Sajt

Házi Trappista adalékok nélkül

Ha szemügyre vesszük bármely Trappista sajt összetételét, a következőket olvashatjuk: tej, mikrobatenyészet, konyhasó, szilárdító anyag (calcium-clorid), tartósítószer (E252, azaz klárium-nitrát), oltóenzim. Zsír a szárazanyagban: minimum 45%. De vajon miből áll a házi változat?

Forrás: 
http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/3330-hazi-trappista-adalekok-nelkul
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Állandóan nassolni szeretne? Itt van az, amire ilyenkor testének szüksége van

A nassolás rabjai most megérthetik azt, hogy szervezetük ilyenkor milyen jeleket küld az alábbi útmutató segítségével.

A sóvárgás sok esetben a tápanyagok hiányát jelzi

Forrás: 
http://naturahirek.hu/allandoan-nassolni-szeretne-itt-van-az-amire-ilyenkor-testenek-szuksege-van/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Az ételtársítások fontossága

helyes-taplalkozasEgyre több szó esik arról, miért is fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen típusú ételeket fogyasztunk egy étkezésen belül. Annál is inkább, mert egyre többen küzdenek emésztési problémákkal. Az oldalon erről már sok szó esett, de nem lehet eléggé hangsúlyozni. Természetesen ebben az esetben is fontos, hogy ne az aggódás vezéreljen, ha néha nem sikerül betartani, akkor is fogyasszuk el jó ízűen az ételt, nem azon a pár alkalmon múlik az egészségünk. A lényeg, hogy döntő többségében jól társítsuk az ételeket!

Forrás: 
zoldujsag.hu
4.55
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (20 votes)

Tej, sajt, gyümölcsjoghurt hatása a szervezetünkre

Tudományos körökben ma már egyáltalán nem vitatják a fehérjék kalciumcsökkentő hatását. Az elmúlt ötven év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a szilárd csontokat biztosító pozitív kalciummérleg elérésének legegyszerűbb és leglátványosabb eredményeket hozó étrendi módja a napi fehérjefogyasztás visszafogása! A tejüzemeknek természetesen más a véleménye, de ez érthető.

tej-sajt-joghurt

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/tej-sajt-gyumolcsjoghurt-hatasa-a-szervezetunkre/#
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Labor kaja olcsón

Növényi zsiradékból készült sajt, tojásfehérje hal helyett, csokis keksz csoki nélkül – Németországban is egyre gyakrabban spórolnak az összetevőkön az élelmiszergyártók.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

K-vitaminnal a visszér ellen

Kidudorodó bicepsz helyett talán sima, szeplőtlen vádlival kellene Popeye-t bemutatni a rajzfilmben. Miért is? Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint, ami a Vascular Research Journal-ban jelent meg, azt találták, hogy a visszértágulatok megelőzésében fő szerepet játszó a fehérje, az MPG csupán k-vitamin jelenlétében aktivizálódik.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hamisítják a magyar sajtot

Becslések szerint a "piacozó" őstermelőknek csupán harmada kínálja saját portékáját a vásárlóknak; a többiek őstermelői igazolványukkal visszaélve ismeretlen eredetű termékeken próbálnak túladni. A termelők szerint sokan import árut sóznak a vásárlókra, de olyan "őstermelő" is akad, aki kicsomagolva teszi pultjára a hipermarketben vásárolt termékeket.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel