Növényi tej

Máktej turmixgéppel

Az első finom, nem vízízű házi növényi tejem. Minden eddigi házi növénytejemben csalódtam, legyen az rizstej vagy mandulatej. Ez a máktej viszont tökéletes ízben és állagban egyaránt. Szép fehér, nem mézes vízízű, hanem natúran is finom, ízesítve még soha nem készítettem. A címbe azért írtam, hogy turmixgéppel, mert sokaknak jól jöhet, hogy növényi tejkészítő gép nélkül is lehet FINOM növényi tejet készíteni. Nincs mák íze, miközben iszod, csak az utóízben érezhető. Nekem bejön. Aki viszont nem szereti a mákot, annak nem biztos, hogy tetszeni fog. A mák a legmagasabb kalciumtartalmú élelmiszer!

Máktej házilag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Soyabella növényi tej készítőhöz recept (ZABTEJ mazsolás-vaníliás)

Ez az a recept amit imádok, szerintetem jobban szeretem mint a gyermekem. Nagyon kedvelem a mazsolás/vaníliás ízeket. Édesanyám túrós-mazsolás batyuja jut róla az eszembe. Amikor először készítettem, nem volt itthon vanília rúd, egy csomag vaníliás Rapadurával helyettesítettem.

Szóval finom, krémes. Bár elsőre nagyon kiérződött a kókusz íz, így legközelebb fél adagoló pohárnyit tettem bele. Reggelihez ajánlom, frissen melegen szeretem. 

novenyi_tej_zabbol.jpg

/A kép illusztráció/

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Földimandula keksz és tej

A földimandulát, mint ősi kultúrnövényt már az egyiptomiak is szívesen fogyasztották kellemes édes íze és kiváló beltartalmi értéke miatt. Igen magas a ballasztanyagtartalma, a bélben megduzzad, jó tisztító hatású és telítettség érzetet kelt.

A teljes értékű ételek kiváló alkotóeleme lehet, pl. müzlibe, joghurtba vagy liszthez hozzákeverve. Értékes, könnyen emészthető növényi fehérjét, számos ásványi anyagot és telítetlen zsírsavat tartalmaz. Kiváló alternatíva mogyoróra allergiásoknak. Fogyasszátok egészséggel!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Vegyes gabonaital

Itt az oldalon találtam Zabitalt, ami zabpehelyből készül. Én négymagos pehelykeverékből készítettem, ami árpa, zab, búza és rozspehely-mix. Egyébként ugyanúgy készült, csak négy féle pehelyből.

Hozzávalók:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel