Tavaszi méregtelenítés Bettyvel - Bevezető

Szia!

Már itt-ott ejtettünk szót arról, hogy a 2013-as nagy tavaszi méregtelenítő kúrát én fogom az idén nyilvánosan megcsinálni. Talán emlékszel még, hogy tavaly márciusban Antal Vali volt a kúra vezetője. Ha szeretnéd visszaolvasni az élményeit, akkor itt megtalálod a napi beszámolóit.

meregtelenites-bettyTartalom:

Elhatározásom története

Tény és való, hogy beterveztem ezt a kúrát a férjemmel, de február elejéig teljesen abban a hitben éltem, hogy majd szépen csöndben, kettecskén megcsináljuk a nagy mumus kúrát. Miért tartom mumusnak?

 1. mert ilyen hosszú ideig még soha nem csináltam tisztítókúrát. Időnként 1-2 napos gyümölcsnapot, barnarizsnapot már beiktattam évekkel ezelőtt, de ilyen nagy, komplett kúrára még soha nem vállalkoztam.
 2. mindenkinek van valami parája, nos nekem a méregtelenítő kúrától van félszem. Ne kérdezzétek miért, ezt én sem tudom. Alapvetően nagyszerűen elvagyok a bionomos életmóddal, de amint befészkeli az agyamba magát az a gondolat, hogy ettől és ettől a naptól nekem kúráznom kell, kiver a víz, és halasztgatom. Így gondolom már értitek, hogy miért tolódott április elejére az időpont.

Mindig találtam valami kifogást:

 • "Még hideg van, fázom, nem kívánom a nyers, hideg salátákat, a leveket."
 • "Még nem gyűjtöttem össze minden hozzávalót."
 • "Jön a Húsvét, nem foszthatom meg a férjem a húsvéti sonkától és a nagymamik hetedhét országra szóló kocsonyájától!" :)
 • "Vannak fontosabb dolgok is: Most a Bionom napra kell koncentrálnom és amúgy sem szeretném, ha a rendezvény idejére esne a kúrám (na itt jön be az a közmondás, hogy "Ember tervez, Isten végez", mert bizony pont beleesik az újonnan kitűzött Bionom Fesztivál napja (április 20.) a méregtelenítő kúránk idejébe)"
 • "Kell ez nekem? Végül is, tök jól érzem magam a bőrömben!"

Nos, ilyen gondolatok kísértettek állandóan, és próbáltak eltántorítani. Egyébként a férjem meglepően higgadtan kezelte a nagy méregtelenítés gondolatát, és ha rajta múlott volna, akkor már márciusban tisztulunk. De ebben a témában én hordom a nadrágot, így rám hagyta a dolgot, hadd vívjam meg magammal. Egyetlen egy kikötése volt, hogy lehetőleg ne húzzam el nyárig, mert akkor Ő már sörözni akar. Így hát számoltam, kitanulmányoztam a holdállásokat, és végül megszületett az április 4.-i időpont.

Visszatérnék ahhoz, hogy tulajdonképpen hogyan esett rám a választás, hogy én vezényeljem le a nagy tisztítókúrát.

Megsúgom, mindez teljesen véletlen történt (véletlenek márpedig nincsenek!), mert az eredeti forgatókönyv szerint Niki lett volna a kúra háziasszonya.

Nos, a történet úgy kezdődött, hogy Dr. Komáromy Hedvig eljött bemutatkozni az egyik pénteki szerkesztőségire, mivel ekkor már szó volt arról, hogy elkezdjük vele a közös munkát. Láthattuk, hogyan zajlik a doktornő által tartott biorezonanciás diagnosztizálás és kezelés. Ekkor még úgy volt, hogy Niki csinálja meg a nyilvános "szereplést" az antalvali.com-on, ezért rá egy hétre megbeszéltek egy időpontot, amikor is a doktornő "beméri" Nikit és összeállítja a személyre szabott kúráját. Azonnal felcsillant a szemem, és én is vállalkoztam a mérésre. Így esett, hogy a következő héten összejött a három grácia (Vali, Niki és én), és alávetettük magunkat a diagnosztizálásnak. A mérés megkezdése után egy órával kiderült, hogy "Niki köszöni szépen jól van", ugyanis a Shang-gungnak valamint a Civirsh! gyakorlatoknak, no meg a bionom életmódnak köszönhetően, most nincs szüksége a szervezetének ilyen jellegű fizikai tisztulásra.

meddig-nyomod-el

Majd következtem én. Izgatott kíváncsisággal foglaltam el Niki helyét, majd néhány perc múlva a kíváncsiságom átment meglepődésbe és a vizsgálat végére tudtam, hogy az Égiek nem véletlen irányították így az eseményeket, ugyanis egyértelmű volt, hogy nagyon-nagy szükségem van a tisztulásra. És akkor Vali kimondta azt, amitől rettegtem:

"Jó, akkor Betty fogja megcsinálni a nyilvános méregtelenítő kúrát!"

Kész, függöny lement, túl sok(kos) információt kaptam aznapra!

Kíváncsi vagy rá, hogy mit állapított meg nálam a doktornő?

Először is feltérképeztük, hogy milyen esetleges hiányok vannak a szervezetemben. És itt kezdett el leesni az állunk, ugyanis kiderült, hogy  B2-, B6-, F- vitamin, valamint jelentős ásványi anyag és több, mint 40%-os aminosav hiányom van, annak ellenére, hogy odafigyelek az életmódomra és mindig szedek ezt-azt a Bionom kínálatából. A doktornő ekkor már sejtett valamit, mert egyből a bélrendszerben kereste a probléma gyökerét. Igaza lett! Egyértelműen látszott, hogy érzékeny vagyok a gluténra és a tejfehérjére, valamint kevésbé tolerálja a szervezetem a répacukrot. Innentől kezdve számomra is világossá vált a helyzet, mivel tisztában vagyok vele, hogy milyen felszívódási zavarokat és gyulladásokat okoznak az allergén ételszármazékok.

A szivárgó bélszindrómának köszönhetően zavart szenvedett a zsíremésztésem, a szénhidrátemésztésem (ezért van az, hogy nagyon gyorsan felugranak rám a plusz kilók), és az allergizáló anyagok miatt a sejtes immunválasz sem működött nálam. A szerveket vizsgálva egyértelműen a bélszakasz és a vénák területe volt a legérzékenyebb, valamint a tüdő, a medence és a térd esetében jelzett elváltozást a gép.  A medencémet és a térdemet időnként érzem is, sajnos a futás igénybe veszi ezen testrészeimet. Mivel a tejfehérje bontás nem működik jól esetemben, így az sem volt meglepő, hogy fehérjét találunk a vizeletemben, és a vérem könyörög a tejfehérje mentes étkezésért.

A savbázis egyensúlyt vizsgálva, enyhén savas kémhatás állt fent, de egész jól haladok a lúgosabb irány felé.

Hát, röviden ennyit a fizikai oldalról. Most esetleg joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy, aki önmaga is binomos életet él, és tudja, hogy mit, hogyan és mikor kell szednie, annak, hogyan lehetnek ilyen problémái?

Jó a kérdés!

Valójában azért nem derültek ki ezek a dolgok mindez idáig, mert nem volt semmi komoly tünetem, egész jól éreztem magam, pont ezért nem éreztem késztetést egy ilyen vizsgálatra. Maga a doktornő is csodálkozott azon, hogy a vitamin-, és ásványi anyag hiány ellenére, hogyan lehet ilyen dús a hajam, erős a körmöm, és miért nem vagyok látványosan rosszul. Nagyon egyszerű a magyarázat, ugyanis a teljes értékű táplálkozás és a bionomos étrendkiegészítők segítettek némileg kompenzálni a hiányokat és a rossz közérzetet. Tehát  ebből is látszik, hogy nem hiába toltam magamba a "csodaszereket", de hosszú távon mégis csak az jelenti a megoldást, ha kipucolom a szervezetemből a salakanyagokat, tehermentesítem az immunrendszerem, és kerülöm az allergizáló élelmiszereket. Esetemben a glutén és a tejfehérje tartalmú ételeket.

Hazafelé jövet rendesen el voltam kenődve, kellett néhány nap, míg megemésztettem a hallottakat. De, szerencsére nem vagyok az a sokáig szomorkodó típus, így hamarosan számba vettem az új lehetőségeket.

Itthon - mintegy visszaigazolásként - újra áttanulmányoztam a biorezonanciás mérés eredményeit. Meglepően jól diagnosztizált a doktornő, ugyanis a legtöbb hiánytünet apró jelei mind megmutatkoztak nálam, főleg az arcomon. Nem óriási dolgokra kell itt gondolni! Például az orr és szemöldök körüli enyhe bőrhámlás B2-vitamin hiányra utal(hat). A bőrgyulladás (seborreás dermatitisz, ekcéma) B6-, és F-vitamin hiányt jelez(het). A vizes orrfolyással a szervezetem a túlzott fehérjétől szeretett volna megszabadulni.

Nem véletlen szoktuk mondani, hogy érdemes a bőrünk jelzéseire külön odafigyelni, hiszen itt-ott néhány pattanás, egy kis hámlás, bőrszárazság, vagy némi bőrpirosodás mögött sokkal több van, mint azt gondolnánk. Ha belülről nem kezeljük magunkat, akkor hiába használjuk mi a világ legtisztább bio krémjét, hisz csak annyit érhetünk el, hogy adott esetben nem súlyosbodik a bőrünk állapota. A megoldást a személyre szabott, átfogó méregtelenítő kúra és az étrend hozza meg.

Mivel jól ismerem a Bionom Biobolt termékeit, így nem okozott gondot, hogy összeválogassam magunknak a célzott termékeket. Természetesen, a biorezonanciás mérések alkalmával, Komáromy doktornő segíteni fog mindenkinek összeállítani a kúrájához, és az adott egészségi állapotához leginkább passzoló termékcsomagokat.  Ha nem tudnál eljutni a doktornőhöz vagy a szakértőnkhöz, akkor nagyon fontos, hogy első körben térképezd fel a szervezetedet, és figyeld meg, hogy mely szerveidben, szervrendszeredben észlelsz hibát!

Nálunk egyértelműen a bélrendszer tehermentesítése és regenerálása, az immunrendszer erősítése, és a vérkeringés javítása a fő szempont.

Ez alapján készítettem el a bevásárló listámat. A hozzávalók egy részét már korábban beszereztem, és elkezdtem fogyasztani, valamint a glutén-, és tejfehérje mentes diétát is igyekeztem tartani. Igaz, hogy a sajtok, a tejföl és a szép kis tönkölykenyerem kicsit hiányzik időnként, de kárpótol mindezért, hogy az enyhe hasi nyomás és a puffadás szinte 3-4 napon belül megszűnt. Mostanra pedig végre begyógyult az orrom tövében levő kipirosodott rész, valamint az orcáimon levő bőrszárazság is szépen javul. Ez a minimális "tisztulás" éppen elég volt ahhoz, hogy kiélesedjen a szervezetem jelzőrendszere. Ugyanis észrevettem, hogyha úgy hozza a sors, hogy mégis eszem egy kis gluténos élelmet, másnap reggelre a szám körül hámló foltok jelennek meg. Bőrünk egy csodálatos "műszer", mely azonnal jelzi a belső problémákat.

Na, de most már nem untatlak tovább, íme a nagy bevásárló listánk, melynek alapját a kíméletes máj-epe tisztítókúra adta.

A kivastagított termékeket választottam ki magunknak, de természetesen bármelyiket választhatod a csoportokból. Hallgass a megérzéseidre!

Bélflóra támogatás

Ez a méregtelenítő kúra egyik legfontosabb része! Ugyanis beszedheted a világ legjobb étrendkiegészítőit, hatóanyagait, de ha nincs rendezve a beleid állapota, akkor nem fognak felszívódni, vagy nem annyi fog felszívódni, mint amire szükséged lenne. Így pedig a méregtelenítő hatás sem fog úgy működni, ahogyan kellene. Ha antibiotikumot szedtél, akkor különösen fontos helyreállítani a bélflórád, a megfelelő szimbiotikumokkal. A szimbiotikumok (pre-, és probiotikumok egyben) olyan anyagok, amelyek bejuttatják, letelepítik, kolonizálják és szaporítják a bélbaktériumokat.

Szimbiotikumok:

 • Emóció: örök kedvenc, e nélkül nincs tisztítókúra:-)
 • Szimbiotikus fermentpatron: mostanában barátkoztam meg vele. Mivel nagyon ritkán iszunk gyümölcsleveket, emiatt nem került be a repertoárunkba. Viszont nagyon gyorsan javultam tőle, és rájöttem, hogy kifejezetten szeretem a több napos gyümölcs-, vagy zöldséglé pezsgős, murcis ízét. Mindig előre gyártom, hadd érlelődjön.
 • Gyöngy-Méz-Koktél: a biztonság kedvéért rendeltem, ha netán szükség lenne egy kis lazulásra:-) Nem mellékesen, májregeneráló és emésztésjavító. Persze mértékkel, és csak a léböjt utántól!
 • Probiotic Colon: a kúra kedvéért iktattam be. Minden évben csináltunk belőle egy szettet, most újra itt az ideje.
 • Mézes almarost
 • Fermentált levek

Prebiotikumok:

 • Prebiotikus rost-koktél: a tavalyi év slágere, legalábbis nálam. Az elmúlt évben 8 kilótól szabadított meg. Vacsora helyett is kiváló, és nagyon jót tesz az emésztésnek.
 • Csicsóka csoda: édes nyalánkság, azonban kiemelkedő élettani hatása van. Érdemes már a kúra előtt elkezdeni a szedését, ugyanis megelőzhetőek vele a vércukor ingadozások. Ha problémád van a cukoranyagcsere háztartásoddal, akkor pedig kötelező!

nem-vettem-figyelembe
A szervezet feltöltése

Fontos, hogy a szervezetedet előkészítsd a méregtelenítésre oly módon, hogy feltöltöd magad tápanyagokkal. Visszautalnék a bélflóra állapotához. Ha esetleg mégis jó a felszívódásunk (sajnos a civilizált társadalmakra ez nem jellemző), de gyenge és tápanyaghiányos a szervezetünk, akkor a méregtelenítés alatt fáradtak, levertek leszünk, és akár rosszullétek is előfordulhatnak.

Tehát nélkülözhetetlenek a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és az enzimek, melyeket az egész tisztítókúra ideje alatt érdemes fogyasztani, ezáltal tudjuk elkerülni a rosszulléteket és a visszamérgeződést.

Béltisztítás és parazitairtás

Ha a bélflóra visszaállítás, és a feltöltés megtörtént, csakis akkor jöhet a béltisztítás és a parazita írtás.

A sav-bázis egyensúly beállítása

Itt nem azon van a hangsúly, hogy lúgosítani kell, hanem azon, hogy beálljon a szervezetünkben a pH egyensúly. A túllúgosodás épp olyan káros, mint az elsavasodás.

Olyan szereket érdemes választanunk, melyek nem egyoldalúan lúgosítanak, hanem egy ún. balance-ot hoznak létre, azaz megszüntetik a savasodást kiváltó okát.

Máj-, vese- és nyirokrendszer tisztítás

Az érhálózat és a keringési rendszer kipucolása

A szövetek sejtszintű méregtelenítése

A nehézfémek, és petrolkémiai gyógyszermaradványok kitisztítása a kiválasztó szerveken és a bőrön keresztül.

A méregtelenítés egyik sarkalatos része, ugyanis a legtöbb tisztítókúra nem fektet elég hangsúlyt a sejtszintű méregtelenítésre, pedig a nehézfémek nagyon szeretnek a sejtekben elraktározódni.

 • Huminiqum
 • Canadian Essence tea
 • La pacho tea
 • Manju
 • Algák (főleg az AFA és a Chlorella alga) A Creation-Recreation algakészítményben mindkettő megtalálható. Érdekes módon az utóbbi hónapokban rendkívül rákívántam az algákra. Az okos szervezetem jelezte, hogy túl sok bennem az emésztetlen fehérje, és segítségül hívta az algákat, mivel az algák rendkívül jó tisztítók és fehérjebontók. Nem véletlen emlegetjük, hogy hallgass a belső hangodra, mert mindig tudja, hogy mire van szükséged!
 • Nyírfanedv
 • Fekete retek
 • Korianderes méz

A szabadgyökök lekötése antioxidánsokkal

A szabadgyökök szabad elektronnal rendelkező molekulák, amik szabad elektronokat keresnek a szervezeten belül. Sajnos a méreganyagoknak sokkal több szabad elektronjuk van, mint a hasznos anyagoknak, és ha nem odaillő anyagot köt be a sejtbe, akkor az egész sejtszerkezetet elkezdik rombolni. Szerencsére vannak olyan anyagok, amelyek szabad elektronnal rendelkeznek, és összekapcsolódva védik a sejtet. Ezek az ún. antioxidánsok, amelyeknek nagyon-nagy szerepük van a méregtelenítés során, hiszen ilyenkor rendkívül sok méreganyag képes felszabadulni.

Az immunrendszer erősítése

Az eddig felsorolt termékek közül szinte mindegyik pozitív hatással van az immunrendszerre, de mivel nálunk kiemelten fontos a sejtes immunválasz erősítése, így betettem a nagy kedvenceimet a kúrába. Ha bármilyen allergiád van, akkor érdemes ezek között is válogatnod.

A bőr méregtelenítése

Mivel bőrünk az utolsó gát, amin keresztül megszabadulhatunk a méreganyagoktól, így nem szabad megfeledkeznünk ennek a méregtelenítéséről sem, hacsak nem akarunk a méregtelenítést követően még hónapig pattanásosak, ekcémásak lenni. Teljesen normális jelenségnek tekinthető, ha a kúra ideje alatt belobban a bőrünk, vagy pattanások, mitesszerek, pirosló foltok jelennek meg rajtunk. Ez annak az eredménye, hogy a bőrünk is erőteljes méregtelenítésre képes, és a bőrfelszínre kerülő méreganyagok irritálhatják a bőrünket. Ez azonban el fog múlni! A kérdés az, hogy mikor. Jó hír, hogy ha célzottan segítjük a bőr tisztulását, akkor minimális bőrtüneteink lesznek, sőt, a kúra végeztével úgy érezzük majd magunkat, mintha 10-20 évet fiatalodtunk volna.


A legerősebb bőrméregtelenítő hatású kozmetikumok:

Testápolás:

Masszász- és fürdőolajok:

Hajápolás:

Arcápolás:

Teák

Már említettem korábban, hogy a máj-, és epetisztító teakeverékek hatékonyan segítik a tisztulást, és nem utolsó sorban nagyon finomak. Ezen  teák közül bármelyiket beillesztheted a méregtelenítő kúrádba. Érdemes többet is beválogatni, mert mindegyik picit másképp hat, és lelkileg is ráhangolnak a tisztulásra. Símogatják a lelkedet, ami jólesik majd a kúra alatt.

Íme az én választásom:

mergetelenites_2013_9Remélem, hogy ezen összefoglalóval segítségedre lehettem, és könnyedén ki tudod választani a méregtelenítő kúrádhoz szükséges alapanyagokat.

Húsvétkor még csaphatsz egy nagy habzsi-dőzsit, de utána készülj a tisztulásra!

Jövő héten találkozunk!

Betty


5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Hozzászólások

Korábbi levelem után érdeklődöm

Sziasztok!

Erdeklodnek, hogy megkaptatok-e egy eleg hosszu levelem... kb 1-2 hete irtam es nagyon nagyon varom a valaszt :( remelem nem veszett el,mert eleg sok termekkel kapcsolatban erdeklodtem es leirtam a tortenetem ...

Koszonom, ha raneztek vagy rakerestek !

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kérdés-válasz

Szia Dóri!

Itt találhatod rá a választ, vagyis inkább az újabb kérdéseket...

Szóval én várom a válaszaidat, szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Megtaláltam :)

Kozben megtalaltam es irtam is oda..koszonom Kinga :)

Értékelés: Nincs

Étrendkiegészítők a méregtelenítő kúrához

Draga Segitokesz Csapat !

Rengeteget olvaslak itt bennetek kulonbozo temakban valo hozzaszolasaitok es valaszaitoknal, es szeretnek segitseget kerni toletek.
Ket het mulva erkezem haza, jelenleg tobb problemam is van, es szeretnem ezt a meregtelenitest vegig csinalni.
A problemaim ugy gondolom a laktoztol, glutentol alakultak ki, bar orvoshoz mar egy ideje nem jarok, mert ezekre is magamtol kellett rajonnom...egy kerdes meg kozben, mivel az alkoholtol mergezesi tuneteket produkalok, mar egy fel pohar bortol is, az is lehet gluten es laktoz erzkenyseg miatt? Biztosan az alkohol lebonto enzimeimmel is problem van, az erdekes csak az, hogy ez egy masfel eve alakult csak ki :/
Szoval szeretnem a meregtelenitest megcsinalni (egy megfelelo idopontot aprilis 20 utan tudnatok ajanlani? mi szerint valasszak kezdest?) es ezeket a termekeket valogattam ki: Emocio, Csicsoka Csoda, Enzymix, La Pacho tea, Ghassoul, Grapefruitmag csepp, Talptapasz es a Reggeli kasa.
A borom,l egfokeppen az arcom es azon a homlokom, ami ramaty allapotban van, rengeteg fajo es rikito piros rugy ekesit nem csak tavasszal :( Tejet mar legalabb egy eve nem fogyasztok es a lisztet is jo fel eve kerulom, fokent salatat eszem koretkent, es nagyon sok burgonyat, amirol most olvastam, hogy szinten nem egeszseges nagy banatomra :/ cukor sajnos csoki formajaban gyakran a porondon van, alkoholt viszont szinten nem fogyasztok.
Az emesztessel voltak gondjaim, de egy ideje helyreallt, viszont nogyogyaszati problemaim is vannak es gyogyszert is szedtem korabban. Nagyon szeretnem megcsinalni a meregtelenitest, viszont a beontesen is gondolkodtam (bar sem a beontest sem a kurat nem csinaltam meg sosem) ...az mikor lenne celszeru a kura mellett, előtt..?

Kb 2 hete rendeltem a Bionombol egy Reishi teafaloajas ecsetelot az arcomra, ami egyelore meg nem volt hatasos :( es egy dr Hauschka korrektort, amit imadok, viszont kevesnek bizonyul,l ehet inkabb egy jol fedo BB krem kellene, mivel nagyon latszanak a pottyeim. Tudnatok ajanlani?

Elore is borzasztoan halas vagyok a valaszotokert es segitsegetekert !!
Koszonom!
 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

További kérdések...

Szia Dóri!

Kicsit írj kérlek részletesebben a panaszaidról, hogy érdemben tudjak neked segíteni!

Miből gondolod, hogy a glutén és a laktóz volt a ludas a panaszaidban? Ezekkel kapcsolatosan semmilyen orvosi vizsgálatod nem volt? Milyen panaszaid voltak, vannak (beleértve a nőgyógyászatit is!) Milyen gyógyszert szedtél korábban, mire szedted? Fogyasztasz kész/félkész ételeket? 

Várom a válaszaidat! Szép estét neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A történetem..

Elnezest,nem kaptam ertesitot es nem vettem eszre a kapott valaszt !!

Koszonom !

2012 ota erzem ugy,hogy laktoz erzekeny lettem,mivel minimum 1 litert fogyasztottam hol kaveval hol magaban hol muzlivel hol etkezest kicaltva vele egy buta fogyokurakent es iszonyatosan kipattogtam,amitol borzaszto onertekelesi problemaim lettek mivel rengeteg borgyogyasznal maganklinikan es orvosnal voltam,akik mindenfele dragabbnal dragabb kremet es lemosot irtak fel persze semmit nem ertek,senki nem mondta h az etkezesemen valtoztassak aztan a hasam is rendetlenkedett,ezert hagytam abba a tejet es kezdett tisztulni az arcom.

Kicsit kesobb ujra elkezdtem kipattogni es a hasam megint nem volt jo bar tejet nem fogyasztottam,es mivel sokat olvastam addig rola hogy a laktoz osszefugg a glutennel marmint erzekenysegi szinten kovetkezhet egyik a masik utan igy elhagytam a glutent amennyire csak tudtam es ismet javult a helyzet. Orvoshoz mar elvbol nem megyek mert sosem segitenek sajnos.

Tobbfele fogamzasgatlot is szedtem,mivel a menzeszem nem volt mindig pontos es sokkal tovabb tartott mint az atlag,igy az orvosaim mindig ujabbat irtak fel. Sajnos kiderult hogy van egy fertozesem is,amire a legujabb nogyogyaszom nagy meglepestesemre teafaolajas irrigalast irt fel es azt mondta ne merjek gyogyszereket szedni..szoval o az eddigi legjobb nogyogyasz szamomra :) remelem ez a resz hamar rendezodik az eletemben..

De kozben panikrohamaim is lettek..eddig ket nagyobb volt amire a hazi orvosom a..n p..t irt fel ami szinten osszezavarta a verzesem es mar nem szedem,mivel nogyogyaszom azt mondta h azonnal hagyjam abba es legkozelebb egyeztessek vele mielott barmit beveszek. A panikrohamok ritkan jonnek elo hala az egnek..kb fel eve volt az elso.

Az alkoholra szinten erzekeny vagyok..korabban ha szorakozni mentem nem okozott semmifele gondot elfogyasztani par pohar italt..viszont mostmar egy pohar bortol mergezeses tuneteket produkalok es mar ketszer lett infuzio a vege..masfel eve nem iszom mar azota nincs ezzel baj,de ha ragondolok is majdnem ramtor a panik.

Jelenleg az arcom borzalmas allapotban van,a homlokom van tele hatalmas pottyokkel aknekkal amik nagyon lassan es tuzpirosan gyogyulnak. 

Azert gondoltam a meregtelenitesre mert az is eszembejutott hogy jelenleg is tisztul a szervezetem hisz sok karos dolgot elhagytam mar,de ez igy tul lassu folyamat es az arcom sinyli meg..szeretnek magamon segiteni.

Ja..es bb kremet vagy alapozot is szeretnek rendelni ha ajanlanatok egyet :) dr hauschka korrektorom van toletek de kevesnek bizonyult ..tudtok ajanlani?

Nagyon koszonom !!

Értékelés: Nincs

Pattanások, hormonális panaszok és a méregtelenítés

Szia Dóri,

Mielőtt elküldesz egy levelet nekünk ki kell jelölnöd, hogy kérsz értesítést a válaszról és akkor a rendszer küld egy automatikus értesítőt számodra.

Az átfogó méregtelenítés előtt nagyon fontos, hogy feltöltsd magad ásványi anyagokkal és vitaminokkal és csak utána vágj bele a kúrába! Lehet most inkább a feltöltésre, életmódváltásra  kellene koncentrálnod és később a méregtelenítő kúrába fogni.

Fontos lenne orvosi vizsgálatokkal kideríteni az ételallergiákat, intoleranciákat, panaszaid miatt gasztroenterológiai, allergológiai, külön cöliákia kivizsgálást és ételintolerancia tesztet is lehetne elvégezni. (Ez utóbbi nem! az allergia vizsgálat, TB keretein belül nem végzik).

Ezekre azért van szükség mert a kezeletlen, ki nem derített problémák komoly betegségeket is okzhatnak, és más diétát igényel egy gluténintolerencia, mint egy cöliákia! Mivel diétázol ezt feltétlenül közöld a vizsgálatok előtt, mert befolyásolhatják az eredményt! Vali Allergia sorozatának 1-2-3 részét a rejtett gluténintolerancia  és az ételérzékenység, szivárgó bélszindróma   hozzászólást is olvasd el! 

Ha az orvosoktól kaptál esetleg szteroidos krémeket akkor jó ha tudod, hogy a szteroidos krémnek nagyon komoly mellékhatásai lehetnek. A patikában kevert krémek, fürdetők stb.  a "mindenmentesek is"! kőolaj alapúak (paraffinum liquid/paraffin/mineral oil, wax stb. néven) ezért ne használd őket! A hatóanyag kereső segítségével ellenőrizni tudod az összetételüket=INCI. Ha nincs rajta akkor kérj részletes tájékoztatást a gyógyszertárban és érdemes a többi kozmetikumodat is ellenőrizni, mert azok is okozhatnak bőrpanaszokat!

Búcsú a fogamzásgátlótól - hezitálóknak olvasói történet alatt rengeteg tanács van arra vonatkozóan, hogy mit lehet tenni/szedni a fogamzásgátló elhagyása után, hogy hamarabb kitisztuljon a test. Most nagyon megéri az akciós Erdei medvehagymás pástétomot venni és abból csinálni egy kis tavaszi kúrát.

BB krémnek a Biola Zöld tea hidratáló nappali arckrémjét kipróbálhatod, de ne azt várd tőle, mint a káros anyagokkal telepakolt agyonreklámozott cuccoktól. Érdemes Betty tanácsait is megfogadnod a felkenésével kapcsolatban. Keress fel egy Biola kozmetikust aki szakértő ápolásban részesítene, és tud az  aktuális bőrállapotodnak megfelelő készítményeket javasolni. Vannnak a Biolának olyan termékei is amiket csak szakképzett Biola kozmetikusok használhatnak. Biola-Dr.Ganolife termékcsaládja nagyon jó gyulladásgátló hatásal bír érzékeny bőr esetén is.Szétnézhetsz a többi pattanásokra való terméknél is.

Dekorkozmetikumokat  akár sminktanácsadás, sminktanfolyam keretein belül is kipróbálhatod. A smintanfolyamról élménybeszámolót, rövid videót is találsz.

Intim fertőzésekre, hüvelyfolyásra, candidára is találsz több átfogó cikket itt az oldalon a belső kereső segítségével. A menstruációs panaszaiddal kapcsolatban  a Hormonok harca - hormonális problémáink okai írás is segítségedre lehet.

Pánikrohamaid miatt jó lenne szakembert felkeresned, egy hozzáértő tapasztalt kineziológus, családállító, pszichológus is sokat segíthet.

Írj majd a fejleményekről, és persze akkor is ha lennének még kérdéseid !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Koszonom a gyors valaszt

Koszonom a gyors valaszt :)

..a meregtelenites akkor mikor lenne aktualis? Az az igazsag, hogy mar egy ideje probalom felkesziteni magam ra, jelenleg kulfoldon vagyok es kis idore megyek haza, igy nagyon szeretnem most rendbe tenni magam ilyen szinten, hogy megkonnyebuljek legalabb a sok meregtol :/ es mivel szeretnem a meregtelenitest megcsinalni (egy megfelelo idopontot aprilis 20 utan tudnatok ajanlani? mi szerint valasszak kezdest?) ezeket a termekeket valogattam ki: Emocio, Csicsoka Csoda, Enzymix, La Pacho tea, Ghassoul, Grapefruitmag csepp, Talptapasz es a Reggeli kasa. Ezek nem lennenek elegendoek szamomra jelenleg? 

Es meg kineztem magamnak a halpastetom kurat ..azt irja kivezeti a toxinokat,de hormonszabalyzo is. meregtelenites elottre akkor ez nekem optimalis is lenne feltoltes gyanant is, igaz? Azt olvastam 9x30g van egy csomagban..akkor most ez 9 napra elegendo? 15-36napot irt kura szeruen..de akkor ez az egy adag ami ugy van negnevezve higy Halpastetom kura (4950.- )az csak 9 napra eleg?

Kozben arra gondoltam, hogy ha szerintetek kesobbre kellene halasztanom a meregtelenitest, akkor egy halpastetom kurat csinalnek ( ha megirjatok hogy az hany adag es hany nap mert nem volt tiszta ez a resz teljesen, mert a megnevezes ugye halpastetom kura, de ugy tunt az nem elegendo egy kurahoz). ez rendbetenne a hormonhaztartasom es a szervezetembol a toxikus anyagokat is kiuritene, emelle szednek enzymixet az etelontoleranciara es borpanaszokra. Az arcomra a rozsa-hidrolatumot es a Biola bb zoldteas kremet neztem ki. Ehez a kombohoz az en esetemben mit szoltok?

Meregtelenites mikor legyen? 

Ja..es a beontesen is agyalok,bar meg sosem csinaltam..azt a halpastetom kura elottre terveztem..az ugy jo lenne?

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Dóri méregtelenítéséhez segítség

Szia Dóri!

Összemontázsoltam a kérdéseidet egy hozzászólásba, így jobban átlátható.

A Halpástétom nagyon alkalmas a nagy méregtelenítés előkészítésére, ebből 36 napos kúrát célszerű végezni, azaz 4 db (4x9 szett) kiszerelés szükséges a teljes kúrához, minden nap egy tégely halpástétomot kell elfogyasztani. Sajnos, átmenetileg a halpástétom nem rendelhető, így ezt most nélkülöznöd kell.

Detti is írta már, hogy mindenképp érdemes előtte a szervezetet ásványi anyagokkal/vitaminokkal feltölteni. Erre kiválóan alkalmas például a Huminiqum, a New Chapter Every Women, a zöldagyag, a Cormin por stb. Ezek közül érdemes válogatni.

Ezeket a kúra előtt már 1 hónappal is elkezdheted szedni és fontos, hogy a kúra ideje alatt is folyamatosan szedj legalább egyfélét ezekből!

A homlokon megjelenő gyulladt pattanások valóban utalhatnak emésztési/felszívódási zavarokra, ezért az Emóció és az Enzymix valóban jó válastásnak bizonyul. Az Emócióból érdemes 2x30 ml-t fogyasztani egy jó darabig (reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt), az Enzymix-ből pedig minden étkezés előtt kb. fél órával célszerű bevenni. A csicsóka készítmény szintén jótékony hatású a vastagbél baktériumai számára, erről itt írtunk korábban.

Egy bélpucoló készítményt még mindenképp hozzátennék. Az útifűmaghéj kiválóan alkalmas erre a feladatra, és még az érzékeny, irritált bélfal esetén is biztonsággal használható. Ez folyamatosan is alkalmazható, nagyon jó rostforrás. Elsősorban a reggeli/délelőtti órákban célszerű elfogyasztani (akár a kásába is keverheted), fontos, hogy napközben elegendő mennyiségű folyadékot igyál (70ml x testsúlykg.), mert a hatását csak így tudja kifejteni (a talptapasz használatakor is fontos a sok folyadék!) 

A felsorolásból hiányolom az Omega-3 zsírsavakat, valamint a D3-K2 vitamint. Ezeket kúrától függetlenül is napi szinten érdemes fogyasztani. És, egy immunrendszer támogató készítmény is lényeges lenne, pl. Bioconnect vagy a gyógygombák (ganoderma, cordyceps, Immun Assist) közül valamelyiket.

Az április második fele még alkalmas a tavaszi méregtelenítő kúra elvégzésésre, azonban, ha valami okból kifolyólag nem jönne most össze, akkor ősszel is elvégezheted. 

Hormoháztartás harmonizálására kiváló a maca és a Ciklusbarát krém. A maca adaptogén, azaz hosszabb idő kell mire kifejti a hatását, viszont szuper tápanyagbomba, és támogatja a mellékvesekéreg hormonjait is, ami sajnos a mai kor emberénél nagyon igénybe van véve (pl. stressz). 

A glutén-, és állati fehérje mentes táplálkozást ettől függetlenül is érdemes folytatnod, a Boszorkánykonyhában rengeteg jobbnál jobb receptet találsz.

Arcápolásra jó választásnak bizonyul a Biola zöld teás BB krém, a rózsahidrolátum és heti 1-2 alkalommal a Ghassoul pakolás. Arra figyelj, hogy a BB krémet csakis nappalra használd, éjszakára ne! Éjszakára a Biola Gyöngyvirág krémét is használhatod, vagy esetleg valamilyen bázisterméket (shea vaj, argán olaj stb.).

Én a helyedben most mellőzném a beöntést, inkább a tápanyag feltöltésre, a helyes étkezésre/életmódra koncentrálj!. Az útifűmaghéj és a csicsóka kíméletesen pucol.

Ha bármi kérdésed van még a kúrával kapcsolatban, jelentkezz!

Értékelés: Nincs

Halpástétom

Koszonom szepen a reszletes es gyors valaszt.

Meg annyit kerdeznek, hogy mikortol lesz elerheto ismet a Halpastetom... es a kura utan akkor vegezhetem-e a meregtelenitest?
Szeretnem a halpastetommal kezdeni es mellette a maca-t fogyasztani, majd a meregtelenitesnel a korabban kivalasztott termekeket plusz az arcapolashoz valokat.


A beontest azert terveztem, mert ugy gondoltam, hogy a vitaminok sem tudnak ugy felszivodni, mig nincs szamukra erre valo felulet vagy hely... ugy gondoltam hatasosabb lenne... tevedtem?

(halpastetom,maca,ghassoul,la pacho tea, csicsoka csoda, enzymix, talp tapasz, reggeli kasa, rozsa-hidrolatum, bb biola zoldtea krem)

Koszonom elore is :) 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Hol történik a felszívódás

Szia Dóri!

Sajnos nem tudom megmondani, mikor várható a Halpástétom érkezése, erről az árusító helyet kérdezd meg, hiszen ez itt egy tanácsadói felület, mi árusítással nem foglalkozunk.

Ha nem áll rendelkezésre, nem érhető el a Halpástétom, ne keseredj el, Erdei pástétommal is szép eredményeket lehet elérni! A macát ez mellett szintén fogyaszthatod! Azt azonban fontos tudni, hogy a pástétom kúra nem váltja ki a vitaminok, ásványi anyagok szedését!

A felszívódás az előbélből és legfőképpen a vékonybelekből történik. A vékonybél lumenéből a vénás vérrendszeren keresztül és a bélbolyhok centrális nyiroktörzsén keresztül jutnak a keringésbe a különféle anyagok, vegyületek. A beöntéssel a vastagbél egy részét, leginkább pedig a végbél utolsó szakaszát tudod megtisztítani, így a vitaminok felszívódására ilyen módon nincsen hatással. 

Az arcápoláshoz való termékeket már most is elkezdheted használni!

Írj bátran, ha lenne még kérdésed!

Szép estét neked!

Értékelés: Nincs

Májöblítő turmix fokhagyma nélkül?

Sziasztok!

Idén elhatároztam, hogy ismét belevágok a méregtelenítő kúrába (utoljára 5 éve csináltam). A legnagyobb probléma számomra a fokhagyma és a szag, amit egész nap magamból árasztok. 

Legutóbb is nagyon kellemetlen volt a munkahelyemen, most azonban állandóan ügyfelekkel kell találkoznom, ahol a fokhagymás lehellet nem elfogadott. 

Van valami más lehetőség a fokhagyma pótlására? Esetleg ha este eszem meg az jó? 

Előre is köszönöm a válaszotokat. 

Üdvözlettel: 

MÁgnes

 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fokhagyma szaga

Szia! 

A fokhagyma nélkülözhetetlen a méregtelenítéshez. Ha gondot okoz a szaga, szerintem készíts belőle kivonatot, a receptet itt találod. A kivonatnak nincs olyan erős szaga. 

Értékelés: Nincs

Fokhagyma tinktúra szedése

Köszönöm, elkészítem!!

Este is be lehet venni? 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fokhagyma tinktúra adagolása

Szia!

A tinktúra adagolását a Csodás fokhagyma című cikkben találod,  ha a májöblítő turmixba teszed, gondolom azt reggel kell meginni. 

Értékelés: Nincs

A fokhagymát megehetem este is?

Köszönöm a cikk linkjét és a gyors válaszokat!

Értem, hogy nagyon fontos, nem akarom kihagyni, csak az nem világos még, hogy bevehetem-e a fokhagymát / vagy a tinktúrát este, tehát nem a reggeli májöblítő turmixszal?

Van esetleg valaki, aki így próbálta már? Én azt gondolom, hogy a fokhagyma hatása ugyanaz reggel is, mint este, de lehet, hogy valamiért nem így van? 

Még egyszer köszönöm :)

MÁgnes 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Fokhagyma éhgyomorra!

Szia Ágnes!

Mind a  fokhagyma, mind a tinktúra esetében  lényeges az éhgyomorra történő bevétel, ami leginkább reggel, felkelés után valósítható meg- ezért javasoljuk a májöblítő turmixszal való elfogyasztást! A parazitaölés-féregűzés így lesz igazán hatásos! A bőrön keresztül párolgó fokhagymaszagot ellensúlyozhatod, ha közvetlenül a turmix elfogyasztása után elrágcsálsz egy kis darab fahéjkérget! Az összerágott darabkát nyugodtan le is nyelheted! Ez semlegesítit a fokhagymaszagot, valamint a hasnyálmirigy működésére és az emésztésre is jótékony hatással van!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Napozás méregtelenítés alatt

Szabad-e napozni a méregtelenítés alatt?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Méregtelenítés és napozás

Méregtelenítés során nem ajánlom a napozást, mert nem tudni, hogy a bőröd által kiválasztott méreganyagok hogyan reagálnak az erőteljes napfényre, az UV-re. ha mégis napra kell menned használj, vegyszermentes tiszta természetes napozószereket. Ebből bőven van itt választék. Nekem a Biola homoktövises napozója  az egyik nagy kedvencem.

A méregtelenítés után lehet elkezdeni ismét napozni, szépen fokozatosan.

 

Értékelés: Nincs

Kamutgríz a felvezető diétában?

Ízre szinte ugyanaz mint a rendes gríz, mégis zongorázni lehet a különbséget. Nekem az jutott eszembe először, miközben burkoltam befele, hogy selymes és könnyű. 

Kérdésem: felvezető diétán vagyok a léböjt táborra, nem vagyok diagnosztizált glutén érzékeny, (de lehet, hogy az vagyok, csak nem járok orvoshoz) belefér-e a gluténtartalma ellenére ebbe a diétába

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Kamutgríz a méregtelenítés alatt.

Szia Dudaskat!

A kamutgríz glutént tartalmaz, éppen ezért én a méregtelenítés ideje alatt egyáltalán nem javaslom a fogyasztását.  

A levezető szakaszban sem fogyasztanék gluténtartalmú ételeket, de erről a szakaszról majd kapsz további felvilágosítást a Léböjt táborban

Értékelés: Nincs

Kamutgríz

Kedves Edit!

Köszönöm a gyors választ.  Akkor most visszatartom magam ettől a finomságtól.

Értékelés: Nincs

Canadian essence adagolása, méregtelenítés

Sziasztok, még egy kérdésem lenne.

A canadian essence tea (3x21g van egy dobozban)

Használati utasítás azt írja hogy egy zacskó (tehát 21g) teát 1.25 liter vízbe teszünk. (a tea elkészülte után 1 literre kell pótolni a vizet ami közben elfőtt)

A tea napi adagolása 30ml.

Akkor ebből az egy liter kifőzött teából kell meginni 30ml-t, ugye jól értem? 

Tehát akkor az egy liter kifőzött tea napi 30ml-rel számolva  33 napra elég. Ez létezik? Egy hónapig lehet inni a megfőzött teát? Vagy nagyon hülye vagyok és teljesen félre értelmezem? :) Most számolom az adagokat hogy miből mennyit kell rendelnem, de itt egy picit elakadtam:)

Nagyon köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Canadian Essence tea

Szia Nutiandi, kérlek, olvasd el figyelmesen a tea leírását, amiben ez szerepel:

Adagolás: reggel és este üres gyomorba

 • egészség megőrzésként 30 ml/nap,
 • betegség után 60 ml /nap,
 • súlyos betegség esetén kiegészítésnek max. 120 ml/nap,
 • gyerekeknek 4 éves kortól max. 30 ml/nap,
 • méregtelenítéshez 1-2 x 60 ml/nap

Mivel Te méregteleníteni fogsz, így a legalsó adagolás érvényes Rád. Ennek fényében sokkal gyorsabban el fog fogyni a tea, ettől függetlenül elég egy dobozzal venned. Nagyon fontos, hogy az elkészített teát hűtőben tárold!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Méregtelenítés alatt csoki?

Köszönöm az összes fontos infot (a többi témával kapcsolatban is) 

a teánál ezt az utolsó sort most látom először, lehet elkerülte a figyelmemet:)

Így is pár napig tárolni kell a kifőzött teát, ezekszerint ez nem probléma (hűtőben)

Már csak egy utolsó kérdés- csokifüggő vagyok. Nem édes íz hanem kifejezetten CSOKI. A méregtelenítés alatt semmiképp nem lehet enni még olyat sem amiben egyáltalán nincs cukor?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Attól függ, milyen csokit :)

Pár napig hűtőben tárolható ez a tea.

Cukor és tejmentes csokoládét fogyaszthatsz a méregtelenítés alatt (kivéve a léböjti szakaszt persze ).

A Chox drops, a Hot Chox, vagy akár kakaóbab elrágycsálása belefér a kúrába, de házi csokit is készíthetsz Okos édessel, vagy stéviával.

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés szakaszai

Sziasztk,

nagyon sokat olvastam a méregtelenítéssel kapcsolatban, de egy dolog még mindig nem teljesen tiszta.

A következőképpen vannak leírva a szakaszok:

"Fontos, hogy a szervezetedet előkészítsd a méregtelenítésre oly módon, hogy feltöltöd magad tápanyagokkal" (emocio, Huminiqum, longovital..)

"Ha mindez megtörtént, akkor elsőként a gyomor és a belek állapotát kell helyrehozni,"

"majd ha mindez megtörtént, akkor jöhet a béltisztítás és a parazitaölés." (emocio, gyöngyméz koktél, grape vital...)

"Ha ezen is túl vagyunk, akkor jöhet a máj és a vesék kitisztítása, illetve a keringés és az ér-nyirokérrendszer kipucolása, és a vértisztítás." (goji berry, máj és epetisztitó mézkoktél...)

"A következő lépés a szövetek sejtszintű méregtelenítése" (canadian essence tea, la pacho, kék alga...)

A kérdéseim a következők lennének:

Meddig tart egy-egy szakasz? Honnan tudom hogy kész vagyok az egyikkel és jöhet a következő?

A szakaszoknál felsorolt fogyasztandó termékek (vastagon szedettek) mindegyikét kell fogysztani, vagy elég közülük egy-kettő?

Ezeket a szakaszoknak megfelelő sorrendben kell fogyasztani vagy egyszerre mindent? (és mennyi ideig?)

És ha már elkezdtem írni, akkor még a következőt szeretném megkérdezni.

Ezeket a termékeket gondoltam megrendelni a méregtelenítéshez:

Huminiqum kapszula, méz almarosttal, emóció, canadian essence,goji juice, nyírfanedv, szőlőmag mikroőrlemény, szinbiotikus fermentpatron, zöld lötyi, longo vital, utifűmaghéj, grapefruitmag kivonat, omega 3 halolaj, creation-recreation, chox drops csokoládé, immun assyst 247, méregtelenítő tapasz.

Nem lesz sok egy kicsit? 

Van ezek között olyan amit nem lehet egy időben fogyasztani?

És van-e esetleg olyan ami kiváltható barnaköles porral (pl reggeli kásába?) vagy zabkorpával? Lehet-e ezeket fogyasztani a méregtelenítés alatt, esetleg kiváltható-e velük valami? (pl.  útifűmaghéj helyett zabkorpa).

Nyírfanedv helyett esetleg nyírfacukor???

Miért nem lehet nyáron méregteleníteni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Nyári méregtelenítés

Azt kifelejtettem tegnap a válaszomból, hogy ha nyáron méregtelenítesz, fokozottan kell rá ügyelni, hogy kerüld (főleg az erős!) napsugárzást (a bőrön át távozó méreganyagok, esetlegesen kialakuló májfoltok stb miatt). Ha ezt gond nélkül meg tudod oldani, csak akkor vágj bele, ellenkező esetben várj vele inkább őszig.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Felkészülés méregtelenítésre

Szia!

Egy kicsit leegyszrűsítve a folyamatot:

- a kúra egy felvezető szakasszal kezdődik, amely alatt feltöltjük a szervezetünk készleteit, és felkészítjük a néhány napos léböjtre, olyan módon, hogy elkezdünk adalékanyagmentesen, gluténmentesen, illetve ezen candida-kúra szabályainak megfelelően étketzni. Elkezdjük reggelente inni a máj-epe-veseöblítő turmixot.

- következik a böjti szakasz (ha először méregtelenítesz vagy böjtölsz, akkor 3 nap elegendő, plussz előtte és után 1-1 "átmenetes nap" - nyers zöldség-gyümölcsevéssel. Gyakorlott méregtelenítők minden alkalommal, fokozatosan növelhetik a böjti napok számát).

- a levezető szakasz zárja a kúrát, amire nagyjából ugyanazok az étkezési szabályok vonatkoznak, mint a felvezető szakaszra, de itt már apránként elkezdhetjük visszavezetni (mértékkel) a táplálkozásba a húst, a  tejtermékeket stb. A "beszednivalókat" továbbra is alkalmazzuk.

Ami fontos, hogy már a kúra megkezdése előtt elkezdhetjük szedni a magas vitamin-antioxidáns-ásványianyag tartalmú kiegészítőket, a probiotikumokat, sőt  érdemes is ezeket végig szedni. A gyógygombákat, halolajat szintén.

A felvezető szakasz minimum 2 hétig tart, ha nem áll be a napi háromszori székelés, akkor tovább is.

A grapefruitmag-olajat ne fogyaszd egyidőben a fermentált kiegészítőkkel (Emóció, mézes rost, fermentpatron), teljen el közöttük 1-2 óra.

A nyírfacukor, és a nyírfanedv két különböző dolog, nem válthatják ki egymást. Mi a nyírfacukor (egy cukoralkohol) fogyasztásást nem igazán pártoljuk hosszú távon meg főleg. Édesítésre méregtelenítés alatt csicsókasűrítményt, vagy a stéviát (a zöldet, nem a fehér por, illetve nem a folyékony) javasoljuk, utána mehet a méz, aszalványok, minőségi kókuszvirágcukor is. A  nyírfanedv pedig egy tápanyag-bomba-ital, melyenk méregtelenítő hatása is van, többek között - én nem hagynám ki.

Zabkorpa, barnaköles is mehet, de az útifűmaghéjat azért nem hagynám ki, hisz kíméletesen, de hatékonyan tisztítja a beleket.

Méregteleníthetsz nyáron is, ha neked akkor alkalmasabb.

Átfogó méregtelenítéshez nem sok, amiket felsoroltál, szépen összeválogattad (sőt, ha mondjuk fennáll már valamilyen egészségügyi probléma - például emésztési nehézségek, hormongubancok - akkor erre külön oda kell figyelni). Olvasgasd tovább Betty összefoglalóját, a táblázatokból majd azt is láthatod, hogy ő mit, mikor, és hogyan kezdett el szedni.

Az ajánlott készítményekből természetesen nem szükséges mindegyiket szedni, 1-2 termék elegendő, ha jól vannak összeválogatva. 

Ha még mindig bizonytalan vagy, bejelentkezhetsz személyes terméktanácsadásra  Nikihez

Kitartást a kúrához!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Többször próbáltam már

Köszönöm szépen! :) Többször próbáltam már időpontot foglalni, (hennázáshoz is) most a link alatt is amit megadtál, de semmi. Megjelenik a táblázat de sehova nem lehet kattintani. Egyetlen napnál látom kiírva a "lefoglalva" jelzőket, de se arra, se semelyik másik napra nem lehet rákattintani. 

Értékelés: Nincs

Időpontok foglalása

Szia nutiandi!

Időpontot csak akkor tudsz foglalni ha a zöld mezőben látod az időket (pl: 8:00-8:25). Fehér mezőkre vagy Lefoglalva mezőkre nincs időpont, de van ahol csak akkor tudsz időpontot foglalni ha már kifizetted az árát, ez mindig fel van tüntetve. Tanácsadásonként változik a foglalható napok és idők száma, általában az adott hónap időpontjai vannak feltüntetve. Ha mégsincs foglalható időpont  (mindig hamar elfogynak) akkor nézz rá később (most amikor írom nincs foglalható időpont a terméktanácsadásra és a hennafestésre). Ha valaki időben lemondja a foglalt időpontját akkor zöldre=foglalhatóvá válik.

Értékelés: Nincs

Puffadás

Szaisztok! 

Nem tudom jó helyre írok-e, de idén anyukámmal közösen vágtunk bele a méregtelenítésbe, ő először én harmadszor. De neki sajnos nem indult meg a tisztulás, sőt azt mondja rossz a  közérzete fel van puffadva a hasa. Iszik eleget azzal nem lehet baj, és a turmixba is maximumra emelte az olajat és semmi hatás, a szokásos napi egy széklet van. Huminiqum, útifűmaghéj, zöld löttyi, méz almarosttal szűzbogűnccsal, emóció és teák vannak amit fogyasztunk, és persze a táplálkozás. Mozog is emellett. Van valakinek ötlete mi lehet a baj?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Méregtelenítés

Kedves Ajnal!

Nem ismerem Édesanyád jelenlegi állapotát, de érdemes lehet megpróbálnia, hogy reggel éhgyomorra megiszik legalább fél liter felforralt, majd langyos-melegre visszahűtőtt citromos vizet (gyorsan, pár percen belül).

Reggel és este meleg ételt fogyasszon (meleg kása, meleg leves pl.)

Tegyen a pocakjára meleget, akár gyömbért is reszelhet rá, amit betekerhet folpack-kal, arra egy kellemes takarót, míg piros nem lesz a bőre...

Ihat többször emóciót is, amikor érzi a puffadást.

Remélem, mihamarabb túllendül ezen az állapoton.

Niki

Értékelés: Nincs

Fokhagyma intolerancia

Sziasztok! Szeretnék belevágni a méregtelenítésbe, de ma megcsináltam a Food Detective tesztet, ami a fokhagymára is pozitív lett. Az a kérdésem, hogy hagyjam-e ki emiatt a fokhagymát a reggeli turmixból?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Fokhagyma intolerancia?

A Food Detective a keresztallergiákat is jelzi. Érdemes lenne Hatvani Galinával kiértékeltetni a tesztet, hogy biztosra mehessünk. Szerintem ez csak egy komprommitáló tényező. Egyelőre hagyd ki a turmixból...

Egyébként mennyire lett Pozitív?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Méregtelenítés segítségkérés

Sziasztok! Évek óta szemezgetek a méregtelenítéssel, nagyon szeretnék idén tavaszon belevágni. Szerettem volna eljönni ingyenes konzultációra, hogy ott megbeszéljük, de mivel Erdélyben élek, nem olyan egyszerű. A méregtelenítést egyrészt babavárásra  való felkészülés miatt szeretném, másrészt mert csokicisztám van mindkét petefészkemen, krónikus hüvelygyulladással küszködök évek óta, és gondolom a hormonrendszerem sincs toppon. Ja és tavaly egy bioenergetikával foglalkozó hölgy azt mondta, hogy el vannak dugulva a petevezetékeim, ami teljesen elképzelhető az alhasi gyulladások  miatt. Nőgyógyász ezt még nem erősítette meg, nem volt erre vonatkozó kivizsgálás, először megpróbálnék adni egy esélyt a teherbeesésnek.

Évek óta több- kevesebb bűnözéssel bionóm módon táplálkozom, mindent amit eszek házi (tojás, hús, tejtermék). A méregtelenítéshez szükséges termékek közül kiválasztottam néhányat, kérlek erősítsetek  meg, hogy rendben lesz így, mi az ami még nélkülözhetetlen lenne a fenti problémákat figyelembe véve. Én a következőket rendelném: Emóció, Huminiqum, Cannadian essence tea, Útifűmaghéj, Nyírfanedv, La pacho tea, Szőlőmag microőrlemény, Maca por (ezt már iszom egy ideje), Méz almarosttal.

Ezekből egy-egy adagot tudnék rendelni, az kitart a méregtelenítés alatt? Mit kellene még hozzátegyek, esetleg elvegyek? Végigolvastam  mindhárom nyilvános méregtelenítést, útközben  még merítek onnan ötleteket, de először is az alap  kiegészítőket szeretném megrendelni. Köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Méregtelenítéshez készítmények

Szia Kata, ezekkel a készítményekkel, és a candida diéta szigorú betartásával nagyon szépen ki fogod tudni méregteleníteni a szervezeted, és felkészíteni egy babácska érkezésére!:)

A Nyírfanedvből, Emócióból, Mézrostból nem elég egy darab a kúra végéig, kérlek nézd meg az adagolásukat, és ennek segítségével számold ki, hogy mennyit érdemes belőlük venned.

Az Emócióból pl kérdés, hogy napi 1×, vagy 2× 30 ml-t akarsz fogyasztani, ennek fényében érdemes lehet egy Fermentpatront is beszerezned, amivel meg tudod kezelni a gyümileveket, ennek segítségével olcsóbban be tudod juttatni a bacikat, regenerálni a bélflórádat.

Az Utifűmaghéjból is érdemes betankolnod, ha minden reggel szeretnéd fogyasztani...

Sok erőt, és kitartást Neked, majd írj hogy vagy a kúra alatt!:)

Értékelés: Nincs

Kiszámoltam mindent

kISZÁMOLTAM MINDENT HA CSAK AZOKAT A DOLGOKAT RENDELEM MEG AMI A KÖTELEZŐ RÉSZNÉL VAN AKKOR IS 30 EZER FT ERRE NEM TUDOK ENNYIT ÁLLDOZNI SAJNOS,AKKOR ÍGY BELE SE FOGJAK UGYE?

Értékelés: Nincs

Méregtelenítő kúrára való felkészülés

Szia irmuci!

Kérlek ne add fel! Azt javasolnám, hogy menj el az ingyenes terméktanácsadásra vagy ingyenes arcdiagnosztikára. Személyre és pénztárcára szabottan tudnak Neked termékeket ajánlani.

Addig is miinden hónapban félre tehetsz egy kisebb összeget vagy megrendelhetsz 1-1 terméket előre, így könnyebben összegyűjtheted a kúrára valót. A táplálkozásodra való odafigyeléssel is rengeteget tehetsz az egészségedért, akár elkészítheted  a kúra alatt ehető ételeket is, Boszorkánykonyhában találsz hozzá recepteket.

Méregtelenítő kúrát legideálisabb tavasszal vagy ősszel elvégezni. Sok sikert kívánok hozzá!

U.i: Kérlek ne használj csupa nyomtatott nagy betűket! Köszönjük!

Értékelés: Nincs

Köszönöm a választ !

Köszönöm a választ !

ui: elnézést a nagy betűkért

Értékelés: Nincs

Eljött a tisztítókúra ideje

Kedves Betty!

Mint szokták mondani mindennek eljön az ideje. Ezt azért írtam mert már pár éve olvasgatom itt a sok okos dolgot, de nem mélyedtem bele nem is írtam soha. Most viszont méregtelenítésre adtam a fejem. Beszereztem több mindent és szeptemberi fogyóholdkor szeretném elkezdeni.

A bevezetőben írtál a bélflóra támogatásról, feltöltésről, máj,vese stb tisztításról. Bizonytalan vagyok, hogy a szervek tisztításán még a bevezető szakasz előtt kellene végig menni vagy maga a bevezető szakasz szól erről? Vagy pl. honnan tudom meg mikor tiszta a gyomor és bél miután jöhet a parazita írtás? Az Egészségakadémián is szépen sorba le van írva mit mi után kell tisztítani, de azt honnan lehet tudni, hogy mikor jöhet a következő szerv.

Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam, de olyan zavaros még belül pedig már azt hittem, hogy sokat tudok.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Tara méregtelenítése

Szia Tara!

Azért csináljuk meg az utóbbi években nyilvánosan a nagy méregtelenítést, hogy részletesen nyomon lehessen követni mi miután jön. A fenti írásomat, egy általános összefoglalónak szántam, de ha végigolvasod a nagy méregtelenítésem huszonvalahány napját, akkor láthatod, hogy mit miután iktattam be. Az a lényeg, hogy a léböjtöt csak akkor érdemes elkezdeni, ha a napi 3 széklet megvan a felvezető szakaszban. Ez minimum 7 nap.

Egyébként ajánlom figyelmedbe Hajni ez évi méregtelenítős blogját is. Ha végigolvasod a napokat, akkor tiszta lesz a kép. Ha mégsem értenél valamit, majd kérdezz!

Értékelés: Nincs

méregtelenítés folyamata

Szia Betty!

Köszönöm a választ. Lehet, hogy nehéz a felfogásom, de valami még nem tiszta. Azt látom, hogy a léböjt szakasznál kezdted el az útifű maghéj és a Grape Vital cseppek szedését. (ez már a béltisztítás utáni parazitaölés ugye?)

De az egyik hozzászólásban azt írtad, hogy a székletek számát útifű maghéjal lehet novelni. Szóval akkor lehet szedni a felvezető szakaszban is?

Nekem ma volt a 3. napom a felvezető szakaszban. Első 2 nap volt 2x k..i ma csak 1x. Viszont egésznap szaladgáltam a wc-re hogy hátha lesz valami, de csak szél volt.

Nagyon fel voltam fújódva. Nem úgy érzem, hogy ürülnék ki hanem pomt az ellenkezőjét.

 

Értékelés: Nincs

méregtelenítés pár mondatban

Szia! Megpróbálom összefoglalni a lényeget.

A méregtelenítés 3 fő szakaszból ál:

1. bevezetés, felkészülés:

- béltisztítás: rostok (nyers zöldségek, útifűmaghéj, prebiotikus rost koktél, Méz almarosttal...stb.), sok folyadék, napi 3 széklettel már rendesen zajlik a pucolódás

- vese támogatás: sok folyadék, vese tinktúra, gyógynövények

- máj támogatás: a feloldódó mérgek, és a táplálkék emésztése is feladatot ró a májra, ezért támogatni kell már az elejéről (Méz almarosttal és szűzbogánccsal, Máj-epe tinktóra, Goji, Huminiqum, máriatövismagolaj...)

- tápanyag bevitel, hogy a méregtelenítés ne lemerítő, hanem feltöltő kúra is legyen egyben (minden bionomban található vitamin komplex, növényi kivonat, Raw Foodok, zöld lötyi, ásványi anyag komplex, omega 3 készítmény...stb)

- táplálkozási reform (ez részletesen olvasható a kúránál!)

- tüdő támogatása (légzőgyakorlatok, friss levegő, testmozgás)

- szövetek méregtelenítése (testmozgás, szauna, masszázs, bionom testápolók, sós fürdők)

- bőr méregtelenítése (bionom kozmetikumok használata, friss levegő, agyagos - iszapos pakolások...)

- parazita ölés, nehézfém eltávolítás (ehhez is találhatóak termékek a bionomban)

- lelki méregtelenítés (http://eletmodszer.com/blog/a-meregtelenites-meghatarozo-resze-amelyrol-keves-szo-esik.html)

Ha úgy érzed elkezdődött a tisztulás, minden szerved kezd megkönnyebbülni (nem gond, ha negatív tünetekkel jár!!!), akkor kezdődhet a:

2. léböjt

Minden kiegészítőt tovább szedj alatta, csak leveket ihatsz, az emésztőrendszer teljesen felszabadul, itt válik teljessé a méregtelenítés. Ha bírja valaki, akkor csinálhatja akár 1 hétig is a léböjtöt (víz, turmix, teák, zöldséglé, gyümölcslé)

3. levezető szakasz

Ekkor fokozatosan térsz vissza az étkezésre, továbbra is fogyasztod a kiegészítőket. A bevezetőben megadott táplálkozást folytatva azt is elérheted, hogy meg tudsz maradni a bionom (egészséges) táplálkozásnál.

Ha valakinek speciális egészségügyi problámája van, akkor erre irányuló plusz kiegészítőket kellene szedni. De a kúra után is el lehet kezdeni ennek a problémának a "kezelését" (pl. hormonális, érrendszeri, gyulladások)

Remélem tudtam segíteni! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Kérdés méregtelenítéssel kapcsolatban?

Szia nagyon új vagyok ezért ha butaságot kérdezek elnézést! A bevezető szakasz az meddig tartson? Az alatt milyen táplálkozás javasolt?

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés bevezető szakasza

Kedves Irmuci!

Először is .  Buta kérdés az nincs, nyugodtan kérdezz. A méregtelenítés pontos leírását itt olvashatod el.

A kérdésedre a válasz: "A fenti táplálkozást addig kell folytatni, amíg a napi 3 széklet nincs meg, de ha megvan, akkor is legalább 1 hétig. Azaz minimum 1 hétig tartjuk a fentieket, de ha ezalatt nem sikerül napi 3 székletet produkálnunk, akkor addig folytatjuk, amíg meg nincs a 3 széklet."

 A táplálkozási javaslatot is pontosan elolvashatod a fenti link alatt.

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan.

Értékelés: Nincs

Köszönöm hálás vagyok minden segítségért

Köszönöm, hálás vagyok minden segítségért!

Elolvastam mindent, akkor ha jól értem 7 nap a böjt előkészítő  szakasz, de minimum napi 3 székle, ha ez nincs addig kell ezt a szakaszt folytatni, amíg ez be nem következik? Utána jön a 5 napos böjt utána 7 nap a böjt törő szakasz? Vannak olyan termékek, amit már a méregtelenítés előtt 4 héttel javasol Vali szedni ez nagyon fontos vagy hétfőtől elkezdhetem -e nélkül is? szerintetek?

Abban kérnék még segítséget, hogy mik azok amik kötelezőek: készítményekre, vitaminokra, teákra gondolok a kúra alatt? Amit Vali cikkjében olvasok a kötelező résznél az mindenképpen kell, ugye?

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés alatt "kötelező" készítmények

Az előkészületek nem ártanak, de akár hétfőn bele is vághatsz.  Azonban a kötelezően írt készítményeket valóban "kötelező" lenne szedni, hogy kellően támogasd a tisztulást.

A blogban leírt kötelező készítmények egytől egyig a lehető legjobban támogatják a méregtelenítést. Segítik a máj, a bél tisztítását, de ezentúl egészen sejtszintig segítik a tisztulás. Ha egyenként elolvasod a termék leírásokat, akkor te is láthatod, hogy ezek mennyire fontosak.

Értékelés: Nincs

Hol találom a kérdéseimre a választ?

Sziasztok!

Új vagyok, hol találom a kérdéseimre a válaszokat?

Értékelés: Nincs

Válasz a kérdéseidre

Kedves irmuci!

Fentebb olvashatod, megjelentettem. Az oldalon a hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, hanem az ügyeletes/felelős tanácsadónők jelentetik meg és válaszolnak is rá. 

Ha bármi kérdésed van, írj nyugottan.Anikó

Értékelés: Nincs

A MÁJ-VESE EPE ÖBLÍTŐ

A MÁJ-VESE EPE ÖBLÍTŐ TURMIXHOZ MIND A HÁROM FAJTA OLAJ KELL A MÁRIATÖVISOLAJ A LENNMAGOLAJ A TÖBBI PEDIG OLIVA OLAJ?

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Turmixban lévő olajok

Szia Irmuci, igen, mind a 3 olaj kell a turmixba!

Értékelés: Nincs

Még az lenne a kérdésem a méregtelenítéssel kapcsolatban

Még az lenne a kérdésem, a levek mellet ebben a 7 napban mennyi vizet teát igyak jelenleg 85kg vagyok?

Köszönöm a válaszokat

Ha csak ezt a méregtelenítő vese epe tisztítót végzem el és a az 5 napos böjtöt nem az akkor nem ér semmit ?Nagyon félek hogy nem tudom a 7 nap után még az 5 napos böjtöt is bírni !?

 

Értékelés: Nincs

Méregtelenítéssel kapcsolatos válaszok

A táblázatban láthatod, hogy 70 kg fölött 6,5 dl folyadékot (teát, vizet, gyümölcs- és zöldséglevet) kell inni alkalmanként.

Azt hogy érted, hogy a 7 nap után nehéz lesz? Mármint az biztos, hogy a 7 nap alatt nem leszel éhes. Hiszen itt tápanyag feltöltés is kell, enni napi 5x és sokat-sokat inni. 

A léböjttel válik teljessé a méregtelenítés. Azért enélkül is van tisztulás, de biztos, hogy nem teljes. Ha léböjt alatt éhes vagy, akkor igyál-igyál-igyál. A zöldség- és gyümölcslevek folyamatos tápanyagot fognak adni, és a vércukrodat is szinten fogja tartani (ezalatt azt értem, hogy ha csak valaki teákat, vizet iszik, az sokkal nehezebb)Anikó

Értékelés: Nincs

Köszönöm a kimerítő választ

Köszönöm a kimerítő válaszokat!! Most megint átolvastam mindent!

Arra értettem a 7 napos máj epe méregteleínítés alatt sem lehet sem tejterméket sem húst enni de utána 5 napig semmi kölest hajdinát kását sem ezért félek hogy a 7 napot is nehezen fogom bírni!! Akkor ami a táblázatban van 6.5 alkalmanként azt gondoltam az csak vagy zöldség ,gyümölcslé de akkor ez teával vizzel ennyi!

Értékelés: Nincs

Nehéz a méregtelenítés felvezető szakasza?

Hát, valóban nem lehet enni húst és tejterméket, sőt a glutént is jobb kerülni. DE, ne félj, nem fogsz éhezni. A boszikonyhában annyi jó, tápláló recept van, nézegesd. A zöldségek és a gabonák párosítása teljes értékű és tápláló, a kásákról nem is beszélve. Meg mint mondtam, olyan sokat fogsz inni, hogy kizárt, hogy éheznél. A vegánok sem éheznek, sőt... Egyébként minden fejben dől el... ha eldöntöd... meg tudod csinálni!!!

A 6,5 dl folyadék alkalmankénti mennyiség. Az, hogy ez éppen tea, gyümölcslé vagy víz, az mindegy.

Értékelés: Nincs

Bőrproblémák és méregtelenítés

Sziasztok!

Régóta fennálló bőrprobléma miatt májtisztításra lenne szükségem.

A májméregtelenítő kúrát egyelőre nem tudom megoldani,és a halpástétom kúra se jöhet szóba. Már többször voltam tanácsadáson, de még mindig fennáll a problémám.

Amit jelenleg szedek: Emóció, Zöldkagyló,Q10,Grape-Vital

Mit javasoltok,mi lenne a leghatékonyabb, és pénztárcabarát?

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Bőrproblémák és méregtelenítés

Kedves Kriszta!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mert csak ezen az oldalon tudunk Neked válaszolni.

Nem írtál arról, hogy milyen az életmódod, a táplálkozásod. Én azt gondolom: ahhoz, hogy rendbejöjjön a bőröd valóban kellene egy nagy takarítás a szervezetedben, mert így csak tüzet oltunk.

Szerintem olvasd el a fenti írást, és a Betty által felsorolt termékekből pénztárcádnak megfelelően válogathatsz.

Értékelés: Nincs

biorezonenciás állapotfelmérés

Sziasztok!

A keresőbe beírva csak tavalyi kommentekre bukkantam, ott olvastam, hogy Komáromy doktornő biorezonanciás állapotfelmérésére Lakat Böbével kell felvenni a kapcsolatot. Azt szeretném (most még csak) megkérdezni, h ez még mindig így van?

Remélm, jó helyre írtam : )

Várom válaszotokat, szép napot!

Kingus

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Felmérés

Szia Kingus!

Tudomásom szerint Komáromy doktornő még szülési szabadságon van, de ha felveszed a kapcsolatot Lakat Böbével, ő tud neked biztosat is mondani! Tehát igen, Böbi a kulcs.

Értékelés: Nincs

Böbi a kulcs

Köszönöm, akkor azt hiszem most írok Böbinek

Értékelés: Nincs

Böbi nem válaszolt

Böbi nem válaszolt Lehet, hogy elveszett?! Addig is, míg előkerül, foglaltam időpontot Varga Nikinél

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Időpont foglalás

Szuper, jól tetted Kingus! :) Írok Böbinek egy mailt, hogy vegye fel Veled a kapcsolatot!

Értékelés: Nincs

Köszönöm Epermami, ez nagyon

Köszönöm Epermami, ez nagyon kedves Tőled

Értékelés: Nincs

Tág pólusú, problémás bőr

Ezt a tartalmat átmozgattuk, itt elolvashatod.

Értékelés: Nincs
Mandula11's picture

méregtelenítés betegségekkel

Sziasztok!

Pár hónapja fokozotosan áttértem az egészséges táplálkozásra, van és volt is min változtatnom, legfőként a folyadék fogyasztás mennyiségének területén és a mozgáson.  Hosszú évek óta szenvedek magas vérnyomástól és refluxtól, rengeteg gyógyszert beszedtem már, ezért lelkileg és testileg is készülgettem a méregtelenítésre. Beszereztem a hozzávalókat és szép lassan elterveztem mindent. Mondhatjátok, ha eddig vártam, várhattam volna még fél évet, de érzem és látom is magamon, hogy a májam, vesém iszonyúan szenved, így én is. 

Kb. 10 napja elkezdtem a kúrát és a mennyiségek, időpontok tekintetében szépen ment is minden. Már az első napon minimun 5 székletem volt, leginkább hasmenés és ez így volt végig kb. a nyolcadik napig. Nem tudtam viszont mit kezdeni a kötelező gyógyszereimmel, amit az említett betegségeimre szedek. Kérdeztem tőletek, de sajnos cenrúzáztátok és nem jelent meg, nem is kaptam választ. 

Szóval úgy gondoltam, mivel ez egy méregtelenítés, megpróbálom hanyagolni a gyógyszereket. Igen ám, csakhogy ezt a szervezetem egyáltalán nem tolerálta. A gyomrom tiltakozott a rengeteg grapefuitlé ellen, az almalevet is sokallta, nem beszélve a piros gyümölcsök leveitől. Az olaj mennyisége és a fokhagyma sem tett jót neki. Folyamatosan fájt, égett, szenvedtem rendesen. A reflux miatt egyéb esetekben nekem naponta többször, keveset kell ennem, semmi savas, csak lúgos és este hat után csak víz. Szóval nem találtam meg az egyensúlyt a refluxos betegségem és a kúra összetevői között. Hogyan méregtelenítsen egy refluxos? Erre sehol nem találtam leírást az oldalatokon, bár rengeteget olvasgattam. 

És hogyan méregtelenítsem az, aki rendszeresen gyógyszereket szed, mint én? A vérnyomáscsökkentő ideiglenes elhagyása miatt elkezdett ingadozni a vérnyomásom, olykor nagyon felment. Hogyan lehet ezt kezelni a kúra alatt? Hiszen a cél éppen a tisztulás, a gyógyszerek kerülése és kiürítése a szervezetből.  

Ha nem szedem őket, előjönnek a tünetek, ha szedem, mi értelme a méregtelenítésnek?! 

És itt még nem beszéltem a léböjt részről, ami a reflux halála, hiszen semmi tápanyag nincs a gyomorban, csak a nagyrészt savas, maró folyadék. Persze nem mindenkire hat így az alma, vagy a grapefruit, ez az én személyes tapasztalatom már korábbról is. 

A végén ennek köszönhetően nem kezdtem el a léböjtöt, mert a gyomron kiakadt és egyre többször lett magas a vérnyomásom. Továbbra is kérdésem, hogy lehet méregteleníteni olyan betegségekkel, amelyekre folyamatosan gyógyszert kell szedni és speciális táplálkozás, valamint táplálékok vannak előírva, mint a refluxra? 

Megköszönném, ha ezzel is foglalkoznátok, hiszen mind a magas vérnyomás, mint a reflux népbetegség.  Nem adatik meg mindenkinek a személyes konzultáció lehetősége akár anyagiak, akár személyes akadályoztatás miatt. És hát nagyon sok ember, akit ez érint, messze lakik Budapesttől...

A nem éppen pozitív végkifejlet ellenére köszönöm, hogy rátaláltam erre az oldalra. Tapasztalom, hogy azok az összetevők, amelyeket a méregtelenítéshez rendeltem, mennyire jót tesznek az immunrendszeremnek, a vitalitásomnak, szóval folyamatosan szedem őket és szép lassan kialakul a személyes napi rutinom a nekem megfelelő folyadékokkal, élelmiszerekkel. Személyre szabtam a dolgokat, egészségesen étkezem és sokkal többet iszom, de jobban figyelek arra, hogy mit jelez a testem.  Több zöldséglé, több tiszta víz, grapefruit helyett citrom, kevesebb olaj (jelenleg napi egy kanál búzafű és olívaolaj, de ezt váltogatni fogom. Mákolaj a következő tervem a csontritkulás megelőzésére. 

Ha egyszer valaha lesz még lehetőségem nekiállni egy méregtelenítésnek, azt anyagi megfontolásból egészen biztosan ősszel teszem. Gyümölcs alig van a piacon, kivéve alma, a többi horribiliás áron. Zöldség most kezd megjelenni és hát nagyon nehéz kinyerni belőlük annyi levet, amennyi a kúrához kell, irdatlan mennyiséget fel kellene vásárolni. Maradtam a Sp..-ban vásárolt bio zöldség- és gyümölcsleveknél, mivel nálunk nincs Al.., ahol olcsóbban kaptam volna meg. Ez viszont rengetegbe került a grapefruit 4-500 Ft-os kilónkénti árával egyetemben. Persze készítettem zöldséglevet frissen is, de ez volt a ritkább. Nekem a vizet is úgy kellett vennem, mert nem futotta még víztisztítóra. Itt merült fel bennem, nyilván nagyon jó a tisztított víz, vagy ásványvíz a kúra alatt, de ha később nem áll módomban mindig ezt inni, akkor a kúra alatt van ennek értelme? Ezeket nem panaszként írom, csupán azért, ha valaki nekikezd a méregtelenítésnek, szánjon rá még a kötelező hozzávalókon kívül bőven pénzt. A kis településeken lakók, vagy akiknek nincs kertje, jóval nagyobb hátrányban vannak és nagyobbak a költségeik. Elnézést, hogy az anyagiakról beszélek, de ezeket sem lehet szőnyeg alá söpörni. 

Sajnos tovább szedem a gyógyszereimet, mert nem találok más megoldást. Talán nálam fordítva működnek a dolgok. Először be kell állítanom a személyes komfortomat az étkezésben, folyadék fogyasztásban, mozgásban, hosszabb távon kitartani mellette és szép fokozatosan próbálni gyengébb gyógyerekre áttérni, vagy orvosi felügyelet mellett elhagyni őket. Talán majd akkor jöhet a méregtelenítés, addig is egészségesen élni, élvezni annak minden formáját. Úgy gondolom, ha személy szerint megteszem a maximumot, a Sors majd adja a következő lépést. 

Addig is böngészgetem az oldalt, próbálgatom a recepteket, szép lassan változom.

Akár megjelenítitek ezt az írást, akár nem, én már megnyugodtam, hogy kiírhattam magamból a dolgokat.:)

Ibolya

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Méregtelenítés betegségekkel

Kedves Ibolya!

Nagy örömmel olvastam hozzászólásod, még akkor is, ha magát a kúrát Te (!) nem éppen sikeresnek könyvelted el. Véleményem szerint pedig nagyon is az volt! Büszke lehetsz magadra!

Ebben a bekezdésben írtad le a lényeget és válaszoltad meg saját magadnak a kérdésed: "Először be kell állítanom a személyes komfortomat az étkezésben, folyadék fogyasztásban, mozgásban, hosszabb távon kitartani mellette és szép fokozatosan próbálni gyengébb gyógyerekre áttérni, vagy orvosi felügyelet mellett elhagyni őket. Talán majd akkor jöhet a méregtelenítés, addig is egészségesen élni, élvezni annak minden formáját. Úgy gondolom, ha személy szerint megteszem a maximumot, a Sors majd adja a következő lépést."

A reflux problémákat nagyon szépen lehet kezelni a táplálkozás, az életmód átállításával, persze semmi nem megy egyik napról a másikra, időre van szüksége szervezetünknek. Ha a tünet megszűnik, akkor már bátran bele lehet vágni a méregtelenítésbe :)

A vérnyomás gyógyszerek elhagyására nem biztatlak, főleg nem hirtelen gyógyszer megvonással, mert az veszélyes is lehet! Az életmód, a táplálkozás megváltoztatásával viszont fokozatosan lehet csökkenteni a gyógyszeradagokat, majd az erősségüket is és így tovább, a környezetemben több olyan embert is ismerek, akik ezt már meg tudták tenni, természetesen orvosi felügyelet mellett! Ez is idő, sok idő - hosszú hónapok, évek...

Gratulálok még egyszer és köszönöm, hogy megosztottad velünk gondolataidat.

Ez pedig lehetne a mottód, hiszen ez a kulcs:

"Személyre szabtam a dolgokat, egészségesen étkezem és sokkal többet iszom, de jobban figyelek arra, hogy mit jelez a testem. "

<3

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Mandula11's picture

méregtelenítés gyógyszerek mellett

Köszönöm Kedves Niki ! 

Szavaiddal még több erőt és hitet adtál.   Folytatom, amit elkezdtem, egyszerűen nincs más választásom az egészségem érdekében, meg már szép lassan hozzá is szoktam a változásokhoz, hovatovább hiányoznak.:) 

Üdvözlettel: Ibolya

Értékelés: Nincs

Tisztítókúra

Kedves Bionom!

Segítséget szeretnék kérni,hogy milyen tisztítókúrákat csináljak babavárás előtt!25 éves vagyok.17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek.Pár hónapja jártam reflexológusnál aki megállapította hogy vékonybél hurutom van,most gyógyteákkal próbáljuk helyrehozni ezt (Kálmos gyökér,Tej oltó galaj)Ő azt mondta addig ne hagyjam abba a fogamzásgátló szedését.Az lenne a kérdésem hogy ezek után mivel kezdjem a szervezetem felkészítését a babára.Év vége fele terveznénk elkezdeni :)

Jelenleg csalán teával méregtelenítek már 2 hete,magas mg-ú vitaminokat szedek,oda figyelek az étkezésre,vegyszermentes kozmetikumokat használok!

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Tisztítókúra babavárás előtt

Szia Bianka!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mivel ez a cikk pont a kérdésedre ad választ!  Olvasd végig kérlek, aztán ha még lesznek kérdések, nyugodtan tedd fel! 

Egy dolog, amin nagyon meglepődtem. Azt mondta a természetgyógyász, hogy NE hagyd abba a fogamzásgátló szedését, amíg tart a méregtelenítés?! Te jó ég! Miért???!  Ha visszamérgezed magad vele, akkor mi értelme a méregtelenítésnek? 

Értékelés: Nincs

fogamzásgátló

Köszönöm, át fogom tanulmányozni!

Szerintem ő úgy érthette, hogy amíg nem hoztuk rendbe a vékonybél hurutot, addig még ne kezdjük el a babaprojektet, csak máshogy fogalmazott :)

Már tavaly abba szerettem volna hagyni, csak augusztusban egyik pillanatról a másikra az arcomat óriási aknék lepték el, azóta kutatom, hogy mi lehetett az. Bőrgyógyásztól elkezdve, nőgyógyászokon át, senki nem tudta konrétan megmondani, hogy mitől lehetett, csak mindenféle gyógyszert beszedettek velem a tünetek kezelésére. Ilyen volt pl. a roacchután, szerencsére csak 1 hónapig szedtem, miután megtudtam hogy A vitamin származék=méreg, magzatölő. Aztán mondták, hogy nem hagyhatom abba cipromix fogamzásgátlót, mert akkor visszajönnek a pattanások. De érdekes, hogy magától múlt el, nem szedtem akkor rá semmit, csak a fogamzásgátlót. Az egyik nőgyógyász azt mondta, hogy PCO, a másik, hogy nem az......Vérvételeken is voltam, persze az sem mutatott ki semmit. Nagyon el voltam keseredve, aztán találkoztam emberekkel, akik a természetes dolgoknak a hívei, és tőlük sokat tanultam ezekről, azóta is ezeket a dolgokat kutatom....így keveredtem erre az oldalra is :)

Aztán természetgyógyászhoz fordultam, és ő állapította meg, hogy a vékonybél huruttól volt.

Szóval ezért nem tudtam abba hagyni a fogamzásgátlót, de azt hiszem, a következő levelet már nem fogom elkezdeni!

Értékelés: Nincs

miket kell beszerezni?

Még annyit szeretnék megtudni,hogy a csoportokon belül a vastagon kiemeltek közül kell kiválasztanom, amit szeretnék,vagy mindent be kell szereznem?

Ami a következő cikkben van táblázat,azt kell követni,vagy hogy álljak neki?

köszi :)

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Méregtelenítést támogató készítmények

Szia B-bianka, első kérdésedre a válasz:

"A kivastagított termékeket választottam ki magunknak, de természetesen bármelyiket választhatod a csoportokból. Hallgass a megérzéseidre!"

A méregtelenítés pontos menetét itt találod. Hajrá!:)

Értékelés: Nincs

Már alig várom!

Nagyon köszi!!!!!!Már alig várom!

Értékelés: Nincs

Mivel kezdjem?

Sziasztok! 

Először is szeretném megköszönni, hogy vagytok! Egy ideje elhatároztam, hogy változtatok az életmódomon, a tucatnyi oldal közül végre rátok bukkantam, azt hiszem itt leszek a legjobb helyen, ha az egészségem érdekében szeretnék tenniyes.gif Egy picit káosz még ez a "tudomány", ezért is kérném a segítségetek, szeretném, ha ajánlanátok nekem pár terméket:)

Jobb oldali nyaki nyirokcsomóm kb. egy éve (mandulatályogom óta) gyulladásban van, megnagyobbodott, kemény. Jártam gégésznél, antibiotikomot írt fel, illetve a mandulák kivételét javasolta (meglepő módon...). Vérképet csináltattam, hematológia rendben, viszont a vizeletemben nagyon magas a baktérium, a fehérvérsejt és a laphámsejtek száma.

Általános problémám az állandó levertség, fáradékonyság, alacsony vérnyomás, illetve egy picit alacsony a vércukor- és koleszterinszintem.

Mivel a műtét után valószínűleg mindenféle gyógyszerrel tömködnek majd, mindenképpen szeretnék valami bélflóra-regenerálót beszerezni addigra, illetve a grapefruit mag kivonattal szimpatizálok elsőkörben.

Segítségetek előre is köszönöm! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Válaszok Zsófinak

Szia Zsófi! 

Üdvözöllek az oldalon, szerintem is a legjobb helyen vagy! 

Átmozgattam ide a kérdésedet, ugyanis ez a válasz nem fog menni egy-két mondatban, és nem tudom elintézni néhány termékjavaslattal.

Elég átfogó a problémád, úgy látom, erőteljesen szükséged lenne egy méregtelenítésre. Nem írtál az étkezésedről, életmódodról. Hogyan táplálkozol? Mit és mennyit iszol? Gyógyszert szedsz valamit? Szedtél előzőleg? Fogamzásgátlót szedsz/szedtél-e? Milyen kozmetikumokat használsz? Nem kell márka szerint, csak hogy tiszta-e. Vagy bármit leírhatsz, amit úgy érzel, fontos lehet. 

Baktérium- és vírusellenes készítmények a következők, rajtad áll, hogy melyiket választod: 

A gyulladásra valószínűleg a Zyflamend lesz a befutó, levertségre, fáradtságra pedig a Nyírfanedv

Viszont ha egy terméket szeretnél több problémára, akkor javaslom neked az Immun Assist 247-et, amely gyulladáscsökkentő, immunerősítő, vírus- és baktériumellenes, emellett vércukorszint szabályzó is. 

A bélflóra rendezésére tudsz választani az alábbi termékek közül: almarostos méz, szimbiotikus fermentpatron, Emóció, Supra Balance, egyéb fermentált levek. Az utóbbi három persze nem csak a bélflóra helyreállításában segít, hanem még sok másban is. Olvasgasd el a termékek alatt a hozzászólásokat, azok is sokat segíthetnek a döntésben. 

Hangsúlyozom, most itt válaszoltam a konkrét kérdéseidre, aztán ha megbeszéltük az életmóddal kapcsolatos témát, többet is tudunk segíteni. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Változások

Köszönöm szépen a válaszod, Melinda!

Általánosan jellemző az életmódomra a rendszertelenség, rohanás. Az utóbbi időben elég sokat, heti hat napot dolgozom (napi 6-8 órát), így magamra elég kevés időm marad. Étkezésem is rendszertelen, egyelőre még csak ott tartok, hogy száműztem (amennyire lehetett) az adalékanyagokkal, ízfokozókkal, tartósítószerekkel, stb. teletömött élelmiszereket, és mióta odafigyelek arra, hogy minél több élelmi rostot egyek, az emésztési gondjaim megszűntek. Minden nap eszek legalább 3 féle nyers gyümölcsöt, zöldséget. Általában ásványvizet iszok, mindig mást, többnyire alacsony ásványianyag-tartalmút, a mennyiség változó, napi 1,5 liter az átlag. Imádom a tejet, tejtermékeket, minden formában.

Fogamzásgátlót, vagy állandó gyógyszereket nem szedek, 1 hónapja írt fel a gégész egy amoxicillin és klavulánsav tartalmú antibiotikumot, amitől igazából semmi változás nem történt a mandulámmal, vagy a nyirokcsomómmal, csak még fáradtabb lettem. Sajnos dohányoztam két évig, de  egy éve leszoktam. Egyik ismerősömtől kaptam egy antioxidáns-hatású étrendkiegészítőt, melynek összetevői: hordozóanyag (dextróz), zöldség és gyümölcskeverék 38,51,% (szőlőlé, alma lé, fekete áfonya kivonat 1,5% anthocianin tartalommal, bodza kivonat 4 % anthocianin tartalommal, tőzegáfonya kivonat, banán, szőlő mag kivonat 95% proaanthocianin tartalommal, málna kivonat 4 % ellagic sav tartalommal, káposzta, répa, karfiol, zeller, zöldbab, kivi, zöld citrom (lime), petrezselyem levél és szár, aszalt szilva, pritamin paprika, cukkini) étkezési sav (almasav) fényező anyag (sztearinsav), rutin, C-vitamin, csomósodást gátló (szilícium dioxid). Ezt egy hónapig szedtem.

Kb. 2 hónapja kidobáltam az összes kozmetikai cuccot a fürdőből, de sajnos "megvilágosodásomig" SLS-el és egyéb vegyi anyagokkal teli löttyökkel fürödtem, aluminiummal és kőolajszármazékokkal fújkodtam magam. Azóta kecsketej savó szappant használok, összetevői: Elaesis Guineensis oil, Helianthus  Annuus seed oil, Caprac lac whey, Olea Europaea oil, Sodium Hydroxide. Nekem bevált (picit zsírosabb bőröm van), de a párom és édesanyám csupa kiütés lett tőle. Samponom a dr. O....e Virgin Olive Oil sampon, emelett igazából azért döntöttem, mert ez a legszimpatikusabb az áruházi kínálatból.

A változtatás mellett végül azért határoztam el magam, mert mindenképpen abnormális dolognak tartom, hogy 21 éves korom ellenére már ilyen meg olyan egészségügyi problémáim vannak, sokszor megirigylem a nagypapám energiáját és vitalitását, és ha tehetek az egészségemért, miért lennék önmagam ellensége :)


Értékelés: Nincs
Betty's picture

Legyen minden nap 20 perc ÉN-IDŐD magadra!

Szia Zsófi!

Szerintem nagyon szépen haladsz, csak légy kitartó, az életmódváltás előbb-utóbb meghozza a pozitív változásokat, amit az egészségi állapotodon és a közérzeteden is érezni fogsz majd.

Ha picit meginognál, akkor érdemes egy-egy "velem történt" sztorit elolvasni, mert nagyon sok erőt és segítséget lehet meríteni abból, hogy mások hogyan csinálták.

A stresszt próbáld meg kezelni, ez nagyon fontos, ugyanis beveheted te a világ legtutibb dolgait, ha a stressz uralja a napjaidat, akkor nem igazán tudnak úgy hatni.

Próbálj meg lazítani, vagy sportolni, mert ezek segíthetnek a stressz levezetésében. Minden nap legyen magadra minimum 20 perced, ami a te én-időd. Ez idő alatt légy magad, teázz, jógázz, shang-gungozz, olvass, ücsörögj a fűben, vagy bármit csinálhatsz, ami téged örömmel tölt el, és amikor csak te vagy magadnak.

A stressz kezelésében segítséget nyújthat:

Melinda javaslataid érdemes megfontolni, mert jókat írt neked 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Méregtelenítés

Sziasztok,

remélem jó helyre írok :D Régóta követem az oldalt, van is néhány táplálékkiegészítőm, amit rendszeresen használok (emóció, new chapter termékek), viszont ebben az esetben egy picit elakadtam.

8 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, amit persze azóta már nagyon bánok, de ugye a múlton változtatni már nem lehet, kb. 2,5 éve raktam le. Sajnos néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy endometriózisom van, amit természetes úton szeretnék kezelni. A témát nagyon jól körbejártam, természetesen semmilyen orvosok által ajánlott hormonkúrát nem vagyok hajlandó végigcsinálni :) Néhány hónapja teljes glutén, tej, és cukor mentes táplálkozást folytatok, és ebben a hónapban az eddig borzalmas PMS tüneteim a felére csökkentek, de persze az endometriózis még ott van mellette. Már alkalmazom a természetes progeszteron krémet, emóciót, maca port, Stadelmann féle hormonharmonizáló olajokat, new chapter every woment, omega7-t is. Nagyon szeretném megcsinálni a teljes átfogó méregtelenítést, de ebben elakaptam több ponton is. Elolvastam a tavalyi dokumentált méregtelenítést, és azt látom, hogy rengeteg különböző táplálékkiegészítőt, levelek használ, ami sajnos nagyon drága :( Én ezeket nem tudom magamnak megengedni, kb. amit most csinálok az a maximum :( Hogy lehetne megoldani ezt un. hétköznapi levellel, koktélokkal, amit zöldségből, gyümölcsből csinálok? Tudom-tudom, amit ti használtok ezek koncentráltabbak és hatásosok, és én lennék a legboldogabb ha megvehetném, de ez nem megy :( Gondolok itt pl. a rost koktélokra amit higítani kell stb.

A másik dolog a reggeli májöblítő turmix. Biztos elkerülte a figyelmem, de még nem találtam meg, hogy az miből is van.

Méregtelenítés ide vagy oda, én minden reggelemet egy zöldség-gyümölcsturmixxal kezdem, ami én magam készítek és kb. 5-6 dl.

Ez lehet a májöblítő turmix?

Első körben ennyi,

előre is köszönöm a válaszokat,

Adri

 

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés, máj- és epeöblítő turmix

Szia! 

A máj- és epeöblítő turmix, és még sok hasznos infó ITT található! Csak belépés után tudod megnézni. 

Ne aggódj, nem eszik olyan forrón a kását! Ha egészségesen táplálkozol, délelőtt csak leveket iszol, akkor a legnagyobb lépést már megtetted! 

Valamelyik nap írtam épp valakinek, hogy ha nem megy egyben a méregtelenítés, akkor csinálja részletekben. Nem mondom, hogy így pont ugyanolyan hatékony, mint ahogy a "nagy könyvben" meg van írva, de nagyon sokat segíthet! 

Első lépésként kezdj el használni valamilyen bélflóra harmonizáló készítményt + töltsd fel a szervezetedet tápanyagokkal. Habár ez utóbbi nálad szerintem már egész jól teljesül a zöldség-gyümölcsturmixaidnak köszönhetően. Utána, ha ez megvan, és megvannak a feltételek a továbblépésre, akkor a leírtaknak megfelelően elkezdheted a béltisztítást. És így tovább, a végéig. 

Vagy a másik variáció, hogy gyűjtögeted a termékeket egyesével, aztán egyszer csak összegyűlik minden. Sajnos nagyon sokan nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy mindent egyszerre megvegyünk... 

Vigasztaljon a tudat, hogy te már sokkal előrébb jársz az úton, mint az emberek nagy része! 

Sok sikert, remélem, mihamarabb eléred a teljes gyógyulást! 

Értékelés: Nincs
dipsu82's picture

Teljes kaosz a fejemben :)

Sziasztok!

Elöször is köszönetem az egesz bionomos csapatnak, amiota ratok talaltam, az eletem egy jobb iranyt vett. Minden elismeresem, hogy gyözitek energiaval es lelkesedessel.

Itt Finnorszagban is jo lenne egy ilyen csapat es netes bolt, ahonnan csak a jo termekek kaphatok.... meg az a sok jo magyar termek, ami nalatok is kaphato!!!!!!!!!

De a problemara raterve:

Mar többször elkezdtem a candida kurat, de mindig csödöt mondok...

Raadasul nagyon erzem, hogy egy teljes meregtelenites se artana, viszont sem anyagilag, sem lelkileg nem idöszeru.

Tehat ha vegre sikerulne a candida kiirtasa, akkor is jobban lennek?

Nögyogyaszati candida kinoz leginkabb. De ugyebar az a kura nem meregtelenit, legalabbis nem mindenhol... Vagy mindenkepp meregtelenitem kellene elöször?

Bocsanat ha hulyeseget kerdezek, de bizonytalan vagyok.

Köszi a valaszt elöre is!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Candida kúra vagy méregtelenítés

Szia! 

Dehogy kérdezel hülyeséget! Tudom, amikor az emberben érlelődik valami, jól jön, ha megbeszélheti valakivel, aki már esetleg átesett ugyanezen a valamin, amire készül. Jajh, de értelmes voltam, de azért érthető, ugye? 

Tehát, ha elkezded a candida kúrát, és sikerül betartani, már sokkal-sokkal előrébb leszel, mintha nem csináltál volna semmit. Végül is a candida kúra nagyjából egy cukormentes-fehérliszt mentes egészséges étekzésnek felel meg. Ha azt betartod, és utána sem esel vissza a "bűnbe", akkor a nehezebb részén már túl vagy! Onnan kezdve a méregtelenítést bármikor beiktathatod, vagy ha úgy tűnik, hogy előreláthatólag nem fog menni még egy jó darabig, akkor részletekben is megcsinálhatod. Ami persze nem jelenti azt, hogy ez így helyettesíti a teljes és pontosan elvégzett nagy méregtelenítést, de sokkal jobban leszel minden tekintetben. 

Ha belefér a keretbe, először kezdd el feltölteni a szervezetedet tápanyagokkal, nevezetesen valamilyen komplex multivitamint, multiásványianyag készítményt kezdj el szedni. Betty írja a kúrában, hogy melyekből javasolt választani. Amikor szépen feltöltődtél, akkor tovább léphetsz egyet. Haladj a saját tempódban, ahogy lelkileg érzed, és ahogy anyagilag meg bírod oldani. 

És a legfontosabb, hogy tartsd be azokat a tanácsokat, amelyek nem kerülnek semmibe: vízivás, séta stb. 

Értékelés: Nincs
dipsu82's picture

Köszi

Nagyon köszönöm a valaszodat, olyan jo lenne megismerkedni Veletek, mindenkivel aki vezeti ezt az oldalt, vagy akik ide tartoznak. Sajnos nekem meg ismeröseim sincsenek olyanok, akik hozzam hasonloan elnek, es igy eleg nehez, mert en vagyok a "fekete barany". Szoval köszi.

Azert kerdezhetnek meg egy picit?

Reszletekben is meg lehet csinalni a meregtelenitest? Pl igy: elöször a candida kuraval ugyebar a belcsatornam teszem rende, aztan elöször mondjuk a majat, aztan szünet...es igy tovabb. 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés részletekben

A különböző rendezvényeken, túrákon általában ott szokott lenni a csapat nagy része. Habár írod, hogy külföldön élsz... Sajnos én is elég jól kiesem a körből. Igaz, Magyarországon élek, de nem igazán Pest közelében. Hiányoznak is a többiek...  Remélem, lesz lehetőséged eljönni valamelyik rendezvényünkre. Bionom fesztivál is szokott lenni, tavaly is annyi szépet meséltek róla a résztvevők!!!  Én is kimaradtam belőle, mivel éppen szültem.  Az idén semmiképpen sem szeretném kihagyni, remélem, neked is sikerül eljutnod, és akkor ott találkozhatunk! 

Addig is vigasztaljon a tudat, hogy virtuálisan mindig itt leszünk veled, mi mindannyian, mint egy csapat fekete bárány, és mi meg a fehér bárányokra nézünk furán! Na jó, mi senkire nem nézünk furán, de itt ők lógnak ki a sorból.  

No, kérdésedre válaszolva: 

Azt leszögezném az elején, hogy így, ahogy le van írva, így a leghatékonyabb a méregtelenítés, mivel sok termék egymásra épül, és kiegészíti egymást. Viszont kőbe vésett szabályok nincsenek, és ha részletekben tudod megoldani, akkor részletekben csináld, csak akkor nyilván el fog húzódni sokáig. Arra nagyon ügyelj, hogy a "szünetekben" is tartsd magad az egészséges étkezés szabályaihoz, valamint egy tápanyag feltöltő készítmény jó lenne, ha maradna folyamatosan. Nem muszáj végig ugyanazt szedni, sőt, ajánlott váltogatni a különböző termékeket, úgy átfogóbban fel tudsz majd töltekezni. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
dipsu82's picture

Köszi az infokat es a kedves,

Köszi az infokat es a kedves, biztato szavakat, bearanyozta az estemet!

Köszi meg egyszer!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Zöld Lötyi gyermekláncfű virág allergia

Sziasztok,

március 10-e körül írtam egy levelet (az akkori talán elkeveredett, így újra próbálkozom). Mielőtt leadnám a rendelésemet (azóta is várok és sok mindenből kifogytam), tudni szerettem volna( egyebek mellett, de most ez a legfontosabb),hogy a Zöld Lötyi-t ihatom e , mivel az összetevői között szerepel a gyermekláncfű levél, viszont én úgy tudom, h magára a virágra (virágfej,szár) vagyok allergiás (kiütések lesznek a bőrömön). Nagyon szeretném fogyasztani,mert látom mennyi hasznos tápanyag van benne,de nem merek belevágni amíg nem érkezik válasz, illetve szeretném egyben leadni a rendelést, így megspórolva a többszöri postaköltséget.

Köszönöm : Dia

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Gyermekláncfűvirág allergia

Ha csak a virágára vagy allergiás, akkor elvileg a gyermekláncfű levele és a gyökere nem okozhat gondot. Esetleg úgy tudod tesztelni, hogy veszel egy kis zacskó gyermekláncfű levél teát a drogériában, csinálsz belőle teát, és megiszod. Ha bőrreakciót mutat a karod, akkor neked nem javasolt a zöld löttyi.

Ui: nem találtam bent ragadt hozzászólást tőled

Értékelés: Nincs

Zöld löttyit kiváltó Vadon Gyöngye ?

Sziasztok,

köszönöm a gyors választ, azóta én is rábukkantam az előző hozzászólásra.

Viszont kutakodtam,mert csak nem akartam lemondani ennyi féle tápanyagról, és mivel nem vagyok kibékülve a kapszulákkal így ráakadtam erre Vadon Gyöngye (BioGenic) . Ebben nincs gyermekláncfű (viszont gombák igen, bár nem tudom a gombák mennyire hasznosak a szervezet számára,de ha benne van biztosan kell :) ).

És lám a végeredmény amiket szeretnék szedni: Vadon Gyöngye (BioGenic), Emóció, Útifűmaghéj, Csíkvándi nektár (meggylé almával) ezzel szeretném bevenni a fermentpatront, Fermentpatron.

Erre az időre szüneteltessem az ABY Csíráztatott árpa-, köles-, lenmagőrleményt ?Gondolom nem fontos így,hogy ennyi tápanyaghoz jut a szervezetem ezek bevételével + a napi étkezések.

Ebben tudnátok segíteni,hogy lenne érdemes szednem őket,hogy "ne vesszenek össze" ? :)

Ui.: Megnéztem a Doc Broc's Power Plants for KIDS (Young pHorever) termékét is, ebben nincs annyi tápanyag,mint a "Zöld löttyiben" illetve kapszula formában kell szedni ezért is mondtam le róla.

 

Köszönöm: Dia 

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Dia tápanyagturbója

Szia Dia!

Nem fognak összeveszni, békés fajták .

Az Emóciót érdemes reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt bevenni önmagában, vagy vízzel hígítva.

A Vadon Gyöngyét a reggeli órákban időzítsd, mert élénkítő hatása van.

Útifűmaghéjat keverheted a reggeli kásába, turmixba is. Ne felejts el sok-sok folyadékot inni, mert a hatása akkor érvényesül igazán.

A fermentpatronos leveket pedig ihatod akár a főétkezések között is.

AZ ABY is megfér ezek mellett, de ha szünetelteni akarod, úgy is jó.

Üdv!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Szabó Mira Emma's picture

Kérdéseim a méregtelenítéssel kapcsolatban

Sziasztok!

Egy technikai és egy elméleti kérdéssel fordulnék hozzátok. Elkezdeném a méregtelenítő kúrát pár napon belül. Az egyik kérdésem az lenne, hogy gyümölcs- és zöldségleveket tudok-e turmix géppel készíteni, mivel nekem csak ez van itthon, és nem feltétlenül gondolnám, hogy emiatt most beruháznék egy gyümölcscentrifugára (egyébként volt, de nagyon nem szerettem, így végül megváltam tőle).

másik kérdésem pedig az, hogy az Emóciót ihatom-e szerintetek, mivel élesztő- és gomba intoleranciám van (candidám nincs), és emiatt semmi erjesztetettet nem ehetek/ihatok.(pont ittam már az emóciót egy jó ideje, mikor kiderült az intoleranciám, így végül abbahagytam)

köszi előre is a választ! mira:)

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Válaszok a méregtelenítéshez

Szia Mira!

1. sajnos erre nem alkalmas a turmixgép, ugyanis itt pont az a lényeg, hogy csak a lé legyen, tehát a rostosabb részek kimaradjanak belőle. Esetleg tudom ajánlani a Csikvándi leveket, amiket 1:1 arányban tudsz hígítani, tehát egy dobozból kijön 10 liter, és így már egészen baráti az ára.

2. Az Emóciót nyugodtan ihatják élesztő allergiások is. Ezt az Emóció adatlapján a GYIK-nál olvashatod. Úgy is mondhatnám, hogy nincs olyan ember, aki az Emóciót ne ihatná. A fermentált készítményeket fogyaszthatod, sőt élelmiszerintolerancia esetén különösen ajánlottak!

Sok sikert és kitartást kívánok a tisztuláshoz!

Értékelés: Nincs
Szabó Mira Emma's picture

köszi

Köszi Betty a gyors választ!!!

ez az erjesztett dolog azért érdekes, mert kifejezetten azt mondta  doki, hogy semmi erjesztetett/érleltet nem ehetek/ihatok: bor, savanyú káposzta, sajt, ecet. ez akkor lehetséges, hogy téves infó? most már kezd érdekelni, hogy akkor hogy is van ez. csak mert élesztőset a lisztérzékenységem miatt amúgy sem ettem már két éve, így most csak az egyebeket (erjesztett) iktattam ki, és határozottan jobbn vagyok azóta...

de akkor az emóciót megrendelem. :) és szerzek egy gyümölcscentrifugát. :)

köszi a segítséget

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A fermentáció körüli zavarok

A sajt, meg az ecet az más. Nem akarlak elkeseríteni, de az orvosok (tiszletet a kivételnek) még nagyon gyerekcipőben járnak a fermentált készítmények hatásáról.

Ajánlom figyelmedbe ezt az összefoglalót, ami Hatvani Galina előadása alapján lett összeállítva. Ez minden élelmiszerérzékeny emberre vonatkozik.

Valamint a fermentál készítményekről összeállított írás is hasznos.

Én is gluténintoleráns vagyok, és csak pozitívat tudok mondani a fermentált készítmények hatásáról.

Értékelés: Nincs
Szabó Mira Emma's picture

A fermentáció körüli zavarok - köszi

köszönöm szépen, elolvasom mindkét írást! :) jó, hogy feljött ez a téma. (mármint nekem nagyon jó, így legalább tisztul a kép) :)

Értékelés: Nincs
Mandula11's picture

ingyenes terméktanácsadás

Sziasztok!

Nem létezik már Valastyán Gyöngyvér ingyenes terméktanácsadása? Nekem az jön be, hogy a keresett oldal nem található. 

Mi van helyette, ahol a vidékiek is tanácsot kérhetnek termék ügyben vagy egyéb dolgokban?

Szeretnék tavasszal méregteleníteni, de refluxos vagyok és magas a vérnyomásom is. Mindkettőre gyógyszert szedek. Mehet mellette a méregtelenítés? Szedjem a gyógyszereket a kúra alatt is, vagy nem? 

Köszönöm a választ.

 

Ibolya

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Ingyenes terméktanácsadás a Bionomban

itt tudsz bejelentkezni Ibolya, Varga Niki kolleganőmhöz. Egyik egészségügyi problémád sem zárja ki a méregtelenítés lehetőségét, sőt! Ha a kúra után is oda figyelsz a táplálkozásodra, életmódot váltasz, akkor gyökeres változások mehetnek végbe az egészségi állapotodon! Sok erőt a változáshoz!:)

Értékelés: Nincs
Mandula11's picture

terméktanácsadás

Jajjjj, de nagyon köszönöm a választ, annyira segítőkészek és aranyosak vagytok

Akkor belevágok tavasszal, már alig várom. Addig is gyűjtöm a termékeket és az infókat.

Biztos zaklatlak még addig benneteket.

 

Ibolya

 

 

 

Értékelés: Nincs

Emóció, zöld lötyi bélproblémákra, pattanásokra

Sziasztok!

Szeretnék rendelni emóciót és zöld lötyit.

1,5 hónapja szedek szinbiotikus fermentpatront esténként ( 21.00) 7-8 cseppet általában 1 dl vízben feloldva.1 doboz aranyköles csírát már elfogyasztottam most ugyanezen termékcsalád (ABY) Mester keverékét szedem 18.00 körül 2 evőkanál eperszörpben vagy gyümölcslében feloldva és erre iszok 1-2 dl vizet. Odafigyelek a folyadékbevitelre és november óta egyre több vegyszert iktatok ki az életemből és rátértem a hennázásra is.

Ami miatt szeretném szedni ezeket az az, hogy a bélflórámmal ( emésztési zavarok, puffadás, rossz széklet stb. / régebben nagyon sok gyógyszert voltam kénytelen szedni és tejérzékeny is vagyok/) gondok vannak ( így sejtésem szerint nem ártana némi méregtelenítés) illetve 23 éves létemre nagyon zsíros a bőröm és pattanásaim is vannak.Arról nem is beszélve,hogy tavaly nyáron rettenetes bűnöket követtem el a hajammal hajfestés, szőkítés ügyben, több mint a fele kihullott az akkori hajtömegemnek és azóta apró kis pattanásszerű fájó olykor viszkető pöttyök vannak a fejbőrömön amelyek nem szűnnek sem az olajozás(ricinus,oliva, argán, brokkolimag,avokádó,jojoba , teafa és levendula illó +  natúr samponja) használata mellett sem és nagyon érzékeny, összekötni is alig bírom.De 2 naponta mosnom kell annyira zsíros, a vége viszont nagyon száraz, gubancolódásra hajlamos.

A fent leírtak fényében ,hogyan tudnám összehangolni ezen termékek szedését? (emóció, zöld lötyi, fermentpatron, mester keverék) és ajánlotok esetleg valami mást is? Nem áll módomban tanácsadáson részt venni vidéki lévén.

Tisztában vagyok vele, hogy változásokat nem tudok úgy elérni, hogy csak kívülről kezelem a bőrömet, oda kell figyelni a testmozgásra, sok gyümölcs-zöldség-egészséges ételek  fogyasztására stb.

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv.: Dia

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Diának hajról, bélproblémákról

Szia Dia! 

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mert itt tudunk hosszabban beszélgetni. A Bionomon inkább csak konrét termékekekről szoktunk felvilágosítást adni. 

Én úgy látom, hogy egész szépen tisztában vagy a tennivalóiddal, inkább már csak egy végső "lökés", megerősítés hiányzik.  

Méregtelenítés, hát igen... Nézd, ide mozgattam a kérdésedet, a tavaszi méregtelenítés alá. Kérlek, olvasd el az egész sorozatot, valamint böngészhetsz az egyes részek alatti hozzászólások között is. 

Az Emóció kimondottan hatásos bélproblémákra, ez telitalálat volt részedről!  És az Aranyköles csíra őrlemény is nagyon tuti, ez főképpen a bőrre, hajra jó! A fermentpatronnal sem volt semmi gond, de azt ugye megígéred, hogy a szörpikét elhagyod?!! 

Írod, nagyon helyesen, hogy elsősorban belülről kell kezelni a problémákat, ugyanis minden onnan indul ki! Nem csak annyi a lényeg, hogy minél több "egészséges" ételt egyél, hanem az is, hogy a "romboló" ételeket pedig kerüld el teljesen: cukor, fehér liszt, adalékanyagok, finomított ételek. 

A valódi megoldást a méregtelenítés jelentené! 

Ennek fényében írom le a kiválasztott termékeid használatát, adagolását: 

Az Emóciót érdemes éhgyomorra inni. Nem feltétlen muszáj reggel, csak annyi, hogy ne épp evés után igyad, hanem inkább előtte, vagy evés után várj egy órahosszát! Ebből (ha szeded a fermentpatront is, akkor) naponta egyszer 30 ml-t igyál (egyéb esetben 2 x 30 ml-t). A fermentpatront szedheted úgy, ahogy eddig is, legoptimálisabb lefekvés előtt fogyasztani, 1 dl nyers gyümölcslébe 7 cseppet adagolj! A víz nem jó hozzá, mert azt nem tudja fermentálni, és tudod, a keveréket előre el kell készíteni, hogy a baktériumok dolgozni tudjanak a gyümölcslében! 

A Mester keverék egy élelmiszer, úgyhogy lényegében mindegy, mikor fogyasztod, keverheted a reggeli müzlihez, kásához, turmixhoz...stb. 

A Zöld Löttyiből érdemes reggel inni, éhgyomorra 1 adagot, a többit (napi 2-4 adag ideális) lényegében mindegy, mikor, csak ne közvetlenül más étkezés után igyad! 

Én azt javaslom neked, hagyd a fejbőr túlkezelését mindenféle olajakkal egy darabig! Válassz egy kímélő, méregmentes sampont, mindenféle extra kence nélkül (pl. Biola babasampon, Rozmaring-reishi sampon vagy Ghassoul-argán sampon), és adj neki egy kis időt! Hidd el, a táplálkozás és a tiszta sampon hatására helyre fog jönni a fejbőröd, hajad állapota. 

Értékelés: Nincs

SOS rendelés + egy kis tanács

Sziasztok,

Összeválogattam a kosárba amiket szeretnék megvenni (Emóció, Biola gyermek sampon (első mosás), Hajerősítő sampon: Ghassoul argan olajjal ( 2. mosás), Ghassoul-agyag ,Zöld löttyi ?? )és nézegettem az összetevőket és ráakadtam a "Zöld löttyinél " a gyermekláncfűre. Nekem gyerekkorom óta kiütéseim lesznek a  testemen, ha a virága hozzám ér. Az összetevőknél ugyan a levelét írja és nagyon szeretném ezt, mert látom mennyi hasznos és sokféle összetevőt tartalmaz.

Szerintetek merjem?

A másik ami még eszembe jutott ,hogy nagyon könnyen elkapok nőgyógyászati betegségeket, pedig tisztaságmániás vagyok, talán ez a probléma,hogy a szervezetem nem tud megfelelően védekezni, mert a tusfürdő ( Ba) tönkre teszi a ph értéket ott (előtte kezet is mosok min 2x) és elpusztítja a jó baktériumokat is. Ezért sokszor együttlétek után pár csepp Farfalla teafaillót cseppentek az alsóneműmre a biztonság kedvéért ( nem tudom ezt túlzásba lehet vinni, ill mennyire lehet káros? 1 hónap egy 10 ml üveg),ugyanis jobb megelőzni a bajt, mint gyógyszereket szedni, viszont ami még jobb volna, ha tudnátok találni egy olyan alternatívát, tisztálkodószert ami segítene, hogy a zuhanyzás újra öröm és kikapcsolódás legyen ne félelem és feszengés .

A szappan eleve macerás . 

 

Köszönöm szépen !

Dia

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

SOS rendelés és tanács

Kedves Dia!

Látom Melindától már minden hasznos tanácsot megkaptál. Én is úgy gondolom, hogy méregtelenítened kellene, ahhoz hogy rendbehozd a szervezeted.

A Zöld lötyivel kapcsolatban, ha ennyire aggódsz, érdemes lenne másik terméket kipróbálni. A C food komplex nagyon jó immunerősítésre, bőrállapot kiegyenlítésre, vitaminizálásra.

Zsíros és problémás bőrre nagyon jó ez  a Khadi tusfürdő.

Ha ennyire sokszor kapsz el nőgyógyászati betegséget, az orvosok nem gyanakodtak Candidára? Volt ilyen vizsgálatod?

Én azt gondolom, hogy a nőgyógyászati problémáid is csak akkor oldódnak meg, ha kitisztul a szervezeted. A teafaillóolaj csak tüneti kezelést jelent. Nagyon jó uton kezdtél el járni. Ügyes vagy. Arra kérlek, hogy ne görcsölj. Tudod a negatív gondolatok, érzelmek rossz hatással vannak a gyógyulásodra.

Értékelés: Nincs

tavaszi méregtelenítés

Sziasztok!

Idén március közepén szeretném elkezdeni a méregtelenítést: sok mindent áttanulmányoztam, a szükséges elraktározható alapanyagok a többségét már meg is vásároltam, de van még néhány egyszerű kérdésem:

1. A kúra folyamán a desztillált víz vagy tisztított víz került előtérbe. Lehet esetleg alacsony ásványi-anyag tartalmú ásványvizet is használni a turmixhoz, levek hígításához, napközben inni, ha jól esik, stb. ?

2. Olvastam arról is, hogy jó lenne mindig frissen facsart gyümölcs -és zöldségleveket inni a nap folyamán, de másutt pedig Vali azt javasolta, hogy akinek nagyon sűrű a friss lé (ilyen-olyan problémát okozott a hozzászólónak), az inkább vegyen megbízható, bio leveket, mert azok kevésbé rostosak. Milyen arányban érdemes/kell a friss leveleket inni?

Köszönöm a válaszokat előre is!

Szilvi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés - folyadékpótlás

Szia! 

Az a baj az ásványvízzel, hogy az nincs tisztítva... ITT van egy cikk, amely részletezi ezt. Ha nincs víztisztítód, akkor esetleg megnézheted valamelyik bioboltban, hogy kimérős, tisztított pí-vizet árulnak-e. A mi közelünkben van ilyen lehetőség, vinni kell palackot, és vihetsz onnan vizet, biztosan felétek is lehet találni valahol. 

Nincs arra aranyszabály, hogy mennyi levet kell, illetve érdemes naponta inni. Lényeg, hogy a kúra alapszabályait tartsd be, megfelelő mennyiségű tiszta vizet igyál, a gyümölcs-zöldségleveket pedig úgy adagold pluszban, ahogy jól esik! 

Értékelés: Nincs
Mandula22's picture

Életmódváltás, vagy először inkább méregtelenítés?

Sziasztok!

Ötvenes éveim elején járok és katasztrofális az egészségi állapotom, amit elsősorban a helytelen életmódomnak köszönhetek. Változtatnom kell és változtatni is szeretnék.

Az utóbbi egy hónapban annyit elértem magamnál, hogy kiiktattam a fehér lisztet, a cukrot és a tejet az étrendemből. Néha még elcsábulok, de egyre ritkábban, mert érzem, hogy a változtatás jót tesz. Ugyanakkor nem tudom, hogy merre tovább.

A gyomrom, a bélflórám nagyon megviselt állapotban van, sokszor van migrénem, rosszul alszom, magas a vérnyomásom, allergiás vagyok, ízületi problémáim vannak, teljesen lemerült a szervezetem, semmi energiám. A súlyomból is le kellene adnom kb. 10 kilót.

Érzem, hogy a szervezetem tele van méreganyaggal a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány és a sok gyógyszer mellékhatása miatt. Egyszerűen nincs erőm, energiám többet mozogni, bárhogy is szeretném. Pillanatok alatt elfáradok, nem kapok levegőt. Iszonyú érzés, hogy ide jutottam.:(

A másik dolog, hogy még soha nem méregtelenítettem, ezért félek egyedül belevágni a mellékhatások miatt.

Tanácsot szeretnék kérni, hogyan tudnék előrébb haladni ebből az állapotból? Nyilvánvalóan nekem kell tennem érte, csak nem tudom a következő lépést.

Méregtelenítés egyedül? Méregtelenítés szakemberrel? Először töltsem fel a szervezetem energiával, táplálék kiegészítőkkel, vitaminokkal? Vagy ezek úgy sem szívódnának fel a bélflórám állapota miatt?

Apró lépésekkel szeretnék haladni egyrészt a fizikai állapotom, másrészt az anyagi lehetőségeim miatt.

Nagyon köszönöm a választ.

Üdv.: Ibolya

 

 

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ibolyának életmódról, méregtelenítésről

Szia Ibolya! 

Nagyon rokonszenvesnek találtam a soraidat, úgy látom, azért te nagyjából tisztában vagy az egészséges életmóddal, méregtelenítéssel kapcsolatos dolgokkal. 

Nos, én ezek alapján azt mondom neked, hogy ha kiválasztod akár ezt a fenti, Betty-féle méregtelenítést, akár a Valiét, nem kell attól félned, hogy legyengülsz, ugyanis ezek a kúrák úgy vannak felépítve, amellett, hogy méregtelenítenek, fel is töltenek tápanyagokkal. Tehát ahogy elkezd helyreállni a bélflórád, és kezd rendbe jönni a felszívódásod, a tápanyagok máris be tudnak épülni a szervezetedbe. Így egymást segítik, mint egy örök körforgás: méregtelenedsz, közben épülnek a vitaminok, ásványi anyagok, ezek segítik azt, hogy még hatékonyabban méregteleníts és könnyebben viseld a tüneteket! 

Egyébként az már nagyon dicséretes, hogy a cukrot, fehér lisztet és tejet elhagytad, ez volt a legnehezebb lépés. A többi már csak "finomítás", szerintem ezek után itt az ideje a komplett méregtelenítésnek, főként, hogy te is így érzel. 

Nyugodtan írj, ha támogatásra van szükséged, vagy mármilyen kérdésed adódik közben! 

Értékelés: Nincs
Mandula22's picture

Vitamin, ásványi anyag pótlás

Kedves Melinda!

Nagyon köszönöm a gyors válaszod. Igazából én is a minél előbbi méregtelenítés felé hajlok, ami gondolkodóba ejt,  hogy teljesen ki van merülve a szervezetem és pont itt olvastam az alábbi sorokat;

"Fontos, hogy a szervezetedet előkészítsd a méregtelenítésre oly módon, hogy feltöltöd magad tápanyagokkal. Visszautalnék a bélflóra állapotához. Ha esetleg mégis jó a felszívódásunk (sajnos a civilizált társadalmakra ez nem jellemző), de gyenge és tápanyaghiányos a szervezetünk, akkor a méregtelenítés alatt fáradtak, levertek leszünk, és akár rosszullétek is előfordulhatnak."

Szóval leginkább ettől tartok. Mert az én szervezetem aztán tényleg tápanyag hiányos.

A másik gondom, hogyan válogassam össze a szervezetemnek a legjobb összetevőket? Számtalan verzió van, egyiket sem ismerem. Nyilván a legjobbat szeretném magamnak. 

Láttok-e abban fantáziát, hogy feltöltöm a szervezetem az általatok leginkább ajánlott tápanyagokkal (pl. Emóció, Prebiotikus rostkoktél, Mézes almarost), erősödöm egy kicsit és nyárra, amikor könnyebben elérhetők a zöldségek, gyümölcsök és anyagilag is meg tudom venni a szükséges kiegészítőket tőletek, akkor kezdek bele a méregtelenítésbe?!

Köszönöm a választ.


Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés időpontja

Ha neked megfelelőbb úgy, akkor természetesen megcsinálhatod először a tápanyag feltöltést, habár a Betty és a Vali méregtelenítése épp azon szempontok figyelembe vételével készült, amelyeket írsz: a teljes méregtelenítés alatt is töltekeznek tápanyagokkal. 

Ha halasztod, akkor azért optimálisabb tavasszal kezdeni, mint nyáron, ugyanis a meleg nyár önmagában is megterhelő lehet, hát még egy turbósabb méregtelenítéssel megfejelve.  De természetesen nem tilos nyáron sem, ha neked úgy alkalmasabb. 

Értékelés: Nincs
Mandula22's picture

Méregtelenítés kezdése

Kedves Melinda!

Nagyon köszönöm a válaszokat, április 4-ig megérlelődik bennem a helyes válasz. 

Üdvözlettel: Ibolya

Értékelés: Nincs
Zserbo's picture

Méregtelenítés komplikált mamajelöltnek

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy ez a tea, vagy bármi megfelelő-e számomra babavállalást megelőző méregtelenítésre a következő problémákkal:

Olyan méregtelenítés érdekelne, ami komplexen alkalmas arra, hogy felkészítsen a babavállalásra, különös tekintettel arra, hogy glutén-, tejfehérje-, és tojásfehérje intoleranciám van, pollen és állatszőr allergiáim és nagyon fogékony vagyok a "női" fertőzésekre. Jelenleg erős stresszhatás alatt is vagyok, de ez változó mértékű, még nem mondanám vészesnek.

Főképp attól tartok, hogy ha ennyire visszatérőek a felfázásaim és egyéb érzékenységek, akkor a terhesség alatt és után valószínű megőrülök majd.. mert sok olyan készítmény van, amit nem használhatok, mivel káros lehet a babára, vagy szimplán gyógyszer, tele mesterséges szeméttel, azt meg elvből nem akarom szedni, így viszont kezd elviselhetetlenné válni a lét..

Melyik készítményt ajánlanátok leginkább?

Hálás köszönet a válaszokért!

Zserbó

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Méregtelenítés-Felkészülés a babavárásra

Kedves Zserbó!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, itt tudunk Neked segíteni. 

Szerintem jól látod a helyzeted, ha ennyi problémád van, bizony jó lenne a szervezetedet méregteleníteni. Javaslom, hogy olvasd el Betty  Méregtelenítő blogját először. Ha bármi kérdésed van természetesen szívesen segítünk.

Értékelés: Nincs

Sok probléma

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék! Kislányom nagyon keveset eszik teltség érzete van sűrűn! Van, hogy kemény a széklette is! Elég vékonyka! Mézesalmarostot rendeltem itt tőletek! Szeretném megkérdezni, hogy jó választás volt-e, és hogy kellene-e mást is szednie? Egy másik problémám az én részemről, már több éve sárga színű a folyásom olyan furcsa  kellemetlen érzésem is szokot lenni a nemi szervemnél! Ha későn megyek vécére, alig csordogálva pisilek sokáig! Mellette haspufadás és gázosodás is sok! Bokám, térdem fáj, recseg! Nyaki meszesedésem is van, az is ropog! Kérném szépen valaki segítségét! Szedem: Probio flóra, acidopellus, C vitamin. Most rendeltem tőletek aloe verát és a Manjun gondolkozom! A gyerekeimnek  még az erősítő cseppet rendelném! Várom segítő válaszotokat! Nagyon szépen köszönöm!!! Szép napot!!!

A legfontosabbat elfeljtettem leírni állandó fáradság gyötör!Mindig álmos vagyok!:(

Értékelés: Nincs

12 évesnek ezerjófű ?

Sziasztok !

Ha rossz helyre írok, elnézést, de most írok először és még nem igazán igazodtam ki az oldalon.

Kérdésem: Kislányom 12 éves, már 11 hónapja megjött neki a mensese. Az első 7 hónapban teljesen pontosan jött meg neki. Igaz, hogy sajnos 7-8 napig tart és elég bő vérzéssel, csak az utolsó napokban csökken. Az utolsó 3 hónapban viszont mindig 5-7 nappal előbb megjön. Tudom, hogy ez elvileg még nem vészes, de nagyon kényelmetlen és amúgy is állandó fáradtsággal küzdünk (iskola, kamaszkor). Szeretném, ha valahogy ezt kiszámíthatóbbá lehetne tenni, ill. a vérzés is csökkene. Láttam az ezerjófűvet, nem tudom, hogy ezt javasolnátok-e neki ?

Várom válaszotokat. Köszönettel: Zsuzsi12

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

12 évesnek ezerjófű női csepp

Kedves Zsuzsi12

Egy kicsit utánajártam  a dolgoknak, megkérdeztem a kolléganőket, és ez alapján tudok neked válaszolni. 

Szóval, igen adhatod a kislányodnak az Ezerjófű női cseppet,  de nemjavaslok, csak naponta 2x10 cseppet eleinte.. Nagyon jót tesz még a Moksa elixír, naponta 8 csepp, illetve ha a menstruáció alatt görcsöl a hasa, akkor érdemes kívülről 1-2 cseppet kívülről bedörzsölni a  bőrébe.

Úgy gondolom, hogy az immunrendszerét sem ártana megerősíteni, a Huminiqum nagyon jó erre a célra.

Értékelés: Nincs

12 évesnek ezerjófű cseppek.

Kedves Edit !

 Huminiqum-ot már szed és már béta-glükánt is, de az immunrendszere tényleg levan gyengülve, mert január óta már háromszor volt felsőlégúti betegsége is. Sajnos valószínű az étkezésén is kellene változtatni, de ez még nálunk nehézségbe ütközik, mert ő még nem tud lemondani a kedvenc ételeiről. (pizza, rántott hús, rizs, krumpli, ámbár próbálkozom mindenen, annyit változtatni, amit nem vesz észre). Nyár óta nem veszek gyümölcsös joghurtokat, joghurt italokat. (Már ez is előre lépés)

Köszönöm válaszodat: Zsuzsi

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

12 éves és az életmódváltás

Kedves Zsuzsi!

Tudom, nem egyszerű egy tinit rábírni az egészségesebb ételekre. Én is hasonló cipőben járok. Azt gondolom, hogy azzal már nagyon sokat segítesz, ha megválogatod az alapanyagot, nem veszel kész üzleti ételt. Amennyire lehet kerülöd a cukrot az ételekben. 

Nagyon sok mindent otthon is el tudsz készíteni. Én már évek óta nem veszek tejterméket üzletben. Joghurtot, kefírt otthon is tudok készíteni házi tejből, a receptet itt találod. Ennek  a növényi gyümölcsjoghurtnak az én fiam  sem tud ellenállni.  

Rizsből pedig nagyon szeretik a fiúk a Jázmin rizst, fehér a színe, így jobban elfogadják. 

Ha tudsz, kicsit figyelj az ételtársításra: Hűst inkább salátával, ne krumplival. 

A  bő forró olajban sütést nem javaslom. Nálunk nagyon bevált, ha főtt krumplit egy kis fűszeres zsíron megpirítok.

Természetesen időnként nem árt a rántott hús sem, de ha lehet, és elfogadja, akkor inkább a pácolt grilezett húst javaslom. Nálunk ez már megy. 

Kitartás! Meghozza az eredményt hidd el, főleg ha látja az eredményt majd.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Edy sok problémája

Hűha, itt tényleg van mit rendbe tenni... Nem tudom, mennyit olvasgattál már itt, az AntalVali.com oldalon? Átmozgattam ide a kérdésedet a bionom webáruházból, mivel itt sokkal több életmóddal kapcsolatos információt találsz, a zöld oldalon pedig inkább a termékekkel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni. 

Írnál nekem először is az életmódotokról? Miket esztek, mit isztok, és mennyit? Milyen kozmetikumokat használtok? A kislány mennyit mozog? Milyen idős? Szedtek-e valamilyen gyógyszert? Antibiotikumot szedtetek-e? Írj kérlek magatokról, és igyekszünk segíteni! 

Értékelés: Nincs

Syncumar mellett szedhető?

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy Syncumar (volt egy tüdőembóliám, arra szedem, napi fél szemet, szerencsére kevés elég) és Bromocriptin tabletta (agyalapi mirigy adenómára) mellett szedhető-e a Huminiqum kapszula, és ha igen, hány szemet javasoltok? Most kezdtem bele egy életmódváltásba, az egyszerűbb oldalról, kívülről haladva befelé. Már minden testápolási terméket és tisztítószert lecseréltem bionomosra, úgyhogy elkezdeném a belső takarítást is. Sajnos jelentős súlytöblettel rendelkezem (164 cm, 34 év és 98  kiló, brrrrr), ezért elkezdtem fogyókúrázni, és szeretnék méregteleníteni is. Napi 3 liter tiszta vizet iszom, és igyekszem jó fajta táplálékot bevinni, minden héten egyszer taiji, egyszer chikung, és a többi nap szobabicikli, így már elkezdtek lefelé menni a kilók (-5 eddig január óta). A nálatok olvasottak alapján a már meglévő, zsírpárnákban elraktározott mérgeket is jó lenne eltávolítani. Illetve az immunrendszeremre is ráférne az erősítés, ezért gondoltam, hogy a Huminiqummal kezdeném (sokat röntgeneztek a kórházban, talán azt is ki lehetne vezetni vele a szervezetből). De nem tudom, hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett lehet-e szedni?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!  Kriszta

Értékelés: Nincs

Huminiqum

Kedves Kriszta! Igen, szedheted! Nagyon sok sikert és kitartást kívánok a teljes életmód váltásodhoz és egészséget! Drukkolok Neked! Tudod, minden agyban dől el,a tested biztosan engedelmeskedni fog, ha ilyen nagy az elhatározás!

Értékelés: Nincs

Köszönöm! :)

Kedves Tünde!

Nagyon köszönöm a gyors választ! Nagyon örülök neki! Így már bátran nekikezdek!

Üdv, Kriszta

Értékelés: Nincs
gillango's picture

szakember

Szervusztok!

A férjemnek keresek szakembert, aki segít feltérképezni fizikai bajának okát, és segít neki megoldást találni. (Évek óta fáj a bokája, s kb. egy éve olyannyira, hogy szinte alig bír járni.)

Kit ajánlanátok? (Zsámbék mellet lakunk, Bp. vagy környéke elérhető a számunkra.)

Nagyon köszönöm.

Angéla

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Szakember választásában

Böbi kolleganőm tud Neked segíteni Angéla, kérlek, írj Neki a lakatbobe kukac antalvali pont hu mail címre.

Értékelés: Nincs
gillango's picture

Nagyon köszönöm. Fölveszem

Nagyon köszönöm. Fölveszem vele a kapcsolatot.

Értékelés: Nincs
riri22's picture

Anyajegyek és fájdalmas mell

Sziasztok.

Nem tudom, hol lenne jobb helye a kérdésemnek, remélem, itt kapok választ. Olvastam valahol az oldalon, hogy valakinek kisebb lett az anyajegye a körömvirág kenőcstől. Nem tudom ez lehetséges-e egyáltalán bármitől? Nekem rengeteg anyajegyem van és már sajnos az arcomon is, ami már egyszerűen kiborít, mindig egyre több van belőlük. 23éves vagyok de 50 anyajegyem biztosan van már, fele lapos, fele kiemelkedő. Nézetem bőrgyógyásszal is, de hát ő nem csinál vele semmit. Olvastam már sok dolgot itt az oldalon, belsőleg, meg méregtelenítésről, de az nekem túl bonyolult. Étkezéssel rendben vagyok, pár hónapja életmúdot váltottam (egy hónapja elhagytam a húsevést is). Van valami kenőcs amivel anyajegyek lehet kenni? Vagy ne is reménykedjek, a bőrgyógyésztól nem várhatok segítséget az ügyben ez biztos?

Még valami ami az orvosokról jutott eszembe. Van egy csomó a mellemben már évek óta (évente ultrahangra járok vele). Érzékeny tőle a mellem és mentruáció alatt fájdalmas is. Az orvos sose mond semmit, csak hogy nem kell vele csinálni semmit, jó indulatú. Mondtam neki, h fáj, erre a válasz az volt, hogy ha majd ha már nem menstruálok nem fog fájni. :D Na gondoltam jó tanács egy 22évesnek, hogy várja türelmesen a változókort. Itt olvastam már erre is valamit, de már nem találtam meg. Erre is lehet valamit kenni, borogatni, bármi?

Méregteleníteni tavasszal fogok, így most külsőleg szeretnék valamit ezekre a problémákra, ha egyáltalán létezik ilyen.

Előre is köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

riri22-nek anyajegyekről

El kell, hogy szomorítsalak... Méregtelenítés nélkül hiába kenegeted bármivel magad. Keress rá az oldalon az anyajegy keresőszóra, találni fogsz hozzászólásokat, pl. ITT kezdődik egy diskurzus a témában. 

Mi nem vagyunk orvosok, úgyhogy - főleg látatlanban - a mellfájdalmadra nem tudunk mit mondani. Talán keresned kéne egy másik orvost, aki foglalkozik a problémáddal. Esetleg hormonális dolgok állhatnak a háttérben, ami mellfeszülést okozhat, de ezt így nem lehet biztosra kijelenteni. 

Ha szeretnéd harmonizálni a hormonrendszeredet, akkor hatékony lehet számodra pl. az Ezerjófű gyógynövény tinktúra nőknek, plusz valamilyen omega zsírsav forrás, az elszaporodott anyajegyekre pedig a helyedben biztos, hogy vennék Huminiqum kapszulát (ha bírod a fura ízeket, mehet a folyékony is). 

Ja, és az anyajegyeket mindenképp óvd a naptól! Természetesen ne tedd ki őket közvetlen napfénynek, és kend be valamilyen tiszta napvédő krémmel! 

De a teljes méregtelenítés az igazi megoldás, ahogy írtad is, nagyon helyesen!  

Értékelés: Nincs

teák

...még egy dolog: nem sok jót gondolok a filteres teákról, inkább nem akarom tudni, mitől van olyan ízük, ami rá van írva..

Csak szálas zöld / vörös / mate teát fogyasztok. Azokból mondjuk nem a biot, úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy mérgezem magam azzal is.. A kínai zöld teákról hallottam, hogy azokat pl nem érdemes megvenni, mert Kínában már annyira szennyezett minden, hogy a tea sem az igazi, meg semmi. Ti mit gondoltok?

Ezek a Yogi teák ezek szerint megbízhatóak?

 

Köszi!

Móni

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Yogi teák megbízhatóak

Igazad van, hogy kerülöd a filteres teákat, hadd ne mondjam, mi minden lehet bennük, sőt... Maga a filter anyaga is tartalmazhat "csúnyaságokat". 

A kínai dolgokkal azonban nem teljesen értek egyet. A kínai gyógyászat pl. egyedülálló, és bizonyos kínai termékek is rendkívüliek. Tény, hogy sokszor a "gagyi kínai" termékek alapján ítélünk meg minden kínai árut. 

A bionom webáruházba csak olyan, többszörösen ellenőrzött termékek kerülhetnek be, amelyeket mi magunk is használunk. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szuper, köszönöm!! A

Szuper, köszönöm!! A Mr-ben lehet kapni papírból készült üres teafiltert, amivel nem olyan macerás a szálas teák lefőzése (csak belepakolod, leáztatod, kihajítod - nem kell szűrögetni, nem ragad bele..stb), azt ajánlatos használni, ha már a filtertasak méreganyagtartalmánál tartunk?

Móni

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nem ismerem a terméket,

de ha nincs rajta hiteles tanúsítvány, akkor sajnos nincs rá garancia, hogy megfelelő tisztaságú a papír... 

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés a mindennapokban

Sziasztok!

Megrendeltem az Emociót és a Goji juice-t, és szeretném majd elvégezni a márciusi nagy méregtelenítést (amúgy márcuisban mennyivel lehet több friss zöldséget és gyümölcsöt kapni, mint februárban?), viszont addig is szeretnék úgy táplálkozni, hogy a hétköznapokban is elősegítsem a méregtelenítés folyamatát, amennyire lehetséges.

Elnézést, ha idétlen a kérdés: hova érdemes beilleszteni ezt a 2 kiegészítőt az átlagos mindennapokban? Érdemes egyáltalán "elpazarolni", vagy várjam inkább meg a nagy méregtelenítést, akkor adjam igazán az érzést a szervezetnek, hogy üssön? 

Nem állok annyira jól most anyagilag ehhez, szeretném jól beosztani ezeket, amennyire lehet.

Egy hétköznapi étrendben mimkor érdemes bevenni ezeket, javasolt inkább reggel, éhgyomorra, vagy étkezés közben..stb?

És méregteléenítő tapaszt érdemes használni, ha éppen nem vagyok kúrán?

Köszönöm a váalszt előre is!

Móni

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Méregtelenítés Móninak

Szia Móni!

Az Emóciót reggel éhgyomorra és/vagy este lefekvés előtt érdemes lehúzni. A goji juice igazi tápanyagbomba, ebből kifolyólag némi élénkítő hatása is lehet, ezért ezt a reggeli vagy a délelőtti órákban fogyaszd. 

Tény és való, hogy márciusban még nem sok friss zöldséget lehet kapni. Érdemes a csíráztatást kipróbálni az átmeneti időszakra. Vagy halaszd el egy picit április tájékára.

Tavaly én csináltam a nagy méregtelenítést, onnan is ötletelhetsz.

Sikeres tisztulást kívánok!

 

Értékelés: Nincs

goji juice és emóció

Szuper, köszi!

Annyira hálásak vagyunk a törődésért - gyors, megbízható válaszok!! Köszönjük a munkátokat! thumbsup.gif

Móni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyokeres eletmodvaltas

Sziasztok! A tisztito kuran tulvagyok ! :) Gyokeresen uj iranyt adott az eletemnek es amig az eszemet tudom ez igy is marad. Nagyon sok mindenre ravilagitott az eredmeny, amelyekkel a kura elott ugy eltem egyutt, mintha azok termeszetesek lennenek. Pl.: haspuffadas, hajhullas, hasfajas, borproblemak stb. Viszont a menstruacios elso napi gorcsos allapot , amit intenziv verejtekezessel elek at, eddig kibirhatatlan volt -bar mersekelten enyhult- tovabbra is fenn all. A menseszem (3 nap) es a ciklusom (31 nap)normalis, bar ami engem enyhebb aggodalommal tolt el, hogy alvadt ver,-es szovetdarabos. Amit meg erdemes megemlitenem, hogy a vizsgalatok soran a bal petefeszkemben nagyon sok apro ciszta talalhato. Ennel a pontnal felmerult bennem a kerdes, hogy talan ettol lehet az a kibirhatatlan fajdalom? Efenamic acid Kapszulat kaptam a fajdalom enyhitesere. Hasznal, viszont en nem a tunetet szeretnem enyhiteni, hanem valaszt kapni a fajdalom okara es valami termeszetes alapanyagbol keszult "gyongyszemet" reszesitenek elonyben. Eddig amugy hosszu ideje nem volt menstruacios problemam , kb. 14 eve. Gyerekaldas evek ota remenytelen.  :( Elore is koszonet barmi segitokesz valaszert!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Tisztitókúra, fájdalmas menszesz

Szia Krisztina!

A fenti, kíméletes tisztitókúrát végezted el? Hogyhogy így tél közepén vágtál bele, ennyire sűrgősnek érezted? Természetesen a kúra bármikor elvégezhető, de tavasszal a leghatékonyabb. Talán így télvíz idején,  a nagy hidegben, mikor még nincs is annyi friss zöldféle és gyümölcs, nem annyira szerencsés. De ha te most érezted nagy szükségét, válljék egészségedre! 

Mesélnél egy picit bővebben a kúrádról: táplálkozás, léböjt, milyen készítményeket alkalmaztál? Most hogyan táplálkozol? Szedsz valamilyen kiegészítőt?

Felsoroltál pár kellemetlen tünetet, jól értem, hgy ezek a kúra után megszűntek, maradt viszont a fájdalmas menszesz, illetve hiába próbálkoztok, nem sikerül teherbeesned?

Ha PCOS-val kapcsolatban kérlek olvasd el Pogány Zsuzsanna kolléganőm írását, és szívleld meg a tanácsait.

Általánosan elmondható, hogy a következő temrékek/praktikák segíthetnek hasonló gondok esetén (a teljesség igénye nélkül), természetesen az életmódváltás mellett: vad yamsz, maca gyökér, női tinktúra, omega7, aromaterápia, aviva torna.

Érdemes lenne szakembert is felkeresned, ajánlom Wolfgang Köbel temrészetgyógyász-hormonspecialistát, itt tudod vele felvenni a kapcsolatot: [email protected]

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

gyokeres eletmodvaltas

Szia Moni! regular_smile.gif Eloszor is koszonom a valaszt, masodszor remelem a megvalaszolando kerdesekbol semmit nem hagyok ki. A kimeletes tisztitokurat valasztottam, ami ugye ket honap majoblito turmix-val es lebojttel majd  Dr.Papp B. etkezes.

 Azert vagtam bele igy telen, mert kibirhatlan panaszokkal halmozodtak mindennapjaim, ami diszkomfort erzetet produkalt es csak kinlodas volt minden egyes napom pl. az alhasi gorcseimtol. Viszont abba bele sem gondoltam, mennyire tudok valogatni a zoldseg es gyumolcs piacon kinalt valasztekbol, de ugy gondolom nem szenvedtem hianyt hala egnek. ;) Beszereztem karalabet, ceklat, repat, salatakat , zold leveleket, uborkat, paradicsomot, brokkolit stb. a kedvenceim felsorolva...aztan epret, mangot, ananaszt, almat, kiwit, pomelot, szolot, grapefruitot, sargadinnye stb. a gyumikhez tartozo kedvenceimbol.

 A taplalkozasom hagyott nemi kivetnivalot maga utan, szinte mindenevo voltam, az etrendemben nagy szerepet toltott be a feher lisztbol keszult pekaruk, hus, tojasos teszta, szensavas viz, szalami-es majkrem,  tej es edesseg minden mennyisegben-regebben odafigyeltem hogyan taplalkozok-de az egyre rohano vilagban orultem, hogy lyuk van a seggem es pont a legfontosabb dolog merult feledesbe . omg_smile.gif 

Baratnom szo szerint az "eletemet mentette" meg veletek egyutt. winkkiss.gif

A kezdeti reggeli turmix (kikivankozott) es a lebojt volt szamomra a legnehezebb foleg a2.3.4. nap a kaliumlevessel, mindig ragni akartam valamit confused_smile.gif viszont a kaposzta le, ceklale, repale, parile meg vegyes zoldsegle nyertek.

Kiegeszito keszitmenyeim a kuranal: emocio es zold lotyi sehogy nem ment, a zold lotyi az ize miatt, az emocional meg a tudat, hogy mik vannak benne es sajnos ezen nalam nem lehet valtoztatni, en rosszul vagyok ezektol, bar azt hittem legyurom. Aztan szolomag mikroorlemeny, mezes almarost, probiotic all flora (emocio helyett, barinom ajanlasaval) goji juice, flavon rost koktel, huminiqum, utifu maghej, la pacho, canadian essence, yogi tea, berber beauty. argan sampon, farfalla teafa olajos fogkrem, himalaja so.

Mostani taplalkozasomban tobb a gyumolcs es a zoldseg, a levesteszta helyett kolest teszek a levesbe vagy hajdinat stb. tobbfele lisztem van, de a feherliszt mara a habokban. lenmagliszt , teff, hajdinaliszt, csicseriborsoliszt(pl.tocsihoz), gesztenyeliszt (palacsintahoz kivalo) es teljeskiorlesuek stb. Voros-es barnarizs lapul a szekrenyben plusz puffasztott amarant. Kokusz zsirt, lazacolajat, olivaolajat, szolomagolajat reszesitem elonyben es talaltam Kallo organikus leveskockat (zoldseges es csirkes) Kiegeszitok: every woman, all flora, teak

Vegeredmenyben mara odaaig jutottam, hogy a pekaru nem letkerdeses ahogy a tej es hus sem az, max. natur joghurt, kokusz tej, pipi, hal, tengeri herkentyuk. Az viszont nagy szo, hogy az edesseg sem az. wohoooo. Johet  feta sajt meg mozarella. a reggeli turmix annyira bejott, hogy reggelente iszok, ami all alma, banan, kiwi, mango es ananasz keverekbol es spirulina, chlorella, broccoli, spenot, kekzold alga, fokhangyma, petrezselyem, gyomber adalekbol , nagyon finom.

Imadom a uj eletem es hala erte nektek !!!

Igen amugy jol ertettel mindent, a kellemetlen tunetek mara csak a mult, az egyszeri menstruacios gorcs maradt csupan es remelhetoleg a kozeljovoben anyai oromok ele is nezhetek. A PCOS-rol mar elolvastam a bejegyzest par nappal ezelott :) Nagyon szepen koszonom az ajanlasaidat is, mint pl. a vad yams. Attanulmanyozom az osszeset.

Kerlek ha valamit nem talalsz helyesnek-taplalkozasnal vagy kiegeszitoknel-, megkoszonnem ha kijavitanal. Mindenkeppen elni fogok a lehetoseggel, hogy idopontot egyeztessek a termeszetgyogyasszal.

Minden jot!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Életmódváltás, hormon-gondok

Kedves Krisztina!

Talán azon lenne éremes még picit morfondíroznod, ami a táplélkozásodat illeti, hogy  biztosan szükséged van így télvíz idején eperre, uborkára, sárgadinnyére, és társaikra, melyeknek most nincs is szezonjuk? Ezeket ráérünk (bőségesen) fogyasztani, amikor majd a tavaszi-nyári-őszi napocska érleli meg nekünk, a közvetlen közelünkben .

Nincs azzal semmi gond, ha az ember rákíván néha 1-1 darab ananászra, banánra, kiwire, egyéb egzotikus gyümölcsre, és megédesíti velük a szürke téli hétköznapokat, de alapjában véve azért ez az időszak, ezen az égtájon a gyökeres zölségekről, káposztafélékről, hüvelyesekről, almáról, körtéről, csipkéről, aszalványokról, tyúkhúrról, stb (nem folytatom tovább, szerintem érted te a lényeget ) szól.

Egyébként nagyon ügyes vagy, hisz volt merszed óriásit változtatni az életmódodon, és nagyon jól csinálod!

Az Emóciót kár lenne teljesen kihagynod, de hát ha nem megy semmiképpen le, akkor ne erőltesd. Egyébként, ha a hasznos baciktól undorodsz (ha jól értem, erről lehet szó), jó ha tudod, hogy nélkülük nincs élet, ők a barátaink . Egyébként (szerencsénkre) ők ott figyelnek nem csak az Emócióban, hanem az összes fermentált kiegészítőben (All florában is, csak ott kapszulázva, szárított formában), illetve ételeinkben is (joghurt, kefir, savanyú káposzta, kimcsi...). Jaj, remélem most ezzel nem fordított eredményt érek el, es elmegy a kedved mindezektől . Tényleg csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ők szegénykék az életünk teljesen természetes velejárói, sőt bennünk is ott vannak, együtt élünk velük, sőt, szükségünk van rájuk!

Én egyébként meg a johurtot vagyok képtelen legyűrni, de egyszerűen csak az íze miatt (a tejet sem szeretem), ezeket a fermentált növényi lötyiket viszont imádom. Ó, bárcsak ilyesmivel próbáltak volna tömni gyerekkoromban, a sok hús meg tej helyett ....

Vissaztérve a problémádra, szerintem nagyon jó dolgokat szedtél össze magadnak: Every woman, All flora (ezt néha váltogasd más bélflóra-harmonizáló termékkel, amit le tudsz nyelni ), lazacolaj, algák változatosan. Ezekhez akkor válogass az általam ajánlott hormonharmonizálók közül, ami belefér. Kitűnő hormonharmonizáló (és nemcsak!) hatással bír még a halpástétom-kúra is.

Wolfgang Köbel elérhetőségét küldöm még egyszer (az előző válaszomban azt hiszem nem az aktuális elérhetőséget adtam meg, elnézést) tehát:  [email protected]

Szívből kívánom, hogy a fennmaradó gondok is mihamarabb megoldódjanak, és remélem, a gyermekáldás sem várat már sokáig magára!

 

Értékelés: Nincs

2014-ben?

Sziasztok!

Lesz közös méregtelenítés idén is? Van már dátum? Bárki csinálhatja?

Köszi!

Móni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami's picture

Közös méregtelenítés idén is lesz,

hamarosan kikerülnek az oldalra a fontos infók és a pontos időpont, érdemes figyelned az új bejegyzéseket. Természetesen bárki csinálhatja Móni, de előtte érdemes sokat olvasgatni az oldalon, az ajánlott készítményeket apránként beszerezni, recepteket kipróbálni, hogy élesben már könnyebben menjen a dolog...

Értékelés: Nincs

őszi méregtelenítés

Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, de érdeklődni szeretnék, hogy jó ötlet-e egy évben kétszer méregteleníteni. Június elején fejeztem be a méregtelenítő kúrámat, de arra gondoltam októberben újra belevágok. Mit gondoltok érdemes most is megcsinálni vagy várjak tavaszig?
Köszönöm a segítséget 

Értékelés: Nincs

Évente kétszer...

Szia! Ha úgy érzed, hogy szükséged van most is a méregtelenítésre, akkor vágj bele bátran! Semmi baj nem származik belőle, hiszen a sok tápanyag, ami ilyenkor a szervezetbe jut szépen felkészít a téli "ínségesebb" hónapokra is.

Alap esetben évente - két évente mindenkinek érdemes lenne végigcsinálni.

Értékelés: Nincs

évente kétszer...

Köszönöm a gyors választ! Lehet akkor most egy lazább kúrába kezdek, aminek a fő célja egy kis feltöltődés a tél előtt.

Értékelés: Nincs

Allapotfelmeres

Mindenkepp szeretnek reszt venni egy biorezos allapotfelmeresen, es ahogy olvasgatom Dr. Komaromy Hedit javasoltatok. Erdeklodni szeretnek, hogy hol tudom Ot elerni, meg tudnatok irni az elerhetoseget, idopontegyeztetes vegett?

Elore is koszonom.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Dr. Komáromy Hédi elérhetősége

Kedves Marijannka!

Keresd Lakat Böbe kolléganőmet a lakatbobe kukac antalvali pont hu címen, Vele tudsz "egyezkedni" :)

Niki

Értékelés: Nincs

Koszonom

Koszonom, kedves Niki, keresni fogom:-)

Tovabbi szep napot Nektek:-)

Mariann

Értékelés: Nincs

Szia Betty! Hajrá!Nagyon

Szia Betty! Hajrá!

Nagyon szívesen veled tartanék, de én is a kifogásgyártók táborához tartozom. Most pl. leginkább az a bajom, hogy nem érzem felkészültnek, úgymond "tudatosnak" magam. Először is tényleg kellene egy állapotfelmérés. Olyan gazdag listát állítottál össze, hogy mire átrágom magam, az is időbe telik. Szóval erről lemaradtam, de legalább felnyílott a szemem, hogy ideje lenne nekiállni!!!! A hold állásával kapcsolatos dolgot nem nagyon értettem... megmagyaráznád az összefüggést egy kicsit bővebben.

Addig is követem az "eseményeidet", amit megosztasz velünk és őszintén szurkolok nektek! Hajrá!!!!

Értékelés: Nincs

Meregtelenítés

Szia Betty! Elkezdted a méregtelenítést? Szeretnék csatlakozni, holnap kezdeném én is.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Méregtelenítés 3. nap

Igen, elkezdtük a méregtelenítést csütörtökön. Ma már a 3. napnál tartunk.

Már elkészítettem a két nap beszámolóját, hamarosan fent lesz az oldalon. Kis türelmet kérünk!

Értékelés: Nincs

méregtelenítésem

Sziasztok,

 Én múlt hét pénteken kezdtem el a méregtelenítést, eltelt már 6 nap, de nem szenvedősen élem meg szerencsére

 Mielőtt belevágtam, elmentem vércsepp analízisre, ahol kiderült, hogy nehézfémek vannak a véremben, illetve elég alacsony az oxigénszintem, és sok a fehérvérsejt, tehát van valami gyulladás a szervezetemben. Eléggé elkeseredtem, mert nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz állapotban vagyok, gyakorlatilag sosem szoktam beteg lenni. Apróbb tünetek persze voltak, hogy nincs minden rendben, de a vizsgálat azért sokkolt. A nőci nem is ajánlotta, hogy belevágjak, mert szerinte annyira rossz az immunrendszerem. Na itt azért meginogott a hitem ebben az egész vizsgálatban, mert ha ennyire gáz a helyzet, akkor miért nem volt még egy megfázásom se télen, vagy hogyan tekeri körbe az ember a Balatont egy nap alatt, ha fizikailag tök nulla?!

 Azért sikerült rámijesztenie, úgyhogy a 2 doboz talptapaszt rögtön el is kezdtem használni még a kúra előtt, és hát még a 10 napon is eléggé fekete volt…  Szóval van minek kijönnie. Viszont most így elfogyott a tapaszom, a léböjt utánra érkezik meg a rendelésem, akkor tudom csak folytatni.

 A kúra alatt betartandó étkezéssel nincs gondom, igaz a jó kis rozskenyérről nehéz volt lemondani, illetve imádom a kávét, az íze miatt ittam eddig napi kettőt, de sikerült megállnom, hogy igyak. Mivel a turmix és a rengeteg lé reggel eléggé eltelít, a reggeli is elég nehézkesen csúszik már le, tízórait is csak egy kevés gyümölcsöt tudok enni, és ebédkor sincs rajtam farkaséhség. Nekem a vacsora problémásabb, mert imádom a kacsazsíros kenyeret, sütöttem is glutén és élesztőmenteset, háát, sem az íze, sem az állaga nem az igazi. Most inkább zabtejes kását, rizst eszek estére.

 A turmixot én is variálom kicsit, mind az 5 gerezd fokhagymával nem tudnám meginni, így 1 max 2 gerezdet turmixolok össze, a maradékot félbevágom és vízzel lenyelem még a turmix előtt. Így a turmixból már kihagyom a vizet, így mennyiségre sem olyan vészes, kevés fokhagymával meg nincs is rossz íze szerintem. Remélem így is megmarad a fokhagyma hatása, hogy egészben nyelem le…

 Ami még kicsit problémát okoz, hogy hova is illesszem be a táplálékkiegészítőket. Reggel a turmixba megy Emóció, goji, turmix előtt megiszom a Canadian Essence teát, utána Humi. Korábban szedtem algát, ezt most hanyagolom, mert este nem akarom bevenni, reggel meg már túl sok minden van. A zöldkagylómat este veszem be  vacsi után, a D3 vitamint meg a reggeli kására csepegtetem.

 Közben rendeltem Cordyceps-et is, ez is hamarosan megérkezik. Először is szeretném kérdezni, hogy mennyit szedjek? (50 kg vagyok). Napi 1 elég, vagy menjen 2? Ahogy olvastam ezt is reggel kellene, merthogy fel is pörget.

 A léböjttől azért egy kicsit tartok, hogy fogom bírni az éhséget, milyen lesz a közérzetem, de egyben várom is.

 Ami még kicsit aggaszt, hogy itt többen írják, a bőrükön is tapasztalnak változásokat, ez nálam nincs meg. Pedig problémás a bőröm, azóta kezd rendbejönni, mióta minimalizáltam a hús és tejtermék fogyasztást. Gondoltam majd szépen kirügyezek, de semmi. Lehet, hogy most még nem is méregtelenedem? BB termékeket mondjuk használom, fekete szappan és mélyhámlasztó pakolást felváltva, hetente 2X.

 Bocsi, ha hosszúra sikeredett.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ügyesen csinálod a kúrát!

Szia! Nagyon ügyes vagy, meglátod a léböjtöt is simán bírni fogod! Addigra fel leszel töltve tápanyaggal, a sok folyadék pedig eltelít, de ha elfog az éhség, akkor igyál :)

Cordycepsből az első 2 hétben mehet a 2 szem, utána elég lesz 1db.

Nem mindenki reagál ugyanúgy, van, akinek semmi változás nem látszik a bőrén. A hús- és tejtermék fogyasztás csökkentése valóban segíteni szokott, hogy a bőr szebb és egészségesebb legyen!

Értékelés: Nincs

méregtelenítés

Sziasztok!

tavaly megcsináltam a kúrát, vártam is mikor lesz róla szó, de csak most láttam és sajna még nem szereztem be mindent, így most nem tudom még elkezdeni... mikor lesz olyan holdállás legközelebb, hogy jó legyen a méregtelenítéshez?

Amúgy én is részletekben vettem meg a méregtelenítéshez valókat, előre tervezve jobban beütemezhető...kifejezetten bio zöldséget csak a léböjt alatti kálium leveshez vettem, a többi zöldséget gyümölcsöt én is piacon szerzem be...

Értékelés: Nincs

fogyóhold 2013-ban

Szia! Telihold utáni napon, tehát fogyóholdnál érdemes elkezdeni a kúrát, de ezt ne vedd úgy, hogy máskor semmiképpen nem lehet! Főleg ha belegondolsz, hogy a felkészítő szakasz is elhúzódhat.

2013-ban a telihold napjai: 04.25, 05.25, 06.23, 07.22, 08.21, 09.19, 10.18, novemberben már hideg van a sok nyers ételhez...

Értékelés: Nincs

En is szeretnek meregteleniteni

Sziasztok!

Kis segitseget szeretnek kerni, hogy Hashimotoval es babatervezes elott mire kellene figyelnem? 

Amim van 'keszleten" az Canadian Essence, Goji 100, diofalevel es csalanlevel teak. Bevethetem oket?

Koszonom 

Judit

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Mindenképpen személyes segítségnyújtást

vennék igénybe, értem ezalatt a személyes konzultációt  vagy az ingyenes terméktanácsadást.

Konzultációra Lakat Böbe kolléganőmnél tudsz időpontot egyeztetni a lakatbobe kukac antalvali pont hu címen.

Értékelés: Nincs

méregtelenítés

Sziasztok.

Olvastam, hogy a méregtelenítés előtt a bélflórát helyre kell állítani, ill a szervezetet "fetölteni". Mikor indul Betty méregtelenítése, az ezt is magába foglalja majd, vagy úgy kellene vele elkezdeni, hogy ezeket már magam mögött tudtam?

Köszönettel. 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Méregtelenítés az alapoktól

Betty a "legelejéről" kezdi a méregtelenítést... Tarts Vele bátran!

Értékelés: Nincs

2 kérdés a kúrához

Kedves Betty!

Ha jól értem, a kúra alatt gluténmentesen kell étkezni. No de a Kolláth-reggeliben (amit reggelire javasoltok) van glutén, nem? Akkor most hogy van ez?

Lehet-e a Grape Vitalt kihagyni, vagy mással helyettesíteni, és ha igen, mivel? (Nemrég csináltam belőle egy kúrát, és most valahogy nagyon nem kívánom...)

Köszönöm szépen a válaszokat!

Értékelés: Nincs

Glutén mentes kolláth reggeli

Kedves Mariposa! A búza és rozspehely valóban tartalmaz glutént, de választhatsz gluténmentes pelyheket is.

Ha nem szeretnéd szedni a Grape Vital cseppet ne tedd, főleg ha nemrég fejeztél be belőle egy kúrát. Nem tudom kell-e helyettesíteni, milyen okból szedted, mi a problémád?

Értékelés: Nincs

Probiotic all flora mikor

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy méregtelenítéskor szerintetek mikor kezdjem el szedni  a Probiotic all florát?

Elég gyatra az emésztésem (is), azért gondoltam, hogy jó lenne szedni.

Köszönöm a választ: Ildi

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

All-flora

akár mehet végig a tisztítókúra alatt, de a léböjt utántól mindenképpen nagy szükség lenne rá.

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Szeretném

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnék bejelentkezni Komáromy doktornőhöz egy ilyen felmérésre?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

birsalmafa

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Dr. Komáromy Hédi elérhetősége

Kedves Birsalmafa!

Kérlek, írj Lakat Böbe kolléganőmnek a lakatbobe kukac antalvali pont hu címre, időpontot az Ő segítségével tudsz egyeztetni a doktornőhöz.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

köszönöm

Kedves Niki!

Köszönöm szépen gyors válaszod! :)

Szép estét kívánok!

birsalmafa

Értékelés: Nincs

méregtelenítő termékek

Sziasztok,

Egy ideje olvasgatom az oldat, sokminden tetszik, és a kúrát is szívesen végigcsinálnám.

Sokat nézegettem az ajánlott kiegészítőket, és a kúrához minimálisan szükséges termékek ára is húzósnak tűnt. Elolvasva ezt a leírást, kiváncsiságból elkezdtem kiszámolni, mennyi is az annyi. Nem fejeztem be, mert "az immunrendszer erősítése", "a bőr méregtelenítése", és a "teák" alatti termékek NÉLKÜL a kivastagított termékek ára kb. 140 ezer forint . Ez meglehetősen elkeserítő, nem is tudom elképzelni, hogy lottóötös nélkül hogyan kivitelezhető. Értem, hogy testre kell szabni a kúrát, és egyébként most gyorsan azt is kiszámoltam, hogy az eredeti méregtelenítő kúrához kötelezőként felsorolt dolgok "csak" kb 35ezer Ft-ba kerülnek, ha mindenből csak egyet veszünk. De pl. nem esett szó a biozöldség-gyümölcsről, ami az általam általában vásároltak 2-3-szorosába kerül.

Ti mit gondoltok erről? Sajnálom, hogy rögtön ilyen anyagias és negatív hozzászólással kezdem, csak rossz szembesülni azzal, hogy egy ilyen kúra elvégzésére mennyire messze áll attól, amit megengedhetek magamnak.

Ági

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Betty's picture

Tudatosan készülj a kúrára!

Kedves Ági!

Nem elriasztásképpen, hanem pont ellenkenzőleg, segítsényújtásként írtam ezt a bevezetőt.

Az írásomból is látszik, hogy már év eleje óta készülünk a kúrára, de az elhatározás gondolati síkon már tavaly ősszel megszületett. És, onnantól kezdve elkezdtem gyűjtögetni a termékeket. Nem kell óriási összegekre gondolni, havi 5-10 ezer forintot különítettem el, és például a névnapi és szülinapi ajándékom is egy-egy termék volt. Hidd el, hogy ennél sokkal-sokkal többet elszórnak az emberek mindenféle apróságra, csak mivel nem vezetnek a kiadásaikról listát, így fel sem tűnik, hogy havonta több tízezer forint elfolyik a csip-csup dolgokra, aminek nincs is látszatja.

És, ami még ennél is szomorúbb, hogy ezek között rengeteg olyan fölösleges, mérgező ételt/italt (üdítő, keksz, nyalánkságok..stb) is megvesznek, amire aztán végképp nincs szükség. De, amikor szóba kerül egy méregtelenítő kúra ára, akkor elájulnak, hogy az mennyibe kerül, pedig, ha összeszámolnák, hogy mennyi pénzt költöttek ilyen dolgokra, akkor hidalnának le igazán. (természetesen, akinek nem inge....)

Mi az utóbbi hónapokban vezetünk egy kiadás listát, amin az utolsó gyufásdoboz ára is szerepel. Érdemes alkalmazni, mert nagyon jól lehet vele szabályozni a kiadásokat. Egyébként ezt módszert, több pénzügyi tanácsadó is ajánlja.

Na, de visszatérve a bevásárló listánkhoz.

Igyekeztem egyszerűen és közérthetően megírni, és amint látod, jónéhány termék univerzális (Emóció, Huminiqum, Nyírfavíz, Zöld löttyi, a Rost koktélok, stb.) tehát több kategóriában is benne van.

Ráadásul most kerültek fel a jobbnál jobb Yogi teák, amik szintén nagyon jó tisztító hatással bírnak. Sőt! A kúra leírásában további teatippeket is olvashatsz.

A bőrméregtelenítő Berber kozmetikumból szinte mindig tartok itthon egy kollekciót, mert ez a gyengém, imádom őket. Más ruhákat, cipőket, én meg Berber kozmetikumokat shoppingolok . Egyébként, ha csak a bázikus fürdősót, a Ghassoul-t, és egy berber masszázsolajat választasz a készletből, azzal is tudsz méregteleníteni, hiszen tudsz velük fürdeni, radírozni, masszírozni, arcot ápolni, és hajat mosni. 

Az a szomorú, hogy az emberek az egészségük megóvására sajnálják a pénzt és az időt, viszont, ha lebetegszenek, akkor szó nélkül kiadnak egy csomó pénzt gyógyszerre, kezelésekre, orvosoknak , és semmi garancia nincs arra, hogy jobban lesznek, hiszen a mai orvoslás elsősorban tüneti kezelést folytat. Nem megyek ebbe bele...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

termékek

Köszönöm a választ! Megpróbálom akkor azt, hogy kategóriánként a legolcsóbbat kinézem, és nem stresszelem magam a drága kiegészítőkkel. Egyébként vettem már egy-két dolgot, pl. útifű maghéj, Lapacho tea, de ezek tényleg a legolcsóbb darabok.

Abban igazad van, hogy sokan rengeteg hülyeségre elszórják a pénzüket, dohányzó ismerőseimnek szoktam mondani, hogy szokjanak le, és a megspórolt pénzt adják nekem :) Azt hiszem, az én kiadásaim már jelenleg is erősen racionalizált állapotban vannak, de persze folyamatosan agyalok én is azon, hogy mi az, amin még lehet spórolni. Hál'istennek (lekopogom) gyógyszerre nemigen költök, mert nem szoktam beteg lenni.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Általában nem egyszerre

szoktuk megvásárolni a kiszemelt termékeket, hanem "gyűjtögetünk"... Egyik hónapban egy kis ilyen, a másikban egy kis olyan - egész hamar össze tud gyűlni a kúrára való.

A bio alatt mi a garantáltan vegyszermentes termékeket értjük, nem kötelező, hogy meglegyen a bio minősítés az adott táplálékon...

Hozzáteszem, hogy nagyon meg kell nézni, hogy kitől vásárolunk, egy példa, az elmúlt két napban történt velem. Tegnap vettem a helyi bioboltban egy szál bio póréhagymát 185 ft-ért, szép duci, frissecske és hosszú volt. Ma egy másik boltba tévedtem, aki példának okáért a póréhagymát ugyanattól a termelőtől szerzi be, mint az előző bolt tulajdonosa és ott 225 ft-ért kaptam volna egy szálat!

Érdemes a helyi piacon beszélgetésbe elegyedni a termelőkkel (nem a zöldségesekkel!!!) és megkérdezni mivel és hogyan kezelik földjeiket, növényeiket. Nálunk sokan szerves trágyát használnak és olyan permetező/lemosó szereket, amely a bio termesztésben is megengedett. ...

A bio leveleket, ha készet vásárolsz, akkor érdemes akcióban megvásárolni, legalábbis én így szoktam ...

A kúra alatt nem ajánlatos állati fehérjét fogyasztani, tehát se tojás, se hús, se sajt, stb., amin ugye sokat lehet spórolni. Egy zacskó köles, hajdina, zab és a többi gluténmentes mag pedig sok tál ételre elegendő... nagyon kiadósak!

A termékek közül sem kötelező az összes ajánlást megvásárolni. Léteznek költséghatékonyabb és drágább termékek, érdemes variálni őket úgy, hogy számodra legyen a legtökéletesebb.

Érdemes lenne az ingyenes terméktanácsadáson részt venned... elmondod milyen problémád van és mennyi az anyagi keret, amiből tudsz gazdálkodni. Gyöngyvér pedig segít abban, hogy a lehető leghatékonyabb összeállítással kezdhesd a kúrád!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

termékek ára

Köszönöm a gyors választ és a bíztatást. Próbálok pozitívan hozzáállni, és az ingyenes terméktanácsadás jól hangzik!

Értékelés: Nincs

méregtelenítés költségek + maté

Sziasztok!

Méregtelenítés: az anyagi aggodalmak kapcsán mindkét félnek igaza van szerintem. Betty, jó gondolat az előre tervezés, igazad van - ezt én is így csinálom, és ajánlom mindenkinek.

Ugyanakkor, amikor azt taglalod, hogy az emberek mi mindenre elszórják a pénzt, a méregtelenítésre meg sajnálják, akkor pont itt, ezen az oldalon, nyitott kapukat döngetsz. Gondolom számodra is nyilvánvaló, hogy itt ÉPP nem azok az emberek vannak, akik cukros üdítőkre, csokikra, kekszekre, csipszekre szórják el a pénzt, így - elismered vagy sem - a méltatlankodás JOGOS, mert ez egy átlagos magyar háztartásnak VALÓBAN sok pénz. (Még egy embernek is, hát még kettőnek egy családban...)

Nagyon jó, hogy leírjátok, mi LENNE az ideális összeállítás, de azt hiszem, le kellene szállni a földre, a mai magyar valóságba, és ennek megfelelően racionalizálni a listát. Én mondjuk magamnak racionalizáltam, erősen meghúzva a javaslataitokat, és - sajnálom, de ez van - néhány termék esetén olcsóbb beszerzési forrást felkutatva. De nyilván sokan nem mernek vagy nem tudnak önállósodni, ezért jó lenne, ha segítenétek nekik is egy low cost "minimum" kúra verziót összeállítani. Tudom, hogy sok a dolgotok, de gondoljatok bele: ezzel anyagilag is jobban járna a Bionom Kft., hiszen sokak, akiket visszariaszt ez a hatalmas összeg, így inkább bele sem kezdenek, egy olcsóbb verziót mégis bevállalnának, és ebből nektek bevételetek származna, ugyanakkor szélesebb körben terjedhetne az eszme, és az embernek nem lenne (megint) az az érzése, hogy az egészség a gazdagok luxusa... Sok kicsi sokra megy, néha többre, mint kevés nagy... Ne vedd rossz néven, a javaslatommal segíteni szeretnék mindkét félnek.

Maté. Itt Európában az emberek rosszul használják, úgy készítik el és fogyasztják, mintha egy normál tea lenne, így viszont nem sokat ér.  Én a latin-amerikai módon fogyasztom, ahogy igazából kell, ahogy isszák azon a vidéken, ahonnan ez származik (emiatt JÓVAL erősebb). Az a kérdésem, hogy a kúra alatt is mehet a megszokott, erős latin verzió, vagy igyak inkább én is laza, európai, cocido módon elkészített teát? (Van egy csomag bio matém is, arra gondoltam, hogy a kúra alatt azt fogyasztanám inkább.) Egyáltalán: önmagában tudom, mire jó a maté a mindennapokban (ezért iszom), de a kúrában milyen szerepe van?

Köszönöm, hogy elolvastatok. Eza.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.6 (7 votes)
Antal Vali's picture

Minimál kúra karcsú pénztárcára hangolva

Én eddig szabin voltam, úgyhogy csak most olvastam el Betty kúráját. Szerintem kiváló összeállítás, már csak azért is, mert minden fejezetnél nem csak azokat a termékeket sorolta fel, amelyeket Ők választottak a férjével, hanem az összes létező odaillő verziót. Ha valaki minden kategóriából csak egy terméket választ - pl. a legolcsóbbat -, akkor már le is minimalizálta a kúráját.

A bio növényekre visszatérve: nem a minősítés a fontos, hanem a minőség! Én mindig a piacon vásárolom a zöldeket (ami épp nem terem meg nálam) kistermelőtől. És itt mégegyszer hangsúlyoznám, amit Niki is, hogy a zöldséges csak viszont eladó! Ha a termelőtől vásárolsz, akkor a vegyszermentes (azaz minősítetlen bio) növényeket sokkal olcsóbban megveheted, mint a bio minősítéssel rendelkezőt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

Kúra és a költségek

Tisztában vagyok vele, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy több tízezer forintot költsenek egy kúrára.

Pont ezért igyekeztem úgy összeállítani a főbb lépéseket, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő termékeket. Az egyes csoportokban vannak 1-2ezer forintos termékek (fermentpatron, mézes rostok, útifűmaghéj) is, sőt vannak olyan termékek, amik a tisztítókúra legtöbb lépésénél is használhatóak (Emóció, Huminiqum). Így mindenki magára szabhatja a kúrát anyagilag is.

Nem értem, hogy ennél jobban hogyan tudnék segíteni???

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Kúra költsége

Soha senkire nem lehet ugyanazt a "lepedőt" ráhúzni, van az alap kúra és mindenkinek a pénztárcájához, igényeihez, gyenge pontjához mérten kell személyre szabni. Épp ezért ajánlottam az előzőekben is az ingyenes terméktanácsadást, ahol személyesen és telefonon is lehetőség van konkrét pénz- és egészségügyi helyzettel kiválasztani a megfelelő termékeket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel