Tavaszi méregtelenítés Bettyvel - Bevezető

Szia!

Már itt-ott ejtettünk szót arról, hogy a 2013-as nagy tavaszi méregtelenítő kúrát én fogom az idén nyilvánosan megcsinálni. Talán emlékszel még, hogy tavaly márciusban Antal Vali volt a kúra vezetője. Ha szeretnéd visszaolvasni az élményeit, akkor itt megtalálod a napi beszámolóit.

meregtelenites-bettyTartalom:

Elhatározásom története

Tény és való, hogy beterveztem ezt a kúrát a férjemmel, de február elejéig teljesen abban a hitben éltem, hogy majd szépen csöndben, kettecskén megcsináljuk a nagy mumus kúrát. Miért tartom mumusnak?

 1. mert ilyen hosszú ideig még soha nem csináltam tisztítókúrát. Időnként 1-2 napos gyümölcsnapot, barnarizsnapot már beiktattam évekkel ezelőtt, de ilyen nagy, komplett kúrára még soha nem vállalkoztam.
 2. mindenkinek van valami parája, nos nekem a méregtelenítő kúrától van félszem. Ne kérdezzétek miért, ezt én sem tudom. Alapvetően nagyszerűen elvagyok a bionomos életmóddal, de amint befészkeli az agyamba magát az a gondolat, hogy ettől és ettől a naptól nekem kúráznom kell, kiver a víz, és halasztgatom. Így gondolom már értitek, hogy miért tolódott április elejére az időpont.

Mindig találtam valami kifogást:

 • "Még hideg van, fázom, nem kívánom a nyers, hideg salátákat, a leveket."
 • "Még nem gyűjtöttem össze minden hozzávalót."
 • "Jön a Húsvét, nem foszthatom meg a férjem a húsvéti sonkától és a nagymamik hetedhét országra szóló kocsonyájától!" :)
 • "Vannak fontosabb dolgok is: Most a Bionom napra kell koncentrálnom és amúgy sem szeretném, ha a rendezvény idejére esne a kúrám (na itt jön be az a közmondás, hogy "Ember tervez, Isten végez", mert bizony pont beleesik az újonnan kitűzött Bionom Fesztivál napja (április 20.) a méregtelenítő kúránk idejébe)"
 • "Kell ez nekem? Végül is, tök jól érzem magam a bőrömben!"

Nos, ilyen gondolatok kísértettek állandóan, és próbáltak eltántorítani. Egyébként a férjem meglepően higgadtan kezelte a nagy méregtelenítés gondolatát, és ha rajta múlott volna, akkor már márciusban tisztulunk. De ebben a témában én hordom a nadrágot, így rám hagyta a dolgot, hadd vívjam meg magammal. Egyetlen egy kikötése volt, hogy lehetőleg ne húzzam el nyárig, mert akkor Ő már sörözni akar. Így hát számoltam, kitanulmányoztam a holdállásokat, és végül megszületett az április 4.-i időpont.

Visszatérnék ahhoz, hogy tulajdonképpen hogyan esett rám a választás, hogy én vezényeljem le a nagy tisztítókúrát.

Megsúgom, mindez teljesen véletlen történt (véletlenek márpedig nincsenek!), mert az eredeti forgatókönyv szerint Niki lett volna a kúra háziasszonya.

Nos, a történet úgy kezdődött, hogy Dr. Komáromy Hedvig eljött bemutatkozni az egyik pénteki szerkesztőségire, mivel ekkor már szó volt arról, hogy elkezdjük vele a közös munkát. Láthattuk, hogyan zajlik a doktornő által tartott biorezonanciás diagnosztizálás és kezelés. Ekkor még úgy volt, hogy Niki csinálja meg a nyilvános "szereplést" az antalvali.com-on, ezért rá egy hétre megbeszéltek egy időpontot, amikor is a doktornő "beméri" Nikit és összeállítja a személyre szabott kúráját. Azonnal felcsillant a szemem, és én is vállalkoztam a mérésre. Így esett, hogy a következő héten összejött a három grácia (Vali, Niki és én), és alávetettük magunkat a diagnosztizálásnak. A mérés megkezdése után egy órával kiderült, hogy "Niki köszöni szépen jól van", ugyanis a Shang-gungnak valamint a Civirsh! gyakorlatoknak, no meg a bionom életmódnak köszönhetően, most nincs szüksége a szervezetének ilyen jellegű fizikai tisztulásra.

meddig-nyomod-el

Majd következtem én. Izgatott kíváncsisággal foglaltam el Niki helyét, majd néhány perc múlva a kíváncsiságom átment meglepődésbe és a vizsgálat végére tudtam, hogy az Égiek nem véletlen irányították így az eseményeket, ugyanis egyértelmű volt, hogy nagyon-nagy szükségem van a tisztulásra. És akkor Vali kimondta azt, amitől rettegtem:

"Jó, akkor Betty fogja megcsinálni a nyilvános méregtelenítő kúrát!"

Kész, függöny lement, túl sok(kos) információt kaptam aznapra!

Kíváncsi vagy rá, hogy mit állapított meg nálam a doktornő?

Először is feltérképeztük, hogy milyen esetleges hiányok vannak a szervezetemben. És itt kezdett el leesni az állunk, ugyanis kiderült, hogy  B2-, B6-, F- vitamin, valamint jelentős ásványi anyag és több, mint 40%-os aminosav hiányom van, annak ellenére, hogy odafigyelek az életmódomra és mindig szedek ezt-azt a Bionom kínálatából. A doktornő ekkor már sejtett valamit, mert egyből a bélrendszerben kereste a probléma gyökerét. Igaza lett! Egyértelműen látszott, hogy érzékeny vagyok a gluténra és a tejfehérjére, valamint kevésbé tolerálja a szervezetem a répacukrot. Innentől kezdve számomra is világossá vált a helyzet, mivel tisztában vagyok vele, hogy milyen felszívódási zavarokat és gyulladásokat okoznak az allergén ételszármazékok.

A szivárgó bélszindrómának köszönhetően zavart szenvedett a zsíremésztésem, a szénhidrátemésztésem (ezért van az, hogy nagyon gyorsan felugranak rám a plusz kilók), és az allergizáló anyagok miatt a sejtes immunválasz sem működött nálam. A szerveket vizsgálva egyértelműen a bélszakasz és a vénák területe volt a legérzékenyebb, valamint a tüdő, a medence és a térd esetében jelzett elváltozást a gép.  A medencémet és a térdemet időnként érzem is, sajnos a futás igénybe veszi ezen testrészeimet. Mivel a tejfehérje bontás nem működik jól esetemben, így az sem volt meglepő, hogy fehérjét találunk a vizeletemben, és a vérem könyörög a tejfehérje mentes étkezésért.

A savbázis egyensúlyt vizsgálva, enyhén savas kémhatás állt fent, de egész jól haladok a lúgosabb irány felé.

Hát, röviden ennyit a fizikai oldalról. Most esetleg joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy, aki önmaga is binomos életet él, és tudja, hogy mit, hogyan és mikor kell szednie, annak, hogyan lehetnek ilyen problémái?

Jó a kérdés!

Valójában azért nem derültek ki ezek a dolgok mindez idáig, mert nem volt semmi komoly tünetem, egész jól éreztem magam, pont ezért nem éreztem késztetést egy ilyen vizsgálatra. Maga a doktornő is csodálkozott azon, hogy a vitamin-, és ásványi anyag hiány ellenére, hogyan lehet ilyen dús a hajam, erős a körmöm, és miért nem vagyok látványosan rosszul. Nagyon egyszerű a magyarázat, ugyanis a teljes értékű táplálkozás és a bionomos étrendkiegészítők segítettek némileg kompenzálni a hiányokat és a rossz közérzetet. Tehát  ebből is látszik, hogy nem hiába toltam magamba a "csodaszereket", de hosszú távon mégis csak az jelenti a megoldást, ha kipucolom a szervezetemből a salakanyagokat, tehermentesítem az immunrendszerem, és kerülöm az allergizáló élelmiszereket. Esetemben a glutén és a tejfehérje tartalmú ételeket.

Hazafelé jövet rendesen el voltam kenődve, kellett néhány nap, míg megemésztettem a hallottakat. De, szerencsére nem vagyok az a sokáig szomorkodó típus, így hamarosan számba vettem az új lehetőségeket.

Itthon - mintegy visszaigazolásként - újra áttanulmányoztam a biorezonanciás mérés eredményeit. Meglepően jól diagnosztizált a doktornő, ugyanis a legtöbb hiánytünet apró jelei mind megmutatkoztak nálam, főleg az arcomon. Nem óriási dolgokra kell itt gondolni! Például az orr és szemöldök körüli enyhe bőrhámlás B2-vitamin hiányra utal(hat). A bőrgyulladás (seborreás dermatitisz, ekcéma) B6-, és F-vitamin hiányt jelez(het). A vizes orrfolyással a szervezetem a túlzott fehérjétől szeretett volna megszabadulni.

Nem véletlen szoktuk mondani, hogy érdemes a bőrünk jelzéseire külön odafigyelni, hiszen itt-ott néhány pattanás, egy kis hámlás, bőrszárazság, vagy némi bőrpirosodás mögött sokkal több van, mint azt gondolnánk. Ha belülről nem kezeljük magunkat, akkor hiába használjuk mi a világ legtisztább bio krémjét, hisz csak annyit érhetünk el, hogy adott esetben nem súlyosbodik a bőrünk állapota. A megoldást a személyre szabott, átfogó méregtelenítő kúra és az étrend hozza meg.

Mivel jól ismerem a Bionom Biobolt termékeit, így nem okozott gondot, hogy összeválogassam magunknak a célzott termékeket. Természetesen, a biorezonanciás mérések alkalmával, Komáromy doktornő segíteni fog mindenkinek összeállítani a kúrájához, és az adott egészségi állapotához leginkább passzoló termékcsomagokat.  Ha nem tudnál eljutni a doktornőhöz vagy a szakértőnkhöz, akkor nagyon fontos, hogy első körben térképezd fel a szervezetedet, és figyeld meg, hogy mely szerveidben, szervrendszeredben észlelsz hibát!

Nálunk egyértelműen a bélrendszer tehermentesítése és regenerálása, az immunrendszer erősítése, és a vérkeringés javítása a fő szempont.

Ez alapján készítettem el a bevásárló listámat. A hozzávalók egy részét már korábban beszereztem, és elkezdtem fogyasztani, valamint a glutén-, és tejfehérje mentes diétát is igyekeztem tartani. Igaz, hogy a sajtok, a tejföl és a szép kis tönkölykenyerem kicsit hiányzik időnként, de kárpótol mindezért, hogy az enyhe hasi nyomás és a puffadás szinte 3-4 napon belül megszűnt. Mostanra pedig végre begyógyult az orrom tövében levő kipirosodott rész, valamint az orcáimon levő bőrszárazság is szépen javul. Ez a minimális "tisztulás" éppen elég volt ahhoz, hogy kiélesedjen a szervezetem jelzőrendszere. Ugyanis észrevettem, hogyha úgy hozza a sors, hogy mégis eszem egy kis gluténos élelmet, másnap reggelre a szám körül hámló foltok jelennek meg. Bőrünk egy csodálatos "műszer", mely azonnal jelzi a belső problémákat.

Na, de most már nem untatlak tovább, íme a nagy bevásárló listánk, melynek alapját a kíméletes máj-epe tisztítókúra adta.

A kivastagított termékeket választottam ki magunknak, de természetesen bármelyiket választhatod a csoportokból. Hallgass a megérzéseidre!

Bélflóra támogatás

Ez a méregtelenítő kúra egyik legfontosabb része! Ugyanis beszedheted a világ legjobb étrendkiegészítőit, hatóanyagait, de ha nincs rendezve a beleid állapota, akkor nem fognak felszívódni, vagy nem annyi fog felszívódni, mint amire szükséged lenne. Így pedig a méregtelenítő hatás sem fog úgy működni, ahogyan kellene. Ha antibiotikumot szedtél, akkor különösen fontos helyreállítani a bélflórád, a megfelelő szimbiotikumokkal. A szimbiotikumok (pre-, és probiotikumok egyben) olyan anyagok, amelyek bejuttatják, letelepítik, kolonizálják és szaporítják a bélbaktériumokat.

Szimbiotikumok:

 • Emóció: örök kedvenc, e nélkül nincs tisztítókúra:-)
 • Szimbiotikus fermentpatron: mostanában barátkoztam meg vele. Mivel nagyon ritkán iszunk gyümölcsleveket, emiatt nem került be a repertoárunkba. Viszont nagyon gyorsan javultam tőle, és rájöttem, hogy kifejezetten szeretem a több napos gyümölcs-, vagy zöldséglé pezsgős, murcis ízét. Mindig előre gyártom, hadd érlelődjön.
 • Gyöngy-Méz-Koktél: a biztonság kedvéért rendeltem, ha netán szükség lenne egy kis lazulásra:-) Nem mellékesen, májregeneráló és emésztésjavító. Persze mértékkel, és csak a léböjt utántól!
 • Probiotic Colon: a kúra kedvéért iktattam be. Minden évben csináltunk belőle egy szettet, most újra itt az ideje.
 • Mézes almarost
 • Fermentált levek

Prebiotikumok:

 • Prebiotikus rost-koktél: a tavalyi év slágere, legalábbis nálam. Az elmúlt évben 8 kilótól szabadított meg. Vacsora helyett is kiváló, és nagyon jót tesz az emésztésnek.
 • Csicsóka csoda: édes nyalánkság, azonban kiemelkedő élettani hatása van. Érdemes már a kúra előtt elkezdeni a szedését, ugyanis megelőzhetőek vele a vércukor ingadozások. Ha problémád van a cukoranyagcsere háztartásoddal, akkor pedig kötelező!

nem-vettem-figyelembe
A szervezet feltöltése

Fontos, hogy a szervezetedet előkészítsd a méregtelenítésre oly módon, hogy feltöltöd magad tápanyagokkal. Visszautalnék a bélflóra állapotához. Ha esetleg mégis jó a felszívódásunk (sajnos a civilizált társadalmakra ez nem jellemző), de gyenge és tápanyaghiányos a szervezetünk, akkor a méregtelenítés alatt fáradtak, levertek leszünk, és akár rosszullétek is előfordulhatnak.

Tehát nélkülözhetetlenek a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és az enzimek, melyeket az egész tisztítókúra ideje alatt érdemes fogyasztani, ezáltal tudjuk elkerülni a rosszulléteket és a visszamérgeződést.

Béltisztítás és parazitairtás

Ha a bélflóra visszaállítás, és a feltöltés megtörtént, csakis akkor jöhet a béltisztítás és a parazita írtás.

A sav-bázis egyensúly beállítása

Itt nem azon van a hangsúly, hogy lúgosítani kell, hanem azon, hogy beálljon a szervezetünkben a pH egyensúly. A túllúgosodás épp olyan káros, mint az elsavasodás.

Olyan szereket érdemes választanunk, melyek nem egyoldalúan lúgosítanak, hanem egy ún. balance-ot hoznak létre, azaz megszüntetik a savasodást kiváltó okát.

Máj-, vese- és nyirokrendszer tisztítás

Az érhálózat és a keringési rendszer kipucolása

A szövetek sejtszintű méregtelenítése

A nehézfémek, és petrolkémiai gyógyszermaradványok kitisztítása a kiválasztó szerveken és a bőrön keresztül.

A méregtelenítés egyik sarkalatos része, ugyanis a legtöbb tisztítókúra nem fektet elég hangsúlyt a sejtszintű méregtelenítésre, pedig a nehézfémek nagyon szeretnek a sejtekben elraktározódni.

 • Huminiqum
 • Canadian Essence tea
 • La pacho tea
 • Manju
 • Algák (főleg az AFA és a Chlorella alga) A Creation-Recreation algakészítményben mindkettő megtalálható. Érdekes módon az utóbbi hónapokban rendkívül rákívántam az algákra. Az okos szervezetem jelezte, hogy túl sok bennem az emésztetlen fehérje, és segítségül hívta az algákat, mivel az algák rendkívül jó tisztítók és fehérjebontók. Nem véletlen emlegetjük, hogy hallgass a belső hangodra, mert mindig tudja, hogy mire van szükséged!
 • Nyírfanedv
 • Fekete retek
 • Korianderes méz

A szabadgyökök lekötése antioxidánsokkal

A szabadgyökök szabad elektronnal rendelkező molekulák, amik szabad elektronokat keresnek a szervezeten belül. Sajnos a méreganyagoknak sokkal több szabad elektronjuk van, mint a hasznos anyagoknak, és ha nem odaillő anyagot köt be a sejtbe, akkor az egész sejtszerkezetet elkezdik rombolni. Szerencsére vannak olyan anyagok, amelyek szabad elektronnal rendelkeznek, és összekapcsolódva védik a sejtet. Ezek az ún. antioxidánsok, amelyeknek nagyon-nagy szerepük van a méregtelenítés során, hiszen ilyenkor rendkívül sok méreganyag képes felszabadulni.

Az immunrendszer erősítése

Az eddig felsorolt termékek közül szinte mindegyik pozitív hatással van az immunrendszerre, de mivel nálunk kiemelten fontos a sejtes immunválasz erősítése, így betettem a nagy kedvenceimet a kúrába. Ha bármilyen allergiád van, akkor érdemes ezek között is válogatnod.

A bőr méregtelenítése

Mivel bőrünk az utolsó gát, amin keresztül megszabadulhatunk a méreganyagoktól, így nem szabad megfeledkeznünk ennek a méregtelenítéséről sem, hacsak nem akarunk a méregtelenítést követően még hónapig pattanásosak, ekcémásak lenni. Teljesen normális jelenségnek tekinthető, ha a kúra ideje alatt belobban a bőrünk, vagy pattanások, mitesszerek, pirosló foltok jelennek meg rajtunk. Ez annak az eredménye, hogy a bőrünk is erőteljes méregtelenítésre képes, és a bőrfelszínre kerülő méreganyagok irritálhatják a bőrünket. Ez azonban el fog múlni! A kérdés az, hogy mikor. Jó hír, hogy ha célzottan segítjük a bőr tisztulását, akkor minimális bőrtüneteink lesznek, sőt, a kúra végeztével úgy érezzük majd magunkat, mintha 10-20 évet fiatalodtunk volna.


A legerősebb bőrméregtelenítő hatású kozmetikumok:

Testápolás:

Masszász- és fürdőolajok:

Hajápolás:

Arcápolás:

Teák

Már említettem korábban, hogy a máj-, és epetisztító teakeverékek hatékonyan segítik a tisztulást, és nem utolsó sorban nagyon finomak. Ezen  teák közül bármelyiket beillesztheted a méregtelenítő kúrádba. Érdemes többet is beválogatni, mert mindegyik picit másképp hat, és lelkileg is ráhangolnak a tisztulásra. Símogatják a lelkedet, ami jólesik majd a kúra alatt.

Íme az én választásom:

mergetelenites_2013_9Remélem, hogy ezen összefoglalóval segítségedre lehettem, és könnyedén ki tudod választani a méregtelenítő kúrádhoz szükséges alapanyagokat.

Húsvétkor még csaphatsz egy nagy habzsi-dőzsit, de utána készülj a tisztulásra!

Jövő héten találkozunk!

Betty


5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Hozzászólások

Korábbi levelem után érdeklődöm

Sziasztok!

Erdeklodnek, hogy megkaptatok-e egy eleg hosszu levelem... kb 1-2 hete irtam es nagyon nagyon varom a valaszt :( remelem nem veszett el,mert eleg sok termekkel kapcsolatban erdeklodtem es leirtam a tortenetem ...

Koszonom, ha raneztek vagy rakerestek !

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kérdés-válasz

Szia Dóri!

Itt találhatod rá a választ, vagyis inkább az újabb kérdéseket...

Szóval én várom a válaszaidat, szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Megtaláltam :)

Kozben megtalaltam es irtam is oda..koszonom Kinga :)

Értékelés: Nincs

Étrendkiegészítők a méregtelenítő kúrához

Draga Segitokesz Csapat !

Rengeteget olvaslak itt bennetek kulonbozo temakban valo hozzaszolasaitok es valaszaitoknal, es szeretnek segitseget kerni toletek.
Ket het mulva erkezem haza, jelenleg tobb problemam is van, es szeretnem ezt a meregtelenitest vegig csinalni.
A problemaim ugy gondolom a laktoztol, glutentol alakultak ki, bar orvoshoz mar egy ideje nem jarok, mert ezekre is magamtol kellett rajonnom...egy kerdes meg kozben, mivel az alkoholtol mergezesi tuneteket produkalok, mar egy fel pohar bortol is, az is lehet gluten es laktoz erzkenyseg miatt? Biztosan az alkohol lebonto enzimeimmel is problem van, az erdekes csak az, hogy ez egy masfel eve alakult csak ki :/
Szoval szeretnem a meregtelenitest megcsinalni (egy megfelelo idopontot aprilis 20 utan tudnatok ajanlani? mi szerint valasszak kezdest?) es ezeket a termekeket valogattam ki: Emocio, Csicsoka Csoda, Enzymix, La Pacho tea, Ghassoul, Grapefruitmag csepp, Talptapasz es a Reggeli kasa.
A borom,l egfokeppen az arcom es azon a homlokom, ami ramaty allapotban van, rengeteg fajo es rikito piros rugy ekesit nem csak tavasszal :( Tejet mar legalabb egy eve nem fogyasztok es a lisztet is jo fel eve kerulom, fokent salatat eszem koretkent, es nagyon sok burgonyat, amirol most olvastam, hogy szinten nem egeszseges nagy banatomra :/ cukor sajnos csoki formajaban gyakran a porondon van, alkoholt viszont szinten nem fogyasztok.
Az emesztessel voltak gondjaim, de egy ideje helyreallt, viszont nogyogyaszati problemaim is vannak es gyogyszert is szedtem korabban. Nagyon szeretnem megcsinalni a meregtelenitest, viszont a beontesen is gondolkodtam (bar sem a beontest sem a kurat nem csinaltam meg sosem) ...az mikor lenne celszeru a kura mellett, előtt..?

Kb 2 hete rendeltem a Bionombol egy Reishi teafaloajas ecsetelot az arcomra, ami egyelore meg nem volt hatasos :( es egy dr Hauschka korrektort, amit imadok, viszont kevesnek bizonyul,l ehet inkabb egy jol fedo BB krem kellene, mivel nagyon latszanak a pottyeim. Tudnatok ajanlani?

Elore is borzasztoan halas vagyok a valaszotokert es segitsegetekert !!
Koszonom!
 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

További kérdések...

Szia Dóri!

Kicsit írj kérlek részletesebben a panaszaidról, hogy érdemben tudjak neked segíteni!

Miből gondolod, hogy a glutén és a laktóz volt a ludas a panaszaidban? Ezekkel kapcsolatosan semmilyen orvosi vizsgálatod nem volt? Milyen panaszaid voltak, vannak (beleértve a nőgyógyászatit is!) Milyen gyógyszert szedtél korábban, mire szedted? Fogyasztasz kész/félkész ételeket? 

Várom a válaszaidat! Szép estét neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A történetem..

Elnezest,nem kaptam ertesitot es nem vettem eszre a kapott valaszt !!

Koszonom !

2012 ota erzem ugy,hogy laktoz erzekeny lettem,mivel minimum 1 litert fogyasztottam hol kaveval hol magaban hol muzlivel hol etkezest kicaltva vele egy buta fogyokurakent es iszonyatosan kipattogtam,amitol borzaszto onertekelesi problemaim lettek mivel rengeteg borgyogyasznal maganklinikan es orvosnal voltam,akik mindenfele dragabbnal dragabb kremet es lemosot irtak fel persze semmit nem ertek,senki nem mondta h az etkezesemen valtoztassak aztan a hasam is rendetlenkedett,ezert hagytam abba a tejet es kezdett tisztulni az arcom.

Kicsit kesobb ujra elkezdtem kipattogni es a hasam megint nem volt jo bar tejet nem fogyasztottam,es mivel sokat olvastam addig rola hogy a laktoz osszefugg a glutennel marmint erzekenysegi szinten kovetkezhet egyik a masik utan igy elhagytam a glutent amennyire csak tudtam es ismet javult a helyzet. Orvoshoz mar elvbol nem megyek mert sosem segitenek sajnos.

Tobbfele fogamzasgatlot is szedtem,mivel a menzeszem nem volt mindig pontos es sokkal tovabb tartott mint az atlag,igy az orvosaim mindig ujabbat irtak fel. Sajnos kiderult hogy van egy fertozesem is,amire a legujabb nogyogyaszom nagy meglepestesemre teafaolajas irrigalast irt fel es azt mondta ne merjek gyogyszereket szedni..szoval o az eddigi legjobb nogyogyasz szamomra :) remelem ez a resz hamar rendezodik az eletemben..

De kozben panikrohamaim is lettek..eddig ket nagyobb volt amire a hazi orvosom a..n p..t irt fel ami szinten osszezavarta a verzesem es mar nem szedem,mivel nogyogyaszom azt mondta h azonnal hagyjam abba es legkozelebb egyeztessek vele mielott barmit beveszek. A panikrohamok ritkan jonnek elo hala az egnek..kb fel eve volt az elso.

Az alkoholra szinten erzekeny vagyok..korabban ha szorakozni mentem nem okozott semmifele gondot elfogyasztani par pohar italt..viszont mostmar egy pohar bortol mergezeses tuneteket produkalok es mar ketszer lett infuzio a vege..masfel eve nem iszom mar azota nincs ezzel baj,de ha ragondolok is majdnem ramtor a panik.

Jelenleg az arcom borzalmas allapotban van,a homlokom van tele hatalmas pottyokkel aknekkal amik nagyon lassan es tuzpirosan gyogyulnak. 

Azert gondoltam a meregtelenitesre mert az is eszembejutott hogy jelenleg is tisztul a szervezetem hisz sok karos dolgot elhagytam mar,de ez igy tul lassu folyamat es az arcom sinyli meg..szeretnek magamon segiteni.

Ja..es bb kremet vagy alapozot is szeretnek rendelni ha ajanlanatok egyet :) dr hauschka korrektorom van toletek de kevesnek bizonyult ..tudtok ajanlani?

Nagyon koszonom !!

Értékelés: Nincs

Pattanások, hormonális panaszok és a méregtelenítés

Szia Dóri,

Mielőtt elküldesz egy levelet nekünk ki kell jelölnöd, hogy kérsz értesítést a válaszról és akkor a rendszer küld egy automatikus értesítőt számodra.

Az átfogó méregtelenítés előtt nagyon fontos, hogy feltöltsd magad ásványi anyagokkal és vitaminokkal és csak utána vágj bele a kúrába! Lehet most inkább a feltöltésre, életmódváltásra  kellene koncentrálnod és később a méregtelenítő kúrába fogni.

Fontos lenne orvosi vizsgálatokkal kideríteni az ételallergiákat, intoleranciákat, panaszaid miatt gasztroenterológiai, allergológiai, külön cöliákia kivizsgálást és ételintolerancia tesztet is lehetne elvégezni. (Ez utóbbi nem! az allergia vizsgálat, TB keretein belül nem végzik).

Ezekre azért van szükség mert a kezeletlen, ki nem derített problémák komoly betegségeket is okzhatnak, és más diétát igényel egy gluténintolerencia, mint egy cöliákia! Mivel diétázol ezt feltétlenül közöld a vizsgálatok előtt, mert befolyásolhatják az eredményt! Vali Allergia sorozatának 1-2-3 részét a rejtett gluténintolerancia  és az ételérzékenység, szivárgó bélszindróma   hozzászólást is olvasd el! 

Ha az orvosoktól kaptál esetleg szteroidos krémeket akkor jó ha tudod, hogy a szteroidos krémnek nagyon komoly mellékhatásai lehetnek. A patikában kevert krémek, fürdetők stb.  a "mindenmentesek is"! kőolaj alapúak (paraffinum liquid/paraffin/mineral oil, wax stb. néven) ezért ne használd őket! A hatóanyag kereső segítségével ellenőrizni tudod az összetételüket=INCI. Ha nincs rajta akkor kérj részletes tájékoztatást a gyógyszertárban és érdemes a többi kozmetikumodat is ellenőrizni, mert azok is okozhatnak bőrpanaszokat!

Búcsú a fogamzásgátlótól - hezitálóknak olvasói történet alatt rengeteg tanács van arra vonatkozóan, hogy mit lehet tenni/szedni a fogamzásgátló elhagyása után, hogy hamarabb kitisztuljon a test. Most nagyon megéri az akciós Erdei medvehagymás pástétomot venni és abból csinálni egy kis tavaszi kúrát.

BB krémnek a Biola Zöld tea hidratáló nappali arckrémjét kipróbálhatod, de ne azt várd tőle, mint a káros anyagokkal telepakolt agyonreklámozott cuccoktól. Érdemes Betty tanácsait is megfogadnod a felkenésével kapcsolatban. Keress fel egy Biola kozmetikust aki szakértő ápolásban részesítene, és tud az  aktuális bőrállapotodnak megfelelő készítményeket javasolni. Vannnak a Biolának olyan termékei is amiket csak szakképzett Biola kozmetikusok használhatnak. Biola-Dr.Ganolife termékcsaládja nagyon jó gyulladásgátló hatásal bír érzékeny bőr esetén is.Szétnézhetsz a többi pattanásokra való terméknél is.

Dekorkozmetikumokat  akár sminktanácsadás, sminktanfolyam keretein belül is kipróbálhatod. A smintanfolyamról élménybeszámolót, rövid videót is találsz.

Intim fertőzésekre, hüvelyfolyásra, candidára is találsz több átfogó cikket itt az oldalon a belső kereső segítségével. A menstruációs panaszaiddal kapcsolatban  a Hormonok harca - hormonális problémáink okai írás is segítségedre lehet.

Pánikrohamaid miatt jó lenne szakembert felkeresned, egy hozzáértő tapasztalt kineziológus, családállító, pszichológus is sokat segíthet.

Írj majd a fejleményekről, és persze akkor is ha lennének még kérdéseid !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Koszonom a gyors valaszt

Koszonom a gyors valaszt :)

..a meregtelenites akkor mikor lenne aktualis? Az az igazsag, hogy mar egy ideje probalom felkesziteni magam ra, jelenleg kulfoldon vagyok es kis idore megyek haza, igy nagyon szeretnem most rendbe tenni magam ilyen szinten, hogy megkonnyebuljek legalabb a sok meregtol :/ es mivel szeretnem a meregtelenitest megcsinalni (egy megfelelo idopontot aprilis 20 utan tudnatok ajanlani? mi szerint valasszak kezdest?) ezeket a termekeket valogattam ki: Emocio, Csicsoka Csoda, Enzymix, La Pacho tea, Ghassoul, Grapefruitmag csepp, Talptapasz es a Reggeli kasa. Ezek nem lennenek elegendoek szamomra jelenleg? 

Es meg kineztem magamnak a halpastetom kurat ..azt irja kivezeti a toxinokat,de hormonszabalyzo is. meregtelenites elottre akkor ez nekem optimalis is lenne feltoltes gyanant is, igaz? Azt olvastam 9x30g van egy csomagban..akkor most ez 9 napra elegendo? 15-36napot irt kura szeruen..de akkor ez az egy adag ami ugy van negnevezve higy Halpastetom kura (4950.- )az csak 9 napra eleg?

Kozben arra gondoltam, hogy ha szerintetek kesobbre kellene halasztanom a meregtelenitest, akkor egy halpastetom kurat csinalnek ( ha megirjatok hogy az hany adag es hany nap mert nem volt tiszta ez a resz teljesen, mert a megnevezes ugye halpastetom kura, de ugy tunt az nem elegendo egy kurahoz). ez rendbetenne a hormonhaztartasom es a szervezetembol a toxikus anyagokat is kiuritene, emelle szednek enzymixet az etelontoleranciara es borpanaszokra. Az arcomra a rozsa-hidrolatumot es a Biola bb zoldteas kremet neztem ki. Ehez a kombohoz az en esetemben mit szoltok?

Meregtelenites mikor legyen? 

Ja..es a beontesen is agyalok,bar meg sosem csinaltam..azt a halpastetom kura elottre terveztem..az ugy jo lenne?

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Dóri méregtelenítéséhez segítség

Szia Dóri!

Összemontázsoltam a kérdéseidet egy hozzászólásba, így jobban átlátható.

A Halpástétom nagyon alkalmas a nagy méregtelenítés előkészítésére, ebből 36 napos kúrát célszerű végezni, azaz 4 db (4x9 szett) kiszerelés szükséges a teljes kúrához, minden nap egy tégely halpástétomot kell elfogyasztani. Sajnos, átmenetileg a halpástétom nem rendelhető, így ezt most nélkülöznöd kell.

Detti is írta már, hogy mindenképp érdemes előtte a szervezetet ásványi anyagokkal/vitaminokkal feltölteni. Erre kiválóan alkalmas például a Huminiqum, a New Chapter Every Women, a zöldagyag, a Cormin por stb. Ezek közül érdemes válogatni.

Ezeket a kúra előtt már 1 hónappal is elkezdheted szedni és fontos, hogy a kúra ideje alatt is folyamatosan szedj legalább egyfélét ezekből!

A homlokon megjelenő gyulladt pattanások valóban utalhatnak emésztési/felszívódási zavarokra, ezért az Emóció és az Enzymix valóban jó válastásnak bizonyul. Az Emócióból érdemes 2x30 ml-t fogyasztani egy jó darabig (reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt), az Enzymix-ből pedig minden étkezés előtt kb. fél órával célszerű bevenni. A csicsóka készítmény szintén jótékony hatású a vastagbél baktériumai számára, erről itt írtunk korábban.

Egy bélpucoló készítményt még mindenképp hozzátennék. Az útifűmaghéj kiválóan alkalmas erre a feladatra, és még az érzékeny, irritált bélfal esetén is biztonsággal használható. Ez folyamatosan is alkalmazható, nagyon jó rostforrás. Elsősorban a reggeli/délelőtti órákban célszerű elfogyasztani (akár a kásába is keverheted), fontos, hogy napközben elegendő mennyiségű folyadékot igyál (70ml x testsúlykg.), mert a hatását csak így tudja kifejteni (a talptapasz használatakor is fontos a sok folyadék!) 

A felsorolásból hiányolom az Omega-3 zsírsavakat, valamint a D3-K2 vitamint. Ezeket kúrától függetlenül is napi szinten érdemes fogyasztani. És, egy immunrendszer támogató készítmény is lényeges lenne, pl. Bioconnect vagy a gyógygombák (ganoderma, cordyceps, Immun Assist) közül valamelyiket.

Az április második fele még alkalmas a tavaszi méregtelenítő kúra elvégzésésre, azonban, ha valami okból kifolyólag nem jönne most össze, akkor ősszel is elvégezheted. 

Hormoháztartás harmonizálására kiváló a maca és a Ciklusbarát krém. A maca adaptogén, azaz hosszabb idő kell mire kifejti a hatását, viszont szuper tápanyagbomba, és támogatja a mellékvesekéreg hormonjait is, ami sajnos a mai kor emberénél nagyon igénybe van véve (pl. stressz). 

A glutén-, és állati fehérje mentes táplálkozást ettől függetlenül is érdemes folytatnod, a Boszorkánykonyhában rengeteg jobbnál jobb receptet találsz.

Arcápolásra jó választásnak bizonyul a Biola zöld teás BB krém, a rózsahidrolátum és heti 1-2 alkalommal a Ghassoul pakolás. Arra figyelj, hogy a BB krémet csakis nappalra használd, éjszakára ne! Éjszakára a Biola Gyöngyvirág krémét is használhatod, vagy esetleg valamilyen bázisterméket (shea vaj, argán olaj stb.).

Én a helyedben most mellőzném a beöntést, inkább a tápanyag feltöltésre, a helyes étkezésre/életmódra koncentrálj!. Az útifűmaghéj és a csicsóka kíméletesen pucol.

Ha bármi kérdésed van még a kúrával kapcsolatban, jelentkezz!

Értékelés: Nincs

Halpástétom

Koszonom szepen a reszletes es gyors valaszt.

Meg annyit kerdeznek, hogy mikortol lesz elerheto ismet a Halpastetom... es a kura utan akkor vegezhetem-e a meregtelenitest?
Szeretnem a halpastetommal kezdeni es mellette a maca-t fogyasztani, majd a meregtelenitesnel a korabban kivalasztott termekeket plusz az arcapolashoz valokat.


A beontest azert terveztem, mert ugy gondoltam, hogy a vitaminok sem tudnak ugy felszivodni, mig nincs szamukra erre valo felulet vagy hely... ugy gondoltam hatasosabb lenne... tevedtem?

(halpastetom,maca,ghassoul,la pacho tea, csicsoka csoda, enzymix, talp tapasz, reggeli kasa, rozsa-hidrolatum, bb biola zoldtea krem)

Koszonom elore is :) 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Hol történik a felszívódás

Szia Dóri!

Sajnos nem tudom megmondani, mikor várható a Halpástétom érkezése, erről az árusító helyet kérdezd meg, hiszen ez itt egy tanácsadói felület, mi árusítással nem foglalkozunk.

Ha nem áll rendelkezésre, nem érhető el a Halpástétom, ne keseredj el, Erdei pástétommal is szép eredményeket lehet elérni! A macát ez mellett szintén fogyaszthatod! Azt azonban fontos tudni, hogy a pástétom kúra nem váltja ki a vitaminok, ásványi anyagok szedését!

A felszívódás az előbélből és legfőképpen a vékonybelekből történik. A vékonybél lumenéből a vénás vérrendszeren keresztül és a bélbolyhok centrális nyiroktörzsén keresztül jutnak a keringésbe a különféle anyagok, vegyületek. A beöntéssel a vastagbél egy részét, leginkább pedig a végbél utolsó szakaszát tudod megtisztítani, így a vitaminok felszívódására ilyen módon nincsen hatással. 

Az arcápoláshoz való termékeket már most is elkezdheted használni!

Írj bátran, ha lenne még kérdésed!

Szép estét neked!

Értékelés: Nincs

Májöblítő turmix fokhagyma nélkül?

Sziasztok!

Idén elhatároztam, hogy ismét belevágok a méregtelenítő kúrába (utoljára 5 éve csináltam). A legnagyobb probléma számomra a fokhagyma és a szag, amit egész nap magamból árasztok. 

Legutóbb is nagyon kellemetlen volt a munkahelyemen, most azonban állandóan ügyfelekkel kell találkoznom, ahol a fokhagymás lehellet nem elfogadott. 

Van valami más lehetőség a fokhagyma pótlására? Esetleg ha este eszem meg az jó? 

Előre is köszönöm a válaszotokat. 

Üdvözlettel: 

MÁgnes

 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fokhagyma szaga

Szia! 

A fokhagyma nélkülözhetetlen a méregtelenítéshez. Ha gondot okoz a szaga, szerintem készíts belőle kivonatot, a receptet itt találod. A kivonatnak nincs olyan erős szaga. 

Értékelés: Nincs

Fokhagyma tinktúra szedése

Köszönöm, elkészítem!!

Este is be lehet venni? 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fokhagyma tinktúra adagolása

Szia!

A tinktúra adagolását a Csodás fokhagyma című cikkben találod,  ha a májöblítő turmixba teszed, gondolom azt reggel kell meginni. 

Értékelés: Nincs

A fokhagymát megehetem este is?

Köszönöm a cikk linkjét és a gyors válaszokat!

Értem, hogy nagyon fontos, nem akarom kihagyni, csak az nem világos még, hogy bevehetem-e a fokhagymát / vagy a tinktúrát este, tehát nem a reggeli májöblítő turmixszal?

Van esetleg valaki, aki így próbálta már? Én azt gondolom, hogy a fokhagyma hatása ugyanaz reggel is, mint este, de lehet, hogy valamiért nem így van? 

Még egyszer köszönöm :)

MÁgnes 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Fokhagyma éhgyomorra!

Szia Ágnes!

Mind a  fokhagyma, mind a tinktúra esetében  lényeges az éhgyomorra történő bevétel, ami leginkább reggel, felkelés után valósítható meg- ezért javasoljuk a májöblítő turmixszal való elfogyasztást! A parazitaölés-féregűzés így lesz igazán hatásos! A bőrön keresztül párolgó fokhagymaszagot ellensúlyozhatod, ha közvetlenül a turmix elfogyasztása után elrágcsálsz egy kis darab fahéjkérget! Az összerágott darabkát nyugodtan le is nyelheted! Ez semlegesítit a fokhagymaszagot, valamint a hasnyálmirigy működésére és az emésztésre is jótékony hatással van!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Napozás méregtelenítés alatt

Szabad-e napozni a méregtelenítés alatt?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Méregtelenítés és napozás

Méregtelenítés során nem ajánlom a napozást, mert nem tudni, hogy a bőröd által kiválasztott méreganyagok hogyan reagálnak az erőteljes napfényre, az UV-re. ha mégis napra kell menned használj, vegyszermentes tiszta természetes napozószereket. Ebből bőven van itt választék. Nekem a Biola homoktövises napozója  az egyik nagy kedvencem.

A méregtelenítés után lehet elkezdeni ismét napozni, szépen fokozatosan.

 

Értékelés: Nincs

Kamutgríz a felvezető diétában?

Ízre szinte ugyanaz mint a rendes gríz, mégis zongorázni lehet a különbséget. Nekem az jutott eszembe először, miközben burkoltam befele, hogy selymes és könnyű. 

Kérdésem: felvezető diétán vagyok a léböjt táborra, nem vagyok diagnosztizált glutén érzékeny, (de lehet, hogy az vagyok, csak nem járok orvoshoz) belefér-e a gluténtartalma ellenére ebbe a diétába

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Kamutgríz a méregtelenítés alatt.

Szia Dudaskat!

A kamutgríz glutént tartalmaz, éppen ezért én a méregtelenítés ideje alatt egyáltalán nem javaslom a fogyasztását.  

A levezető szakaszban sem fogyasztanék gluténtartalmú ételeket, de erről a szakaszról majd kapsz további felvilágosítást a Léböjt táborban

Értékelés: Nincs

Kamutgríz

Kedves Edit!

Köszönöm a gyors választ.  Akkor most visszatartom magam ettől a finomságtól.

Értékelés: Nincs

Canadian essence adagolása, méregtelenítés

Sziasztok, még egy kérdésem lenne.

A canadian essence tea (3x21g van egy dobozban)

Használati utasítás azt írja hogy egy zacskó (tehát 21g) teát 1.25 liter vízbe teszünk. (a tea elkészülte után 1 literre kell pótolni a vizet ami közben elfőtt)

A tea napi adagolása 30ml.

Akkor ebből az egy liter kifőzött teából kell meginni 30ml-t, ugye jól értem? 

Tehát akkor az egy liter kifőzött tea napi 30ml-rel számolva  33 napra elég. Ez létezik? Egy hónapig lehet inni a megfőzött teát? Vagy nagyon hülye vagyok és teljesen félre értelmezem? :) Most számolom az adagokat hogy miből mennyit kell rendelnem, de itt egy picit elakadtam:)

Nagyon köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Canadian Essence tea

Szia Nutiandi, kérlek, olvasd el figyelmesen a tea leírását, amiben ez szerepel:

Adagolás: reggel és este üres gyomorba

 • egészség megőrzésként 30 ml/nap,
 • betegség után 60 ml /nap,
 • súlyos betegség esetén kiegészítésnek max. 120 ml/nap,
 • gyerekeknek 4 éves kortól max. 30 ml/nap,
 • méregtelenítéshez 1-2 x 60 ml/nap

Mivel Te méregteleníteni fogsz, így a legalsó adagolás érvényes Rád. Ennek fényében sokkal gyorsabban el fog fogyni a tea, ettől függetlenül elég egy dobozzal venned. Nagyon fontos, hogy az elkészített teát hűtőben tárold!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Méregtelenítés alatt csoki?

Köszönöm az összes fontos infot (a többi témával kapcsolatban is) 

a teánál ezt az utolsó sort most látom először, lehet elkerülte a figyelmemet:)

Így is pár napig tárolni kell a kifőzött teát, ezekszerint ez nem probléma (hűtőben)

Már csak egy utolsó kérdés- csokifüggő vagyok. Nem édes íz hanem kifejezetten CSOKI. A méregtelenítés alatt semmiképp nem lehet enni még olyat sem amiben egyáltalán nincs cukor?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Attól függ, milyen csokit :)

Pár napig hűtőben tárolható ez a tea.

Cukor és tejmentes csokoládét fogyaszthatsz a méregtelenítés alatt (kivéve a léböjti szakaszt persze ).

A Chox drops, a Hot Chox, vagy akár kakaóbab elrágycsálása belefér a kúrába, de házi csokit is készíthetsz Okos édessel, vagy stéviával.

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés szakaszai

Sziasztk,

nagyon sokat olvastam a méregtelenítéssel kapcsolatban, de egy dolog még mindig nem teljesen tiszta.

A következőképpen vannak leírva a szakaszok:

"Fontos, hogy a szervezetedet előkészítsd a méregtelenítésre oly módon, hogy feltöltöd magad tápanyagokkal" (emocio, Huminiqum, longovital..)

"Ha mindez megtörtént, akkor elsőként a gyomor és a belek állapotát kell helyrehozni,"

"majd ha mindez megtörtént, akkor jöhet a béltisztítás és a parazitaölés." (emocio, gyöngyméz koktél, grape vital...)

"Ha ezen is túl vagyunk, akkor jöhet a máj és a vesék kitisztítása, illetve a keringés és az ér-nyirokérrendszer kipucolása, és a vértisztítás." (goji berry, máj és epetisztitó mézkoktél...)

"A következő lépés a szövetek sejtszintű méregtelenítése" (canadian essence tea, la pacho, kék alga...)

A kérdéseim a következők lennének:

Meddig tart egy-egy szakasz? Honnan tudom hogy kész vagyok az egyikkel és jöhet a következő?

A szakaszoknál felsorolt fogyasztandó termékek (vastagon szedettek) mindegyikét kell fogysztani, vagy elég közülük egy-kettő?

Ezeket a szakaszoknak megfelelő sorrendben kell fogyasztani vagy egyszerre mindent? (és mennyi ideig?)

És ha már elkezdtem írni, akkor még a következőt szeretném megkérdezni.

Ezeket a termékeket gondoltam megrendelni a méregtelenítéshez:

Huminiqum kapszula, méz almarosttal, emóció, canadian essence,goji juice, nyírfanedv, szőlőmag mikroőrlemény, szinbiotikus fermentpatron, zöld lötyi, longo vital, utifűmaghéj, grapefruitmag kivonat, omega 3 halolaj, creation-recreation, chox drops csokoládé, immun assyst 247, méregtelenítő tapasz.

Nem lesz sok egy kicsit? 

Van ezek között olyan amit nem lehet egy időben fogyasztani?

És van-e esetleg olyan ami kiváltható barnaköles porral (pl reggeli kásába?) vagy zabkorpával? Lehet-e ezeket fogyasztani a méregtelenítés alatt, esetleg kiváltható-e velük valami? (pl.  útifűmaghéj helyett zabkorpa).

Nyírfanedv helyett esetleg nyírfacukor???

Miért nem lehet nyáron méregteleníteni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Nyári méregtelenítés

Azt kifelejtettem tegnap a válaszomból, hogy ha nyáron méregtelenítesz, fokozottan kell rá ügyelni, hogy kerüld (főleg az erős!) napsugárzást (a bőrön át távozó méreganyagok, esetlegesen kialakuló májfoltok stb miatt). Ha ezt gond nélkül meg tudod oldani, csak akkor vágj bele, ellenkező esetben várj vele inkább őszig.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Felkészülés méregtelenítésre

Szia!

Egy kicsit leegyszrűsítve a folyamatot:

- a kúra egy felvezető szakasszal kezdődik, amely alatt feltöltjük a szervezetünk készleteit, és felkészítjük a néhány napos léböjtre, olyan módon, hogy elkezdünk adalékanyagmentesen, gluténmentesen, illetve ezen candida-kúra szabályainak megfelelően étketzni. Elkezdjük reggelente inni a máj-epe-veseöblítő turmixot.

- következik a böjti szakasz (ha először méregtelenítesz vagy böjtölsz, akkor 3 nap elegendő, plussz előtte és után 1-1 "átmenetes nap" - nyers zöldség-gyümölcsevéssel. Gyakorlott méregtelenítők minden alkalommal, fokozatosan növelhetik a böjti napok számát).

- a levezető szakasz zárja a kúrát, amire nagyjából ugyanazok az étkezési szabályok vonatkoznak, mint a felvezető szakaszra, de itt már apránként elkezdhetjük visszavezetni (mértékkel) a táplálkozásba a húst, a  tejtermékeket stb. A "beszednivalókat" továbbra is alkalmazzuk.

Ami fontos, hogy már a kúra megkezdése előtt elkezdhetjük szedni a magas vitamin-antioxidáns-ásványianyag tartalmú kiegészítőket, a probiotikumokat, sőt  érdemes is ezeket végig szedni. A gyógygombákat, halolajat szintén.

A felvezető szakasz minimum 2 hétig tart, ha nem áll be a napi háromszori székelés, akkor tovább is.

A grapefruitmag-olajat ne fogyaszd egyidőben a fermentált kiegészítőkkel (Emóció, mézes rost, fermentpatron), teljen el közöttük 1-2 óra.

A nyírfacukor, és a nyírfanedv két különböző dolog, nem válthatják ki egymást. Mi a nyírfacukor (egy cukoralkohol) fogyasztásást nem igazán pártoljuk hosszú távon meg főleg. Édesítésre méregtelenítés alatt csicsókasűrítményt, vagy a stéviát (a zöldet, nem a fehér por, illetve nem a folyékony) javasoljuk, utána mehet a méz, aszalványok, minőségi kókuszvirágcukor is. A  nyírfanedv pedig egy tápanyag-bomba-ital, melyenk méregtelenítő hatása is van, többek között - én nem hagynám ki.

Zabkorpa, barnaköles is mehet, de az útifűmaghéjat azért nem hagynám ki, hisz kíméletesen, de hatékonyan tisztítja a beleket.

Méregteleníthetsz nyáron is, ha neked akkor alkalmasabb.

Átfogó méregtelenítéshez nem sok, amiket felsoroltál, szépen összeválogattad (sőt, ha mondjuk fennáll már valamilyen egészségügyi probléma - például emésztési nehézségek, hormongubancok - akkor erre külön oda kell figyelni). Olvasgasd tovább Betty összefoglalóját, a táblázatokból majd azt is láthatod, hogy ő mit, mikor, és hogyan kezdett el szedni.

Az ajánlott készítményekből természetesen nem szükséges mindegyiket szedni, 1-2 termék elegendő, ha jól vannak összeválogatva. 

Ha még mindig bizonytalan vagy, bejelentkezhetsz személyes terméktanácsadásra  Nikihez

Kitartást a kúrához!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Többször próbáltam már

Köszönöm szépen! :) Többször próbáltam már időpontot foglalni, (hennázáshoz is) most a link alatt is amit megadtál, de semmi. Megjelenik a táblázat de sehova nem lehet kattintani. Egyetlen napnál látom kiírva a "lefoglalva" jelzőket, de se arra, se semelyik másik napra nem lehet rákattintani. 

Értékelés: Nincs

Időpontok foglalása

Szia nutiandi!

Időpontot csak akkor tudsz foglalni ha a zöld mezőben látod az időket (pl: 8:00-8:25). Fehér mezőkre vagy Lefoglalva mezőkre nincs időpont, de van ahol csak akkor tudsz időpontot foglalni ha már kifizetted az árát, ez mindig fel van tüntetve. Tanácsadásonként változik a foglalható napok és idők száma, általában az adott hónap időpontjai vannak feltüntetve. Ha mégsincs foglalható időpont  (mindig hamar elfogynak) akkor nézz rá később (most amikor írom nincs foglalható időpont a terméktanácsadásra és a hennafestésre). Ha valaki időben lemondja a foglalt időpontját akkor zöldre=foglalhatóvá válik.

Értékelés: Nincs

Puffadás

Szaisztok! 

Nem tudom jó helyre írok-e, de idén anyukámmal közösen vágtunk bele a méregtelenítésbe, ő először én harmadszor. De neki sajnos nem indult meg a tisztulás, sőt azt mondja rossz a  közérzete fel van puffadva a hasa. Iszik eleget azzal nem lehet baj, és a turmixba is maximumra emelte az olajat és semmi hatás, a szokásos napi egy széklet van. Huminiqum, útifűmaghéj, zöld löttyi, méz almarosttal szűzbogűnccsal, emóció és teák vannak amit fogyasztunk, és persze a táplálkozás. Mozog is emellett. Van valakinek ötlete mi lehet a baj?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Méregtelenítés

Kedves Ajnal!

Nem ismerem Édesanyád jelenlegi állapotát, de érdemes lehet megpróbálnia, hogy reggel éhgyomorra megiszik legalább fél liter felforralt, majd langyos-melegre visszahűtőtt citromos vizet (gyorsan, pár percen belül).

Reggel és este meleg ételt fogyasszon (meleg kása, meleg leves pl.)

Tegyen a pocakjára meleget, akár gyömbért is reszelhet rá, amit betekerhet folpack-kal, arra egy kellemes takarót, míg piros nem lesz a bőre...

Ihat többször emóciót is, amikor érzi a puffadást.

Remélem, mihamarabb túllendül ezen az állapoton.

Niki

Értékelés: Nincs

Fokhagyma intolerancia

Sziasztok! Szeretnék belevágni a méregtelenítésbe, de ma megcsináltam a Food Detective tesztet, ami a fokhagymára is pozitív lett. Az a kérdésem, hogy hagyjam-e ki emiatt a fokhagymát a reggeli turmixból?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Fokhagyma intolerancia?

A Food Detective a keresztallergiákat is jelzi. Érdemes lenne Hatvani Galinával kiértékeltetni a tesztet, hogy biztosra mehessünk. Szerintem ez csak egy komprommitáló tényező. Egyelőre hagyd ki a turmixból...

Egyébként mennyire lett Pozitív?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Méregtelenítés segítségkérés

Sziasztok! Évek óta szemezgetek a méregtelenítéssel, nagyon szeretnék idén tavaszon belevágni. Szerettem volna eljönni ingyenes konzultációra, hogy ott megbeszéljük, de mivel Erdélyben élek, nem olyan egyszerű. A méregtelenítést egyrészt babavárásra  való felkészülés miatt szeretném, másrészt mert csokicisztám van mindkét petefészkemen, krónikus hüvelygyulladással küszködök évek óta, és gondolom a hormonrendszerem sincs toppon. Ja és tavaly egy bioenergetikával foglalkozó hölgy azt mondta, hogy el vannak dugulva a petevezetékeim, ami teljesen elképzelhető az alhasi gyulladások  miatt. Nőgyógyász ezt még nem erősítette meg, nem volt erre vonatkozó kivizsgálás, először megpróbálnék adni egy esélyt a teherbeesésnek.

Évek óta több- kevesebb bűnözéssel bionóm módon táplálkozom, mindent amit eszek házi (tojás, hús, tejtermék). A méregtelenítéshez szükséges termékek közül kiválasztottam néhányat, kérlek erősítsetek  meg, hogy rendben lesz így, mi az ami még nélkülözhetetlen lenne a fenti problémákat figyelembe véve. Én a következőket rendelném: Emóció, Huminiqum, Cannadian essence tea, Útifűmaghéj, Nyírfanedv, La pacho tea, Szőlőmag microőrlemény, Maca por (ezt már iszom egy ideje), Méz almarosttal.

Ezekből egy-egy adagot tudnék rendelni, az kitart a méregtelenítés alatt? Mit kellene még hozzátegyek, esetleg elvegyek? Végigolvastam  mindhárom nyilvános méregtelenítést, útközben  még merítek onnan ötleteket, de először is az alap  kiegészítőket szeretném megrendelni. Köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Méregtelenítéshez készítmények

Szia Kata, ezekkel a készítményekkel, és a candida diéta szigorú betartásával nagyon szépen ki fogod tudni méregteleníteni a szervezeted, és felkészíteni egy babácska érkezésére!:)

A Nyírfanedvből, Emócióból, Mézrostból nem elég egy darab a kúra végéig, kérlek nézd meg az adagolásukat, és ennek segítségével számold ki, hogy mennyit érdemes belőlük venned.

Az Emócióból pl kérdés, hogy napi 1×, vagy 2× 30 ml-t akarsz fogyasztani, ennek fényében érdemes lehet egy Fermentpatront is beszerezned, amivel meg tudod kezelni a gyümileveket, ennek segítségével olcsóbban be tudod juttatni a bacikat, regenerálni a bélflórádat.

Az Utifűmaghéjból is érdemes betankolnod, ha minden reggel szeretnéd fogyasztani...

Sok erőt, és kitartást Neked, majd írj hogy vagy a kúra alatt!:)

Értékelés: Nincs

Kiszámoltam mindent

kISZÁMOLTAM MINDENT HA CSAK AZOKAT A DOLGOKAT RENDELEM MEG AMI A KÖTELEZŐ RÉSZNÉL VAN AKKOR IS 30 EZER FT ERRE NEM TUDOK ENNYIT ÁLLDOZNI SAJNOS,AKKOR ÍGY BELE SE FOGJAK UGYE?

Értékelés: Nincs

Méregtelenítő kúrára való felkészülés

Szia irmuci!

Kérlek ne add fel! Azt javasolnám, hogy menj el az ingyenes terméktanácsadásra vagy ingyenes arcdiagnosztikára. Személyre és pénztárcára szabottan tudnak Neked termékeket ajánlani.

Addig is miinden hónapban félre tehetsz egy kisebb összeget vagy megrendelhetsz 1-1 terméket előre, így könnyebben összegyűjtheted a kúrára valót. A táplálkozásodra való odafigyeléssel is rengeteget tehetsz az egészségedért, akár elkészítheted  a kúra alatt ehető ételeket is, Boszorkánykonyhában találsz hozzá recepteket.

Méregtelenítő kúrát legideálisabb tavasszal vagy ősszel elvégezni. Sok sikert kívánok hozzá!

U.i: Kérlek ne használj csupa nyomtatott nagy betűket! Köszönjük!

Értékelés: Nincs

Köszönöm a választ !

Köszönöm a választ !

ui: elnézést a nagy betűkért

Értékelés: Nincs

Eljött a tisztítókúra ideje

Kedves Betty!

Mint szokták mondani mindennek eljön az ideje. Ezt azért írtam mert már pár éve olvasgatom itt a sok okos dolgot, de nem mélyedtem bele nem is írtam soha. Most viszont méregtelenítésre adtam a fejem. Beszereztem több mindent és szeptemberi fogyóholdkor szeretném elkezdeni.

A bevezetőben írtál a bélflóra támogatásról, feltöltésről, máj,vese stb tisztításról. Bizonytalan vagyok, hogy a szervek tisztításán még a bevezető szakasz előtt kellene végig menni vagy maga a bevezető szakasz szól erről? Vagy pl. honnan tudom meg mikor tiszta a gyomor és bél miután jöhet a parazita írtás? Az Egészségakadémián is szépen sorba le van írva mit mi után kell tisztítani, de azt honnan lehet tudni, hogy mikor jöhet a következő szerv.

Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam, de olyan zavaros még belül pedig már azt hittem, hogy sokat tudok.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Tara méregtelenítése

Szia Tara!

Azért csináljuk meg az utóbbi években nyilvánosan a nagy méregtelenítést, hogy részletesen nyomon lehessen követni mi miután jön. A fenti írásomat, egy általános összefoglalónak szántam, de ha végigolvasod a nagy méregtelenítésem huszonvalahány napját, akkor láthatod, hogy mit miután iktattam be. Az a lényeg, hogy a léböjtöt csak akkor érdemes elkezdeni, ha a napi 3 széklet megvan a felvezető szakaszban. Ez minimum 7 nap.

Egyébként ajánlom figyelmedbe Hajni ez évi méregtelenítős blogját is. Ha végigolvasod a napokat, akkor tiszta lesz a kép. Ha mégsem értenél valamit, majd kérdezz!

Értékelés: Nincs

méregtelenítés folyamata

Szia Betty!

Köszönöm a választ. Lehet, hogy nehéz a felfogásom, de valami még nem tiszta. Azt látom, hogy a léböjt szakasznál kezdted el az útifű maghéj és a Grape Vital cseppek szedését. (ez már a béltisztítás utáni parazitaölés ugye?)

De az egyik hozzászólásban azt írtad, hogy a székletek számát útifű maghéjal lehet novelni. Szóval akkor lehet szedni a felvezető szakaszban is?

Nekem ma volt a 3. napom a felvezető szakaszban. Első 2 nap volt 2x k..i ma csak 1x. Viszont egésznap szaladgáltam a wc-re hogy hátha lesz valami, de csak szél volt.

Nagyon fel voltam fújódva. Nem úgy érzem, hogy ürülnék ki hanem pomt az ellenkezőjét.

 

Értékelés: Nincs

méregtelenítés pár mondatban

Szia! Megpróbálom összefoglalni a lényeget.

A méregtelenítés 3 fő szakaszból ál:

1. bevezetés, felkészülés:

- béltisztítás: rostok (nyers zöldségek, útifűmaghéj, prebiotikus rost koktél, Méz almarosttal...stb.), sok folyadék, napi 3 széklettel már rendesen zajlik a pucolódás

- vese támogatás: sok folyadék, vese tinktúra, gyógynövények

- máj támogatás: a feloldódó mérgek, és a táplálkék emésztése is feladatot ró a májra, ezért támogatni kell már az elejéről (Méz almarosttal és szűzbogánccsal, Máj-epe tinktóra, Goji, Huminiqum, máriatövismagolaj...)

- tápanyag bevitel, hogy a méregtelenítés ne lemerítő, hanem feltöltő kúra is legyen egyben (minden bionomban található vitamin komplex, növényi kivonat, Raw Foodok, zöld lötyi, ásványi anyag komplex, omega 3 készítmény...stb)

- táplálkozási reform (ez részletesen olvasható a kúránál!)

- tüdő támogatása (légzőgyakorlatok, friss levegő, testmozgás)

- szövetek méregtelenítése (testmozgás, szauna, masszázs, bionom testápolók, sós fürdők)

- bőr méregtelenítése (bionom kozmetikumok használata, friss levegő, agyagos - iszapos pakolások...)

- parazita ölés, nehézfém eltávolítás (ehhez is találhatóak termékek a bionomban)

- lelki méregtelenítés (http://eletmodszer.com/blog/a-meregtelenites-meghatarozo-resze-amelyrol-keves-szo-esik.html)

Ha úgy érzed elkezdődött a tisztulás, minden szerved kezd megkönnyebbülni (nem gond, ha negatív tünetekkel jár!!!), akkor kezdődhet a:

2. léböjt

Minden kiegészítőt tovább szedj alatta, csak leveket ihatsz, az emésztőrendszer teljesen felszabadul, itt válik teljessé a méregtelenítés. Ha bírja valaki, akkor csinálhatja akár 1 hétig is a léböjtöt (víz, turmix, teák, zöldséglé, gyümölcslé)

3. levezető szakasz

Ekkor fokozatosan térsz vissza az étkezésre, továbbra is fogyasztod a kiegészítőket. A bevezetőben megadott táplálkozást folytatva azt is elérheted, hogy meg tudsz maradni a bionom (egészséges) táplálkozásnál.

Ha valakinek speciális egészségügyi problámája van, akkor erre irányuló plusz kiegészítőket kellene szedni. De a kúra után is el lehet kezdeni ennek a problémának a "kezelését" (pl. hormonális, érrendszeri, gyulladások)

Remélem tudtam segíteni! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Kérdés méregtelenítéssel kapcsolatban?

Szia nagyon új vagyok ezért ha butaságot kérdezek elnézést! A bevezető szakasz az meddig tartson? Az alatt milyen táplálkozás javasolt?

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés bevezető szakasza

Kedves Irmuci!

Először is .  Buta kérdés az nincs, nyugodtan kérdezz. A méregtelenítés pontos leírását itt olvashatod el.

A kérdésedre a válasz: "A fenti táplálkozást addig kell folytatni, amíg a napi 3 széklet nincs meg, de ha megvan, akkor is legalább 1 hétig. Azaz minimum 1 hétig tartjuk a fentieket, de ha ezalatt nem sikerül napi 3 székletet produkálnunk, akkor addig folytatjuk, amíg meg nincs a 3 széklet."

 A táplálkozási javaslatot is pontosan elolvashatod a fenti link alatt.

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan.

Értékelés: Nincs

Köszönöm hálás vagyok minden segítségért

Köszönöm, hálás vagyok minden segítségért!

Elolvastam mindent, akkor ha jól értem 7 nap a böjt előkészítő  szakasz, de minimum napi 3 székle, ha ez nincs addig kell ezt a szakaszt folytatni, amíg ez be nem következik? Utána jön a 5 napos böjt utána 7 nap a böjt törő szakasz? Vannak olyan termékek, amit már a méregtelenítés előtt 4 héttel javasol Vali szedni ez nagyon fontos vagy hétfőtől elkezdhetem -e nélkül is? szerintetek?

Abban kérnék még segítséget, hogy mik azok amik kötelezőek: készítményekre, vitaminokra, teákra gondolok a kúra alatt? Amit Vali cikkjében olvasok a kötelező résznél az mindenképpen kell, ugye?

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés alatt "kötelező" készítmények

Az előkészületek nem ártanak, de akár hétfőn bele is vághatsz.  Azonban a kötelezően írt készítményeket valóban "kötelező" lenne szedni, hogy kellően támogasd a tisztulást.

A blogban leírt kötelező készítmények egytől egyig a lehető legjobban támogatják a méregtelenítést. Segítik a máj, a bél tisztítását, de ezentúl egészen sejtszintig segítik a tisztulás. Ha egyenként elolvasod a termék leírásokat, akkor te is láthatod, hogy ezek mennyire fontosak.

Értékelés: Nincs

Hol találom a kérdéseimre a választ?

Sziasztok!

Új vagyok, hol találom a kérdéseimre a válaszokat?

Értékelés: Nincs

Válasz a kérdéseidre

Kedves irmuci!

Fentebb olvashatod, megjelentettem. Az oldalon a hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, hanem az ügyeletes/felelős tanácsadónők jelentetik meg és válaszolnak is rá. 

Ha bármi kérdésed van, írj nyugottan.Anikó

Értékelés: Nincs

A MÁJ-VESE EPE ÖBLÍTŐ

A MÁJ-VESE EPE ÖBLÍTŐ TURMIXHOZ MIND A HÁROM FAJTA OLAJ KELL A MÁRIATÖVISOLAJ A LENNMAGOLAJ A TÖBBI PEDIG OLIVA OLAJ?

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Turmixban lévő olajok

Szia Irmuci, igen, mind a 3 olaj kell a turmixba!

Értékelés: Nincs

Még az lenne a kérdésem a méregtelenítéssel kapcsolatban

Még az lenne a kérdésem, a levek mellet ebben a 7 napban mennyi vizet teát igyak jelenleg 85kg vagyok?

Köszönöm a válaszokat

Ha csak ezt a méregtelenítő vese epe tisztítót végzem el és a az 5 napos böjtöt nem az akkor nem ér semmit ?Nagyon félek hogy nem tudom a 7 nap után még az 5 napos böjtöt is bírni !?

 

Értékelés: Nincs

Méregtelenítéssel kapcsolatos válaszok

A táblázatban láthatod, hogy 70 kg fölött 6,5 dl folyadékot (teát, vizet, gyümölcs- és zöldséglevet) kell inni alkalmanként.

Azt hogy érted, hogy a 7 nap után nehéz lesz? Mármint az biztos, hogy a 7 nap alatt nem leszel éhes. Hiszen itt tápanyag feltöltés is kell, enni napi 5x és sokat-sokat inni. 

A léböjttel válik teljessé a méregtelenítés. Azért enélkül is van tisztulás, de biztos, hogy nem teljes. Ha léböjt alatt éhes vagy, akkor igyál-igyál-igyál. A zöldség- és gyümölcslevek folyamatos tápanyagot fognak adni, és a vércukrodat is szinten fogja tartani (ezalatt azt értem, hogy ha csak valaki teákat, vizet iszik, az sokkal nehezebb)Anikó

Értékelés: Nincs

Köszönöm a kimerítő választ

Köszönöm a kimerítő válaszokat!! Most megint átolvastam mindent!

Arra értettem a 7 napos máj epe méregteleínítés alatt sem lehet sem tejterméket sem húst enni de utána 5 napig semmi kölest hajdinát kását sem ezért félek hogy a 7 napot is nehezen fogom bírni!! Akkor ami a táblázatban van 6.5 alkalmanként azt gondoltam az csak vagy zöldség ,gyümölcslé de akkor ez teával vizzel ennyi!

Értékelés: Nincs

Nehéz a méregtelenítés felvezető szakasza?

Hát, valóban nem lehet enni húst és tejterméket, sőt a glutént is jobb kerülni. DE, ne félj, nem fogsz éhezni. A boszikonyhában annyi jó, tápláló recept van, nézegesd. A zöldségek és a gabonák párosítása teljes értékű és tápláló, a kásákról nem is beszélve. Meg mint mondtam, olyan sokat fogsz inni, hogy kizárt, hogy éheznél. A vegánok sem éheznek, sőt... Egyébként minden fejben dől el... ha eldöntöd... meg tudod csinálni!!!

A 6,5 dl folyadék alkalmankénti mennyiség. Az, hogy ez éppen tea, gyümölcslé vagy víz, az mindegy.

Értékelés: Nincs

Bőrproblémák és méregtelenítés

Sziasztok!

Régóta fennálló bőrprobléma miatt májtisztításra lenne szükségem.

A májméregtelenítő kúrát egyelőre nem tudom megoldani,és a halpástétom kúra se jöhet szóba. Már többször voltam tanácsadáson, de még mindig fennáll a problémám.

Amit jelenleg szedek: Emóció, Zöldkagyló,Q10,Grape-Vital

Mit javasoltok,mi lenne a leghatékonyabb, és pénztárcabarát?

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Bőrproblémák és méregtelenítés

Kedves Kriszta!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mert csak ezen az oldalon tudunk Neked válaszolni.

Nem írtál arról, hogy milyen az életmódod, a táplálkozásod. Én azt gondolom: ahhoz, hogy rendbejöjjön a bőröd valóban kellene egy nagy takarítás a szervezetedben, mert így csak tüzet oltunk.

Szerintem olvasd el a fenti írást, és a Betty által felsorolt termékekből pénztárcádnak megfelelően válogathatsz.

Értékelés: Nincs

biorezonenciás állapotfelmérés

Sziasztok!

A keresőbe beírva csak tavalyi kommentekre bukkantam, ott olvastam, hogy Komáromy doktornő biorezonanciás állapotfelmérésére Lakat Böbével kell felvenni a kapcsolatot. Azt szeretném (most még csak) megkérdezni, h ez még mindig így van?

Remélm, jó helyre írtam : )

Várom válaszotokat, szép napot!

Kingus

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Felmérés

Szia Kingus!

Tudomásom szerint Komáromy doktornő még szülési szabadságon van, de ha felveszed a kapcsolatot Lakat Böbével, ő tud neked biztosat is mondani! Tehát igen, Böbi a kulcs.

Értékelés: Nincs

Böbi a kulcs

Köszönöm, akkor azt hiszem most írok Böbinek

Értékelés: Nincs

Böbi nem válaszolt

Böbi nem válaszolt Lehet, hogy elveszett?! Addig is, míg előkerül, foglaltam időpontot Varga Nikinél

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Időpont foglalás

Szuper, jól tetted Kingus! :) Írok Böbinek egy mailt, hogy vegye fel Veled a kapcsolatot!

Értékelés: Nincs

Köszönöm Epermami, ez nagyon

Köszönöm Epermami, ez nagyon kedves Tőled

Értékelés: Nincs

Tág pólusú, problémás bőr

Ezt a tartalmat átmozgattuk, itt elolvashatod.

Értékelés: Nincs
Mandula11's picture

méregtelenítés betegségekkel

Sziasztok!

Pár hónapja fokozotosan áttértem az egészséges táplálkozásra, van és volt is min változtatnom, legfőként a folyadék fogyasztás mennyiségének területén és a mozgáson.  Hosszú évek óta szenvedek magas vérnyomástól és refluxtól, rengeteg gyógyszert beszedtem már, ezért lelkileg és testileg is készülgettem a méregtelenítésre. Beszereztem a hozzávalókat és szép lassan elterveztem mindent. Mondhatjátok, ha eddig vártam, várhattam volna még fél évet, de érzem és látom is magamon, hogy a májam, vesém iszonyúan szenved, így én is. 

Kb. 10 napja elkezdtem a kúrát és a mennyiségek, időpontok tekintetében szépen ment is minden. Már az első napon minimun 5 székletem volt, leginkább hasmenés és ez így volt végig kb. a nyolcadik napig. Nem tudtam viszont mit kezdeni a kötelező gyógyszereimmel, amit az említett betegségeimre szedek. Kérdeztem tőletek, de sajnos cenrúzáztátok és nem jelent meg, nem is kaptam választ. 

Szóval úgy gondoltam, mivel ez egy méregtelenítés, megpróbálom hanyagolni a gyógyszereket. Igen ám, csakhogy ezt a szervezetem egyáltalán nem tolerálta. A gyomrom tiltakozott a rengeteg grapefuitlé ellen, az almalevet is sokallta, nem beszélve a piros gyümölcsök leveitől. Az olaj mennyisége és a fokhagyma sem tett jót neki. Folyamatosan fájt, égett, szenvedtem rendesen. A reflux miatt egyéb esetekben nekem naponta többször, keveset kell ennem, semmi savas, csak lúgos és este hat után csak víz. Szóval nem találtam meg az egyensúlyt a refluxos betegségem és a kúra összetevői között. Hogyan méregtelenítsen egy refluxos? Erre sehol nem találtam leírást az oldalatokon, bár rengeteget olvasgattam. 

És hogyan méregtelenítsem az, aki rendszeresen gyógyszereket szed, mint én? A vérnyomáscsökkentő ideiglenes elhagyása miatt elkezdett ingadozni a vérnyomásom, olykor nagyon felment. Hogyan lehet ezt kezelni a kúra alatt? Hiszen a cél éppen a tisztulás, a gyógyszerek kerülése és kiürítése a szervezetből.  

Ha nem szedem őket, előjönnek a tünetek, ha szedem, mi értelme a méregtelenítésnek?! 

És itt még nem beszéltem a léböjt részről, ami a reflux halála, hiszen semmi tápanyag nincs a gyomorban, csak a nagyrészt savas, maró folyadék. Persze nem mindenkire hat így az alma, vagy a grapefruit, ez az én személyes tapasztalatom már korábbról is. 

A végén ennek köszönhetően nem kezdtem el a léböjtöt, mert a gyomron kiakadt és egyre többször lett magas a vérnyomásom. Továbbra is kérdésem, hogy lehet méregteleníteni olyan betegségekkel, amelyekre folyamatosan gyógyszert kell szedni és speciális táplálkozás, valamint táplálékok vannak előírva, mint a refluxra? 

Megköszönném, ha ezzel is foglalkoznátok, hiszen mind a magas vérnyomás, mint a reflux népbetegség.  Nem adatik meg mindenkinek a személyes konzultáció lehetősége akár anyagiak, akár személyes akadályoztatás miatt. És hát nagyon sok ember, akit ez érint, messze lakik Budapesttől...

A nem éppen pozitív végkifejlet ellenére köszönöm, hogy rátaláltam erre az oldalra. Tapasztalom, hogy azok az összetevők, amelyeket a méregtelenítéshez rendeltem, mennyire jót tesznek az immunrendszeremnek, a vitalitásomnak, szóval folyamatosan szedem őket és szép lassan kialakul a személyes napi rutinom a nekem megfelelő folyadékokkal, élelmiszerekkel. Személyre szabtam a dolgokat, egészségesen étkezem és sokkal többet iszom, de jobban figyelek arra, hogy mit jelez a testem.  Több zöldséglé, több tiszta víz, grapefruit helyett citrom, kevesebb olaj (jelenleg napi egy kanál búzafű és olívaolaj, de ezt váltogatni fogom. Mákolaj a következő tervem a csontritkulás megelőzésére. 

Ha egyszer valaha lesz még lehetőségem nekiállni egy méregtelenítésnek, azt anyagi megfontolásból egészen biztosan ősszel teszem. Gyümölcs alig van a piacon, kivéve alma, a többi horribiliás áron. Zöldség most kezd megjelenni és hát nagyon nehéz kinyerni belőlük annyi levet, amennyi a kúrához kell, irdatlan mennyiséget fel kellene vásárolni. Maradtam a Sp..-ban vásárolt bio zöldség- és gyümölcsleveknél, mivel nálunk nincs Al.., ahol olcsóbban kaptam volna meg. Ez viszont rengetegbe került a grapefruit 4-500 Ft-os kilónkénti árával egyetemben. Persze készítettem zöldséglevet frissen is, de ez volt a ritkább. Nekem a vizet is úgy kellett vennem, mert nem futotta még víztisztítóra. Itt merült fel bennem, nyilván nagyon jó a tisztított víz, vagy ásványvíz a kúra alatt, de ha később nem áll módomban mindig ezt inni, akkor a kúra alatt van ennek értelme? Ezeket nem panaszként írom, csupán azért, ha valaki nekikezd a méregtelenítésnek, szánjon rá még a kötelező hozzávalókon kívül bőven pénzt. A kis településeken lakók, vagy akiknek nincs kertje, jóval nagyobb hátrányban vannak és nagyobbak a költségeik. Elnézést, hogy az anyagiakról beszélek, de ezeket sem lehet szőnyeg alá söpörni. 

Sajnos tovább szedem a gyógyszereimet, mert nem találok más megoldást. Talán nálam fordítva működnek a dolgok. Először be kell állítanom a személyes komfortomat az étkezésben, folyadék fogyasztásban, mozgásban, hosszabb távon kitartani mellette és szép fokozatosan próbálni gyengébb gyógyerekre áttérni, vagy orvosi felügyelet mellett elhagyni őket. Talán majd akkor jöhet a méregtelenítés, addig is egészségesen élni, élvezni annak minden formáját. Úgy gondolom, ha személy szerint megteszem a maximumot, a Sors majd adja a következő lépést. 

Addig is böngészgetem az oldalt, próbálgatom a recepteket, szép lassan változom.

Akár megjelenítitek ezt az írást, akár nem, én már megnyugodtam, hogy kiírhattam magamból a dolgokat.:)

Ibolya

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Méregtelenítés betegségekkel

Kedves Ibolya!

Nagy örömmel olvastam hozzászólásod, még akkor is, ha magát a kúrát Te (!) nem éppen sikeresnek könyvelted el. Véleményem szerint pedig nagyon is az volt! Büszke lehetsz magadra!

Ebben a bekezdésben írtad le a lényeget és válaszoltad meg saját magadnak a kérdésed: "Először be kell állítanom a személyes komfortomat az étkezésben, folyadék fogyasztásban, mozgásban, hosszabb távon kitartani mellette és szép fokozatosan próbálni gyengébb gyógyerekre áttérni, vagy orvosi felügyelet mellett elhagyni őket. Talán majd akkor jöhet a méregtelenítés, addig is egészségesen élni, élvezni annak minden formáját. Úgy gondolom, ha személy szerint megteszem a maximumot, a Sors majd adja a következő lépést."

A reflux problémákat nagyon szépen lehet kezelni a táplálkozás, az életmód átállításával, persze semmi nem megy egyik napról a másikra, időre van szüksége szervezetünknek. Ha a tünet megszűnik, akkor már bátran bele lehet vágni a méregtelenítésbe :)

A vérnyomás gyógyszerek elhagyására nem biztatlak, főleg nem hirtelen gyógyszer megvonással, mert az veszélyes is lehet! Az életmód, a táplálkozás megváltoztatásával viszont fokozatosan lehet csökkenteni a gyógyszeradagokat, majd az erősségüket is és így tovább, a környezetemben több olyan embert is ismerek, akik ezt már meg tudták tenni, természetesen orvosi felügyelet mellett! Ez is idő, sok idő - hosszú hónapok, évek...

Gratulálok még egyszer és köszönöm, hogy megosztottad velünk gondolataidat.

Ez pedig lehetne a mottód, hiszen ez a kulcs:

"Személyre szabtam a dolgokat, egészségesen étkezem és sokkal többet iszom, de jobban figyelek arra, hogy mit jelez a testem. "

<3

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Mandula11's picture

méregtelenítés gyógyszerek mellett

Köszönöm Kedves Niki ! 

Szavaiddal még több erőt és hitet adtál.   Folytatom, amit elkezdtem, egyszerűen nincs más választásom az egészségem érdekében, meg már szép lassan hozzá is szoktam a változásokhoz, hovatovább hiányoznak.:) 

Üdvözlettel: Ibolya

Értékelés: Nincs

Tisztítókúra

Kedves Bionom!

Segítséget szeretnék kérni,hogy milyen tisztítókúrákat csináljak babavárás előtt!25 éves vagyok.17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek.Pár hónapja jártam reflexológusnál aki megállapította hogy vékonybél hurutom van,most gyógyteákkal próbáljuk helyrehozni ezt (Kálmos gyökér,Tej oltó galaj)Ő azt mondta addig ne hagyjam abba a fogamzásgátló szedését.Az lenne a kérdésem hogy ezek után mivel kezdjem a szervezetem felkészítését a babára.Év vége fele terveznénk elkezdeni :)

Jelenleg csalán teával méregtelenítek már 2 hete,magas mg-ú vitaminokat szedek,oda figyelek az étkezésre,vegyszermentes kozmetikumokat használok!

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Tisztítókúra babavárás előtt

Szia Bianka!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mivel ez a cikk pont a kérdésedre ad választ!  Olvasd végig kérlek, aztán ha még lesznek kérdések, nyugodtan tedd fel! 

Egy dolog, amin nagyon meglepődtem. Azt mondta a természetgyógyász, hogy NE hagyd abba a fogamzásgátló szedését, amíg tart a méregtelenítés?! Te jó ég! Miért???!  Ha visszamérgezed magad vele, akkor mi értelme a méregtelenítésnek? 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel