New Chapter

Gyömbér (Zingiber officinale): erősíti a testet és a lelket, fokozza az intelligenciát, és határozottabbá tesz

A gyömbér (Zingiber officinale) egy fűszer- és gyógynövény. Nagyon hasonlít hozzá a sziámi gyömbérnek is nevezett galangal.

Népies neve: ginger, gingiber, ingwer


gyömbér

4.714285
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (14 votes)

Természetes kivonatokat használ a kiegészítő daganatterápiában dr. Ládi Szabolcs

A rosszindulatú daganat a beteg közreműködésével alakul ki; életvitele, táplálkozása ehhez jelentősen hozzájárul, és bár sok más tényező is szerepet játszik benne, gyógyítása éppen ezért nem nélkülözheti a beteg „munkáját", életmód- és szemléletváltását - vélekedik dr. Ládi Szabolcs kutatóorvos, az alternatív daganatterápia egyik hazai úttörője, akinek sok gyógyíthatatlannak tartott beteg köszönheti az életét.

Forrás: 
Természetgyógyász magazin 2009.november XV. évfolyam 11. szám 40-42 oldal
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Rákos sejtek ellen hatásos lehet a kurkumin

A curry egyik alkotóelemében található kurkumin elpusztította laboratóriumi körülmények között a nyelőcsőrák sejtjeit, ezért elképzelhető, hogy hatékony rákellenes szer fejleszthető belőle - közölték szerdán ír kutatók.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

JOHNS HOPKINS Friss hírek a rákról a KEMO-TERÁPIA

Azután, hogy évekig azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a 'megpróbálják'), a JOHNS HOPKINS kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is  

Forrás: 
http://www.hopkinsmedicine.org/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Aki a Földet gyógyítja: Klári néni (dr. Mezei Ottóné)

- Bolgár László interjú

Dr. Mezei Ottónéval, Klári nénivel beszélgettem Budán, érdekes, kertben lévő otthonában. Családjában birtokos is volt, a Nógrád megyében található Legénden gyerekkorában sok időt töltött, főként a parasztgyermekekkel játszva. A gödöllői egyetemen végzett, már több mint ötven éve, az agronómiai karon. A diploma megszerzése után az egyetemen dolgozott nyolc évig, mint tanársegéd. Negyedik gyermeke megszületése után nem kívánták tovább alkalmazni. Ekkor mérnöktanári diplomát szerzett, és mint pedagógus dolgozott, kipróbálva magát minden korosztály oktatásában, az óvodától az egyetemig. Klári néni a biodinamikus és a waldorf mozgalom egyik hazai megalapítója, a Biokultúra Egyesület alapító tagja, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület tiszteletbeli elnöke.

Forrás: 
biokontroll.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Kinek érdemes figyelni a Holdat?

Az ember része a természetnek, tehát ha sikeresen akar alkalmazkodni, akkor saját működését is igazítani kell a természethez, amelyben él. Ezért alakult ki, hogy a szervezet is ritmusokkal oldja meg a mindennapi bonyolult feladatait.

Forrás: 
.
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Beta WGP 1,3/1,6 Glucan és a csodálatos olajfalevél

Amiért ezt a kis szösszenetet küldöm Nektek, annak oka, hogy egy pár hónapja hallottam Dr. Ládi Szabolcs egy előadását. Ezen az előadáson felmerült a kérdés, hogy mi az az anyag, ami a leghatékonyabban erősíti az immunrendszert, mondjuk egy világméretű járvány kialakulásakor… Szabolcs csak annyit mondott, hogy mindenképp tartalmazzon 1,3/1,6 beta glucan-t.

Na, én rögtön elkezdtem keresni, és meg is találtam egy olyan terméket, aminek ez a fő hatóanyaga. Azóta tesztelem a környezetemen és magamon és egyszerűen nem akarom elhinni, milyen hatékony! Édesapám a ’90-es évek vége óta –vajon miért?...- súlyos pollenallergiával küzd, a nyáron csak akkor volt jobban, ha Horvátországba utaztunk, itthon folyamatosan befulladt, az egyéb tünetekről ne is beszéljünk!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

A biodinamikus termesztési mód az ipari mezőgazdaság problémáira kíván megoldást keresni

Úgy gondoljuk, hogy ezekre a gondokra az ökológiai gazdálkodás, ezen belül a biodinamikus gazdálkodás jelent hosszútávon megoldást.

Forrás: 
http://www.biodinamikus.hu/index.htm
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Fermentáció - (erjedés, alkoholos erjedés, tejsavas erjedés, ecetsavas erjedés, vajsavas erjedés, butilalkoholos erjedés)

Miután sok olvasónk számára még mindig nem tiszta, hogy mi is az a fermentáció, és hogyan zajlik, hány féle erjedés létezik, ezért szeretném veletek megosztani ezt az írást, hogy összeálljon a kép (Antal Vali)

Fermentáció

Forrás: 
http://chemonet.hu/hun/teazo/erjedes/erjedes.html
4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 votes)

Fermentációs eljárások

Módszer tekintetében alapvetően két fő lehetőség jöhet szóba: a szubmerz (folyadék kultúrás) és szilárd (solid state fermentation, SSF) közegű fermentáció - mi most csak a szubmerz közegű fermentációval foglalkozunk.

Forrás: 
.
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kurkuma, avagy mit tud a "szent por"

kurkuma3-250x.jpg

Az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában és Indonéziában. Évelő növény. Közel egy méter magasra nő, tölcséres virágai sárgák, levelei nagyok, simák, fényesek - morzsolva fűszeres illatot árasztanak. A gyökértörzs egy gömbölyű központi gumóból áll, ebből hosszúkás mellékgumók ágaznak szét. A kétféle gumót külön gyűjtik. A növény fiatal hajtásait és virágát Thaiföldön zöldségként fogyasztják.

4.869565
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (23 votes)

A szuperkritikus extrakció alkalmazásai

A szuperkritikus extrakció (SFE - Supercritical Fluid Extraction) alapjai

Forrás: 
.
0
Értékelés: Nincs

Bíztató segítség a Föld gyógyítására - demeter minőség

Én mindig azzal közelítettem a biodinamikus gazdálkodáshoz, hogy legelőször is vissza kell állítani a gazdaság alapvető, általános egészségi állapotát.

Forrás: 
Biokultúra c. folyóirat (2008/2)
0
Értékelés: Nincs

Enzim táplálkozás - Kulcs a fiatalság megőrzéséhez és az élet meghosszabbításához (Dr. Edward Howell)

Dr. Edward Howell biokémikus, táplálkozás-kutató 50 évnyi kutatómunkája eredményeként, a vitaminok és ásványi anyagok felfedezése óta a legjelentősebb táplálkozás-tudományi felismerésre jutott: egészségünk romlásának elsődleges oka enzimszegény étrendünk.

4.6
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel