mező ehető növényei

Ehető virágok és zöldfűszerek 1. rész - A rózsa és a lestyán

fuszernovenyekA mai magyar konyhából sajnos hiányoznak a zöldfűszerek, szinte csak sót, borsot és pirospaprikát használunk. Na jó, vegetát is. Talán ismerjük, és a tányérunkra is kerül a petrezselyem, a metélőhagyma, a kakukkfű, a bazsalikom és a rozmaring; körülbelül ezek kaphatók a szupermarketekben is. Pedig nagyon sok értékes fűszernövényünk van ám. Ilyenkor nyáron használjuk ki a lehetőségeket, és ezeket mindig frissen tegyük az ételeinkbe. Viszont gondoljunk a télre, és a "felesleges" fűszernövényeket szárítsuk ki. Ez történhet napon vagy akár aszalóban is.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Gyógynövényekben nagyhatalom lehetnénk

Az egész világon egyre népszerűbbé válnak a gyógynövények, amelyeknek forgalmát jelenleg évi 12-15 milliárd dollárra becsülik.

Legnagyobb fogyasztóik az európai és az ázsiai országok lakói, különösen a legfontosabb exportpiacunk Németország, valamint az Egyesült Államok és Kína. A kiváló természeti lehetőségekkel rendelkező Magyarország előtt komoly lehetőség áll, ugyanakkor régiós szomszédaink is rádöbbentek a piaci résre és hamar lemaradhatunk a versenyben.

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/gazdasag/gyogynovenyekben-nagyhatalom-lehetnenk
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Erdőkóstoló - Aszályok és ínségek a múltban. Vajon mit ettek akkor eleink?

Ezt a cikket e-mailben kaptam, és szeretném megosztani veletek, mert szerintem nagyon érdekes. A természet mindent megad nekünk, csak keresnünk kell. :-)

Forrás: 
http://erdokostolo.blogspot.hu/2012/09/aszalyok-es-insegek-multban-mit-ettek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Erdő, mező ehető növényei - az Erdei mályva (Malva sylvestris)

A természetes táplálkozáshoz való visszatérés az egészséges életmódra való törekvés egyik legfontosabb tényezője. A környezetünkben vadon termő növények között több olyan is van, amiből ehető ételeket készíthetünk, amellett, hogy gyógynövényként is használhatjuk őket. A legtöbbjük előfordul a saját kiskertünkben is, de általában gyomnövénynek tartjuk, pedig sok közöttük ehető.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel