Szemölcs, anyajegy, májfolt

Bőrünkön többféle elváltozás is előfordulhat. Ezeket sokszor téves névvel illetjük, pedig nem árt tisztában lennünk a különböző elnevezések jelentésével!

Születéskor sok kisbaba makulátlan bőrrel jön a világra. A kor előrehaladtával aztán egyre több és több, különböző jellegű bőrelváltozás jelenik meg a legtöbb ember testén. Ezek száma függhet:

 • bőrállapottól
 • táplálkozástól
 • genetikai jellegzetességektől
 • különböző belső tényezőktől.

Mivel a köznyelvben az eltérő elváltozások neve nem mindig fedi a valóságot, érdemes áttekintenünk a leggyakrabban előforduló bőrelváltozásokat és azok jellemzőit!

Anyajegy – naevus

A népnyelv a festékes bőrelváltozásokat legtöbbször anyajegynek hívja (a név arra utal, hogy ezek részben már születéskor is megtalálhatók). Ez annyiban megtévesztő, hogy anyajegyek – naevusok – a felnőttkorban is kialakulnak. Orvosi szempontból anyajegyről akkor beszélünk, ha egy bőrterületen a festéksejtek vagy a kiserek felszaporodnak. Előbbi esetben barnás, utóbbiban vöröses-lilás elváltozás keletkezik. Gyakoribb és fontosabb a festékes anyajegyek csoportja.

Az elváltozás belesimulhat a környezetébe, laposan előemelkedhet, vagy kis nyélen is "ülhet". Felülete a simától a durva rücskösig változhat, festékezettsége egyenetlen is lehet. Sokszor akár több, időnként esztétikailag zavaró vastagságú szőrszálat is tartalmazhat. A naevusok lehetnek pár milliméteresek, de előfordulnak akár tenyérnyi nagyságúak is.

Az élet során az anyajegyek száma növekszik. Ennek oka a bőrt ért UV-sugárzás kumulatív hatása, fizikai és kémiai hatások, esetleg anyagcsere- vagy hormonális betegség lehet. Külön figyelmet érdemelnek azok a naevusok, melyek elhelyezkedésük folytán gyakori irritációnak vannak kitéve: melltartó széle, öv stb. Az ismétlődő fizikai inger hatására ugyanis daganatos elfajulás következhet be.

Fontos szemmel tartanunk tehát anyajegyeinket, hogy azok esetleges változását időben észrevegyük. Erre a legjobban használható módszer az ABCD-szabály, amely a jellemzők angol nevének kezdőbetűiből áll.

ABCD-szabály

 • A – aszimmetria: a legtöbbször kör alakú anyajegy formájának megváltozása, aszimmetria kialakulása

 • B – border = szél: az elváltozás széle határozatlanná, elmosódottá válik, esetleg nyúlványok jelennek meg

 • C – colour = szín: az anyajegy részben vagy egészében füstszínű, feketés lesz, esetleg világos udvar alakul ki körülötte

 • D – diameter = átmérő: méretváltozás, különösen, ha rövid időn belül gyors növekedésnek indul

Fontos! Természetesen nem minden változás jelenti az anyajegy rákos elfajulását, de mindenképpen jó, ha ennek eldöntésére bőrgyógyász szakorvoshoz fordulunk.

Veszélyes-e a műtét?

Sajnos a mai napig találkozhatunk olyan tévhittel, hogy az anyajegy "megbolygatása" rákos daganathoz vezet. Abban az esetben, ha a műtétet megfelelő szaktudású személy végzi, ilyen veszély nem áll fenn. Alapvető elv, hogy az elváltozást teljes egészében el kell távolítani, úgy, hogy a kimetszés az épben haladjon. Ez azt jelenti, hogy a bőrelváltozás körül minden irányban ép bőrt is ki kell metszeni. Ennek az úgynevezett ép szélnek a nagysága attól függ, hogy fennáll-e rosszindulatúság gyanúja.

A másik fő szabály, hogy az eltávolított anyagot mindig, kivétel nélkül szövettani vizsgálatra kell küldeni. Előfordulhat, hogy a műtét előtt a bőrgyógyász vagy a sebész sem tudja pontosan meghatározni, hogy milyen jellegű a bőrelváltozás. A szövettani vizsgálat eredménye tartalmazza a pontos diagnózist, valamint azt, hogy az elváltozást az épben metszették-e ki. Ezután dől el, hogy esetleg szükséges-e további kezelés.

A szövettani eredmény általában 6-10 nap alatt érkezik meg. Sokszor előfordul, hogy a varratszedés után kell külön visszamenni érte.

Tipp: kérdezzük meg orvosunk véleményét a további teendőkről, a leletet pedig – mint minden orvosi iratot – gondosan őrizzük meg!

Bőrrák

A bőr rosszindulatú daganatai szövettanilag többfélék lehetnek. A legfélelmetesebb a melanoma malignum, amely az esetek egy részében már meglévő anyajegyből alakul ki. Színe legtöbbször füstszínű vagy fekete. A diagnózis bőrgyógyász feladata. Kezelése műtéttel lehetséges, amit szükség esetén kemoterápia egészít ki.

Külön figyelmet érdemel a basalioma nevű daganat. Legtöbbször az arc és a nyak bőrén jelentkezik. Általában pörkösödő seb formájában mutatkozik, amely sosem gyógyul be teljesen, és lassan, de folyamatosan növekszik. Áttétet távoli szervbe vagy nyirokcsomóba nem ad, de hónapok-évek alatt jelentős roncsolást okozhat. Amennyiben az orr vagy a szem nyálkahártyájára terjed, gyakran megállíthatatlanul növekszik.

Fontos! Ha hetekig nem gyógyuló sebet észlel, forduljon bőrgyógyászhoz!

Szemölcs – verruca vulgaris

Szemölcs névvel sokszor azokat a bőrelváltozásokat illetik, amelyek a bőrfelszínből előemelkednek, esetleg egyenetlen felszínűek. Ezek legnagyobb része azonban orvosilag naevusnak tekintendő. A valódi szemölcs vírusos eredetű bőrelváltozás. Lefelé keskenyedve a bőr mélyebb rétegeibe terjed, a bőrfelszíni szaruréteget pedig megvastagítja. Van gyorsan terjedő fajtája, máskor akár évekig is nyugalomban van. Ha megsérül, és vérzik, a környező bőrterületet is megfertőzheti.

Tipp: eltávolítására a lézer és a fagyasztás is nagyon jól használható, mivel mindkét módszer esetén a hőhatás elpusztítja a sejteket és vérzés sem lép fel. A szemölcs egy fajtája okozza a sokakat kínzó tyúkszemet, amely járáskor a talpon komoly fájdalmat okozhat. Ennek kiirtása sokszor igen nehéz feladat.

Időskori szemölcs – verruca senile

Hatvanéves kor körül testszerte megjelenhetnek sárgás, morzsalékony, egyenetlen felszínű bőrelváltozások, melyek idővel sötétebb barna színt vesznek fel. Ezeket időskori szemölcsnek hívjuk. Eltávolításuk akkor javasolt, ha esztétikailag zavaróak, vagy fokozott irritációnak kitett területen helyezkednek el.

Májfolt

A májfolt elsősorban a homlokon, az orcákon és a száj környékén megjelenő bőrelváltozás. Önmagában nem jelent veszélyt, viszont gyomor-bél rendszeri, májműködési vagy hormonális zavart jelezhet.

dr. Réthy Ágnes, Ideál, 2007. május.

Mi az Ideál oldalán olvastuk

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hozzászólások

Uszodaszemölcs

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, kisfiamnak (2éves) uszodaszemolcse van. Jó-e az Argital vérehulló fecskefű krém neki? Valamint mivel erősítsem az immunrendszerét?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Uszodaszemölcsök ellen

Szia!

Érdemes elolvasni a hozzászólásod alatti kérdéseket, illetve az azokra adott válaszokat, sok hasznos információt találhatsz közöttük!

Ezt a hozzászólást is szeretném figyelmedbe ajánlani, ebben szintén megtalálhatod a válaszokat a kérdéseidre!

Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!

Értékelés: Nincs

2 éves kisfiú uszodaszemölcsei

Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve, 2 éves kisfiamon 1 éve vannak uszodaszemölcsök. A törzsén 20 db, a karján is volt pár, de már múlóban van, az arcán 1 db, ill. a szeméremtájékon is jött egypár. Azt hozzá tenném, hogy ekcémás és érzékeny bőrű.

Tavaly június óta grapefruit cseppel kentem a pöttyöket, plusz Cn cseppet szedett grapefriuttal együtt. Próbáltunk homeós kezelést homeós orvos utasítása szerint dt, tt....nem használt.

Nemrég elkezdtem bőrgyógyász javaslatára Cil fürdetővel fürdetni, El krémmel kenni az ekcémás területeket, Iin szirupot szedett, és Il kentem. A végeredmény semmi. Egy elmúlik, 2 kijön.

Most el akarom hagyni a grapefruitot, és Emóciót és Manó Mannát rendelnék, illetve Echinácea cseppet rendeljek neki?

Ja próbáltam Bt kenőcsöt is,múltak volna tőle, de nem bírta a bőre, allergiás reakciót hozott ki nála(!

Előre is köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs

Szemölcs gyerekeken

Szia!

Két évvel ezelőtt mindkét kislányomon kezén, volt egy csomó kis méretú szemölcs. Valami megfázás, vagy vírus miatt, már nem emlékszem, elkezdtem az egyiknél egy grape vital kúrát. Nagy adagban, azt hiszem dupláztam, pár napig adtam neki, és 1 hét alatt elkezdtek eltünedezni a kis szemölcsök!! Ha jól emlékszem 1 hónapig csináltuk, és minden szemölcse eltűnt! Ennek örömére a nagyobbik kislányommal is csináltam egy ilyen kúrát, mert neki még több szemölcse volt. Sajnos neki ez semmit nem használt.., de legalább megpróbáltuk. Őt végülis egy gyerekbőrgyógyászhoz vittem el, de legalább túl voltunk rajta.  A lényeg, hogy szerintem próbáljatok meg egy ilyen grape vital kúrát, mert lehet, hogy segít!!

Üdv!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Sok-sok szemölcs egy gyermeken

Szia!

Ne keseredj el, meg fogod találni a megoldást, és ebben mi is igyekszünk segíteni! 

Úgy látom, hogy eddig főleg a külső tünetekre koncentráltál, pedig a sok szemölcs és az ekcéma is az immunrendszer gyengeségére utal. Valószínűleg ezért tudta a vírus megtámadni a kisfiadat. Fontos az immunmodulás és ehhez nagyon jó választás az Emóció és a bétaglükános  Manó Manna is. Az Echinácea tinktúra helyett, inkább a kimondottan gyermekeknek készült Gyermekerősítő tinktúrát javaslom. Gyermekimmunerősítéssel kapcsolatban, kérlek olvasd el a Gyermekmegőrző című blogot.

Nem írtál a táplálkozásotokról, pedig a táplálkozás az alapja mindennek. Tudom, hogy kicsit elcsépelt, de igaz a mondás: Az vagy, amit megeszel. A rossz táplálkozás, a hiányos bélflóra, a vegyszerek mind mind okozhatják a szemölcsök elterjedését és az ekcémát is. Érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban az Ekcéma fajtái című cikket és a hozzászólásokat is, különösen erre a hozzászólásra hívom fel a figyelmedet!

Egy kedves olvasónk megosztotta velünk a saját történetét, melyet a Szemölcs elmulasztása házi olajkeverékkel címmel találsz az oldalon. 

Természetesen ha nincs időd, türelmed kevergetni, akkor Vérehullófecskefű krém a legjobb megoldás szerintem.

A fent leírtakon kívül az ekcémája miatt is fontos, hogy tiszta kozmetikumokat ápolószereket használj! Sajnos, nekem az a tapasztalatom, hogy a gyógyszertári termékek sem mindig tiszták. Kimondottan ekcémás bőrre itt találsz jó termékeket.

Őszintén remélem, hogy hamarosan meggyógyul a kicsi fiad. 

Értékelés: Nincs

Belsőleg szemölcsre?

Kedves Detti!

Belsőleg mit ajánlanál a GrapeVital Power Caps XXL tabletta és a feketedió tinktúra mellé?

Értékelés: Nincs

Szemölcs ellen kívül-belül

Szia!

Szemölcs huss... után hozzászólásodat átmozgattam, mert itt több javaslatot is találhatsz, Móni kolláganőm is összegyűjtött párat itt.

Értékelés: Nincs

Vitiligo gyereknél

Sziasztok!

Segítségeteket kérném, 2.5 éves kislányomnál vitiligot (világos foltok a combokon, lábszárakon) és uszodaszemölcsöt diagnosztizált a bőrgyógyász.Vi...xet, és a szemölcsre Sp...int javasolt. Nem szívesen kenném őt ezekkel, de tanácstalan vagyok. Mit tudtok ajánlani ezekre a bőrproblémákra? Családban nem volt vitiligos. Egyébként 1 hónapja kezdte a bölcsödét és azóta köhög, orrfolyás stb,de nem vészes. Lelkileg elég jól viseli, nincs sírás, jól érzi magát a közösségben, de kb akkor vettem észre a foltokat rajta mikor kezdtük a bölcsit. Mannó mannát, emóciót, gyermekerősítő cseppeket, alkalmanként halolajat, béta-glükánt kap. Biola fürdetőt, babasampont, néha shea vajat használunk.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv, Móni

Értékelés: Nincs

Vitiligo és uszodaszemölcs gyereknél

Szia Móni!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti cikk alá.

Szemölcs kezeléséről rengeteg tippet találsz itt a lenti hozzászólásokban is. Vitiligoról ezt az írást olvasd el kérlek.

Keressétek  fel kislányoddal az ingyenes terméktanácsadást vagy ingyenes arcdiagnosztikát ahol a kolláganők segíthetnek a személyre és pénztárcára szabott termékek kiválasztásában és az ok(ok) kiderítésében.

Értékelés: Nincs

májfolt bajusz vonalában

Sziasztok!

 

Véleményetek, illetve segítségeteket szeretném kérni. Kb. másfél éve a szám felett a "bajuszom" részén alakult ki májfolt (elvileg). A kozmetikusom azt mondta, hogy biztos az egyik bajuszgyantázás után megsütötte a nap a bőrömet...

Iszonyatosan ciki a dolog, mert nyáron, mikor lebarnul az arcom, olyan mintha tényleg bajszom lenne. Nagyon zavar :( Úgy nézek ki mint egy serdülő fiú, akinek erősödik a bajusza...

 

Köszönöm, ha válaszoltok!

 

Üdv,

Nik

Értékelés: Nincs
epermami's picture

A májfolt

a máj elmérgeződésétől van Nik, nem a gyantától, és a naptól! Gondolom szedsz, vagy szedtél fogamzásgátlót! (?)

Ajánlott lenne sejt szinten kiméregtelenítened a szervezeted, a májadra különösképp hangsúlyt fektetve. A hormonharmonizáló készítményeket is érdemes bevetned! A kíméletes máj-, epe- és béltisztító kúrát itt találod.

Harmadik éve, hogy az oldalon megosztjuk a saját méregtelenítésünket, idén én voltam a soros, de kedvcsinálónak érdemes elolvasnod Betty, és Vali beszámolóját is!

Értékelés: Nincs

Eltűnik!

Sziasztok!

 

Végre talán én is segíthetek valakin, és nem mindig csak fordítva :)

Vírusos szemölcs ellen a recept: egy nagyobb darab citromhéjat le kell vágni (lehetőleg olyan citrom legyen, aminek a héja fogyasztásra alkalmas) a fehér, szivacsos résszel együtt. 3 napra 20%-os ecetbe kell tenni, 3 nap után az ecetet lecserélni, és újabb 3 napra friss adag 20%-os ecetbe tenni (befőttes üvegben tökéletesen kivitelezhető). Egyébként ez az idő lehet kevesebb is, nekem már 4 napi áztatás után is használt.

Ha leteltek a beáztatós napok, vegyétek ki a citromhéjat az ecetből, vágjatok le belőle akkora darabot, amekkora a szemölcs, és helyezzétek rá a fehér, szivacsos felével a szemölcsre. Ajánlom a leukoplastot stabil rögzítés céljából. 24 óráig kell hagyni a ragasztócsík alatt hatni a citromot. Égni fog, nagyon lüktetni, de próbáljatok meg kitartani! Csak dolgozik a cucc-, gondoljatok erre :)

24 óra elteltével szedjétek le. A bőrötöket is megviseli majd körülötte sajnos, bár az hamar begyógyul-,csak hogy ne lepődjetek meg. Azonnali hatás nem lesz, de eltelik 2-3 nap, és ezután a szemölcs befeketedik, a bőr lejön körülötte, és pár nap, vagy akár több mint egy hét múlva az elfeketedett szemölcs "kiesik". Elképzelhető, hogy ezután meg kell majd ismételni 1-2 hét múlva újra, hogy ki ne újuljon, és hogy gyökerestől megölje. Kolléganőm,- aki ezt az egész tippet adta- legalábbis így tett.

Egyébként én amondó vagyok, hogy ezekkel belsőleg is kezdeni kell valamit, úgyhogy teszek ennek érdekében is, de a külső panaszokat a fenti módszer nagyon hatásosan megoldja. (Gyógyszertári ecsetelős cuccal egyébként 3-4 hónapig szenvedtem, bármiféle eredmény nélkül. Ezekről ennyit.)

Kitartást és gyors gyógyulást mindenkinek, akit szintén ez a kellemetlenség ért!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szuper módszer!!!

Sziasztok!

Pontosítanék. Az ecetes citromhéj mégsem jó!!!!
Macerás, körülötte is felázik a bőr, elfeketedik a szemölcs, de helyrejön 1-2 hét után, szóval sajnos mégsem segít tapasztalataim alapján.

De sikerült mégis kikezelnem magam-, úgy tűnik.

Hogyan?

Volt már kb. 10 szemölcs is a talpamon a kezdeti egy szemölcsből fél év alatt. Parajdi sós lábfürdőt vettem (0,3-0,5 kg parajdi kb. 3-4 liter vízhez kis lavórban- a lényeg hogy legyen jó tömény, és ázzon benne a láb heti 3-4x 1 órán át), kenegettem napi 2-3x vérehulló fecskefű etanolos oldatával, voltam 1-2x kineziológusnál, aki a feszültséget oldotta bennem, és ittam mezei zsurló teát. Nem tudom, hogy ezek közül mi segített hozzá leginkább a gyógyuláshoz, de a bőrkeményedések eltűntek a szemölcsök körül, melyek elfeketedtek, és kiestek. Mindez 2-3 hét alatt. Mostanra sima a lábam, és csak az az egyetlen makacs kezdeti szemölcsöm maradt, ami remélem szintén elmúlik majd, ha kitartó leszek. Ne hagyjátok elburjánzani, mert nehéz kikezelni. Ha azt hiszed tyúkszemed van, de látsz benne apró vérereket, pontokat, akkor vírusos szemölcsöd van. 
És a tanulság: bőrgyógyászhoz sajnos tök fölösleges elmenni ezekkel. Többet ártott,mint használt a kence, amit felírt anno. 

Remélem most tényleg segíthettem, és eredményes gyógyulást mindenkinek! :)

Értékelés: Nincs
EgyEdina's picture

SOS, a lányomon egy szemölcs!

Kedves Mindannyian!

Egy szemölcs jelent meg kb. fél éve a lányom hasán. Mivel az orvos sem foglalkozott vele, gondoltuk magától elmúlik. De nem, a lányom véletlen belenyúlt öltözésnél, vérzett és kijött belőle egy henger formájú húsdarabka. Magán bőrgyógyászhoz fordultunk, aki lefagyasztotta, ill. talált még rajta 3-at, amiket szintén fagyasztással kezelt ill. felírt egy tablettát belső immunerősítésre: I. Ez egy hete történt, azóta mintha apró "szemölcsök" jelentek volna meg a régi szemölcs környékén. Kérdésem, hogy mi lenne a legjobb a lányomnak? Van tapasztalatotok e téren? Köszi előre is! Edina

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szemölcs ellen

Hú, rengeteget volt már szó szemölcs elleni praktikákról, hogy kinek mi vált be, az nagyon változó.

A keresővel megtaláltam EZT, EZT, és EZT is... Ha picit lejjebb tekersz, olvashatod Hortenzia ajánlásait is. 

Az említett tablettát én nem szedném...

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)
EgyEdina's picture

Remélem jó út lesz a gyógyuláshoz

Kedves Mónika!

Köszönöm a gyors válaszod, átnéztem az ajánlott részeket, és a következőkre jutottam: külsőleg: neem olaj, rózsa-teafa sebbalzsam, belsőleg: C Food Complex, Activated - Whole-Food Complexed Vitamin-C for Immune Support (New Chapter), Grape Vital, Manó Manna (mert ez van is itthon, a középső gyerkőc eszi), Emóció (szintén van). Remélem jó út lesz a gyógyuláshoz. Köszi még egyszer! Edina


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Basalioma

Anyukám 70 éves, többször volt már basalioma az orrán a szeméhez közel. Kétszer kimetszették. Most megint kiújult az orra másik oldalán. Már többet nem vállalkozik műtétre, mit tehetünk érte? Hogyan tudna megszabadulni ettől a bőrbetegségtől végre? Köszönöm a segitséget.

Boga1

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Basalioma

Kedves Boga1!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mert a Szerintem történetek között elveszett volna.

Kérlek olvasd el a fenti cikket, ebből egy kicsit többet megtudhatsz erről a betegségről.

Egy kedves régi olvasónk is írt arról, hogy hogyan gyógyult ki a betegségéből. Az ő írását, válaszait ezen a linken olvashatod. Érdemes a hozzászólok kérdéseire adott válaszait is elolvasnod.

Értékelés: Nincs

Basalioma

Kedves Edit!

Köszönöm a segitséget. Anyu még hál'isten aktivan éli a minden napokat, ezért gyakran van kint a napon is ami nem igazán kedvező számára. Olvastam a fényvédőkrémekről te melyiket ajánlanád?

Köszönöm a választ

Boga1

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fényvédőkrém

Órülök neki , hogy ilyen aktív anyukád van.

Én azt gondolom, hogy mindegyik fényvédőkrém nagyon jó.

Mivel anyukádnak ilyen gondjai vannak körülnéztem egy kicsit, hogy mit használnék én az ő helyében: 

Értékelés: Nincs

Májfolt

Kedves Pribus Tünde!

Májfoltos az egész arcom, erre keresek megoldást. Segítenél?

Előre is köszönöm, Erika

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Májfolt

Kedves Erika!

Kérlek olvasd el figyelmesen ezt a cikket, nagyon sok mindent meg tudhatsz belőle a májjal kapcsolatban. 

Fontos odafigyelni a máj problémáira, hiszen a méregtelenítő szervünk. 

Nagyon fontos a méregtelenítés. Tavaly Betty kolléganőm leírta méregtelenítése menetét egy blogsorozatban, javaslom, hogy olvasd el. Itt találod. Addig, amíg a belsőd nincs rendben, tüneti kezelést tudok ajánlani: A kövirózsás krém  és a propoliszos arckrém halványítja a májfoltokat, de az okot nem szünteti meg.

Értékelés: Nincs

virusos szemölcs

6 éves kislányomnak virusos (uszoda) szemölcse van. Hónapok óta küzdünk, nem sok eredménnyel. Most rendeltem neem olajat, argánolajat, boragot, bárányhimlő olajat, shea és kakaóvajat. Ezeket külön-külön próbálgassam vagy keverjem őket? Ha igen, milyen arányban? Másrészt csak a szemölcsre használhatom, vagy az egész bőrfelületre, akkor talán a hámrétegben lévőket is kiírthatná? Miben tároljam az összekevert olajat, hogy ne avasodjon? Köszi!

Értékelés: Nincs

Uszodaszemölcs

Szeretném leírni nekünk mi tüntette el: neem olaj es teafa-rózsafa kenőcs felváltva. Volt kb 30 db!!!! Nagyon sok a térdhajlatban es már csak 1 db van de az is múlik!!! :) előszőr feldagad mint egy pattanás, kifakad majd leszárad!! Gyönyörűen eltűnik! :) igaz nem 2 nap alatt, kell neki pár hét ( pár hónap) de mindenképp használ!!

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Vírusos szemölcs ellen mit használjak?

Kedves Grétike!

Tudod, a kevesebb, néha több. ÉN nem keverném össze őket. Én mondjuk nem pont ezeket használnám. A bárányhimlő olaj jó lehet, vannak vele jó tapasztalatok. Ami még jó lehet az a teafa illó, Grape Vitál, Stadelmann rózsa-teafa készítményei. Eddig miket használtál? Immunrendszere hogy áll a kislányodnak? Bélflóra állapota? Mennyire beteges? Kapott gyógyszereket? Hogyan táplálkoztok?

A vírusos szemölcs megjelenése utal az immunrendszer gyengülésére. Ha azt nem erősíted, akkor kívülről egy szélmalomharcba keveredsz.

Az első és legfontosabb, hogy a bélflóra megfelelő legyen, ha ott minden rendben van, akkor lehet erősíteni az immunrendszer és lehet kenegetni a szemölcsöket.

A zuhanyzás ilyenkor jobb, de ha fürdik, akkor esetleg tegyél a vízbe illókat. Pl. levendula, teafa, manuka, citromfű, stb. Elég egyszerre 1-2 és nem kell csak pár csepp.

Amit még rakhatsz a vízbe az a Himalája só, nagyon jó vírusölő. A fürdés/zuhanyzás végén csak itasd le a vizet, hogy ne fertőződjön tovább a bőr a dörzsölés hatására.

Mielőbbi javulást kívánok!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szemölcs

Az èn kislànyom is uszodaszemölcstől szenved. Màr règòta küzdünk, de ùgy làtom az ecsetelők nem hatàsosak. A mutatò ujjàn van, közvetlenül a köröm mellett. A Grape Vitalt belsőleg fogyasztva ajànlott, vagy hatàsos kìvül ecsetelni is? Olvastam az Emòciòròl is. Melyik hatàsosabb? Köszönöm a segìtsèget!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Uszodaszemölcsre

Szia!

Az Emóciót és a Grape Vital-t nem lehet összehasonlítani, teljesen más hatású készítményekről van szó.

A Grape Vital erős gomba-, vírus- és baciölő készítmény. Szemölcs esetén érdemes szimultán külsőleg, és belsőleg is lakalmazni.

Az Emóció egy komplex élőflórás, fermentált készítmény, mely harmonizálja a bélflórát, tisztítja, nyugtatja a tápcsatornát, és tápanyagokkal is feltölt. Érdemes ezt is fogyasztani (akár folyamatosan, vagy váltogatva más fermentált készítménnyel), mivel immunerősítés nélkül a szemölcsök sajnos mindig visszatérnek, még sikeres kezelés után is. Érdmes tehét bevetni a legütősebb immunmodulálót, a beta-glükánt is, illetve hangsúlyt fektetni a sav-bázis egyensúlyra is (finomított ételek - fehérliszt, cukor, adalékanyagok mellőzése).

Értékelés: Nincs

bőrelváltozások

Sziasztok!

 

A bőrelváltozásokkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek. 23 éves vagyok és pár hónapja vettem észere, hogy apró, tűhegyni piros pontszerű elváltozások jelentek meg rajtam, leginkább a combomon és a karomon. Nagyon kicsi és évekkel ezelőtt már megjelent egy-kettő, de most, hogy elkezdtem jobban figyelni magam észrevettem többet is. Nem tudom, hogy mik lehetnek, anyának is és nagynénémnek is van belőle több, nekik már nagyobb és ők mindig azt mondják, hogy ez a bőr öregedésével együtt járó elváltozás. Tudnátok segíteni, hogy mivel lehetne ezeket eltüntetni vagy megállítani, hogy újabbak legyenek? 

 

Köszönöm előre is a segítségeteket!

 

Üdvözlettel: Orsolya

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Apró, piros bőrelváltozás

Kedves Orsolya!

Leírásod alapján általában keringési problémák "előhírnökei" szoktak lenni, de nézesd meg orvossal, hogy biztos nem valami más áll-e a háttérben. Ha az orvos azt mondja "semmi különös" - ritka az az orvos, aki összefüggést talál a piros pontok és az érrendszer között, ezen ne lepődj meg -, tehát nem fertőzés vagy egyebek, akkor támogatásra ajánlásokat ITT találsz.

Megírod, hogy mit mondott az orvos? Tudod, ha tudjuk konkrétan  mivel is állunk szemben, könnyebben tudunk tanácsot adni, így csak "találgatunk".

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Flifli's picture

tyúkszem, ami lehet hogy szemölcs..

Sziasztok!

Nem olyan rég írtam nektek tyúkszem ügyben a fiam lábán van, (6 éves), de nagyon úgy tűnik nekem, hogy az szemölcs(talpán van). Mert kis fekete pontok vannak benne, ami utánaolvastam, nem gyökér, hanem a szemölcs hajszálerei. Leírom, mit tettem az ügy érdekében: cipőcsere, ez most belül is, tehát a betét bőr, és a cipő is bőr. Zoknicsere is végre megtörtént, ez 100 % pamut, ezek a lábgomba miatt is fontosak voltak, az is gyönyörűen gyógyul. Szegénykémnek izzadós a lába, és sajnos itt nem volt kapható tiszta pamut zokni, plusz az uszoda, szóval a lényeg hogy összeszedte, de szépen gyógyult már.

Visszatérve erre a szemölcsre, azt is olvastam a szemölcs egyik fajtája a tyúkszem..ezt nem igazán értem...a lényeg tehát cipő, zokni csere megtörtént, manó-mannát kapott, a béta glükán miatt, már elfogyott, de rendelek megint, grape vital kívül belül , most belsőleg szünetet tartok, 2 hétig, utána újra kapja.

Szóval csak annyi, hogy talán jól összeszedtem  a dolgokat, esetleg valamit még tudtok-e, kell e alkalmaznom. Írta valaki, akár 2-3 hónap is kell kezelni a szemölcsöt, illetve azt is olvastam sokszor kezelés nélkül is elmúlhat, ha az immunrendszer erős. Na most azt én támogatom, felépítőszert is adok neki, majd most rendelek halolajat még, meg D3-at.

Mivel szemölcsre, és tyúkszemre is mehet a grape vital, így tuti bajt nem csinálhatok, lehet már csak türelem kell.

Ja és még azt is csinálom, mikor hazajön a suliból, 2 csepp teafaolaj a lábáztatóba, megmossuk a lábát és zoknicsere. Szóval azt hiszem, mindent bevetek már gomba ügyben is, és utána áztatás után a szemölcsre is helyileg teszek egy csepp GV-t, meg éjszakára is...

esetleg van e kiegészítés vagy jól csinálom?

köszönet

Andi

Értékelés: Nincs

szemölcsre külsőleg

Kedves Andi! Mivel belsőleg nagyon ügyesen erősíted az immunrendszerét, így most csak a külső segítségeket írom le Neked: fokhagyma, hagyma, vérehulló fecskefű tinktúra, citromolaj, szalicilsav (ezzel vigyázni kell, csak a szemölcsre kerüljön!!!), ezüst kolloid (ezt belsőleg, főleg hosszú távon egyáltalán nem ajánljuk). Van, hogy több hónap is kell, mire a szemölcs leesik!! Türelmet kívánok!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Májfolt

Keresgéltem az oldalon májfolttal kapcsolatos infók után. Mostmár látom, nem csak kívülről kell kezelni, hanem a belső okot kellene  megszüntetni. Az egyik cikknél voltak linkek (receptek) méregtelenítésre. Ezzel kapcsoltaban szeretnék segítséget kérni. Gondolom azért nem elérhetőek ezek a leírások, mert mindenkinek személyre szabottan kellene a méregtelenítést elvégezni. Hogyan kaphatnék segítséget ehhez?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Segítséget hogy kaphatsz?

Kedves Szitaa!

Érdemes elolvasnod a kíméletes méregtelenítő kúra leírását, amelyben sok hasznos tanácsra bukkansz, könnyen "magadra tudod szabni" hogyan és miként érdemes nekiállni egy májméregtelenítésnek - fontosságát Te is tudod, azért is írtál - és emellett hasznos, ha a hormonrendszeredre is szánsz időt, mert nagy valószínűséggel fennáll egy kis hormonális borulás. Rendezésére a hormon harmonizáló készítmények között találsz segítséget.

ITT találsz kimondottan a máj méregtelenítését, tehermentesítését segítő termékeket.

Ha úgy érzed mindenképpen segítségre van szükséged, akkor ajánlom figyelmedbe az ingyenes terméktanácsadásokat.

Niki

Értékelés: Nincs

re

Niki! Köszönöm szépen, már ez is óriási segítség volt!

Értékelés: Nincs

Anyajegy

Szerbusztok!

Felmerült bennem egy gondolat, vajon miért van az hogy a 79-ben született gyerekek többségének rengeteg anyajegye van. Az egy évvel idősebb mit úszhatott meg. /Talán a 79-esek kaptak valamijen "védőoltást"/ Semmi más magyarázat nem jut eszembe. A levegő ugyan az,ugyan az a nap sütött, még a Csernobil is mind egyiket egyformán érintette. Végül egy kérdés, a méregtelenítés segít esetleg valmit hogy ?

 

Értékelés: Nincs

Sok anyajegy

Én 1971-ben születtem és rengeteg anyajegy van rajtam, férjem velem pontosan egy napon és rajta sokkal kevesebb.

Én nem látok összefüggést az év- és anyajegy száma között. Az anyajegyek valóban keletkezhetnek a méreganyagok felszaporodása és enzimatikus zavarok miatt is. Én 3-szor csináltam végig teljesen a nagy méregtelenítést 1 év alatt és a helyzet e téren változatlan...

Értékelés: Nincs

Anyajegy

Kedves Tünde!

Köszönöm hogy reagáltál a levelemre. Akkor ne gondoljak olyasmire hogy, valamilyen szennyezett védőoltás a ludas?

Azért kérdeznék, ha már itt a lehetőség. Olvastam valahol, hogy a padlizsán -almaecet ecsetelés esetleg használhat valamit. Szerinted? Ártani, azért nem ártanék vele? Annál is inkább, mivel nem én vagyok az érintett.

Köszönöm a választ:

Mari

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Anyajegy eltávolítása

Kedves Mari!

Nem ismerem az illetőt, akinek anyajegyei vannak, így az anyajegyek számával sem vagyok tisztában és azzal sem, mekkorák és milyen "típusúak". Véleményem szerint, ha nem kóros, tehát egészséges jegyekről beszélünk, akkor nem érdemes hozzányúlni.

Niki

Értékelés: Nincs
gyurgyalag's picture

aggasztó viszkető szeplőszerűség

Sziasztok,

Júniusban vettem egy üveg Biola vadszilvás, és egy üveg citromfüves Hauschka krémet az arcomra. Előtte mindíg csak házilag készített sheavajas-olivás kencéve kentem magam.

A Biola krémet próbáltam ki először, de kb egy hónap után abbahagytam, mert nagyon viszketni kezdett az arcom. Leginkább a bal szemzugtól és szem allatti területtől az orr mentén lefelé. Közben figyeltem, hogy mintha itt az egyik szeplőm kicsit nőtt volna, vagy erősödött a színe, ez is sokszor viszketett, meg néha mintha enyhe zsibbadás szerűséget éreztem volna errefelé az arcomon. Egy idő után már az egész arcom viszketett (homlok, meg jobb oldal is ugyanúgy mint a bal), úgyhogy letettem a Biolát, gondoltam kicsit pihentetem az arcom, és megpróbálom a Hauschkát.

Kb 1-2 hétig pihentem, a viszektés alább maradt, és ekkor elővettem a Hauschkát. Eléggé biztos voltam benne hogy ez szuper lesz, de sajna ugyanúgy jártam vele, mint a Biolával.

Tegnap óta nem kenem semmivel az arcom, de azért még eléggé viszket, meg az a fránya szeplőszerűség is érezteti magát. Kicsit olyan mint amikor húzódik a bőr, ahogy mozgatom az arcom, meg ugye ez is viszket... A többi szeplőm nem csinálja ezt amúgy, nem is viszketnek ilyen specifikusan mint ez az egy.

Eléggé aggaszt a dolog. Meg nem is értem, hogy mi történhetett itt... Lehet hogy egyszerűen csak érzékeny vagyok valamire ezekben a krémekben, és ha abbahagyom, visszaáll minden a régibe? Vagy azért érdemes lenne megnézetni valakivel? Nem tudom a háziorvos mit tud rá mondani... itt Skóciában nem tudom hogy működik a bőrgyógyászat, de lehet nem is bíznék annyira benne mint otthon, itt a legtöbb dolgot a héziorvos csinálja, még alapvető szemészeti dolgokat is...

Amúgy épp most kezdtük újra az átfogó méregtelenítést, meg már évek óta olvaslak titeket...szóval odafigyelek nagyon miket eszünk és mivel kenjük magunkat. Elkezdtem szedni D vitamin cseppet meg halolajat is nagy ijdetségemben, meg amúgy is eszek humit, Longo Vitalt, Calciumot is.

Mit gondoltok??

Előre is köszönöm a segítséget.

Gabi

 

 

 

Értékelés: Nincs

Nem tudom mit gondoljak...

Kedves Gabi! Én amondó vagyok, hogy ha egy krém kb. 3 hónap használat után sem válik be, akkor abba kell hagyni a használatát. Vagy örökre vagy szüneteltetni kell és másikat (vagy semmit) használni. Én így tennék...

Ez alól kivétel, ha azonnal súlyos allergiás tünetek jelentkeznek, mert akkor nem kell 3 hónapot várni, hanem azonnal meg kell szüntetni.

Ha csak egyetlen szeplő viszket tőle, akkor nem beszélhetünk általános allergiáról érzékenységről. Nem tudom így megmondani, hogy pontosan mi történik az adott bőrfelületen.

Értékelés: Nincs

Anyajegy eltávolítás

Sziasztok!

Van egy szabálytalan alakú anyajegy a mellemen, aminek egy része pár hete leesett. Voltam bőrgyógyásznál, aki szerint jóindulatú, de mindenképpen le kellene szedni.Ráadásul ma este megint leesett egy része. Viszont  még szoptatok. A helyi érzéstelenítés befolyásolja valamilyen módon a szoptatást? A dokit kérdeztem, de nem tudott nekem válaszolni. 

Értékelés: Nincs
kedina's picture

érzéstelenítő és a szoptatás

Szia! Ha van rá módod, fejhetsz előtte, azt lefagyaszthatod akkora. Így 1-2 szoptatást kimaradhat az anyajegy levételekor. Persze ez idő alatt érdemes lesz lefejni az tejcit. De viszonyleg kevés jut át belőle az anyatejbe. Nekem is most szedték le, viszonylag hamar elmúlt a zsibbadás... Kitartást!

Értékelés: Nincs

érzéstelenítő és szoptatás

A helyi érzéstelenítők betegtájékoztatójában az áll, hogy csak kis mértékben jut át az anyatejbe. Ilyenkor érdemes mérlegelni, hogy a kis mértékű gyógyszer anyatejbe kerülése és az anyajegy maradása közül melyik a veszélyesebb. Mi nem dönthetünk helyetted, én az anyajegy levételét választanám és folytatnám a szoptatást...

Értékelés: Nincs

Köszönöm a megnyugtató

Köszönöm a megnyugtató választ, már túl is vagyok rajta.

Értékelés: Nincs

Várandósan szemölcsirtás?

34 hetes állapotos vagyok, és nagyon elszaporodtak a szemölcseim. Először a mellem alatt kezdődött, de most már nyakamon, felsőtestemen mindenhol van. Vannak óriásiak és aprók is. A legjobban az zavar, hogy a mellemen is lett 4, és nem szeretném, ha ezeket kellene a picinek majd szopiznia. Addig el tudnám valahogy tüntetni? Tél lévén vérehulló fecskefű nincsen. Próbálkozhatom citrom-ecet-fokhagyma pakolással? Vagy ez most veszélyes? Béta Glükánt is ki akarom próbálni. Egy doboznyi elég lesz?

Köszönöm

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Szemölcs

Kedves Gesztus!

Orvosi diagnosztika eredménye, hogy azt írod szemölcsöd van?

A szemölcs megjelenése arra utaló jel, hogy a szervezet immunitása nincs a helyzet magaslatán és felhalmozódott salakanyagokkal vagyunk ellátva.

Használhatod a pakolást, sőt még a GrapeVital cseppet is bevetheted... Elég lesz-e egy doboz béta-glükános termék? Őszintén szólva nem vagyok benne biztos. Azt, amit sok-sok év alatt halmoztunk fel szervezetünkben és romboltuk azt picit sem körültekintően, nem gondolom - bár a remény hal meg utoljára!:) -, hogy egy hónap alatt a csorba kiküszöbölhető. Táplálkozásodról nem írtál, de amit mindenképpen ajánlok megfogadni, hogy kizárólag ÉLŐ ételeket fogyassz, semmi finomított terméket (erről már nagyon sokat írtunk az oldalon, belső keresőnk segítségével rátalálsz) Érdemes böngészgetni az általános immunerősítő termékek között is, hogy a folyamatot felgyorsítsuk.

Niki

Értékelés: Nincs

Életmód

Egyszer mutattam egy bőrgyógyásznak, de azt mondta, hogy a szemölcs egy tabutéma az orvosok körében, mert nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Szóval nem tudom biztosan, hogy miféle szemölcseim vannak, de fityegnek, kis lazák, puhák, és egyre nőnek, terjednek. Egyenként nem is lehet leragasztani őket, mert akkor közben ráragasztok egy másikra.

Tavaly elkezdtem egy tisztítókúrát, csak nem fejeztem be, mert a napi 3 széklet sehogy sem jött össze. Nem használunk cukrot, és tejet is nagyon ritkán, amit én sütök abba mindig keverek teljes kiőrlésűt. Egyelőre itt tartunk. Sajnos nem tudom szeretni a csak zöldséget, vagy csak élő dolgokat. Szinte undorodom, ha ilyen ételeket látok, pl. a nyersételeket evőktől képeket blogokban. Egyelőre nem tudok krumpli és kenyér nélkül meglenni. Őszintén szólva el vagyok keseredve, mert nagyon nagy erőfeszítéseket teszek, hogy megszeressem ezeket a dolgokat, de nem megy. A növényi tejeket is utálom :(

Ráadásul olyan helyen lakunk, hogy télen nem tudok beszerezni zöldséget, de a boltit amúgy sem kedvelem. Vajon mennyivel jobb agyonkezelt zöldséget enni télen, mint semmilyet? A szoptatás abbahagyása utána szeretnék majd egy májtisztítókúrát. Hátha akkor sikerül megváltoztatni az étkezésemet.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

ÉLŐ táplálék

az én szótáramban azt jelenti, hogy minden olyan élelem, ami nem esett át finomítási eljáráson, nem kezelték vegyileg. NEM nyers vegán táplálékot értek alatta, őszintén szólva nem vagyok annak nagy híve, főleg a őszi, téli időszakban! Nyáron a nagy hőségben jól esnek a kizárólag nyers gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, de hideg időjárásban úgy vélem, akár "káros" is lehet (=túlhűti a szervezetet, amikor melegre lenne szükség).

ÉLŐ táplálék a teljes őrlésű kenyér, a héjában főt/sült burgonya is... Talán jobban el tudom magyarázni, hogy mire is gondolok, ha elolvasod, mit is tartunk a bionóm étkezésről, egy kis részt bemásolok, a részleteket a linken találod:

"Bionóm étkezésről akkor beszélünk, amikor kiiktatunk az étkezésünkből minden mesterséges ételt és adalékanyagot, az alapanyag feldolgozási, főzési és sütési eljárások során megőrizzük az étel teljes spektrumú tápanyagait és energiáit, valamint tisztaságát. A bionóm étkezés az ételek tápanyagtartalmát és azok hasznosulását helyezi előtérbe, nem pedig a kalóriákat. Ezen kívül azt is figyeli, hogy az adott tápanyag - még ha nem is mérgező - hosszútávon árt-e a szervezetnek."

Úgy vélem, hogy fejben dől el minden. Ha szeretnél egészségesebb lenni és képes vagy meghozni a döntést, hogy TE IGENIS SZERETNÉL MINDENT MEGTENNI MAGADÉRT és Gyermekedért, akkor majd másképp ítéled meg táplálkozásodat is, képes leszel változtatni. Van, akinél a gyermekáldás váltja ki, van akinél nem. Mások vagyunk, ez nem baj, sőt! Majd, ha itt lesz az ideje változtatni, akkor biztos fogsz is. Írásodból úgy tűnik, még nincs itt. Ne törődj vele, addig is a fentebb ajánlott készítmények segíteni tudnak abban, hogy szervezeted jelzésén (szemölcsök megjelenése)  enyhíteni tudj.

Különben a zsír-anyagcsere zavart néztek nálad?

Szeretettel,

Niki

Értékelés: Nincs

Életmódváltás

Kösöznöm a választ. Kicsit megnugodtam, mert őszintén szólva már nagyon zavart, hogy szeretnék egészségesen táplálkozni, de nem megy, és emioatt bűntudatom volt.  Már a harmadik gyermekemet várom, és hála Istennek a fiam (5) nem hajlandó cukrot enni, bár édességet azért szívesen fogad el, de nem mindent. A lányom (9) is kérdezgeti, mi az egészséges, mit jelent az MSG stb, úgyhogy igyekszünk, csak nehéz :)

A zsírtömegemet nem mérték. Van itthon olyan mérleg, az talán méri, de sosem próbáltam. Ez miért lenne fontos?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Anyagcsere-zavar

Nem a zsírtömegre gondoltam, hanem a zsíranyagcsere-zavarra...

Értékelés: Nincs

Szemölcs a mellen

Most vettem észre, hogy az egyik mellemen a sötét bimbóudvaron is szemölcsök vannak. Kenegetem felváltva ecettel, citromlével, grapefruitmagolajjal, fokhagymával, de leginkább a körülötte levő bőr pirosodik ki. Ráragasztani körülményes, mert közel vannak egymáshoz. Még egy hónapom van szülésig, nem úgy néz ki, hogy addig megszabadulok tőlük. Vajon a baba elkaphatja a szoptatáskor? Nagyon szeretnék szoptatni, nagyon rosszul érintene, ha egy doki azt mondaná, hogy emiatt nem szoptathatok. Vajon a Béta-glükán és ez az ecsetelés meg tudná oldani a problémát addig? Szoptatás alatt is lehet szedni? Akkor már nem tudnám kenegetni.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Inkább fibróma, nem?

Szia Gesztus!

Ha fityeg és puha, akkor inkább lógó fibróma. Lézerrel le lehet szedni, nem fertőző. Kötőszöveti probléma, hormonális változásokkor jellemző azoknál, akiknek gyenge az immunrendszere, főleg a bőrimmun. Nem fertőz.

"Az egyik leggyakoribb, a középkorúakat is érintő kellemetlenség a főleg nyakon vagy hónaljban lógó, tévesen futószemölcsnek nevezett kis fibrómák. Bár a nőknél főként a hormonális változások időszakában jelennek meg, nagyon sok férfi is szenved tőlük. Ezek a növedékek kötőszövetből állnak és ártalmatlanok. Ám nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem, ha rossz helyen vannak, fájdalmat is okozhatnak.

...a sérült, vérző fibrómák egy idő után elszáradnak és lepotyognak. Ám ezt jobb megelőzni és leszedetni, már csak azért is, mert később elszaporodhatnak. Akár lézerrel, akár nagyfrekvenciás készülékkel eltávolíthatók."

Az immunrendszered erősítsd és belsőleg a kötőszöveteid!

Niki

Értékelés: Nincs

Bőrkinövés

Sziasztok! Nem tudom szabad -e  idelinkelni, de a kérdésem az lenne szerintetek ez az almaecetes megoldás működhet-e és ajánlanátok-e? Köszi: Anna http://www.fabartdiy.com/how-to-remove-skin-tags-at-home-with-one-ingredient/

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Fibróma - próbáld ki!

Anna, és írd meg a tapasztalatodat, hogy az almaecetes kezeléssel sikerült-e megszabadulnod a fibrómáktól. Még érdemes elolvasnod ezt a hozzászólásomat, és akár a Vérrehulló fecskefűkrémet is kipróbálhatod.

Értékelés: Nincs

Fibrómák!

Szia Niki!

A fenti hozzászólásodban azt írtad, hogy a fibróma nem fertőz, viszont a vérző fibrómák elterjedhetnek!Ha nem fertőz, hogyan terjedhet el?Ez szemölcs?Vírusos eredetű?

Azért kérdezem, mert nekem is van a nyakamon pár és nem szeretném ha több lenne. A grape vital alkalmas lenne ezek eltüntetésére?

Úgy gondoltam hogy kb. 20 ml vízhez adnék 20 cseppet és spray-es üvegcsébe töltve naponta 2-szer (reggel, este) befújnám a nyakam területét.Nyáron lehetne alkalmazni?Nincs fényérzékenyítő hatása?Nehogy aztán meg foltos maradjak:)

Még esetleg az ezüst-kolloidra gondoltam...

Tudom, hogy immungyengeség áll a háttérben, belsőleg szedek emóciót, immun elíxirt, épp most csinálom a halpástétom kúrát.

Köszi!

Zsani

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Fibróma kezelése lokálisan

Szia Nagyzsa! A szemölcsöt vírus okozza, a fibróma pedig egy jóindulatú kötő,-támasztószöveti daganat. Mást nem tudsz megfertőzni vele, de ha vérzik, akkor átterjedhet a bőrödön máshová is.

A családban már több ízben használtuk a Grape Vitalt szemölcsre, különböző "bőrbigyókra", nagyon jól bevált, de mi mindig töményen, higítás nélkül, vigyázva, hogy a problémás részre menjen főként. Ha esetleg kipirosodott a körülötte lévő bőr, akkor bekentem sheával, vagy kókuszvajjal. A másik nagyon hatásos szer külsőleg a  teafa olaj és ha be tudsz szerezni egy Bioptron lámpát, akkor annak használatával felgyorsítható a gyógyulási folyamat.

A grapefruit használata után pár órát várni kell, hogy napra menj, ezért az esti ecsetelés a legoptimálisabb, de ha reggel eltakarod valamivel a kezelt felületet, míg pl munkába mész, akkor nem lesz gond. Az ezüst-kolloidot még sosem használtam, abban nem tudok segíteni.

Értékelés: Nincs

Fibróma

Kösöznöm, igen, utánanéztem, tényleg fibrómám van :)

A mellemen levőket elkezdtem ecsetelni, és talán száradnak le, de akkor a bimbóudvaron levőket hagyom, mert azok nem száradnak, és ha nem fertőzőek, akkor inkább hagyom most.

Azt hiszem majd csak nyáron fogok béta-glükánt szedni, most várandósság alatt nem akarom elkezdeni, utána pedig szoptatni szeretnék.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Miért várnál vele nyárig,

Gesztus?

Nem tudom, hogy merre tervezitek a baba kibújását, de akár otthon, akár kórházban (no, ez esetben meg főképp!), mindenképpen ajánlatos lenne az immunrendszeredet minél hamarabb erősíteni!!!

Ajánlásokat lásd alább, Vali "tollából"

Niki

Értékelés: Nincs

Császármetszés

Császármetszés lesz, mert az első kettő is az volt (sajnos) úgyhogy biztosan kórházban :) Elkezdem akkor az Immun Elixirt, csak azért nem akartam szedni, mert ha bármi bajom lenne, akár más okból is nekem vagy a babának, akkor magamat hibáztatnám, tudom ez butaság, de nem értek hozzá :)

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Császármetszés?? Mit tehetünk mi Nők?

Szia Gesztus!

Neked miért kellett mindkét alkalommal átélned a császárt, mit mondtak a orvosok, mi volt az ok?  Hál' Istennek egyre több olyan szülésélményt lehet hallani és olvasni, hogy császármetszés után hüvelyi úton hozta világra az Anya a gyermekét! Persze ehhez elengedhetetlen a változás...:)

Az tény, hogy a császármetszés egy életmentő beavatkozás lehet, de vajon minden esetben indokolt? Elgondolkodtató tény, hogy a kórházakban vezetett szülések több mint egynegyede (van, ahol meghaladja a 40 %-ot is!!!) végződik császármetszéssel (és ez az arány az utóbbi évtizedekben folyamatosan emelkedett), míg a  bábai modell szerint kísért szülések esetében az arány a 0.5-7 % között van.

Hogy lehet ez?? A női medence nem változott meg alapvetően, a körülmények jóval kedvezőbbek mint pár évvel ezelőtt, mivel a Nők sokkal informáltabbak, a higiéniai, étkezési szokások sokkal optimálisabbak és a várandós gondozás is virágkorát éli!

Mi lehet akkor az oka annak, hogy a többi szülészeti beavatkozással együtt a császármetszés aránya is így nő? (miközben Skandinábiában továbbra is 10 % a műtétes szülésbefejezések aránya) Szerintetek hogy lehetne "visszaszorítani" a beavatkozások számát? Várom az ötleteket!:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Császármetszésről-Nekem is egy olyat lesz szíves!

Én három gyereket szültem hüvelyi úton kórházban érzéstelenítés nélkül. Bár az orvosok aggodtak, hogy meg tudom-e szülni, mert alacsony termetem miatt nem volt biztos, hogy a gyerek be tud jutni a szülőcsatornába. A megálllapodás az volt, hogy megy minden a maga útján, de ha nem jön össze, irány a műtő. Nekem így megfelelt, mert főképp az elsőnél honnan is tudhatná az ember leánya?

Az első gyerekkel vajúdtam amikor este 11 körül  betoltak mellém egy leendő anyukát. Semmi fájdalom nem látszódott az arcán. Én akkor már három órája kapartam a falat. Túl voltam 2 meleg vizes zuhanyozáson, ültem labdán, vizsgált a szülésznő, megrepedt a burok, szóval vajúdtam rendesen. A nőnek meg 15 percen belül a felsírt a gyereke. Nem tudom miért volt szükség császármetszésre az ő esetében nem is érdekes, biztos orvosilag indokolt volt, de abban a pillanatban nagyon irigykedtem  rá. Mondtam is a dokinak hogy nekem is egy olyat lesz szíves ! A doki is a humoránál volt, azt mondta ez itt nem étterem. És különben is én majd meglátom, holnap már futkározok, akit császároznak az ilyesmire ne is számítson jó néhány napig. Végül hajnli fél 3 kor született meg a fiam. Én reggel 8-kor ha nem is futottam a folyosón, de hogy gyors tempóban lépkedtem az biztos, mert az orvos meg is jegyezte, hogy : Na ugye igazam volt? És tényleg. 

Az biztos, hogy én is nagyon féltem az első szüléstől, kezdve ott, hogy honnan fogom tudni, hogy elkezdődik, mi fog történni velem és a gyerekkel, meg fogom-e tudni szülni. Ezek a bizonytalanságok, nagyban hozzájárulnak ahhoz hogy ha felajánlják a császárt, akármilyen ürüggyel, akkor el is fogadjam. Arról a végéről nézve az látszik a könnyebb megoldásnak. És hát ki vagyok én, hogy ellentmondjak egy szülész-orvosnak? 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Félelem az ismeretlentől...

Örülök, hogy hozzá szóltál Almadigy, köszönöm!:)

Tehát akkor első körben kijelenthetjük, hogy az ismeretlentől való félelem az, ami oda vezethet, hogy a babácskánkat nem tudjuk háborítatlanul, hüvelyi úton a világra hozni. Ez a félelem vajon miből eredhet, elgondolkoztál már rajta, vagy felismeted már magadban az eredetét? A kistesók születésénél nyoma sem volt már ennek az érzésnek Almadigy?

Értékelés: Nincs

Nem, a kistesók születésénél már nem az ismeretlentől féltem

hanem a fájdalomtól, ami újra meg fog ismétlődni. Tudtam, mire számíthatok, és az bizony nem kecsegtetett semmi jóval. Ilyen szempontból a második a legrosszabb. A harmadiknál már beletörődtem, hogy ez ezzel jár, igen fájni fog, de túlélem. Mint valami mozifilm trilógia: Az első meglepetés, a második jo-jó-de ugyanolyan mint az első, a harmadik pedig talán jobb mint az első. 

Hogy miért is féltem? 

Azt mondták, hogy talán sose lesz gyerekem: három is van. 

Anyukámnak kb 7 vetélése köztük egy halva szülés volt köztem és a bátyám között. A bátyám előtt egy. 

A dédnagyanyám egy tanyán halt bele a hatodik terhességébe, egy lavórt toltak be az ágya alá, délutánra elvérzett. És még ki se tettem a lábam otthonról, még fel se nőttem igazán, és ennyi rémtörténetet halllottam. Persze, hogy nekem a szülésről, illetve a terhességről nem feltétlenül a csoda jutott eszembe. Illetve az  a csoda, ha nem történik semmi rossz. Ezek után tényleg elég nagy dolog volt egyáltalán, hogy a nagyfiam megfogant, hát még az, hogy megszületett és nem történt semmi baj. 

Értékelés: Nincs

Császár

Az elsőnél túlhordtam, zöld volt a magzatvíz, nem tágultam, oxitocinra leállt a szívhangja. Másodiknál vártak, engedték volna a szülést, de figyelték a sebet, állítólag nagyon elvékonyodott, és nagy volt a baba, ezért császár. Ez a kettő Szlovákiában volt, most Magyarországon szeretném, de második után már nem vállalják a hüvelyit főleg, hogy az első kettőt nem ők végezték.

Ma már tudom, hogy az elsőt elkerülhettem volna, ha fel lettem volna készülve. Rettenetesen féltem, a férjem akkor nem tudott ott lenni, nem tudtam elmenni semmilyen tanácsadásra, és amikor a nőgyógyász jött a méhszájat kézzel tágítani, biztos, hogy összeszűkült az a 4 cm is, amennyire kinyílt, mert a tudat, hogy megint jön az iszonyú fájdalom, összeszorította. Annyira féltem, hogy azt se bántam, ha bent marad a baba :)

Másodiknál szültem volna, mert olvastam, hogy az mennyire fontos mindkettőnknek, de annyira féltem megint, hogy nem bántam, hogy császár lett. Most érdekes módon életemben először vannak jóslófájásaim, vagyis ezt a babát megszülhetném, mert a méhszáj is el van vékonyodva 35. héten, és ha nem lenne kisebb gondom is nagyobb ennél, és Amerikában lennék, akkor lehet, hogy megpróbálnám :D Szóval így állunk.

Kis orvosi és családi odafigyeléssel elkerülhetőek lennének a császármetszések, csak ez sajnos senkit vagy keveseket érdekel, és általában utólag jönnek rá az emberek, mint én is .... :(

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Zöld magzatvíz, oxitocin...

Gesztus, szerinted mit tudtál volna tenni, hogy az első császárt elkerüld? Hogyan nézték, hogy nagyon elvékonyodott a heged? Azért a zöld magzatvíz már igencsak jelzés értékű! A nőgyógyász miért tágította kézzel a méhszájad, sietett valahova???

Ahogy írod Gesztus, Te a második szülésednél is nagyon féltél - igaz nem csoda, ha az első ilyen tarumatikus volt - szóval nálad is a félelem volt az, ami meggátolt abban, hogy háborítatlanul szülj, csak ez már a negatív tapasztalatból eredt... vagy mégsem? Talán már az első is valamink a következménye volt???

És most harmadszorra is lehetőséged van szembe nézni Önmagaddal, megtapasztalhatnád a tested erejét, de most meg azt írod, hogy "a legkisebb gondod is nagyobb annál és ha Amerikában élnél..." Mi lehet fontosabb annál, hogy ismét életet adhatsz egy gyermeknek???

Bízom benne, hogy nem érzed bántónak amit írok Neked Gesztus, szeretettel írom minden szavát, :) segíteni szeretnék minden Nőnek, aki olvassa ezeket a sorokat, hogy végre rádöbbenjünk, kitől függ a szülésünk minősége és sikere!!!

Azzal zárod a hozzászólásod, hogy "kis orvosi és családi odafigyeléssel elkerülhetőek lennének a császármetszések"...

Hmm, kinek a figyelmére is van szükség ahhoz, hogy a szülésélményünk csodálatos legyen, olyan, amire szívesen emlékezünk? :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

Ez egy vitaminkészítmény

Gesztus, milyen baj származhatna belőle? Ráadásul nem szintetikus vitaminok tárháza és nem tele aromával, ízfokozókkal és egyebekkel. Úgy tekints rá, mint egy táplálék!

A béta-glükán szó riaszt?

Niki

Értékelés: Nincs

Igen

A béta-glükán  ismeretlen és ijesztő :D

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Mi az a béta-glükán?

Szia Gesztus!

A béte-glükán egy természetes szénhidrát vegyületcsoport, mely az emberi táplálkozás természetes része, megtalálhatók például a zabban, árpában, gombában, sütőélesztőben. Alkalmazása kedvező hatással van az immunrendszer működésére. Aktiválja a makrofágok működését és más védő faktorok termelődését, láncreakciót idéz elő, így nő az immunrendszer aktivitása és készenléti állapotba kerül. Rendkívül gyorsan hat, a szedés megkezdését követően már 72 óra után bekövetkezik az immunrendszer teljes mobilizációja. A  sejtek védekezésének aktiválása révén hatásosabb a fertőzéssel szembeni küzdelemben, így különösen fontos szervezetünk számára.

Ha bővebben szeretnél róla olvasni, akkor ajánlom A béta-glükánok szerepe a tumorterápiában c. írást. ITT pedig megtalálhatod azokat a készítményeket, amelyek tartalmaznak béta-glükánt.

Hidd el nem mumus, még egy jó száz, százötven évvel ezelőtt a mindennapok része volt... :)

Ha valami kérdés felmerül Benned, ne hezitálj, írj és kérdezz!!! :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

A fibrómák maguktól is lepotyognak, ha újra tökéletes

az immunrendszer. Én elkezdeném szedni a béta-glükánt a helyedben, pl. az Immun Elixírt, mert kimondottan jó kismamáknak, és a szoptatósoknak is. Én minden kismamának ajánlom, és jók a visszajelzések!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Immun Elixir

Köszönöm a választ! Mennyi ideig érdemes szedni? Úgy számolom, hogy egy üveg kb egy hónapra elég.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Az ImmunElixír

akár folyamatosan is szedhető. Kismamáknak és szoptatós Anyukáknak is kiváló vitaminforrás.

Igen, kb. egy hónapra elegendő az üvegcse tartalma.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Segítségkérés

Sziasztok!

Lehet hogy nem helyénvaló, hogy ide írok, de nem tudtam mi módon kezdhetnék el egy új témát. Amiben kérném véleményetek a következő: A homlokom felett a fejbőrömön elkezdődött egy kis elváltozás, amit én szemölcsnek hittem, és sokáig nem foglalkoztam vele. Egyszer bőrgyógyásznak is megmutattam. Véleménye szerint egy ártalmatlan "keratinlerakódás" nem igényel eltávolítást. Én ebbe nem nyugodtam bele, és folyamatosan leszedtem a felső rétegét. Ma már 3 ilyen kis elváltozás van a homlokom feletti fejbőrön. A színe sárgás, de csak halványan. Mostanában a fejbőröm is viszket, de máshol nem tapasztaltam ilyen kis lerakódást. Valamilyen gombás fertőzés lehet? Nagyon várok minden választ, és egyben köszönök minden segítséget. (Ameddig ki nem derül hogy pontosan mi lehet ez nem merek hennázni)

KÖSZÖNÖM!! 

 

Értékelés: Nincs

Keratinlerakódás?

Szia! Így látatlanban lehetetlen megmondani mi van a homlokodon. Ha elmész bőrgyógyászhoz, akkor kérdezd meg és írd meg a diagnózist! Utána tudnánk esetleg tovább lépni.

Értékelés: Nincs
Eperke999's picture

Uszodai szemölcs eltüntetése házilag?

Sziasztok!

 

Nem régóta vagyok a közösség tagja, szóval az sem biztos, hogy jó helyre írom a kérdésemet, de remélem tudtok nekem segíteni.

18 hónapos kisfiam testén szemölcsöket fedeztem fel jó pár hónappal ezelőtt. (Először úgy gondoltam, hogy majd a jól bevált családi házi praktikával fogom eltűntetni, egy ,,kutyatej" nevű növény nedvével - lehet, hogy nem ez a hivatalos neve, de én csak így ismerem. De mivel ezt a növényt leginkább csak tavasszal illetve a nyár elején lehet megtalálni, a szemölcsök száma pedig egyre gyarapodott, nem akartam tovább várni, és elvittem a bőrgyógyászatra. A doktornő azt mondta, hogy ez egy úgynevezett uszodai szemölcs, mely főleg kisgyereken jelenik meg, mert ők fogékonyabbak rá az immunrendszer fejletlensége miatt, és felírt egy Tanno Hermal nevű ecsetelőt, azzal az utasítással, hogy nagyon óvatósan fogpiszkálóval  vigyem fel a szemölcsökre naponta többször, hogy az egészséges bőrrel lehetőleg ne érintkezzen. Háát már ez nem volt túl szimpatikus, aztán kiváltottam a gyógyszertárban, és ekkor jött a második megdöbbenés, hogy ezt a csersavat tartalmazó készítményt, váladékozó, gennyező sebekre kell használni. Ezek után biztos voltam benne, hogy ezt nem fogom a kisbabám bőrére kenni. Gondoltam, hogy akkor inkább várunk tavaszig. De azóta újabb szemölcsök jelentek meg, már nem csak a karján, hanem a törzsén is. Szóval tőletek szeretnék tanácsot, tapasztalatot kérni, van-e valami házi megoldás erre a problémára.

 

Előre is nagyon köszönöm, és elnézést a túl hosszúra sikeredett szöveg miatt.

 

Eperke

Értékelés: Nincs

uszodai szemölcs

Kedves Eperke.

nekünk is volt szerencsénk ehhez a szemölcshöz, a fiam uszodából hozta haza. Nagyon fertőző. Az osztályátársai közül mindenki megkapta, akikkel együtt járt úszni, így a közösségen belül sokféle házi praktika bevetésre került. Legjobban az ezüskolloid vált be, pumpás adagolóval közvetlenül a szemölcsökre fújva.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Szemölcsre

Kedves Eperke!

Köszöntelek Nálunk, jó helyre írtál, nyugodj meg :)

Ajaj, csak nem megkapta kisfiad a 18 hónapos oltást? Mindhárom gyermekemnél előjöttek a szemölcsök a 18 hónapos oltás után, bár ha pontos akarok lenni, nagyobbik fiamnál a 3éves kori oltás váltotta ki...   De nem is ez a lényeg. Ami segített: a nagynál és a kicsinél a kertből frissen szedett vérrehulló fecskefű leve hozta meg a kívánt eredmény (=lassan, de biztosan eltűntek a szemölcsök), a gyógyszertárban kapható tinktúra nem ér semmit, a középsőnél a teafa (fülpiszkálóra cseppentve és úgy kenve csak a szemölcsöt!)

Sokan esküdnek a külső és belső kezelésre is használt GrapeVital cseppre. Én még anno nem ismertem ez a készítményt, így nem tudtuk bevetni, állítólag gyorsabban lehet vele eredményt elérni.

Bízom benne, hogy mások is megosztják Veled tapasztalatukat.

Gyors szemölcsmentességet kívánok!

Niki

Értékelés: Nincs

uszodaszemölcs

nektek mennyi idő alatt tűnt el? Pár hete már kenegetem a fiam szemölcseit teafaolajjal és néha fecskefűvel. Persze az immunerősítés mellett. De nem akarnak eltűnni a szemölcsök...

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Jó pár hét

kell Mesev, kenegesd rendszeresen, és kitartóan! Ha esetleg tudtok szerezni Bioptron lámpát, azzal fel lehet gyorsítani a folyamatot, és ha úgy látod, hogy a teafa mégsem hozza meg az eredményt, akkor próbáld ki a Grape Vitalt, ahogy Niki is írta!

Értékelés: Nincs

fehér folt a szemkörnyéken

Sziasztok!

21 éves lány vagyok, a bal szemem környékén  körülbelül tavaly nyáron megjelent egy fehér folt! Bőrgyógyásznál jártam, de nem segített semmiben, még csak egy tanácsot sem adott hogy mit tehetnék... A folt folyamatosan változtatja az alakját, nemrég pedig több apró visszapigmentálódott pöttyöt is felfedeztem rajta! Mi lehet ez ? Nagyon zavaró már ez a problémám, kérem segítsen valaki !!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Fehér folt

Kedves Ninababy!

Sok cukros ételt (akár sok édes gyümölcsöt) és tejet, tejterméket fogyasztasz?

Vesédet vizsgálták-e valaha? Szedsz/tél fogamzásgátlót, vagy egyéb gyógyszert?

Niki

Értékelés: Nincs

fehér folt

Kedves Niki!

 

Nem gondolom hogy túl sok cukros ételt fogyasztok! Vesémet nem vizsgálták, fogamzásgátlót viszont szedek kb. 2 éve! Gondoltunk erre is mint kiváltó okra, de ilyenkor nem tudja az ember merre induljon el...Mi a teendőm szerinted? Köszönöm  válaszod!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

fehér folt

Kedves Ninababy!

Az előző hozzászólásomból kimaradt: a bőrgyógyász nem említett-e vitiligo-gyanút... A vitiligo-ról több hozzászólást is találsz oldalunkon, kérlek, keress rá.

Ha nem vitiligo, akkor érdemes lenne egy általános labort végeztetni (vér, vizelet), majd a kapott eredény után továbbgondolni... A fogamzásgátló tabletta használatát mindenképpen át kellene gondolnod - az elhagyására bíztatlak -, majd beiktatni egy átfogó tisztítókúrát...

Niki

Értékelés: Nincs

fehér folt

Nem, szerencsére nem említett vitiligot! Akkor megpróbálkozom a tabletta elhagyásával, remélem eredményes lesz:) Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés - májfoltok

Sziasztok!

Arcomon lévő májfoltok miatt méregtelenítés előtt állok. Kérdésem az lenne, hogy mit ajánlotok, méregtelenítésnél érdemes-e a Vali által ajánlott májméregtelenítő kúrához képest még valamit plusszban csinálni, beszedni, ha kifejezetten erre a problémára szeretnék megoldást.

Üdvözlettel,

Lili

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Májfoltok eltüntetése méregtelenítéssel

Mivel a májfoltok leginkább májproblémából (máj terheltsége, elmérgeződése) és/vagy hormonális gubancok miatt és/vagy enzimproblémák miatt alakulnak ki, ezért a májfoltok orvoslására, kimondottan jó az általános átfogó méregtelenítés. A méregtelenítés után érdemes enzimkészítményeket (pl. Enzymix, "Zöld lötyi"), illetve a női hormonháztartást szabályozó készítményeket (Every Woman, ha 40 feletti vagy, akkor az Every Woman II., Supercritical Omega7, Progeszteron termelődést serkentő krém) alkalmaznod.

Fontos, hogy a méregtelenítés alatt ne napozz, mert előfordulhat, hogy a bőr által kiválasztott méreganyagoknak köszönhetően még több májfolt jön ki rajtad!

Értékelés: Nincs

Májfolt - progeszteron krém

Kedves Vali!

Köszi a gyors választ. Progeszteron termelődést serkentő krémet hol találok? A többit megtaláltam a webáruházban.

Lili

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Progeszteron krém

beszerzési forrása Wolfgang Köbel ([email protected])

Niki

Értékelés: Nincs

gyantázás utáni foltok

Szia Vali!

A tavasszal egy bajusz gyanta után huzamosabb ideig voltam kinnt a meleg szeles időben. Azt vettem észre pár nap eltelte után, hogy a gyantázott bőröm befoltosodott barnára. Szerencsére nem összefüggően, de így is nagyon csúnya, és feltűnő, mintha bajuszom lenne. Egy icipicit ugyan halványodott, de sajnos még most is feltűnő, és engem nagyon zavar. Lenne valami lehetőség ennek az eltüntetésére, illetve halványtására?

Köszönöm a válaszodat!

Értékelés: Nincs

Gyanta utáni barna folt

Szia! Gyantázás után 24 óráig nem ajánlott napra menni, mert a hámréteg apró sérülése és ideiglenes elvékonyodása miatt beindul a saját védekező mechanizmus: a gyantázott helyeken több melanin termelődik, hisz a melanin (bőr festékanyaga) védi a sejtmagot!

Külsőleg bionom, káros anyagoktól mentes halványító termékekkel tudod megoldani. A Kaviczky kozmetikum családnak van egy erre irányuló kezelés sorozata, melyben bromelain, arbutin, azelain sav, kojic sav ...stb. (mindezek növényi kivonat formájában) a hatóanyagok.

Máshol nincsenek májfoltjaid? A száj körül kialakuló rendellenességek utalhatnak emésztési, gyomor problémákra is.

Értékelés: Nincs

gyantázás utáni barna folt

Kedves Tünde!

Köszönöm a válaszodat.

Szerencsére máshol nincsenek májfoltjaim, a mostani is bizotsan a gyantázás utáni leégés következménye.

Értékelés: Nincs

Szétrepedt szemölcs

Sziasztok!

6 éves kislányom lábaujján megjelent az orvos szerint egy vírusos szemölcs. Vérrehulló fecskefű tinktúrával kenegettem néha amikor eszembe jutott. ORvos mondta, hogy kapargassam a tetejét, de a csaj nem nagyon engedte. Nem nagyon történt a szemölccsel semmi, így pár napja jobban odafigyeltem rá és elkezdtem naponta 2x bekenni. Ezután vettem észre, hogy szétrepedt a szemölcs közepe és látni lehet kicsit az eleven húst. Ezek után már nem mertem rátenni semmit. MI csináljak vele? Olvastam itt  fokhagymás dunsztkötésről vagy az ecetes ciromhéjról. Gondolom ez szétnyílt szemölcsre nem valami jó? MIt tegyek?

Előre is köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Szemölcs

Kedves Kilkah!

Vérrehulló fecskefüvet tényleg nem szabad használni, veszélyes, ha bekerül a véráramlatba... de honnét vettetek ilyenkor növényt?... bár gondolom a készen kapható tinktúrát használtátok :)

Az egyik Kedves Olvasónk itt osztotta meg, hogy Nagyfia szemölcsét mi mulasztotta el, egy próbát meg. Béta-glükánt nálunk találsz :)

Niki

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Még nálunk is van!

Szia Niki!

Még nálunk is van (élő!) vérehulló fecskefű, nem olyan dús-bozontos, mint a hosszú szezonjában, de még akár használható is!

Megfigyeltem, hogy ha kevés víz van a talajban (mint most), akkor a növény nedve sokkal sötétebb, sűrűbb, lehet, hatékonyabb is. Mi eléggé tele vagyunk a vérehullóval, először örültem, hogy jééé, megjelent véletlen, hagytam szaporodni, de most már túlzás, amit művel, a milliónyi magja megy szerteszét. Mint a mostani léte is bizonyítja, bír ez mindent, tavaly télen is, még a hó alatt is volt, csak kissé fagyosan.

Adri

 

Értékelés: Nincs

Anyajegy

Sziasztok! Kissé kétségbe vagyok esve, mert sajnos sikerült elkaparnom a lábamon 1 anyajegyet(persze véletlenül). A fenti cikket nem is olvastam tovább az után a pont után, hogy elrákosodhat, ha irritálva van sad_smile.gif Szóval úgy történt az eset, hogy egyik este elkezdett viszketni (a jobb lábamon,belül a vádlimon van). Én meg csak úgy vakargatam félálomban,azt hittem a "szokásos" szőrbenövés a borotválástól.

Ez hétfőn volt, aztán kedd este láttam,hogy lett ott egy ilyen kis seb,de akkor már rájöttem,hogy ez az az anyajegy volt...de nem nagyon foglalkoztam vele,mert még a szélén látszott az "eredeti" és gondoltam majd szépen meggyógyul, nem tudok vele mit tenni, votl már, hogy belekaptam véletlenül egy anyajegybe és semmi baja nem lett.

Meg ez nem is olyan tipikus sötétbarna, lapos volt, hanem nagyon világos, kissé dudori, kb.1 mm-es, inkább egy barna pattanásra emlékeztetett. A nyakamon is van 1 ilyen, az néha elkezd viszketni és egészen kidudorodik, aztán meg összemegy(nem tudom mitől lehet,de a "normális anyajegy nem ilyen). Na szóval vártam hogy gyógyuljon, nem nyúltam hozzá, de tegnap este fürdés után azt vetem észre, hogy folyi ka vér a lábamon. Fürdés közben valahogy lejött a teteje és elkezdett vérezni. Pedig nem dörzsöltem(azt hiszem). Megtöröltem, hamar elállt, majd tettem rá 1tapaszt.

Este egy luk/mélyedés volt ott, most meg ilyen sima seb vagy varr vagy miaz, de nem olyan vastag, barna, hanem piros. De az egész csak kb. fél miliméter, körülőtte látszik még egy nagyon pici barna az anyajegyből. Elmegyek mielőbb bőrgyógyászhoz, de nagyon aggódom,  hogy most mi lesz vele. Gyakorlatilag lekapartam azt az anyajegyet (vagy nem is tudom mi volt az) és nagyon félek, hogy baj lesz belőle sad_smile.gif

Ha tudtok bármit mondani, ajánlani(bőrgyógyászt,gyógynövényt) kérlek segítsetek! Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Elkapart anyajegy

Szia! Mindenképpen mutasd meg szakembernek, de nem lesz semmi nagyobb baj meglátod! Ő majd nagyítóval vagy műszerrel megvizsgálja, hogy milyen a sérülés és elmondja mit kell tenned! Ne aggódj!

Értékelés: Nincs

Eltávolított anyajegyek helyén csúnya heg

Párom hátáról tavaly két gyanús anyajegyet távolítottak el (az egyik felszívódó varratos volt). Mindkét anyajegy helyén CSÚNYA, piros, kidudorodó heg maradt... A kérdésem az lenne, hogy milyen módszerrel halványíthatnám ezeket? shea vajjal, ligetszépe olajjal kenegetem pár napja, de ez biztos nem fog segíteni. Milyen hatásos módszer (pl. gyógynövény) létezik erre?

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Csúnya hegekre

első körben a friss aloé barbadensis miller növényt próbálnám ki! (Nem a flakonos-fújós-kenegetős verzióit, hanem magát az élő növényt.) Lehet találni kertészetekben - én már barkácsaáruházban is láttam. Le kell vágni egy levelét, meghámozni a külső bőrétől, és csak a kocsonyás húsából minden alkalommal egy vékony csíkot rátenni a hegre. (Rá lehet kötni, vagy valamilyen módon tapasszal rögzíteni.) Ha egész levelet vágsz le egyszerre, akkor hútőszekrényben 1-2 napig tárolhatod, de úgy is lehet csinálni, hogy csak egy-egy kis darabot vágsz le a növény leveléből - ez esetben az éppen gyógyulóban lévő növényi heget vágd le, és csak a frissen vágott, lédús, ép növényt használd fel.

 Az aloe vera kiválóan hámosítja, gyógyítja, regenerálja a bőrszövetet. wave.gif

 

Értékelés: Nincs

Vashiány

Sziasztok, Sajnos nekem van egy valószínűleg születési rendellenégésből származó vasfelszívódási zavarom. Hiába viszek be x mennyiségű vasat ( vagy eddig nem jókat írtak fel...) azt nem képes a szervezetem beépíteni sad_smile.gif A legutóbbi leletem eredménye: Vas: 4,2!!! további piros adatok a leletből: HbA1 7,90, összes kalcium: 2,11, HDL-koleszterin direkt: 1,25, baktérium: 1312, ez egy állandó visszatérő problémám és kihat mindenre pl, hajam, fáradékonyság stb Mit tanácsoltok? Amennyiben szükséges további értékeket is tudok mondani a leletből. Megköszönöm segítségeteket! További szép napot kívánok: tigercat

Értékelés: Nincs
diva's picture

Vér-nő vashiányosoknak

Vészes vérszegénység volt a diagnózisom 10 hete. 2 napja voltam vérvételen, íme a változás: vas 3,0 ->12,4; HGB 81 ->120; Transzferrin szaturáci 4 ->19 stb. A többi adat is hatalmas javulást mutat. A háziorvosom hosszasan nézte az új eredményeket, majd megkérdezte, ezt hogyan csináltam. Egy cékla alapú szerves vassal dúsított étrendkiegészítőt szedek, mely ráadásul nem okoz gyomorpanaszt, székrekedést és szurokszékletet. Persze nagyon odafigyeltem arra is, mit eszem. Fő sláger volt pl. a spárga. Remélem tudtam segíteni a hasonló problémával küzdőknek. Szeretettel: Díva

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Tigercat, inkább arra lennék kíváncsi,...

hogy milyen vaskészítményeket szedtél idáig. Milyen formában volt jelen a vas az adott termékekben? Mert az nagyban befolyásolja a felszívódást.

Értékelés: Nincs

vaskészítmény

Kedves Melinda, Köszönöm gyors válaszod regular_smile.gif ferrofolgamma (ha helyesen írtam) kaptam eddig nap 1x. sajos ez pedig székrekedést okozott :-( volt, hogy kaptam injekciókat is régebben, mert nagyon kritikussá vált az érték. na és ott vannak a májfoltok is a homlok jobboldalán és bajuszvonalban, amiket nagyon szeretnék eltüntetni, mert zavaróak. Üdvözlettel, tigercat

Értékelés: Nincs
Majtán Mónika's picture

Szemölcs

Sziasztok! Szeretnék gratulálni elsősorban neked Vali mert az ötlet a tied volt és természetesen mindenkinek aki csatlakozott ide és megosztotta személyes tudását,tapasztalait,nem semmi amit itt létrehozhatok!Új vagyok még itt az oldalon ,pár napja találtam rátok és csak ámulok és bámulok hogy mi mindennel károsítjuk magunkat cry_smile.gif Persze nekem is vannak kérdéseimmel mindennel (lehet mindennapra jut majd egy)kapcsolatban gondoltam eggyenként teszem fel őket és előre is köszönök minden választ és tanácsot!Bocsi ha nem jó helyre teszem fel az éppen aktuális kérdésemet nézzétek el nekem amig belejövők. Kérdésem:Jelenleg kertészként dolgozom Spanyolországban(sajnos nem gyógynövények között no.gif ) ezért eléggé sokat vagyok a napon védekezem is mindenfélével de leginkább hosszú ruhában vagyok inkább legyen melegem mint leégjek.A gond a kezeimmel van nagyon szárazak és tele vannak apro lapos szemölcsökkel amik látszolag nem nőnek.Szerintetek mivel tudnám kiírtani öket és milyen krémmel kenjem,védjem a kezeim! Üdvözlettel:Móncsi

Értékelés: Nincs

bőrgyógyász

Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy tudtok-e Budapest, Budaörs környékén olyan praktizáló bőrgyógyászt, aki "osztja a nézeteiteket", és nem azonnal a gyógyszerhez nyúl. Nem szívesen mennék vissza azokhoz, akikkel eddig találkoztam... A szemem alatt van egy pörsenés pár hete és nem akar elmúlni.

Heni

Értékelés: Nincs

Májfolt

Sziasztok!

A szám fölött van egy májfoltom. Ugyan nem túl erős, de nagyon zavar, mivel többen is már megkérdezté, hogy bajszom van e, és szóvátették, hogy használjak bajuszgyantát. Az  érdekel, hogy nem tudtok, valami jól bevált módszert, amivel ezt otthon eltüntetthetném.

 A terhességem alatt jött ki, a homlokomon és a szám felett, napfény hatására. A homlokomon elmúlt, de a másik sajnos megmaradt. Már mindenféle kereskedelemben kapható kenőcsöt használtam, de egyik sem segített. Voltam bőrgyógyászná, aki azt mondta, hogy gyümölcssavas kezeléssel el tudja tüntetni, és 90% az esélye, hogy nem jön vissza, viszont 10 alkalom lenne a kezelés, melynek az ára elég magas.
Ha jól tudom ezt sztk rendelőben is elvégzik, de nem tudok senki normális bőrgyógyászt, aki ezt megcsinálná. Ha valaki tud ilyet Pesten vagy Érden, annak megköszönném, ha leírná az elérhetőségét.

üdv. hladybird

Értékelés: Nincs

májfoltra a megoldás

A májfoltot hiába szeretnéd külsőleg eltüntetni, hiszen a neve is épp azért májfolt, mert azt jelzi, hogy a májad működésével vannak gondok, s ez produkálja ezt a bőrtünetet. Ne menj bele semmilyen költséges eljárásba (gyümölcssavas kezelésnél egyébként is nagyon kell vigyázni egyébként is, hogy jó szakember végezze), mert a foltjaid újra elő fognak jönni, ha a májadat nem teszed rendbe. A bőrgyógyászod is biztos tudja, hogy ez nem kifejezetten bőrprobléma, ezért mondta, hogy nem várható teljes eredmény... Én ezt fokoznám azzal, hogy biztos nem lesz eredényes és végleges, ha a májadat nem teszed rendbe.
Mindenképpen egy májtisztító kúrát ajánlanék - lásd itt .
Nem szedtél véletlenül valamilyen gógyszert huzamosabb ideig vagy antibiotikumot? Sokakban van olyan anyag, ami fényérzékenyít, ezért erősödhettek fel a tüneteid a napfény hatására. 
Külsőleg Ilcsi nénitől a kövirózsás krém fogja halványítani a tüneteidet.

Értékelés: Nincs

anyajegy

Pár hónapja gombamódra megszaporodtak az anyajegyek a testemen. Kezdek bepánikolni, az egész testem tele van anyajegyekkel. Eddig is gond volt az önbizalmammal, de most már nem is szívesen veszem le a pólómat. Ugyanakkor a hajam is erősen hullik és hólyagos, viszkető panaszaim vannak a fejbőrömön. Hová forduljak ezekkel? Segítsetek kérlek!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Potyo anyajegyei és járulékos nyavajái

Potyo, az itt leírtak szorosan összefüggenek a szeméremtáji viszketéseddel! Véleményem szerint olyannyira el vagy mérgeződve, hogy már beindultak nálad a működési zavarok. Szanaszét lehet a kiválasztásod, az emésztésed, az enzimrendszered és a hormonháztartásod is. Én javasolnám, hogy menj el egy jó biorezóshoz, hogy kiderítse az okokat, és sürgősen ess neki egy átfogó méregtelenítésnek (pl. 8hetes), amíg nem késő!
Kérdezz bátran, mindenben segítünk. Ha gondolod magánlevelet is írhatsz!

Értékelés: Nincs

anyajegy v. szemölcs

Nekem az orromon van szemölcs,gyerekkorom óta,de most kezdett el annyira zavarni hogy nagyon!El lehet onan tüntetni észrevétlenül?

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Névtelen - szemölcs

Kedves Névtelen , használd kérlek a keresőt,írd be : szemölcs, vagy vérehulló fecskefü. Egy csomót cikkeztek, a Lányok erről a problémáról, találsz pár hozzászólást, tapasztalatot is, hogy kinek mi segített.

Kellemes olvasgatást

Értékelés: Nincs

Anyósom májfoltja :D

Sziasztok!

Egy jó barátomtól kaptam ezt a címet, amit neki ezúton is köszönök!
Anyósom 40éves, 3 gyerekes anyuka, le van kötve már több éve, és dolgozott több évet egy gyárban, ahol a ciánnal is találkoztak elég sűrűn! :S

Az arcán már jó pár éve kialakult mindkét oldalon májfolt alakult ki!? Tudnátok erre valamit mondani!?

Köszönöm előre is! :D

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Dary anyósának májfoltjai

Ahhooz, hogy kitaláljuuk, vajon mitől lehet, ahhoz tudnunk kéne, hogy a májfltok az arc két oldalán pontosan hol helyezkednek el?

Értékelés: Nincs

Hányinger

Sziasztok,

Hányingerre tudtok valamit ajánlani? Kisbabát várok és folyamatosan hányingerem van.
Valami természetes eredetűt vagy homeopátiás szert.

Köszönöm előre is,
Boby

Értékelés: Nincs

Boby hányingere

Egyik legjobb dolog a hányingerre, amit saját tapasztalatból tudok és az okos könyvek is írják , az a friss gyömbértea. Reszelek le egy kis gyömbért pohárba, leöntöm forró vízzel, kb. 10 percet állni hagyon, aztán leszüröm és teszek bele pici mézet. Nekem bevált, bár nem babavárástól voltam émelygős.

Értékelés: Nincs

Hányinger

Sziasztok,

Köszönöm szépen a tanácsokat.
Jelenleg Manna-raxot eszek, ami csíráztatott búzából van. Ettem egy darabig virágport is, de sajnos azt már nem bírom megenni, mert hányingerem van ha csak rá gondolok is, ugyanígy a méztől is. Pedig eddig szerettem. : (
A gyömbérteát pedig kifogom próbálni (méz nélkül).

Köszönöm még1x,
Boby

Értékelés: Nincs

Bobynak

Szia Boby!

 

Berni jól írta, a B6 vitamin hiány miatti hányingert és Katka is a gyömbér teát. Ugyan is a másik hányingert okozó tényező (általában) az a cink hiánya, ami a gyömbérben található többek között. Kismamáknak kifejezetten ajánlott. Ami még alkalmazható hányinger esetén, kamilla, édeskömény, fodormenta, borsmenta. Napi 3 csésze ajánlott. Egyébkén ezek gyomorégésre is jók, ami szintén előforduló probléma a terhesség alatt.
Homeopátiás szerek kismamáknak:
Nux vomica, Cocculine, Sepia, Ipeca, Cocculus, Tabacum, Ignatia amara,
Persze a homeopátiás szerek adagolása és a megfelelő kiválasztása szakember feladata!

Valamint egy minden mellékhatás nélkül alkalmazható légzéstechnika Minden étkezés előtt végezzük el a következőket: egyik kéz a gyomron, másik a mellkason. Összpontosítsunk a gyomorra, miközben mély levegőket veszünk öt percen keresztül.

Remélem valamelyik segít, de persze együtt is alkalmazhatóak. A döntés a Tiéd .

 

Mosolygós gyermekvárást!

Hortenzia


Értékelés: Nincs

Hányinger

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

Üdv, Boby

Értékelés: Nincs

Katka, megnéznéd nekem,

Katka, megnéznéd nekem, hogy lehet-e gyömbért fogyasztani várandós kismamáknak?Berni

Értékelés: Nincs

Gyömbértea kismamáknak

Szia Berni, persze lehet kismamáknak, kimondottan ajánlják. Puffadáskor is jó.

Boby ha még nem ittál gyömbérteát, akkor számíts édeskés pikáns ízre, én szeretetem, egyébként takonyszezonban is kiváló megfázásra. Méz nélkül is lehet persze. Remélem neked is fog ízleni, vagy ha nem, akkor legalább segítsen.

Értékelés: Nincs

Bobynak, ha jönni akar a KisVuk

Most milyen készítményeket szedsz?
A hányinger oka várandósság alatt többek között a B-vitamin hiány (B6), ezért ezt érdemes lenne pótolni, természetesen nem szintetizált formában.
Kipróbálhatod az Orachel tablettát, ez egy B-vitamin bomba!
Amiben még előfordul: sörélesztő,búzakorpa, búzacsíra, máj, vese, szív, káposzta, melasz, tej, tojás, marhahús.

Érdekes, hogy a fogamzásgátlók B6-vitamin gyilkosok...


Értékelés: Nincs

ekcéma

Kedves Vali, Berni!

Közel 4 hónapja használom a Neways termékeket, az ablaktisztítón kívül már mindent sikerült lecserélnem, de azt meg nem túl sűrűn használom. Korábban a tiszítószerektől, mosogatószerektől ekcémás volt a kezem, kis hólyagocskák, majd kirepedezett, ki is vérzett.
Ahogy áttértem a tiszta termékekre, teljesen rendbejött a kezem. Most csinálom a kis méregtelenítő kúrát, a 6. hét végén járok. 1-2 hete néhány helyen a kezemen előjöttek a hólyagocskák, ez most a méregtelenítéstől lehet?  Vagy mégse a tisztítószerekre voltam allergiás? Pedig mindig egyértelműen a mosogatás, takarítás után volt rosszabb a kezem.

Értékelés: Nincs

Fehér Boginak ekcéma

Bogi! Korábban már írtam,én 10 év után teljesen eltüntettem az ekcémámat.tisztítószereimet a Frosch termékeire cseréltem le,mert a Newaysből van ami drága nekünk jelenleg.Azóta egyáltalán nem használok gumikesztyűt sem. Nálunk Miskolcon az alábbi Frosch termékeket tudom beszerezni: mosógél, mosogatószer,wc-gél,súrolókrém,általános tisztítógél,zsíroldó,ablaktisztító.Ezenkívűl használok természetes tisztítókat is Valinak köszönhetően.Ruhaöblítésre ecetes-illóolajos keveréket.
Remélem tudtam segíteni.

Értékelés: Nincs

Bogi keze

Teljesen elképzelhető, hogy most kezdte el a bőröd kiűríteni az évek alatt elraktározott  "mosogatószereket". Tapasztalat, hogy méregtelenítő kúra alatt felerősödnek a korábbi problémák.
Nekem is volt ilyen tapasztalatom, amikor áttértem a méregmentes tisztálkodó és tisztítószerekre, nekem is enyhén ekcémás lett a kezem, valamint amikor csináltam egy 10 napos Vitáltapasz-kúrát, iszonyúan fájtak a térdeim (amikor atlétizáltam én boci nem ittam, nem hogy eleget, gyakorlatilag semmit ezért már 16 évesen kopást állapított meg a sportorvos...de hogy igyak legalább 2l tiszta vizet, azt senki nem mondta ). A kúra végeztével elmúlt minden fájdalmam, most jön egy Glucosamin, Cetyl Mobility, Omega3Epa kúra...

Úgyhogy, kitartás!!! Rendbe fog jönni a kezed, csak arra figyelj, hogy hidratáld (olíva olajjal kend be éjszakára és húzz rá kesztyűt, nappalra pedig kipróbálhatod a Tender Care testápolót, valami csoda!) és nehogy elfertőzd!

Berni

Értékelés: Nincs

Vírusos szemölcs...

Szia, Vali!
Segítséged szeretném kérni vírusos szemölccsel kapcsolatban, ami először csak a kis ujjamon volt most viszont 5-6 van a két kezemen!
Kérlek segíts, hogy megszabaduljak tőlük
Válaszod előre is köszönöm!
További szép napot!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Anettnek

Szia Anett!
Vérre hulló fecskefű - a "gaz", nem a kapható tinktúra, mert az nem az igazi...
ill. fokhagyma...
MVNiki

Értékelés: Nincs

Szia!Köszi szépen a

Szia!
Köszi szépen a fokhagyma tényleg segített!!!
Szép napot!

Értékelés: Nincs

A kézfejemen szemölcsök vannak

Kedves Vali!

Nagy gondban vagyok, kérlek segíts. A kézfejemen szemölcsök vannak, és akármit is használok, nem múlnak el. Már voltam lézeres eltávolításon is, de fél év sem telt el, már újból kinőttek, és egyre több és nagyobbak lesznek. A vérehulló fecskefűt is kipróbáltam egyszer, de mivel nincs a lakóhelyem közelében, sajnos ez nem jó megoldás. Vettem viszont fecskefű tinktúrát, de ez sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nekem valami végleges megoldás kellene. Nemrég ezt találtam a neten, és ezzel kapcsolatban szeretném a véleményed kikérni:

"Szemölcs ellen a leghatékonyabb a vérbe fecskendezett onotequil kivonat, már háziorvosok is felírhatják. Három napon belül "leesik" a szemölcs, túladagolás esetén sincs semmi mellékhatás."

Mi az onotequil kivonat, és káros-e az egészségre?
Nagyon várom válaszod!
Szép napot!
Kriszti


Értékelés: Nincs

szemölcsre

Szia!

Fagyasztásos módszert próbáltál már? A bőrgyógyászok szokták, nekem ezzel kezelték, időbe telt, de teljesen elmúlt. Bár nekem talpi szemölcsöm volt, de úgy emlékszem, hogy a simára is jó ez a módszer. Egy próbát megér...És az immunrendszert kell nagyon erősíteni, mert a szemölcs annak a jele, hogy le van robbanva az ember immunrendszere.

Értékelés: Nincs

Falatka, igen már a fagyasztásos módszert is próbáltam

Szióka!
Igen már a fagyasztásos módszert is próbáltam, igaz csak a házilag is alkalmazhatót, azt amit a gyógyszertárban is lehet venni, inkább nem írom ki a nevét, de a Tv-ben ezerrel reklámozzák.
Nekem sajnos nem vált be, a kis szemőlcseimnek meg sem kottyant, sőt mintha nagyobbra is nőttek tőle . Hát ez van, az az érzésem, hogy sosem tudok már megszabadulni a drágáimtól, pedig kb. 5 évvel ezelőtt azt sem tudtam mi az a szemölcs, és a környezetemben sem volt senkinek. Már az ezüstkolloidot is próbáltam, de egyenlőre semmi eredmény. A vértisztítás amit Vali ajánlott viszont érdekelne, mert lehet belül van a hiba, és azért nem múlnak el a szemölcskéim. Nem tudtok egy jó kis kúrát?
Szép estét!
Kriszta

Értékelés: Nincs

Krisztának

Krisztának
14 éves fiamnak a talpa van tele ún. vírusszemölccsel. Egy pécsi bőrgyógyász orvos mindenfélét felírt rá, de a mandulaműtétet javasolta, mert a fiam immunrendszerével van baj.  Lehet, hogy ez lehet a megoldás?? Mármint a gyulladt mandula eltávolítása.....
Tehát úgy tűnik, hogy a szemölcsök helyi kezelgetése nem elég, a kiváltó okot kell megszüntetni. Állítólag ez a vírus olyan jellegű, mint ami a herpeszt okozza. Ha bekerül a szervezetbe, akkor ott is marad, csak az immunrendszer erőssége befolyásolja, hogy okoz-e tüneteket. Tehát én ebből arra következtetek, hogy a szemölcs az egy tünet...
Neked jobbulást. Üdv, Éva

Értékelés: Nincs

Évának biorezó

Én mindenképpen ajánlanék egy biorezós állapotfelmérést, mert ő azt is ki tudja mutatni, hogy pl. a mandulájában milyen pl. bacik éldegélnek és ha  a szemölcsöket is valami vírus okozza, nem csak kimutatja, de ki is öli! Még az egyébként kiírthatatlannak mondott herpesz vírust (zoster, symlex) is kinyúvasztja!!!

www.biorezonancia.hu , Dobos Péter

Berni

Értékelés: Nincs

Krisztának szemölcsre

az otthoni kezelésre kapható fagyasztó az nagyon gagyi, semmit nem ér. bőrgyógyászhoz kell elmenni, ott palackból fujják, az hatásos.

Értékelés: Nincs

Kriszta szemölcsei

Én a helyedben megpróbálnám a biorezós kezelést, mert ha a véredben van a szemölcsvírus, azt elvileg tudja írtani! www.biorezonancia.hu , itt minden elérhetőséget megtalálsz!

Berni

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Kriszta szemölcsei és a vérrehulló fecskefű

Kriszta!
Tudom, furcsán hangzik - már korábban írtam róla- a vérrehulló fecskefűvel, és egyáltalán a szemölcs eltűntetésével, érdemes teliholdkor próbálkozni egészen újholdig, tehát fogyóhold idején.
(rossz hír, épp ma este van újhold, így várnod kell egészen augusztus 16.-ái, mert akkor lesz telihold ismét...)
Szép estét, MVNiki

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Krisztinek

Szia Kriszti! és Anett!
A vérrehulló fecskefű tinktúra ... nos, erre már sokan panaszkodtak, többek között nálunk sem vált be. Viszont a növény, amelyet Te nem tudsz beszerezni, az igen.
Az általad írt onotequil kivonatról sajnos, nem tudok semmit. Vali biztosan fog rá reagálni.
Viszont, ha érdekel szívesen megadom egy homeodoki elérhetőségét, már többeknek segített - szemölcs-ügyben is!!!
Ha szeretnéd, akkor írhatsz
Szép estét, MVNiki

Értékelés: Nincs

Szemölcs és vérehulló fecskefű

Nekünk kisebb szemölcsök potyogtak le ettől a gyógynövénytől!
A futószemölcsöt egyébként nagymamám lószőrrel vagy hajszállal kötötte el...

Berni

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

onotequil

Nem ismerem ezt az anyagot, utána kell néznem.
Ennek ellenére nincs sok bizodalmam egy olyan vegyület iránt, ami 3 nap alatt megoldja a problémát, mert ez ellenkezik a természet törvényeivel, hacsak nem valami nagyon durva drasztikus cucc.
Mellesleg egy alapos vértisztítás, és a kívülről történő vérehulló fecskefű kezeléssel is szép eredményeket lehet elérni, igaz, nem 3 nap alatt...

Értékelés: Nincs

szemölcs csoda

Sziasztok!

Én írtam pár hozzászólást szemölcs ügyben, 2 éve bármilyen módszert próbálok nem tudok megszabadulni tőlük. Most csoda történt, és az összes eltünt a kézfejemről kevesebb mint 2 hét leforgása alatt.

A csodaszer nem más mint az ezüstkolloid. Eleinte amikor belsőleg alkalmaztam nem volt semmilyen hatása, de amikor elkezdtem ráfújni a kezemre működött a dolog. Napról napra kisebbek lettek a szemölcsök és végül teljesen eltüntek.
Ezzel párhuzamosan a sertéshúst is kiiktattam az étrendemből, mivel azt olvastam, hogy ez is okozhatja a szemölcsök kialakulását.
Szóval tünetmentes vagyok, és nagyon nagyon boldog.
Én a 20 ppm-es ezüstkolloidot használtam, és ajándékba adtak egy szórófejes adagolót. Nekem bevált pedig irtó makacs szemölcseim voltak.
Szemölcsmentes szép napot!
Kriszta

Értékelés: Nincs

fehér folt

Kedves Mindenki!

Ma reggel lettem figyelmes arra, hogy egy kis fehér folt lett a bal karomon, a barna bőrömön jól szemetszúrt. Pigmenthiányom lett azon a területen? Vagy mi lehetett a kiváltó ok?

Köszönöm:

 Bea

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Fehér folt Bea kezén

Pigmenthiány, enzimhiány, bőrgomba, candida, vitamin- és tápanyaghiány - ezektől mindtől lehet fehér folt!

Értékelés: Nincs
zsoltesviki's picture

Arcon fehér hámló folt

Sziasztok!

 

Testvérem arcán -fiú- lett egy sebszerű fehér folt kb 2cm átmérőjű, hámlik is és kezd egyre nagyobb lenni. Alatta piros. az állkapocsnál van és az a fura, hogy pont a másik oldalon is kezd neki olyan lenni, de ott nem ilyen sebszerű hanem kicsit nagyobb terület és csak fehéredni és hámlani kezd.  Én gombára tippelek. MI lenne jo rá? grapfruit mag kivonattal gondoltam ecsetelni meg bioptron lámpa? vagy mással kéne? még vannak nem tiszta kozmetikumai, de arcra természeteset használ és krémnek is shea vajat..herpeszre is hajlamos, de ezt nem gondolnám hogy az..

 

Köszönöm a gyors választ, addig is megprobáljuk a grap.m.k-ot meg a lámpát.

Viki

 

Értékelés: Nincs

Hámló fehér folt

Több minden lehet, így látatlanban nem lehet még leírás alapján sem biztosra menni! Ha nem múlik, akkor érdemes elmenni bőrgyógyászhoz a diagnosztizálás miatt!

Az eredmény tudatában jöhetnek a megoldások is!

Minden esetre ne használjon most arra a területre semmilyen kozmetikumot, a béta-glükán szedése mindenképpen javasolt, márcsak a herpesz hajlam miatt is!

Értékelés: Nincs

fehér foltok az arcon

Szia Vali!
Egy ismerős 9 és fél éves kislány arcán több fehér folt van (szinte úgy néz ki az arca, mint egy batikolt anyag).
Azt olvastam az előző hozzászólásban, hogy ennek többféle oka lehet.
Arra tudnál ötletet adni, hogy hogyan derítsük ki, mi áll konkrétan a baj mögött? Jó lenne segíteni Neki. Gondolom egy vérvételből sokminden kiderülne. Csak azt tudom még, hogy nemrég, vagyis a nyáron jöttek elő ezek a foltok.
Köszönöm a tanácsot
Kati

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

9 éves kislány fehér foltjai

Gomba vagy enzimhiány, vagy egy olyan "sömörös" bőrbetegség, aminek szintén ez a tünete. Mekkorák ezek a foltok, és hámlik-e lisztszerűen, vagy csak fehér? Van-e határozottan körülírt széle? Fehér a folt, vagy inkább rózsaszín?
Tudod, látatlanban elég nehéz diagnosztizálni...

Értékelés: Nincs

kislány fehér foltjai

2,5-3 cm átmérőjű, elég szabályos szélű foltok. Nem hámlik, nem viszket és én inkább világosbarnának mondanám a színét, mivel a  kislány perui és a bőre elég sötétbarna egyébként.

Köszönöm a víztisztító rendelést is!
Kati

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Kislány fehér foltjai

Látta orvos? Nem vitiligo véletlenül? Mert az enzimprobléma.

Értékelés: Nincs

Cal-sea-um

Nagyon ropognak a lábujjaim, leginkább az éjszakai csendben zavaróak.:)) Rendeltem egy doboz Cal-sea-um-ot. Jót rendeltem a problémámra? Mennyi ideig kell szedni és mennyit naponta? Ha jól olvasom a tájékoztatót, akkor ez rágótabletta, tehát el kell rágni evés közben? Köszi,
Betti


Értékelés: Nincs

Vashiány+csonterősítés

Vashiány+csonterősítés

Szia Vali!
24 hetes terhes vagyok. Jelenleg a Maximolt iszom. Van egy kis vashiányom. Én a Curbot néztem ki + ez a csontképződést is elősegítené a babának! Jó lenne erre a Curb vagy esetleg te mást javasolnál?

Köszi.
Yoel

Értékelés: Nincs

Vashiány+csonterősítés

A Curb is sok Ca-ot tartalmaz, de ha én a helyedben lennék a szoptatás alatt mindenképp szedném a Cal-Sea-Um-ot is plusszban, hogy véletlenül se szenvedjen hiányt a szervezeted. A várandósság alatt a baba csontképződéséhez kell sok, a szoptatás alatt pedig a tejcivel ürül rengeteg :)


Értékelés: Nincs

Vashiany

Sziasztok! Bocs ha elcsepelt es szazszor feltett kerdes de mivel lehet hatekonyan vashianyt kezelni? Mi az a C..b? Ma derult ki hogy alacsony a vasszintem ( 13) Nehez eligazodni a rentgeteg info kozott de tudom hogy ti mindig mindenre tudtok megoldast:) Ha mar van errol atfogobb cikk csak mutassatok meg hol talalom azt is nagyon megkoszonom.. Szep napos reggelt mindenkinek! Roni

Értékelés: Nincs
diva's picture

Vashiány - Roninak

Kedves Roni! A vas serum normális értéke 10 - 28 umol/l. Nem értem tehát, hogy a Tiéd miért minősült alacsonynak. Más a mértékegység? Szép napot: Díva

Értékelés: Nincs

Szöges alma

Sziasztok! Nem tudom melyik oldalra kellett volna beküldenem... Hallottam egy érdekes dolgot az iskolai védőnőtől. Eléggé sűrűn érzem magam gyengének. Azt mondta vashiányos lehetek. Azt ajánlotta, hogy egy éjszakára tegyek egy almába megtisztított szögeket, majd reggel vegyem ki őket és egyem meg az almát. Mit gondoltok erről?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Próbáld ki!

Ez egy használható módszer! 

Viszont nem ártana kideríteni azt is, hogy tényleg ez áll-e a fáradtságod hátterében. Milyen a táplálkozásod? Mennyi nyers zöldséget, gyümölcsöt, csírát fogyasztasz? Iszol elég tiszta vizet? Cukor, fehér liszt, adalékanyagok szerepelnek-e az étrendedben? wave.gif

Értékelés: Nincs

Már jó úton haladok...

Köszönöm a választ! Összességben elég rossz az életmódom. De már beszéltem a tanácsadó nőmmel és ma kaptam meg az állapotfelmérő kérdőívet. Szóval igyekszem! :)

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Roni vashiánya

Szia Roni!

Mielőtt vaskészítmény vásárlására ruháznál be, tudnod kell, hogy a vasat csak szerves, kelát kötésben érdemes magunkhoz venni. A legtöbb vaskészítmény szervetlen kötésben tartalmazza a vasat, ami sokszor bélrendszeri problémákat, székrekedést okozhat. A másik fontos tudnivaló, hogy a vas hatékony felszívódásához, és hasznosulásához C-, és E vitamin, valamint réz és molibdén szükséges.

Természetes vasforrások:

goji berry, zabpehely, bab, lencse, dió, spárga, őszibarack, tojássárgája, vörös húsok, sertés-és marhamáj, szív, vese, kagyló, osztriga, céklalé, búzafűlé, tejes kiőrlésű gabonák, spenót, brokkoli, fokhagyma, aszalt gyümölcsök, petrezselyem zöld,spárga, szárított vargánya, szója, valódi kakaóból készült csoki (Chox).
 
Érdemes párosítani a vastartalmú ételeket olyan ételekkel, amikben a felszívódást segítő anyagok vannak (pl. gabonakása gyümölcsökkel, Kolláth-reggeli).
A Himalája lejtőin terem a goji berry, ami tökéletes formában tartalmazza a vasat is. Ez a kis csodagyümölcs már Magyarországon is kapható bio minőségben, préselt formában, Just goji néven yes.gif.
Értékelés: Nincs

Vashiany meg mindig:)

Szia Betty!

Nagyon koszi a tanacsokat! Igazabol ezeket rendszeresen fogyasztom kivetel a belsosegek.. Minden reggel zabpehellyel kezdem a napom es gyumolccsel.. Igazabol mar csak az a kerdes mennyi az a mennyiseg ami egy hianyallapot potlasat megoldja?? Mar csak azt kellene tudnom vajon mitol alakul ez ki? Ugyanis par honsppal ezelott teljesen normalis volt a vas ertekem...:( megegyszer koszi a segitseget!;)

szep reggelt mindenkinek!

Roni:D

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Re: vashiány még mindig

Szia Roni!

A hiányállapot pótlása nem mérhető milligrammokban, a lényeg a biológiai hasznosulás, azaz mennyire képes a szervezeted beépíteni az élő vasat. Jó lenne, minél előbb kideríteni, hogy miért fogyatkozott meg a vasad. Kérj a tanácsadódtól egy állapotfelmérőt, és gyorsan kiderül, hogy hol van a bibi.

Értékelés: Nincs

Koszonom

Szia Betty! Koszi a segitseget irtam Veronikanak ez ugyben. Szep estet!

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Roninak..

..repült a levél! :-) 

Értékelés: Nincs

vashiány megint

Gondolom az orvosod elmondta, hogy nem csak a szérumvas érték a fontos (teljes vaskötő kapacitás, transzferrin, ferritin, vörösvértest, hemoglobin, hematokrit, MCV, MCH, MCHC, RDW is) Ezeknek az értékeknek az együttes vizsgálatával lehet megállapítani, hogy milyen mértékú a vashiány, le vannak-e a vasraktárak merülve. Ha igen, akkor több hónapig, akár évig is eltarthat a raktárak feltöltése, nem szabad türelmetlenkedni. Érdemes a folsav és B12 vitamin értékeket is megnézetni. Sajnos ezek nem olcsó vizsgálatok, ezért nem is gyakran szokták a háziorvosok kérni. Ha erőteljes a menstruációd, az is okozhat hosszútávon vashiányt. A Te értékedtől nem kell megijedni, nekem volt már 5 is a vasam, akkor már rosszul van az ember. Lúgos környezetben, gabonafélék mellett, zöldteával nehezen (vagy nem) szívódik fel a vas. Szia, Ági

Értékelés: Nincs

Vashiany es az itteni orvoslas:)

Sziasztok! Koszonom mindenkinek aki probal segiteni most erzem csak igazan milyen jo is hogy koztetek lehetek. Annyi mindent koszonhetek mar Nektek!! Diva a mertekegyseg valoszinu egyezik itt kanadaban is de az itteni ugynevezett haziorvosom azt mondta ezt potolni kell mert alacsony.. Butasag lehet, hogy en megsem neztem mennyi a normalertek de eddig a legutobbi is 22 korul volt ugy emlekszem... Persze a tobbi ertekem normalis.. Azt hogy milyen iitt az orvostudomany inkabb nem reszleteznem mert ahhoz egy fel nap is keves lenne. szoval igy kezdtem a kutakodast es most odajutottam lehet nincs is semmi baja a vasamnak.:) Veronika koszonom az allapotfelmerot ahogy kitoltottem azonnal kuldom is:) sagnes Neked is koszi a segitseget! Olyan jo erzes hogy ismeretlenul is segitettetek Nekem! Tovabbi szep hetveget mindenkinek! Roni

Értékelés: Nincs

Még mindig Curb

Még mindig Curb

Mivel iszom a Maximolt, akkor is 3x1 a napi adagja a Curb-nak, vagy kevesebb kellene?

Köszi.
Yoel

Értékelés: Nincs

Curb Yoelnek

Lecsökkentheted a Curb adagját 2x1-re!

Értékelés: Nincs

Vashiány

Vashiány

Köszi a választ Berni. De a vashiányra jó a Curb, vagy van más készítmény, ami több vasat tartalmaz?

Yoel

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Yoelnek

Szia Yoel!
A Curb-ben lévő vas mennyisége: az RDA szerinti 229%-át tartalmazza. Ami fontos, hogy   vas felszívódásához C- és E-vitamin jelenlétére van szükség. A vérben a rézhez kapcsolódik. A B-vitaminokat kíséri, így teszi lehetővé anyagcseréjüket. ... Vagyis: a Curb tökéletes választás, ha vashiányos a szervezeted
Maximollal kombinálva - ahogy Te is csinálod - "just perfect"...
MVNiki

u.i.: elnézést, hogy beleszóltam

Értékelés: Nincs

Köszi a megerősítést Curb ügyben

Köszi a megerősítés Niki!
Már korábban olvastam erről, talán azt hiszen Berni javasolta egy másik kismamának, de nem írtam fel magamnak, és most engem is érint a téma. A keresővel még mindig nehezen boldogulok, meg nincs is időm minden hozzászólás átfutni az adott témában. Éppen most akartam rendelni, de nem voltam benne biztos, hogy a Curb e a megfelelő. Most már tudom!

Mégegyszer köszi Niki!
Yoel

Értékelés: Nincs

Betty izületei

Betty! Szerintem Neked rengeteg tiszta vízre lenne szükséged, hogy rendbe jöjjenek az izületeid, valamint próbáld meg inkább a CetylMobility-t és esetleg a Glucosamine Plus-t!
A Cal-sea-um a csontokat erősíti!

Berni

Értékelés: Nincs

FELHÍVÁS!

Egy kedves ismerősömről kiderült, hogy tüdőrákja van és nagy szüksége lenne sárgabarackmagra (napi 36 db-ot kell legalább megennie).
Akinek lenne otthon, akár töretlen, nagyon szívesen vennénk, ha el tudná juttatni hozzám!

Nagyon köszönöm a nevében is!

Berni

Értékelés: Nincs

felhívás - sárgabarackmag

Szia Berni!

Megkérdeztem Anyukámat, mert ő is evett sárgabarackmagot a mellrákja után. Gyűjtöttük neki tavaly mi is, de azt mondja, nagyon nehéz megtörni a magot, és ezért inkább bioboltban veszi meg. Azt mondja a Hunza földi a legjobb.

Remélem, ez is egy kis segítség
Kati

Értékelés: Nincs

Borgomba

Szia Keves Vali!
Nekem a labamon es a kezemen borgomba utotte fel a fejet.
Hosszab kezeles utan elmultak a piros kerek foltok, de a borom a gombak helyen feher maradt. Mit csinaljak, itt a nyar es ugy szegyellem magam.
Elore is koszonom valaszod

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Erika bőrgombája

Ha fehér maradt a helye, akkor az azt jelenti, hogy nem múlt el a gomba, csak tünetmentes lett!
Milyen szerekkel kezelted?

Értékelés: Nincs

sürgős segítség kellene

Szia Vali,

Berti vagyok és a Doloresztől már sok szépet és jót hallottam a munkádról :)

6 éves kisfiamnak sajnos kommunikációs, szociális problémái vannak, most van egy új módszer ami teljes tünetmentességet ígér egy holland orvos tapasztalatai alapján(Tinus Smith), még hazánkban most kezdik ezt az eljárást, és ugyanazokat a vitamin és ásványi anyagokat itt nem lehet beszerezni amivel ezeket a jó eredményeket érte el.

Abban kérném a segítséged, hogy melyek azok a tiszta és jó minőségű szerek amelyeket lehetne ebben az arányban adni a gyermeknek:

omega 3 napi 500 mg (ebből az Eszkimo kids-t ajánlják, ismered?)
cink napi 20-30 mg
C vitamin napi 2-3000 mg
magnézium napi 60 mg
bioflavonoid napi 75 mg
Előre is nagyon köszönöm a segítséged, Berti

 


Értékelés: Nincs

BERTI/ Dr. Tinus Smits

Kedves Berti!

Az emlitett konyv, ill. konyvek fantasztikusan jok. Az egyik az oltasi karosodasokrol szol, a masik az autizmus kezeleserol, itt jegyeznem meg, hogy nagyon megdobbentem, hogy az Aut. Szovetseg kiadott apr. vegen egy kozlemenyt, hogy senki se higgyen a dokinak, sarlatan, az aut. a tudomany mai allasa szerint gyogyithatatlan bla bla, nagyon idegesitett, hogy erintett szulok ilyen vaksik, es mirol beszelnek, mikor maj. elejere jelent meg a konyv!!! A szovetseg elnoke nem olvashatta elobb, tehat latatlanban nyilatkozott. Szomoru, de jellemzo nalunk ez a fajta viselkedes.

Na mindegy, lenyeg, hogy batran vegyetek meg mindket konyvet, szuperek, kozerthetoek, tokeletesen koruljarjak a problemat, es nem dragak.
Emailben szivesen segitek barkinek a tovabbiakban, irjatok ide,

Senki se ertsen felre, nincs semmilyen elonyom abbol, hogy jonak tartom a konyveket, de fantasztikus lehetosegeket latok bennuk, hogy minel tobb egeszseges gyerkoc legyen.
Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Berti kisfiának

Bizony, nagyon nehéz ezeket az összetevőket beszerezni, ráadásul kelátos tiszta formában...
Konzultáltam én is egy szakemberrel, és a következőt ötlöttük ki:

 • Omega3 EPA 3x1, ha nem tudja egészben lenyelni, akkor szúrd ki az olajkapszulát, és keverd bele valamilyen ételbe
 • JuniorMax 2x15 ml
 • MaximolClassic 1x10 ml
 • Durian 1x10 ml
 • Noni 1x10 ml (csak a kúra harmadik hetétől)
 • NewVera 1x10 ml
 • Bármilyen organikus C vitamin (csipkebogyó kivonat) 2000 mg
 • etess a gyerekkel sok gabonacsírát (otthon tudsz fillérekből csíráztatni www.biorganik.hu)
 • rengeteg gyümölcsöt
 • iktassátok ki a cukrot, és az édességet amennyire csak lehet
 • és ne adj a gyereknek túl sok tejet, csak gabonatejet, pl zabtejet (ezt nagyon szeretik a gyerekek)
 • milyen védőoltásokat kapott a gyerek? Ez azért fontos, mert az ilyen jellegű problémák a védőoltások mellékhatásaként is kialakulhatnak, és akkor az a megoldás, hogy méregteleníteni kell.


Értékelés: Nincs

Szia Berti !

Szia Berti !
Én Jola vagyok, Vali hívott fel a poblémátokkal kapcsolatba. Már pár évtizede az egészségügyben dolgozom és Valinak munkatársa is vagyok.
Szóval , mivel duci a kislegény  gondolom rossz lehet az emésztése
így hát a Vali által tanácsoltakon kívül még javasolnám a Digestamin emésztés javítót 2x1/ ez a méregtelenítésben is segít/ szemet reggel, este  és a hangulatváltásokra LifeEnhancer tablettát 2x1-t. Ha a hangulata befeleforduló maradna, akkor délben is lehet 1 szemet adni. Egyébként teljesen egyetértek Vali-val.

Jola

Értékelés: Nincs

Szemfehérje színének megváltozása!

Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani,hogy mitől lehet hogy a szemfehérjém világos kék színű! Ez milyen betegségre utalhat? A kék szín miatt valami keringéses problémára gondolok! Ez már nem mostani dolog, tizenévesen is ilyen volt!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

kék szemfehérje

 • hordasz szemüveget?
 • hogy áll a veséd?
 • és a májad?
 • a fehéje részen vanak színes pontok, vagy vonalak?


Értékelés: Nincs

kék szemfehérje

Nem hordok szemüveget,nagyon jó a szemem! Nem tudok róla,hogy rosszul működne a vesém,sokat iszok napi 3-4 liter tiszta vizet évek óta! Májammal se tudom hogy van e gond,habár én is szedtem fogamzásgátlót és roaccutant,de nem hiszem hogy ennek köze lehet hozzá,mert már előtte is ilyen volt a szemem! Szines pontok vagy vonalak nincsenek,jobban mondva tele van piros erekkel,amit másnál nem látok! Tegnap olvastam valahol,hogy egy íriszdiagnosztikás nő,azt írta erre,hogy ez kálcium hiány,ha pedig sárga a szemfehérje az a májbetegség,igaz lehet ez?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

kék szemfehérje erekkel

Idéznék Michio Kushitól a világ egyik leghíresebb diagnosztájának könyvéből: "Ha valakinek minden szerve egyformán gyenge, a szeme fehérjén 12 jól látható vértágulat lelenik meg. Ha hatnál több ilyen van, akkor az arra utal, hogy az illető súlyos beteg lesz!Ájtalában a mai embernek négy körül szokott lenni, pedig már egy is a test egyensúlyi állapotának a felborulására utal.Ezek a vonalak akár naponta is változhatnak. "
A kék szemfehérje jele lehet a későbbi szürkehályog megjelenésének is, de abban igazad van, hogy keringéssel kapcsolatos betegségeket is előre jelezhet. De az biztos hogy nagyfokú tápanyaghiány áll fenn nálad.
Én a helyedben végeznék egy májtisztítást (MilkThistle), majd utána egy szemjavító kúrát (Orbitol, búzavirág, szemvidítófű), miközben feltölteném magam vitaminokkal és ásványi anyagokkal (Maximol, Orachel, Cal-sea-um). A keringés bajainak megelőzésére pedig az Omega3 EPA-t és az Ardiolt javaslom, egyél sok fokhagymát,és fontos a rengeteg tiszta víz!

Értékelés: Nincs

kérdés Katkának

Szia Katka!

Valahol írtad, hogy kenderolajjal napozol. Ez azt jeleti hogy kened vele magad, vagy eszed? Mert elég hülyén néztek rám a bioboltban, mikor mondtam, hogy kenderolajat keresek napozáshoz. :-D

Értékelés: Nincs

Falatkának - napozáshoz kenderolaj

Szia, rég láttalak :)
Hát nem értem miért néztek hülyén, én avval kenem magam, szép sötétzöld színe van, és úgy veszem észre, hogy sötétebb színt éget így a nap a bőrömbe, na meg sok béta-karotént juttatok a szervezetembe.

Brokkolira emlékeztető illata van :) fura kicsit, de napozhatsz olivaolajjal is, az is nagyon jó, én csak azért vettem kenderolajat mert olyan exotikusnak találtam. Egyébkén az egyik legegészségesebb növényi olaj, evésre is és kenésre is. Ezért nem értem, hogy miért néztek hülyén. Én mikor vettem, nem mondtam, hogy mire kérem, csak kértem hidegen sajtolt kenderolajat, van otthon mandulaolajam is, avval is szoktam napozni, mikor mi akad a kezembe :)
Szép estét

Értékelés: Nincs

napvédelem olajjal?

Ha jól értem, akkor bármilyen hidegen sajtolt növényi olaj alkalmas napozáshoz és megvéd a leégéstől? Akár egy mediterrán tengerparton is? Babáknak is elég ennyi?
Köszönet!

Értékelés: Nincs

Napozás olajjal

Ilona!
Vali egyik hangfelvételén hallható, h ő is ajánlja pl. az olivaolajat napozáshoz, és ott elmondta, h kb. 3-4es faktornak felel meg.
Én tavaly kipróbáltam, miután Ilcsi paradicsomos napozójával napoztam egy hétig Ibizán, a második héten pedig olivaolajjal. Utána Balatonon már csak olivával (persze extra szűzzel) és ilyen gyönyörű, hosszantartó színem még sosem volt. Eleve könnyen barnulok, úgyhogy én be mertem vállalni mediterrán országban is. De kisbabáknak szerintem nem ajánlott, nekik sztem a fizikai fényvédővel ellátott kenőcsök lennének a jók. De halljuk a szakikat :)

Értékelés: Nincs

Ilona - napvédelem

Szia :)

Alkalmasak a napozáshoz, rendelkeznek természetes fényvédőfaktorral, 1 - 4 F, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy védenek a leégéstől. Egy világosabb bőrü ember használjon naptejet, főleg tengerparton, kisbabáknál meg pláne, mivel vannak magas faktorszámú naptejek, míg az olajak csak max. 4es lehet 5ös faktorszámmal renelkeznek.

Én nem vagyok az a leégős típus, nem is égtem le, sok béta - karotéint juttatok a szervezetembe, így ez is biztosít bizonyos védelmet. De ez nem általános. Nagyon fontos a napozásnál is, hogy mit eszünk, mit iszunk, mert az az ember könnyebben leég, akinek gyengébb az immunrendszere, stb. Esetleg, ha még nem olvastad, akkor olvasd el Vali hírleveleit a napozással kapcsolatban :)

Én úgy tanácsolom, hogy az első napozások alkalmával használjunk inkább naptejet, és mikor már kaptunk egy kis színt, akkor utána lehet olajakkal is napozni, mert merem állítani, hogy sokkal szebb színt lehet így kapni, mint naptejjel.:) Ha már van egy alapszíned, akkor már nem fogsz leégni, akkor sem, ha csak olivaolajjal kened be magad.

És természetesen fontos itt is a mértékletesség és a megfelelő időben való napozás :)
Erről Vali is tudna írni, mondta vagy írta, hogy mikor kislány volt, anyukája őt is olivaolajjal és kakaóvajjal kente, mert nem használhattak szintetikus kozmetikát. :)

Értékelés: Nincs

rozmaringolaj

Lányok!

A rozmaringolajat mire lehet használni? Valakinek valamilyen tapasztalat? Gyógyszertárban vettem egy kis üveggel, a szempillámat szoktam vele kenni, mert azt olvastam, hogy hosszabb, erősebb lesz tőle, ez be is jött, csak év végén le fog járni, és ennyit nem tudok elkenni addig, kidobni meg nem akarom, biztos jó valamire. Várom az ötleteket.
És lécci írjátok a tárgyba, hogy válasz Falatkának, mert  nincs időm minden hozzászólást megnézni, azokat szoktam, amiket a cím alapján érdekesnek találok így viszont nem nem találom meg esetleg a választ, most is véletlenül találtam meg az egy pár hetes kérdésemre Vali válaszát, hiányoltam is, hogy miért nem jön rá válasz, közben meg már rég ott volt:-DDDDDDDD....

köszke

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Falatka

Kedves Falatka
Én a rozmaringolajat ruhaöblítéshez használom. 20%-os  ecetet használok öblítő helyett és ehhez szoktam pár csepp citromolajat és rozmaringolajat hozzáadni, majd felhigítom egy kis vízzel. Nekem bevált és az illata is tetszik.
Szióka, szép napot!
Kriszta

Értékelés: Nincs

VÁLASZ FALATKÁNAK

 

A rozmaringolaj erősíti a hajat, a fejbőrt. Megakadályozza a korai kopaszságot, csökkenti az izomlázat, fürdővízben nyugtató  hatású.


Értékelés: Nincs

ricinusolaj


hi-hi! most vettem észre, hogy rozmaringolajat írtam, pedig ricinust akartam....a vizsgaidőszak miatt kicsit süsü vagyok.
szóval akkor úgy szólna a kérdés, hogy a ricinusolajat mire lehet használni?
és a tárgyba lécci írjátok bele, hogy falatkának

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ricinus communis (ricinusolaj)

A ricinusolaj a ricinus növény (Ricinus communis) magjából hideg sajtolással készült olaj. A nehezen száradó, zsíros olaj gliceridek formájában tartalmazza a következő zsírsavakat: ricinolsav, olajsav, sztearinsav, linolsav, palmitinsav  és egyéb telítetlen zsírsavészterek. A mag erősen mérgező anyagokat is felhalmoz: alkaloidot (ricinin) és egy toxikus fehérjét (ricinin), amelyek hidegsajtolással, és az azt követő hőkezeléssel maradéktalanul eltávolíthatók.
Összetétele miatt hashajtó gyógyszerként is alkalmazzák, segíti az emésztést is. A  Natív ricinusolaj (Ricini oleum virginale) néven hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.
A népgyógyászati hagyományok szerint erősíti a szempillákat, a szőrzetet és a hajat. Száraz töredezett haj kezelésére olajpakolásként alkalmazható.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
swarley's picture

szőrnövesztő ricinus

Kedves Vali!

Lehet, hogy badarság, ami eszembe jutott, de egyesek szerint a ricinusolaj elősegíti a szőr és a haj növekedését, na már most, ha ez az olaj megtalálható  egy arckrémben, kell tőle félnem? Úgy értem, mekkora mennyiség lehet az, ami már szemmel látható változást okoz?

Egy Naturissimo arckrémben 3. helyen van az összetevők között. Egyébként sok natúr ajakápolóban első helyen szerepel. Nem szeretnék kis bajuszkát és szakállat növeszteni!!! 

Értékelés: Nincs

Szőröcskék az arcon

Szia! Minden tápanyag amit elfogyasztunk jó hatású a bőrsejtekre, "hajnövesztő" sejtekre... És vannak olyan hatóanyag tartalmú olajok, gyógynövények, amik erősítik (TÁPLÁLJÁK!!!) a bőrt. Ettől még nem lesz olyan helyen erősebb a szőr, ahol genetikailag nincs helye.

Az erősebb szőrnövekedés olyan helyeken, ahol nem kellene hormonális gond.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ricinus olaj

Ez egy csodalatos mindentudo olaj,csak feledesbe merult, mert ez nem kedvez  a gyogyszer business-nek, sem mas egyeb termekeladoknak. En alkalmazom  magamon sikerrel es tenyleg csak fillerekbe  kerul. udv.Aranka Fisher

Értékelés: Nincs

ricinusolaj

Gyógyszertárban szerettem volna ricinusolajat venni, és információt kérni a finomítottságáról, de felhúzott orral csak annyit közöltek, hogy ez gyógyszerkönyvi minőségű! Neten a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben kétféle ricinus olajat is találtam az egyik a RICINI OLEUM VIRGINALE (Natív ricinusolaj) a másik a RICINI OLEUM HYDROGENATUM (Hidrogénezett ricinusolaj). Lehet azt tudni, hogy vajon a gyógyszertárak melyiket adják ki? Illetve a finomítatlan ricinusolajat meg tudja különböztetni egy átlagember? <br> Találtam nagyon jó minőségű tiszta-finomítatlan ricinusolajat, de sajnos azt csak 500 ml-es kiszerelésben lehet venni ... nekem pedig csak egy kevésre lenne szükségem...

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Ricinus-tapasztalat

Szia Judit!

Én a helyedben másik patikát keresnék, sok ilyen van, ahol megsértődnek, ők nem kereskedni és/vagy segíteni akarnak, hanem felsőbbrendűt játszani. Meggyőzni őket szinte lehetetlen, nem érdemes ebbe energiát fektetni.
Nekem első szóra rendeltek literest is (virginale), 900g. Asszem 100g-os lett volna a kisebb kiszerelés. Ezt nem ők méregetik ki általában, így gyári cetli van rajta, talán nem próbálnak meg átvágni. Az árát már nem tudom, tavaly vettem. Összehasonlítási alapom nekem sincs. Ez nagyjából olíva-sűrűségű, sárgás, gyakorlatilag szagtalan, olajízű.....
A hidrogénezett nekem nem kéne:(

Másoktól is várjuk a tapasztalatokat!!!

Móni

Értékelés: Nincs

ricinusolaj

Sziasztok! Felhívtam a gyógyszertárat és nem hagytam magam lerázni a gyógyszerkönyvi minőségű szöveggel, mert mondtam, hogy a gyógyszerkönyvben van natív és hidrogénezett ricinusolaj is, ezek után(!) megnézték, hogy tkp. melyiket is tartják... és csak natív van nekik (Szombathely, Isis Patika). Tapasztalat: felkészülten kell menni a gyógyszertárba. 

Értékelés: Nincs

Kezdődő csontritkulásom volt

és sokszor lumbágó közeli állapotban voltam. Lehajlás után gond volt kiegyenesedni. Maximolt, NewVerat ittam, Curb-öt. A második hónapban Maximolt, Orachelt, utána: NewVera, Omega3 EPA, most pedig Durian és Revenol.

Teljesen jó a derekam, az allergiám - parlagfű - szinte elő sem jött (talán 1nap prüszköltem), pedig '86-óta allergiás voltam nem is kicsit. Mindenkinek ajánlom, hogy a termékek mellett "agyra gyúrjon pozitív gondolkodás irányában az adott problémának megfelelően" Ezen dolgozom én is folyamatosan. Nem könnyű, de azert is megcsinálom.

Értékelés: Nincs

Elég komoly allergiám van/volt

A legutóbbi allergiatesztem szerint februártól novemberig folyamatosan (kéne) szenvednem az allergiától.

Rendszeresen szedem a Maximol-t, NewVera-t és egy ideje a megszokottól kicsit eltérően az Eliminator-t.

A jógában van egy tisztító gyakorlat sor, amit minden reggel javasolt elvégezni.

 • Kiöblíteni a szájat.
 • Egy kiskanállal lekaparni a nyelvről a lerakódásokat.
 • Enyhén sós vízzel kimosni az orrjáratokat. (A só ezért kell, hogy ne legyen az a kellemetlen csipő érzés, ami azért van mert a tiszta víz hirtelen szívódik fel az orr nyálkahártyán.)
 • Langyos vizzel kiöbliteni a szemet.

Szóval az utóbbi egy hónapban minden reggel a szájöblögetést és az orrtisztitást az Eliminator-ral végzem. Tökéletesen fertötlenít, minden kellemetlen mellékhatás nélkül.

Gyakorlatilag, olyan mintha nem is lenne allergiám.

Értékelés: Nincs

Anyajegy

Szia Vali!
Pont most foglalkoztat az anyajegy kérdés, mert a férjemen már szeplő sűrűségű mennyiség van pl. a hátán. Az 5 éves fiamon is észrevettem, hogy kezdenek kijönni.Normális lehet ilyen rengeteg anyajegy?A karján és a hátán van a legtöbb.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Anyajegy

Biztos, hogy anyajegyajegyek és nem szeplők?
Nézesd meg bőrgyógyász onkológussal, mert ez nem normális, ha hirtelen ennyi anyajagy jön elő. Ez általában arra utal, hogy teljesen felborult a szervezet enzimháztaratása, túl sok a szabad gyök a szervezetben, és nincs elég antioxidáns, ami semlegesítené őket.
Ha gondolod, csináljátok meg a pigment kúrát a 3. ponttól úgy, hogy a 7. héten belép még a Revenol.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel