pH egyensúly

"A Young házaspár pH csodájának kritikája"

Dr. Young Zöld Löttyijével kapcsolatosan nem árt, ha elolvassátok dr Szendy Gábor álláspontját. 
Forrás: 
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/ph-csoda-lugositas.php
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindan nap egy alma, az orvost távol tartja - bélflóránknak jót tesz a pektin

Patkányokon végzett kísérletek során kimutatták, hogy az almadiéta jót tesz az emésztőrendszernek. Az almában található pektin megnövelte a szervezet számára hasznos baktériumokat.

A pektin (az alma egyik rostanyaga) segítette olyan baktériumok képződését, mely megteremtette az ideális pH-feltételeket a mikroorganizmusok egészséges egyensúlyának kialakulásához. A vizsgálat nem terjedt ki az emberi emésztőrendszerre, de valószínûleg hasonló eredményekre számíthatunk…

alma_emesztorendszer_pektin.jpg

Tartalom:

Forrás: 
fuggetlen.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az ételtársítások fontossága

helyes-taplalkozasEgyre több szó esik arról, miért is fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen típusú ételeket fogyasztunk egy étkezésen belül. Annál is inkább, mert egyre többen küzdenek emésztési problémákkal. Az oldalon erről már sok szó esett, de nem lehet eléggé hangsúlyozni. Természetesen ebben az esetben is fontos, hogy ne az aggódás vezéreljen, ha néha nem sikerül betartani, akkor is fogyasszuk el jó ízűen az ételt, nem azon a pár alkalmon múlik az egészségünk. A lényeg, hogy döntő többségében jól társítsuk az ételeket!

Forrás: 
zoldujsag.hu
4.55
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (20 votes)

Hús? - Huss! - 4. rész

Sav-bázis egyensúly

A szervezet számára a sav-bázis egyensúly fenntartása életbe vágó feladat. Érzékeny szabályozó rendszer õrködik afelett, hogy testünk belsõ környezete megmaradjon az enyhén lúgos kémhatású helyzetben (pH=7,4).

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Candida kúra (Dr. Papp B. János)

"A halál a bélben lakozik" - mondta Paracelsus, a középkor egyik legnagyobb orvosa és gondolkodója.

Csak most, több száz év elteltével kezdjük megérteni ennek a kijelentésnek az igazságát és mélységét, amelyet a legfrissebb tudományos eredmények is a legmesszebbmenőkig igazolnak. Egyensúlyban lévő emésztés, harmonikusan működő gyomor és bélrendszer nélkül nem érhető el a tökéletes egészség.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel