Meggy

Szedd magad meggy - Frissített adatok

Jelentős figyelmet érdemel ez a szemet gyönyörködtető, mélybordó és emellett rendkívül jó ízű gyümölcsünk is. A legkorábbi meggy június elején érik, de akadnak olyan fajták is, amik érési idejüket csak június végén érik el. Sok gazdaságban pontosan azért ültetnek különböző fajtájú meggyfákat, hogy a szüretelési időt meghosszabbíthassák.

A magyar gyümölcsnemesítők kiváló eredménye az, hogy a magyar meggyfák világszinten is nagy elismertségnek örvendenek, elsősorban a nagy fajtaválaszték és a kiemelkedő minőség miatt. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-meggy
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Meggyes lepény

Ági receptjeit nagyon szeretem, mert nagyon finomak. Mindenkinek megmutatja, hogy gluténmentesen is lehet finom ételeket készíteni. Emlékszem, hogy 5 évvel ezelőtt, amikor Balázs fiammal belekezdtünk a GFCF diétába, milyen nehéz volt megfelelő recepteket találni. Egy kezdő diétázónak kezdetben nem könnyű olyan ételt előállítani, ami egészséges és még finom is. Köszönöm Ági ezt a finom receptet is. /verebedit/

 Meggyes lepény gluténmentesen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Kókuszos-meggyes muffin csokireszelékkel

A muffin az egy olyan édesség, ami jöhet bármikor. A nagylányom már önállóan is meg tudja sütni ezeket, csak egy baj van vele... nem szeret elmosogatni utána. Mondtam is neki, csak akkor süthetsz, ha utána nem marad mosatlan. Azért így is neki szokott állni. Aki szereti a jó kókuszosat, az feltétlenül próbálja ki. A párom baracklekvárt is kanalazott rá.

Kókuszos-meggyes muffin csokireszelékkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A meggy gyógyhatásai

A fás szárú meggy Kisázsiából és a Balkánról származik. A csonthéjasok - így a meggy is - kemény magját húsos terméshéj veszi körül. A gyümölcshúst pedig hártyás vagy bőrszerű héj.

Forrás: 
http://www.angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/nepi-praktikak/a-meggy-gyogyhatasai-.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Mérget eszünk a zöldséggel

Vizsgálatok szerint az import zöldség-gyümölcs rendre szennyezettebb a hazainál. A magyarral sokszor szinte „biót” veszünk, de mire figyeljünk a külföldinél? Vásárlási tippek az FN.hu-n.

Forrás: 
http://www.fn.hu/zold/20091006/merget_eszunk_zoldseggel/?hirlevelkatt=2009-10-07
0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel