Quinoa

Bombajó reggeli kása

Ezt nevet nem véletlenül adtam a receptnek, ugyanis valóban kirobbanó formában éreztem magam a fogyasztása után.  Valóban energiát adott, és felpörgetett. 

Talán a melegnek köszönhető, nem tudom, de mostanában reggel nem kívánom annyira az édeset. Inkább valami kissé keserű-sós ízre vágytam. Én egyébként is azok közé tartozom ,akik reggel nem tudnak közvetlenül enni. Nekem kell legalább 2-3 óra míg enni tudok. Eztr a  Kollath jellegű reggelit felébredés után áztattam be, és olyan 10 óra körül ettem meg. Az elkészítési ideje max 2 perc volt, Megenni tovább tartott. Friss paradicsommal és paprikával ettem.

Reggeli quinoa kása

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

30 perces egytálétel nem csak nyárra

Ez a recept a  "nézzük mi van itthon" kategóriába tartozik. Valóban így történt. Megnéztem mi van itthon, és összedobtam. Az elkészítési ideje a zöldség pucolással, darabolással, főzéssel együtt: kb 30 -35 perc. Szeretem ha a zöldségek ropogósak maradnak, ezért és csak a saját levükben párolom meg.

30 perces egytálétel nem csak nyárra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Quinoa saláta korianderrel és mentával

A quinoa még annyira sem ismert, mint a köles. Pedig ez is gluténmentes, lassan lebomló szénhidrátforrás, és minden esszenciális aminosavat tartalmaz. A felületét kesernyés ízű szaponinok borítják, ezért érdemes jó alaposan megmosni, mielőtt felhasználnánk. Ha főzés előtt átpirítjuk, kellemes diós ízzel gazdagodik az ételünk.

Quinoa saláta korianderrel és mentával

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Quinoa, avagy miért ne ragadjunk le a búzánál?

Kicsit távolról indulnék neki a quinoa témának: miért van szükségünk Magyarországon egy dél-amerikai „gabonafélére”, amikor nekünk itt a búza. Még az imában is benne van: Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma…

Tartalom:

Mi is az a quinoa?

Miért érdemes quinoát enni?

Hogyan használd fel a quinoát?

Kedvcsinálónak íme egy egyszerű nyári recept

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel