Rizs

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Koleszterincsökkentő hatással rendelkezik a vörös rizs

A vörös rizs képes csökkenteni a „rossz” LDL koleszterinszintet, hívja fel a figyelmünket a legújabb tanulmány. A monakaolin K, amit felfedeztek a vörös rizsben, a természetes növényi megfelelõje az azonos szerkezetû lovasztatinnak  amit a gyógyszeripar állít elõ.

A vörös rizst 800 éve fogyasztják és használják a különbözõ betegségek kezelésre. A tesztek szerint fél év fogyasztás után 21%-al csökkenti a koleszterinszintet.

0
Értékelés: Nincs

A természetes gazdálkodás ízei az egészségügyi biztos asztalán

Brüsszel, 2009. október 15. – A génmódosított termények szennyező hatására hívták fel mezőgazdasági termelők az Európai Bizottság figyelmét. A gazdák Androulla Vassiliou-val, az EU egészségügyi biztosával találkoztak ma, hogy a Greenpeace-szel közösen átadják azt a 180 ezer aláírást tartalmazó petíciót, amely a Bayer cég génkezelt rizsének engedélyeztetése ellen tiltakozik.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Tények, hitek és tévhitek a cukorról

Maga a cukor elnevezés gyűjtőfogalom, mivel a természetben nagyon sokféle cukor létezik, és édesítőképességük is különböző. Nézzük, mit érdemes tudni ezekről.

Forrás: 
tudatosvasarlo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Civilizációs ártalom a magas vérnyomás

Nincs érszűkülete és csak ritkán, idős korban lesz magas vérnyomása azoknak a bolíviai bennszülötteknek, akik ma is úgy élnek, ahogy évszázadokkal ezelőtt őseik töltötték napjaikat. A tsimane törzs tagjait a legkorszerűbb módszerekkel vizsgáló kutatók eredményeit a PLoS One nemzetközi tudományos portál közölte.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rizskorpa a rák ellen

A Leicester Egyetem kutatói felfedezték, hogy a rizskorpa csökkenteni tudja a vastagbélrák gyakoriságát.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindennapi kenyerünk: miből is készül?

Összeállításunkban sorra vettük néhány hagyományos és a reformtáplálkozásban közkedvelt gabonaféle felhasználásának jellemzőit. 

Forrás: 
medizona.hu
4.4
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (5 votes)

A túlnépesedés veszélyesebb, mint az éghajlatváltozás

Hangosabban ketyeg a népesedés időzített bombája, mint az éghajlatváltozásé – mondta az UNESCO egyik, frissen kinevezett vezetője.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel