Sav-Bázis egyensúly

"A Young házaspár pH csodájának kritikája"

Dr. Young Zöld Löttyijével kapcsolatosan nem árt, ha elolvassátok dr Szendy Gábor álláspontját. 
Forrás: 
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/ph-csoda-lugositas.php
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A szódabikarbóna sokoldalú felhasználása...

szodabikarbonaszódabikarbónát (nátrium-hidrogén-karbonát) számtalan módon felhasználhatjuk, a lakás tisztításán keresztül fertőtlenítésre, a háztartásban, kozmetikumok készítéséhez, és még házi fogpasztát is gyárthatunk belőle. Nagyanyáink régóta univerzális szerként tartották számon, csak sajnos kiszorították a háztartásokból az új kor vegyipari és kozmetikai csodái. Szinte csak a konyhai felhasználását ismerjük a mézes süteményekkel kapcsolatban.

Forrás: 
saját cikk
4.77778
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (27 votes)

Cukor - kristálycukor, barnacukor, nádcukor, melasz, fruktóz, stevia, méz - melyiket válasszam?

Ha jobban megnézzük a mindennap vásárolt termékeinket, akkor észrevehetjük, hogy az első, második vagy a harmadik helyen a cukor szerepel és néha még követi a fruktóz is, plusz egyéb adalékanyagok… érzékszerveinket egyszerűen becsapják. 

„…Keleten úgy vélték, hogy minden testi és lelki nyavalya oka az, amit eszünk. Ahogy a keleti bölcsek fogalmazták: a test és a lélek nem független egymástól.” (William Dufty - Cukor Blues)

Rengeteg cukrot fogyasztunk, és az emberi test nem képes feldolgozni. Természetesen szervezetünk megpróbálja lebontani, feldolgozni, de ehhez értékes mikrotápanyagokat, és kalciumot von el a szervezetünktől. Mi  a megoldás? Milyen cukrot fogyaszthatunk? Milyen eljáráson esik át a cukorrépa és a cukornád?

Tartalom:

Forrás: 
lifenetwork.hu
4.9
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (10 votes)

Felfázás, hólyaghurut

Ősszel, télen általában felerősödnek a vesével, húgyhólyaggal kapcsolatos panaszok, főleg azoknál, akik érzékenyebbek a hideg, nyirkos időjárásra. Ha pedig meglévő, ismétlődő felfázással, hólyaghuruttal bajlódik valaki, ilyenkor gyakrabban kínozzák a kellemetlen tünetek.

felfazas

Forrás: 
natursziget.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Az ételtársítások fontossága

helyes-taplalkozasEgyre több szó esik arról, miért is fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen típusú ételeket fogyasztunk egy étkezésen belül. Annál is inkább, mert egyre többen küzdenek emésztési problémákkal. Az oldalon erről már sok szó esett, de nem lehet eléggé hangsúlyozni. Természetesen ebben az esetben is fontos, hogy ne az aggódás vezéreljen, ha néha nem sikerül betartani, akkor is fogyasszuk el jó ízűen az ételt, nem azon a pár alkalmon múlik az egészségünk. A lényeg, hogy döntő többségében jól társítsuk az ételeket!

Forrás: 
zoldujsag.hu
4.55
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (20 votes)

Hús? - Huss! - 4. rész

Sav-bázis egyensúly

A szervezet számára a sav-bázis egyensúly fenntartása életbe vágó feladat. Érzékeny szabályozó rendszer õrködik afelett, hogy testünk belsõ környezete megmaradjon az enyhén lúgos kémhatású helyzetben (pH=7,4).

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Hús? - Huss! - 2. rész

Elõzõ számunkban megemlítettük a húsevés kérdésének néhány megközelítését. Most a biológiai, az orvosi antropológiai és a kémiai szempontokat fejtjük ki részletesen.

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hús? - Huss!

Ez a cikksorozat, mint a címébõl már sejthetõ, azt a kényes kérdést fogja boncolgatni, hogy miért is kell kizárni a húst az ember étrendjébõl. A választ számos megközelítésben olvashatjátok, ez a bevezetõ rész csupán felsorolja a szempontokat, melyek a következõ számokban részletesen ki lesznek fejtve.

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
4.11111
Értékelés: Nincs Átlag: 4.1 (9 votes)

Egyensúlyban a fehérjével, avagy a fehérjeegyensúly problémája - néhány szóban

Külső környezetünkből folyamatosan asszimilálunk anyagokat, ugyanakkor megállás nélkül ürítjük ki a szétesett, lebontott anyagokat, anyagcsere-végtermékeket, amelyek többnyire mérgeznék a szervezetünket, ha nem ürülnének ki. A megfelelő bontás-építés arány általánosságban is nagyon fontos, de ezt a fehérjéket illetően talán még inkább elmondhatjuk. Ugyanis a fehérjetöbblet és a fehérjehiány is káros. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy itt is a fehérje minősége a meghatározó, legyen az állati vagy növényi.

Ha már felmerült a sav-bázis egyensúly kérdése, úgy vélem, hogy ide kell kerülnie Beznák Aladár egy megjegyzésének, amely kétségtelenül tény, hogy "savanyúbb lesz a vér, ha húst eszünk". Angliában végeztek kutatásokat és arra jutottak, hogy a vegetáriusok széklete 50%-kal kevesebb 7-dehidroxil enzimet tartalmaz, mint a vegyes étrenden lévő kontrollcsoporté. ("A 7-dehidroxil enzim olyan epesavak képzésében vesz részt, amelyek úgy látszik, rákkeltő hatásúak.")

feherjeegyensuly

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Kinek higgyünk? – Interjú Dr. Bakanek Györggyel

Dr. Bakanek György a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium tagja, a MOB Orvosi Bizottságának meghívott tagja, életmód-szaktanácsadó orvos. Sportolók, sportvezetők, magánemberek fordulnak hozzá. Most néhány – a mindennapi életvitellel kapcsolatos – kérdésben, olyan témakörökben, ahol időnként úgy érezzük, lehet, hogy ’megvezetnek’ bennünket, kérjük ki a véleményét.

Az általa idézett egyik kedvenc aforizma az interneten szállóige: „Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi.” Ahhoz, hogy egészségesen éljünk, segítségre, tanácsra, tájékoztatásra, információra van szükségünk ebben a nagyon bonyolulttá vált – és alapvetően a pénzre épülő – világban. Ebben a tájékozódásban kérjük a segítségét.

Dr. Bakanek György

Forrás: 
OSYNA
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel