őszibarack

Szedd magad őszibarack - Frissített adatok

Az őszibarack képes megszépíteni a bőrt, védi a szívet, de még csontépítő hatásai is vannak. Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták.

Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-oszibarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A nyár legzamatosabb gyümölcse

Jogosan tartják a barackot a nyár legzamatosabb gyümölcsének, legyen az a sárga - vagyis a kajszibarack -, őszibarack vagy nektarin. Eredetileg Ázsiából származó növények, azonban a hazai területi adottságok és egyes területek mikroklimatikus adottságai miatt kiváló beltartalmi értékekkel rendelkeznek, lédúsak, zamatosak.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Őszibarack befőtt

Bevallom őszintén őszibarack befőttet – de úgy egyébként semmilyen befőttet - még sosem tettem el. Viszont úgy érzem, itt az ideje, hogy nekikezdjek… Jött az ötlet onnét, hogy ma a piacon a barackos néni mondta, hogy hamarosan olcsóbban tudja már adni a  kedvenc őszimet, én a sárga húsút szeretem. …

Imádok a piacon a vásárolni, annyira baráti, sőt inkább családias már egy-egy termelővel a kapcsolatom, hogy legszívesebben meg is ölelgetném Őket. 

Mesélnek a problémájukról, az örömeikről, a szüleikről, gyermekeikről, unokákról. Nincs olyan alkalom, hogy legalább néhány mondat erejéig ne beszélgessünk és olyan sem, hogy valami ajándékkal ne lepjenek meg. Ma az egyikük egy óriási méretű sárgadinnyét adott, a másikuk pedig csodaszép zellerzöldet, a harmadiknál vásárolt barackokra is került még egy-két plusz szem a gyerekeknek. Szeretettel gondolok Rájuk, nem az ajándékok miatt, bár nagyon jólesik a kedvesség, hanem a mosolyukért, a szeretetért, amit adunk-kapunk egymásnak egymástól. Bocsánat a kitérőért . 

/oszibarack_befott.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel