Miről árulkodnak körmeink?

Bizonyára tudjátok, hogy ugyanúgy, ahogy a talpunkon megtalálhatók egyes szerveink kivetülései, amely „csodára” a reflexológia is épül., hasonló ún. mikro rendszerek testünk más tájékain is vannak: többek között skalpunkon, hátunkon, arcunkon és a kezünkön is.

http://eletmodszer.com/admin/views/ajax/autocomplete/userA kézdiagnosztika témaköre túl nagy volna egy blogbejegyzésbe, de mivel azon belül a körmeink állapota, formája is sokat elárul rólunk, ezért most erről számolnék be nektek.

Ugyanakkor felhívnám a figyelmet arra, hogy ez az iromány önmagában azért nem alkalmas állapotfelmérésre, hiszen a körmök a kéz egésze nélkül nem adnak teljes képet senkiről sem. Viszont mindenkit gondolkodásra sarkallhat, aki esetleg valahol magára ismer a leírottakban, hiszen már több olvasónk észrevette, hogy a körmünkön megjelenő kis foltok, hullámok nemhiába vannak, valamit jeleznek felénk. Lássuk csak, mit is!

Körmeink formája tulajdonságainkra enged következtetni.

 • A kerek köröm jó alkalmazkodóképességről, súrlódásmentes kapcsolatokról, könnyebb be- és elfogadásról árulkodik. Ezen kívül gyors, gördülékeny működtetésre vall, ugyanakkor gyors fáradásra is figyelmeztet az adott szerv tekintetében.

Hogy melyik ujjunk melyik szervrendszernek a leképezése, arról egy kicsit lejjebb írok.

 • A szögletes köröm gyenge alkalmazkodó készséget jelöl, több konfliktusra és súrlódásra való hajlamot és szelektív el- és befogadást. Körülményességet, nehézkes működtetést takar, ugyanakkor szívós kitartásra enged következtetni.
 • A hosszú körömlemez gyenge fizikumra és egészségre vallhat, s ha ez a köröm még lefelé is görbül, akkor függőségi probléma húzódik meg a háttérben (ha rovátkolt, barázdált, akkor főleg). Tulajdonosa békés, idealizmusra hajlamos.
 • A rövid köröm pedig kritikus hajlamúakra jellemző, erős önkritikával, hirtelen haraggal.
 • A vékony, gyenge köröm gyenge egészségre utal.
 • A legyező alakú köröm ideggyengeségre való hajlamot takarhat.
 • Ha a köröm szélessége nagyobb, mint hossza, akkor kötekedő, kotnyeles, aggodalmaskodó ember lehet annak tulajdonosa.

Körmünk színe is fontos:

 • A rózsaszín a köröm egészséges színe.
 • A fehér köröm vérszegénységre utal, a vas hiányára.
 • Akinek nagyon pirosas a körme színe, az túl sok fehérjét fogyaszt.
 • A lilás szín rossz vérkeringésre utal, illetve ha csak átmenetileg lilul be körmünk, lehet, hogy akkor épp fáztunk.
 • A szürkés-lilás szín viszont már igen baljóslatú jel: súlyos elmérgeződési állapotra utal, illetve a végstádiumban lévő betegek körmei szoktak ilyenek lenni.

Körmeinken található jelek értelmezése:

 • A sok fehér folt körmeinken az adott szervrendszer állapotára utal (ha az egészséges, nem kellene fehér foltnak lennie). Ugyanakkor utalhat cink-hiányra vagy túl sok édesség, cukor fogyasztása következtében fellépő kalcium- és magnézium-hiányra. Mások úgy vélik, az E-vitamin hiányát jelentik e kis foltok.
 • Ha krátereket látunk a körömlemezen, az sugárterhelés eredménye (sugárterápiánál).
 • A bevájódások megerőltető időszakra engednek következtetni (az adott ujjunkhoz tartozó szervrendszerünk terheltségéről).
 • A holdacskák pedig arról árulkodnak, hogy mennyire mutatjuk meg magunkat a külvilág felé, mennyire nyilvánvaló, avagy rejtett az adott ujjhoz tartozó tulajdonságunk illetve testileg mennyire nem használjuk az adott szervrendszert; van-e energiatartalékunk vagy nagyon titokban élünk (ilyenkor nemigen látszanak a holdacskák) avagy sokat kihozhatnánk magunkból, de lusták vagyunk hozzá.

Most pedig az ujjainkról pár szót elsősorban testi, semmint jellembeli tulajdonságok szempontjából, csak azért, hogy értsétek melyik ujj melyik szervrendszerbe is enged belátást nyerni:

 • A hüvelykujj az agy és idegrendszer, a gerinc és a gerincvelő formálódási helye.
 • A mutatóujjnál formálódik a nyelv, a fül, az orr, a szem, a látó- és hallóidegek és a kisagy.
 • A középső ujjnál az emésztő szervrendszerünk a nyelvvel, gyomorral, májjal, hasnyálmiriggyel.
 • A gyűrűsujjnál a szív- és érrendszer, az epe és a lép.
 • A kisujjunk pedig az intim szféránk, azaz a nemi szervek területe.

fingernails.jpgFontos még az ujjak egymáshoz való elhelyezkedése; amelyik ujjunk felé hajlik a többi, (összezárt ujjainkat vizsgálgatva) az testünk gyenge láncszeme. Azaz ha a középső ujjunk felé hajlik a többi, akkor az emésztőszervrendszerünkre kell jobban odafigyelnünk.

Az ujjak közti lukak pedig (azaz ha azok nem simulnak egymásra teljesen) az adott szervrendszerek közti támogatás hiányára utalnak.

Mindenkinek kellemes körömfelfedezést kívánok szeretettel!

Kati

4.23077
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (13 votes)

Hozzászólások

Fakuló kézujj körmök és lila körmök a lábujjon

 

Kedves Antal Vali,

Remélem, hogy Te tudsz segíteni: 28 éves vagyok és március környékén vettem észre, hogy a kézujjaim körmei kezdenek kifakulni, alulról a körömágytól indulva. Most halvány rózsaszínek, az aljuknál kissé halvány lilásnak látszanak. Végigjártam az internetet, hogy rátaláljak, vajon mi lehet a gond, de egyik tipikus körömprobléma sem illik rám, egyszerűen csak elhalványodnak. Ezt a lábkörmeimen is észrevettem ugyanabban az időben: itt már egészen egyenletesen halvány lilák lettek a körmeim, nem úgy, mint a kezemen, ahol a még "próbálják tartani" a rózsaszínes árnyalatot. Hogyha kifeszítem az ujjaimat, a köröm tetején nagyon apró, kis piros erek jelennek meg, ami szintén nem volt így régen. Más panaszom nincs semmi, egészségesen étkezem (bár nem eszem sokat, 165 cm-rel csak 45 kiló vagyok), sportolok is. Nem tudom, ez kapcsolódik-e, de szintén nemrég vettem észre, hogy mintha a bőröm is halványodna: mivel elég vékony vagyok, eddig is sokat látszódtak az erek, de most mintha az összeset látni lehetne...Több orvosnál is jártam (1 természetgyógyász és 2 általános orvos), de vagy azt mondták, hogy ne aggódjak, vagy azt, hogy fogalmuk sincs...1 hónapja elkezdtem mutivitamint szedni, hátha valami vitamin hiányzik, de eddig nem látok változást. Ez nagyon aggaszt, mert még soha nem volt ilyen elváltozás a körmeimen, mindig szép rózsaszínek voltak. Ennek lehet valami komoly probléma a hátterében? Nagyon örülnék, ha valaki meg tudna nyugtatni...Előre is köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Árulkodó halványodó, lilás körmök.

Szia!

A tüneteidet olvasva, rögtön felmerült bennem egy általános, egész testre kiterjedő  kivizsgálás.

Nem rég olvastam és  hallottam is ebben a témában dr Báthory Gábor fitoterapeuta, szakgyógyszerész előadását, idézek belőle: "A körmök a kézhát legtöbb információt hordozó részei. Alakjuk, szögletességük, hosszúságuk, domborúságuk, az esetleg rajtuk lévő barázdák és színük mind-mind fontos adatokat árulnak el tulajdonosukról. Ezért a körmök alapos vizsgálata a természetgyógyász és orvos számára nélkülözhetetlen információkat adhat a szakszerű állapotfelméréshez, vagy éppen a helyes orvosi diagnózishoz."

Nem írtál arról, hogy vannak-e egyéb tüneteid is? Mi történt márciusban veled?

A köröm színeiről így ír dr Báthory Gábor: "Halvány színű körmök, a köröm élénél sötétebb vöröses sávval, ill. szegéllyel: Vérszegénységet, vashiányt jelez. Lazán behajlított ujjaknál vizsgáljuk. Főként az ötven évnél fiatalabb nőknél, a rendszeres menstruáció okozta vérveszteség következtében fordul elő. A kifejezett vashiányos vérszegénység leggyakoribb tünetei rendszerint magának az anémiának a jellemző klinikai tünetei (pl. fáradékonyság, szapora szívverés, terhelési szívdobogásérzés és szapora légzés).

Lilás körmök: Komoly szívrendellenességek biztos jelei. Ennek észlelésekor azonnal szakorvoshoz kell küldeni a beteget!"

Egy kardiológiai vizsgálatot és EKG-t javaslok minél előbb. 

 

Értékelés: Nincs

Lehet, hogy a stressz okozza a lilás körmöket?

Kedves Edit,

Nagyon köszönöm a válaszod! Rengeteget olvasok az interneten ezzel a problémával kapcsolatban, és a keringés az egyik ok, amit emlitenek is. Egyszerűen csak nehéz elhinni, hogy minden más tünet nélkül jelentkezzen ilyen belső probléma. Semmi más tünetem nincs, még mindig: márciusban egy elég stresszes időszak kezdődött számomra, ekkor kezdtem észrevenni a körmöm kisápadását...Lehetséges, hogy csupán a stressz okozza? Rengeteget stresszeltem már életemben, de ilyen tünetem még sosem volt, általában csak a gyomrom fájdult meg, de most teljesen jól érzem magam...Nagyon köszönöm mégegyszer a segitségedet, amint megvoltak a vizsgálatok, megirom, hogy mi volt a baj, hátha másnak is van ilyen problémája.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Lilás körmök és a stressz

Szia!

nagyon kíváncsi vagyok a vizsgálati eredményekre. Addig is próbálj meg egy kicsit pihenni, lazítani. Itt a nyár, ha tudsz kapcsolódj ki egy pár napot.

Értékelés: Nincs

Bőr probléma

Sziasztok!

Olyan prolémám van már évek óta,hogy hónapról hónapra,a kezeimen a körömágynál,felpödrődik,felszakadozik a bőr.Fájdalmas is és csúnya is.Sajnos nem tudom az okát,bár valószínű valamilyen vitamín hiány lehet,annak ellenére,hogy sok félét szedek.Nem tudom.Mi lehet ez,és mi okozhatja?

Köszönöm a válaszotokat!

Értékelés: Nincs

Felszakadozó körömágybőr

Szia K77,

Kérlek olvasd el itt a tanácsaimat amit egy hasonló esetben írtam és neked is segíthet, valamint  Vali hozzászólását is: Kéz és körömápolás bionom módra.

Ha szedsz több féle vitamint és nem hat akkor vagy a vitaminod nem elég jó és/vagy felszívódási problémáid vannak.  Melyek a jó és hatékony táplálék-kiegészítők? írás is  segíthet eligazodni.

Értékelés: Nincs

Bőr-köröm ujjbegy kirepedés

Kedves Antal Vali!

Milyen vitamin-hiányom van ha állandóan berepedezik, /szinte már vérzik/ az ujjbegyem? Mit javasolsz, mit pótoljak sürgősen? Köszönöm válaszod!

Értékelés: Nincs

Vérző ujjbegyek?

Szia,

Az ujjbegyek szoktak berepedni és vérezni vagy mellette a köröm, és/ vagy a körömágybőr is beszakad, repedezik, vérzik? Van-e körömgombád, máshol bőrelváltozásod?

Kézmosáshoz, mosogatáshoz, takarításhoz, kézápoláshoz, kézfertőtlenítéshez használsz káros anyagokat tartalmazó termékeket? Mert a berepedéseket akár ezek is okozhatják. Az összetételüket kérlek ellenőrizd le  hatóanyag keresőben!

Szedsz valamilyen gyógyszert, van-e bármilyen betegséged, egyéb panaszod?

A berepedező, száraz bőr utalhat komoly vízhiányra, B-vitamin és E-vitamin hiányra is, a beszakadó köröm pedig kálcium, magnézium, kénhiányra, de lehet mögötte gomba, baktérium vagy szintén vízhiány is.

"Mivel az összes szöveted - köztük a bőrszöveted - rugalmasságáért is a kollagén a felelős, már csak a szép bőröd érdekében sem ártana több vizet inni! Egy embernek - legyen az felnőtt vagy gyerek - testsúly-kilogrammonként 70 ml folyadékra van szüksége, amiből testsúly-kilogrammonként 30 ml-nek tiszta víznek kéne lennie!"

Ha állandóan bereped és  vérzik akkor nem egy vitamin pótlásáról kell csak gondoskodnod, hanem az egész szervezetedet fel kell töltened ásványi anyagokkal és vitaminokkal.

Bemásolnék egy kis segítséget:

"Az alábbi termékcsoportokból érdemes választani:

Kérlek olvasd el a fenti és az Egy kis körömdiagnosztika című cikket is!


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Kiki30's picture

Mit még?

Sziasztok!

Körmeimen hosszanti barázdák, csíkok vannak. Sejtem, hogy ez  felszívódási zavar, esetleg cink, magnézium hiány. Rendszeresen szedek Longo vita+acai-t, Huminiqumot, halolajat e vitaminnal és Q10-el, c vitamint, d3 vitamint, a Női tinktúrát és gyógynövény teákat. Tanácsot szeretnék kérni, hogy ezen kívül mit szedhetnék, hogy javuljanak körmeim vagy egyszerűbb ha mondjuk elmegyek egy biorezonanciás állapotfelmérésre?

Előre is köszönöm. Napsütéses szép napot!

Kati

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Köröm és táplálékkiegészítők

Szia!

Ha ennyi jóféle táplálékkiegészítőt szedsz, és mégis barázdáltak a körmeid, akkor nagy valószínűséggel felszívódási gondok vannak. Egyébként a hosszanti barázdás köröm eleve is bélrendszeri, emésztési zavarokra utal. Így szinte hiába szedsz ennyi jó táplálékkiegészítőt, nem tudnak azok hasznosulni.

Bizony jó lenne az az állapotfelmérés, viszont, ameddig eljutsz odáig, érdemes lenne minél hamarabb elkezdeni a bélrendszer rendbetételét.

Szerintem tavaszra áldásos lenne betervezni egy méregtelenítő kúrát is. Vali és Betty blogjából is tájékozódhatsz, hogyan is érdemes nekifogni.

Mindenek előtt viszont elkezdeném enni a Prebiotikus rost-koktélt Emócióval karöltve, ugyanis a felsorolásodban nem látok semmiféle bélrendszerre ható készítményt. Ezek megkezdenék a munkát, segítenek helyreállítani a felszívódást, a méregtelenítéssel pedig tökéletesíthetnéd az eredményt. Mert a köröm állapota az csak egy tünet.

Értékelés: Nincs

Elfogyó körmök a várandósság alatt

Sziasztok!

Negyedik babucit várom, még  több, mint 2 hónap van szülésig, és elkezdtek a körmeim elfogyni. Már a harmadik babavárásnál is jelentkezett ez a tünet szülés előtt 4 héttel. Elég ilyesztő, mert, ha így folytatódik, felére csökken a körmöm, többet kell levágjak, mint ami nő. Nem minden ujjamon egyformán csökken-zsugorodik. Többféle vitaminom van itthon tőletek, de sajnos nem tudom őket szedni, szinte mindegyiktől rossz közérzetem lesz, sajnos az előző terhességeim alatt sem tudtam nagyon vitaminkészítményeket szedni. Folsavon és egy vas készítményen kívűl mást nem szedek, illetve, már egy hónapja elfogyott a D+k vitaminom, amit most készülök rendelni. A vas készítmény összetevői: (Összetevők: Az alábbi drogok vizes kivonata (1:39):sárgarépagyökér, csalánlevél, spenótlevél, tarackbúza-gyökértörzs, édesköménymag, barna alga, hibiszkuszvirág, gyümölcslé koncentrátum keverék: nemes körte, szőlő, fekete ribiszke, ivóvíz, vadszeder, cseresznye, narancs, cékla, citrom, szentjánoskenyérmag, alma,vizes élesztő kivonat, méz, vizes csipkebogyó-kivonat, vas(II)-glükonat, búzacsíra száraz-kivonat, C vitamin, természetes aromák, B1, B2, B6 és B12 vitamin.) Nekem eddig ez az egy vas készítmény szívódik fel. Milyen és mennyi ételt, zölsség,gyümölcsöt egyek, hogy ne zsugorodjanak a körmeim?

Köszönettel: H.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Babavárás alatt zsugorodó körmök

Szia Hannah!

Gratulálok a babácskádhoz! 

Nem igazán tudom elképzelni, amit írsz... Egyszerűen nem nő a körmöd? Vagy vékonyodik? Letörik? Hogy tudod így vágni ("többet kell levágjak mint ami nő")?

Az viszont bizonyos, hogy a köröm állapota nagyban összefügg a megfelelő vitaminizáltsággal, tápanyag-ellátottsággal, te pedig már a negyedik babádat növeszted, szoptatod, lényegében megfelelő vitaminok- és ásványi anyagok pótlása, bevitele nélkül- legalábbis a leveledből erre következtetek.

Mind a baba, mind pedig a saját egészséged szempontjából nézve is nagyon-nagyon lényeges a szükséges vitaminok, ásványi anyagok biztosítása.  "A teherbe eső nők legalább 80%-a a teherbe esés pillanatában még a saját szervezete  optimális működéséhez szükséges mikroelemek elegendő mennyiségével sem rendelkezik  (USDA felmérés)", ráadásul babavárás alatt a baba igényei elsőbbséget élveznek az anya igényeivel szemben!  Én mindenképpen bíztatnálak egy komplex összetételű, jó felszívódású természetes kismamavitamin mihamarabbi rendszeres szedésére! A Perfect Prenatal az összes felsorolt kritériumnak megfelel, és mivel ebben a vitaminban  "a hatóanyagok táplálék-kötésben vannak, azonnal képesek csillapítani a szervezet  mikrotápanyag „éhségét” és támogatni az élettani folyamatokat".

A Perfect Prenatal mellé a D-K vitaminok, Huminiqum, valamint a Q10 tartalmú lazacolaj fogyasztása is erősen ajánlott. 

Sajnos nincs az az elfogyasztható mennyiségű gyümölcs, csíra, zöldség, turmix, amivel a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitelt maximálisan biztosítani tudod várandósság alatt: se magadnak, se a növekvő- belőled fejlődő- babádnak sem.

Csupa szépet és jó egészséget kívánok nektek! 


Értékelés: Nincs

Zsugorodó körmök

Kedves Kinga,

Féltem, hogy nem érthető a zsugorodó körmök jelentése, szóval amikor nő a körmünk akor a lenőtt köröm kifehéredik ugye, nekem is rendesen nő a körmöm, de némelyik ujjamon nem csak nő a köröm hanem egyben el is válik a bőrömtől ami ugyan úgy kifehéredik. Tehát van olyan körmöm amin mondjuk 1mm-t nő a körmöm és 0,5mm elválik a bőrömtől így lassan de biztosan el fog fogyni a körmöm.

Sajnos azon kevés kismamák közé tartozom, akik nagyon hányosak, érzékeny gyomrúak, és gyomorsavval kínlódnak. Annyit hánytam, hogy a nyelőcsövem már vérzett és volt, hogy vért hánytam. Szóval undorodom bármilyen kapszula, vagy tabletta lenyelésétől. Van itthon lazacolajam, de a citromos ízétől hányingerem van és öklendezek. Van huminiqum is itthon, hát ennek meg megint csak borzalmas íze van, főleg érzékeny gyomrú kismamáknak. D+k le tudom nyelni ezzel nincs baj. Perfect Prenatalt pedig nem merem kipróbálni, mert van itthon iron food coplexem és sajnos nekem nem szívódik fel, kevesebb lett a vas értékem a tabletta szedése után mint előtte volt, így az ára miatt nem merek kísérletezni, és ugye mi a garancia , hogy ez fel fog szívódni. Tudnátok abban segíteni, hogy ajánlatok magas vitamnintartalmú ételeket amikkel kísérletezhetek, ugyanis  szinte mindentől gyomorsavam van így borzasztóan kínlódok, hogy egyáltanán mit egyek amitől nem vagyok rosszúl. Az előző 3 terhességem is ilyen kínlódás volt, sokszor közel álltam a síráshoz, hogy miért csinálja velem ezt a természet. Amikor egyébként nem vagyok finnyás bármit megeszek, gyomrommal soha nem volt problémám. Ahogy megszülök utánna minden visszaáll a rendes kerékvágásba, de addig még van 11 hetem amit túl kell éljek. Köszönettel: H.                             

Értékelés: Nincs

Szinte mindentől undorodó kismamának étrend-kiegészítők, ételek

Szia Hannah,

Szeretnénk én is gratulálni a meglévő gyermekeidhez és a születendő babádhoz is!

Kinga előző válaszában leírtakat a vitamin és ásványi anyag pótlásról én is nagyon fontosnak tartom. Jó lenne olyan készítményt találnod amit gond nélkül be tudsz venni, és nagyon fontosnak tartanám, hogy a szülés utáni időszakban töltsd fel magad folyamatosan több féle étrend-kiegészítővel, hogy a szoptatás időszakában is legyen erőd, energiád a 4 gyermekedre és magadra is. Akár kiszerelés szerint is tudsz választani.

Érdekes amit írtál az  Iron food Complexről. Mennyi ideig szedted a vérvétel előtt? Nagyon sok kismamától is érkezett visszajelzés, hogy vashiányos állapotban a vérkép javult a szedése alatt. Ez a készítmény a Perfect Prenatal és a többi New Chapeter termék is fermentált, ráadásul kettős fermentációval, így azoknál is sokkal jobban felszívódik akiknek valamilyen gond van az emésztőrendszerével, emésztésével, hiszen a benne lévő tápanyagok a szervezet számára "előemésztett" formában vannak jelen.

Olvasd el a vashiányról szóló hozzászólást és jó tudni azt is, hogy a vérszegénység oka nemcsak vashiány lehet.

Mivel tablettákat, kapszulákat nem bírod, ezért a fermentált termékek közül az Emóciót ajánlanám, mivel tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, a bélflóra állapotára is jótékony hatással van, így az ételekből és a szedett étrend-kiegészítőkből is jobban fel tudnak szívódni a fontos tápanyagok. Nem tudom, hogy az Emóciót kóstoltad-e már, mivel van egy jellegzetes íze, de 100%-os almalébe, vörös szőlő vagy más édes ízű gyümölcslébe keverve az íze szinte nem is érezhető. Az Emóció gyomorsavas, refluxos jellegű panaszoknál is hatékony. Fermentpatront is kipróbálhatod. 

Emóció mellé vagy ha az Emóció  nem jönne be a Méz almarosttal lenne még javasolható. Nagyon finom,  kb. 1 havi adag 1 üveg, a benne lévő fermentált virágpornak köszönhetően B-vitaminban is nagyon gazdag. Ez azért lenne nagyon fontos, mert a várandósság alatti hányás, hányinger émelygés egyik oka a B-vitaminok hiánya.

Hányinger csökkentéséről ittittitt olvashatsz még tanácsokat.

Nyírfanedvnek alig enyhe édeskés íze van, szinte víz ízű, önmagában a legjobb ínni, úgy, hogy a szádban tartogatod lenyelés előtt. Ha az enyhe íz is zavarna akkor tiszta vízzel higíthatod, így valóban csak víz ízű lesz. Érdemes a vajúdás, szülés időszakára is vinni, mert energiát, erőt ad, fertőzésgátló hatása van és rengeteg ásványi anyag, vitamin van benne. Kérlek olvasd el végig az adatlapján lévő információkat. Az adagolása várandósság alatt sincs igazából szabályhoz kötve, annyit igyál belőle egy nap amennyi jól esik. Arra figyelj, hogy a felbontott üveget hűtőben tárold és kb 5 napon belül idd meg! Kókuszvíz is ellát energiával, vitaminokkal.

K2D3 cseppet nagyon jó, hogy szeded, a sima változatából duplájára is lehet emelni az adagot. A  Q10 csepp is nagyon jótékony hatású a babavárás alatt is, nincs jellegzetes íze. 

Organic Force Béta Glükán elixír vagy a Natúr Elixír tulajdonképpen egy koncentrált táplálék, nagyon finom íze van és vaspótlásban is segithet.

Gyomorsavas panaszokról volt már szó, ezzel kapcsolatban Kingától idéznék Neked:

" A várandósság előrehaladtával a babával együtt a méh is egyre jobban növekszik, ebből kifolyólag egyre jobban nyomja felfelé a gyorot: ez okozza a "savas" panaszokat. Ezeken a kellemetlen tüneteken már néhány alapszabály betartása is sokat javíthat, mint például a gyakori- kis mennyiségű étkezések, a nehéz/fűszeres ennivalók kerülése, valamint igen lényeges, hogy az evés- és a lefekvés időpontja között lehetőleg legalább 1 óra teljen el stb. Jelentősen enyhítheti ezeket a panaszokat is a Manju calcium, vagy a Cormin por fogyasztása, mivel  megkötik a gyomorsavat: kipróbálhatod, hogy közvetlenül lefekvés előtt megiszol/beveszel belőlük egy adagot. Az Emóció és a Zöld löttyi is segíthetnek a gyomorpanaszok mérséklésében/megszüntetésében! "

Babakonyha sorozatban és a Boszorkánykonyhában kaphatsz még további táplálkozási és recept ötleteket az egész család részére. Ha szereted a csírákat és most meg is tudod őket enni akkor rendszeresítheted őket. Turmix és koktél receptek segítségével folyékony formában is tudod bevinni a vitaminokat. Kásák is isteniek! B-vitamin tartalmú ételekről, termékekről a belinkelt cikkben olvashatsz. Teljes kiörlésű gabonákban, hüvelyesekben, olajos magvakban, (zöld leveles) zöldségekben, gyümölcsökben is van B-vitamin. A húsok, tojás stb. megbízható, lehetőleg házi vagy bio forrásból származzanak az "algák szedhetőek várandósság és szoptatás alatt is, abban az esetben, ha váradósság előtt is fogyasztottad őket. Ellenkező esetben óvatosan kell bánni az adagolással, mert az algák fokozzák a méh tónusosságát."

Gyermekmegörző blogban a gyermek immunrendszerének erősítéséről, betegségek természetes kezeléséről van szó.

Csodás szülést, jó egészséget kívánok az egész családnak!


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Töredezett körmök

Sziasztok!

Évek óta (szülés óta) problémám a körömtöredezés. A bőröm rendbe jött már, korábban problémás volt, de annak ellenére, hogy -alkalmanként ugyan - de fogyasztok E, D vitamin cseppeket illetve Q 10-et most kezdtem, ez állandó probléma nálam.

Melyik terméketeket ajánlanátok ebben a témában?

Értékelés: Nincs

Töredezett körmökre

Szia,

Körmökkel kapcsolatban kérlek olvasd el a fenti írást valamint a Egy kis körömdiagnosztika - A körmök színének vizsgálata és jelentése és a Körmünk és hajunk üzenetei cikkeket is.

A töredezett köröm ásványi anyagok és nyomelemek  valamint vitaminok hiányára utalhat. Ennek sok oka lehet, akár a nem megfelelő táplálkozás és/vagy nem jól működő bélflóra. A belinkelt termékek közül mindegyik termékcsoportból érdemes lenne 1-1 szimpatikus terméket választanod pl: Huminiqum vagy Múmió,  Organic Force Béta Glükán elixír vagy LongoVitalEmóció vagy Imsyser vagy Méz almarosttal.

Kéz- és körömápolásra itt találsz termékeket.

Értékelés: Nincs

Barna csíkok a körmön

Pár hete lettek a körmöm végein barnás csíkok. Nem mindegyiken.S trandon gombásodást kaptam el a kezemen.Nem tudom összefügg e. Amúgy teljesen egészséges a bőröm. Aggódom hogy nem e bőrrák. 

Értékelés: Nincs

Mi nem találgatunk...

Kedves Karolina! Javaslom, hogy menj el az orvoshoz. Többféle oka lehet. Ha van diagnózis, akkor tudunk javasolni alternatív lehetőségeket.

A gombával kapcsolatban nagyon sok információt találsz az oldalon, használd a belső keresőt. Összességében kellene:

1. immunerősítés

2. gombaölés belsőleg (pl. grape vital)

3. külső kezelés, pl. neem olaj vagy teafa illóolaj.

Nyugodtan írj, ha van diagnózis, és segítség kell.

Értékelés: Nincs

Körömerősítés

Körmeimmel van gondom, de nem az oly gyakori gombás megbetegedés.

Történt egyszer, hogy konyhai tevékenykedés közepette a hüvelykujj köröm alá ment élelmiszer, ami megnyomta és fájdalmat okozott. Nos nem foglalkoztam sokáig vele, a nők mindent kibírnak alapon...

A körömlemez elvált az alatta lévő hústól és fehér folt látható a körmömön. Ahogy a körmöm nő ez nem akar változni, azóta is látható. Ez legalább fél éve történt. Szeretném meggyógyítani, mert csúnya látvány és olyan mintha gombás lenne, pedig nem az.

Voltam bőrdokinál aki R...-t kapszulát javasolt ugye haj, bőr és köröm regerenáló. Van rá valamilyen természetes megoldás?

Visszatapadhat újra a körmöm a helyére? Mit szedjek/szedhetek rá? Kovaföld, kalcium....

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fehér folt a körmön

Szia! 

Először is szeretettel köszöntelek az oldalon, úgy látom, hogy új vagy nálunk.

Nagyon remélem, hogy sok hasznos és érdekes információt találsz itt az oldalon!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mert szerintem érdemes lenne ezt a fenti cikket elolvasnod. 

Egyébként egyáltalán nem fáj már a körmöd? Kented valamivel, vagy szedtél már rá valamit? 

Ahogy kerestem a kérdésedre a választ találtam egy újabb, érdekes cikket. Egy kis körömdiagnosztika címmel, szerintem érdemes lenne azt is elolvasnod.  A cikkben ezt olvastam: "A fehér szín magyarázata az, hogy a foltoknak megfelelő területen a keratinrostok lágyak, rendezetlenek, ezért a fényt visszaverik. Sok általános oka lehet. Lehet örökletes, de a körömépítéshez szükséges anyagok, vitaminok hiánya, vagy cinkhiány is okozhat"

Szerintem külsőleg is és belsőleg is erősíteni kellene a körmeid. Jó lenne tudni:  Hogy táplálkozol, milyen az életmódod? A kalcium nem rossz ötlet, de nem mindegy milyen formában szeded. Fontos, hogy mellette legyenek a felszívódását segítő anyagok is, ezért én a Bone Stenght Take Care csonterősítő készítményt ajánlom, külsőleg pedig a Martina Gebhardt körömápoló balzsamot javaslom.

Bizonyára lesznek még kérdéseid, szeretettel várom.

 

 

 

 

Értékelés: Nincs

Porcelán köröm

Sziasztok!

 

Elnézést,ha rossz helyen kérdezek,de nem tudtam, hova kell írni. Porcelán körmöt szabad-e terhesség alatt csináltatni?2éve az van és nem szeretnék megválni tőle. Vagy zseléset? Ill. hajfestésre mit mondtok?

Sos választ kérek,mert lehet,hogy kismama vagyok már :))) holnap derül ki!

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
jutzee's picture

Porcelán köröm

Szia! A porcelán köröm szerintem sem a legjobb ötlet terhesség alatt. Nem is a ragasztó miatt (ha épített a körmöd, akkor nincs is ragasztó) hanem inkább a kötés közben képződő gőzök/gázok miatt. Épített zselés köröm esetén ezek miatt nem kell aggódnod.

Remélem segítettem :)

Értékelés: Nincs

Zselés műköröm

Köszönöm, de gondolom a zselés sem egészséges... :(

Értékelés: Nincs
jutzee's picture

Ha kimész az utcára 5 percre,

több UV sugárzás éri a bőrödet mint amennyi műköröm építés alatt az UV lámpából ér. Én néha ha nyáron géllakkot kenek a körmömre csak kiülök a kertbe és egy perc alatt megköt a napon. Ha aggódsz, h ártasz vele a babádnak, egyszerű, ne hordj műkörmöt., nem éri meg az aggódás :) Kérdésedre válaszolva, ha mégis szeretnél, akkor inkább zseléset.

Értékelés: Nincs
jutzee's picture

Egészség javító hatásáról nem tudok ;)

Viszont a fertőtlenítő szer, ami minden körmös "beavatkozás" előtt használatos (manikű, pedikűr is) már elgondolkodtató. Bifenil-2-ol, Etanol, Butanol - ami egy bőrfertőtlenítőben van, példának okáért.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami's picture

Műköröm

Szia Jutzee, a zselé ugye fényre köt, annak milyen hatása van a szervezetre? Nem nagyon tudom elképzelni, hogy az az UV lámpa kismamáknak ajánlott lenne...

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Köröm és hajfestés

Szia! 

A ragasztó, amivel felteszik, biztos, hogy nem valami egészséges... Szerintem hagyd rá, most! 

Hajfestésre henna, indigó, egyéb növényi hajszínezők tökéletesen alkalmasak. Belinkeltem neked a két legátfogóbb cikket a növényi színezőkről. Olvasgasd át őket, minden le van írva bennük. 

Értékelés: Nincs

Porcelán

Köszi,Melinda! Mit jelent a hagyd rá? Ne csináljam??? Az indigózást a családban művelik, 1napos dolog, arra nincs energiám .Ősz meg nem akarok lenni. Esetleg ammóniamentes hajfesték?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hagyd rá

Igen, szerintem ne csináld, ha jót akarsz magatoknak. A ragasztó tuti nem biztonságos! Legalábbis én a helyedben nem vállalnám be. 

Az ammóniamentes festék attól, hogy ammóniamentes, attól még van benne egy csomó más, ami káros, sőt, esetenként még károsabb. Sajnos ami biztonságos, azok csak az előbb említett növényi porok. Esetleg próbáld meg a Khadi keverékeket. Szintén növényi keverékek, előre bekeverve. Annyival kisebb velük a macera, hogy nem neked kell kikeverned. 

Sajnos valamit-valamiért... Egyébként hennapépes, lefóliázott fejjel bármit tudsz csinálni, amíg tart a hatóidő. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Viszlát porcelán!

Köszönöm szépen Melinda!

Le is vetetem holnap.

A Khadi festék hogy működik? Nem ismerem. Csak kennem kell, mint a boltit?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Azok az "ártalmatlan" ammóniamentes hajfestékek...

Szia Flipper!

Éppen nenmrégiben írtam az ammóniamentes hajfestékekről keringő tényekről és tévhitekről, ITT olvashatod a cikket.

A Khadi hajfestékeket vízzel vagy teával kell kikeverni, és már kenheted is a fejedre, nem túl macerás, a hatóidő 1-2 óra általában. Bővebben az adatlapjukon tájékozódhatsz a felhasználásukról. 

Értékelés: Nincs

Hajfestés

Köszi, Mónika! 

Remélem a fodrászom vállalja így, mert hosszú hajamat nem tudom magam festeni. Szerinted elág 2 dobozzal? Boltiból is 2 kell nekem.  Melyik szín ad mahagóni jellegűt? Barnás-vörös vagyok, lennék, maradnék... :) Kösziiii

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Próbatincses-utánkövetéses tanácsadás

Ebben az írásban tájékozódhatsz a mennyiségek, illetve egyéb alapinfók tekintetében.

A végeredmény nagyban függ a kiindulási hajszíntől (természetes illetve a festett lenövés), és a hajszerkezettől is némiképp. A próbatincses-utánkövetéses tanácsadást ajánlom figyelmedbe, ha biztosra szeretnél menni! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi!

Rendben,nézem....

Szép estét!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Körömgomba hatásos kezelése

Sziasztok!

A koromgomba kezelese mivel a leghatasosabb?

Koszonom

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Körömgomba kezelése hatásosan

Kedves Ervuska átmozgattam ide a hozzászólásodat! Kérlek olvasd el figyelmesen a fenti cikket és a hozzászólásokat is. Különosen Niki hozzászólását ajánlom a figyelmedbe!

Értékelés: Nincs

Fehér pöttyös köröm

Sziasztok

Fehér pöttyök vagy csíkok jelentek meg a körmömön, mit tudok erre szedni? Azt olvastam vas vagy cinkhiány. A vasam az néha alacsony :-(

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Fehér pöttyök a körmön

Kedves Feherke!

Átmozgattam hozzászólásod, jó szívvel ajánlom, hogy böngészd végig, ill. még EZT az írást érdemes elolvasnod!

Vashiány enyhítésére egyébként ITT találsz javaslatokat.

Niki

Értékelés: Nincs
Daisydog's picture

Körmön fekete csíkok

Sziasztok

A páromnak a két hüvelykujján lévő körmén sötét csík jelent meg, és még nem láttunk ilyet. Nagyon egyforma a két körmön a csík, a többin nincs ilyesmi. Lehetséges valamilyen vitaminhiány? Köszönöm a válaszokat előre is! (csatoltam egy képet, remélem jól vágtam be a fotót)

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Körömdiagnosztika

Szia Daisydog, kérlek, olvassátok el ezt az Egészség Akadémia leckét, rá ismertek a leírásból az elváltozásra?

Értékelés: Nincs

Fehér folt kisfiú körmén

Sziasztok!  4 éves kisfiamnak megjelent keresztben egy fehér folt az egyik körmén. Mire utalhat ez?

Előre is köszönöm a választ!

H.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fehér foltok

Kedves Hercegnő!

Találtam egy írást Neked a kék oldalunkon, amit érdemes lenne elolvasnod: Egy kis köröm diagnosztika a címe

Ebben találtam a következőt: "Fehér foltok, sávok a körmön: A foltok széle általában egyenetlen, esetleg a lunulával párhuzamos fehér sávok jelennek meg. A fehér szín magyarázata az, hogy a foltoknak megfelelő területen a keratinrostok lágyak, rendezetlenek, ezért a fényt visszaverik. Sok általános oka lehet. Lehet örökletes, de a körömépítéshez szükséges anyagok, vitaminok hiánya, vagy cinkhiány is okozhatja."

Én azt gondolom, hogy ne találgassunk: érdemes lenne először orvossal megnézetni.

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen a választ!

Kedves Edit!

Köszönöm szépen a választ!

H.

Értékelés: Nincs

19 hónapos baba csúnya körömgombája

Sziasztok!

Korábban már írtam a kisfiam körömproblémájáról, amiről az elmúlt hónapokban végül kiderült (lekapart körömrész laborvizsgálata során), hogy mégis gomba okozza. A nagylábujjain már vághatatlanul megvastagodott, megkeményedett, sárgás a körme. 

Egy bőrgyógyász orvos azt hiszem magas karbamid tartalmú krémmel hámlasztaná fokozatosan. Mivel nem tudom mit tartalmaz az a krém és az egész eljárás, ezért inkább természetesebb megoldást keresek. Csak nem tudom, hogy ha már ennyire csúnya a körme, akkor pl. teafaolajos kenegetés érhet-e bármit? Esetleg neem olaj?

Béta glükános mannát, d3 vitamint, halolajat már vagy egy éve kap. Cukrot, tejterméket (natur joghurt és néha natur kecskesajt kivételével) nem kap. Sajnos az Emóciót sehogy nem tudom belediktálni, higítva sem issza meg. 

Tudtok valamit javasolni, amit egy ilyen picurnál ki lehetne még próbálni?

 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Pici baba körömgombája

Szia!

Valamilyen fermentált készítmény mindenképpen kellene a repertoárba, a fermentparton gyümölcslébe csepegtetve nem is érezhető, próbáljátok meg ezt, vagy a mézes almarostot, ezt is általában elfogadják a gyerekek, finom édes . A nyírfanedv jutott még eszembe, ami hasznos lehet ilyen esetben is.

Külsőleg jó ütős kencét kotyvasztanék: neem olajba cseppentenék teafát, levendulát, Garpe Vital-t, ezzel kenegetném a körmöcskéit, naponta 2X. Rózsahidrolátummal, ezüstkolloial is spriccelgethetitek napközben.

Remélem sikerrel jártok, kitartás!

Értékelés: Nincs

Nem javul a körömgomba!

Köszönöm a jó tanácsokat, de sajnos nem múlik a kisfiam körömgombája. Azóta is kenem reggel és este neem olaj, levendula és teafa olaj keverékével, aztán most már inkább töményebb teafa olaj és kevés neem keverékével, a D3, manó manna, halolaj mellé kapja a mézes almarostot és a gyermekerősítő tinktúrát, nyaírfanedvet is kapott (ezt ugyan csak két hétig) de a körmén semmi változás. Rettenetesen vastag, sárga és vághatatlan. 

Gyógypedikűröshöz viszem, hogy kicsit vágjon és vékonyítson rajta, hátha úgy jobban bejut a hatóanyag a körmébe. De az sem segít.

Kénytelen leszek mégis elvinni a bőrgyógyászhoz, aki a karbamidos kenőccsel hámlasztaná le valahogy. Hallottatok erről az eljárásról? Mit tartalmaz ez a kenőcs? Nem drasztikus egy két éves esetében? Mit tudok még kipróbálni ilyen erős gombásodás esetén? 

Köszönöm a sok segítséget!


Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Körömgomba

Kedves Minu!

A körömgomba javulása sok-sok hónapot vesz igénybe, van akinél közel egy évet is. Legalább fél év csak az, hogy maga a köröm lenő - mert annak bizony le kell nőnie - és ugye előbb még szükséges egy kis idő, hogy a gombák észbekapva meneküljenek és ne fertőzzék tovább azt a területet.

Minden egyes "kenegetés" előtt reszeld meg a körmét, sok helyen kapható eldobható kis papírreszelő.

Javulást,

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
girlfromjupiter's picture

Körömgomba+gyulladás

Sziasztok!

A bal kezem két körmén fehér "felhők" jelentek meg, bőrgyógyász diagnózisa szerint körömgomba némi gyulladással spékelve. Lórugásszerű gyógyszert ajánlott, én viszont inkább természetes gyógymód felé hajlottam: elkezdtem teafaolajjal ecsetelni és már elfogyasztottam egy üvegcse grapefruitmag cseppet is (belülről kezdjük alapon eddig kortyolva, most átállok az ecsetelésre is).

Azonban lassan két hónap telt el a diagnózis óta, de a helyzet változatlan: az egyik körömágy időnként fájdalmasan bedurran, és a körmöm úgy néz ki, mint egy teknőctarka macska: foltokban sötétrózsaszín és fehér, és pár parányi pöttyben egészséges színű. Már nagyon unom ezt az állapotot, véget szeretnék vetni a történetnek, valóban BÁRMIT megteszek, csak javuljon. Mit tanácsoltok?

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
TörökAni's picture

hasonló állapot

Szia! Nekem is pont ilyen tüneteim vannak. Egyik napról a másikra jelent meg, először a lábamon és ma reggel a kezemen is észre vettem. Te találtál valamilyen megoldást ami segített? Látom itt senki sem reagált, sajnos :(

Üdv Anikó

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Körömprobléma

Kedves Anikó!

Ha körömgomba áll fenn, akkor a neemolaj egy kis teafával (mindenképpen terápiás célra ajánlott) vagy/és felváltva Grape Vital cseppel kenegetve lassan, nagyon lassan - idő kell, míg lenő a köröm, legalább fél év! - meghozza a várt eredményt.

DE így a leírások alapján fogalmam sincs, hogy mi okozhatja problémát. Semmit nem tudok Rólad, vannak-e egyéb tüneteid, akár emésztési, akár egyéb vonalon,  az sem tudom, hogy mely ujjak érintettek.

Ha egy tünet megjelenik, akkor mindenképpen az okot kell megszüntetni és egyéb oldalról, mint ez esetben a kenegetés lehet támogatni. Ez annyira összetett, hogy interneten keresztül nekem nem megy a segítség. 

Szeretettel várunk Tündivel egy ingyenes tanácsadásra januárban, hogy megfejtsük mi állhat a háttérben.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

köröm elváltozások gyereknél

Sziasztok, hétéves lányom körmei a körömágyaknál elkezdtek lemezesen "hámlani". Nagyon furcsán néz ki. A két kezén kb. 4 ujján. Nincs ötletetek mitől lehet? A gyermek bőrgyógyászat hetekre tud időpontot adni, tudnátok ajánlani valakit, akinek megmutathatnánk? Köszi, Viki

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Lemezesen hámló körmök

Szia Viki, színváltozást nem látsz a körmein? Esetleg nem nyúlt valamilyen vegyszerbe?

A körömlemez több keratin rétegből épül fel, amelyek ideális esetben zárt egységet alkotnak. A hideg vagy száraz levegő hatására azonban könnyen elválhatnak ezek a rétegek. Érdemes kipróbálnotok, hogy elkezditek kenni a kis kezét shea, vagy kókusz vajjal, vagy mandula olajjal. Belsőleg is ajánlott támogatni a szervezetét, persze, hogy személyre szólóan tudjunk készítményeket ajánlani, jó lenne tudni, hogy igazából mi a probléma.

Ha szakemberhez szeretnétek fordulni, akkor kérlek, írj Lakat Böbi kolleganőmnek a [email protected] mail címre, Ő elirányít a megfelelő emberhez.

Értékelés: Nincs

köröm

Azt szeretném megkérdezni, hogy a hüvelykujjam körmén megjelent hosszanti halvány csík mitől lehet?

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (2 votes)
epermami's picture

Mit árulnak el körmeink?

Szia Józsika, olvasd el kérlek a körömdiagnosztika című leckelevelünket, bízom benne, hogy segítségedre lesz.

Értékelés: Nincs

Eldeformálódott köröm

Kedves Vali!

11 éves kisfiam két éve, mindig a téli időszakban küszködik a kézkörmei eldeformállódásával. Bőrgyógyászatról bőrgyógyászatra küldték, volt, aki A vitaminnal kenegettette, volt, aki mintát vett róla gomba miatt, de nem mutatták ki, volt, aki azt mondta, kezdődő pikkelysömör és örüljünk, hogy csak a körmén van, de kenegessük gomba elleni krémmel, illetve jót tesz neki a napfény. Valóban jót tett, mert tavasszal rendbe jött és egészen októberig nem volt gond. Most megint ott tartunk, hogy egy már teljesen eldeformálódott, elvékonyodott a köröm, a többin pedig szintén kezdenek furcsák lenni a körmei. Nem tudom, összefügg-e, de két éve akkor kezdődött az egész, mikor streptococcussal küszködtünk igen hosszú időn keresztül, és sajnos a tavalyi szezonban is előfordult nála ez a betegség. Az orvosok állítják, hogy nincs összefüggés... 

Válaszodat előre is köszönöm, Gabi

Értékelés: Nincs

eldeformálódott köröm

Szia! Pontosan milyen a deformitás azon kívül, hogy elvékonyodott a köröm? Hosszanti irányban barázdált? Mélyedések vannak benne? Színe milyen?

Szedett-e a kisfiú valamilyen gyógyszert? Hogyan táplálkozik? Van-e valamilyen emésztési problémája?

Ha kórokozó tudott elszaporodni, akkor az immunrendszere nincs rendben, ezek okai pl.: tápanyagban szegény étkezés, nem megfelelő bélflóra, mozgás- és friss levegő hiánya.

Értékelés: Nincs

Körömgomba :(

Kedves Vali!

Gyermekemnél tapasztaltam a körömgombát, sajnos. Zárt, rossz szellőzésű cipő oka lehet. Szó szerint kilukadt a körme. (Kamaszgyerekről van szó, persze, hogy nem szólt időben) kezeltük ecsetelővel, amitől el is múlt a gyulladás, de a körme nehezen akar visszanőni, erősödni. Mi lehet ennek még a hátterében, mivel kezeljük még?

Válaszodat köszönöm

Móni

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Köröm erősítés

Kedves Móni!

A körömgomba kezelési módjai külsőleg: fokhagyma, neem olaj, teafaolaj, levendulaolaj, Grape Vital csepp, sós vagy szódabikarbónás vagy ecetes borogatás. Bár  írtad, hogy ez megoldódott...

Belsőleg az immunendszerét, keringését kellene erősíteni: gyógygombák, béta-glükán, bélflóra helyreállítók, szőlőmag mikroőrlemény, omega 3 zsírsavak.

ill. léteznek a köröm megfelelő szerkezetének kialakításában és fenntartásában segédkező készítények ilyen pl. a Silica is.

Tápanyag hiány is szerepet játszik esetében, három lehetőség állhat fenn: 1. elegendő tápanyagot visz be, csak nem tud megfelelően felszívódni, ilyenkor a bélflóráját érdemes támogatni. 2. nem jut be elegendő tápanyag, mindenképpen pótolni kell! 3. a bélflóra nincs megfelelő állapotban és nem is jut be elegendő tápanyag.

A táplálkozásából érdemes kivenni a finomított termékeket, amely a gomba szaporodásának táptalaja, de erről már nagyon sokat írtunk az oldalon, ajánlom a belső kereső használatát.

Mielőbbi javulást kívánok,

Niki

Értékelés: Nincs

Kedves Niki!

Kedves Niki!

Köszönöm a válaszodat

Móni

Értékelés: Nincs

Korom

Szeretnem megkerdezni hol lehet elvegeztetni korom vizsgalatot, mivel egy jo ideje kuzdok a labamon hosszanti iranyban csikos keresztbe pedig a nagylabujjon kivetel nelkul beszakad annak ellenere , hogy nem hosszu. Majdnem haromnegyed reszetol.

A kezemen is in tiszta csik es sajnos  a gyurus ujjamon pedig egy pici feher csikocska is van. Szerinted mi allhat a dolgok mogott es hol tudnam megnezetni alaposabban? Most kezdem tanulni fegyelni a testem uzeneteit ezek az elso lepeseim. Valaszodat elore is koszonom.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Tested üzenetei - első lépések

Kedves Capri!

Azt gondolom, hogy azzal figyelsz tested jelzéseire nagy lépést teszel annak érdekében, hogy egészségesebb legyél!

Amit nem szabad elfelejteni, hogy az egész testet komplexen kell vizsgálni, kizárólag a köröm jelzéseire, stb. nem biztos, hogy elég hagyatkozni. Ha gondolod, jelentkezz be ingyenes konzultációra.

Niki

Értékelés: Nincs

Függőleges csíkok

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a függőleges csíkok a körmeimen vajon mit jelenthetnek?

Már elég rég óta, min 4 éve megvannak, de nem tudom miért.

Előre is köszönöm a segítséget.

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (3 votes)
Varga Nikoletta's picture

Függőleges csíkok a körmön

felszívódási zavarra utalnak.

Több oka is lehet; a bélflóra regenerációja és a táplálkozás megreformálása szükséges lehet. Ha többet tudunk rólad, jobban tudunk segíteni.

Niki

Értékelés: Nincs

Függőleges csíkok a körmön

Kedves Niki, 

18 éves vagyok, anyukám már 5 éve egészségesen főz. Mindennap eszek gyümölcsöt, nyers zöldséget egy kicsit ritkábban, mint 1 nap, de amit anyum főz, abban szinte mindig van zöldség. Húst 1-2x eszünk egy héten, de nem fogyasztok tejet, szalámit, parízert. 

Gyerekkoromban nagyon sok édességet ettem, de 2-3 éve már nemigen eszek, csak kevésbé édes kekszféléket, mert azóta érzékeny lett a fogam a nagyon édesre. 

Előre is köszönöm a segítséget. 

Virág

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Csíkok

Kedves Virág!

Szedtél-e valaha gyógyszert, kiváltképp antibiotikumot. Ha igen, a bélflórádat regeneráltátok-e.

Van-e bármiféle emésztési panaszod, puffadás, szelesedés, stb.

A zöldségek, gyümölcsök saját vegyszermentes termesztésből származnak?

Niki

Értékelés: Nincs

Csíkok

Kedves Niki,

5 éves koromtól 17 éves koromig kaptam növekedési hormont és mellé néhány évig L-tiroxint. Antibiotikumot szerencsére csak 1x szedtem, de probiutikumot is szedtem mellé.

Nincsen olyasféle problémám szerencsére.

Bio boltban vesszük a zöldségeket, gyümölcsöket, tehát elvileg vegyszermentesek.

Virág

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Csíkok a körmön

Kedves Virág!

Így látatlanban továbbra is csak azt tudom írni, hogy mindenképpen érdemes segíteni a bélflórádat megfelelő készítményekkel és a májad tehermentesíteni, tavasszal pedig tisztítani.

Niki

Értékelés: Nincs

Baba repedt körme

Sziasztok!

 

Elnézést, ha ismétlem a hozzászólást, de nem tudom, hogy a rengeteg kérdés miatt nem jelent még meg vagy nem is érkezett be?

9 hónapos múlt a kisfiam és a lábujján borzasztóak a körmei. A kisujján hosszában teljesen végigrepedt és nagyon kemény, szerintem így le is fog jönni neki. Hiszen kettényílt tulajdonképpen. A nagylábbujján szintén elég kemény és sárgás folt is megjelent rajta. Alig lehet levágni.

Milyen vitaminhiánya lehet? Mivel próbálkozzam?

Halolajat, D3 cseppet kap. Stadelmann féle felépítőszer van itthon, de azt még nem kapott eddig. Az jó lehet erre? 

Szoptatom még, mellette kap szilárdat. Tízórai ált. zab- v. rizspehely kásának elkészítve valamilyen gyümölccsel v. csak gyümölcs, ebéd mindig néhány zöldség barnarizzsel, kölessel, hajdinával, kukoricadarával v. édesburgonyával keverve. Ezekhez adok ritkán husit, tojássárgáját, natur joghurtot. Természetesen nem egyszerre, váltogatva. 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

körmöcske

Kedves Minu!

A kezecskéjén is észlelsz körömelváltozásokat?

Niki

Értékelés: Nincs

baba körmöcske

Kedves Niki!

 

A kezén szerencsére semmi probléma a körmeivel, egészségesnek tűnnek, nem vastagok és kemények, mint a lábán. Gyorsan nőnek, nagyjából két naponta vághatom - persze azt az egy millimétert, amennyit le tudok belőle vágni, hamar kinöveszti 

 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel