Rezgésekkel gyógyít a tibeti hangterápia

A tálak hangja megérinti a legbensőbb énünket, harmóniát teremt lelkünkben és testünkben

A hangtálak három szinten hatnak az emberre. Az első szint a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A hangot évezredek óta hívják segítségül a test és a tudat egységének megteremtéséhez a mantrák, imák, zenék hallgatása, recitálása által. Ez a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, és így vált ki pozitív élettani hatásokat.

Hangtálak

Tartalom:

A rezgés elsősorban a testünkben található rendkívül jó éltető és közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. A víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben egy nagyon erőteljes anyagcsere-folyamatot indít el. Ezáltal olyan helyekre is képes hatni, mint a csontok üreges részei és az ízületek, a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig minden szervre. Képes a pangó területeket ismét a véráramba visszaállítani, s szépen, fokozatosan feloldani a fizikai blokkokat.

A következő szint a fizikai test energetikai rendszerét segíti. Sokan tudják, hogy elsősorban csakráink látják el szervezetünket megfelelő rezgésszámú életerő-energiával. Energetikai szempontból a hangtálak működését kétféleképpen kell elképzelnünk.

Egyrészt, mint egy „törpe prána-erőmű”, amely fölfelé, a tál nyitott irányába tolja, alul pedig vákuumot létrehozva szívja a pránát, ezáltal a testben megtalálható durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli, feltölti, erőteljes energiacsere-folyamatot indít el.

Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak (félelem, harag, düh, gyűlölet, gőg, hazugság stb.) keltenek, nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten. Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, akár kő formájában is megjelenhetnek szervezetünkben, ilyen például az epekő az elfojtott harag megjelenéseként.

Hangterápia

Másrészt a kezelés során energiagömbként képzeljük el a tálakat, amikor a test energiaközpontjainak közelébe helyezzük őket. Az energiagömbök egymással kapcsolatba lépnek a pránacsatornákon keresztül, és fokozatosan megtisztítják, átjárhatóvá teszik őket. A harmadik szint tudatunk tiszta természetét szólítja meg. A test tisztulásán és az energetikai rendszerünk blokkjainak oldásán keresztül a hangtálak a spirituális síkot is megérintik a hang mögött megbújó csend, a csendből fakadó nyugalom felismerésével. Leginkább úgy tudjuk megérteni, hogy mi történik testünkben a hangmasszázs alatt, és milyen hatása van a hangnak, ha magunk elé képzelünk egy tükörsima tavat. Ha egy kavicsot beledobunk ebbe a tóba, koncentrikus hullámok keletkeznek, és ezek végiggyűrűznek a víz egész felületén. Ily módon minden vízmolekula mozgásba jön. Az emberi test kb. 70-80%-ban vízből és folyadékból áll. A testre helyezett tálak rezgései ilyen koncentrikus körök formájában terjednek el, áramlanak szét az egész testünkön, mélyen sejt szintig fejtik ki hatásukat. A hangtál hangja ezen túlmenően a nyugodt lebegő ritmusával hat ránk, és harmonizálja testünket, lelkünket. Ha egy hangtálba vizet töltünk és megütjük, tapasztalhatjuk, hogy a víz rezegni, vibrálni kezd. Emoto kísérleteit követve világos lesz számunkra, hogy a tálban lévő víz a tál rezgésinformációját veszi át, úgymond energetizáljuk és harmonizáljuk vele a vizet, amely még az ízét is megváltoztatja. A víz már a tálba való beleöntés pillanatába átveszi a tál információját, ha meg is ütjük, fokozzuk az információ erejét. Ez minden együtt nagyon meggyôzôen rávilágít a hangtálak és a hangmasszázs hatására. A gondolatsort követve, ha az érzelmek is megváltoztatják a víz szerkezetét, akkor a tálat megütô személy vagy terapeuta hangulata, lelki harmóniája és szándéka is befolyásolja a tálak rezgés-információját.

Milyen esetekben érdemes alkalmazni a módszert?

A hangterápiának számos speciális területe alakult ki, és egyre szélesebb körben alkalmazzák. Ez a pár ezer éve használt eszköz gyakorlatilag mindent tud, amit a modern biorezonancián alapuló eszközök. Alkalmas arra, hogy végigkísérje életünket a magzati léttől a halálunkig. A gyerekek nagyon nyitottak a hangokra, a rezgésekre, ami segíti a motorikus fejlődést, mozgásterápiával együtt a mozgáskoordinációt, csökkenti a meglévő mozgásszervi zavarokat, a beszéd-, írás- és olvasási problémákat. Jó hatással van a túlmozgásos gyerekekre is, és elősegíti az összpontosítást: Németországban például egyes tanárok az órát a hangtálak megkondításával és meditációval kezdik. Eredményesen alkalmazzák a friss, de legfeljebb 7-10 napos műtéti sebek (császármetszés, gátmetszés, hasi műtétek stb.) gyógyulásának gyorsítására. Fejfájás, migrén, stressz okozta izomgörcsök, ízületi- és gerincfájdalmak, nyak- és vállmerevség, alvás- és emésztési zavarok, vérkeringési problémák, alhasi görcsök esetében nagyon hatékony segítségnek bizonyul.

Segít a lágyrészi területeken található belső inak, szalagok ellazulásából, megereszkedéséből fakadó panaszok esetében. A már kialakult pangó, alulműködő területekre is jótékony hatást fejt ki, képes azokat újból integrálni a véráramba. Alkalmazható agyvérzésen átesett betegek utókezelésében is. Bizonyos területeken természetesen fontos a specialistákkal, szakorvosokkal történő együttműködés.

A hangmasszázs fontosabb hatásai:

 • Minden stressz okozta feszültség és probléma oldása
 • Háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése
 • Nyaki és vállizomzat lazítása 
 • Fejfájás megszüntetése 
 • Az emésztés szabályozása
 • Alhasi görcsök oldása
 • Vérkeringés javítás
 • Energia blokkok oldása
 • Az aura és a csakrák tisztítása, energetizálása
 • Öngyógyító folyamatok beindítása
 • A légzés javítása és mélyítése
 • Koncentráció javítása
 • Továbbiakban alkalmazható gyerekeknél:
 • Tanulási nehézségek esetén
 • Hiperaktivitásnál, koncentrációs
 • Alvási problémáknál

A buddhista gyógyító, szerzetesek évszázadok óta használják a tibeti hangtálakat, és gondosan rögzítették a velük kapcsolatos tapasztalataikat. A hangokat egy átlagember a 15 és 20 kHz közötti hangtartományban érzékeli, ezek a speciális tálak nagyon gazdagok felhangokban a hallható és a nem hallható tartományban. Miután 3-4 ilyen felhanggal rendelkeznek, képesek „alpha”, „théta” és „delta” hullámokat előidézni az agyban. A 8-14 Hz-ig terjedő „alpha” hullámok egy mély meditációs állapotot idéznek elő, míg a 4-8 Hz-es „théta” hullámok közel azonosak a Földforgási sebességének (7,49 Hz), valamint a DNS-nek rezonanciafrekvenciájával. Ez azt jelenti, hogy amikor megközelítőleg együtt rezonálunk, vagyis összhangban vagyunk a Földdel, akkor kerülhetünk a már említett ősbizalmi, abszolút nyugalmi állapotba. A „delta” hullámok a fizikai és az energetikai megtisztulás után, az ún. „testnélküliség” állapotát idézhetik elő, és a test határainak megszűnésével megtapasztalhatjuk az univerzális egységet.

A hangtál anyagának az összetétele

Egy hangtál készítésénél 7-12 különféle fémet használnak fel. Az előállításkor bedolgozott anyagok száma és minősége a készítés helyétől és a vallási behatástól függ. A hagyomány szerint egy hangtál hét fémet tartalmaz, ezek külön külön egy bizonyos bolygót szimbolizálnak:

 • Arany – Nap hangterapia_talak.jpg
 • Ezüst – Hold
 • Higany – Merkúr
 • Réz – Vénusz
 • Ón – Jupiter
 • Vas – Mars
 • Ólom – Szaturnusz

Ütők, dörzsbotok: Az eszközök megszólaltatására használatosak, ütéssel, kongatással, dörzsöléssel. Anyaguk lehet bőr, gumi, filc, kender, puha és keményfa. Nem alábecsülendő a fontosságuk, hiszen ezen eszközök alkalmazásával szólaltatható meg a hangok, hangrezonanciák széles spektruma.

A hangtálakban számtalan lehetőség rejlik

Kísérhetjük és erősíthetjük vele a meditációt, de bármely felnőtt vagy gyermekcsoport együttlétét szebbé, harmonikusabbá varázsolhatjuk, ha a foglalkozás elejét és végét a tálak hangjátéka jelzi. A Feng Shui a tér és energia tisztítására használja. Ehhez egy nagy tálat kell megütnünk, s a hosszan zengő, vibráló eszközt lassan körbevinni a termeken. E közben szellemünket is a tisztításra és megújulásra hangoljuk. A hangtálakat zeneszerszámként is használhatjuk, mivel a felhangok - Több hangtálon egyszerre játszva csodálatos hangtereket teremthetünk, amelyek elősegítik a mély ellazulást. Harmonizálhatjuk vele otthonunk légkörét, visszaállíthatjuk családunk lelki egyensúlyát. Kezelhetjük vele gyermekeinket, partnerünket.

Döme - Tálas - Böbe

További oldalak:

4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Hozzászólások

Hangtálak és az autoimmun betegségek

Sziasztok! Én voltam most két egymást követő héten hangterápián. Nagyon kellemes érzés, de azóta egyre több mindenem fájdogál. Szeretném megkérdezni, hogy ez szerintetek normális jelenség-e, mert szeretnék továbbra is járni! Én sajnos autoimmun beteg vagyok! Ezen is lehet vele segíteni?

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Hangtálak, rezgések és a betegségek

Szia! Pontosan milyen betegséged van?

Értékelés: Nincs

Rheumatoid arthritis és a hangtál terápia

Nagyon szépen köszönöm a gyors reakciótokat! Nekem sajnos rheumatoid arthritisem van. Az izületeimre van kihatással. Biológiai terápiát kapok, amivel egész jól kordában van tartva. Nem szeretem a gyógyszereket , kemikáliákat. Amennyire lehet szeretném alternatív gyógymódokkal kezelni! Most kezdtem bele a hangterápiába, és kíváncsi lennék ennek lehetőségeire! Örömmel töltene el ha valakinek lenne olyan tapasztalata, hogy magára az autoimmun folyamatokra milyen hatást gyakorol vajon ez a fajta terápia! Minden tanács, tapasztalat nagy segítség. Köszönöm szépen! 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Rheumatoid arthritis és az alternatív terápiák

Kedves Simiani33!

Úgy látom új olvasónk vagy és nagy szeretettel köszöntelek az oldalon. Remélem sok hasznos információt találsz nálunk. 

Nem tudom, hogy a hangtálak milyen hatással lesznek a betegségedre. Nekem meggyőződésem, hogy gyógyító erejük van, de hogy konkrétan a Te betegségedre, hogy hatnak majd, nem tudom. Remélem, hogy az olvasók tőlem tapasztaltabbak és segítenek majd Neked!

Kedves olvasók, ha rendelkeztek ilyenféle tapasztalattal a hangtálakkal kapcsolatban, kérlek segítsetek!

Meggyőződésem az, hogy étkezéssel, életmóddal sokat javulhat az állapotod. Vali is éppen erről írt az egyik válaszában, szerintem érdemes elolvasnod.  

Értékelés: Nincs

Igazán nagyon szépen köszönöm

Igazán nagyon szépen köszönöm a választ! Elolvastam az arthritisről szóló írást. Nekem nincs ösztrogén dominanciám, minden hormonom szerencsére jól működik. Legutóbb egy hónapja csináltak teljes hormonvizsgálatot. A vérképem is jó, nem jeleznek a gyulladás faktorok sem. Bár abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy tele lehet e testem mérgekkel. Kicsit nehéz is megérteni néha, mi zajlik odabent.

A diétát én is úgy gondolom, hogy el kell kezdenem. Nem eszem sem cukrot, sem fehér lisztet nagyon rég óta, de a húst nem zártam ki az étrendemből. Tejet nem iszom soha, de tejtermékeket fogyasztok. Csak vizet iszom mióta élek, egy ideje már PI vizet, meg napi egy kávét, és néha borozom. Szívesen lemondok a húsról, csak sajnos nem tudom mit és hogyan ehetnék! Ha nem lenne nagy kérés, és eben is tudnátok segíteni, hálásan megköszönöm! 

Ígérem én is megosztom veletek a tapasztalataimat a hangterápiáról is!

Köszönettel és tisztelettel minden kedves segítőnek, olvasónak! Szép napot! 

Értékelés: Nincs

Nem kell végleg lemondanod a húsról

Szia!

Nem kell végleg teljesen lemondanod a húsról, hiszen Vali is azt írja "húsmentes étkezés - vagy a húsfogyasztás 12% alá csökkentése, és az a kevés hús is csak hal (főleg halkocsonya) lehet. Házi kocsonya és csontleves engedélyezett."

Fontos, hogy a hús, hal jó minőségű, megbízható helyről származzon, ne nagyipari állattartásból. Állati tejtejmékekből a fermentáltakat részesítsd előnyben (élőflórás házi vagy bio kefír, joghurt) és lehetőleg önmagukban alkalmanként fogyaszd őket. Használhatsz helyettük házilag elkészíthető növényi tejtermékeket, tejeket vagy készen is megvásárolhatod őket.

Húsmentesség világába kalauzolnak el a Vega és a fehérjék és az Emberhez méltó cikkek.

Boszorkánykonyhában sok receptet találsz diéták szerinti bontásban is hogy változatosan és egészségesen tudj étkezni .

Ui: Ha valakinek a hozzászólására szeretnél válaszolni akkor az írása alatti "válasz" gombra kattints. Mert ellenkező esetben meg kell keresnünk és át kell mozgatnunk a megfelelő helyre. Ha egy cikk alá szeretnél írni akkor pedig a cikk alatti "új hozzászólás" gombra kell kattintani. Köszönjük!

Értékelés: Nincs
Zsani's picture

hangterápia

Az élmény nem marad el. Akinek volt szerencséje már kipróbálni, az tudja. Kikapcsol az agy, mikor átadod magad a Földnek, egyenesen "magába szív", ellazít, körülölel a maga csodálatos hangzásával. Kellemes emlékek fűznek hozzá. Minden porcikáját valahogy másképp érzi az ember - egész testet átható meleg bizsergés. Még a levegő is másként cserélődik a tüdőléghólyagocskákban. Egyszer mindenkinek át kell élnie ezt a csodát! Zsani

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Migrén és a hangtálak - kérdés Tálas Böbihez

Sziasztok, segitseget kernek.Migrenre milyen tipusu hangtal javasolt?Koszonom.

Értékelés: Nincs
babidome's picture

Migrén és a hangtálak

Kedves zsozsoo! A test felső részén Jin típusú kis méretű hangtálakat alkalmazunk amelyek hangja magas frekvencián rezeg . A fejfájás, migrén a harmadik szem csakra nem megfelelő működésére utal. Hangterápia alkalmával mind a 7 csakrát kezeljük egyszerre, így visszaáll a szervezet harmóniája és beindulnak az öngyógyító folyamatok is .

Értékelés: Nincs

hmmmm ezt

Lenóka szívesen kipróbálná, biztosan jó hatású lehet Köszönöm Böbe! L. wave.gif

Értékelés: Nincs
babidome's picture

Lenókának

Hát.... az emberi szervezetre gyakorolt hatása fantasztikus regular_smile.gif Bármikor kipróbálhatod ha összetudjuk hozni a találkozót : yes.gifwave.gif Böbi

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel