Méz

A nehézség essék a kaptárodba!

méh
Mindennapi édességünket add meg nekünk méhecske!

A háziméh története évezredekre nyúlik vissza, több mint 6000 éve élvezi az emberiség ezen kis szorgos rovarok munkájának a gyümölcsét. Szó szerint elvesszük tőlük a táplálékukat, de nagyon ügyelünk arra, hogy ne lehetetlenítsük el az életüket. A mézért gondoskodást kapnak cserébe. Azt, hogy milyen formában, a későbbiekben úgy mesélem el, hogy közben egy méhész mindennapjaiba is betekinthetünk.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hogyan irtsunk bacit természetes módszerekkel?

A megfázás kezelésről rengetegszer hallhattatok, olvashattatok már, most igyekeztem egy csokorba gyűjteni az információkat arról, hogyan lehet a természet segítségét hívni a megfázás elkerülésére, és gyógyítására is.

Megfázás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (23 votes)

Legédesebb kincsünk, a méz - 4. rész

Ahogy ígértem előző alkalommal, most kiderül, hogy a megismert apiterápiás termékek csodaszerek-e vagy sem. Orsikával az interjút skype-on készítettük, lévén, hogy körülbelül 500 km választ el minket (Székesfehérvár-Wels, Ausztria ). Az említett kérdést utólag tettem fel neki, és megkértem, hogy válaszoljon írásban. A válasza egyszerűen lenyűgözött. Bár nem értem miért, hiszen annyira Orsikás!  Idézem Nektek.

Az apiterápiás termékek csodaszerek vagy nem?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Legédesebb kincsünk, a méz - 3. rész

mezOrsikától már tengernyi információt bezsebeltünk a mézek és a méhek világáról. Ebben a részben a két utolsó - de annál fontosabb - apiterápiás terméket ismerjük meg: a virágport és a méhkenyeret, valamint Orsika mesél még nekünk a méhek mezőgazdaságban betöltött szerepéről, az ellenőrzött mézek fontosságáról. Befejezésül pedig azt terveztem, hogy kiderítjük, ezek a termékek valóban "csodaszerek-e". Azonban ezt csak a következő részből tudjátok meg.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Legédesebb kincsünk, a méz - 2. rész

Az előző részben megismerkedtünk Orsikával és családja méhészetével, betekintést nyertünk a méhek hétköznapi világába, megnéztünk néhány mézfajtát, illetve két apiterápiás termékkel foglalkoztunk, a propolisszal és a méhviasszal. Ebben a részben folytatjuk ennek az édes finomságnak és társainak felfedezését. Orsika mesél nekünk a méz keletkezéséről, a kristályosodásáról, illetve néhány érdekes tudnivalót mond el. Utána pedig a méhpempővel, valamint a kevésbé élvezetes méhméreggel folytatjuk a téma feltérképezését.

A méz keletkezése

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Legédesebb kincsünk, a méz - 1. rész

Micimackó nemhiába imádta ezt az aranysárga színű, aromás, illatos táplálékot, a mézet. Nemcsak finom, hanem egészséges is. Számtalan gyógyhatással bír, kívül-belül. Megszépíti a bőrünket, gyulladást csökkent, köhögést csillapít, és még nem is említettük a többi apiterápiás terméket! De mi is az az apiterápia? Ebben a blogsorozatban összegyűjtöm Nektek a mézzel és egyéb méhészeti termékekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Orsika segít nekem. Ő egy érdekes, izgalmas, nagy tudású személyiség, tele életvidámsággal és jókedvvel! Nem olyan régóta ismerjük egymást, de rabul ejtett a mézek és méhek iránti lelkesedése és szeretete. Fantasztikus egyéniség! De ismerkedjetek meg vele Ti is!

Nemcsak finom hanem egészséges is

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Kutatások bizonyítják, a Manuka méz felveszi a harcot a rák ellen

Az Al Ain-i UAE Egyetem (Egyesült Arab Emírségek) kutatói egy 5 éves kutatás keretein belül feltárják a Manuka méz használatát a rákmegelőzésben. Egy, a PLOS ONE című, tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a Manuka méz bizonyítottan olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel képes gátolni a daganatok növekedését.

Tudnivalók a Manuka mézről

A virág, amelyből a Manuka méz kivonható, kizárólag Új-Zélandon található. A nevét onnan kapta, hogy a méhek a manuka bokor nektárjából "állítják elő". A sebfertőzésekre és egyéb gyógyászati célra történő felhasználása már évszázadok óta ismeretes. Bár a mézről általánosságban kijelenthető, hogy kiváló antibakteriális hatással bír, a Manuka méz jótékony hatásai kapcsán nagyon fontos kiemelni a magas hidrogén-peroxid tartalmat. Erről ugyanis köztudott, hogy eredményesen veszi fel a harcot a bakteriális fertőzésekkel szemben.

A manuka bokor

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/041372_manuka_honey_cancer_natural_health.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az alma kivonata felhasználható a vastagbélrák gyógyításában

Egy új tanulmány kimutatta, hogy az alma rendkívül hatékony ellenszer a vastagbél daganatos megbetegedéseivel szemben. Kimutatták, hogy ezen gyümölcs oligoszacharidjai képesek a rákos sejtek 46%-át elpusztítani. Az összes eddigi kemoterápiás gyógyszert felülmúlja, valamint – azokkal ellentétben – az oligoszacharidok természetes és egészségjavító összetevők, amelyek számtalan gyümölcsben és zöldségben fellelhetőek. 

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/039680_apples_cancer_cells_chemotherapy.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Drogot akár benzinkútról

Nagy divatja van manapság az úgynevezett designer drogok hajszolásának. Szemfüles rendőrségünk azonnal lecsap egy üzletre, ha az Amszterdamshopnak vagy Kábítószerszaküzletnek hívja magát és bár jogszabály híján nem igazán tud eljárni, de legalább zaklatja a drogkereskedőket. 

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=512&Itemid=200
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Kék s zöld mézet készítenek kaptárjaikban a méhek

A franciaországi Ribeauville városban augusztus óta kék s zöld mézet készítenek kaptárjaikban a méhek. A méhészek értetlenül állnak a jelenség előtt.

Forrás: 
http://nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/10/kek-s-zold-mezet-keszitenek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Ánizsos méz - negró helyett

Ánizsos mézTúl sok infót erről nem találtam, de gondoltam, ha a negró ánizsos, és ha van mézes negró, akkor az ánizzsal megbolondított méz is gyógyhatású lesz. Ráadásul nincs tele fehércukorral, mint a negró...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Méz - Újabb kutatás igazolja, a méz kiváló antibiotikum

A FASEB Journal júliusi számában közölt tanulmány szerint a méz baktériumellenes összetevőt tartalmaz.

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20100722_mez_antibiotikum
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Andalító zöngéssel serénykedő méhcsaládok - a Bioméz

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mitől lehet a méz bioméz? A megoldás a BIO/ÖKO termékek szigorú szabályozási rendszerében keresendő.

Méh

A bioméhészetben a méhegészségügyi kezelések során nem alkalmazhatnak, antibiotikumot, kémiai szereket, és a méhkaptárnak is természetes anyagokból kell felépülnie. A méhek, csak olyan növénykultúrákból gyűjthetik a nektárt, ahol ellenőrzött ökogazdálkodás folyik. Hogy ez, hogyan lehetséges a lenti cikkből megtudhatjuk...

Forrás: 
vagolaszlomeheszetegondolatok.blogspot.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mézhamisítás - megtévesztett fogyasztók

Cukorral dúsította mézét egy keszthelyi cég. A Molnár Méz Kft.-nek bevonták az engedélyét, és 1,4 millió forintos bírságot szabtak ki.

A laboratóriumi vizsgálatok igazolták a hozzáadott cukor jelenlétét a cég által forgalmazott mézben. A Magyar élelmiszer törvénykönny (Codex Alimentarius Hungaricus) alapján a méz nem tartalmazhat idegen cukrot – ha tartalmaz abban az esetben nem minősül méznek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A Kollath-reggeli előnye...

Mennyire fontos a táplálkozásunkban a reggeli? Kollath Werner német orvosnak köszönhetően rendelkezésünkre  áll egy módszer amivel teljes értékű táplálékkal tudjuk indítani a napot.

A nyers reggeli segítségével fogyhatunk, javulhat a koncentrálóképességünk, erősödnek csontjaink és még számos más előnyt tartalmaz. Van 10 perced az egészségedre?

Forrás: 
metropolita.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (17 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel