Nyomelem

Baobab, Afrika titka

A teremtés hajnalán az első fa a baobabfa volt. Őt követte a sudár és kecses pálmafa. Amikor a baobabfa meglátta a pálmafát, rögtön sírni kezdett: hadd lehessen magasabb... Eztán feltűnt a tűzvörös juhar lángoló virágaival, és a baobabfa rögtön irigy  lett a csodás virágokra. Végül a baobabfa megpillantotta a fönséges fügefát, és gyümölcsökért fohászkodott. Erre az istenek nagyon dühösek lettek, megfogták a baobabfát, kitépték a földből, és fejre állítva újra elültették, hogy végre elhallgasson. (A baobabfa legendája)

Baobab

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Fénygyökér - avagy fényevés kezdőknek is

FénygyökérHát most nem egy hagyományos táplálékról, gyógynövényről vagy hatóanyagról lesz szó: fénygyökér - de gyönyörű neve van! Mindig is vonzottak az ellentétes pólusok, a (csak) látszólag ellentmondásos, elsőre össze nem illő dolgok, vagy egyszerűen csak több szemszögből megvizsgálni ugyanazt… Mondhatnám, hogy a végletek embere vagyok, emiatt nehezen találom az egyensúlyt, a harmóniát, jócskán vannak olyan tulajdonságaim, amelyek gyökeresen ellentmondanak egymásnak, és a megnyilvánulásaim is ezeknek megfelelően, sokszor minden átmenet nélkül csapnak át egyik végletből a másikba.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Kovasavval a fiatalság megőrzéséért

Jáspis, szilícium a természetbenGyakran kerültek bemutatásra az oldalon táplálék- és gyógynövények, magas hatóanyag tartalmú szupertáplálékok, ezek kivonatai és (illó)olajai. Viszont nem nagyon fordult még elő az, hogy a periódusos rendszer egy elemének szenteljünk akkora figyelmet, hogy külön blogbejegyzés készüljön róla. Most mégis ez a tervem, hisz a kovasav (növényi szilícium) nem más, mint a szilícium egy vegyülete. Hogy miért is tüntetjük ki a kovasavat ekkora figyelemmel? Hát bizony nem azért, mert véletlenszerűen épp a szilíciumra böktem rá a periódusos rendszer nézegetése közben, amint kémiai ismereteimet próbáltam elmélyíteni. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Csíráztatás lépésről lépésre - tanácsok otthonra

A csírák éltető erejét az emberiség ősidők óta ismeri. Áldásos hatásuk a szervezetre köztudott volt, emiatt régen naponta fogyasztották. Fedezzük fel és ismerjük meg újra a természet e csodálatos ajándékát, hiszen a csírák olyan őserőt hordoznak, amely a növényvilágban egyedülálló!

Forrás: 
http://terepsport.hu/jo-tudni/csiraztatas-lepesrol-lepesre-tanacsok-otthonra
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nyomelemek

Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is!

Forrás: 
http://www.3x3.hu/cikkek/nyomelemek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mit is ehetnék? Vércsoport szerinti táplálkozás

Az elmúlt néhány évben szélsebesen terjedt és sok ezer embert hódított meg egy amerikai orvos-természetgyógyász, dr. J. D. Adamo elmélete és tapasztalata a vércsoport szerinti táplálkozásról.

Forrás: 
ideal.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Ápolja a bőrét kívül és belülről!

ovd-a-borodHasználja a mézet kozmetikumként is! - 10 mézes varázsrecept

A méz igazi csodaszer, melyet évezredek óta használ az emberiség. Hidratáló, fertőtlenítő hatása van, kitisztítja a mérgeket a bőrből, gyógyítja a sebeket, csökkenti a gyulladást és csillapítja a fájdalmat. A benne található vitaminok táplálják a bőrt, ezért kitűnően használható kozmetikumként.

Forrás: 
vitalitas.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vitaminok és nyomelemek jelentősebb növényi forrásai

Vitaminok jelentősebb forrásai

A (retinol): Répa, paradicsom, kelkáposzta, spenótlevél, brokkoli, cékla, sárgabarack, áfonya, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, csalán, petrezselyem, kelkáposzta, fokhagyma

Forrás: 
http://www.napfenyesetterem.hu/cikkek/vitaminok-es-nyomelemek-jelentosebb-novenyi-forrasai
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel