Mérgező anyagok

Mérgező citrusfélék

Közeleg a tél, így az üzletek polcain változik a zöldség és gyümölcskínálat is. A téli időszakban inkább a déli gyümölcsök kerülnek előtérbe, közülük is a legnagyobb mennyiségben a citrusféléket fogyasztjuk. Ezek köztudottan kiemelkedő beltartalmi értékekkel, magas A-vitamin és ásványianyag-tartalommal és emellett számos jótékony hatással rendelkeznek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Segítség, bionom leszek! - 9. nap: Méreganyagok vannak a kozmetikumokban?

Az elmúlt 8 napban azt vizsgáltuk meg, hogy melyek azok az anyagok, amiket a szervezetünkbe juttatunk a táplálkozás során. A következő szakasz azon anyagokat öleli fel, amelyeket magunkra kenünk. Ezek a kozmetikumok, tisztálkodó szerek.

karos_kozmetikai_osszetevok

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Ártanak a nőknek a rovarirtók

Két rovarirtó szer fokozza az endometriózis nevű betegség kialakulásának valószínűségét - olvasható a Environmental Health Perspectives legutóbbi számában.

endometriozis_0.jpg

Forrás: 
http://www.hazipatika.com/eletmod/otthon/cikkek/artanak_a_noknek_a_rovarirto k/20131112105751&utm_source=hirstart.hu&utm_medium=www&utm_campaig n=hirstart_20131113
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Mérgező kínai ruhák

A nonifenol etoxilát azért is különösen veszélyes, mert toxinként elsősorban a hormonháztartásra fejti ki hatását.

Az anyag volt felelős Európában a hím halak „elnőiesedéséért", de a WWF tapasztalatai alapján az emlősök hormonális folyamatai is változást mutattak az anyag jelenlétére. S hogy milyen hatással lehet a toxin az emberekre? A szexuális zavaroktól kezdve a reproduktív rendszer működésének problémáiig előfordulhatnak gondok.

Forrás: 
http://xn--fogys-0qa.net/mergezo-kinai-ruhak.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Két méreggel kevesebb jövőre

Nem ismeri el, hogy egészségkárosító hatása lenne, a vásárlók növekvő aggodalma miatt mégis hajlandó kivonni termékeiből a triklozánt és a dietil-ftalátot a Procter&Gamble, a világ egyik legnagyobb multinacionális vállalata. 

Forrás: 
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/ket-mereggel-kevesebb-jovore
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Mérgező ásványvizek: pert vesztett az Auchan

November 17-én a Fővárosi Bíróságon elsőfokon a Visegrádi Ásványvíz Kft után az Auchan is pert vesztett az IPM magazin ellen a mérgező ásványvizek témájában.

Az IPM magazin 2009 decemberében és idén márciusban az Auchan áruházakban vásárolt Auchan Super Aqua ásványvizekben a határértéket kétszeresen meghaladó mennyiségű mérgező arzént és higanyt is találtak. Ezeket az értékeket több akkreditált laboratóriumban is megmérték, a mérések hitelességét igazságügyi élelmiszerbiztonsági szakértő is igazolta - áll a magazin közleményében.

Forrás: 
http://www.napi.hu/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A megvilágosodás

egy ismerősömtől kaptam egy e-mailt "mérgek a fürdőszobában" címmel így találtam rá az oldalra.

0
Értékelés: Nincs

Az önbarnító krémek veszélyei

A szolárium bizonyítottan káros hatásaitól megrettenve számos nő nehezen tud lemondani a téli napbarnított színről, ezért önbarnító krémhez, testápolóhoz, tusfürdőhöz nyúl, nem is sejtvén, hogy ezzel többet, de legalább annyit árt a bőrének, mintha folytatná a szoláriumozást.

onbarnito-kremek

Forrás: 
The Ecologist nyomán: tudatosvasarlo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

7 tanács, hogyan frissítse fel otthonát illóolajok segítségével

Nem akarja otthonát légfrissítőkkel és kémiai anyagokkal telefújni, de mégis kellemes illatokra vágyik? Íme néhány ötlet, hogyan teheti otthonát illatossá illóolajok segítségével. Ezek az olajok ingerlik az érzékszerveket, teljesen természetesek és biztonságosak az egész családja számára. Rengeteg különböző illat közül választhat, hangulata szerint.

0
Értékelés: Nincs

Új tudományág születőben: hogyan kezeljük a génmódosítás hátrányos következményeit...

Új tudományágat üdvözölhetünk, amely a GM növények toxinjainak ellenálló rovarok megjelenésének előrejelzésével, monitorozásával, menedzselésével foglalkozik.

0
Értékelés: Nincs

Otthonunk mesterséges illatok nélkül - természetes módszerek

A mesterséges illatokról mindig eszembe jut Frei Tamás műsorából a lenti két mondat:

"Tudjuk modellezni a villámlás utáni nedves ég illatát, tudjuk modellezni a frissen leállított vasaló illat. MINDENT MEG TUDUNK CSINÁLNI "

A szépség világa - Frei Dosszié

A hosszútávú hatásokat/az emberre gyarokolt negatív hatásokat persze ki veszi figyelemmbe ha évi 1000 milliárd €-os(!) üzletről van szó! A fogyasztói társdalomban „mindenki” a TV – reklám alapján vásárol, és nem a legújabb kutatásokat veszi figyelembe, ha valamit levesz a polcról! Mivel tudjuk illatosítani a lakásunkat ha nem szintetikus illatokat akarunk az otthonukba?

Tartalom:

 

Forrás: 
noilapozo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Angyalgyökér, alias orvosi angelikagyökér

Angi (azaz Angelika) barátnőm épp ma hívott fel. Ez megihletett és gondoltam, iziben megosztom veletek a tudnivalókat a fitoterápiás tanulmányaim során elsőként tanult gyógynövényről, az orvosi angelikáról.

Angyalgyökér (Angelica archangelica)

4.857145
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 votes)

Hogyan lehet minimalizálni a növényvédőszer-maradványok mennyiségét az élelmiszerekben?

A gombaölőszerek, rovarölőszerek ugyan megakadályozzák a növénybetegségeket, de nem csak mérgező maradvány anyagokat hagynak az élelmiszer-növényekben, hanem magukat a növényeket is károsan befolyásolják a fejlődésben. Például csökkentik a növekedést, rontják a fotoszintézist, megváltoztatják a nitrogén és a szén-anyagcserét.

Forrás: 
www.fuggetlen.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel