Megelőzés

Dr. Csomai Zita - a Baba-elsősegély könyv írója

Dr. Csomai Zitával a hamarosan másodszori nyomtatásban megjelenő Baba-elsősegély könyve kapcsán ültem le beszélgetni. Zita egy nagyon kedves tekintetű, nyugodt és mosolygós ember. Csak ülök vele szemben és hallgatom, ahogy sorolja a főbb állomásait az életében. Egy ebédszünetnyi időnk van a beszélgetésre, így igyekszem nem belecsacsogni a szavaiba. 

Gyermekbaleset

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Baba elsősegély - Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a gyerekbaleseteket?

Szülőként a lehető legjobbat akarjuk a gyerekeinknek, legszívesebben minden bajtól megóvnánk őket. Mégis, Ti láttatok már olyan családot, ahol egy gyereknek sem volt soha vérző sebe, egyikük sem nyelt félre soha semmit, nem törött el karjuk vagy lábuk, nem égett le a bőrük napozáskor, nem volt bennük sosem kullancs, nem tört ki az egyik foguk, vagy nem dugtak babszemet az orrukba? Bármennyire is odafigyelünk és vigyázunk a gyerekeinkre - ami persze az egyik legjelentősebb feladatunk - kisebb-nagyobb balesetek biztosan előfordulnak minden családban.

Baleset bármikor történhet gyermekünkkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Ezek a rák korai jelei! Ha észreveszed magadon, azonnal menj orvoshoz!

A rákkutatók világszerte, ha sok mindenben nem is, egyben biztosan megegyeznek: a rák gyógyításának legfontosabb tényezője a korai felismerés, amely alapvetően meghatározza a beteg életkilátásait. Éppen ezért felbecsülhetetlenül fontos, hogy odafigyeljünk testünk jelzéseire, időben felismerjük a változásokat.

Forrás: 
http://faceportal.hu/ezek-a-rak-korai-jelei-ha-eszreveszed-magadon-azonnal-menj-orvoshoz/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

A túlsúly az anyaméhben kezdődik

A hajlam a túlsúlyra már a születés előtt kialakul. Ezt bizonyították be a Charité (Berlini Orvosi Egyetem) tudósai egy nemzetközi tanulmányban, amely a Plos One tudományos magazinban is megjelent.

tulsuly_anyamehben_kezdodik

Forrás: 
http://www.charite.de/charite/presse/pressemitteilungen/artikel/detail/uebergewicht_beginnt_im_mutterleib/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy ígéret a rákkutatásban - A Cordyceps gyógygomba

A Nottinghami egyetemről Dr. Cornelia de Moor és csapata irányított egy kutatást, melyet a Journal of Biological Chemistry publikált. Ez a kutatás egy cordycepin nevű molekulát tanulmányozott, melyet egy Cordyceps-nek nevezett gombából vonnak ki eredetileg, és amelyet jelenleg termesztenek is.

Forrás: 
http://immunerosites.blog.hu/2012/09/10/egy_igeret_a_rakkutatasban_a_cordyceps_gyogygomba
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Továbbra is az ár számít és nem a minőség - Szonda Ipsos felmérés

A Szonda Ipsos felmérése alapján a magyarok egyre tudatosabban vásárolnak, bár továbbra is az ár a meghatározó és ez sajnos sok esetben a minőség rovására megy, mégis évről-évre jobban odafigyelünk, hogy mi kerül a kosárba.

A megkérdezettek 75% tudatosan figyel arra, hogy magyar terméket vásároljon, de mindössze 40%-a ügyelt arra, hogy amit vásárol az "egészséges" is legyen. A tavalyi évben 10% nőt a biotermékek iránti kereslet ami nagyon jó hír, reméljük ez a  szám továbbra is emelkedni fog. Vajon külföldön milyen szempontok szerint vásárolnak a „tudatos” fogyasztók? Megvásárolható az egészség?

0
Értékelés: Nincs

A rák és a gyógyszermaffia elleni küzdelem - Dávid Tamás professzor

Dávid Tamás professzor (az Osztrák-Magyar Sejtkultúra Kutató Laboratórium tudományos főigazgatója): "....mindenkiben ott van a gyógyulás kulcsa: nem a terápia a csoda, hanem maga az ember..".

A rák átvette az első helyet Magyarországon a halálokok közül. A sebészorvos szerint az egészségtudat rettentően alacsony hazánkban, pedig a rák megelőzhető, de ehhez életmódváltásra és szemléletváltásra van szükségünk. A professzor járja a világot, és ahol csak lehet megpróbálja megismertetni az emberekkel, hogy hogyan vegyék fel a harcot a rákkal illetve, hogyan előzhetik meg. Dávid Tamás szerint a gyógyszeripar mindent megtesz azért, hogy elnyomja azokat akik más utat keresnek a rákgyógyításban...

Forrás: 
(Forrás: sonline.hu)
4.4
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (5 votes)

Harapj bele az őszbe - Sárgarépa

Gyerekkoromban nekem is mindig azt mondták Vasárnaponként, hogy a húslevesből minden répát meg kell enni, mert attól tudok majd fütyülni, és én persze ettem is szépen, hogy az ebéd végeztével kipróbálhassam művészi énemet. A józan paraszti ész szépsége ebben a mondatban is megmutatkozik, hogy ezalatt mire gondoltok az a lenti cikkből, kiderül...

...hihetetlen, hogy az öregek ha nem is tudatosan, de tapasztalati úton tudták, amit tudniuk kellett. 

Tartalom:osz_sargarepa.jpg

 

Forrás: 
tudatosvasarlo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A kifacsart egészség - a grépfrút

A candida kúra "alapját" képező grépfrút a megelőzés első számú fegyvere. A gyümölcsben található limonoidok és vitaminok erősítik az immunrendszert megakadályozzák a daganatos sejtek képződésést. Egyre több tudományos cikk és publikált kutatás jelenik meg, ahol a gyümölcs napi fogyasztását javasolják.

Forrás: 
fittway.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mit javasol a kínai orvoslás az immunrendszer megerősítésére influenzás időszak előtt?

Keleten még nem felejtették el, hogy mi az egészség alapja, bár követik a "normákat" és fejlesztenek gyógyszereket, vakcinákat mégis a megelőzésre (Prevenció) és az immunrendszer erősítésére fektetik a hangsúlyt!

A testet egészben nézik és nem felejtik el a lélek ápolását sem. Fontos számukra  a méregtelenítés, a megfelelő gyógynövények használata és a természetes védekezés és annak kutatása! Vajon ők mit javasolnak az influenza ellen?

influenzamegelozes.jpg.jpgTartalom:

 

 

Forrás: 
natursziget.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szervezetünk a természet tükrében

Szervek és zöldségek  

A zöldségek, gyümölcsök jótékony hatásai szervezetünkre köztudottak. Ha tudni szeretnénk, hogy mely szervünkre, testrészünkre fejtik ki áldásos hatásukat, könyvtárakat megtöltő szakirodalom áll a rendelkezésünkre.

szervek és zöldségek

Forrás: 
.
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Izzadás a méregtelenítés első lépése...

Izzasztófürdő náthásoknak

Először tisztítani, aztán gyógyítani! - vallják a természetgyógyászok. Ahhoz, hogy ez a feltétel teljesüljön, izzadásra, böjtre, bőséges folyadékfogyasztásra van szükség, amikor náthásak vagyunk. A következőkben összefoglaljuk mindazokat a tennivalókat, amelyekkel felgyorsíthatjuk gyógyulásunk folyamatát.

Forrás: 
ideal.hu
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (3 votes)

3 őszi gyümölcs öregedés ellen

Bár szinte minden gyümölcsöt megvehetünk évszaktól függetlenül, mégis érdemes az idénynek megfelelőt választani: nemcsak finomabb, de összetevői is értékesebbek!

Forrás: 
freespirit.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nevetni kell, ennyi az egész

Egymás után nyílnak a Hahotaklubbok

A nevetés az ember áldásos kiváltsága. Jókedvre derít, boldogságot, vidámságot, békét teremt, örömet szerez, jót tesz testnek és léleknek, közösségi kapcsolatoknak, fejleszti a személyiséget. Testmozgásnak is kiváló. A kacagás belső kocogás néven is ismert. Növeli az egészséges önbizalmat, kibontakoztatja a játékos teremtő-képességet. 

Forrás: 
zoldujsag.hu
0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel