Másutt olvastuk: A mikrohullámú sütő ártalmai

A második világháború vége felé egy amerikai hadmérnök a mikrohullámokkal végzett kutatást úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a szendvicse. Éppen végzett, és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belőle. Meglepődött, hogy forró, és nem értette, mitől.

A dolgot azért tartotta érthetetlennek, mert a közelben nem volt fűtőtest vagy más hőforrás. Azután rájött, hogy az árnyékolás nem védte a szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája szendvicsét, azt is mikrohullámmal "kezelte", s az is felforrósodott.

Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más ételek is hőkezelhetők, süthetők, főzhetők. Megoldották, hogy az egészségre ártalmas sugárzás kifelé le legyen árnyékolva, s hogy az étel minden oldalról, egyenletesen kapjon a mikrohullámból. A sütőhöz speciális melegítő-főző edényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható.

Innen indult a mikrohullámú sütő karrierje 1946-ban. Egyes kutatók azt állítják, hogy az élelmiszerek és az italok a mikrosütőben rövid idő alatt elérik a kész állapotot, ezáltal kevésbé károsodnak az ételek beltartalmi anyagai, a vitaminok, szénhidrátok, fehérjék stb. Azt viszont nem kutatták, vagy ha kutatták is, nem hozták nyilvánosságra, hogy a mikróba tett fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tűzhelyen készített ételek esetében. A fehérjék és a sejtek azért melegednek fel rövid idő alatt, mert a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hőt termel, ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik. Ezt támasztja alá dr. Masari Emoto japán kutató is, aki mindezt fényképekkel bizonyítva le is írta a Magyarországon is megjelent A víz üzenete és A víz rejtett bölcsessége című könyveiben. Volt szerencsém két évvel ezelőtt személyesen is meghallgatni a budapesti előadását.

Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos főzőalkalmatosságot, csak lángon, lánggal főzik és sütik az ételeiket.

Nem lesz egészséges sejtépítés

A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.

Elgondolkodtató, hogy gyermekeink, unokáink mikrohullámú sütővel készített, melegített ételeken nőnek fel. Sok helyen az egészségügyi intézményekben, idősek otthonában is mikrózott ételeket tálalnak fel a betegeknek és öregeknek, akiknek amúgy sem erős az immunrendszerük. Régebben alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak gyermekrák osztályok is. A daganatos betegek száma pedig napról napra növekszik.

Ez a gondolat a készülék megjelenése óta foglalkoztat. Mérnöki és egészségügyi felsőfokú végzettségem tartott vissza attól, hogy mikrohullámú sütőt vásároljak magamnak és családomnak. Tudom, hogy a technikai civilizáció sok új dolgot talált fel, amiről azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán később kiderült, hogy ártalmas, mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a termékek eladása, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a gyógyszergyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a "megvezetett" fogyasztó nem. Végül is a Föld nevű bolygó is jól jár, mert így elkerülhető a túlnépesedés...

A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát az emberi szervezet szempontjából ez a hatás új. Tudjuk, hogy az élővilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik az őt érő külső-belső hatásokhoz. Sok-sok generáció kell ahhoz is, hogy megszokjon valamit a genetikai rendszere.

255 ezer nemzedékváltás kellene

Egy mikroorganizmus, mint például a tbc kórokozója, naponta többször is generációt vált, s ha antibiotikummal el akarják pusztítani, akkor először sok kórokozó elpusztul, aztán a negyedik-ötödik generációjuk már táplálékként szintetizálja az ükapjukat elpusztító mérgeket. 1938 óta hány és hány új antibiotikum lett már bevetve a tbc kórokozója ellen? 2006-ra már úgy átalakult a kórokozók szervezete, hogy mostanában megjelent az antibiotikumokkal elpusztíthatatlan, új, a jelenlegi orvostudomány által gyógyíthatatlan tbc. Ha vesszük a 70 évet és azt átszámoljuk nappá, akkor az 25.550 nap. Ha mondjuk egy vírus vagy baktérium egy nap alatt csak tízszer szaporodik (általában ennél gyorsabban populálódik), akkor 70 év alatt 255.500 nemzedékváltás történt. Ha ezt emberre átszámítjuk, 50 év átlagéletkort véve, akkor ez 12.775.000 év! Ennyi évnek kellene eltelni a 255.000 nemzedékváltáshoz, és ahhoz, hogy az ember rezisztens legyen a mikrohullámú sütő ártalmaival szemben, feltéve, ha az ember szervezete hasonlóan ellenálló, mint a tbc kórokozóié. Ám sokkal rosszabb a rezisztencia faktorunk, tehát lehet, hogy még százmillió év is kevés.

Nem tudom, hogy lesz-e Földünk ennyi idő múlva, ha ilyen ütemben teszi magát tönkre az ember. Az emberre ugyanis az a jellemző, hogy ahelyett, hogy megtartaná a természet törvényeit, mindenáron meg akarja azokat változtatni. Sajnos az ember még mindig nem tanulta meg, hogy a természet ÖRÖK, mint ahogy a törvényei is örökérvényű törvények. Úgy működött tíz, száz és egymillió évvel ezelőtt is, ahogy ma működik, és úgy fog működni tíz, száz és egymillió év múlva is. Aki nem tartja meg a természet rendjét és törvényeit, az elpusztul, a faj pedig kipusztul, még ha az ember is az a faj.

Svájcban 1992 januárjában a RAUM UND ZEIT (Tér és Idő) című lapban a svájci orvosok arról a kísérletsorozatról számoltak be, amely első alkalommal bizonyította be kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütőkben elkészített vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki az arra érzékenyekben vagy a gyengébb immunrendszerűekben, betegekben, fejlődő szervezetekben stb.

A környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!

Kutatók döbbenetes megállapításai

Lássuk a Tér és Idő hasábjain megjelent tanulmány főbb megállapításait: "A mikrohullámra vonatkozó legelső vizsgálatok óta ismeretes a szakértők előtt, hogy ez a hullámfajta károsítja a biológiai rendszereket. Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket, amelyek országonként eltérőek ugyan, ám mindenütt léteznek, a műszaki szükségletekhez és lehetőségekhez igazítva. A fenti határértékek természetesen a mikrohullámú sütőkre is vonatkoznak. Ezek a berendezések évtizedek óta forgalomban vannak, és használatuk mindjobban terjed! Ugyanakkor mindeddig kevesebb szó esett arról, hogy milyen hatást gyakorolnak a készülékek az emberi táplálékokra, mindennapi élelmünkre. A svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.

Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."

Pacemakere van? Maradjon távol a mikrótól!

A fentieket olvasva gondolkozzanak el az olvasók, hogy megéri-e a kényelmükért feláldozni az egészségüket vagy az életüket. Időt lehet megtakarítani a mikrosütő használatával, viszont ami időt nyernek, azt elveszítik akkor, amikor betegek lesznek miatta, orvostól orvoshoz járnak, azok gyógyszeres kezeléseket adnak, a gyógyszerek pedig a mellékhatásaikkal hozzásegítenek ahhoz, hogy ne népesedjen túl a Föld a mikrohullámú sütővel készített, melegített ételek fogyasztóival. Tehát hosszú távon nagyon nagy árat kell fizetni a gyorsaságért és a kényelemért.

A második világháborúban kifejlesztett mikrohullám-technika káros sugárzásainak határértékeivel kapcsolatban még senki nem vonta kétségbe – sem hivatalosan, sem félhivatalosan – a mikrohullámú sütőből kikerült ételek minőségét. Általános vélemény: igaz ugyan, hogy van káros hatása a mikrohullámnak az élő szervezetekre, sejtekre, de ez a hatás a sütőn belül marad, s így a benne lévő étel nem jobb és nem rosszabb, mint a hagyományos módon sütött, főzött étel. Nos, hogy nem maradnak a mikro bekapcsolásakor a káros sugarak a készüléken belül, azt igazolja, hogy a pacemakert (beépített szívritmus-szabályzót) viselő emberek a mikrosütő 10 m-es körzetében rosszul lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót. A pacemaker gyártókat nagy feladat elé állította ez a tény, mert olyan szívritmus-szabályzót nehéz előállítani, amelyik érzéketlen a mikrohullámra.

Még egy kísérlet. A kikapcsolt állapotban lévő mikróba bele kell tenni egy bekapcsolt mobiltelefont. Rá kell csukni a mikró ajtaját, majd felhívni egy másik készülékről a mobiltelefont. Akkor jó a mikró burkolása, ha nem szólal meg a benne lévő mobil készülék.

Én eddig közel 100 különböző márkájú mikrosütővel végeztem már el ezt a kísérletet, és eddig minden mobil kicsengett, akkor is, ha a mikro ajtaja be volt zárva. Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 MHz frekvenciatartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 MHz-en. Tehát ha a mobilkészülék mikróval közel azonos frekvencia sugárzása "kitalál" az "árnyékolt" mikróból, és megtalálja az esetleg több kilométer távolságban lévő mobiltornyot, s a mobiltorony sugárzását veszi a mikróban lévő mobiltelefon, akkor miért hiszi el sok ember, hogy a bekapcsolt mikró nem bocsát ki káros sugarakat a környezetében tartózkodókra? Közel 20 méter az a távolság, ami ilyenkor élettanilag veszélyes még a szomszédos lakásokban lévőkre is. Ennyit ér a mikrók "árnyékolása"!

Tömbházakban az alattunk, felettünk, mellettünk lakókkal meg kell beszélni, hogy adják el ők is a mikrójukat, mert csak így lehetünk bizonyosak afelől, hogy nem sugároznak át ránk a szomszédok mikrói. A Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a szomszédok mikróitól, ha az egész lakást körbeárnyékoljuk, minden irányban.

A gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a mikrót a vevő kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két évet bírt ki egy ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a többi eladó pár hónapot tud elviselni ilyen sugárözönben.

A mobil mint kis mikrosütő

A fenti kísérlet igazolja, hogy a mobilok is kis mikrosütőként hatnak ránk. Termovíziós felvételek igazolják, hogy egy rövid mobilozás is mennyire felmelegíti a mikrohatás miatt az agyat. Gondoljuk csak meg, hogy az agyat védi legjobban a természet vagy a Teremtő, mivel a koponya erős csontburokban, agyvízbe van "ágyazva". A mobilt használók a fej, illetve az agy egyik leggyengébb pontján, a füljáraton keresztül "mikrózzák" az agyukat.

A mikrohullámú sütők egyre nagyobb elterjedése indokolná, hogy a tudomány feltegye a kérdést: milyen hatással van a mikrohullámmal kezelt élelmiszer az emberi szervezetre, amelyet közvetlen besugárzás ér. A mikrohullámú spektrum részben a rádióhullámok, részben az infravörös hullámok területére nyúlik át. Átfogó irodalom, szakértői véleményezés áll rendelkezésre arról, milyen hatást gyakorol az élő szervezetre a mikrohullámmal történő közvetlen besugárzás!

Sokat köszönhetünk e témában egy magyar kutatóorvosnak, prof. dr. Varga Andrásnak, a heidelbergi orvosegyetem egyetemi tanárának, aki mellesleg villamosmérnöki diplomát is szerzett, és ezen szakmájában is doktorált. Általa és több más neves kutató által is igazolt, hogy a mikrohullám romboló hatása kiterjed a sejtmembrán (sejtfal-hártya) károsodásától az anaerob légzés (oxigén jelenléte nélküli közegben) megsérülésén át a megzavart sejtosztódásig, a leukémiáig (fehérvérűség) és a genetikai (örökléstani) változásokig! Csak csodálkozni lehet azon, hogy a mikrohullám helyébe miért nem lépett már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika.

Jó tudni, hogy a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog és az elektromágneses erőtér miatt. Csak a természetes hővel való melegítés (sparhelt, gáztűzhely, napenergia, geotermikus energia, gőz stb.) jó!

Sérül a vízstruktúra és a molekulaszerkezet

A mesterségesen előállított mikrohullám a molekulákat nagyon gyors rezgésre kényszeríti – stresszhatásnak teszi ki –, ennek következtében súrlódási energia keletkezik. A hagyományos melegítési eljárásokkal ellentétben, ahol a hő kívülről hatol befelé, a mikrohullám belülről melegít, az energiát súrlódási hővé alakítva át. Mivel a természetben található anyagok közül a vízmolekula reagál a legérzékenyebben a mikrohullámra, elképzelhető, milyen hatást gyakorol rá ez a rezgés. Az, hogy a vízmolekula hogyan reagál a körülötte lévő elektroszmogra, mikrohullámra, külön fejezetet érdemelne. Ezért javasolom elolvasni dr. Masari Emoto japán kutató A víz üzenete és A víz rejtett bölcsessége című, magyarul is megjelent könyveit. Tehát nemcsak a mikrohullám, hanem az elektroszmog is tönkreteszi a táplálékok vízstruktúráját és molekulaszerkezetét. Viszont a világegyetem vízbázisú, s az élő szervezetek átlag 70%-a is vízből áll, s ugyanez igaz a táplálék-alapanyagainkra is.

A mikrohullámnak a termikus (hő hatására létrejövő) hatása mellett atermikus (hőváltozás nélküli) hatása is van, amelyre mindeddig hivatalosan kevés figyelmet fordítottak. Ám mindkét hatásmechanizmust, a közös romboló hatást kell vizsgálnunk. A mikrohullám sejtmembrán-változtató hatását a géntechnológiában használják, hogy hozzájussanak a génekhez, amelyek így mesterségesen megváltoztathatók. A folyamatos stresszhatás, így a mikrohullámok is arra kényszerítik a sejtet, hogy fokozottabb légzésre álljon át, melynek során ugyanúgy H2O2 és CO, azaz sejtmérgek keletkeznek, mint ahogy a rákos sejtekben is kimutathatóak ezek a sejtmérgek. Ezért is olyan veszélyes a mikrohullámú sütőben bent működő és az onnan kijutó sugárzás.

Bár sugár-hullámértékek minden országban léteznek, a készülékek soha nem zárnak tökéletesen (a mobiltelefonos kísérlet is igazolja!), és a használat során a szigetelésük csak romlik és nem javul.

A mikrohullámok – amelyek a mesterséges radioaktivitással együtt az elektroszmog fő, kiváltó okai – minden élő szervezet természetes funkcióit befolyásolják. Hatnak a bőrre, a szemre, a besugárzott levegő útján a tüdőre, valamint a sugárkezelt ételek, italok miatt az egész szervezetünkre. A sugárzás keltette elektromágneses rezgések a szemen keresztül megzavarják a belső elválasztású mirigyek működését. Ezek az elváltozások a vérképben is megjelennek. A vércsepp analízis is tökéletesen igazolja a leírtakat.

Ember és állat maga is degenerálódik

A mikrohullámú sütőbe helyezett ételek molekuláit ugyanúgy megváltoztatják a hullámok, mint az élő szervezetét. A degenerált molekulákat elfogyasztó ember és állat előbb-utóbb maga is degenerálódik. Ráadásul a mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor, hanem a víztartalomtól függő csillapodással még tovább rezeg, tovább súrlódik a molekula, azaz a hőképződés nem áll le. Az ilyen ételt kívülről nem érezni túl forrónak, de a kivétel után belül még percekig emelkedik a hőmérséklete, s ezáltal fekélyesedést idéz elő az emésztőcsatornában, gyomorban stb.

A készülék 1-10 GigaHz sugárzásán belül a 2.450 MHz tartományba eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat, és olyan vegyületek maradandó kialakulását segíti elő, amelyeket a jelenlegi tudomány alig ismer, vagy ismer ugyan, de nem publikál, mert akkor összeomlana a mikrosütők és a mobiltelefonok piaca. Az összefüggések láncolata ma már jól áttekinthető a biológiában és az elektrotechnikában egyaránt járatos átlagembereknek is. Ez a sugárzás úgy indukálja az ételt, hogy az étel is a sugárzás hordozójává és forrásává válik! Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a fehérjéknek, zsíroknak és vitaminoknak kevésbé ártanak, de csak egy darabig, mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői is degenerálódnak, illetve elpusztulnak, azaz az egész táplálékszerkezet komoly, természetellenes elváltozáson megy át.

Érdemes lenne megvizsgálni az AM Micro híradástechnikai láncolat egészségkárosító hatásait is, mivel ezek koncentráltan irányított sugárnyalábokkal dolgoznak. A madarak elkerülik az ilyen veszélyforrásokat, mert az ő érzékelőrendszerüket nem tompította el az a sok elektrotechnikai ártalom, mint az emberekét, akik – a radiesztéziával foglalkozó személyek kivételével – nem érzik meg a veszélyzónákat.

Svájci kísérleti eredmények

Az ártó hatásokat vizsgáló mai módszerek azon alapulnak, hogy különféle, a mindennapjainkban használt tápanyagokat hagyományos és mikrohullámos módon elkészítenek, és ezek után vizsgálják a vér bizonyos paramétereit. Az önkéntes kísérleti személyektől Svájcban vett mintákban, 1989 augusztusában és szeptemberében végzett kísérlet eredményei a következők:

A mikrohullámú sütőben felforralt tej lényeges elváltozásokat mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (a sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezőtlen, nem fehérjéhez kötött nitrogén aránya.

A vizsgálati alanyoknak a mikrohullámos étel fogyasztása utáni vérparaméter-értékei valamennyi esetben a normál tartomány alsó határán helyezkedtek el, s ha egymást követő napok során ilyen ételeket fogyasztottak, akkor már – hematológiai szakkifejezéssel élve – az eredmények anémiás (vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat (betegségre való hajlam) mutattak. Az egy hónapig így tápláltaknál már jelentős koleszterinszint-növekedést is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az agglutináció (a vérlemezkék összetapadása).

Mit (t)ehet a tudatos vásárló?

Ha Ön, Kedves Olvasó tudatos vásárló és tudatos fogyasztó, akkor nem tévesztheti meg az az óriási reklámözön, ami nap mint nap zúdul ránk a médiából és a plakátokról. Minden új dolog, ami bekerül a mindennapjainkba, óvatosságra kell hogy intsen bennünket. Mindig, mindent a természet oldaláról kell megvizsgálni, és ami élettani szempontból nem természetes, azt el kell vetni. Mi, tudatos vásárlók tudjuk csak megváltoztatni a gyártókat s a kereskedőket.

Ha a legnagyobb reklámdömping ellenére sem fogjuk vásárolni a mikrohullámú sütőket, akkor azok ott fognak porosodni a boltok és a gyártók raktáraiban, s végül le fognak állni az eladhatatlanná vált termékek gyártásával. Az utolsó daraboktól vélhetően úgy fognak megszabadulni, hogy nagyobb értékű vásárlásnál ingyen adják a vevőknek, csakhogy felszámolhassák a felhalmozódott készleteket. Addig pedig még sok neves szakember fogja nekünk áltudományos tényekkel "bizonyítani", hogy használjunk csak bátran mikrosütőt, mert az megkönnyíti a mindennapjainkat.

Nekem viszont attól könnyebbek a mindennapjaim, hogy nincs mikrosütőm.

Szerző: Weixl-Várhegyi László mérnök, radiesztéta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja

Mi a NaturSziget oldalán olvastuk (1. rész, 2. rész)

3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (5 votes)

Hozzászólások

kedina's picture

Mikro- Grill

Sziasztok! Egy ideje mocorog az a gondolat a fejemben, hogy nem kell megszabadulnom a mikrónktól. Kb 1 éve hozzá sem nyúlunk a kis drágához, csak ott van és figyel. Nem akarom sűrűn használni, viszont van grill funkciója. Akkor szerintetek nem mikrohullámmal dolgozik? Nem értek ehhez. Próbáltam az útmutatójában választ kapni a kérdésemre, de nekem a fele ó görög...

Előre is köszönöm műszaki zsenik válaszát!

Értékelés: Nincs

Azért 1800 nem egyenlő a 2450-el.

"Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 MHz frekvenciatartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 MHz-en. Tehát ha a mobilkészülék mikróval közel azonos frekvencia sugárzása "kitalál" az "árnyékolt" mikróból."

Azért már uram bocsá, de jó lenne egy kis elemi gondolkodás is.
Hol közel azonos a frekvencia, ha az egyik 900, másik 1800 mhz-n sugároz, mikró meg 2450-en. Ez minden, de nem azonos frekvencia.  

Viszont tény, hogy baromira más íze van pl a teámnak, ha gázlángon, villanyrezsón melegítem. Ott megvan a konvenciós áramlás. Mikró esetében ez kimarad.  Másképp rezeg a folyadékmolekula. Pont. Amúgy minimalizálom a mikróhasználatot amennyire lehetséges. Sajnos melóhelyeken nem kerülhető ki teljesen. Ergo hideg ebéddel kell tervezni, vagy ki kell menni a kifőzdébe, ha lehetséges.

Úgyhogy pls ne ezzel gyertek, hogy a mobil kicseng, egyenlő mikró kuka, mert közel azonos a fekvencia. Hanem amit írtam. Ételek, italok íze teljesen más lesz. 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Szerintem

nem csak az ízük lesz más... a megváltozott íz már csak egy következmény...

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Flifli's picture

halogén sütő

Bocsi, ha nem jó helyre írok. Halogén sütővel kapcsolatban, tudna nekem valaki valamilyen infót adni? Jó vagy sem? Káros-e..stb...

előre is köszönöm

Andi

Értékelés: Nincs
Hunny's picture

agyvíz folyás?

Sziasztok!

Mostanság szokott olyan előfordulni velem, hogy bizonyos helyzetekben elkezd valamilyen átlátszó, szagtalan, kicsit talán sós folyadék csöpögni az orromból. A legtöbbször akkor, ha emelek, de van hogy csak szimpla lehajoláskor. Persze nem minden alkalommal, van hogy napokig is elmarad. Lehet ez agyvíz? Ha igen, mitől? Orvoshoz kellene fordulnom? Hozzá tartozik hogy van egy kics torok gyulladásom, ami nem vészes.

Köszönöm:

Hunny

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Miért kell a legrosszabbra gondolni?

Ez az állandó vizes orrfolyás tipikus tünete a rejtett gluténintoleranciának, amelyet általában szivárgó bélszindróma okoz. Egy méregtelenítés, egy bélflóra visszaépítés szinbiotikumokkal, és teljes glutén és laktózmegvonás csodákra képes.

Ha gondolod, van egy teszter, amellyel meg tudod nézni, hogy valóban ez-e a probléma, vagy keresd fel Valastyán Gyöngyvért.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Hunny's picture

glutén érzékenység gyanúm egyre erősebb

Kedves Vali!

Köszönöm szépen a gyors válaszodat! Ez a dolog, akkor csak erősíti a gyanúmat, hogy glutén érzékeny lehetek. 

Hol lehet ezt a tesztert elérni?

Jól gondolom, hogy a glutén mentes diétába csak a rizs- és kukorica liszt fér bele? Nagy erőkkel készülök épp a candida diétára, megpróbálnám a glutént és a laktózt is kiiktatni.

Üdv: Hunny

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Kedves Hunny! A gluténmentes

Kedves Hunny!

 A gluténmentes diétába, nem csak a rizs és a kujkorica fér bele. Nagyon sokan gondolják, hogy ez a diéta igen egyoldalú, pedig nem igaz. Igen változatos is lehet. Hiszen lehet enni kölest, hajdinát,zabot /ha megfelelő helyről származik/ magliszteket, magokat, sok-sok zöldséget, növényi tejeket, és kis mértékben egészséges húsokat, tejtermékeket. Tervezzük, hogy a hason ló helyzetben lévőknek szervezünk főző tanfolyamot. Addig is ajánlom figyelmedbe a boszikonyha receptjeit, és a candida étlap összeállítását

Értékelés: Nincs

Glutén intolerancia teszt

Kedves Hunny! A Bionom fesztiválon lehetőség lesz megismerni a tesztet, később be fog kerülni a bionom kínálatába is ha jól tudom.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

FoodDetective

Sziasztok!

Lehet már tudni, hogy mikor kerül be a bionom áruházba az ételintolerancia teszt? Illetve Galina említette, hogy komplett tanácsadás is kérhető majd (dietetikus, termékjavaslatok stb.) Ez várhatóan mikor fog indulni?

Köszönöm,

Kata

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Pár nap, és bárki otthon letesztelheti, hogy van-e

ételintoleranciája. Szerintem egy héten belül felkerül, de legrossazbb esetben is május elején.

Értékelés: Nincs

Halogénes ételmelegítő egészséges?

Sziasztok! 

Vegyem -  ne vegyem? 

Páromat szeretném meglepni szülinapjára egy halogénes ételmelegítővel, amit munkában használna. A baj csak az, hogy hetek óta már kutakodok, olvasgatok hogy egészséges-e, de semmit sem találtam. Mikró ellenesek vagyunk. 

Sokat segítene a véleményetek. Nem szeretnék fölöslegesen pénzt kidobni. 

Előre is köszönöm. Szép napot :) 

Értékelés: Nincs

demagógia

Ne haragudjatok, de ennek a cikknek már a stílusában érezni a demagóg hozzáállást. És mellesleg csak a tudományosság látszatát akarja kelteni.

Személy szerint nem tartom a mikrosütőt jó és egészséges dolognak, szóval nem ezért van lehúzó véleményem.

Hanem azért, mert a mobilos rész és az árnyékolással kapcsolatos rész kiverte a biztosítékot nálam!

Jó e az árnyékolása a sütönknek? Tudjuk jól, hogy 2.4GHz-es hullámokat gerjesztenek. Tudjuk, hogy ezeket a rezgéseket meglehetősen szűk tartományban gerjesztik. Tudjuk, hogy 5 oldalról tömör fémlap árnyékolja (amin aztán sokminden nem tud átmenni, mert tükörként veri vissza befelé). A 6. oldal, vagyis az ajtó meg egy rács. Egy olyan rács, ami pontosan a 2.4GHz-es jel kiszűrésére szolgál.

Hogyan teszteljük le, hogy jó e az árnyékolás? Nem 900 és 1800 MHz-en működő mobillal, amely tartományban értelemszerűen nulla a szűrése annak a rácsnak (és erős a gyanúm, hogy a maradék esetben is azért nem csörgött ki, mert az ajtón keresztüli irányban nem volt elég közel földi adótorony).

Így tesztelj: kapcsold maximális fokozatra (900-1000W), erről tudod, hogy egy perc alatt komoly hőt termel az ételben (éget). tartsd a tenyeredet rajta az ajtón ebben az 1 percben. Semmit se fogsz érezni! Ennek az 1 KW-os teljesítménynek a töredékét már határozottan úgy kéne érezned, hogy melegíti a kezedet (nem égeti, csak melegíti). Ha káros mennyiség jönne ki, akkor megégne a kezed nem a mikró ajtajánál, hanem egy méterrel előtte is!

És még egy így hirtelen: a működési elve az, hogy a vízmolekulák elektromosan dipólusosak és 2.4GHz a sajátfrekvenciájuk. Tehát ilyen frekvenciájú elektromágneses rezgő térbe kerülve a vízmolekulák elkezdenek hevesen rezegni. Nem a sejteket rezegteti és nem is úgy általában a molekulákat, hanem kimondottan a dipólusos vízmolekulákat és azokat is csak azért, mert ezen elektromosan polarizált sajátossága miatt kölcsönhatásba tud vele lépni.

Ja, meg a villamostűzhelyek szidása. Én a gáztűzhelyet is károsnak érzem, valahogy élettelennek, mesterségesnek. Az se jobb semmivel se! Egy jó elektromos tűzhely (pl. halogén főzőlap) esetén meg magyarázza már el nekem, hogy az mitől káros? Az izzószál felhevül kb. 3000 C fokra, a hősugárzás (infra) átmegy az üvegkerámián és az edény aljának átadja a hőt. Az ételt nem éri elektromosság. Szidják az indukciósat is. Abban minimum 20 KHz-es elektromágneses rezgő teret hoznak létre, ami kb. 1 cm-nyire jut el a tekercstől. Ha rárakom a kezem, semmit se érzek, pedig érzékelek dolgokat. Ennek a működési elve az, hogy örvényáramokat hoz létre magában a vastalpban, ami onnan kezdve megint csak hőként terjed tovább.

Sajnos sok a megtévedt ember, aki minden marhaságot elhísz. Ez nem is lenne olyan nagy gond, de van néhány önjelölt és nagyon lelkes "példány" nulla műszaki háttérrel, aki azt hiszi, hogy neki kötelessége mindenki mást megóvnia. Valójában meg csak szűksége van erre, hogy fontosnak érezhesse magát.

Elnézést a hosszú szövegelésért, de néha kiverik az ilyen áltudományos írások a biztosítékot nálam. Szívesen elvitatkozok bárkivel aki hajlandó gondolkodni és van némi műszaki rálátása és nem csak agyatlanul összeválogatja mások hülyeségeit és megint másokra megpróbálja ráerőltetni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hahaha

A nagyanyámnak pacemakere van és sose esik össze mikor használja a mikrot:) clap2.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Mosolyka_78's picture

mikrosütős melegítés alternatívái?

Szia! Segítenél nekem, mint lelkes életmódváltó-tanoncnak abban, hogyan mellőzzem a mikrosütő használatát? Annyi rosszat olvasok róla, hogy már lassan megközelíteni is alig merem a konyhában... cry_smile.gif Te konkrétan mit és hogyan-miben melegítesz? Nálunk a konyhában csak az áram az energiaforrás, azaz mikrosütő és kerámilalapos tűzhely (sajnos ez utóbbiról is olvastam rosszakat itt az oldalon, elektroszmog meg ilyenek). Vizet vízforralóban szoktam melegíteni. Előre is nagyon köszönöm az ötleteket! Orsolya

Értékelés: Nincs
Mázsa Viki's picture

Mikro helyett Orsinak

Kedves Orsi, én is így melegítem az ételt, ahogy Tündi leírta. Most már több, mint egy éve. A mikro ott pihen a konyhaasztal alatt, viheti aki akarja. tongue.gif Annyi a "hátránya", hogy 1-2 lábassal többet kell mosogatni. De ha a kisfiam zabtejét melegítem, csak kilöttyintem meleg vízzel és újra lehet használni. Nem macerás, már a nagymamik is megszokták, hogy nálam nincs mikro. Engem annakidején nagyon elrettentett, amit olvastam róla, főleg a kicsi fiam miatt, azóta nem használjuk, és szerencsére a férjem is támogat mindenben, szorgosan melenget a tűzhelyen. Nekem is kerámialapos tűzhelyem van, de nem engedem meg magamnak azt a luxust, hogy a 2 éve vásárolt tűzhelyemet (mikor még nem tudtam ilyen csuda dolgokat a mikro-ról) kicseréljem az elektroszmog miatt. Szóval egy kis odafigyelés, és MINDENT meg lehet oldani egészségtudatosan! Később már ez lesz a természetes, és iszonyatosan rosszul érzed magad, ha nem így csinálod a dolgokat!

Értékelés: Nincs

Mikro

Pontosan így érzek Viki! Már többmint 3 hónapja nincs mikrónk és egyáltalán nem hiányzik! Erre ma kaptam egy cikket, ami a mikróról szól, és cáfol minden fentebbi állítást, szerintük nagyon jó, egészséges stb. Én ezeken a cikkeken csak mosolygok, mindkét nagymamámnak nem volt mikrója, csak az utóbbi tíz évben (84 és 78 évesek) kaptak. Tett is mama szép csipke terítőt a tetejére. Erről ennyit.

Értékelés: Nincs

munkahelyen mikró helyett hogyan?

Sziasztok! Amit írtok, ez teljesen megvalósítható, amikor otthon vagyunk, de mi a helyzet a hét 5 napján, amikor dolgozunk és ebédidőben szeretnénk megenni az otthonról vitt finom (és remélhetőleg egészséges) főtt ételt? Ott nincs tűzhely, nincs lábos. Ha nem teszem mikróba, akkor ehetek minden nap szendvicset, amitől megintcsak kikészül a szervezetem. sad_smile.gif Ötlet? Köszi: Viki

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Mikró helyett Vikinek

Vegyetek egy egyszerű rezsót közösen, meg két kislábast... :-) 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Régi szép idők... régi szép emlékek

1986-ban, amikor elkezdtem a kozmetikus szakmát művelni, egy nagy (enyhén szockó típusú) szalonban debütáltam, ahol 5 nőifodrász, 5 férfifodrász, 1 manikür-pedikürös, és 1 kozmetikus (jómagam) dolgoztunk egy műszakban. A váltóműszakban ugyanennyien. Az egész üzletben 2 rezsó vot: egy az öltözőben, egy meg nálam a gyantázóban (akkor még nem volt "amerikaigyanta", csak hagyományos fenyőgyanta, amit melegítgetni kellett - ezt a fiatalabb olvasók kedvéért tettem hozzá)

Kajaidőben, mivel ott volt mind a két műszak (átfedéssel dolgoztunk) szabályosan közelharcot vívtak a kollégák - kezükben a kislábosaikkal - a szabad rezsóhelyekért. Akkor volt a gond, ha pont ebédidőre volt gyantás vendégen bejelentve, mert akkor a gyantázóban lévő rezsó kiesett... De megoldottuk ezt is...

Szép volt, jó volt, ment az élet rezsóval is, nem hiányzott a mikró.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

mikro helyett

Örülünk a lelkesedésednek!!!

Gondolj arra, hogy 20-30 évvel ezelőtt még nem is volt mikrohullámú sütő, mégis melegedtek az ételek! Pl. Maradhatsz a kerámialapos tűzhelynél, ahol fazékban, lábosban tudod melegíteni az ételeket kis víz vagy olívaolaj hozzáadásával. Ezen kívül forró vízbe állítva vagy gőz fölött is lehet melegíteni, ami könnyen leég. Ha van sütőd, akkor állítsd egy alacsonyabb hőfokra, mint a sima sütésnél és melegítsd abban az ételt.

Biztos pár perccel többet kell erre fordítani, de az egészségünk érdekében megéri...

 

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (2 votes)
Édua's picture

melegítés gőz fölött

gőz fölött ég le? dehogyis! évek óta így melegítem a kajákat, egy nagyobb lábosba állítom a kisebb füles lábost, úgy hogy a fülei tartják fent a kisebbet. a kis lábos nem ér bele a vízbe, csak a gőz éri, tehát nem tud leégni. a csokoládét is így szokták felolvasztani egyébként. semmiképpen nem vizezném fel, vagy olajoznám fel az ételemet. nem tudom hogyan lehet képet csatolni a hozzászóláshoz, de lefotóztam, ha a szövegből nem egyértelmű.

Értékelés: Nincs

melegíteni irodában

Szerintem úgy értette Tünde, hogy gőz fölött is lehet melegíteni azt, ami könnyen leég. Az én munkahelyemen komolyan nincs mód rezsón melegíteni, langyosodásig melegítek mikróban, vagy megeszem hidegen, ha húsmentes.

Értékelés: Nincs
Édua's picture

gőzös

akkor én értettem félre... bocsánat.

Értékelés: Nincs
vaskalapos's picture

""Elvégezték a következő

""Elvégezték a következő kísérletet: vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben. Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak. A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki." Nagyon egyszeru kiserlet, ismeteljetek meg es irjatok be az eredmenyt! Erdekes lenne olvasni minel tobbet. Segitene kritikusan ertekelni az interneten keringo legendakat. "A mikrohullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra, fertőtlenítésre. " Nem, nem alkalmas, mondja a mikrobiologus, sokkal kevesbe alkalmas, mint a forralas. Tehat erre ne hasznaljatok.

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
bogat's picture

Csíráztak

Sziasztok! Előrebocsátom, hogy nem vagyok mikrópárti, nincs mikrónk és nem is lesz. :))) Viszont, amikor hallottam erről a kísérletről, azt gondoltam, h na ezt végre le lehetne tesztelni... Az is motivált, hogy hihetetlen volt nekem, hogy a mikrózott víz ennyire drasztikus hatással lenne, hiszen a csíra a búzában van, onnan hajt ki, ha nedvességhez jut... Búzát csíráztattam sima csapvizet és mikróban forralt csapvizet használva. Gyönyörűen kicsirázott mindkettő, semmi különbség nem volt. :(

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

megismétlem

Ezt a kísérletet én is el fogom végezni. Amire számítok: semmi különbség nem lesz.

Amúgy ezen hoax kiagyalója még arra se vette a fáradtságot, hogy valami hihetőbb számokat találjon ki: 75%, 50%, 25%, 0%... Ezen a ponton már röhögtem!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A mikro ártalmai a szervezetre

A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.

környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!
svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.

Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."

Kedves Mindenki!
Egy Amerikai orvosi intézet (Walter Reed Army Medical Center)
kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy

NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!!
CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A
MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR
KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI,
AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.

A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.

AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI, hanem egy másik porcelán tányért!


Küldjétek
el és mondjátok meg mindenkinek, aki fontos Nektek, ezt kéri az üzenet
küldője.
Ezt a felhívást egy amerikai orvosi intézet kutatócsoportja adta közre
(Walter Reed Army Medical Center)

Antalné Szabó Andrea küldte nekem

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Ez bizony igaz, mert kb egy

Ez bizony igaz, mert kb egy éve voltam egy gyógytermék bemutatón, ahol az egyik előadó egy belgyógyász orvos volt, és ő is erre hívta fel a figyelmet.Azt mondta, ha tudnánk milyen káros a mikró használata, leginkább sohasem használnánk! Azóta én is igyekszem kerámia tálakat és csészéket használni, de leginkább csak a gáztűzhelyen melegítek mindent.Igaz sütés-főzésre soha nem használtam, csak melegítésre....Érdemes megfontolni, mert ebben a rohanó világban annyi ártalommal kell megküzdenünk, hogy már se szeri-se száma.Legalább tudva ne ártsunk magunknak!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Mázsa Viki's picture

Infrasütő...

Kedves Berni!

Az infrasütőről mi a véleményed?
Viki

Értékelés: Nincs

Infrasütő

Ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor az infrasütő élettani hatásai éppúgy nem pozitívak, mint az elektromos főzőlapé vagy sütőé...

Berni

Értékelés: Nincs

Bizonyíték????

Hol van bizonyíték ezekre?

Olyan jó, hogy mindenki dobálózhat néhány bűvszóval és kész...

Itt kellene kezdenünk az új világot: semmit se hinni el, ami nincs hitelesen alátámasztva bizonyítékokkal. Még akkor se ha épp az aktuális hitünknek, elképzeléseinknek kedves. Például: én hiszek a vegetáriánus étkezésbe és megjelenik egy hír, hogy x.y. nagyon távoli országban z prof bebizonyított valamit. Valójában még az intézet se létezik, csak valakinek épp egy ilyen hülyeség terjesztése állt érdekében. Pl. egy újságírónak, mert aznapra nem volt hír. Vagy az illető bioélelmiszerek termelésével foglalkozik és érdeke, hogy az emberek egyre több bioélelmiszert vásároljanak. És ezen hülyeségeket az emberek szívesen felkapják és továbbadják, ha épp alátámasztani látszik egy hitüket, vagy félelmüket.

Sajnos így működik a jelen társadalmunk! És ha ezen változtatnánk, visszakapná a valódi tudományosság az őt megillető helyét a társadalomban (és tisztességessé is válna, nem befolyásolnák az eredményeket profit érdekek...), akkor megváltozhatna a világunk. Kis emberként annyit tehetünk, hogy nem nyelünk be minden hülyeséget (kedvenc szavam amúgy erre az, hogy minden f..ságot, de igyekszem kultúrált lenni ;-) )

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Reklámok

Teljesen igazad van abban, hogy az embereket túlterhelik a profitérdekelt reklámokkal, hiszen honnan tudnánk különben, hogy:

- a pöttyös az igazi

- a kisbaba attól jókedvű, mert Bep... popsikenőcsöt kenünk rá

- ha Buksi kutya a viharban kiszökött és keresése közben megfázunk, akkor mindenképpen csak az Asp... gyógyszer segíthet

- Bence baba attól illatos és puha, mert Sil... öblítőt kell használni mosáshoz

Én még sosem láttam olyan reklámot, ahol "nyerészkedő" Józsi bácsi bio kertészetéből származó répalét ajánlgattak volna, olyat viszont igen, hogy a light kóla is megfelelő, ha szomjasak vagyunk és nem szeretjük a vizet...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

meg a mosópor...

A legjobbat kihagytad: a mosópor intelligens, meg tudja különböztetni a szennyeződéseket és annak megfelelően viselkedni (ja, komputerizált minden molekulája, biztos kémiai processzorok vannak bennük és fényévekkel járnak azelőtt a technika előtt, amiről amúgy tudomásunk lehet szakemberként XD).

Értékelés: Nincs
Mázsa Viki's picture

Infrasütő

Akkor mivel főzzünk, melegítsünk? Nem hinném, hogy a gáz egészségesebb lenne. Vagy mégis?
És mi a helyzet az infraszaunával? Bocs, hogy kicsit elkanyarodtam! Nem is annyira egészséges, mint mondják?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Én is belekotyognék ebbe az infraszauna kérdésbe

Sokszor megköveztek, amikor szájhúzva nyilazkoztam az infraszaunáról. Valójában csupa jót mondanak róla a szakemberek, nekem mégis idegen - ugyanúgy, ahogy a szolárium.
A szolárium nem más, mint hogy a természetes fénytartományból mesterségesen leválasztották az ibolyán túli sugarakat (UV), és ezzel akartak jótékony hatást elérni. Manapság már egyre több kutató és tudós ismeri el, hogy az UV sugaraknak korántsem olyan jótékony a hatása a fénytartomány többi spektruma nélkül.
Az infraszauna is hasonló elven működik, hisz ebben az esetben pedig a vörösön inneni (infra red IR) sugarakat választották le mesterségesen a természetes fénytartományból, és különítették el a többitől. Szaunaként és melegítő lámpaként azt a tulajdonságát használják ki, higy az IR apró rezgéseket indít el a sejten belül, és a rezgés keltette surlódástól keletketik a belső hő.
A természetes fénynyalábból leválasztott IR-t a tudomány egyenlőre nem tartja károsnak, sőt elég széleskörű a gyógyászati alkalmazása is. De arról már a szakemberek véleménye is megoszlik, hogy helyes-e az ellenőrzés nélküli széleskörű használata infraszaunaként, hősugárzóként, fűtőtestként, konyhai eszközként, ugyanis arra vonatkozólag még semmilyen adat nincs, hogy hosszútávú besugárzás vagy huzamos használat esetén milyen hatást gyakorol az élő szervezetekre, és esetlegesen milyen előre nem várt biokémiai változásokat indít el bennük - ami ugyebár a szoláriumról is csak évtizedek múlva derült ki, miután többmillió ember szolgáltatta a statisztikát a tudománynak, és nem csak laboratóriumi körülmények eredményei alapján bizonygatják a jótékony hatást.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

infraszauna

Sziasztok! Engem is nagyon érdekel az infraszaunás téma. Én Vali hatására kezdtem el használni (igaz nem túl sűrűn), mivel korábbi hozzászólásokból nekem az jött le, hogy nem káros, sőt sokat segít a méregtelenítésben. Nekem sajnos mensi problémáim voltak, ugyanis nagyon görcsölt a hasam azokon a napokon. A honlapon olvasottak hatására elkezdtem palástfű-cickafark teát inni és infraszaunázni. Nagyszerű tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban, mert teljesen elmúltak a fájdalmaim :). Próbálkoztam finn szaunával is, de sajnos ekkor ugyanúgy görcsölt a hasam. Olyan is volt, hogy csak a fennt említett teát ittam, mivel nem volt időm infraszaunázni, de ekkor is előjöttek a fájdalmak. Én azt szűrtem le ebből az egész próbálkozásból, hogy nekem csak az infraszuna segít ebben a problémában, de sajnos arról fogalmam sincs, hogy miért? Mivel tud többet, mint a finn szauna? Nem értem az összegüggést, és nagyon hálás lennék, ha ezt valaki elmagyarázná. Nekem miért az infraszauna segített, és a többi dolog miért nem? Kissé elszomordtam Vali, amikor a hozzászólásodat olvastam az infrával kapcsolatban, pedig már azt hittem, hogy végre találtam egy természetes módszert fájdalomcsillapításra, és nem kell állandóan gyógyszert vennem. Köszönöm, Kriszta

Értékelés: Nincs

Infra

Elvileg az élő meleg a jó, tehát tűz sparhelt híjján gázláng...
Az infraszaunával kapcsolatban már sok emberrel beszélgettem, mikrobiológus ismerőseim kimondottan károsnak tartják, mert nem követhető, hogy meddig hatolnak be az infrasugarak a szervezetbe és ott pontosan mit csinálnak. Nincsenek még hosszútávú tapasztalatok sem vele kapcsolatban... hallottam olyan esetről, amikor valakit bekencéztek, betekercseltek, betették az infrába és szétrobbant a combja...
Szóval ebből is a normál finn szauna a jó.

Berni

Értékelés: Nincs
Mázsa Viki's picture

Infra

Köszönöm válaszaidat!
Akkor férjem jól gondolkodott az infraszaunával kapcsolatban. Gondolom akkor az infralámpámat is hanyagoljam. A gáztűzhelyet pedig 2 éve cseréltem kerámialaposra. :( Hm, ez van!
Finn szaunánk van, csak azt nem bírom. :(

Értékelés: Nincs

Rtg. - Jola

 Szia Valikám!
Ne haragudj, hogy egyszer ide válaszolok, de nem találom a konkrét kérdét, másrészt bocsánat a késésért.

Szóval két féle rtg sugárral  dolgoznak a radiolódusok:
 
1,/  " Lágysugár" az, amelyik 10-50 közötti dózissal  megy. Ezzel történik az átvilágítás, különböző felvételek /tüdő, csont, ultrahangok hasi, vese stb, esetlegesen a CT  vizsgálat is/. Ezzel  a sugárral szinte büntetlenül lehet találkozni, persze az egyénenkénti reakciót itt is be kell számítani és túlzásba sem lehet alkalmazni.

2,/  "Kemény"sugárnak nevezik azt a fajtát, amelyik 100-200 közötti tartományba van, ezzel már diagnózis felállítása után kezeléseket végeznek. Pl.: daganatos betegségekben a sugárterápia. Ehez javasolt a Neways termékek közül jónéhány. Ennek a hosszan tartó használata vagy eü. személyzetnél akik a terápiát csinálják a betegeken azoknál csinálhat vérképzőszervi elváltozást  pl: leokémiát.

3,/   Amikor nagy mennyíségű sugár hirtelen szabadul fel pl: Hirosíma.
Másképp nem tudom elmagyarázni. Ha Dnaszkba, Lengyelországban ledobnának egy atombombát köralakú körben kb. Miskolc vonalában találnánk újból életre utaló jelet, vagy égési sérülteket. Ezzel arányosan természetesen szervikárosodtakat is generációkra előre is.

Bocsánatot kérek, amiért ennyit késtem és kérlek magyarázd el a hölgynek a mobiltelefon is sugárzik, sőt a számítógép is, és még sok minden más is,  mégsem leszünk tőlük betegek, károsodottak.
                              Köszönöm : Jola
Értékelés: Nincs

Electrosomatogram

Sziasztok!

Hallott már valaki az ESG (electrasomatogram)- diagnosztizálásról?
Írok egy linket, ahol viszonylag tudományosan le van írva, hogy mi ez:
http://free.x3.hu/doktor/main/esg/esg_04.htm
Kérdésem a következő: megér 15ezer Ft-ot egy ilyen vizsgálat?
Tervezem, hogy elmegyek rá, de gondoltam előbb utánanézek a dolognak.
Köszi!
Szép napot minednkinek!
Adrica

Értékelés: Nincs

vízforraló

Milyen vízforralót vegyek? Sziasztok! Abban kérném a tanácsotokat, hogy milyen vízforralót érdemes venni. A fém (rozsdamentes acél vagy inox), vagy a műanyag a jobb? Olvastam olyat, hogy pl. gyógyteák nem jó, ha fémmel érintkeznek, és a rozsdamentes az fém, de a műanyagnak pedig műanyagíze lehet. Melyik az egészségesebb? Legyen benne valamilyen szűrő? Nekünk nincs víztisztítónk, így csapvizet használunk, és általában gyógyteát vagy kimérve kapható szálas teákat iszunk. Köszönöm előre is. 
Üdv Dóri

Értékelés: Nincs
Anidúla's picture

Vízforraló Dórinak

Szia Dóri!
Mi pont a napokban vettünk vízforralót. Az hogy inox, műanyag, rozsdamentes, szerintem a gyógyteák szempontjából mindegy, hiszen nem a vízforralóba teszed a "gyomokat" hanem a kancsóba amit aztán felöntesz a vízzel. Én most egy olyan vízforraló mellett döntöttem amiben van szűrő, nem biztosít forrásvizet, de klórt és egyéb dolgokat kiszűr, van belőle inox, műanyag literes és másfeles.
Szerintem jó választás volt! Szeretem

Értékelés: Nincs

a sugárzás veszélyei!

Sziasztok!

Egy fontos cikk, olvassátok el:

Mennyire ártalmas a sugárterhelés?

sugárzás, sugárterhelés

Mindannyiunkat ér több-kevesebb sugárterhelés életünk folyamán, de hogy mennyi a túl sok, azon a tudósok is vitatkoznak. Aggasztó azonban, hogy nő a sugárterhelés, ami elsősorban a képalkotó berendezéseknek tulajdonítható, például a CT-vizsgálatnak.

 

Kicsi az esélye annak, hogy valaki rákot kapjon a sugárterheléstől, de a kockázat nő, ha valakit fiatal korától, esetleg több alkalommal ér sugárzás, tehát ha nem indokolt, ne ragaszkodjunk a CT-vizsgálathoz. A sugárzás ugyanis a sejtek DNS-ét károsíthatja, mely hosszú idő elteltével rákot okozhat. Igaz, a szervezet kijavítja a sérült sejteket, de minél fiatalabb korában ér valakit sugárterhelés, annál több kijavítatlan génhiba keletkezhet.

A szakemberek szerint fontos, hogy megjegyezzük a következő számot: 3 mSv (az mSv a millisievertnek, a sugárzás tudományos mértékegységének a rövidítése). Ennyi az a mennyiség, amennyit a háttérsugárzás, azaz a napfény, a talaj, valamint az otthonokban és munkahelyeken található radon sugárzása jelent. – Ha ehhez még hozzávesszük az ember által előállított forrásokból származó sugárzást, mint például ami a füstjelzőkből vagy a röntgenberendezésekből származik, akkor az érték felmehet 3,6 mSv-re – mondja dr. Cynthia McCollough, a Mayo-klinika sugárdózis-kutatója.

Fontos, hogy minden esetben vessük össze a kockázatot és az előnyt. Egyes betegségek diagnózisához és kezeléséhez szükséges a sugárzás, de ennek csakis indokolt esetben szabad megtörténnie. Aki nem a magas kockázati csoportba tartozik, annak ajánlatos például a mammográfiás vizsgálatot 40 éves kor utánra halasztania, az ún. DEXA-vizsgálatot, a csontritkulás ellenőrzésére pedig 65 éves kor utánra.

Több vizsgálat is igazolja, hogy manapság a CT-vizsgálatok egyharmada orvosilag felesleges, pl. az USA-ban évente 20 millió embert indokolatlanul ér sugárterhelés. Egyes számítások szerint a jövőben a rákbetegségek akár 2 százaléka is származhat a CT-vizsgálat során kapott sugárterheléstől.

A gyakori repülés is fokozza a sugárterhelést, a légkör ugyanis tízezer méteres magasságban sokkal kevesebb napsugárzást szűr ki. A légiutas-kísérők szövetsége szerint a stewardessek körében jelentősen megnő az emlőrák kockázata.

Medical News Today
Oldalak: 1

Dobos, L.

InforMed Hírek 6   InforMed

2008-06-04 22:25:02Értékelés: Nincs

mobil telefon pro

Sziasztok!
Csak egy cikk:

Nem bizonyított, hogy a mobiltelefon növelné a rák kockázatát

Nem növeli a daganatos megbetegedések kockázatát a mobiltelefonok használata - erre a következtetésre jutott a német szövetségi sugárvédelmi hatóság legújabb kutatása során. A szakértők több mint 50 kutatási projekt keretében vizsgálták a mobiltelefonok egészségre gyakorolt hatásait. Megállapították, hogy sem a vezeték nélküli telefonok, sem azok töltőállomásai nem növelik az agytumor kialakulásának veszélyét, sőt a fejfájás vagy az alvászavarok sem hozhatók összefüggésbe a készülékekkel. A mobiltelefonálás gyermekekre gyakorolt hosszú távú hatása azonban máig nem tisztázott, ezen a területen további kutatásokra lenne még szükség.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddigi, különböző országokban végzett tanulmányaiból is az derül ki, hogy a maroktelefonok nem növelik a rák kockázatát.

Ennek ellenére van, aki továbbra is óvatosságra int a mobiltelefonokkal kapcsolatban. David Servan-Schreiber francia pszichiáter és köre felhívást tett közzé, amely felhívja a figyelmet a lappangó egészségkárosodás veszélyére, amelyeket ugyan ma még nem ismernek a kutatók, ám később komoly problémát okozhatnak. A felhívás egyik aláírója ugyanakkor a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lapnak elismerte, hogy a felhívás végleges szövegét maga is mobiltelefonon egyeztette az akciót kezdeményező Servan-Schreiberrel.

(MTI)

Értékelés: Nincs

Mire képes a mobilod (amiről te nem is tudsz)?

 1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!
 2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót. Megnyílnak az autó ajtói! A csomagtérajtóval is működik. Tégy egy próbát!
 3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.
 4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ezáltal, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és ő is tovább fogyasszon.
Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: *#06# HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma.

Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.

Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni. Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni. Ezért hát küldd tovább minden ismerősödnek. És ne felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozatszámodat.

Mindenkinek szép napot!         Ágnes Anna!
Értékelés: Nincs

Én meg ezt olvastam ma

Mobilos állegendák

FN 2008. június 6. 14:16
D.P.

 

A hülyeség határtalan. Ezt bizonyítja az a levelező rendszerekben keringő mail is, ami szerint mobilunkkal az autót is ki tudjuk nyitni, s ha lemerült az aksi, akkor pótenergiát tudunk bevetni.

 

Mindezek csak legendák vagy van bennük némi igazság, de érdemesebb kerülni a gombokon keresztül küldött fifikás parnacsokat. A kockázatok és mellékhatások „tekintetében” inkább megkérdeztünk előtte egy szakértőt.

Legenda 1. Vészhelyzetben

Viszonylag ismert dolog, hogy az általános segélyhívó száma világszerte 112. Ezt bármilyen körzetben hívhatjuk. Még akkor is ha a gombok zárolva vannak. A mobil ilyenkor automatikusan keres egy elérhető hálózatot. Fontos és hasznos igazság.

Legenda 2. Kocsiba zárt kulcs

Benne felejtettük a kocsiban a slusszkulcsot és a pótkulcs természetesen otthon van? Ilyenkor az a teendő, hogy hazatelefonálunk és megkérjük a családtagot, hogy tartsa közel a pótkulcs jeladóját a telefonhoz. Nekünk is közel, mintegy 20 cm-re kell tartani a saját mobilunkat a kocsiajtóhoz és máris nyitható az ajtó. Vagy ha valakit elküldtünk a kulcsért, annak nem kell azt elhoznia, sőt lehet az tőlünk több száz kilométerre is. Ugye milyen jól hangzik? A gond csupán annyi, hogy ez teljes mértékben butaság.

A mobiltelefonok mikrofonja nem képes a távirányító frekvenciáját átvinni, nem is beszélve az infrás megoldásokról. Inkább hívjunk egy szerelőt, aki kinyitja az autónkat – kommentálja mindezt Ruschel Zoltán a Mobilport.hu szakértője.

Legenda 3. Ha lemerültünk

Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik és 50 százalék póttöltést ad lemerült mobilunknak. Amikor újratöltjük a telefont, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalék.

Akárcsak a távirányítós sztori, ez sem igaz. Némely Nokia készüléken ezzel a kóddal a hanghívások kódolását lehetett egy gyengébb minőségű, de kevesebbet fogyasztó módba kapcsolni. Minimális energiát lehetett vele megtakarítani, de ha egyszer lemerült az akku, akkor inkább a töltőt vegyük elő, ne a kódokat.

Legenda 4. Ha ellopták

Ehhez meg kell néznünk a mobilunk sorozatszámát, amit *#06# beütésével tehetünk meg. Ekkor megjelenik a képernyőn az úgynevezett IMEI-szám, amit érdemes biztonságos helyen tartva, felírva őrizni. Amennyiben ellopták a készüléket, ezt a számot a szolgáltatónk ügyfélszolgálatán bediktálva le tudják tiltani a telefont is, nemcsak a SIM-kártyát, így feleslegessé téve a telefonok lopkodását. Érdemes első lépésként megfigyelést kérni a rendőrségtől, mivel a készülék helye viszonylag jó pontossággal bemérhető, ha azt használják.

Ha rögtön letiltjuk, akkor könnyen lehet, hogy sosem látjuk viszont szeretett telefonunkat, igaz, más se fogja használni. És mindez legalább igaz.

 

Értékelés: Nincs

A mobilokról

"A hülyeség határtalan. Ezt bizonyítja az a levelező rendszerekben keringő mail is, ami szerint mobilunkkal az autót is ki tudjuk nyitni, s ha lemerült az aksi, akkor pótenergiát tudunk bevetni."

Ezalapján a cikk írójának korlátoltsága sem túlzottan behatárolt ám...
Az információnak mindaddig van értéke, míg 100%osan be nem bizonyosodik a valótlanságtartalma. Ennek az Anna által közölt információknak pedig még ezen cikk írója szerint is 50%os a valóságtartalma. (na mindegy)
Viszont számomra abszolutde nem adott magyarázatot a 3. pont, mert én egy régebbi Samsung mobilommal kipróbáltam és valóban működött.

De ami szerintem nagyonis igaz, hogy a mobilgyártóknak tényleg azaz érdeke, hogy ezekről a plusszinformációkról ne tudjunk, erről a cikk furcsa módon nem értekezik, nem is tudom, hogy miért... 

Mindenesetre szerintem hasznos cikkek köszi mindketőtöknek!
Szép napot!
Ildikó


Értékelés: Nincs

Mobilos állegendák

A hülyeség határtalan. Ezt bizonyítja az a levelező rendszerekben keringő mail is, ami szerint mobilunkkal az autót is ki tudjuk nyitni, s ha lemerült az aksi, akkor pótenergiát tudunk bevetni.

Mindezek csak legendák vagy van bennük némi igazság, de érdemesebb kerülni a gombokon keresztül küldött fifikás parnacsokat. A kockázatok és mellékhatások "tekintetében” inkább megkérdeztünk előtte egy szakértőt.

Legenda 1. Vészhelyzetben

Viszonylag ismert dolog, hogy az általános segélyhívó száma világszerte 112. Ezt bármilyen körzetben hívhatjuk. Még akkor is ha a gombok zárolva vannak. A mobil ilyenkor automatikusan keres egy elérhető hálózatot. Fontos és hasznos igazság.

Legenda 2. Kocsiba zárt kulcs

Benne felejtettük a kocsiban a slusszkulcsot és a pótkulcs természetesen otthon van? Ilyenkor az a teendő, hogy hazatelefonálunk és megkérjük a családtagot, hogy tartsa közel a pótkulcs jeladóját a telefonhoz. Nekünk is közel, mintegy 20 cm-re kell tartani a saját mobilunkat a kocsiajtóhoz és máris nyitható az ajtó. Vagy ha valakit elküldtünk a kulcsért, annak nem kell azt elhoznia, sőt lehet az tőlünk több száz kilométerre is. Ugye milyen jól hangzik? A gond csupán annyi, hogy ez teljes mértékben butaság.

A mobiltelefonok mikrofonja nem képes a távirányító frekvenciáját átvinni, nem is beszélve az infrás megoldásokról. Inkább hívjunk egy szerelőt, aki kinyitja az autónkat – kommentálja mindezt Ruschel Zoltán a Mobilport.hu szakértője.

Legenda 3. Ha lemerültünk

Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik és 50 százalék póttöltést ad lemerült mobilunknak. Amikor újratöltjük a telefont, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalék.

Akárcsak a távirányítós sztori, ez sem igaz. Némely Nokia készüléken ezzel a kóddal a hanghívások kódolását lehetett egy gyengébb minőségű, de kevesebbet fogyasztó módba kapcsolni. Minimális energiát lehetett vele megtakarítani, de ha egyszer lemerült az akku, akkor inkább a töltőt vegyük elő, ne a kódokat.

Legenda 4. Ha ellopták

Ehhez meg kell néznünk a mobilunk sorozatszámát, amit *#06# beütésével tehetünk meg. Ekkor megjelenik a képernyőn az úgynevezett IMEI-szám, amit érdemes biztonságos helyen tartva, felírva őrizni. Amennyiben ellopták a készüléket, ezt a számot a szolgáltatónk ügyfélszolgálatán bediktálva le tudják tiltani a telefont is, nemcsak a SIM-kártyát, így feleslegessé téve a telefonok lopkodását. Érdemes első lépésként megfigyelést kérni a rendőrségtől, mivel a készülék helye viszonylag jó pontossággal bemérhető, ha azt használják.

Ha rögtön letiltjuk, akkor könnyen lehet, hogy sosem látjuk viszont szeretett telefonunkat, igaz, más se fogja használni. És mindez legalább igaz.

Forrás: www.fn.hu

Értékelés: Nincs

Ide züllöttünk

Az a helyzet, hogy ide züllött a társadalom. Ez sajnos világméretű jelenség. Aki alapvető fizikai fogalmakkal nincs tisztában, az nem fogja megérteni a mikrohullámú sütő működését. És aki nem érti meg, az fél tőle.

Innentől már egyenes út vezet az interneten mindenfelé megjelenő írásokhoz, amelyek a mikrohullámok, a rádióhullámok, a kenyér, a tej, a kozmikus sugárzás, atomerőművek - és a sort még folytathatnám - ártalmairól szólnak, nem is kicsit szenzációhajhász stílusban. Ezeket a nagy felfedezéseket aztán a média felkarolja és a tv-n és rádión keresztül is az emberek agyába építi.

Sok időnek kell még eltelnie, mire a (ma még hiszékeny) ember megtanulja kezelni az internetet és helyesen értelmezni a közkinccsé tett információt.

Értékelés: Nincs

csak úgy...

Ez a méhes dolog érdekes, bármi lehetséges én azt mondom, de érdekelen ennek a konkrétan levezetett kimenetele. Elpusztulnak a méhektől hogy jutunk el az emberek pusztulásáig (azt persze nem bánnám ha a patkányféle emberi faj pusztulna ki, igaz nem maradnánk sokan mert eléggé megnőtt a létszámuk manapság) :D

Ja az is érdekelne, hogy ezt melyik könyvében írta, vagy hol hangzott ez el?

Ezt a mobiltelefon közé egy tojást tenni ki fogom próbálni, van akivel ingyen tudok beszélni a családban kíváncsi vagyok mi lesz az eredménye. Mondjuk én alig telefonálok és utálom ha hívnak! :D Éjszakára van mikor kikapcsolom a mobilt,
lehet ezután gyakrabban teszem majd.

Egyébként erre a mikrós dologra én is azt moncom picit sántít, különböző Mhz-en használt műszaki eszközök alig ha hiszem, hogy bezavarják egymást. Én Wifi-ben vagyok érdekelt (nem itthon) és azt tudom, hogy ott is csak azok az eszközök
zavarják be egymást, amik azonos Ghz-en működnek a többi egyáltalán nem (és ez kb 4-5 éves tapasztalat rengeteg eszközt kipróbálva). Itt is hasonló lehet a helyzet ha jól gondolom. Ja a Tv-ről egy kérdés, az új fajta tévék sem jók gondolom itt az LCD-re
gondolom azok már kevésbé károsak azért az emberi szervezetre.

Ja és még valami ez teljesen más téma, miért van az - mert ugye én is szoktam testápolót használni mert száraz a bőröm sok helyen - pedig iszom napi 5 liter vizet a a 100 kg-omhoz (neeeeem nem vagyok dagadt! :D). Nekem ennyi vízre szükségem van a sport miatt is, nem beszélve arról, hogy kérdeztem ilyen ügyben kifejezetten vese specialista doktort aki azt mondta ennyi mennyiség ilyen nagy embernél nem terheli meg a veséket sőt fontos is. Szóval ilyen téren nyugodt vagyok, nah a kérdés...miért van az hogy rengteg csajszi és ha csak a volt barátnőimre gondolok
kenik magukat ezekkel a testápolókkal és még is rohadt szép volt a bőrük? Azt értem hogy bekerül a véráramba rengeteg kemikála, de a bőrre milyen hatása van egyébként? Persze erről még hosszú távú tapasztaltunk nem lehet hisz nem 100 éve vannak ilyenek forgalomban. Az MLM-es termékek közül nem csak amit Vali használ sok jó van, a gáz csak az áruk. Ami azért magas mert a jutalékokat ki kell fizetni legalább is főként szerintem. Szóval most az én testfelületem elég nagy, nekem ha ilyeneket vennék kéne magamra költeni simán 10 rongyot havonta csak testápolóra igaz nem keresek rosszul de hát bocsi azért ez még is csak sok. Nem nagyon tudom elképzelni ki vagy kik azok akik tényleg fullra megveszik minden hónapban az ilyenekből a tényleg kellő mennyiségű anyagot. Itt gondolok tisztálkodási szerekre, mosószer, vitaminok satöbbi...ezek majdnem vannak sőt lehet több is mint 100 rongy havonta és akkor még a család többi tagjai hol vannak? Kinek van erre pénze? Nekem aligha persze megvenném ha lenne. Tudom tudom ha belépek és csinálok magam alá hálózatot akkor könnyebb lesz, peeeersze ez így elhangozva nagyon jó csak gyakorlatilag nem annyira megvalósítható vagy már késő mert pár évvel ezelőtt kellett volna elkezdni. Az én környezetemben nem sok embert érdekel az ilyen termékek használata meg hát ha érdekelne is nem nagyon lenne rá pénzük még annak se aki tényleg nem keres rosszul. Belép az ember embereket toboroz azok majd kezdenek-e vásárolni azok közül hány lesz aktív hálózatépítő vagy pedig hány fog rendszeresen venni ez teljesen kiszámíthatatlan, és itt is inkább az a jó ha tehetős ismerősökkel van körülvéve az ember a nagyon gazdag fajta csak hát ebből meg nincs sok ugye. Amúgy számomra még undorító - mert sok MLM-es előadáson voltam már  - az ilyen "ügynökök" magatartása vagy amit tanítanak nekik, az a törtetés "erőszakosság" hogy vegyél, felhív csak azért mert nem rendeltél 1 hónapja és mi van de máskor nem hívna fel, hogy hogy vagy...... :D Milyen rendesek. A minap felhívott egy nő és bunkó voltam vállalom, de ő is az volt. 1 évig felém se nézett, pedig rengeteg dolgot vettem onnan és azért szerintem jó pénzhez jutattam az elmúlt években, megkérdezte miért nem rendeltem már mióta meg hogy rendeljek már mert most hihetetlen akciók vannak és felsorot egy csomó dolgot. Aztán mivel én olyan vagyok kimodnom amit gondolok úgy félig baráti szinten elküldtem a francba és megkérdeztem az elmúlt 1 évben miért nem hívott fel, megkérdezni hogy van ez a derék f...sz gyerek aaaaaahhhhh nem azt nem csak mikor már nem rendeltem rég! :DDDD Aranoyos igazán.

Visszatérve még annyit, hogy rengeteg terméknek meg van az olcsóbb bio vagy egyéb boltokban kapható alternítívája - szinte mindennek - és ezek semmivel sem rosszabbak az MLM-es termékektől ahogy tapasztaltam csak itt nincs benne a jutalék ennyi. Aloe Vera termékektől kezdve a táplálékkiegészítőkig mindent lehet kapni már. Bemegyek egy ilyen helyre és 25 rongyból meg van a havi adagom vitaminok és egyéb kiegészítők ezt máshol venném simán 50 felett lenne. Nah remélem majd kapok egy két választ, amit csinálsz Vali az jó ez a szemlélet is helytálló szóval sok sikert hozzá.

Értékelés: Nincs

Kedves Kétkedőnek csak úgy...

Kedves Kétkedő Névtelen!

Tudod, amikor elolvastam a hozzászólásodat, én azt éreztem, hogy Te KÍVÁNCSI VAGY!
Igen, igazad van, lehet olcsóbban is tiszta termékeket venni, de ez nem azt jelenti, hogy u.olyan hatékonyak is! Tudom, mert én is Kétkedő vagyok és először nehogy azt hidd, hogy berendeltem Neways-ből...a csudát, gondoltam, majd én keresek alternatívát! Szóval tapasztalatból mondom, jók pl. az Alverde termékek egy része, de hatóanyagtartalmuk alig van! Ez olyasmi, mintha ebédre egy jó házi tyúkhúsleves zöldség, gyümivel, friss tiszta vízzel helyett egy házisütésű kenyérszeletet ennél. Minőségben egyik sem rossz, viszont melyikkel kapott többet a szervezeted?...
És melyik "fogás" került többe?...

Eddig én sem voltam hajlandó semilyen MLM-es rendszerről kiselőadást hallgatni, és képzeld, még erről sem! Csak véletlen rátaláltam az oldalra és elkezdtem gondolkozni...utána megszereztem Vali magánszámát, mert találkozni akartam azzal az emberrel, aki ilyeneket ír, utána pedig találkozni akartam azzal, aki behozta a Neways termékeket Magyarországra, mert vallom, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal! Sőt, bár ez a szientológiai témához kapcsolódik, annak is utánanéztem, hogy nem kötődik-e a cég valamilyen szektához, mert én kukacoskodó vagyok és ezt is fontosnak tartottam! Na, és miután minden és mindenki "átment a rostán" rendeltem meg az első termékeket, amik viszont magukért beszélnek!!!
És még valami, év elején történt mindez, nem vagyok "klasszikus" üzletépítő (mert én is utálom a rámenős stílust és én is gáznak tartom valakit egy év után csak azért felhívni, hogy teee, van egy tuti ajánlatom a számodra!!!) és mégis, ha így haladnak a dolgok 1-2 hónap és igazgató leszek! Pedig csupán az egészséges életmódról mesélek a körülöttem lévőknek! A Newayst meg sem említem, ha csak nem kérdeznek rá alternatívára...

Szóval ennyi.Olvasgasd csak nyugodtan tovább az oldalt és akár még ajánlhatod is másoknak...

Szép napot

Berni

Értékelés: Nincs
Csaba's picture

Ne agyaljatok hálózatépítésen, meg jutalékon, meg hasznon, meg

Kérlek, kedves Tregs és kérek mindenki mást is, hogy ne agyaljatok hálózatépítésen, meg jutalékon, meg hasznon, meg álomautón, meg mi tudom én miken. Nem szeretném, ha bárkiben is ilyen gondolatokat keltene ez az oldal.

Én úgy működök  - és meggyőződésem, hogy ezzel nagyon sokan mások is így vannak -, hogy

„Gyűlölöm azt amikor el akarnak adni nekem valami, de nagyon szeretek vásárolni”

Több mint 2 éve olvasgatom az oldalt elég rendszeresen, ki-kipróbálgattam a Vali által ajánlott cuccokat (eztisaztis), de nem különösebben cuppantam rá a dologra. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy ezek a termékek akkor fognak nálam hatékonyan működni (arra valók ugyanis), ha hajlandó vagyok életmódot változtatni. 42 évesen némi súlyfelesleggel, néha szúró szívvel akár már meg is tehetem magamnak ezt a szívességet. Osztottam-szoroztam és kiszámoltam, hogyha elhagyom a cigit (napi 1-1,5 doboz), a kávét (napi 2-3) vagy a RedBullt, elhagyom az esti sörözést (napi 2-3 üveg) és kevesebb hús eszem, akkor gyakorlatilag 70-75%-ban már meg is van a 8hetes méregtelenítőmnek az ára. Úgyhogy belevágtam …

Az első héten olyan gyenge voltam, mint az őszi légy, úgyhogy kivettem egy hetet és gyakorlatilag végigaludtam. És aztán (kb. a 10. naptól) elkezdett kinyílni a világ. Sokkal frissebb vagyok szellemileg, sokkal többet és hatékonyabban tudok dolgozni, elkezdtem fogyni, nem szúr a szívem, nem szorít a tüdőm és ilyenek. És mindezt úgy, hogy senki nem erőszakolt rám semmit, hanem bennem érett meg a döntés arra, hogy ÉN VÁSÁROLNI AKAROK (szerinted, ha valaki azt mondja nekem korábban, hogy szokjak le a cigiről, ne járjak annyit sörözni, ne egyek húst, finomított cukrot és fehér lisztet, akkor valaha is megcsináltam volna a 2 év antalvali olvasgatás nélkül? NEM).

Természetesen nyilvánvaló volt a számomra, hogy valakinek az én vásárlásomon haszna van (vagy jutalékot kap a vásárlásom utánam), de ekkor már nem érdekelt, mert úgy gondoltam, hogy kaptam annyit ettől az oldaltól, hogy engem nem zavar, ha neki/k is jó. És azt se feledd el, hogy az elhagyott élvezeti szereket sem termelőtől szereztem be.

Aztán rendeltem fogkrémet és a gyerekeim odavannak érte (azóta szeretnek fogat mosni és nem kell őket b…sz..nom miatta). Rendeltem magamnak borotva zselét meg jerikói rózsás hidratáló arc-sprayt és azóta tudok naponta borotválkozni (ha kell), mert nem készül ki az arcbőröm (ráadásul a fiaim is odavannak érte). Aztán rendeltem tusfürdőt meg sampont és nem viszket azóta a bőröm fürdés/hajmosás után. Aztán rendeltem Keratonics-os sampont meg kondicionálót (na, az jó drága volt, féltem is az asszonytól) és a nejem meg a lányaim oda vannak a hatásától. Aztán rendeltem mosóport és kiderült, hogy nagyon jó, úgyhogy rendeltem mosogatószert is, és az is tök jó. Aztán rendeltem testápoló krémeket, meg hajvaxot, meg a feleségemnek sminkeket … Folytassam? Nyilvánvaló, hogy én nem értek a mosó- és mosogatószerekhez vagy a sminkekhez és hajkondicionálókhoz, ezzel szemben a nejem igen (több mint 20 éve családanya, egyébként meg évek óta a divatszakmában dolgozik), és amikor ő valamire azt mondj, hogy ez k…rva jó, akkor az tényleg k…rva jó (én még olyan cinkes/cinikus megjegyzést nem olvasta itt az oldalon a hozzászólásokban, ahogy ő beszélt erről az antalvalis-tisztatermékes-neways-es mániámról).

Szerinted bánt engem, hogy valakinek haszna/jutaléka van az után, amit én vásárolok. Magamnak veszem, mert nekem jó (értsd: Mert megérdemlem :).

Szerinted, ha valaki megkérdezi tőlem, hogy mitől fogytam le és elmondom, akkor ő azt fogja érezni, hogy valaki be akarja szervezni (én biztos, hogy nem, miattam maradhat kövér).

Vagy amikor a kisebbik nagyfiam azt mondja a haverjának, hogy „ezt próbáld ki b…zmeg, mert ez k…rva jó” és aztán a srác, aki hosszú ideje küzdött a korpával, megkéri őket, hogy had járjon fel hozzájuk (már önállóan élnek) hetente 2x-3x fürdeni és azóta kezd letisztulni a korpája.

Érted már? Itt van egy probléma (káros anyagok a tisztálkodó-szerekben, adalékanyagok, tartósítószerek az élelmiszerekben, a szervezet folyamatos elsavasodása és az ezek által kiváltott tünetek) és vannak megoldási javaslatok. Aztán hogy Te hogyan döntesz és melyiket választod, az teljes mértékben tőled függ. Én lusta ember vagyok (nem is lusta, csak optimalizálom az energiafelhasználásomat) és miután kipróbáltam különböző vitaminkészítményeket, különböző kúrákat stb., rájöttem, hogy itt van az egyik legjobb megoldás előttem a monitoron, csak rá kell kattintanom, át kell utalnom és kihozzák ide hozzám.

Ui.: Bocsi, azt hiszem egy kicsit rákattantam ezekre a newayses cuccokra :)

Ja, és rendeltem motorolaj-adalékot is a kocsiba (most már tényleg befejezem)

Értékelés: Nincs

Csaba! Örülök, hogy megtértél, valószínűleg még nem későn

Csaba!

Hidd el én nem kérdőjelezek meg csak olyan terméket amit használtam azt is csak akkor ha több embernek tudom nem volt jó, vagy nem használt semmit se. Többnyire ezek mind szubijektív tapasztalatok.

Pl. van egy krém ami a te bőrödre frankó, de másnak meg maga a "halál". Ki kell tapasztalni ezeket.

Örülök, hogy megtértél valószínűleg még nem későn. Én nem csípem a bagósokat, még ha személyt igen is vagy a humorát dumáját akkor sem közösködöm velük mert irritál a szag és utána az ember szájszaga hagy némi kivánni valót maga után. Egyesek ezt rágóval próbálják elnyomni ami csak ront a helyzeten. Szerencsére nem rajtam múlik, mert én betiltanám mindenhol a bagózást, otthon szívhatod meg a kocsidban is és kb ennyi. Az meg még a másik halálom mikor a p...tja az erkélyről ablakból kidobálja a csikket és ez már tök természetessé vált nála. Ilyenkor azt kéne, hogy fölmenni oda ahol lakik és rá...ni a küszöbre. Nem tudom mit szólna. :D

Na jó nem adom ki teljes "eltorzolt" énem mert a végén még sok leszek! :) Szóval a lényeg jó egészséget neked meg a családodnak!

Értékelés: Nincs

Génmódosított élelmiszerek

Ezt a cikket az ideál.hu oldalon olvastam

Az átlagember nem nagyon érti a folyamatot, csak azt tudja, hogy nem hangzik jól. A növények génjeibe belenyúlni jövedelmező, de hosszú távon kontrollálhatatlan kimenetelű folyamat, mi pedig akár szeretnénk, akár nem, megesszük az „eredményt”.

A génmódosítást még a hetvenes években „találták fel”, és azóta is vita tárgyát képezi, hogy vajon a haszna felülmúlja-e az okozott károkat. Az elmaradott országok éhezési problémáját hivatott megoldani, hiszen a génmódosított táplálék gazdaságosabban termeszthető, ellenáll a gyomirtóknak, és magasabb a fehérjetartalma is.

Akadnak még gondok…

Bár a „közönségnek” úgy tálalják a témát, hogy minden ellenőrzött és biztonságos keretek között zajlik, azért még mutatkoznak aggasztó jelek. Az egyik probléma az, hogy az ilyen élelmiszerekkel kapcsolatban nem születtek még olyan független kutatások, amelyek azok ártalmatlanságát megerősítették volna, sokasodik viszont azoknak az állatkísérleteknek a száma, melyekben a génmódosított táppal etetett állatok szervezete rendellenességet mutat. Itt van például az ausztrál kutatási eredmény, amely kimutatja, hogy a génkezelt borsóval etetett patkányok allergiás bőrreakciót és enyhe tüdőkárosodást szenvedtek. A génmódosítás bevezetésével az emberek körében megnőtt a szójaallergiások száma, a termesztők körében emelkedett a pollenérzékenység.

A másik komoly gondot az jelenti, hogy a génmanipulált magok nem „tisztelik” a termőföldek határait, és a madarak, akár a szél is elhordják a szomszédos területekre, ahol keveredik a hagyományos vetőmaggal. Így, ha valamelyik termelő nem szeretne génmanipulált termést, attól még lesz neki, akár tud róla, akár nem.

Ökológiai szempontból legalább annyira kockázatot jelentenek. A növényvilág ilyen kismértékű átalakulása is kihathat a rovarokra, a rágcsálókra vagy a madarakra. A génmanipulált növények egész rovarfajokat pusztíthatnak ki, amivel a táplálékláncot veszélyeztetik, jó példa erre egy híres észak-amerikai vándorló lepkefaj kipusztulása egy módosított kukorica pollenje miatt.

Magyarországi helyzet

Nem teljesen világos, hogy ha az éhezés megoldására találták ki a génmódosítást, nekünk, európaiaknak miért kell megennünk az ilyen élelmiszereket, de tény, hogy hazánkban is sok élelmiszer tartalmaz génmódosított összetevőket. Leginkább a felvágottak a veszélyeztetettek, hiszen ezekbe szója kerül, de egyéb feldolgozott húsárukban is találtak génkezelt szóját. Neves magyar húsipari cégek készítményeiben 3%-nál is több volt a génmódosított összetevő aránya, és annak ellenére, hogy a 0,9% feletti génszennyezést kötelesek feltüntetni, ők ezt nem tették meg. (Ahogy mások sem, hiszen nemigen találkozni a magyar boltok polcain olyan termékkel, amin olvasható lenne: „A termék genetikailag módosított összetevőt tartalmaz, vagy abból áll!” „A gyártó minden esetben tud arról, hogy az általa felhasznált szójafehérje génmódosított eredetű-e, tehát egyértelműen a fogyasztók félrevezetéséről van szó!” – mondta el Mózes Szabina, a Greenpeace sajtószóvivője.

A legrosszabb hír talán a magyarok számára, hogy Romániában a tiltás ellenére hatalmas területeken termesztik a génkezelt szóját, ami egyrészt egyenes úton jön hozzánk, másrészt túl közel vannak azok a termőföldek ahhoz, hogy a pollenvándorlással ne fertőzzék meg a tiszta, magyar terméseket.

2008. április 30.

Értékelés: Nincs

vízforraló

Sziasztok,

Mi a helyzet az elektromos vízforralóval?
Ez is káros??????
hannah

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

elektromos vízforraló

Az elektromos vízforraló úgy működik, hogy egy fűtőszál felmelegíti a vizet, azaz hagyományos módon forr fel a víz - hő hatására -, nem úgy, mint a mikróban, ahol a mikrohullámok a részecskéket rezegtetik olyan frekvencián, hogy a surlódástól hő szabadul fel.
Az elektromos vízforraló nem káros, bár szerintem a víz legegészségesebb felforralási módszere az, amikor a kannát feltesszük a lángra forrni.
Az a tapasztalatom, hogy a teáimnak akkor van a legfinomabb íze, ha hagyományos módon forralom fel a vizet. A kozmetikámban erre nincs lehetőség, ott elektromos vízforraló van, és - faxni ide vagy oda - én érzem a különbséget.

Értékelés: Nincs

elektromos vízforraló

Én sesem szerettem azt használni, a férjem mániája, hogy azzal kell forralni a vizet. Szerintem annyiban lehet káros, hogy a forró víz kikezdi a műanyagot, amiben van. Én mindig műanyag-ízt érzek, ha ilyen teát iszom. Főleg, ha nem öntöm ki belőle rögtön a forró vizet, ahogy felforr.

Értékelés: Nincs

Pusztuló méhek! Elgondolkodtató!

Amerikában az elmult pár év alatt kipusztult a méhek 60%-ka. Ezt a jelenséget CCD-nek /Colony Collapse Disorder/ nevezték el. A CCD a méhek tájékozódási képességét támadja meg, a rovarok egyszerüen nem találnak haza a kaptárhoz és végkimerülésig repülnek az utat keresve. A kaptár lakói e közben méz hiányában elpusztulnak. A tudósok tanácstalanul állnak a dolog előtt, de a Landau egyetem német kutatói a mobilhálózatok átjátszó adóinak sugárzását okolják a CCD-ért. Elméletük szerint a tornyok által kibocsájtott sugárzás megzavarja a méhek egymás közti kommunikációját és tájékozódási képességét. Ezért vesztik el az irányt és repülnek vakon. Az egyetem kisérleténél egyes kaptárok közelébe mobiltelefonokat helyeztek a többi a megszokott módon várta a lakóit. Azokba a kaptárakba amik közelében a mobilok álltak a méhek nem tértek vissza. Egy mobil cég által szponzorált amerikai kutatás cáfolja,hogy ilyen hatása lenne az adótornyok sugárzásának, de megdönthetetlen bizonyiték egyenlőre nincsen. A méhek pedig egyre csak fogynak, a CCD az utóbbi évben már Németországban, Svájcban, Lengyelországban és Dél-Európában is felbukkant. Albert Einstein egyik tanulmányában azt irja:
"Ha a méhek kipusztulnak az emberi fajnak négy éve marad az életből a bolygón."
És akkor még nem is emlitettük a génmódositott növények hatásait a méhekre és az emberre.          / Ágnes Anna / 

Értékelés: Nincs

Mikrosütő és mobiltelefon

1976-ban a Szovjetunióban betiltották a mikrohullámú sütők árusitását, mert a vizsgálatok szerint a tojásfehérje és a glükóz természetellenes módon estek szét, a tejben és a gabonákban új kötések keletkeztek a sugárzás hatására és ezek szinte kivétel nélkül rákkeltőek voltak. Ugyan ezeket az eredményeket kapták a kutatók 1973-ban az USA-ban. De mégis győzött a piac. Az 1hónapon át mikrózott ételt fogyasztok vérében pedig megnő a káros koleszterinszint is. A mobil tökéletesen hivható a mikróba csukva is. Egyébként készült egy másik kisérlet mobilokkal.
Két mobiltelefon közé egy nyers tojást kell helyezni. Az egyik mobilról felhivjuk a másikat és 65 perc után készre fő a tojásunk. Gondoljátok el, hogy így főzi az agyunkat is!
Üdv.Ágnes Anna

Értékelés: Nincs

Mikro - mobil teszt

Sziasztok!

Én kipróbáltam az "öregecske"  Elin márkájú alapkategóriás mikróban HTC és többféle Nokia telefont is (hátha valamelyik érzékenyebb) de becsukott ajtónál nem volt hívható egyik sem.
Tehát valószínűleg kifelé elég keveset sugároz.
Ettől még azért nem olyan jó használni...

Üdv!
Karcsi

Értékelés: Nincs

Methyl nonylketon

Szia Vali,

Mit tudsz a Methyl nonylketon nevű anyagról? Egészségkárosító?

Ha valamelyik barátnőm szeretne a newaysnél regisztrálni, és odaadom neki a kódomat, akkor az ő vásárlásai után kapnék jutalékot?
Köszönöm,

sz

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

vásárlás és regisztrálás a te kódoddal

Minden olyan ismerősöd vásárlása után, akinek odaadod a kódodat, és azzal regisztrál be az áruházba, te fogod kapni a jutalékot, ha abban a hónapban te is rendelsz. Ha a rendelésed eléri a 40 pontot, akkor brutto 7%-ot, ha 75 pont, vagy annál több, akkor brutto 10 %-ot kapsz vissza a te kódoddal regisztrált emberek vásárlásából.
Ha a te barátnőd is továbbadja a kódját egy ismerősének, akkor te ő utána is ugyanúgy megkapod a 7, illetve 10 %-ot egészen 5 mélységig.
Hamarosan nyilvánossá tesszük azt a programot, amivel "saját" webáruházad lehet. Ugyanis ha az én oldalamra a webáruház által generált kóddal lépsz be, akkor a rendszer az összes linket, terméket és az áruházat is átírja a te kódoddal, azaz kapsz egy saját webáruházat. Ha bármelyik írásomat továbbküldöd bármelyik ismerősödnek, és ő szeretne vásárolni, akkor automatikusan te fogod kapni utána a jutalékot.
Ezt a programot most tesztejlük, ha gondolod, lelentkezz Csabánál, és ő bővebb információt tud róla (és a használatáról) adni.

Értékelés: Nincs

Akreditáció

Csak azt szeretném kérdezni, hogy ez az akreditáció a szlovák newaysnél  is várható? Vagy erről nincs infótok?
Köszi :)

Értékelés: Nincs
Csaba's picture

Nem tudom, de megkérdezem

Ami biztos, hogy a K-Európai térség központja itt van Budapesten, így valószínű, hogy csak egy jelentős és rendszeres forgalomnövekedés/kiépülés után fognak másutt is nyitni. De ez csak sejtés

Értékelés: Nincs

bővebb infó

Kedves Csaba!

Jelentkezem a bővebb infókért! :)

Köszönöm,

sz

Értékelés: Nincs
Csaba's picture

Megy a mél

Viszont kérlek, hogy a Neways-es vevőkódodat írd meg nekem a  címre. Köszönöm

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Amit a ketonokról tudni kell

A metil-nonilketon az aromás ketonok csoportjába tartozik. A ketonokban a karbonilcsoport mindkét vegyértékével szénatomhoz kapcsolódik. Reakcióik hasonlítanak az aldehidekéhez, de azoknál nehezebben oxidálhatók, aminek során láncszakadás következik be. Többségük jellegzetes, de nem kellemetlen illatú vegyület. Az alifás ketonok főként zsírtartalmú élelmiszerekben fordulnak elő; zsírsavakból képződnek oxidációval. A folyamat egyik útja a mikroorganizmusok által katalizált oxidáció, amelynek végterméke az R-metil-keton. Ezen az úton 5–9 szénatomos ketonok képződnek, amik fontos aromaanyagok. Az aceton (2-propanon) az élő szervezetben az acetecetsav dekarboxileződésével képződik. Hidroxi-keton az acetoin (3-hidroxi–2-butanon), amely kellemes illatú, az állati és az emberi szervezet természetes alkotója. Számos mikroorganizmus is termel acetoint, ami a vajgyártás fő aromaanyaga. A vajon kívül előfordul a kenyérben, a sörben, a narancsban, a csirkehúsban és a friss zöldborsóban is. A melasz erjesztésének egyik mellékterméke. A diacetil (2,3-butándion) az acetoin vagy a 2-butanon oxidációjával képződik. A folyamat enzimatikus hatásra is végbemegy, amelynek a vajgyártásban van jelentősége. A diacetil a vaj legjellegzetesebb aromaanyaga. A vajon kívül előfordul még a sajtban, a babérolajban, több illóolajban, alkoholtartalmú italokban és a kávéaromában.

Előállításuk:

a) A Friedel-Crafts-reakcióban aromás szénhidrogének és ezek szubsztituált termékei savkloriddal reagálnak alumínium-klorid jelenlétében:

H3C-C6H5 + ClOC-C6H5 -> H3C-C6H4-CO-C6H5 + HCl

H3CO-C6H5 + ClOC-CH3 -> H3C-C6H4-CO-CH3 + HCl

Az alumínium-klorid labilis közbenső vegyületeket alkot, amelyek már víz hatására szétesnek. Az eljárás mindeféle sav-kloridokkal megy.

b) Aromás karbonsav-kloridok magnézium-alkil-halogenidekkel direkt aromás ketonokat adnak:

C6H4-COOCl + H3CMgCl -> C6H5COCH3 + MgCl2

c) Aromás karbonsavak kalciumsóinak desztillációja is aromás ketonokhoz vezet:

(C6H5COO)2Ca -> C6H5COC6H5C + CaCO3

Használható aromás és alifás savak kalciumsóinak keveréke is. Hasonló eredmény érhető el, ha a savak gőzét 450 °C-ra hevített tórium-oxid felett vezetik át.

d) Többértékű fenolok mono- vagy diésztereinek hevítésekor az egyik savcsoport a gyűrűhöz kapcsolódik, a másik (ha van ilyen) lehasad. Így tehát oxi-ketonok keletkeznek.

Fizikai és kémiai sajátságok
Közönséges hőmérsékleten kristályos vegyületek, olvadáspontjuk alacsony, a molekulasúllyal nő.
Az aromás csoportok gátolják a karbonilcsoport reakcióját, nyílván térbeli okokból, ugyanis megnehezítik az idegen molekulák közeledését.

Ismertebb aromás ketonok:

 • acetofenon (metil-fenil-keton): Megtalálható a kőszénkátrányban. Már kevéssel 20 °C alatt megolvad és 200 °C-on forr. Széna illatú. Régebben altatószernek használták. Brómvegyülete a könnygáz alapanyaga.

Ismertebb ketonok.

 • aceton (propanon, dimetilketon)
 • kámfor
 • benzokinonok

Az általad említett ketont átható szaga miatt riasztószerként alkalmazzák, szervezetbe jutva mérgező.

Mellesleg a szervezetünk anyagcserekolyamataiban is résztvesznek a ketonok.
A ketonok vagy ketontestek a zsíranyagcsere melléktermékei. A ketontestek a májban képződnek a zsírból glukagon hatására. A véráramban kétféle keton kering, az acet-ecetsav és a béta-hidroxi-vajsav. A legtöbb aktív szövet - beleértve az agyat, az izmokat és a szívet - el tudja égetni a ketonokat mint energiaforrásokat.

Értékelés: Nincs

köszönöm

Köszönöm a fenti két infót.

A ketonokkal kapcsolatban: én is kutyariasztóként vettem, de akkor ezek szerint erős illatú menta, citromfű, citrom stb. illóolajjal is hasonló eredményt érhetek el? Mert ezzel a hatásmechanizmussal működik, nem?

+1X köszönöm,

sz

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

kutyariasztó

Már öreganyáink is azt csinálták, hogy macskamentát, borsmentát, citromfüvet és erős illatú fűszernövényeket ültettek a kiskertbe, hogy elriasszák a négylábúakat. Illóolajjal ugyanezt a hatást éred el.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Mikro - mobil teszt

Okvetlenül írjon, aki kipróbálta a mobiltelefon tesztet! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az eredmény!
Nálunk otthon a szülői házban van igazi tűzhely (sparhelt). Meglepő, de minden azon készült ételnek más az íze (JOBB!), mint a gázon, vagy a villanytűzhelyen készült ételnek. Nekem is van mikróm (ajándékba kaptam), de nem használom, mert rosszul lettem az étel ízétől, amit megmelegítettem benne. Szegény ott porosodik a hűtő tetején. Ha jön hozzám valaki, mindig megkérdezi, hogy felérem-e (2m magas a hűtőm...)? És nem értik meg, amikor kiderül, hogy nem használom. Te képes vagy korán reggel a teának való vizet forralgatni? - kérdezik. IGEN? KÉPES VAGYOK!

Értékelés: Nincs

mikro

Sziasztok!

Mi is kipróbáltunk pár hónapja elég sok mikrot, de mindegyikben megszólalt a telefon.

Értékelés: Nincs

mobil-mikro

Nos, kipróbáltuk a mobiltesztet...hát megszólalt a drága... mikro=kuka

Értékelés: Nincs

Ezt a mobiltesztet

Ezt a mobiltesztet felejtsétek már el!!!
A 900-nak egésszámú többszöröse az 1800, de a 2450 iszonyatosan nem!!! És a mikró nem akar Faraday-kalitka lenni más frekvenciára, mert minek. Jobb tesztet mondok én. Fogj egy egyszerű rádiót, vagy aktív hangfalat (a számítógéped mellől), amit ha bekapcsolt állapotban odateszel a WIFI adód mellé, vagy a hordozható vonalas telefonod adója mellé, akkor zúgás (furcsa hangok) keletkezik. Ez a két eszköz ugyanis pontosan 2450 MHz-en ad. Ha az aktív hangfalad/rádiód bezúg ezektől, akkor érzékeny a 2450 MHz-re. Namost rakd a rádiódat a mikród mellé, tény a mikróba 1 pohár vizet, és kapcsold be. És hallgasd a rádiót. Ha van zúgás, akkor rossz a szigetelése a mikródnak. Ha nincs, akkor nem kell aggódnod. És amiatt se aggódj, hogy a kajában "marad" mikrohullám. Ez egyszerűen képtelenség. Az, hogy bizonyos szerves molekulákat megváltoztat, az lehet, mivel nem vagyok biológus, csak mérnök. És még valami. Tegyük fel, hogy zúg a rádiód a mikrótól egy picit. Ha csak picit, még az se nagy baj, ugyanis a WIFI  és a DECT telefon maximum 100 mW-tal sugározhat, és ha a mikród 1 W-tal sugárzik ki (ez az engedélyezett szabvány), még az se árt nagyon, mert míg a WIFId és a DECT telefonod adója egész nap sugároz, a mikród ehhez képest csak nagyon kevés ideig. Szóval ne aggódjatok ennyire. Nekem van ismerősöm, aki mobiltelefonantennákkal kísérletezik már jó ideje (teljes munkaidőben), és semmi baja sincs.
Máté

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ilcsi paradicsomos napozóval a mikrohullám ellen! :)

Az én véleményem az, hogy az emberi szervezetnek semmi olyan rezgés vagy hullám nem tesz jót, ami nem kompatibilis vagy azonos az emberi szervezet rezgéseivel (biorezonancia, aura) és fizikájával. Egész szervezetünk, agyunk és a gondolataink is rezgésekből és hullámokból állnak, amik munkájába  - szerintem - rendesen bezavarnak ezek az idegen hullámok. Iszonyat, hogy milyen elektroszmoggal vagyunk körülvéve, és mennyi káros sugárzás ér minket. Ha így is - úgyis tele van a világ káros hullámokkal, legalább a közvetlen környezetünkben minimalizáljuk ezeket. Éjszakára kapcsoljuk ki a mobiltelefonokat, a wifit és az elektromos berendezéseket, ha tehetjük. Ráadásul még spórolhatunk is vele...
Mellesleg aki nem tud létezni a különböző sugarakat és hullámokat kibocsájtó készülékek nélkül, az használjon rendszeresen paradicsomos napozót, ugyanis a paradicsommag-olajnak olyan tulajdonságait fedezték fel, hogy képes megszűrni az emberi szervezetre káros sugarakat, rezgéseket és hullámokat. Jelenleg a DOTE orvoskutatói kísérleteznek a paradicsomos napozóval sugárkezelésen átesett illetve röntgensugárzásnak kitett betegeken, és az a tapasztalat, hogy a hatóanyag csak azokat a hullámokat engedi át, amelyek veszélytelenek a szervezet számára. Nem véletlen, hogy én a világ leghatékonyabb szerének tartom a napsugárzás ártalmaival szemben.
Úgyhogy aki ragaszkodik a mikrójához, az kenje magát Ilcsivel!

Értékelés: Nincs

Vízforralás mikróban??

Hát az meg már milyen tea?? Nekem még ilyen eszembe sem jutott, hogy a mikróban melegítsek vizet teának?
Én is tüzhelyen forralom vagy forralóban.
Amúgy nem tudom, mi olyan fárasztó egy víz felforralásában, hogy azt kérdezik, képes vagy - e rá?? Hát felteszem a vizet és magától felforr, nem kell fölötte állni, addig lehet menni a fürdőbe készülődni nem? :)
Hm, eszem megáll.

Értékelés: Nincs

Gyerekek, azért mindent ne vegyetek be ebből a cikkből

Attól még, hogy mérnök írja, meg ilyen-olyan kutatásokra hivatkozik, azért tele van szakmaitlanságoktól, annyira, hogy ordítok tőle. Ezek alapján akár az egész ökörség lehet :-) Azt írja a cikk, hogy a mikrohullámtól megváltozik a vízmolekulák szerkezete. És akkor mi lesz belőle? A vízmolekula ha széteszik, akkor az már nem víz, hahó!!!  Vagy a következő aranyköpés: "Ráadásul a mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor". Szép is volna, ha megállna. Akkor abszolút 0 fok hőmérsékletű lenne!!! Olyan pedig nem létezhet, igaz? Én is mérnök vagyok, és ilyen hülyeséget még nem olvastam. Ezt figyeld: "A készülék 1-10 GigaHz sugárzásán belül a 2.450 MHz tartományba eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat". Ez nagyon mulatságos. Ha ezt leírná egy fizikadolgozatban, akkora karót kapna rá, hogy megremegne a Föld:-) 
A mikrósütő pontosan 2450 MHz-en sugároz. Punktum.

Ja, és még valami. Tessék csinálni egy tesztet: gázon forralt és mikróban forralt vízből tessék készíteni teát ugyanúgy, és 30 vendéget megkínálni ugyanolyan pohárból mindkettőből. Papírkára írják rá, hogy melyik hol készült. 50% körüli lesz a hibaarány, az tuti!!!

Értékelés: Nincs

Itt megint az ÜZENETRE koncentráljunk!

Nekem úgy tűnik, hogy igazad van Máté, bár én fizikából soha nem voltam túl fényes... az biztos, hogy a belső molekula szerkezet nem változhat meg,mert akkor nem lenne víz... én úgy tudom elképzelni, hogy a molekulák egymáshoz viszonyitott szerkezete változik meg, kb. talán úgy, mint a hópihéknek, csak azok fagyottak.

Szintén mérnök férjem szerint pedig ez a mobil-mikro kísérlet is sántít picit, mert nem u. azon a frekvencián rezeg a mikro, mint a mobil, a mikro a 2450 MHz-et védi le és nem a mobilét (900MHz/1800MHz), végül is tényleg érdekes lenne, ha működés közben bekavarnának egymásnak...

Egy viszont akkor is tény: ne vigyük túlzásba a mikrózást, csakúgy, mint a mobilozást, ha nem muszáj... ez csak ösztön, de én zsigerből próbálom magam/magunkat távoltartani tőlük (a TV-t, mint már említettem is, ki is dobtam), amennyire csak lehet.

Berni

Értékelés: Nincs

Basszus ezt nem hiszem el!

Lassan kezdek nagyon betojni. Miről fog még kiderülni, hogy HALÁLOS MÉREG???? Az a legszörnyűbb, hogy a családom, a barátaim, a munkatársaim, a környezetem nem hiszi, nem meri vagy nem akarja elhinni és a legjobban ez őrjít az egészben. HOGY KELL KÉTSÉGEESETTEN ORDÍTANI ÍRÁSBAN????

Értékelés: Nincs

Azért ebben sem kell a ló másik oldalára esni

A mikro hatására változik az anyagok ion szerkezete. De ez nem halálos, akkor sem, ha mindent mikroban csinálsz. Csak nem jó a szervezetünknek.
Én nagyon ritkán melegítek mikróban, főzésre, olvasztásra nem használom, de a teáknak bizony gázon forralom a vizet!! Pár perc az egész! A zöld és fehér teáknak nem is mindegy a forralási idő, hiszen csak gyöngyöznie szabad a víznek, ez mikróban megoldhatatlan.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

mire jó a mikró?

 • Tedd be a kiürült PET palackot és egyéb műanyag hulladékot nagy fokozatra 1-2 percre, utána könnyebb szelektíve tárolni, ugyanis összezsugorodik, ha pedig megtaposod, akkor még kisebb helyen elfér!
 • Ha kis fokozaton rövid ideig beteszed a nejlonharisnyádat, akkor nem fut fel olyan hamar.
 • kukoricát pattogtatni viszont valóban szépen tud!


Értékelés: Nincs

Pop corn

Vali, ha nasizni szeretnék, akkor házi pattogtatott kukoricát lehet? szerintem nem olyan gáz. Vagy igen?:)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A pattogatott kukorica az egészséges nasik közé tartozik,

csak ne sózd szanaszét!

Értékelés: Nincs

lakatlan sziget

Antónia! Én is valahogy így érzek Legszívesebben elköltöznék egy lakatlan szigetre, ott elbújhatnék az ártó, romboló dolgok elől. Nagyon nem hiányozna semmi ebből az "okos- civilizált" világból... A nappalink "bűzlik" az elektroszmogtól, nem is tartózkodom itt szívesen! (tv, számítógép, ami dolgozik egész nap...) Szívem szerint kidobálnám mindet!!! Nincs szükségem rájuk. Már régebben felhoztam a témát itthon ezzel kapcsolatban, de ez sajnos a kényelem = nagyúr és a strucc politika válaszadásában kimerült De nem adom fel, hasonlóan Berniékhez szeretném én is a tv-t kiiktatni az életünkből-teljesen felesleges - lehet ennek nagy ára lesz...

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel