Sárgarépa

Sárgarépa

"Szerencsére ma már nem csak azért adnak a gyerekeknek sárgarépát, hogy jól tudjanak fütyülni. Egyre többen felismerik e régi kultúrnövényünk jelentőségét és egészséges táplálkozásunkban betöltött szerepét. "Veteményeskert elképzelhetetlen nélküle", - olvashatjuk Bálint gazda írásában, ami nagyon helytálló. De nézzük, mit is kell tudnunk erről a mindennapi finomságunkról!

Sárgarépa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

A répa - marketing

Nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek, amikor elolvastam ezt a blogbejegyzést. Egyrészt nagyon tetszik az ötlet, hogy ha nassolnivalóként akarják eladni, akkor nassolnivalóként csomagolják a répát. Viszont szomorú, hogy az embereknek ez kell ahhoz, hogy egyáltalán eszükbe jusson, hogy a répát válasszák alternatívaként a chips helyett. Viszont gyerekeknél hatásos lehet, hiszen náluk számít a trendi csomagolás. Ezzel a trükkel akár még az a gyerek is rájöhet, hogy a répa finom, aki egyébként nem akarja megenni a zöldséget. Ti mit gondoltok erről a chipsnek álcázott répáról?

Forrás: 
http://csomagolas.blog.hu/2012/04/16/egeszsegtelennek_alcazva
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Harapj bele az őszbe - Sárgarépa

Gyerekkoromban nekem is mindig azt mondták Vasárnaponként, hogy a húslevesből minden répát meg kell enni, mert attól tudok majd fütyülni, és én persze ettem is szépen, hogy az ebéd végeztével kipróbálhassam művészi énemet. A józan paraszti ész szépsége ebben a mondatban is megmutatkozik, hogy ezalatt mire gondoltok az a lenti cikkből, kiderül...

...hihetetlen, hogy az öregek ha nem is tudatosan, de tapasztalati úton tudták, amit tudniuk kellett. 

Tartalom:osz_sargarepa.jpg

 

Forrás: 
tudatosvasarlo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szervezetünk a természet tükrében

Szervek és zöldségek  

A zöldségek, gyümölcsök jótékony hatásai szervezetünkre köztudottak. Ha tudni szeretnénk, hogy mely szervünkre, testrészünkre fejtik ki áldásos hatásukat, könyvtárakat megtöltő szakirodalom áll a rendelkezésünkre.

szervek és zöldségek

Forrás: 
.
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel