocin...

Gesztus, szerinted mit tudtál volna tenni, hogy az első császárt elkerüld? Hogyan nézték, hogy nagyon elvékonyodott a heged? Azért a zöld magzatvíz már igencsak jelzés értékű! A nőgyógyász miért tágította kézzel a méhszájad, sietett valahova???

Ahogy írod Gesztus, Te a második szülésednél is nagyon féltél - igaz nem csoda, ha az első ilyen tarumatikus volt - szóval nálad is a félelem volt az, ami meggátolt abban, hogy háborítatlanul szülj, csak ez már a negatív tapasztalatból eredt... vagy mégsem? Talán már az első is valamink a következménye volt???

És most harmadszorra is lehetőséged van szembe nézni Önmagaddal, megtapasztalhatnád a tested erejét, de most meg azt írod, hogy "a legkisebb gondod is nagyobb annál és ha Amerikában élnél..." Mi lehet fontosabb annál, hogy ismét életet adhatsz egy gyermeknek???

Bízom benne, hogy nem érzed bántónak amit írok Neked Gesztus, szeretettel írom minden szavát, :) segíteni szeretnék minden Nőnek, aki olvassa ezeket a sorokat, hogy végre rádöbbenjünk, kitől függ a szülésünk minősége és sikere!!!

Azzal zárod a hozzászólásod, hogy "kis orvosi és családi odafigyeléssel elkerülhetőek lennének a császármetszések"...

Hmm, kinek a figyelmére is van szükség ahhoz, hogy a szülésélményünk csodálatos legyen, olyan, amire szívesen emlékezünk? :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

Ez egy vitaminkészítmény

Gesztus, milyen baj származhatna belőle? Ráadásul nem szintetikus vitaminok tárháza és nem tele aromával, ízfokozókkal és egyebekkel. Úgy tekints rá, mint egy táplálék!

A béta-glükán szó riaszt?

Niki

Értékelés: Nincs

Igen

A béta-glükán  ismeretlen és ijesztő :D

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Mi az a béta-glükán?

Szia Gesztus!

A béte-glükán egy természetes szénhidrát vegyületcsoport, mely az emberi táplálkozás természetes része, megtalálhatók például a zabban, árpában, gombában, sütőélesztőben. Alkalmazása kedvező hatással van az immunrendszer működésére. Aktiválja a makrofágok működését és más védő faktorok termelődését, láncreakciót idéz elő, így nő az immunrendszer aktivitása és készenléti állapotba kerül. Rendkívül gyorsan hat, a szedés megkezdését követően már 72 óra után bekövetkezik az immunrendszer teljes mobilizációja. A  sejtek védekezésének aktiválása révén hatásosabb a fertőzéssel szembeni küzdelemben, így különösen fontos szervezetünk számára.

Ha bővebben szeretnél róla olvasni, akkor ajánlom A béta-glükánok szerepe a tumorterápiában c. írást. ITT pedig megtalálhatod azokat a készítményeket, amelyek tartalmaznak béta-glükánt.

Hidd el nem mumus, még egy jó száz, százötven évvel ezelőtt a mindennapok része volt... :)

Ha valami kérdés felmerül Benned, ne hezitálj, írj és kérdezz!!! :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

A fibrómák maguktól is lepotyognak, ha újra tökéletes

az immunrendszer. Én elkezdeném szedni a béta-glükánt a helyedben, pl. az Immun Elixírt, mert kimondottan jó kismamáknak, és a szoptatósoknak is. Én minden kismamának ajánlom, és jók a visszajelzések!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Immun Elixir

Köszönöm a választ! Mennyi ideig érdemes szedni? Úgy számolom, hogy egy üveg kb egy hónapra elég.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel