Méreganyagok

Mérlegen a mindennapi mérgeink

A falvak éjszakája programsorozat keretében második alkalommal rendeztek üzemlátogatásokat és országos biogomba napot Fülöpjakabon, Gyöngyösi Sándor biogomba termesztő telephelyén. A két nap alatt több mint ezer látogatót fogadtak, akik az előadások meghallgatása és az üzemlátogatások után biztosan mérlegre tették a mindennapokban előforduló mérgeket és az egészségüket. 


Forrás: 
http://felegyhazikozlony.eu/sa_hirek/i_kisterseg_27/i_merlegen_mindennapi_mergeink_8646/t_Kist%C3%A9rs%C3%A9g%20-%20M%C3%A9rlegen%20mindennapi%20m%C3%A9rgeink/index.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A salátafélék nitráttartalma

A zöldségfélék az egészséges táplálkozás kiemelten fontos részét képezik, ezen belül a saláták fogyasztása örvendetesen nő. A saláták táplálkozási értékei közül legjelentősebbek a rostok, az ásványi anyagok és a vitaminok, de sokan tartanak attól, hogy magas nitráttartalmuk káros lehet az egészségre. 

Forrás: 
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=798%3Aa-salatafelek-nitrattartalma&catid=279%3Aeletmod-egeszseg&Itemid=127&lang=hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Tavaszi méregtelenítés Epermamival - 15. nap (05.07.)

Ébredés, 2 óra 20 perc, király! Egyre jobb! Vajon mi lesz a csúcsom? Bár, tegnap sem voltam fáradt, este 10-kor kapcsoltam ki a gépet, így olyan nagy baj nem lehet… Szerencsére azért vissza tudtam párszor szundikálni, közben meg jöttek-mentek a gondolatok a fejemben. Az egyik vissza-visszatérő az volt, hogy vajon hogy lehet, hogy nem érkeznek hozzászólások a blogom alá? Egyáltalán van, aki olvassa, vagy magamnak írok?  

Nem akarok korán kelni!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Tavaszi méregtelenítés Epermamival - 13. nap (05.05.)

A tegnapi kaja kipakolás a Mamáéknál bezavarhatott kicsit… azt álmodtam éjszaka, hogy kétpofára zabálom a húst, és közben arról győzködöm magam, hogy nem gáz, csak én tudom, majd nem mondom el, nem írom meg Nektek! Jézus, hát élmény volt felébredni, mit ne mondjak! 

HÚST ennék

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Gyerekruhákban talált méreganyagokat a Greenpeace

Immunrendszerre, szaporítószervekre, hormonrendszerre káros anyagokat talált a Greenpeace világmárkák gyerekruháiban. Magyarországon és még 24 országban vizsgáltak meg 82 ruhát.

mergezo_anyagok_gyerekruhakban

Forrás: 
http://www.origo.hu/itthon/20140114-gyerekruhakban-talalt-mereganyagokat-a-greenpeace.html?sec-1
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A testápoló termékekben lévő mérgező vegyszerek bőrallergia "járványt" okoznak

Legyen óvatos az arckrémekkel, samponokkal, folyékony szappanokkal és más testápoló termékekkel, amiket megvásárol és használ. Ezek közül nyilvánvalóan sok tartalmaz egy vegyszert, amit – ahogy néhány szakértő nevez – bőrallergia „járvánnyal" és más bőrbetegségekkel hoznak összefüggésbe. 

Egy bőrgyógyászati beszámoló bizonyítja, hogy a Methylisothiazolinone nevű tartósítószer, röviden MI, az utóbbi években az ekcéma és bőrallergiák számának jókora emelkedéséhez vezetett. 

A szerzők a felügyeleti szerveknél ennek az adalékanyagnak a betiltásához folyamodnak. 

dove01A MI, amelyet hosszú ideje sok mindennapi testápolási termékben használnak, mint baktériumok és egyéb kórokozók elleni anyag és mint adalékanyag mérgező parabénokhoz – az Egyesült Államokban és Európában a felügyeleti szerveknél mint nem mérgező és biztonságos anyag szerepel. De a gyakorlati felhasználása a való életben mást mutat: számos jelentés létezik komoly allergiás és egyéb negatív reakcióról ezzel a vegyszerrel való érintkezés kapcsán. A helyzet oly mértékben ellenőrzésen kívülre került, hogy néhány bőrgyógyász az összetevő használatának azonnali beszüntetését kérvényezi.

Forrás: 
http://info.kopp-verlag.de/medizin-und-gesundheit/gesundes-leben/ethan-a-huff/giftige-chemikalien-in-koerperpflegeprodukten-verursachen-eine-epidemie-von-haut-allergien.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Betiltották a NIVEA reklámját, mert túlságosan megfiatalították a modellt

Mindenki tisztában van azzal, hogy a reklámokban és a magazinok címlapján szereplő modellek külseje nem igazán tükrözi a valóságot. Ez sajnos tény, ám a legtöbbször azért odafigyelnek arra, hogy retusálás ide vagy oda, ne sokat csaljanak – bár még így is becsúszik egy-egy baki. Úgy tűnik, ezt az utóbbi években már igen komolyan is veszik, ugyanis a legújabb NIVEA reklámot betiltották, mert a benne szereplő 60 év feletti hölgyet jó húsz évvel fiatalabb nővé varázsolták. Persze egy ránctalanító reklámban. 

Forrás: 
http://divany.hu/tejbenvajban/2013/08/31/betiltottak_a_nivea_reklamjat_mert_tulsagosan_megfiatalitottak_a_modellt/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Palackposta a léböjttáborból - péntek/szombat

Sziasztok!

Jelentem, a pénteki nappal megkezdődött a V.I.P. léböjttábor első huszonnégy órája. 

megkezdodott_a_meregtelenites

Valiékkal már csütörtök este megérkeztünk, hogy tartsunk egy kis tereprendezést. Hamar elment az idő, bennem pedig csak reggel tudatosodott, hogy előző este elfelejtettem módszeresen kiélvezni a rágás minden pillanatának élményét.  Hiba volt, hisz egy darabig nem lesz benne részem.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Tavaszi méregtelenítés Bettyvel - Bevezető

Szia!

Már itt-ott ejtettünk szót arról, hogy a 2013-as nagy tavaszi méregtelenítő kúrát én fogom az idén nyilvánosan megcsinálni. Talán emlékszel még, hogy tavaly márciusban Antal Vali volt a kúra vezetője. Ha szeretnéd visszaolvasni az élményeit, akkor itt megtalálod a napi beszámolóit.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Már az ENSZ és a WHO is elismeri, hogy mérgeznek minket

Minden eddiginél alaposabb felmérés készült a környezetünkben lévő veszélyes anyagokról. Hogyan kerülnek a szervezetbe, milyen betegségeket okozhatnak, és hogyan kerülhetjük el a leggyakoribb fajtáikat? Átnyálaztuk az ENSZ Környezeti Programja és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közreadott jelentést.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130222-enszjelentes-a-hormonrendszert-megzavaro-szintetikus-vegyuletekrol.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Évek óta nem festettem a körmöm

(avagy a szépségért szenvedni, az oxigénért ültetni kell - I. rész)

Ráadásul hetek óta halasztom egy érdekes cikk elolvasását, és most eljött a határidő... A kikerülési stratégiám briliáns volt, elöntött az érzés, hogy addig nem tudok dolgozni (!), amíg nincsenek kifestve a körmeim. Kezet áztat, körömágybőrt eltávolít… ú, belevágtam! Sssssz… nem baj, megéri, mindjárt szép leszek… Mehet rá a lakk. Miközben szárad (szakszerű mozdulatokkal legyezek 1 méteres amplitúdóval fel-alá, hogy hamarabb száradjon), kinyitom a cikket a lakásban található növények levegőtisztító hatásáról. Vajon mik pontosan az illékony szerves vegyületek? És miért kutatott a NASA közönséges szobanövényeket?

Forrás: 
http://greenpeace.blog.hu/2012/11/16/evek_ota_nem_festettem_a_kormom
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A méregtelenítő kúra hatalmas átverés lenne?

Egyszerű pénzszerző trükk a méregtelenítő kúrák nagy része – véli Zacher Gábor toxikológus. Gajdos Gábor természetgyógyász árnyaltabban látja a helyzetet.

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20121115_meregtelenito_kura
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Óvatos méregűzés

Az oldal rendszeres olvasóinak nincs sok újdonság a cikkben, de nekem nagyon jó egy orvostól is "hallani" a méregtelenítésről. Ezt azoknak is meg lehet mutatni, akik szerint a méregtelenítés csak egy újabb divathóbort. 

Forrás: 
http://www.patikapenztar.hu/hirlevel/1207/medicina.pdf
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy újabb Biszfenol-A veszélyforrás...

Itt egy újabb biszfenol-A veszélyforrás. Az átlag ember viszonylag keveset érintkezik pénztárblokkal, de jó tudni, hogy ez az érintkezés nem teljesen veszélytelen. Ha vásárlás után valaki nem mosna kezet, amit kizártnak tartok, gondolom a cikk hatására nem fogja elmulasztani.
 
Tartalom:bpa_.jpg

Forrás: 
http://www.origo.hu/tudomany
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Naponta 500 mérget kenünk magunkra

Egy most közzétett felmérés szerint a nők mindennap közel 500 fajta különböző, gyakran rákkeltő anyaggal borítják be a testüket különböző krémek, kenőcsök, illatszerek és alapozók formájában

TOKIÓ-BUDAPEST - Nem gondoltam volna, hogy a kozmetikumok ennyi káros vegyi anyagot tartalmaznak, pedig a reklámok szerint a kozmetikumok minden cseppje friss, természetes és egészséges. Mostantól megnézem, mit kenek magamra - riadt meg a legújabb kozmetikai hírek hallatán Fődi Brigitta (22). 

Forrás: 
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/naponta-500-merget-kenunk-magunkra-2005121
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel