Sertésinfluenza

Kétmilliárdot követel az állam az Omninvesttől

A kormány kétmilliárd forintot követel vissza az Omninvest nevű oltóanyaggyártó cégtől. Ezt a pénzt négy évvel ezelőtt kapta a cég fejlesztésre. Ez az a vállalat, amelyik a madárinfluenza elleni oltóanyagot készíti, és abban a reményben kapta a pályázati pénzt, hogy az állam is részesül az eladások hasznából.

Forrás: 
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/ketmilliardot-kovetel-az-allam-az-omninvesttol.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Most szólnak? - A szezonális influenza elleni oltás növelhette a H1N1 kockázatot

A szezonális influenza ellen beoltott embereknél nagyobb lehetett 2009-ben a H1N1, pandémiás influenza miatti megbetegedés kockázata - közölték kedden kanadai kutatók.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

H1N1 - újabb oltásra lesz szükség, mivel a korábbi csak pár hónapig nyújt védelmet...

Újra kell kérni a a H1N1 elleni védőoltást azoknak akik már beoltatták magukat, mivel a védettség, csak pár hónapig jó - tudtuk meg Berencsi György virológustól. A hosszú "teljes" védettség kialakulásához, pedig egy harmadik oltást is szükségesnek tart.

A világon több helyről is jelentették, hogy megjelent a újinfluenza vírus mutációja. Mexikóban azonosították az első olyan mutánst amely szerkezetében komolyabban megváltozott. Berencsi György szerint az egyetlen védekezési lehetőség továbbra is a védőoltás, mivel a szervezet védőanyagai nem képesek megvédeni minket ettől a különleges vírustól.

1
Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Megosztott az orvostársdalom a H1N1 járvány kezelését illetően... (Synovate nemzetközi felmérés)

A Synovate piacelemző cég kilenc ország bevonásával készült felmérése alapján az orvostársadalom erősen megosztott a H1N1 járvány kezelését illetően.

A megkérdezett orvosok 62 százaléka véli úgy, hogy a vakcina hatásos az újinfluenza ellen, 27százalékuk bizonytalan, 11 százalékuk véli, úgy, hogy az oltás nem segít a megelőzésben. Az kormányok fellépése a járvány ellen hasonlóan megosztja a szakembereket. Az orvosok 61 százaléka gondolja úgy, hogy a média túldramatizálja a járvánnyal kapcsolatos eseményeket... 

Tartalom:

h1n1_oltani_vakcina.jpg

Forrás: 
inforadio
0
Értékelés: Nincs

H1N1 - Európa Tanács: Befolyással bírt a gyógyszeripar?

Nyers kritika a WHO-val szemben a sertésinfluenzát illetően

Strasbourg . Az  Európa  Tanácsban hangossá vált a WHO (Egészségügyi Világszervezet)    sertésinfluenzát illető eljárásával szembeni kritika. Szakértők és a szervezet képviselői rótták fel a  keddi meghallgatáson, hogy a  sertésinfluenzát elhamarkodottan nyilvánították  tömeges járványnak.

0
Értékelés: Nincs

H1N1 - az elhunytak háromnegyedének krónikus alapbetegsége volt... (OEK - Epinfo)

Az Országos Epidemiológiai Központ hetilapja, az Epinfo elemzése alapján a január 15-ig igazolt 80 újinfluenzás (H1N1) áldozat háromnegyedének krónikus alapbetegsége volt.

Az elhunytak 90,7 százaléka nem oltatta be magát, 4 ember viszont időben megkapta az védőoltást, de nem volt hatásos. 

Tartalom:

0
Értékelés: Nincs

Falus Ferenc: lecsengőben az újinfluenza (H1N1) első hulláma...

Továbbra is folytatni kell a védekezést, bár az első hullám lecsengőben van (Amerika már túl van a második hullámon) április végéig várható a második és ősszel a harmadik.

Magyarországon 3 millióan beoltották magukat, és ha lenne Európai-bajnokság az influenza elleni védekezésben, akkor dobogósak lennénk - mondta Bajnai Gordon kormányfő. Székely Tamás egészségügyi miniszter nem reagált a gyógyszergyártó cégek és a WHO üzleti hátterére vonatkozó kérdésre. Az Európa Tanács 2010. január 26.-án tartja az első tárgyalási időpontot, mely megkérdőjelezi a pandémia szükségességét. A gyógyszergyártó cégek és a WHO képviselői is jelen lesznek.

0
Értékelés: Nincs

Meghalt egy beoltott férfi - szervezetében kimutatták a H1N1 vírusát

Meghalt egy 49 éves férfi, aki korábban már megkapta az új influenza elleni védőoltást. Mielőtt meghalt, magas lázzal kezelték.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy több gyerek is megbetegedett egy nevelőotthonban annak ellenére, hogy novemberben megkapták a H1N1 elleni védőoltás. - Bujdosó László (Veszprém megyei tiszti főorvos) arra a felvetésre, hogy lehetséges-e, hogy a védőoltás nem elég hatékony a gyerekeknél akkor ezt válaszolta: soha nem állították, hogy a vakcina teljes védettséget nyújtana, de nincs jobb eszköz az új vírus által előidézett járvány megfékezésére.

0
Értékelés: Nincs

Miért nem oltattam be magam H1N1 ellen? - Hajdú Ráfis Gábor

A H1N1 kampány – a korszerű egészségügy kórtünete. Az egészségteremtés valódi összefüggéseit elvesztő orvoslásé, amely arcán egyre növekvő babiloni rémülettel figyeli a világot, és mivel nem érti, ezért kétségbeesetten kontrollálni szeretné azt. Félelmében másokban kelt félelmet, és kapaszkodik – jelen esetben – a védőoltások mindenhatóságának illúziójába. Ez a félelem az, amely a védőoltásból, ebből az egyes esetekben hatékony eszközből, irreális, csodatévő mítoszt fabrikált. A csodák pedig vonzó dolgok. Ezért a mítosz talaján gyökeret vert az oltóanyaggyártás virágzó üzlete.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

WHO és a gyógyszergyártó cégek üzleti kapcsolata... (H1N1-Pandémia)

PÁNIK! Az utóbbi pár hónapban az egész világon a H1N1-es halálesetek és a WHO folyamatos figyelmeztetései vettek körül minket.

A hisztériából valaki mindig profitál, a kérdés az, hogy a pandémia esetén ki? A WHO munkatársairól kiderült, hogy szerződéses kapcsolatban vannak azokkal a gyógyszergyártó cégekkel, akik az ellenszer- és a védőoltásgyártásra megkapták a megbízást. A finn egészségügyi miniszter kivizsgáltatja az ügyet és követeli a kormányzati kutatók és a gyógyszeripar pénzügyi kapcsolatainak nyilvánosságra hozatalát.  

Forrás: 
noszadoki.hu
0
Értékelés: Nincs

Sertésinfluenza (H1N1), atípusos tüdőgyulladás (SARS), madárinfluenza (H5N1) világjárványok az elmúlt években...

Az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) sok esetben vádolták már pánikkeltéssel. Korábban az atípusos tüdőgyulladás (SARS) és a madárinfluenza (H5N1) estén is világméretű járványt hirdettek...

Az eddigi statisztikai adatok alapján a jelenlegi "világjárvány" sem lesz olyan "erős", mint azt korábban állították, bár a WHO továbbra is hangoztatja, hogy az új vírus akár egy-két évig is fertőzhet.

Tartalom:h1n1_h5n1_vilagjarvany.jpg

0
Értékelés: Nincs

A higany szervezetre gyakorolt hatásai - tények, tanulmányok, kutatások... Dr. Csiszár Róbert

Számos katasztrófa igazolta a higany szervezetre gyakorolt negatív hatását: iraki gabonamérgezések (1956-1960-1972) - Minamata-öbölbeli higanymérgezés (Japán - 1956) - Nigéria, Pakisztán, Szovjetunió tömeges fertőzések.

A vizsgálatok során megállapították, hogy akárcsak az ólom, a higany is jobban károsítja a magzatot, mint a felnőtteket. Számos esetben agysorvadást, idegrendszeri problémákat, veseelégtelenséget, elbutulást, járási problémákat okozott. Jelenleg a higanyt számos hétköznapi célra felhasználják, részei az oltásoknak és egyes gyógyszereknek is, ahol konzerválóanyagként használják (Etil-higany - thiomersal). Vajon mennyi higany kerül egy csecsemő szervezetébe az oltásokon keresztül? Van-e összegfüggés az oltások és az autizmus között?

Tartalom:

Forrás: 
tgy-magazin.hu
4.92857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (14 votes)

H1N1 és a média - gondolkodás és megfontolás nélkül...

Érdekes megfigyelni, hogy mire képes a média: "egészséges" ember halt bele az influenzába, a szervezetében kimutatták a H1N1 vírusát... - és még sorolhatnánk az ehhez hasonló szalagcímeket.

A háttérinformációkat persze sohasem tudjuk meg, és a folyamatosan ismétlődő "hírekben" már kezdünk mi is elbizonytalanodni, vajon tényleg veszélyes-e a vírus, hiszen megint bemondta a híradó, a rádió, hogy terjed, nagyon fertőző stb. Vajon láthatunk-e tisztán?

0
Értékelés: Nincs

Miért nem oltatom be magam H1N1 ellen? - Dr. Ládi Szabolcs - kutatóorvos

Egy orvosi beavatkozás tervezésekor az elsődlegesen mérlegelendő szempont mindig az, hogy a beavatkozás várható előnye nagyobb-e, mint az azzal járó kockázat. Tegyük mérlegre a tényeket, és nézzük meg, hogy mit tartalmaz a mérleg két serpenyője.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Európa Tanács - vizsgálat a H1N1 világjárvány, a gyógyszergyártó cégek és a WHO kapcsolatáról!

Dr. Wolfgang Wodarg, aki jelenleg a PACE (az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlése) Egészségügyi Bizottságának az elnöke, terjesztette elő az indítványt, amely a sertésinfluenza körüli kampányt, a gyógyszergyártó cégeket és a WHO-ra gyakorolt (szakmai) hatást vizsgálja.

A H1N1 elleni kampány „az évszázad egyik legnagyobb botránya” - melynek következtében több millió embert oltottak be elégtelenül tesztelt vakcinával – egy olyan járvány prevenciójaként mely kevésbé veszélyes, mint szezonális társai...

0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel