Mozgás

Mozgással az egészségünkért, avagy milyen mozgásformát válasszunk?

Már több blogbejegyzés is íródott és több párbeszéd is lezajlott az antalvali.com-on a mozgással kapcsolatban, de számomra ez az a téma, amit a mai "rohanó" világunkban nagyon fontos hangsúlyozni. Nem lehet elégszer elmondani, hogy miért és mekkora szüksége lenne rá Mindenkinek!! Ha mozgásról beszélünk, akkor a legtöbb ember a mindennapi rutinra, a munkahelyi mozgásra vagy a másik véglet, hogy komoly testedzésre gondol. Viszont ma már szerencsére a "finomabb" mozgásformák is "belopóztak" a köztudatba.

A mozgás öröme

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 3. rész - Avagy mit csinálj, ha nehéz elkezdeni a mozgást

FitnessMár bőven elmúlt január 1., ülök a Facebook előtt, és edzésre motiváló képeket nézek. Nagyon meg kéne már mozdulnom nekem is. Mi lesz az újévi fogadalmammal, miszerint kitartó leszek a sportban? Illetve… ez nem teljesen igaz, hogy megfogadtam, inkább csak átsuhant az agyamon, hogy milyen jó lenne újra elkezdeni mozogni úgy, mint tavaly ilyenkor. Igen, pont egy évvel ezelőtt kezdtem bele egy komolyabb életmód programba, egészséges étkezéssel, mozgással. 6 hét alatt nagyon sokat fejlődtem, néhány hónap múlva pedig már majdnem teljesen elégedett voltam magammal. MAJDNEM!  Nem is tudom, lett volna-e olyan valamikor, amikor tényleg teljesen elégedett lettem volna.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Fit Forma Nyílt Nap - Csak nőknek!

fitt-nap

 

 

Fit Forma Nyílt Nap - Csak nőknek!

Október 17-én, szombaton 8:00-18:00-ig

 

 

A vegán testépítés nélkülözhetetlen segítője

Te nem iszol edzés után fehérjeturmixot?Amikor már jó ideje edzegettem, és már a bélflórám, tápanyag-felszívódásom is rendben volt, csak nem akart jönni az az izom. Nagyjából ez idő tájt kaptam az egyik sráctól az öltözőben egy verbális taslit, amely egy feltett kérdés formájában találta el a fülcimpámat:
- Te nem iszol edzés után fehérjeturmixot?!? - mintha valami óriási bűnt követtem volna el...
- Nem... - mondtam, amire egy olyan arckifejezés volt a válasz, mint aki reménytelenül próbál elmagyarázni valakinek valamit.
A reakciója sem maradt el, legyintett egyet, elindult zuhanyozni, de előtte még a válla fölött félig visszafordulva odatette nekem:
- Annyi eszed sincs, mint egy talicska csótánynak...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Calisthenic, avagy a spártaiak ereje - 3. rész: A kezdet

Sok embert meghallgattam azzal kapcsolatban, hogy most együnk edzés előtt, vagy ne. Hát, személyes tapasztalatom alapján nem ajánlott egy órával előtte enni. Ha eszünk, akkor is valami egyszerű, könnyű és energiadús ételt, amit 1-2 óra alatt megemésztünk. Mint minden kezdet, ez sem lesz egyszerű, teljesen mindegy, hogy te már 100 kg-ba belenyomtál fekve háromszor, vagy sem.

A nyújtás fontos része az edzésnek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Active GTC, hormonok és a testsúly

Előző bejegyzésemben épp azon agonizáltam, hogy három kilóval többet mutatott a mérleg, mint az alakformáló programom kezdetén. Legalább egy hete ígérgetem, hogy leírom már, mi is volt ennek az oka, ugyanis közben kiderült, hogy nem is eszik olyan forrón a kását!

Hogy megy a fogyókúra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Calisthenic, avagy a spártaiak ereje - 2. rész: A táplálkozás

CalisthenicAz előző cikkben a calisthenic elméletéről írtam, de mit sem ér az egész megfelelő táplálkozás nélkül. Az első és egyben az egyik legfontosabb dolog, hogy naponta ötször étkezzünk, ha eleget mozgunk, az se baj, ha az utolsó étkezés este 7 órára esik. Emellett ki kell, hogy emeljem a nyers étel fogyasztást is.


5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

AntalValis Sportcsapat Induuulááás!

Amikor "megkaptam" azt a feladatot, hogy írjak a sporttal kapcsolatban blogsorozatot, nagyon megörültem neki, és egy csomó ötletem volt. Most viszont itt gondolkodom már egészen hosszú ideje a nyitott laptop előtt, hogy milyen rendszert is találjak ki, hogyan kezdjem. 

futás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Motiváció, avagy: Hogyan kezdjünk edzeni?

Az ember életében előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor kattan az agy: sportolni akarok! Ez a blogsorozat ehhez próbál némi segítséget nyújtani, több oldalról is megközelítve a témát. Az első és egyben a legfontosabb kiinduló pont a motiváció, hogy miért is akarsz elkezdeni edzeni. Erről lesz most szó...

Motiváció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (30 votes)

Tiszta lappal - 9. rész: Fuss, Meli! Fuss!

Nem is tudom már, melyik rajzfilmben hangzott el a fenti buzdítás, még gyerekkoromból (igen, igen, talán még a dinoszauruszok korából ) valahogy megragadt, és futás közben eszembe jutott. Fuss, Meli, fuss! Biztattam magam ma a Maros-parton, a kéthónapos futóprogramom harmadik napján.

Fuss, buli, fuss

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Engedjük a gyerekeinket élni

A gyerekekkel való jó időtöltést nem kell napokhoz kötni – fejti ki véleményét Vekerdy Tamás pszichológus, akit a gyermek–szülő kapcsolat különféle stratégiáiról kérdeztünk.

Forrás: 
http://anyablog.hu/engedjuk-a-gyerekeinket-elni/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Megvan az ok, miért nem bírsz ki kenyér nélkül egy napot sem

Ez a szénhidrátfüggőség. Gondolnád, hogy főleg a stressz hatására falod a szénhidrátot?

Az illatozó friss kenyér vagy egy tál gőzölgő paradicsomos-sajtos spagetti olyan étel, melynek legtöbben nehezen tudnak ellenállni. 

Forrás: 
http://www.femina.hu/fogyokura/szenhidratfuggoseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Elhunyt Etka anyó

Életének 93. évében húsvétvasárnap elhunyt az Etka anyóként ismert szegedi Kártyikné Benke Etka, az Etka-jóga megalkotója.

93 éves korában meghalt az Etka anyóként ismert szegedi Kártyikné Benke Etka, az Etka-jóga megalkotója - írta a Délmagyar.hu. Etka anyó szívbetegen, nyitott hátgerinccel jött világra. 55 éves koráig küzdött testi problémáival, ekkor azonban úgy döntött, kezébe veszi az életét, és megalkotta saját mozgásterápiáját, az Etka-jógát. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/itthon/20130401-elhunyt-etka-anyo.html , http://index.hu/belfold/2013/04/02/meghalt_etka_anyo/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hormon, vagy mozgás? MOZGÁS!

Még mindig csak itt tart az orvostudomány?!!! Hiszen homeopátiával Aviva tornával helyes életmóddal szinte azonnal elmulaszthatók a tünetek. Egyéb természetes kiegészítésekkel az ok is szüntethető! Orvosi konszenzus a menopauza tüneteit kezelő hormonterápia körüli kérdésekről (Informed)

Forrás: 
https://docs.google.com/a/antalvali.hu/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=13dab5ee41c2fd70&mt=application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document&url= https://mail.google.com/mail/u/1/?ui%3D2%26ik%3D6b7cadb69a%26view%3Datt%26th%3D13dab5ee41c2fd70%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26realattid%3Df_helk3ioe2%26zw&sig=AHIEtbQz44mCp6CgAHyJ9mgANTglQzSRmw
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Táncra fel!

Vajon mi kell ahhoz, hogy az érintettek végre felfogják: a nők odavannak a táncolni tudó fiúkért és férfiakért?!

Közel nyolcévi társastáncolás után kialakult egy táncos baráti köröm, gyakran együtt vacsorázom velük, mielőtt nekivágunk az estének. Szerencsére vannak köztük férfiak is. Igen, férfiak, akik imádnak táncolni. Férfiak, akik belenéznek más férfiak szemébe, és nyíltan vállalják, hogy élnek-halnak a táncolásért. Negyvenes férfiak, akik beismerik: rettentően sajnálják, hogy oly sokáig tartott nekik, mire ráéreztek e tevékenység ízére.

tanc.jpg

Forrás: 
http://www.rd.hu/Táncra_fel
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel