Pajzsmirigy

Problémád van a pajzsmirigyeddel? Ez a valódi oka a betegségednek!

Ha pajzsmirigy problémákkal küzdünk, akkor a következő írás a hasznunkra fog válni, amely a felmerülő gondokat pszicho-spirituális témában járja körül. A lényeg, hogy figyeljünk testünk és lelkünk jelzéseire, és találjuk meg azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek működési rendellenességeit. 


Forrás: 
http://filantropikum.com/problemad-van-pajzsmirigyeddel-ez-valodi-oka-betegsegednek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Pajzsmirigybetegségek bőrtünetei

Tisztában vagyok azzal, hogy a tisztelt Olvasót elsősorban az új, ún. "szenzációs" eljárások, technikai újdonságok érdeklik. Ennek ellenére olyan dolgokról szeretnék némi ízelítőt adni, amelyek napjainkra már-már feledésbe merültek. Előre kell bocsájtanom, hogy nem vagyok a legújabb kutatási eredmények bevezetésének ellenzője, sőt, egész életemben azon voltam, hogy a korszerű endokrinológia, immunológia, molekuláris genetika legfontosabb, és az úttörő eredményeit mielőbb a gyógyítás szolgálatába állítsam.
Forrás: 
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/19276/pajzsmirigybetegsegek_bortunetei
4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (12 votes)

Bánjuk-e a tűzijátékok elmaradását? A tűzijátékok és a pajzsmirigybetegség kapcsolata

Bizonyára sok honfitársam csalódottan vette tudomásul, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt idén sok helyen elmaradtak a tűzijátékok. Azonban minden rosszban van valami jó, ahogyan ezt az elmúlt évben tapasztalták az USA-ban. 

Forrás: 
http://erdely.ma/eletmod.php?id=147964&cim=banjuk_e_a_tuzijatekok_elmaradasat_a_tuzijatekok_es_a_pajzsmirigybetegseg_kapcsolata
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Tíz betegség: Ezek miatt lehetünk fáradtak

A fáradtságra, kimerültségre panaszkodók 20-30 százalékánál valamilyen betegség okozza az állapotot. Ha pedig már ahhoz is túl fáradtak vagyunk, hogy sétáljunk egyet, megfürödjünk vagy felöltözzünk, súlyos lehet a baj.

A depresszió gyakran okoz fáradtságot. A szerotonin és más idegi átvivőanyagok egyensúlyának felborulása kimerültséget, apátiát és fejfájást eredményezhet. Avérszegénység is kimerültté tehet minket. Az alacsony vasszint vagy a túl kevés vörösvérsejt azt jelenti, hogy a vér sokkal kevesebb oxigént szállít, ha pedig az agy és a többi szövet nem kap elegendő oxigént, fáradtságot érzünk. 

De ugyanilyen hatással lehet ránk a rheumatoid arthritisz és más kötőszöveti (autoimmun) betegségek. Ilyen betegségek esetén a szervezet antitesteket termel az egészséges szövetek ellen, ami károsodáshoz vezet. Az immunrendszer támadása kimeríti a szervezet energiakészletét. A pajzsmirigybetegségekre is érdemes odafigyelni. A pajzsmirigy választja ki azokat a hormonokat, amelyek az anyagcserét szabályozzák. Ha a pajzsmirigyhormon szintje alacsony, az anyagcsere lelassul. Fáradttá válunk, a bőrünk és a hajunk kiszárad, sőt hízhatunk is. A nők közel 10 százaléka, és a férfiak valamivel alacsonyabb hányada szenvedhet pajzsmirigy-rendellenességben. 

ezek_miatt_lehetunk_faradtak_01

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20111124_tiz_betegseg_faradtsag
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pajzsmirigy problémák az ayurveda szemszögéből

pajzsmirigy02.jpgSok nő nem is sejti, hogy a hormontartalmú gyógyszerek (fogamzásgátlók) mértéktelen fogyasztásával, és a nem megfelelő (xenoösztrogénben dús) táplálkozással nem csak a női hormonok működése élvez zavart, hanem az összes többi hormoné is - mint például a pajzsmirigy.

Egyre több pajzsmirigy problémával küzdő hölgy fordul hozzánk segítségért, és úgy gondoltam, kicsit többet kéne foglalkoznunk ezzel a hormonális problémával. Nézzük meg, hogy vélekedik erről a problémáról az ayurveda.

Antal Vali


Forrás: 
http://ayurvedika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=717%3Apajzsmirigy-problemak&catid=86%3Agyogytanacsok&Itemid=123&lang=hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Elfeledett szervünk: a pajzsmirigy

Készítettem egy összeállítást természetesen a teljesség igénye nélkül, a pajzsmirigy lehetséges betegségeivel kapcsolatban, ugyanis az a meglátásom, (már csak azért is, mert érintett voltam/vagyok a témában) hogy nagyon keveset tudunk ezekről a betegségekről és tévesen félrediagnosztizáljuk magunkat (ahogyan én is tettem, annak idején, még szerencse, hogy épp bőrrel megúsztam).

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Nyomelemek

Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is!

Forrás: 
http://www.3x3.hu/cikkek/nyomelemek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hús? - Huss! - 2. rész

Elõzõ számunkban megemlítettük a húsevés kérdésének néhány megközelítését. Most a biológiai, az orvosi antropológiai és a kémiai szempontokat fejtjük ki részletesen.

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Személyiségfejlődésem története

Nem is tudom, hol kezdjem. Amikor a sport szeretete része lett az életemnek vagy amikor rá kellett jönnöm, hogy életünkben a dolgok bizony nem véletlenül történnek. Mindennek megvan a maga helye és ideje, erre ki előbb, ki utóbb rájön. Ki a maga kárán, az okos meg más kárán tanulja meg.

4.9
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (10 votes)

"A patkányoknak ártott, mi mégis használjuk!"

Egy német kutatócsoport a napvédő krémekben is megtalálható kémiai anyagok hatását vizsgálta patkányokban. Eredményeik alapján elképzelhető, hogy a naptejek befolyásolják a pajzsmirigy működését.
Forrás: 
http://www.eletforma.hu/test-es-lelek/a_patkanyoknak_artott_mi_megis_hasznaljuk/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajápolás, samponok

A haj és ápolása kiemelt szereppel bír a mi kultúránkban is. Ennek megfelelően meglehetősen sokat törődünk vele – de vajon a megfelelő módon és szerekkel?

Milyen sampont használjunk?

Forrás: 
http://www.tudatosvasarlo.hu
4.875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel