Sheavaj - Afrika aranya

Ha nem szeretnénk kőolajjal kényeztetni magunkat, hidratálás címén propilén-glikollal teletömni a pórusainkat, esetleg hanyagolnánk a szteroidokat az ekcémánk kezelésekor, vagy egyszerűen csak szeretnénk, ha szép és puha lenne a bőrünk, akkor íme egy alternatíva: shea vaj!

Tartalom:

A termő matuzsálem, a shea fa, vagy karitéfa

Karitefa.pngBotanikája:

Tudományos nevén:

 • Butyrospermum parkii,
 • Vitellaria paradoxa,
 • Butyspermium paradoxa.

Hétköznapi nevén shea, vitellaria vagy karité a Sapotaceae családba tartozó fa.

Általános neve sí yiri ("shea tree") Bamanában Mali nyelven. Ez az angol szó eredete, és helyesen kiejtve valójában sí. A fát gharit-nek hívják Szenegálban wolof nyelven, amiből a francia karité megnevezés származik.

A fát a Butyrospermum nemzetségbe sorolták, ez „vajas magot” jelent. A parkii név Mungo Park előtti tisztelgés, aki sokat tanulmányozta a fát , mialatt felfedezte Szenegált.

Hogyan dolgozzák fel a shea vajat?A binominális nomenklatúra szerint pedig neve Vitellaria paradoxa, ami a legelterjedtebb hivatalos megnevezés.

Afrikában honos és helyileg Maliban, Kamerunban, Kongóban, Cote d’Ivoreban, Ghánában, Guineában, Togoban, Nigériában, Szenegálban, Szudánban, Burkina Fasoban, Ugandában fordul elő. A shea gyümölcs vékony, fanyar, tápláló húsa egy relatív nagy, olajban gazdag magot ölel körül, amelyből a shea vajat vonják ki. A shea fát szentként tartják nyilván, és nagy hagyománya van Afrikában.

Karite_elohely.pngSheadio.png

Termesztésnél extenzív körülményekre kell gondolnunk, a shea fa Nyugat- Afrika száraz szavannáin nyugat felől Szenegáltól, északra Szudánig terjed, az Etióp-fennsík hegyeinek lábáig. 19 államban fordul elő az afrikai kontinensen, amik név szerint: Benin, Burkina Faso, Kamerun, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Etiópia, Ghána, Guinea Bissau, Cote d’Ivore, Mali, Niger, Nigéria, Szenegál, Sierra Leone, Szudán, Togo, Uganda, Kongói Demokratikus Köztársaság, Guinea.

Ami nekünk fontos: a sheadióSheadiobel.png

A fa 10-15 éves kora után kezd csak teremni, de még matuzsálemként, 200 éves korában is hozza csonthéjas termését, melynek tulajdonképpen magját nevezik diónak.

Termési csúcsát 20-30 éves korában éri el.  A gyümölcsök nagyobb szilva méretűek és 4-6 hónapig érnek. Egy átlagtermés 15-20 kg. A friss gyümölcs optimális esetben meghaladhatja a 45 kg-ot is. Egy kg friss gyümölcsből hozzávetőleg 400 gramm szárított termés nyerhető.

Karite.png

A shea termésének minden részét felhasználják, a gyümölcshús ehető, a levelek, a gyökér és a kéreg gyógyítási célra használatos. Fája és a dió héja fűtőanyagként használatos, a dióból vaj készül, amivel kereskedhetnek is.

shea vaj - Afrika aranyaAfrika.png

A leszüretelt gyümölcsök 60-70%-os zsírtartalommal rendelkeznek, amely kinyerés után egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, melyet vajnak hívnak.

Érdekesség: Afrikában a vajat nem csak főzésre és bőrápolásra használják, hanem még házaikat is vízhatlanítják, világítanak vele.

Shea_vaj.pngA shea vaj a növényi zsírok közé sorolható, melyek jellemzője hogy a magvakban a zsírtermészetű vegyületek (lipoidok) különböző anyagok keverékei. A melegövi növények termései (kakaófa, kókuszpálma) általában magas olvadáspontú zsírokat tartalmaznak (nagyobb mennyisében vannak bennük a telített savak, így a stearinsav és palmitinsav észterei). A tulajdonképpeni zsírokon kívül nagy jelentőségük van az egyéb zsírszerű, ún. lipoid anyagoknak, amelyek legfontosabb képviselője a lecithin. Ez utóbbi fontos szerepet tölt be a növényi sejtek határhártyáinak felépítésében.

Több mint fair trade: afrikai falusi termék

Afrika_Falu.png

A shea vaj-készítésnek elsősorban a nők számára van óriási jelentősége, mert azon ritka foglalatosságok közé tartozik, mely az ő kiváltságuk, így önálló jövedelmet szerezhetnek vele maguknak, ami tudjuk milyen érték a fekete kontinensen. A szűz kéz által készült shea vaj különösen megbecsült.

A tradícionális shea vaj készítés:

Shea_keszites.png

A shea vajat hagyományosan asszonyi közösségekben készítik.

Tisztitas.pngHamozott_sheadio.png

A sheadiót összegyűjtik és meghámozzák.

Szaritas.png

Megszárítják

Apritas.png

Kézzel összetörik vagy ledarálják.

Fozes.png

Az őrleményt vízzel felengedik és a pasztát tűzön felmelegítik.

Shea_fozes.pngFolozes.png

 

 

 

 

Miután a zsír feljött a tetejére, lefölözik, kihűtik.

Kesztermek.png

A késztermék: a kozmetikában használt tradícionális shea vaj, mely a fehér különböző árnyalatait öltheti, a sárgástól, a zöldesig.

Shea.png

A tradícionális módszerrel készített vajak mellett készülnek hidegen préselt karitévajak is, melyeket előkészítés után préselnek,

Hidegen_sajtolt.png

majd hordóba töltenek.

Hordoban.png

shea vaj összetétele:

A shea vaj különlegessége elszappanosíthatatlan összetevőiben rejlik: 75% triterpén, emellett zsírsavak, triterpénalkoholok, vitamin E, A, béta karotin és allantoin. Az allantoin különösen fontos a sejtregenerációhoz, segít megállítani a gyulladásos folyamatokat és begyógyítani a sérüléseket. A shea vaj allantoin tartalma azért kiemelkedő, mert 8-11% között van, szemben más olajak pl. az olívaolaj 1,2 %-os tartalmával.

Telített és telítetlen zsírsavai a következő arányban fordulnak elő benne:

 • Telített zsírsavak    51,5 %
 • Egyszeresen telítetlen zsírsavak    42,7 %
 • Többszörösen telítetlen zsírsavak    5,8 %

A zsírsavak aránya a növény termőhelyétől, terméshozamától, valamint a shea vaj elkészítésének módjától függően változhat, de mindig a sztearinsav és az olajsav domináns.

MegnevezésIUPAC névCAS-számKémiai képletArány
Sztearinsavn-oktadekánsav
57-11-4
C18H36O246,6 %
Olajsav(9Z)-Oktadec-9-énsav112-80-1C18H34O242,4 %
Linolsav9,12-oktadekadién-sav60-33-3C18H32O25,7 %
Palmitinsavn-hexadekánsav57-10-3C16H32O23,1 %
Arachidonsaveikozánsav506-30-9C20H40O22,0 %
Linolénsav9,12,15-oktadekatrién-sav463-40-1C18H30O20,1 %
Palmitolénsavcisz-9-hexadekán-sav373-49-9C16H32O20,1 %


shea vaj és a hagyományok:

Tradicio.png

Az afrikai Burkina Faso-ban a gyermekek bőrének shea vajas masszírozása hosszú időre visszanyúló hagyomány, mely tradíció anyáról leányra száll: a baba bőre táplált és sima lesz. A mágikus vaj a baba születésétől fogva nélkülözhetetlen.

Gyermekapolas.png

Az afrikai nők mint komplett szépségkúrát használják: az arc, test és haj ápolására. A mamák használhatják a terhesség ideje alatt és után a csíkok halványítására. Gazdag és krémes állaga könnyen masszírozható, mindennap használható készítmény.

Szepsegkura.png

Minőség:

Egy hozzáértő rögtön meg tudja állapítani a shea vaj minőségét annak tapintásáról, állagáról, színéről.

A karité fa egész évben terem, de általában évente két-három alkalommal szüretelik. Az elkészült shea vaj színe, illata és pontos összetétele attól is függ, hogy a shea diót melyik évszakban és tájon szüretelték.

A finomítatlan shea vajra 2005. augusztus 30 óta egységes szabvány van érvényben, amit a Nyugat-Afrikai Gazdasági és Monetáris Unió tett hivatalossá 2006. január 1-től. (UEMOA – West African Economic and Monetary Union).

A szabványok a következők:

UEMOA szabványok finomítatlan shea vajra

Parameterelsőosztályúmásodosztályúharmadosztályú
Szabad zsírsav (%)- to 11.1 - 33.1 - 8
Peroxid mértéke (mEq)- to 1011 - 1515.1 - 50
Nedvességtartalom (%)- to 0.050.06 - 0.20.3 - 2
Oldhatatlan impuriteis (%)- to 0.090.1 - 0.20.3 - 2

A shea vaj egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, igen magas A, E és F vitamin tartalmát, de egy év után is csak ez a vitamintartalom kezd lassan csökkenni.

shea vaj a sokoldalú:

A shea vaj számunkra legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás.  Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású, a bőrbe felszívódva hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét.

A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

Fontosabb alkalmazási lehetőségek:

 • Száraz bőr: A shea vaj gyorsan felszívódik a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
 • Ekcéma: Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
 • Pikkelysömör: Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
 • Allergia: Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
 • Napozás: A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
 • Gyulladás: Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre,
 • Borotválkozás: Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
  Bőrkeményedés: Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
 • Terhesség: Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
 • Égés: Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.

Használjuk Egészséggel!

Üdv.: Konzol

További oldalak:

4.88889
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (9 votes)

Hozzászólások

Finomított növényi vaj

Kedves Vali!

Mielőtt a cikket olvastam volna már vásároltam egy shea vajat, ez a terméke és az van ráírva, hogy 100% tisztaságú hidegeljárással nyert, dezodorált finomított növényi vaj.

Mostmár fogom elhasználni, de szeretném tudni, hogy nagyon mellé nyúltam vele? A dezodorált szó is zavar, de az igazi kérdésem, hogy a finomítással mennyit vesztett a termék a tápláló értékéből? Egyáltalán mit jelent a finomítás? 

Válaszod előre is köszönöm!

Kriszti

Értékelés: Nincs

Finomított, dezodorált shea vaj?

Szia,

Dezodorált azt jelenti, hogy szagtalanított. Például a kókuszolaj esetében sütés-főzés során nem érzékelhető sem a kókusz illata és íze. Azt, hogy   a te termékedet hogyan készítették, milyen eljárással finomították, szagtalanatották a forgalmazótól/gyártótól tudod megkérdezni.

A "Konzol Shea vaj - Eredeti, ténylegesen Afrikából származó (ghánai), finomítatlan, 100% tisztaságú, adalékmentes, Fair Trade, megbízható Shea vaj"

Értékelés: Nincs

Cikk? Pocakcsíkok ellen...

Kedves Vali,

nemreg olvastam egy cikket amiben te meselted, hogy egy jobaratod megkerdezte miert is csinalod ezt az egeszet. Es talan pont az O felesege volt vagy egy baratnod akirol elmeselted, hogy milyen boldog volt amikor nem lett csikos a pocakja a terhessege alatt attol a kremtol amit te ajanlottál neki. 

Egre foldre keresem a cikket de sajnos nem talalom, pedig az a krem kellene nekem is, mert az irasbol itelve az tenyleg nagyon jol hatott. Lehet nem krem volt, hanem boszorkanykonyhas, de akkor elkeszitenem.

Valaszodat elore is koszonom,

Viki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Az ingyen letölthető kozmetikai leckelevelekben volt az a cikk

Egészen pontosan ebben. Ha nem tudod megnyitni, akkor iratkozz fel rá újra itt. És nem én írtam, hanem Kónya Zoli.

Mellesleg azért mozgattam át ide a hozzászólásodat, mert a sheavajról volt benne szó...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Shae és argán

Vali,

nagyon koszonom a gyors valaszt.

Es akkor a shea vajat meg az argan olajat kulon kell kenegetni vagy egyben osszekeverve? Es kb hanyszor?  

Koszonom,

Viki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Kérdezzük meg Konzolt

Hisz az ő receptúrája volt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Vali, ok, azt hogyan kell?

Vali, ok, azt hogyan kell? Vagy ebbol a hozzaszolasbol Ok mar ertesulnek a keresrol?

 

Koszi,
Viki 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Konzol's picture

Shea és Argán

Kedves Viki!

Hamarosan forgalomba kerül a kész Shea + Argán keverék. (remélhetőleg már jövő héten) 

Egyébként lehet a Sheát és az Argánt önmagukban is kenegetni felváltva.

Használd Egészséggel!
Üdv.: Kónya Zoli / Konzol 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Már megkérdeztem, hamarosan válaszol!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Borotválkozás

Szia, azt szeretném megtudni, hogy Kókuszolajjal lehet-e borotválkozni? Mert nem szeretem a bolti kencéket.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Borotválkozás természetesen

Szia Clown, átmozgattam a fenti cikkünk alá a kérdésed, amiben olvashatod, hogy a shea vaj alkalmas borotválkozáshoz, itt ír erről egy pozitív tapasztalatot egy olvasónk. Igazából nem tudom, de elvileg a kókuszvajnak is működnie kell, de ha nem akarsz kísérletezni, akkor a szappanos borotválkozás sok férfinak bevált. A borotválkozás utáni készítményeket pedig itt találod. Szőrtelenkedésre fel!:)

Értékelés: Nincs

Várandósság alatt is használható-e?

Sziasztok!

Azt olvastam, hogy a magas A-vitamin tartalom miatt a shea vaj nem használható várandósság alatt. Ha ez igaz, akkor mit ajánlatok helyette arc- és testápolónak? 

Előre is köszönöm a választ!

Nóra

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Shea vaj kismamáknak nagyon is ajánlott!

Kedves Nóra!

Korábban már felmerült ez a téma nálunk, az egyik választ ITT olvashatod. Érdemes a többit is elolvasni.

Én bátran ajánlom a használatát!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sheavaj foltokat hagy

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a konzol shea vaj foltot hagy az ingeimen.  Mosáshoz a Sodasan sensitiv folyékony mosószer-t használjuk, ami nem viszi ki a foltot.  Kérlek, hogy segítsetek, hogy mivel mossam az ingeket, kijöjjenek a foltok!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Bionom folttisztítás

Szia Gábor, én még nem tapasztaltam ezt, hogy használod a sheát, a felkenése után mennyivel öltözöl fel?

Ebben a blogban részletesen kitérek a bionom folttisztításra:

Zsírfolt - önts a foltra lobogó forró vizet, aztán szórj rá száraz szódabikarbónát, és sikáld ki.

Vagy innen is választhatsz terméket folttisztításhoz. Kérlek, írd majd meg mivel sikerült a foltokat eltüntetned!

Értékelés: Nincs

Shea vaj

Sziasztok!

A napokban rendeltem sheavajat tőletek, és hát a krém a tégelyben nagyon kemény, alig tudom kidolgozni. Tehát nem egy laza könnyen kenhető krém. Érdeklődnék hogy ez rendben van, ilyennek kell lennie? Nem értek a shea vajakhoz. :) Köszönöm  választ!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Shea vaj krémesítése

Szia Veronika, a sheának ilyen az állaga, ez teljesen rendben van!:) Ha szeretnéd kenhetőbbé varázsolni, akkor vízgőz fölött fel kell olvasztanod, és valamilyen bázisolajjal összekeverned. Megbolondíthatod pár csepp illóolajjal is. A Boszikonyhában találsz ötletadó kence recepteket!:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm az ötletet

Nagyon köszönöm a választ és az ötletet!! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sheavaj - mindegyik jó?

Sziasztok! A zc.hu weboldalon találtam egy szintén finomítatlan sheavajat (i-féle kiadás), és szeretném kikérni róla a véleményeteket. Íme a link: http://www.-100-ml.html

Házi készítésű testápolóba, ill. arckrémbe szeretném tenni, de nem egészen értem az árkülönbséget. Nagyon szeretem a Bionom oldalán kapható termékeket, de kérlek szépen, próbáljatok nekem - amennyire lehetséges - független szakvéleményt adni. Mivel kérdésemben túl sok a konkrétum (oldal, link...), az sem gond, ha a privát e-mail címemre érkezik válasz! :-) Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Független szakértőként mondok véleményt

Mielőtt kiválasztottam volna Konzol sheavaját, közel 4-5 féle sheát teszteltem (akkor még csak ennyi volt bent az országban). Azért esett Konzoléra a választásom, mert a tesztek során az egyik leghatékonyabb, legtisztább, és legjobb ár-érték arányú vaj volt.

Gyakorlatilag Konzolnak köszönhetjük, hogy a sheavaj ilyen népszerű lett Magyarországon. Sokan meglátták benne az üzleti lehetőséget, és hirtelen tömegesen kezdtek sheát behozni az országba. Sok kereskedő azt sem tudja, hogy honnan származik a sheája, illetve, hogy finomított-e vagy sem, csak árulja.

Találtam én is lényegesen olcsóbbat, de amikor rákérdeztem, hogy csak nők érnek-e hozzá, akkor néztek rám hülyén. Arra a kérdésemre is hasonló volt a válasz, hogy alkalmaznak-e gyerekmunkát (ami Ghanaban nagy divat, hogy éhbérért dolgoztatnak 6-10 éves gyerekeket napi 12 órát). Certifikált sheavajjal Konzolén kívül nem találkoztam, vagy ha igen, akkor háromszoros áron.

Sok kereskedő azon bukik el, hogy egészségre ártalamas csomagolóanyagot használ, pl. alumínium, ftalátos vagy BPA-t tartalmazó műanyag. Az általad kérdezett vajat is vizsgáltuk, ami egész jó is lehetne (bár a babateszten Konzolé sokkal jobbnak bizonyult!), ha nem egy olyan vacak műanyag tégelybe csomagolnák, amelynek akár még egészségügyi kockázatai is lehetnek. A Konzol-féle vaj egy olyan akril tégelyben van, amelyből garantáltan nem oldódik ki semmilyen káros anyag.

400 Ft különbségről beszélünk a 100 ml-es tégelyt illetően. Nekem megér ennyit, hogy biztosan tudom, nem oldódik ki semmi káros anyag a tégelyből.

De bátran dönts belátásod szerint.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)
Tulipiros's picture

Shea vaj - milyet?

Köszönöm Vali ezt a meggyőző választ, én is pont ezt akartam kérdezni, mert ma jött meg a rendelésem, és pofára estem, mert figyelmetlenségből 30 ml sheát rendeltem, pedig a 100-ast akartam, és ez nem lesz elég az én ekcémámra meg a babámnak. Azon gondolkodtam, veszek bioboltban mást, de a válaszod olvasva kizártam. Csak nem tudom, mit tegyek, mert 1 termékért sok a postaköltség...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Postaköltség megosztása

Szia Tulipiros!

Hátha a lakóhelyed környékén lakik más is aki rendelni szokott a Bionomból, így megoszthatnátok a postaköltségeket.... 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tulipiros's picture

Shea

Szia!

Igen, köszönöm, egyszer már találtam valakit. Nekem is ez jutott eszembe, úgyhogy ez lesz a legjobb!! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Jelina's picture

Finomítatlan shea vaj

Sziasztok!

Finomítítlan shea vajat szeretnék vásárolni. A netem böngészve nagyon eltérő áron találtam, láttam 5 ezer forinttól 10 ezer forint/kg árig többfélét. Miért van ekkora árkülönbség 2 termék között? Jelen esetben is igaz a mondás, miszerint olcsó(bb) húsnak híg(abb) a leve? A választ előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Jelina

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Konzol shea vaja

a családban már rengetegszer bizonyított Jelina, nagy kedvencünk, így ha biztosan jó minőséget szeretnél vásárolni, én ezt ajánlom! Az olcsóbb húsnak, híg a leve, természetesen a sheára is igaz, sokszor írtak már be az oldalra az Olvasók, hogy mikor összehasonlították a két terméket, döbbenetes volt a különbség...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Jelina's picture

Kipróbálom a Konzol féle sheát

Köszönöm a választ, kipróbálom.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Száraz, hámló ujjacska

Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írok-e de ezt találtam hirtelen.

8 éves kisfiam jobb keze középső ujján a felső ujjperc nem akar gyógyulni. Korábban belenyúlt vele mamáéknál a kacsás wc zselébe, ami a peremre tapadt. Azóta hol jobban, hol kevésbé de kiszárad és hámlik a bőr rajta. Úgy néz ki mintha a felső 2-3 réteg le is jött volna. Ha bereped akkor az meg ugye fájna. Sheával és Konzol brokkoli olajával kenem neki esténként. Most hétvégente többször próbálom hogy nincs suli. Ha bőrgyógyászhoz vinném lehet szteroidos krémet írna neki, de azt nem szeretném. Mivel segíthetném még a bőr gyógyulását akár belsőleg is?

Köszönöm a segítséget.

Emese

Értékelés: Nincs

sebre

Kedves Emese! Kipróbálhatnád nála a Stadelmann sebolajat, vagy sima aloe levet, melyet kötözz rá! Belsőleg E vitamin, béta-karotin segíthetne!

Értékelés: Nincs

Ekcéma

Köszönöm Tünde!

Míg aloe növény után kutattam ismerőseimnél, találkoztam a dokinőnkkel, aki szerint ekcéma a hámlás az ujjon. Így is mehet az aloe? Virág hiányában a farfalla semleges aloéja mehet? Ekcéma esetén mi kerülendő és mi szükséges? Olvasom a hozzászólásokban is a javaslatokat az oldalon. 

Üdv.

Emese

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ekcéma

Kedves Emese!

Mehet az aloe, a Farfallás is, bár ez önmagában kevés lesz.

Az ekcémáról sokat beszélgettünk már az oldalon, kérlek olvasgasd el a cikk alatti hozzászólásokat is. Legfontosabb az okok felderítése (akár ételintolerancia velejárója is lehet az ekcéma). Tartós javulást az életmódváltás hozhat.

Külsőleg: TOP20-as lista, ami eddig sokaknál bevált ekcémára, dermatitiszre, sömörre és extra száraz pikkelyes bőrre (népszerűségi sorrendben):

 1. Dr. Hauschka Jeges kristályvirág krém
 2. Dr. Hauschka Jeges kristályvirág tej
 3. Sheavaj - balzsamosszuhar olaj 1:1 arányú keveréke
 4. Sheavaj - ligetszépeolaj 2:1 (100 ml: 50 ml) arányú keveréke  10 csepp levendula illóolajjal
 5. Sheavaj
 6. Balzsamosszuhar olaj
 7. Balzsamosszuhar krém
 8. Sheavaj - jojobaolaj 2:1 arányú keveréke 5 csepp levendula illóolajjal és 5 csepp rózsaolajjal
 9. Sheavaj - Makadámdió olaj 2:1 arányú keveréke 5 csepp levendula illóolajjal és 5 csepp rózsaolajjal
 10. Biola bőrregeneráló olaj (Herbal)
 11. Jojobaolaj - Balzsamosszuhar olaj egyenlő arányú keveréke
 12. Makadámdió olaj - Balzsamosszuhar olaj egyenlő arányú keveréke
 13. Ligetszépeolaj pár csepp levendulával és/vagy rózsával
 14. Jojobaolaj pár csepp levendulával és/vagy rózsával
 15. Makadámdió olaj pár csepp levendulával és/vagy rózsával
 16. Himalája sószappan
 17. Himalája sófürdő
 18. Holt-tengeri iszappakolás
 19. Fekete szappan
 20. Kecsketejes levendulaszappan
 21. Orbáncfűolaj
 22. Sárgabarackmag olaj

Fokozhatod az összes módszer hatását, ha előtte rózsa vagy levendula hidrolátummal befújod a bőrt.

 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a listát

Kedves Mónika!

Köszönöm a listát! Azt hiszem ételek terén is kutakodnunk kell. Az életmódváltás folyamatban van.

Köszönöm a gyors választ.

Emese

Értékelés: Nincs
oursonpolaire's picture

krém száraz, keményedéses bőrre

Sziasztok! Szeretnék egy ismerősömnek krémet készíteni a térdére. Munkályából kifolyólag nagyon sokat térdel, ezáltal csúnya száraz lett a bőre, és meg is vastagodott kicsit. Mit ajánlotok rá? Shea vajat gondoltam alapnak, de még hozzá milyen olajat, illóolajat ajánlotok? Jojoba? Avokádó? Körömvirág? Annyi féle van, én meg kezdek elveszni :)

Értékelés: Nincs

Bőrkeményedés térden

Szia! Ha mégis készen szeretnéd megvenni, akkor innen tudsz választani.

Bármelyik növényi olaj és vaj alkalmas a bőr puhítására! A helyi keringés fokozására is törekedni kell, így gyakrabban masszírozza, mert a bőrkeményedés hátterében igazából a hosszan tartó nyomás miatti keringési zavar is állhat!

Értékelés: Nincs

Shea

Muszáj kicsit áradozzak :). Megvettem életem első shea vaját. Nem Konzol (talán legközelebb), de Ghánai 100%-os, kemény darabos. Néhány napja használom. A kezem igen száraz, a sok kézmosástól is, a bütyköknél meg kifejezetten. Bármivel kentem eddig csak rövid távú megoldás volt. Pillanatnyilag segített de ha kezetmostam ugyanolyan volt a kezem mint kenegetés előtt. A bőrgyógyász régebben egy körömvirágos krémet ajánlott. Rendkívűl nehezen szívódott fel( ha egyáltalá szívódott valami) és az volt az érzésem, hogy egy biz idő elteltével még szárazabb lett a kezem mint azelőtt, persze ha nem kentem. Akkor még nem foglalkoztam összetevőkkel, csak empírikusan láttam, hogy ez vmiért nem jó. Mostmár sejtem, hogy kőolaj származék lehetett az alap, jó sok glicerinnel. Ha patikában látom majd a krémet gyorsan megvizsgálom bionom szemmel is, lássam mi volt a gond. Na de térjek vissza a sheahoz. Hát a szaga...... Hogy is mondjam, nekem nem jön be. Készítettem deot is vele, sajnos ott is érződik a szaga (vagy illata) ami nem bűvöl el de kibírjató. A deó hatása pedig simán veri az àltalam eddig használtakat. Viszont a kezem bütykei HIHETETLEN milyen jó neki a shea, normális bőr fedi !!!!! Nem száraz hámló bőrnek csúfolt valami A másik dolog amit eszeretnék mesélni, hogy bármikor amikor elszántam magam, hogy kéne ápoljam az arcbőröm ( egyébként nem vagyok nagy krémező) az lett az eredmeny, hogy felvásároltam éjszakai, nappali krémet, arclemosót stb és elkezdtem hűségesen használni ( mert ugye ettől leszek olyan szép mint a reklámban a néni :). Az eredmény 99%_ban fenylő, zsíros, pattanásos bőr. Akkor visszatértem a vízzel való arcmosÁshoz+ hidratálo krém (mindenféle összetevővel :(). A bőröm így is zsírosodott de nem annyira. Na már most, a sheat tenyleg kb 3 napja használom és az első örömteli eredmény, hogy reggelre nem tocsogo zsír az egész arcom. Juppi!! Az élet apró öröme, és úgy tűnik nappal sem zsírosodok meg. Ezt alig merem kimondani nehogy elszalljon a varázs :) Örülök, hogy rátok találtam :)

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

shea deo

sajnos ma a házi készítésű deom csődöt mondott  hosszú volt a nap.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A házi és bio(nom) deo-k NEM

egy 24órásak! Felesleges azt várni tőlük, csalódást fognak okozni ...

3-4 óránként érdemes használni őket, ha nehéz napunk van.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Richie's picture

Szem alatti karika, ránc

Sziasztok! 

Kb. 2 hónapja észrevettem, hogy a szemem alatti rész sötétebb, feketés, plusz a szemem alatt közvetlen megjelent egy mélyebb ránc! Igazán furcsállottam, mert még csak 20 éves vagyok és hát szeretnék ezen változtatni.

Kenegetem shea vajjal, stb... Figyelek a sok folyadékbevitelre, meg minden ilyen, viszont a helyzet változatlan.

Hogy mi okozhatja ezt? 2 tippem van:

1, a napi kb. 8 óra gépezés (munka miatt is)

2, a sok hajtás a vizsgaidőszak miatt.

Szerintetek mi lehet még? Hogy tudnám helyrehozni ezt a bajomat?   Mire utal ez a sötétség és a szűnni nem akaró ránc mindkét szemem alatt?

Köszi!
Ricsi   

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Szem alatti sötét karikák és ránc oka - 20 évesen

A ránc vonala felett van a sötétebb rész? És nem duzzadtabb ott egy ici-picivel? A belső sarok felé sötétebb? És az alatt mit értesz, hogy sötét? Barnás-feketés vagy kékes-feketés, esetleg lilás-feketés?

Értékelés: Nincs
Richie's picture

Re: sötét karikák a szem alatt

A ránc vonala alatt van a sötétebb rész. Nem duzzadt. Igen, a belső sarok felé sötétebb és lilás feketés! Hmmm, nem is gondoltam volna, hogy ennyi dolgot figyelembe kell venni. 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Kéne egy májtisztítás

Szerintem a májad van leterhelve...

A máj és a vese tud a legcsúnyább szem körüli képleteket produkálni.

Értékelés: Nincs

sötét fekete lilás karikák a szem alatt

Kislányom 4,5 éves és amikor beteg (vírusos alsó-felső légúti) lett akkor figyeltem meg előtte, hogy karikásak voltak a szemei, fájt a feje ami azelőtt soha nem fordult elő. Kezeltem, meg is gyógyult kivéve az orrfolyást, de nem tetszik, hogy ma reggel is látom a szeme alatt a nagy fekete foltokat amit előtte soha nem! Minden reggel kap all florát (gyomrára ment rá a vírus, mármint hányással kezdődött), utána egy 10 perc múlva Grape Vitál csepp és D3 vitamint, és mielőtt elindulunk az oviba adok neki garden of life C vitamint+New chapter multivitamint, easy caps-t egy darabot, és sok vizet iszik. Este amikor hazaérek akkor halolaj, huminiqum kapszula, lefekvés előtt Manó manna, és most adtam neki egy béta glukánt is, mert este mondta, hogy kezd fájni a torka meg bekentem a torkát angyalgyökérbalzsammal és a mellkasát kakukkfűs kenőkével. Valamit rosszul csinálok, folyadékot iszik itthon (oviba nem tudom), Kuc-kuc teát adtam neki tegnap este is.

Mitől lehet fekete a szeme alatt még? néha fájni szokott a gyomra is. Esetleg nem lehet, hogy a grape vitál üres gyomorra nem szabadna beadnom?

várom a válaszokat, köszönöm: Gy

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Karikás szemek kicsi lánynál

Szia Györgyi, mennyi az annyi? Mennyi folyadékot iszik a kicsi lány és miket? Nagyon ügyesen össze válogattad a készítményeket, arra viszont figyelj, hogy az All flora és a Grape Vital között teljen el legalább fél óra, de inkább egy, hogy a probioticban lévő bacikat ne tudja bántani a grapefruit csepp. A Grape Vital nem okozhat neki gyomor problémát, de azt is kipróbálhatod, hogy reggel-este, -elfelezve a napi adagot- adod Neki.

Hogyan táplálkozik, eszik elég nyers zöldséget, gyümit? Mennyi finomított élelmiszert fogyaszt? Milyen okokra vagy még kíváncsi, nem gondolod, hogy vese, vagy máj problémája lehet? Kérlek, olvasd el Vali ezen írását, érdekes lehet számodra.

Ha úgy érzed, hogy egy szakember segítsége meg tudna erősíteni, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe ingyenes terméktanácsadásunkat, jelentkezz be Nikihez.

Értékelés: Nincs

bejelentkezés

Szeretnék bejelentkezni, 02.27-én 10 órára de ráklikkelek az időpontra és nem csinál semmit. Miért nem engedi?

köszi: Gy

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

27-én nincs tanácsadás

Csak azokon a napokon van, amikor szabad zöld időpontokat látsz!

Értékelés: Nincs

sikerült

Elnézést, de sikerült, rájöttem, hogy csak péntekenként rendel!

Köszönöm: Gy

Értékelés: Nincs

sötét karikák még

Kedves Epermami!

Oviban nem tudom mennyit iszik és mit. Otthon tejet soha nem, vizet és teát de a teát csak most télen egyébként sima vizet (Szentkirályit és Janát váltva szoktam), nem szoktattam az édes löttyökhöz, habár az oviban biztosan azt kapják meg agyon cukrozott teát. Esténként kb. 2-3 dl iszik meg, vagy talán 4dl. Lehet, hogy ez kevés? Mindig itatom ha otthon van, de most reggel, amikor felkelt és kipihente magát akkor láttam, hogy nagyon karikás a szeme. Ingyenes konzultációra hogyan lehet bejelentkezni? Kipróbálom most akkor azt, hogy inkább Olajfalevél kivonata Gránátalmával adok neki az all flora után ezt is később? Csak sajnos oviba megyünk, nem tudom annyival előbb! Nyers zöldséget nem de gyümit azt szokott és szereti is, oviban eszik csak, a vacsik azok amiket itthon kap, meg természetesen hétvégén amit főzők. Krémek, fogkrém, ezek mind itt veszem a bioboltban, de mostanában panaszkodik a gyomrára, ez így is megnyilvánulhat ha a veséje vagy a májával lenne valami? Azt tudom, hogy mindig izgul, meg mostanában kezdett el félni is este ha kimegyek a szobából..de gondolom ez majd megszűnik, hisz most lesz májusban 5 éves és azt mondták, hogy ebben a korban szoktak a gyerekek leginkább félni a sötétben. De mindig megnyugtatom, hogy minden rendben és el szoktuk varázsolni azt, amitől fél.

remélem nem sikeredtem túl hosszúra!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Izguló, karikás szemű kislány Anyukájának :)

Kedves Györgyi, most őszinte leszek hozzád, (ezt sokan nem csipázzák bennem...:) úgy érzem, (és igazából évek óta tudom is, saját tapasztalatból is:) hogy nem a kicsi lánnyal van a gond, hanem ahogy olvasom a soraid, árad belőle valami szorongós, megfelelni akarós, "jajj, mit tegyek, elég jól csinálom(?)" érzés, amivel csak TE tudsz mit kezdeni!:)

Gyermekeink tiszta tükrök, a feléjük áramoltatott érzéseket hihetetlen módon veszik és mivel még nincs olyan szókincsük, nem tudják úgy kifejezni magukat, így egy "fegyverük" marad, a betegség... Ha megfigyeled az érzést, ami tombol benned, mikor tehetetlenül nézed, hogy beteg, a karikás szemeit szorongva nézed, na az az az érzés, amit észre kellene venned, felismerned, hogy az csupán a múlt, venni egy nagy levegőt és arra figyelni, amit szeretnél, a jelen csodájába bele olvadni...:)

Tudom, tudom, ez így első blikkre elég misztikus, de hidd el, (bár inkább tapasztald meg:) működik, évek óta igyekszem minél tudatosabban figyelni magam, a gyermekem és számtalanszor megtapasztaltam, hogy semmi más dolgom nincs, csak örülni annak, hogy élek, élvezni a létet!

Magányosságot érzek soraidból, talán kettecskén vagytok, vagy Apuka nem annyira veszi ki a részét a családi életből??? Persze ezekre nem kell itt válaszolnod, csak kezd el figyelni magad, az érzéseket, amik kicsi korod óta mozgatnak, észrevétlenül irányítják az életed! Nekem óriási segítség volt ebben a Csendo program, ami már elérhető könyv formájában is, bár átütő sikere szerintem annak van, ha elmész egy tanfolyamra...

Ne haragudj, nem jól linkeltem be a konzultációt, javítottam, így már meg tudod nézni és bejelentkezni. A lényeg, hogy szerintem nem igazán a készítményekre kellene fektetni  a hangsúlyt, (bár nagyon fontosak és sokat segítenek, ezért is ajánlottam Nikit) hanem lelkileg kellene harmóniába kerülnöd és erre rövid időn belül a lánykád is pozitívan reagál majd!

A félelmek, szorongások elengedésében nagy segítséget tud még nyújtani a Moksa Elixír, érdemes kipróbálnotok, de az lenne a legideálisabb, ha mindketten (esetleg Apuka is) szednétek. Szorítok, hogy legyen erőd szembe nézni a saját démonaiddal, azokat "elvarázsolni" :), ezzel tudsz a legtöbbet segíteni a gyermekednek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

afrikai fekete szappan

Új regisztrálóként még nem igazodom ki az oldal használata terén, ha rossz helyen teszem fel a kérdésemet, előre is elnézést kérek. 

Kb. két hónappal ezelőtt cseréltem le a kozmetikai szereimet natúr termékekre, első körben mindenből Al.....de márkájú sminkszereket, és krémeket stb. vásároltam. Kipróbáltam a shea vajat, neem olajat, argán olajat is (mindhárom azonos forgalmazótól), a helyi bioboltból szereztem be. Az argán olajat illetően, miután kutakodtam a neten, rájöttem, hogy bármennyire finom és autentikus kecskeürülék szagú az általam vásárolt termék, színe alapján feltehetően nem teljesen tiszta, 100%-os, így egyelőre ezt elhasználom a hajvégemre, és legközelebb kipróbálok egy másik forgalmazótól származó argán olajat, mivel én elsősorban bőrre, szemkörnyékre akarom használni. A shea vaj pedig, miután pár napja rendeltem Ak.....a "márkájút" is, összehasonlítva utóbbi jobb állagú, és hamarabb felszívódó, mint amit először vettem. Egyidejűleg problémás, sokszor pár pattanással tarkított, tág pórusú, ugyanakkor a kezdeti bőröregedés jeleit mutató (szarkalábak) bőrömre rendeltem ghánai fekete szappant is, folyékony kivitelben, szintén Ak...a. Nagyon lelkes voltam, most viszont kissé megijedtem, mert 3 napja használom, reggel-este, és tegnap estére már kifejezetten éreztem, hogy nagyon szárít, és az arcomon két piros, picit égő folt is megjelent, holott korábban nem volt érzékeny a bőröm. Igaz, ami igaz, mivel mostanában a homlokom eléggé kipattogzott (ezt a shea vaj méregtelenítő hatásának tulajdonítottam), tegnap napközben is megmostam egyszer a szappannal az arcomat, tehát többször használtam, ezután jelentkezett a tünet. Miután éjszakára bekentem shea vajjal, nem szűnt meg a kivörösödés, olyan, mintha megpirult volna a naptól, sőt, bár a vajtól puha a bőröm, mégis olyan, mintha dehidratált lenne (megmondom őszintén, a napi vízfogyasztásom hagy némi kívánnivalót maga után, talán ez az oka). Ez normális ? Vagy ritkítsam a használat gyakoriságát? Esetleg használjak másat, vagy kísérletezzek még ezzel? Nagyon sokat vártam tőle...reménykedem. 

Plusz infók: mindössze 2 hónapja váltottam, Al...dés goji-s nappali krémet, szemránckrémet is használok a shea mellett (amit inkább csak éjszakára, nappalra nekem túl "zsíros"), szappanként először az il....is fekete szappant alkalmaztam (tudom, hogy nem egyezik az afrikaival), majd egy d....c körömvirágosat. 

Szeretnék szép, ragyogó bőrt végre, így 28 évesen. :) Köszönöm a segítségeteket, és bocsánat, ha terjengősen fogalmaztam, igyekeztem minden infót megadni.

Értékelés: Nincs

Idegen olajok

Szia! Nagyon okosan tetted, hogy leváltottad a káros vegyszerektől hemzsegő kozmetikumaidat! Viszont az Általad említett márkákról nincs tapasztalatunk.

Hosszas kutatás, keresgélés után találtuk meg azokat a bázisolajokat, vajakat, kozmetikai termékeket, melyeket bátran tudunk ajánlani! Ezeknek ismerjük a gyártóit, forgalmazóit, beszerzési helyeket, így erre tudunk garanciát vállalni!

A bőröddel kapcsolatban pedig annyit, hogy ha tovább fogsz böngészni az oldalon látni fogod, hogy minden esetben a táplálkozással, életmóddal kapcsolatos a bőr aktuális állapota, így ezen is célszerű változtatni a siker érdekében.

Értékelés: Nincs

Sheavaj

Ha szeretnék rendelni sehavajat hol kell rendelnem és, milyen kiszerelésbe..árban..? 

Értékelés: Nincs

Hol tudsz vásárolni shea vajat

Itt. És az információkat is megtalálod a kérdéseiddel kapcsolatban.

Heni

Értékelés: Nincs

ajándék ghánai shea vaj

Sziasztok!

 

Egy jó barátom járt Ghánban nem régen, és kaptam tőle ajándékba 1 kg shea vajat. Bement valamilyen piacra és ott vette. Igazi shea illata van, az állaga is olyan amilyennek lennie kell, kb. 3cm átmérőjű golyókká van gyúrva. Nagyon jónak tűnik. 

A kérdésem, hogy nyugodtan kezdjem-e el használni? Mert felmerült bennem, hogy tartalmazhat-e a mi "európai bacikhoz és vírusokhoz szokott" szervezetünk számára mondjuk káros kórokozókat. 

Abszolut fogalmam sincs arról, hogy az Unióban forgalomban lévő shea vajak egyáltalán milyen ellenőrzésen mennek át ebből a szempontból, vagy lényeges-e ez egyáltalán. Ezért lehet, hogy a kérdésem túl aggódósnak tűnik.

Köszönettel:

Móni 

Értékelés: Nincs

sheavaj Ghánából

Én a helyedben nyugodt szívvel elhasználnám. Inkább szennyezett vízzel terjednek a kórokozók én nem gondolom, hogy a sheavajban lenne...

Mi is jártunk régen Afrikában, vettünk fűszereket, krémeket de kutya bajunk nem lett tőle.

Értékelés: Nincs

afrikai fekete szappan

Kedves Vali,

Érdeklődni szeretnék az afrikai fekete szappan felől, (ha jól tudom, akkor abban is sheavaj van?) szeretném kipróbálni, viszont nem tudom hol lenne érdemes beszerezni? A bionomboltban nem találtam, mi a véleményed róla?

Ugyan ez lenne a kérdésem a kecsketejes szappanról is.

Nagyon köszönöm válaszod, szép napot.

Értékelés: Nincs

Fekete szappan

Itt találod a fekete szappant! Kecsketejes szappan is lesz hamarosan, már többször volt szó róla az oldalon, ha rendben az INCI, akkor használd nyugodtan!

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)

Köszönöm válaszod, de nem

Köszönöm válaszod, de nem erre az ISZAPOS fekete szappanra gondoltam, ezt már én is láttam..., hanem az AFRIKAI fekete szappanra, amiben sheavaj, kakóvaj, kókuszvaj és növényi hamuk találhatók. Szintén Afrikában ősismeretes szappan, aminek pontos összetétele régiónként és persze családonként, hagyományonként változik, de ezek az összetételek az alapok.

Biztos hallottatok már róla.................szóval kérdésem az lenne, hogy EZ a fajta szappan kapható-e a binomon, ha nem akkor honnan érdemes beszerezni?

Köszönettel válaszotokért, további szép napot

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A "klasszikus" fekete szappan

, kiváló minőségben hamarosan fellelhető lesz a Bionom Bioboltban, Deltaalfa, folyamatban van a beszerzése.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hurrrrááá..........Köszi

Hurrrrááá..........Köszi Niki..............hamarosan? mondjuk holnap?(csak vicc), de alig várom

Ezer köszönet, a mihamarabb

Értékelés: Nincs

házi kencék

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni házi kencék ügyében. Ajándékba szeretnék készíteni anyukámnak anyák napjára, húgomnak a szülinapjára és magamnak csakúgy krémeket. Leírom, hogy milyen alapanyagaim vannak itthon és rendelés alatt és, hogy milyen krémeket szeretnék. Nem kell konkrét receptet írni, csak, felsorolást (esetleg csökkenő sorrendben), hogy melyik krrémbe mit tegyek, esetleg 2 szó, hogy miért azt. 

Tehát amiből dolgoznék:

 • minden krém alapjának sheavajat szeretnék, ezen kívűl,  - alapnak kiváló, olyan, mint a folyékony bőr
 • kókuszvaj - testápolókba, hajápolókba inkább
 • kakaóvaj - testre arcra egyaránt, de nem szabad eltúlozni, mert keménnyé teszi a krémet, és sok illattal nem harmonizál
 • búzacsíraolaj - ránctalanító, öregedésgátló, antioxidáns hatású, tartósabbá tezi a krémet
 • kukoricacsíraolaj - tápláló
 • dióolaj - fertőzés ellenes, regeneráló
 • ligetszépe olaj - ekcéma ellenes, kiváló fitoösztrogén hatásó, öregedő, érzékeny bőrre
 • jojoba olaj - kiváló bázisolaj, minden bőrre és minden nyavajára, a shea folyékony megfelelője
 • sárgabarackmagolaj - ránctalanító, antioxidáns, sejtregeneráló, sejtmegújító
 • mangóvaj (ez sajna finomított, ajándékba kaptam) - bőrhidratáló, regeneráló

Akkor a krémek:

 1. anyukámnak kissé repedezett sarokra sarokkrém (pedikűrös azt mondta, ne legyen se vizes, se zsíros(??)) - shea - kakaó - kukorica - levendula - citrom - menta
 2. testápoló, normál-kissé száraz bőrre - shea - olíva - búzacsíra - kukorica - kókusz
 3. babakrém kissé ekcémás bőrre (szinte minden alapanyaghoz oda van írva, hogy ekcémás bőrre, de nem tudom melyik leginkább) - shea - ligetszépe - jojoba - sárgabarack - kókusz - levendula
 4. 30 éves vagyok és szeretnék valami koromnak megfelelő "ránctalanító" krémet, ami nem szárít, de nem is tömíti el a pórusokat. - shea - mangó - ligetszépe - jojoba - búzacsíra - sárgabarack (szívem szerint tigrisfűolajat, gránátalmaolajat vagy argánolajat is tennék bele, és rózsafa - szantál - ylang-ylanggal illatosítanám, mert ezek az illóolajok öregedésgátlók)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Szép napot Mindenkinek!

Kitti

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Kollibry kencereceptúrái

Beleírtam zölddel a hozzászólásodba, így egyszerűbb volt. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

köszönöm

Nagyon köszönöm a villámgyors választ! Nagy segítség nekem ez a honlap! Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szemránckrém

Sziasztok!

Szemránckrémként is használható a shea? Vagy valami mást kéne készítenem, ami nem olyan zsíros? Ha valami mást, akkor van ötletetek, hogy mit és miből?

Értékelés: Nincs

Szemráncok ellen

Szia! Megkérdezhetem ha nem veszed tolakodásnak, hogy hány éves vagy?

Első legfontosabb, hogy igyál többet! Vigyél be a szervezetedbe több tápanyagot, ezt támogathatod Calcium-fluoratummal (Schüssler só) is.

Szívből ajánlom az arctornát is ráncok, bőrpoblémák ellen.

Külső táplálás történhet bármilyen tiszta olaj, vaj, kozmetikum segítségével, így a shea vaj is kiváló!

Értékelés: Nincs

Hogyan mossuk ki a sheavajat a ruhából?

Sziasztok!

A mosódiónál olvastam már arról a problémáról, amivel egy ideje én is küzdök. Nagyon szeretem a sheavajat, töményen arcra és lábra, olívaolajjal és illóval keverve egész testre, főként este használom.

Mivel lassan szívódik be, nem bírom kivárni és hamar felöltözök. Ez viszont azt eredményezi, hogy a krémet beszívja a ruha, amit utána lehetetlenség rendesen kimosni, most már nem egy zoknimnak avas szaga van  Így jártak a hálóruháim is.

Mit lehet tenni ez ellen? Mosódióval, mosószódával és ecettel mosok. Próbáltam már magasabb hőfokon is, de nem jártam sikerrel.

Segítségeteket köszönöm!

Timci

Értékelés: Nincs

avas shea

Ez nálam is gond volt, én is azokkal mosok, mint Te, de az avas szag megmaradt. Megvettem az eMC próba csomagját, és az "erős" feliratúból raktam kb 8-10 cseppet az ecethez az öblítő tartályba. Olvastam a biobolt oldalán, hogy kivette a macska pisi szagot, gondoltam, akkor az avas szaggal is megbírkózik. Megbirkózott  Egy mosás is elég volt neki.  Minden mosásnál használni fogom, általánosságban is jobb a ruhák tapintása, illata (ami igazából nincs, inkább natúr, napsütötte illat, pedig szobában szárítok). 

Értékelés: Nincs

Köszönet Jupinak

Nagyon köszönöm a segítséget!

Szép napot!

Timci

Értékelés: Nincs

Shea vaj állaga

Sziasztok!

Én nemrég vettem Shea vajat, de mivel nem Mo.-n élek, így nem tudtam a konzolosat rendelni. Kérlek segítsetek eldönteni, hogy jó-e ez a shea vaj, amit vettem!

Szóval azért döntöttem ez mellett a shea vaj mellett (Ala..ia), mert azt írták róla, hogy kézzel gyártott és kézzel is teszik bele az üveg tégelybe, finomítatlan és fair trade. Togo-ból származik. Na most véletlenül olyat rendeltem, amiben van levendula illóolaj, de ez mondjuk nem hiszem, hogy baj. Viszont, azt nem tudom, hogy az normális-e, hogy szemcsés egészen addig, amíg fel nem olvad a kezemben? A színe ilyen koszos fehér, bézses, sárgás- nem tudom megítélni, de nem fehér. Az illatán viszont csak ezt a mentolos levendula illatot érzem, a párom szerint "erdő" illata van, olyan, amikor az avar kicsit vizes, de én ilyen kimondott füstös illatot nem érzek.

Na most én ezt az ekcémámra és a száraz bőrömre vettem, elég olajos, zsíros az állaga, úgy fénylik tőle mindenem, mint a fene, de egyenlőre nem érzek változást, 4 napja használom. Nem tudom, hogy az ekcémának azonnal el kéne tűnnie, vagy ez legalább egy hónap rendszeres shea vaj használat mellett?

Szerintetek ez jó shea vajnak hangzik?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Dettyke shea vaja

Kedves Dettyke!

A bionom áruház külföldre is szállít, a részleteket ITT olvashatod...

Nehéz eldönteni leírás alapján, hogy megfelelő-e a termék vagy sem, de bízzunk benne, hogy az... azt mindenképpen érdeklőd meg a gyártótól/forgalmazótól, hogy milyen levendula illóolaj van benne, hogyan nyerik ki, vissza van-e higítva, vegyszermentes-e a levendula stb.

A 4 nap mindenképpen kevés, hogy az ekcémád elmúljon, de a száraz bőrödnél már érzékelhetőnek kellene lennie a változásnak...

Ekcéma esetén a legfontosabb, hogy a táplálkozásodat reformáld meg - ha még nem történt meg! SEMMI tej és tejtermék, finomított termék! (bár úgy rémlik, hogy erről már "beszélgettünk" :) )

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Szia Niki!Nagyon köszönöm a

Szia Niki!

Nagyon köszönöm a választ, megpróbálok akkor nekik írni és körbe kérdezem ezt a levendula/mentol illóolajat.

Sajnos én nem azokban a körzetekben élek, ahova a bionom áruház szállít (tengerentúl), írtam nekik még vagy 3 hete egy emailt, hogy van-e rá lehetőség, hogy ide is szállítsanak, de nem írtak vissza azóta se

Sajnos még a száraz bőrőmön sincs változás

Esetleg tudsz olyan shea vajat, ami megbízható és nem Eu-s országból való?

Igen, tudom Életmódváltozás. Nekem most sok minden összejött, ami egy ekcémához kell: stressz (ezt nem tudom elkerülni), nincs egy normális, méregmentes tusfürdőm (ez a leggyilkosabb amúgy, egyből bellobbanak az ekcémáim), kemény víz és néha cukor.... 

Tejtermékek....ahhh...ez a legnehezebb: yoghurt, sajtika, tejföl...  Mivel tudom helyettesíteni ezeket?

A tej az mindenhogyan káros? A palacsinta is kerülendő? Meg minden olyan étel, amiben tej van? Meg akkor hogyan lehet gabonapelyhet enni? Vagy azt se lehet?

Bocsi a rengeteg kérdésért!

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ekcéma

Szia Dettyke!

Sajnos, nem ismerek olyan kritéiumoknak megfelelő shea vajat, amelyre szükséged lenne, de úgy vélem, hogy most már fel vagy vértezve azokkal az információkkal, amelyekkel egyedül is sikerül kideríteni, hogy melyik vajat érdemes megvenni vagy inkább parlagon hagyni.

Hagyd a tusfürdőket, vegyél egy jó minőségű, méregmentes szappant és kizárólag a "naggggyon koszos" területeket mosd le vele. Ha van kád, ahol élsz, nem csak tusoló, akkor érdemes lenne sós (pl. himalaya) vízben áztatnod magad...

A cukor és a tejtermékek az ekcéma legjobb barátai, tehát, ha kiiktatod őket étrendedből, akkor az ekcéma búnak ereszti fejét és inkább elmúlik, mert roppant egyedül érzi magát :)

Ekcéma esetén még a jó minőségű, nyers házi tej is kerülendő! Palacsintát ehetsz, teljes őrlésű lisztből és vízből készítve... Nézz  körbe boszikonyhánkban, mert több recept közül is válogathatsz!

Növényi készítményekkel lehet helyettesíteni a tejtermékeket -> Boszikonyha! :) A fermentált készítmények módjával fogyaszthatóak. Az ekcéma kezeléséről már nagyon sokat cikkeztünk és szóltunk hozzá, érdemes használni böngészőnket.

A gabonapelyhes kérdést nem teljesen értem... mit akarsz a pehellyel és a tejjel??? A Kolláth-reggeliről hallottál már? (írd be az oldal keresőjébe, rengeteg információt megtudhatsz róla)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Shea vaj-ekcéma

Szia Niki!

Hát én meg voltam győződve arról, hogy jó shea vajat veszek, de akkor úgy látszik, hogy nem. 

Vagy előfordulhat olyan, hogy vki "immunis" a shea vajra?

Egy méregmentes szappanban mik lehetnek és mik nem? A legtöbb tartalmaz Coconut Oil-t, ami nem tudom, hogy jó-e. Igen, van kád :)

Na, akkor a boszikonyhába is benézek, köszi a tanácsot!

A gabonapelyhet úgy értettem, hogy pl. Nesq....ik gabonapehely és arra ráönteni a tejet. 

És a Kolláth reggelit mindenképpen ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik! 

Köszi megint mindent!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

JUJ!

Dettyke, azokat a pelyheket felejtsd el, kérlek! A halott élelmiszerből bármennyire is jól vagyunk "megtervezve", szervezetünk képtelen élőt varászolni...

Figyelj az étkezésedre - ez a legfontosabb! A többi ajánlást, pedig az oldal keresőjének segítségével megtalálod :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Különbség

Mi a különbség a nyers pl.sheavaj és a finomítatlan között?

Köszönöm! 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

különbség (?)

Milyen különbségre gondolsz? ... nekem nem tűnik különbözőnek...

Niki

Értékelés: Nincs

Shea vaj használata?

Agyaltam (már megint) és két kérdést ötlöttem ki.

1. Arcápolás. Télen évek óta nem használok (hidratáló) nappali krémet, mert úgy tudom, hogy mínuszokban az ezekben található víz megfagy, és kárt tesz az arcbőrben. Itt pedig azt olvastam, hogy éjszakai krémmel nem érdemes elfojtani a bőr éjszakai méregtelenedését.

Nos akkor két lehetőség maradt: vagy nem kenek magamra soha semmit (kétségtelenül ez a legolcsóbb ) vagy - leleményesen - a könnyű nappali krémet kenem föl éjszakára...  és akkor a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad.

Viszont: azért valahogy mégis védeni kellene a képes felemet a mínuszoktól...eszembe jutott, hogy az inuitok ("eszkimók") fókazsírral kenik be a képüket, ami így véd és szigetel is. Fókazsírom nincs itthon, viszont shea vajam van.

Ebből kiindulva kiötöltem egy olyan, téli időszakra való arcápolási mechanizmust, amivel minden legyet lecsapok egyszerre: nappalra shea vaj (bár így tán csillogni fog a pofázmányom a munkahelyen...sebaj, kicsit letörölgetem a mosdóban), és éjszakára a nappalra javasolt könnyű arcápoló tejet, hogy azért kapjon is egy kis törődést, de lélegezni is tudjon. Tudom, ez most fordított logika, de lehet, hogy télen jobb ez így, nem?

Nos, kozmetikus hölgyek, mi a szakvélemény erről? Csinálhatom így, jót teszek vele?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

shea vaj

Szia Kathryn!

Nem vagyok kozmetikus, viszont az elméletet helyénvalónak gondolom.

(Bár én úgy tudom, hogy a shea vaj alatt képes lélegezni a bőr.)

Legalábbis abból kiindulva, hogy éjszakára a dr. Hauschka kozmetikumokat gyártó cég nem is ajánl éjszakai krémet, véleményük szerint az esti tisztítás után elegendő az (Speciális) Arctonik vagy érett bőr esetén a Regeneráló szérum. Ez az Ő termékeiknél tökéletesen működik, figyelembe veszik a bőr természetes működését, ritmusait és általuk a bőr saját erőit képes támogatni, öngyógyító erőit kelti életre és harmonikus működésre sarkallja. Úgy vélik, hogy este a nap folyamán rárakódott szennyeződéstől, sminktől kell megszabadítani bőrünket, reggel pedig a pórusokat az éjszaka során telítő anyagcsere-termékektől, a hangsúly a megfelelő tisztáson nyugszik akár reggelről, akár estéről légyen szó. A tisztítás után a pórusokat az arctonikkal zárják el, és az esti arcápolás itt véget is ér. A bőr ápolását szolgáló krémeket a nappali órákra alkalmazzák, amit mindig bőrünk aktuális állapotának függően érdemes kiválasztani!

Érdemes próbát tenni, hogy a gyakorlatban tetszik-e bőrödnek az általad kiötlött gondolat... Szerintem bőröd szeretni fogja :)

Agyalj tovább, mi örülünk neki/Neked!

Niki

Értékelés: Nincs
kuzsieszter's picture

Sziasztok!Először is azzal

Sziasztok!

Először is azzal kezdeném, hogy annak idején mikor böngésztem a neten rátaláltam erre az oldalra! yes.gif És nagyon örülök neki!! Mi már az oldal felfedezése előtt elkezdtük a családunkban kivonni a káros anyagokban gazdag kozmetikumokat, és figyelünk minden megvett termék összetételére. Bár még nem "kotyvasztottunk" semmit, de annyit nézelődtem már ezen az oldalon - és ajánlottam már jó pár ismerősnek is teeth_smile.gif - találtam néhány jó pár receptet.

Az lenne a kérdésem, hogy sok ember kommentjeiben olvastam, hogy kipattogzanak a sheavajtól. Ez majdnem mindenkinél előfordul, akik "hirtelen" térnek át a sheavajas dologra? és akik már méregtelenítenek egy ideje - nem tudom mióta - azoknál is előfordul? Olvastam, hogy bőrfüggő is, csak még erre lennék kíváncsi regular_smile.gif Nagyon hasznos oldal, nagyon tetszik! rolleyes.gif És örülök, hogy idetaláltam, mert további természetes életmódhoz kapunk ( a család és a barátok) jó tippeket!!

Köszönök minden információt!!

Értékelés: Nincs
mazsula's picture

Szia!Én tegnap vettem és

Szia!

Én tegnap vettem és próbáltam ki először a Konzol-féle sheavajat, amit itt a bioboltban lehet kapni. Semmi negatívumot nem tapasztaltam, sőt reggelre nagyon puha lett a bőröm tőle!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Eszternek shea

Szia Eszter!

Véleményem szerint ez -is- egy sokösszetevős történet... a shea vajtól való kipattogzás függhet attól, hogy az ember (és a lánya) mikor állt át tiszta termékek használatáról garantáltan méreganyagmentesre, függhet attól, hogy honnét származik az adott shea vaj és hogyan "dolgozták fel", függhet a személyes érzékenységétől, stb.

Ki kell próbálni és rögtön kiderül! Mi - a családom - sosem pattogzottunk ki tőle...

Niki

u.i.: sokra nem mentél velem

Értékelés: Nincs
kuzsieszter's picture

Köszönet

Sziasztok!

Köszi Niki a választ, azért nem mondanám, hogy semmire nem mentem vele regular_smile.gif Ennek is örülök yes.gif

Mindenképp kiderül a próba után...

Értékelés: Nincs

Shea vaj vastagon babara

Sziasztok! A kisfiam most 16 honapos, es mivel egyelore nincs futesunk, megprobalom a furdoszobaban tartani egy kicsit furdes utan, mert ott melegebb van. Ennek hatasara raszoktunk a szaritgatas, kenegetes, minimasszazs harmasra, amit nagyon elvez, de vastagon felkeni magara a shea vajat es a kokuszolajat.

Eddig semmi ilyesmit nem hasznaltunk, csak kecsketejes szappant, de azt sem minden alkalommal. Vajon ez ilyen nagy mennyisegben nem fog neki artani, es nem fog a bore hozzaszokni tulzottan? A borevel egyebkent minden rendben van, tehat nincs igazan okunk kenceket hasznalni (a kenyeztetesen kivul, ami persze szinten fontos), meg ha azok isteniek es termeszetesek is rolleyes.gif . Elore is koszi a tapasztalataitokat!

Értékelés: Nincs

Baba kényeztetés :)

Szia! Gratulálok, hogy ilyen ügyesen meg tudjátok oldani a fűtés hiányát! Példaértékű, hogy kihasználod egy kis baba kényeztetésre!

Ebből is látszik, hogy minden hátrányos dologból ki lehet hozni valami jót!

A kérdésedre visszatérve: semmi baja nem lesz a természetes vajaktól, olajoktól!

A bőr ezekből azt használja fel, annyi szívódik fel, amennyire szüksége van, a többit a végén letörölheted!

Tudod ez olyan, hogy egész életünkben eszünk zöldséget, gyümölcsöt, természetes "anyagokat", de a szervezet mindig annyit dolgoz fel belőle, amennyire épp szüksége van, ettől még nincs olyan, hogy "hozzászokik" és káros. Természetesen az étkezésben is fő a változatosság!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Finomított vagy finomítatlan?

Azt szeretném kérdezni, mi a különbség a finomított és a finomítatlan shea/kakaóvaj között? melyiket használjam? Baj, ha egyiket/másikat használom? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Finomított olaj miért ne?

Szia! 

A finomított, feldolgozott vajak stuktúráját megváltoztatják, eltávolítják belőle a természetes illatot és a színt. A feldolgozás folyamán a hatásos tulajdonságait elveszíti. A kivonás például hexan segítségével történik. A kivont olajat ezután finomítják, melyet fehérítés, illatosítás és felfőzés követ. Eredményeként a shea/kakaó vaj fehér színűvé és szagtalanná válik, de ezzel elveszíti a bőrgyógyító, hidratáló és terápiás előnyeit.

Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyet használsz!

A finomítatlan vajaknak/olajoknak nagyon sok pozitív hatásuk van a bőrre, míg a finomított változatok silányak, nem érnek szinte semmit, kidobott pénz!

Értékelés: Nincs
Tiaa's picture

Mangóvaj tárolása

Sziasztok! :)

Vettem mangóvajat de utántöltős csomagolásban volt csak tehát ninsc hozzá dobozkám. Mibe rakhatom bele? Milyen dobozkába? Átlátszó műanyagba gondolom nem éppen jó. Maximum fehér műanyag dobozkába de abból is hányas számú? Vagy ez a shea/kókuszolaj/kakóvaj/mangóvaj-nál nem számít? Ileltve fém dobozba vagy alumíniumba bele szabad rakni? Mert van egy fém dobozkám ... ki mit ajánl?

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
jooildi's picture

sheavaj kontra makacs ekcéma

Helló! Nekem atópiás ekcémám van, és bő egy hónapja szedem a Huminiqumot és az Emóciót, valamint sheavajjal kenem magam. A házartásomból kiiktattam minden nem oda illő dolgot. Igyekszem kerülni a cukor-liszt-tej fehérhármast, de mivel szoptatok ez okoz néha gondot. Olvastam, hogy a sheavaj beindítja a bőr méregtelenítő folyamatait, ezért az elején ennek tudtam be azt a rettenetes viszketést, amit az ekcémás foltokon okozott. Sőt nem is csak ott, mert mikor megkaptam, nagy boldogan tetőtől talpig bekentem magam vele éjszakára, és éjjel szétvakartam magam! Szerintetek normális az, hogy ha rákenem jobban viszket mint előtte? Tartsak ki és jobb lesz? Vagy inkább próbálkozzak mással?

Értékelés: Nincs

Rendeltem organikus sheavajat

Sziasztok!

Rendeltem organikus ghánai sheavajat, a censored.gif.hu oldalról. mennyire megbízható? ismeritek? Sárgás halvány színű és erősen füstös illatú.

köszi:)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Veronikával teszteltük egy alkalommal

Háááát..... hogy is mondjam... meg sem közelíti Konzol vajának a minőségét, ettől függetlenül semmi baj vele... csak hát van jobb is. Igaz Veronika?

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Igaz Vali!

Vali én ennél azért drasztikusabban fogalmaztam akkor

Bár biztosan nincs vele baj, de én nagyon érzékeny vagyok az illatokra, és hát ennek... behánytam a szagától..  bocsi..

Vagy az a kakaó-vagy kókuszvajuk volt? 
Mindegy, a lényeg, hogy ha az ember már ismer/használt sokkal jobbat, akkor nem fogja alább adni...

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)
dorka12345's picture

illatok...

Illatokra én még érzékenyebb vagyok yes.gif
Egy mérgezett embernek a tiszta illatok nem jók sad_smile.gif ...
wave.gif

Értékelés: Nincs

Az első Sheavajam!

regular_smile.gif Sziasztok !

Végre megrendeltem az első konzol féle sheavajat ! Nagyon sokat olvasgattam e termékről többfelé, és ennél döntöttem, mert ez tűnik a legbiztonságosabbnak. yes.gif A családban van gyermek, aki nagyon ekcémás, remélem használni fog neki is ez a csodakrém! Nem utolsó sorban pedig örülök, hogy méregmentesen tudom magamat, és a családomat kenegetni! clap2.gif Már nagyon várom, hogy megérkezzen a csomag, igaz még csak ma reggel küldtem el a rendelésemet.

További szép napot mindenkinek! wave.gif

Értékelés: Nincs

kérdés az afrikai fekete szappanról

Sziasztok!
Nemrégiben kipróbáltam a - shea vaj alapú - afrikai fekete szappant. Az ok praktikus volt: mivel - a leírása szerint - multifunkcionális, azaz fürdésre, hajmosásra, sminklemosásra, borotválkozásra (sőt, tapasztalataim szerint ruhamosásra is) jó, bármilyen bőrállapot mellett, ezért hosszabb dél-amerikai kalandtúrámra praktikusabb (és súlyban könnyebb volt) 1 db 10 dekás kockát vinni, mint egy nagy halom flakont, tégelyt és üveget.
Nekem - a száraz bőrömre és hajamra - remekül bevált a szappan. Noha első ránézésre nagyon drága: a 10 dekás darab 1700 Ft, ha összeszámolom, mennyi mindent helyettesített, akkor kifejezetten gazdaságos. Ilyen használat mellett persze kevesebb mint 1 hónap alatt elfogyott... ezt tekintetbe véve utazáshoz (főleg ha csomagminimalizálásra van szükség) nagyon ajánlom!
Szeretnék érdeklődni, hogy a webáruházban kapható lesz-e az afrikai fekete szappan?
Remélem, igen, mert praktikusabb lenne mindent egy helyről rendelni...

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Multfunkcionális szappanok

Kathryn, nagyon jó buli lehetett az utad!!!regular_smile.gif

Sajnos az afrikai fekete szappant még nem sikerült kipróbálnom, de igazából ezt a mi szappanjainkkal is meg lehet csinálni! Én is szappannal mosdom, mosom a hajam, a párom azzal borotválkozik, egy időben szappannal mostam, épp csak mosogatni nem vált be száz százalékosan!

Móni

Értékelés: Nincs

shea-vaj allergia

Sziasztok! Nagyon sok jót olvastam a shea-vajról, nagy örömmel beszereztem, de sajnos problémás és érzékeny bőröm nagyon rosszul reagált, vörös lett, viszketett, elkezdett hámlani. Mit próbáljak ki helyette?Köszönöm a segítséget: Boróka

Értékelés: Nincs

Re: She vaj - allergia - tapasztalat

Szia Boróka!

Én azt tudom neked mondani, hogy ne aggódj! Pont egy éve, hogy én is elkezdtem kb. a shea vajat használni, ugyanezek a tűnetek jeletnkeztek (apró pöttyök, hámlás, viszketés). Nagyon durva volt, aludni is alig tudtam éjszakánként a viszketéstől. Ez kb. tartott 2-3 hétig, talán egy hónapig is. Aztán gyakorlatilag megszűnt és gyönyörű bababőröm lett, szó szerint. Tényleg, mint a babapopsi, olyan lett a hasam, a karom, a hátam. És itt most vitába szállnék Konzollal, mert én ugyan 100%os, de (mint azóta megtudtam) finomított, tehát hófehér, kissé szemcsés (a narancssárga tégelyes) sheát használtam. És lehet, hogy nem az az igazi, de az is ugyanúgy csodát tett a bőrömmel. Biztos vagyok benne, hogy a méregtelenítési folyamat (mert ez az, amit te is tapasztalsz), az minden fajta she vajtól beindul, ha az 100%-os. Szóval ne aggódj, csak egy kis kitartás kell hozzá. Azóta én áttértem egy finomítatlan she vajra, de csak azért mert találtam jó áron (1600 HUF / 100 gramm). Én úgy gondolom, hogy akinek az ezer forintosra telik (a lényeg, hogy tiszta legyen, 100%os), az ugyanolyan jót tesz a bőrével. Nem hiába múlt el nekem is egy hónap alatt az ekcémám tőle.:)

Sok sikert, kitartást!

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Finomított shea

Koplanyk, az utolsó mondatoddal vitába szállnék! A finomított, kezelt shea nem csak a színét veszítette elconfused_smile.gif Nyilvánvalóan jobb, mint egy mérgektől hemzsegő krém, vagy gyógyszertári kőolajkeverék, de soha nem hozza ugyanazokat a pozitív dolgokat, amiket egy jóféle sheától (joggal!) elvárhatunk! Én is először narancssárga dobozost használtam, és bár ekcémám nincs, de dolgos kezeim igen, szóval nem csak hírből ismerem a különbséget!

Visszatérve az allergiára: ez a kérdés kicsit túl lett hisztizve, extrém ritka a tényleges allergia, de tény, hogy szinte bármire allergiás reakciót bír produkálni az emberi szervezet, miért éppen a shea lenne kivétel?!

Másrészt: az allergia egyrészt az elmérgezettségből, másrészt lelki tényezőkből áll össze, tehát nem muszáj vele sírba szállni!

Szóval kedves Boróka, méregteleníts belülről is!!! :) Ha kell, kérd tanácsadód segítségét! Vsz. a Te esetedben is csak méregtelenítődési folyamat játszódik le a shea hatására, de figyeld nagyon magadat! Halgass a józan eszedre és a megérzéseidre!

Értékelés: Nincs

shea -vaj allergia

Sziasztok!
Boróka!

Még új vagyok itt, nem rég óta olvasom az oldalt,remélem nem adok rossz tanácsot. Azt olvastam valahol a neten , hogy aki a latexre allergiás az a shea -vajra is allergiás lehet... ha jól emlékszem a latex alapanyaga a shea-vaj ????? vagy hasonló az összetétele hmmm.gif . Valami ilyesmi nem lehet esetleg a háttérben?

Judit :)

Értékelés: Nincs
Konzol's picture

Shea vaj allergia - és a visszatérő latexkérdés...

 Kedves Judit!

Valószínűleg azért kerülte el a figyelmedet, mert ahogy írtad "még új vagy"...

Ezt a latexmizériát már annyira kiveséztük, hogy nagyon:

 

Itt: Shea - kiütések - latex???

 

Volt egy időszak (kb. tavaly közepe), amikor szinte tömegesen írták az Emberkék, hogy "én is kipattogtam, nekem is éget..."
Amikor megkérdeztük, hogy honnan vásárolták, akkor 99%-ban ugyanazt a weboldalt válaszolták. Mellesleg éppen azon a weboldalon van kiírva a termék alá, hogy viszketés, bőrpír, latexérzékenység esetén... nem javallott... 

Üdv.: Konzol

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

latexkérdés letudva

Kedves Konzol! Örültem a gyors válaszodnak, így legalább senkit nem vezettem félre. Én is most rendeltem egy adag shea-vajat, jövő héten kezdem használni, így legalább a latex allergia eszembe sem fog jutni, ha valami bőrkiütésem lesz tőle az elején. Annyi rengeteg rengeteg információ van itt ezen az oldalon, nem tudom ,hogy valaha is a nagy részét el tudom e sajátítani, remélem sikerül.:)

Üdv: Judit

Értékelés: Nincs
Konzol's picture

RE.: shea-vaj allergia

 Szia Boróka!

Pár kérdést fel szeretnék feltenni Neked:

 • Mikor kezdtél sheát használni?
 • Mit használtál előtte? (Ne írj márkát , csak összetételt! )
 • Mennyi idő telt a két kozmetikum között?

Egyelőre ennyi... 
Várom válaszod!
Üdv.: Konzol
 

Értékelés: Nincs

Ez nem az a shea...

Sajnos én is a "narancssárga dobozos " shea-vajba botlottam, teljesen (ön)tudatlanul. Ez volt az ismerős bioboltban, és kész. Most már látom, itt is van különbség.

Előtte nem használtam semmit, jobb az arcom, ha semmit sem kenek rá.

Amit néha használok, és jó érzés: aqua, alkohol denat, hexylene glicol, pentylene glikol, cetearil isononanoate dimethicone , thocopheril acetate, panthenol, aloe barbadensis, sodium lactate, bisabolol, xanthan gum, cardiospermum, menthol, sodium hydroxide, acrylates, acrylate crosspolimer- Ennyi.

Talán az aloe miatt jó?

Bocs, hogy csak most válaszolok, és köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal.

Méregteleníteni is szeretnék, ha tanácsokat kapnék, nagyon megköszönném.

Boróka

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Bizony shea és shea közt is

Bizony shea és shea közt is nagy a különbség!

A krém összetátele nem túl jó. Mérgező anyag konkrétan nincs benne, de eléggé szintetikus. Az aloé mennyisége olyan elhenyagolható benne, hogy biztosan nem fejtheti ki a hatását. Jobban járnál, ha vennél egy növényt és a nedvével kenegetnéd a bőröd.

Méregtelenítés és kozmetikai tanácsok ügyében fordulj bátran tanácsadódhoz Pribus Tündéhez!

Értékelés: Nincs

Shea vaj

Kedves Vali, A  censored.gifshea vaját ismeritek? Jó minőségű?

Köszönöm: Olívia

Értékelés: Nincs

Shea vaj

Mi a véleményed a censored2.gif tol vásárolt shea vajrol??? hmmm.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Borjuboci és pancsi sheavaja

Igen, mindkét márkát jól ismerem. Mikor sheavajat kerestünk a webáruházba, akkor minden Magyarországon forgalmazott sheavajból rendeltem, hogy kipróbálhassam őket. És higgyétek el, nem véletlen, hogy nem ezek kerültek fel a webáruházba. Lehet, hogy valamelyik olcsóbb, de ár-érték arányban nem biztos, hogy jobb.

És érdekes módon, ami panasz jön a sheát illetően (kiütés, hámlás, allergia, bőrpír, nem szívódik fel, ragacsos, stb.) mindig kiderül, hogy nem a Konzol féle sheát használta.

Természetesen mindenkinek szíve joga azt venni meg, amelyik szimpatikus neki, de az antalvalis közösség a Konzol-féle sheavajat találta a legjobbnak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

shea vajat hogyan?

Sziasztok!

A shea vajjal mit kell csinálni? Elég egy kis darabkát a kézmelegben meglágyítani és egybő kenni arcra, kézre, testre stb., vagy keverni kell hozzá illóolajat vagy egyéb más hidegen sajtolt bázisolajat? Nekem picit zsírosodásra hajlamos, kipirosodó, de hidratálást azért igénylő bőröm van, szemem körül pedig a ránctalanítás sem ártana. Adjatok légyszi tippet, hogy használjam a shea vajat, most készülök rendelni a bionom honlapról Konzol féle sheát. Úgy hallottam, hogy a szőlőmagolaj nagyon jó, azt pl. lehet kis vízzel keverve önmagában is arcra vagy szemkörnyékre használni?

Előre is köszi az ötleteket és külön hála a munkátokért és a segítségért amit adtok sokaknak.

Csibecsöri

Értékelés: Nincs

Kedves Csibecsöri :-)

Igen, a shea vajat nemes egyszerűséggel önmagában magadra kened. Isteni yes.gif A shea minden bőrtípusra jó, regenerál és méregtelenít. Helyrehozza az egyensúlyt. A szőlőmagolajat nem tudod vízzel keverni, szét fognak válni. Esetleg összekutyulhatod a sheával, vízgőz fölött. De előbb próbáld ki külön-külön. Szerintem így is tökéletes... Majd számolj be regular_smile.gif (mivel méregtelenít a shea -és a bőröd is fellélegzik a gyári vacakok után- készülj fel, hogy eleinte rosszabbodhat a helyzet, de ne add fel, hamar helyrejön...

Értékelés: Nincs
Rritaa's picture

Múlik az ekcéma :)

Tegnap kaptam meg a héten rendelt shea vajat. A páromnak és nekem is ekcémánk van, már két éve szenvedünk vele, a homeopátiás krém javított a helyzeten, de tökéletesen az sem mulasztotta el. Nos, még csak tegnap óta használjuk, de a párom, aki nem annyira ért egyet velem a természet-imádatomban, azt mondta: Ez csodát művelt velem!!! clap2.gif SZUPER!!!!!!! Tegnap háromszor kentem be neki vékonyan(mindkét bokáján és lábfején van), ma egyszer, de már alig láttam, hogy hol vannak a foltok, csak kitapogatni tudtam, úgy, hogy éreztem, ott a bőr más. Azóta már ajánlotta a nagyijának és apukájának is mml.gif

Nagyon nagyon szépen köszönöm Nektek, mindenkinek, akinek a hozzászólásából és véleményéből tanultam itt, és Konzolnak is!!! regular_smile.gif

Csudajó változások zajlanak az életemben, mindegyiktől jobban és jobban érzem magam!!! Ti azt is megmutattátok és megérttettétek velem, hogy ez a váltás valóban nem pénz-függő!!! Az elején nehéz, nagyon nehéz. Megtalálni minden termék helyettesítőjét, pénztárca barát módon és úgy, hogy ne adjon kevesebbet, mint az addig használt.(gondolok itt a dezodorra...:) ) De ahogy cseréltem le a cuccokat, egyre jobban éreztem magam, hogy teszek az egészségemért úgy, hogy csak a napi rutinomat végzem, és a környezetemért is, hogy pl. nem használok mosószert, öblítőt. A Férfiember megszelidítése pedig folyamatban! tongue.gif

Szóval köszönök szépen mindent és folytatom Nálatok a bogarászást!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyógyszertári kakaóvaj

Sziasztok Lányok!
Ezt a kérdést már feltette az oldalon valaki, de választ nem talátlam hozzá...
Ehető-e a gyógyszertári kakaóvaj? Tudom, tudom... regular_smile.gif Ennél sokkal jobbak vannak... De jelenleg ebből van itthon, és csokit szeretnék csinálni. Nem tudom, a finomítás hogy zajlik... "Csak" elveszik néhány értékes alkotóelem, vagy akár vegyszer is kerülhet bele?
Köszi a segítséget előre is...

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Én nem enném meg a gyógyszertárit,

bár ha magadra merted kenni, akkor ennyi erővel meg is eheted, mert ugyebár a bőrön keresztül kétszer olyan gyorsan szívódnak fel a méreganyagok, mint a tápcsatornán keresztül! Ezért mondta azt Samuel Epstein professzor, hogy biztonságosabb lenne kozmetikumainkat megenni, mint magunkra kenni.

Döntsd el magad! Talán egy próbát megér. Ha kellemes kakaó illata van, és halvány sárgás-fehér színe, akkor kísérletezhetsz vele, annyikától szerintem nem lesz bajod.

Ha viszont hófehér és szagtalan, akkor garantáltan agyon van fínomítva...

Értékelés: Nincs

Kakaóvaj kérdés

Sziasztok!
Készítettem pár napja testápolót. Kakaóvaj volt az alap és tettem bele minden mást is, ami jó a bőrnek. (olajok) De nagyon elkeseredtem, amikor másnap akartam használni. Olyan kemény volt, mint a kő. Ezért újra felmelegítettem. És tettem hozzá még egy kis szőlőmag- és mandulaolajat, meg egy pici desztilállt vizet (gyógyszertárit). Na, a következő nap még keményebb volt és a víz egy része kicsapódott belőle. Pedig szép homogén volt, amikor kihült. confused_smile.gif Folyamatosan kevergettem is és nagyon tetszett az állaga. Enyhén folyós volt. De másnap láttam, kemény, minta kő. Mit tegyek???? cry_smile.gif Nem akarom kidobni....
Csináltam még izzadásgátló deót is, abban is kakóvaj volt és az is kemény. Ha teszek még bele mandula-, vagy szőlőmagolajat, vajon jó lesz? Nem akarom olyan sokszor felmelegíteni, mert gondolom az nem tesz jót neki....Vagy mindegy hányszor melegíti fel az ember a krémeket?
Köszönöm a tippeket. wave.gif

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Kemény testápoló

Nagyon egyszerű, több olajat és/vagy kevesebb kakaóvajat kell bele tenni.
A végleges állagot csak kihűlés után fogod látni, de egy kis gyakorlat és kitapasztalod mennyi olaj kell bele, ha folyósat szeertnél akkor jóval több kell bele.. regular_smile.gif 

Értékelés: Nincs

Köszi Veronika! És az

illóolajos kérdésre is a választ. winkkiss.gif
Biztos lesz még kérdésem.... rolleyes.gif
Puszi Neked! heartbeat.gif

Értékelés: Nincs

Illatos krémes testápoló?

A Boszikonyha/Kenhető/Testápolás részében találod, itt. Én kísérleteztem ki teeth_smile.gif Nekem az nagyon ízlett:) Az arány a lényeg. Amit csináltál ne dobd ki, reméljük még nincs semmi baja.

A deó valóban - várhatóan - kemény lesz, de ahogy Márti mondja, a bőrödtől azonnal kenhetővé válik. Öntsd le a vizet a testápolóról, gőz fölött melegítsd és még adj hozzá valamilyen olajat (akár olíva is jó). Én is csináltam már olyat is, hogy akár két-három fajta olajat összekutyultam és vizes bőrön eloszlattam kevéskét, vártam míg beszívódik és öltöztem is.

De az is jó, ha a fürdővizedbe öntesz tejet vagy tejszínt, amiben előtte ezekből valamely olajat kevertél (de tényleg csak picit!!!) Mondjuk 1 bögre tej + 1 k.k. mandula, vagy olíva, vagy szőlőmagolaj (ami épp van) + esetleg pár csep illóolaj, amit szeretsz (vanília, édes narancs, citrom, jázmin, mind másként hat). A bőröd már egy ilyen fürdő után sem lesz száraz, azt garantálom!

Jó kísérletezgetést! wave.gif

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

kakaóvaj testápolóként

Bizony a kakaóvaj ilyen kemény tud lenni. Két választásod van. Én csak teljesen natúr állapotban használom, méghozzá úgy, hogy kiszedem a kakaóvaj tömböt a tégelyből (az ajlát meleg vízbe mártom, és kiütöm a tégelyből). Miután kijött a kemény tömb, egyszerűen csak zuhanyzás után fogom, és átkenem vele a bőrömet. Ahogy a bőrödhöz ér a kakaó a testhőd hatására megolvad a felszíne és pont annyi kenődik le belőle, amennyi szükséges.  Nagyon egyszerű és praktikus megoldás. Ha nem sok olajat tettél még a tiédhez, próbáld ki ezt a módszert. Ne dobd ki semmiképpen! (A deonak elvileg szintén működnie kéne ugyanígy, próbáld ki!)

Ha vizet is tennél a krémhez, az azért bonyolultabb, mert ahhoz, hogy a víz és az olajos részek elegyedjenek szükség lenne valami emulgeátorra, különben bizony úgy jársz, hogy szétválik a két alkotórész. Ilyen emulgeátor pl. a lecitin, amit szoktak alkalmazni krémekben. Én személy szerint még sohasem próbáltam ilyet kotyvasztani, úgyhogy gyakorlati tanácsot nem tudok adni, de a gyakorlottabb kencekeverő Olvasók biztos segítenek neked!

Sok sikert! regular_smile.gif

Márti

Értékelés: Nincs

Ekcémás kézfej 2 hónapja méregtelenítés után

A kézfejemen már 2 hónapja ekcémás jellegű tünet látható, és nem múlik. Kenem sheával, ligetszépével (másfél üveggel már beszedtem),de semmi javulás. Méregtelenítés után kezdett előjönni, és viszket nagyon, már véresre is kapartam. cry_smile.gif Mitől lehet? Étkezésemben kerülöm a fiomított dolgokat, és minden káros dolgot, megy csíra, gabona, sok zöldség-gyümölcs, édesekből is csak mézzel készültet eszem, de ezt is csak karácsony óta. Még a balzsamosszuhar krémet szeretném megpróbálni (ha kapható lesz), de végülis, hogy mitől van nem értem. Minden segítő ötletet megköszönök! wave.gif Évi

Értékelés: Nincs

Hogy van Fevica a kezed?

Szia Évi! Hogy van a kezed? Mivel most életmódot váltottál, tényleg lehet bármi, még akár a ligetszépe olaj vagy a shea vaj is. Szerintem a lúgos mosószóda is lehet irritáló hatású nagy mennyiségben. (Körülöttünk bármi lehet allergén, attól ezek még csodálatos anyagok - nehogy valaki félreértsen.) Előfordulhat, hogy egy-két ember ezekre rosszul reagál, mint például a magvakra, pollenre is sokan allergiásak. Ha műanyag kesztyűt használsz, akkor latex is lehet. Próbáltad már, hogy egy ideig semmivel nem kened a kezed? Egyébként miért kezdted el kenni első körben? Akkor már ekcémás volt?

Értékelés: Nincs

A helyzet rosszabb lett..

Szia Ági! wave.gif Köszönöm a kérdésed, sajnos a helyzet azóta rosszabb lett, jobban elterjedt az ekcéma, most már a fél kézfejem vörös foltos, és a másik kézfejemen is előjött, ott eddig nem volt. Vizsgálgatom a lehetséges kiváltó okokat, de nem jutottam még sokra eddig. A sheát pár napig hanyagoltam, hátha attól, aztán úgy gondoltam hülyeség, így ma megint bekentem kétszer is, és estére úgy elkezdett viszketni, hogy azóta se tudom csökkenteni. De lehet, hogy már annyira nem tolerál semmit a bőröm, hogy attól van. Még vizsgálgatok, lehet a mosogatószer, most gumikesztyűvel mosogatok, de a kesztyű sem túl jó az irritált részre. A kenegetést októberben kezdtem el a sheával a kézszárazság miatt, azóta is folyamosan szárad, pikkelyes az ujjaim között, hiába próbáltam bármit rá, kívülről-belülről, semmi javulás. Tiszta vizet iszok bőségesen. Télen mindig száraz szokott lenni a kezem, tavaly is ilyen volt, akkor a Neu...a intenzív kézkrémjével sikerült kihúznom a telet, de ez már nem jöhet számításba. Októberben kezdtem bele a méregtelenítésbe, látványosabb életmódváltozatásba, így betudtam annak, illetve a bélflóra, vitaminhiány, hormonrendszeri gondoknak. Nem tudom ebből mennyi áll fenn most, de ez nem természetes, hogy semmi nem teszi rendbe, sőt egyre rosszabb lesz...

Értékelés: Nincs
jooildi's picture

Azóta?

Szia Fevica! Azóta rendbejött már a kezed? Sajnos én is hasonló problémával küzdök, ezért is érdekelne mi lett a sorsod... Én is mindig véresre kaparom magam shea után, kb. másfél hónapja használom. Köszi, ha tudsz tanácsolni valamit! Ildi

Értékelés: Nincs
Pitta Dosha's picture

Jooildi és Fevica ekcémájára - homeopátia és ayurvéda

Én fél éves korom óta vagyok ekcémás (sokféle fázissal és sokféle/változó tünettel), így azóta sok mindent kipróbáltak rajtam illetve én saját magamon. Amit ekcéma típustól függetlenül tudok: - Nem szabad kesztyű nélkül mosogatni! Minden lúg rosszat tesz az ekcémának (még a mosódió leve is ha nagy koncentrációban), illetve minden lúg szárít, és kimarja a már amúgy is sebes bőrfelületeket.

És amit már sokat mondtak itt: nagyon fontos hogy hagyd el a tejtermékeket és a cukrot! Azt, hogy milyen olajat/vajat/illóolajat...stb kenj rá és hogyan, az már tényleg ember és ekcémafüggő. Elmondhatom, hogy nekem mi használt külsőleg, de lehet, hogy neked nem az fog...(Aloevera gél, körömvirág, levendula-, ligetszépeolaj, kecsketejszappan, ayurvéda olajkeverék...stb) Másfél éve váltottam életmódot, de már 4 éve nem használok vegyszereket itthon az ekcémám miatt.

Októbertől fél évig Indiában voltunk, ahol az első 3-4 hónapban nagyon csúnyán eldurvult ekcémaügyben a helyzet. Persze itt nem mindig tudtam megválogatni hogy mit eszem - sok volt az olaj, gyakran cukor is, higénia viszont annál kevesebb...Fél éves koromban kezdődött az ekcémám, aztán folyamatosan visszahúzódott, mielőtt kimentünk már csak az ujjakon volt néha hólyagos ekcémám. Odakint viszont olyan helyeken jött ki ahol még soha! Rengeteg mindent kipróbáltam, ayurvéda tisztítókúra (panchakarma), ayurvéda gyógynövényfürdők, diéta, olajok,stb.

Végül azt hiszem, egy kint felírt homeopátiás gyógyszer tett rendbe - illetve az, hogy hazajöttünk, és megint jobban oda tudunk figyelni az étkezésünkre. Ha érdekel, előkeresem a homeopátiás szerek nevét, illetve most már aktuális lesz összeraknom az ayurvédás bőrápolásról is sztem lassan egy blogbejegyzést. Remélem, tudtam segíteni. Jobbulást!

Értékelés: Nincs

Ildinek ötlet a kézszárazságra

Szia Ildi!

Próbáld meg a Dr. Hauschka jeges kristályvirág krémjét. Az intenzív (kisebb kiszerelés) erősebbnek és hatékonyabbnak bizonyult, a téli időszakban egész jól rendbe tette a kezemet és az ekcémámat is visszaszorította. Csak sajnos hamar elfogyott, így vettem a testápolót, ez is hatásos, de a másik azért erősebb.
A sheát egyáltalán nem tudom használni kézápolásra, valahogy nem tolerálja a bőröm. Szerintem ne erőltesd ha ennyire szenvedsz tőle.
Remélem tudtam segíteni. Évi

Értékelés: Nincs
Lulu86's picture

Fevicia ekcémája, Lulu86 pszorija

Szia Fevicia! Én kb. 20 éve próbálom megérteni a pszoriázisom mozgatórugóit, eddig nem jártam eredménnyel sad_smile.gif Úgy érzem tőlem független életet él, szerintem az ekcémával is ez lehet. Soha nem sikerült felfognom, hogy mitől jött elő és mitől múlt el, ha semmit nem csináltam másként, mint egyébként. Június végén tértem át a teljesen vegyszer- és finomított élelmiszermentes táplálkozásra. Hónapok alatt lett javulás, akkor kikiáltottam a tejet főbűnösnek, de 3-4 hete nagyon csúnyán kezdett megint megjelenni. Már komolyan fontolgattam, hogy naplót vezetek (hány órát aludtam, milyen volt az alvás minősége, mit ettem és mikor (van rá hajlamom, hogy belefeletkezem a dolgokba és amikor éppen el akarok ájulni, akkor kapok be valamit), mennyit ittam, milyen lelkiállapotban voltam, milyen volt a székletem, hol tartok a ciklusommal, milyen holdfázisban vagyunk, milyen volt a külső hőmérséklet stb), de az ilyen rendszeresen végzendő dolgokban nem vagyok valami jó. Már az is megfordult a fejemben, hogy hagyom a fenébe az egész természetes életmódot, mert semmivel sem vagyok jobb állapotban, mint korábban. De nem tehetem, mert az áttéréssel rosszabodott a helyzet, 2-3 napig rizstej helyett tejjel ittam a kávét és tele lettem kiütéssel, a mesterséges illatok irritálják a nyálkahártyámat és fejfájást kapok. Megpróbáltam egyenként kizárni, ami problémát okozhat. Na ezek lettek: Méz, hagyma, fokhagyma, gyapjúágynemű, szőrös bélelt kesztyű. Ami van:készítek egy tálba sós vizet, ebben naponta többször megmosom. Utána lefújom/bekenem aloe sprayvel vagy géllel, azután bekenem egy természetes kézkrémmel vagy testápolóval. Megpróbálok minden nap 9-ig reggelizni, különböző légzéstecnikával nyugodt maradni. 8 nap alatt stabilizálódott, nem viszket, nem lángol, nem reped, nem durva tapintású. A vörösség még nem múlt el. A kesztyű nélküli mosogatást felejtsd el, az még teljesen ép bőrnek sem jó. (nem mondom, hogy vegyél mosogatógépet, mert attól sem lett jobb a bőröm, bár lehet, hogy neked használna:)) Amit vegyél, az a pamut kesztyűt arra vedd fel a gumikesztyűt (én így szoktam, ha pár cuccot kell elmosni és nem akarom rohasztani a gépben amíg megtelik) A shea és a ligetszépe nekem se jött be, pedig többször is nekifutottam. Bocs, hogy ennyit írtam magamról, de így láthatod, nem vagy egyedül, bár gondolom ettől nem könnyebb. wave.gif

Értékelés: Nincs

Pikkelyek

Nekem még ilyen csúnya nem volt a hátam. Ismételten fellángolt a nyár elmúltával, s még nagyobb kiterjedésben. Napról napra újabb foltok jelennek meg, komolyan egyszer összetörök lelkileg. A sheát imádom, mert hamar megnyugtatja  a bőrt, de csak a viszketést enyhíti. Minden este bekenem valamivel, kókuszolajjal,  sheával, avokádós házi krémmel, de reggel ismét repedezik, annyira száraz. Az ellenségemnek sem kívánom ezt az érzést...

Nem javaslatokat várok, mert tudom mi mindenen kell változtatnom, csupán a bánatomat szerettem volna megosztani.  

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Krisztee bánata

A bánatodra valamilyen megoldást kell kersni. A bánatodat kiöntheted bármikor, de attól még a probléma ott marad, habár lelkileg egy kicsit megnyugszol.

Utánajártál már, hogy mitől és mikor alakul ki? Szívesen segítünk, akár így, akár másképp. Nem kell, hogy mindig átéld ezt az érzést, melyet még az ellenségednek sem kívánnál! no.gif

Értékelés: Nincs

Rengeteget olvastam róla

A hajlamot sajnos örököltem, de hogy mi váltotta ki tizenéves koromban azt csak a Jóisten tudja. Egyszercsak megjelent, egyszerűen nem tudom mire fogni.

Lehet, hogy mindigis ,,páncélban,, éltem csak nem tudtam róla. Ma már tudom miért nem múlik el, de egy lélelkturkásznak (elfelejtettem a helyes megnevezését) nem lennék képes kiadni magam.

Értékelés: Nincs

Krisztee ekcémájára

Szia/ Sziasztok!

Kb egy éve olvasgatom az oldalt, de csak nem rég regisztráltam. Ahogy kiderült komoly problémát okoz az ekcémád, nekem is volt úgy 5 éve a kezemen, kesztűyben kellett aludnom, egy rakás gusztustalan gyógyszertári krémmel, ami persze nem segített. Egy teljesen más okból kifolyólag zöld teát kezdtem inni, és érdekes módon azóta sem jött ki. ( ennek vagy 6 éve)

Mivel én leginkább gyógynövény párti vagyok, ezért ezt is szeretném Neked ajánlani.

Ekcémára remek, a virágzó orvosi verinokafű frissen facsart levével való kenegetés, illetve ebből tea készíthető, aprócsalánnal kombinálva. Naponta 2 csészével kortyolgatni. Vagy magában az aprócsalán tea is iható, ebből napi 4 pohár kúra szerűen.

Remélem némiképp használható lesz az infó, és jobbulást!

J.

 

 

 

Értékelés: Nincs

Krisztee én a turkász

Szia!

Barátnőm kineziológusnál járt. Én még nem voltam. Ő beszélt a kineziológussal is, de egy másik ismerősöm meg sem szólalt. Pont azért választotta ezt a megoldást, mert nem szerette volna szavakba önteni a gondolatait egy pszichológusnak.

Mindketten azt mondják, nagyon jó volt a kineziológusnál. Szerintem próbáld ki ezt a megoldást

Értékelés: Nincs
Seres Tünde's picture

Kontakt ekcéma lehet

Szia Évi,

Az egyik szerkesztőnknél is volt már ilyen.
Ennek neve kontakt ekcéma.
Amit tehetsz, hogy megnézed, hogy mi az ami új a háztartásban és kb. akkor kezdted el használni, amikor jelentkezett a tünet. Ez lehet bio is, növény vagy bármi. Nem kell, hogy alapban káros legyen. Akármilyen alapanyagra lehet érzékeny az ember.
Nála csak az segített, mikor megtalálta a forrást és száműztem otthonomból,. S kiderült, hogy egy már régóta használt mosogatószer az, tehát az is lehet, hogy valamitől besokallt a szervezeted és így jelez.

Értékelés: Nincs

Shea - higítás - ekcéma...

Sziasztok!

Ha megrendelem ezt a Konzol féle shea vajat, akkor muszáj vmivel hígítani, vagy közvetlenül is fel lehet vinni úgy ahogy van? Ekcémás a bőröm, és most kezdtem el érdeklődni a tiszta kozmetikumok iránt.

Köszi a választ

Értékelés: Nincs
Konzol's picture

Re.: Shea - higítás - ekcéma...

Szia Henobeno!

A tapasztalat az, hogy higítás nélkül is hatékonyan kezeli a shea vaj az ekcémás bőrt... Esteleg tuningolhatod Levendula-, vagy Ligetszépeolajjal... Ha sokat vakarászod, akkor mehetne bele egy kevés citrom is ferőtlenítőnek.

Viszont a shea vaj, többnyire inkább tüneti kezelést nyújthat... Az okokat kellene kideríteni, és megszűntetni -> közben kenegetni -> és volt-nincs ekcéma!

Fontos a táplálkozás, a bélflóra rendberakása, a nulla cukor és nulla tej batartása... Nem árt legalább egy időre mindenfajta dehidratálót is elhagyni, mintpl az alkohol, a kávé, a cigi és egyebek...

Plusz igyál rengeteg tiszta vizet! Tisztítsd házilag, vagy keress olyan ásványvizet, aminek a összanyagtartalma 500-700mg/liter között van!

Jobbulást!
Üdv.: Konzol

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi a gyors választ!

A cigi, pia, kávé elkerülése simán megy, egyikkel sem élek, max néha egy kis tejeskávé reggel. A cukrot is próbálom minél inkább elkerülni, igaz még nem megy 100%-ban, de a tejet, tejtermékeket nem tudom elhagyni. Nagyon szeretem. Rengeteget nem iszom, de csak vizet, meg teát szoktam.

És a shea vajba mennyi kell ezekből? Azért is kell hígítani, hogy kenhetőbb legyen? Vagy pár csepp a hatás miatt? Mivel még soha nem használtam nem tudom milyen az állaga. Hamar beszívódik magában vagy túl zsíros?

Egyébként testápoló meg arckrém alternatívára keresem.

Értékelés: Nincs

Tapasztalataim pár napos shea használat után

clap2.gif Felbuzdulva a sok jó recepten, beszereztem sheát és kikevertem életem első shea krémét (shea+olivaolaj illatosítva némi jázminnal és rózsafa illóval). Ahhoz képest, hogy először műveltem ilyet, sikerült szép kencét alkotnom, "keménységre" olyasmi lett, mint a L...h testvajai, viszont a bőrön gyönyörűen siklik és olvad.

Még csak pár napja használom, de már látok változást: - az arcbőröm puhább, a homlokom nem fényesedik ki nap közben, pedig éjszakai is nappali krémnek is ezt használom - sebek gyorsabban gyógyulnak - sarokra/könyökre/térdre kenve is látványos eredményeket hoz, puhít - mintha a szarkalábaim is simábbak lennének...úgy általában az arcom, mintha kisimultabb lenne Engem meggyőzött :))) Lassan keverem a következő adagot...és belépek a vörösek klubjába, mert ma megjött a henna is Tőletek :)

Értékelés: Nincs
Seres Tünde's picture

ez nem ígéret...

Gratula,
Örülünk, örülönk, a sikeréleményeidnek és csodás bőrödnek.
Én meg pocakrémet készítettem belőle gyorsan, levendula, propolisz, oliva keverékével, igaz most azt kenem mindnehová, annyira fini lett.

Kérlek írd meg ezt a webáruháznál is a véleményeknél. köszi

Értékelés: Nincs

Sheavajba aloét?

Sziasztok! Tud valaki arról, hogy ha az arckrémem és testápolóm alapja sheavaj és kókuszzsír, akkor abba keverhetek-e igazi aloe-t? Van egy nagy bokor aloe-m, de nem merek belőle a krémbe tenni, mert félek, hogy megromlik..... Van valakinek tapasztalata az aloe-val kapcsolatban??? Köszi és további szép napot mindenkinek! wave.gif

Értékelés: Nincs

Sheavaj

yes: Sziasztok a censored2.gif shea karité milyen minőségü!? Fehér, kicsit szemcsés, de kézmelegben olvad! Hófehér és szagtalan! 2 hét használat után kipattogzott a homlokom. Abbahagytam a krémezést és elmult a kiömlés. (érett bőröm van)

Nagyon száraz az arcom, (próbálok sokat inni) poros helyen dolgozom. Milyen vajakalkalmasak még a száraz érett bőrre?

Köszi a választ! wave.gifomg_smile.gif

Értékelés: Nincs

Bocsánat, hogy belekontárkodok

Kicsit sárgásfehér azért, nem? Eddig akárhányszor vettem sheát mindegyik egy kicsit más volt. :) Sárgásfehér tömböm van most nekem is itthon, megbízható helyről, 100%os és fair trade. De ha fölolvasztom és tégelybe töltöm, amikor megdermed (kb egy éjszaka) fölerősödik az illata és sárgább színe lesz. Amíg simán sheával kentem a fejem, tiszta ragya voltam, hiába volt akkor tégelyes kiszerelésben, "túletettem" a bőrömet egy ismerősöm szerint. Nem volt hozzászokva. Egy csomó embernek jó töményen, nekem nem. Ez nem azt jelenti, hogy a shea rossz, csak azt, hogy különbözőek vagyunk. Sárgabarackmagolajjal keverve (hidegen is el lehet dolgozni) és az esti arctisztítás után, csodákat tett a bőrömmel. Azóta módosult a recept, teszek bele ezt-azt, kialakult hogy mi tesz jót nekem. Szerintem fuss neki még egyszer. De vékonyan kend, nedves arcbőrre és jól masszírozd be. Ja, szerintem ha te kevered valamivel az a vadrózsolaj legyen. :) Azt szokták száraz és érett bőrre is ajánlani.

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Milyen a jó sheavaj?

Nem fehér, hanem vajszínű, sárgás, és jellegzetes határozott illata van. Ami szagtalan és fehér, az nagy valószínűséggel finomított. 

Értékelés: Nincs

hófehér sheavaj

Szia Veronika!

A censored2.gif sheája is hófehér, ráadásul semmi szaga nincs. Szerinted lehet az is finomított, attól, hogy fehér és szagtalan, vagy ez ennél a márkánál nem fordulhat elő? A honlapon nem írnak róla semmit, a boltban meg persze nem tudják. Te estleg nem tudsz valamit erről?

Köszi: Lilla

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ennek a márkának már vizsgáltam a sheáját

Hááát... nagyon határeset...  Se íze, se bűze... Magyarul elég silány minőség. Ahhoz képest viszont drága. Ők azt vallják, hogy "természetes", de szerintem finomított. Sem az állaga, sem a színe, sem az illata nem olyan tömény és intenzív, mint amilyennek egy 100%-os tisztaságú finomítatlan sheavajnak lennie kéne.

Értékelés: Nincs
Bogárka's picture

Kedves Tapusz! Amit én tudok a shea vaj minőségével kapcsolatban

az az, hogy akkor jó, ha halvány sárga színű (lehet ettől kissé eltérő is, de semmiképp sem fehér), erősen füstös (valaki étcsokihoz hasonlítja az illatát) illatú, tehát nem finomított és nem fehérített. Én Konzoltól rendeltem, és ahogy a többi, már tapasztalt shea vaj felhasználó itt az oldalon, teljesen meg vagyok vele elégedve, érzem, hogy jó minőségű, tiszta, tápláló és kellemes.

Értékelés: Nincs
Konzol's picture

A Shea színe...

Sziasztok!

Nem nagyon lehet szín alapján eldönteni, hogy jó-e a shea, vagy sem...

A Karité fa egész évben terem. A shea színe nagyban függ pl. az évszaktól, a termőhelytől és még sok más apróságtól... A zöldestől a barnásig változhat.

Az illata készítésenként változó. Ha jobban befüstölődik a kondérban, akkor nyilván füstösebb lesz, ha meg nem, akkor nem...

A kézi készítés szépsége és átka is egyben, hogy nem lesz két tökéltesen egyforma késztermék...

Üdv.: Konzol

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Tapusz sheavaja nem "kóser"

Ha olyan, mint amilyennek leírtad, akkor a te sheád nem eredeti 100%os kézimunka, hanem gyári finomított és szagtalanított, vegyileg kezelt vacak. Nem csodálom, hogy kipattogzol tőle. Próbáld ki az eredetit, ami finomítatlan.

Érett bőrre kipróbálhatod még a kakaóvajat is, vagy a Farfalla bármelyik testvaját.

Értékelés: Nincs

sheavaj

Szia Vali! Köszönöm szépen a gyors válaszod! Nem is gondoltam volna, hogy nem "igazi" a vaj. Pedig direkt tiszittatlant kértem, és bió boltba vettem! De azért dondolom kéz ápolására még alkalmas! Mé g az érdekelne, hogy milyen természetes anyagokkal tudom megtisztitani az arcomat a sminktől. Közel 50 éves vagyok, a bőrőmnek szeretnék egy kis pluszt adni. Most próbáltam ki a szőlőmag olajat az arcomra, szemránckrémnek meg rózsafa olajat raktam bele pár cseppet. Nagyon szépen kisimul tőle az arcom. De igazából nem tudom mivel lehet még próbálkoznom! Köszönöm szépen a segitséged! További szép napot! Szia Marika!

Értékelés: Nincs

Amitől kisimulnak a ráncok

A szőlőmagolaj és a vadrózsolaj tökéletes rá, de nézz szét a webáruházunkban, mert ott is találsz csuda dolgokat a bőrödre, a Hauschkától, a Kawiczkyn át a Frafalláig!

Berni

Értékelés: Nincs
áprilyv's picture

Köszi Konzol

Rendeltem egyszer sheavajat egy webáruházból. Panaszkodtam itt a lányoknak hogy bírják ezt magukra kenni,mert olyan büdös,hogy bekentem magam és majdnem hánytam.Lemostam de két óra múlva még mindig olyan büdi volt,hogy a férjem kiküldött a hálóból.:o) Most már értem. Rendeltem most Konzol féle shea-t.(gondoltam adok neki még egy esélyt) Tényleg nem büdi és nagyon jóóóó! Köszi Konzol! clap2.gif

Értékelés: Nincs
Almamánia's picture

Utazás Afrikából az Édenkerten át, Álomországba

Az út hosszú volt, de csodálatos! A illata valóban elrepített az afrikai falvakba, s egy ideig csak ide látogattam, minden alkalommal, amikor a shea vajat használtam. Éreztem a tradicionális tudást, mindent, amit a shea vaj ígért! regular_smile.gif

Gondoltam ideje más tájakra is elkalandozni, jöjjön hát a ! Most már tudom milyen az Édenkert íze regular_smile.gif , de az illatát biztosan!!!! teeth_smile.gif

Aztán többre vágytam... Jöhet már a csokoládés álom, egy varázslatos utazás... s én az érzékeim szárnyán oda repültem, ahol az álmok biztosan valóra válnak!!! A kakaóvaj maga a csoda, a csokoládé olvadó varázslata, s magam is csokoládéköpenybe burkolózom minden egyes használatakor!!! clap2.gif

Lányok, asszonyok, fiúk, férjek, anyukák, apukák s gyermekek! Az Édenkert a Földön van! ...Konzol tudja az utat... winkkiss.gif

Áldás Reá clap2.gif F.Edit

Értékelés: Nincs
Bogárka's picture

Shea = Afrika illata :)

Csibe!

Olyan jó, hogy ezt ilyen szépen leírtad. Én is Konzoltól rendeltem sheát kókuszt, és valóban, mindkettő csodálatos. :)

Amikor megillatoltam a sheát, meghatódtam............ tényleg, mintha Afrika illata áradt volna felém, s ebben az illatban benne volt a készítők gondossága is............ nagyon jó érzés.

Ölellek! wave.gif

Értékelés: Nincs
áprilyv's picture

webáruház

Sziasztok már nagyon várom,hogy rendelhessünk mert már mindenem kezd kifogyni.Esetleg Konzol féle shea vaj is kapható majd? wave.gif

Értékelés: Nincs

webáruház

Én is csatlakozom, már alig várom, hogy mindenből rendelhessek. Mikor nyit az áruház?

Értékelés: Nincs
Seres Tünde's picture

Épp dolgozunk rajta...

.... és nyitás!!!!!!!!!!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Webáruház és a sheavaj

Természetesen Konzol féle sheavaj is kapható lesz kókuszvajjal, kakaóvajjal és egyéb finomságokkal egyetemben. Miért pont az ne lenne?

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)

pocakkrém

Érdeklődnék, hogy internetes áruházakban mennyire biztonságos shea vajat, vagy kakaó vajat rendelni. http://www.censored.gif.hu ezen az oldalon elég barátságos árakat is ajánlanak de nem vagyok benne biztos, hogy jó minőségű terméket kapok meg, hogyan bizonyosodhatnék meg róla,hogy jók a termékek, mert készíteni akarok saját részre kismama pocakkrémet (shea vaj, kakaóvaj, mandulaolaj, levendulaolaj, propolisztinktúra).- A másik kérdésem egy konkrét termékhez kapcsolódik a Mcensored.gife has-balzsamáról, hogy mennyire biztonságos ez a termék, mert az összetevőkben én nem találtam semmi kivetnivalót, de még elég kezdő vagyok. Összetevők: fehérmályva gyökér, csipkebogyó, levendula,kamilla, körömvirág, levendula virág olaj, illipevaj, méhviasz, sárgabarack-mag olaj, szőlő-mag olaj. Előre is köszönöm válaszotokat!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Shea vaj tapasztalat

Szia Historyka!

Nem tudom, hogy milyen minőségű az általad említett shea-, és kakaóvaj, mivel én és sokan közülünk a Konzol féle vajakat használjuk, és mondhatom, csúcsminőség! Árban közel egyforma a fenti oldal áraival. Keresd Konzolt vagy Bakos Veronikát, aki a személyes tanácsadód. Mind ketten tudnak segíteni vajas ügyben. Annyit elárulok, hogy kapható fincsi kókuszvaj is, imádomtongue.gif.

A hasbalzsamnak, ha ennyiből áll az INCI-je, akkor oké.

Értékelés: Nincs

Köszönöm a gyors választ,

Köszönöm a gyors választ, megfogadom a tanácsodat.

Értékelés: Nincs

Kakaóvaj

Sziasztok! Mondtam a barátnőmnek, hogy milyen isteni találmány a kakaóvaj, feltétlenül vegyen. De kikerekedett szemmel kérdezte, hogy én miért mentem gyógyszertárba, amikor ő az élelmiszer boltban is látott. Ezt eléggé furcsálltam, fogalmam sincs mit láthatott :) Mi a különbség köztük? Segítsetek 2 laikusnak, köszi :)

Értékelés: Nincs

Tegnap kilettem oktatva kakaóvajból

Sziasztok Csajok!
Tegnap besétáltam egy gyógyszertárba, kakaóvajat szerettem volna venni!
Mikor az eladó magához tért a  kérésem után, az első kérdése: mire kell az nekem?
Mivel nagyon sok mindenre szeretném használni hirtelen azt mondtam neki ajakbalzsamot szeretnék készíteni belőle.
Azt mondta, hogy nagyon drága. meg hogy ott a patikában tudok vásárolni nagyon jó ajakbalzsamokat (valamilyen márkákat emlegetett)
Aztán meg azt mondta hogyha napozáshoz szerettem volna vinni, akkor nem adthatta volna ki mert, hogy többet árt mint használ, semmi faktorszám nincs benne, káros hatása van, a nap beleégeti a bőrbe és ez nagyon veszélyes és már manapság nagyon jó napvédőket lehet kapni.
Ennél a pontnál szépen elekartam búcsúzni mert nem akartam látványosan ott a helyszínen kiakadni.
De aztán mondta, hogy ad szívesen vajat  de illatosítani akarom -e? Mondtam igen ,illóolajokal. Az jó ötlet mondta és, hogy ott a patikába tudok vennni gyógyszerkönyv tisztaságút ami jó mert ha a drogériába veszek mindenféle gyanús illóolajat pl Acensored.gifx mi már fehérítve is van hát az nem jó.
Gondoltam akkor itt zárjuk le a témát és szépen elköszöntem
Komolyan mondom nem akartam hinni a fülemnek, hogy egy képzett szakember ennyi butaságot kb. 10 perc alatt összehord. És mindezt olyan átéléssel szóval láttam rajta el is hiszi amit mond, neki ez a szent meggyőződése!
Gondolhatjátok mennyire kiakadtam?
Na mindegy, hétfőn egy másik gyógyszertérba megyek (mert mindenképpen venni akarok) kíváncsi vagyok ott mivel fogadnak!
Szép estét nektek!
Beáta

Értékelés: Nincs

A kereskedő nem akkor jár jól, ha eladja az áruját?

Nem értem, miért akadékoskodnak. Nem mindegy nekik, hogy mire kell? Rántottába teszed, vagy a muskátli levelét dörzsölöd vele?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

De ő nem kereskedő, ő a mindenható gyógyszerész

aki uralkodik az egészséged felett, és majd ő megmondja, hogy mi a jó neked. És ne próbálj meg okosabb lenni nála, mert akkor nagyon megjárod! Pl. nem szolgál ki azzal az átkozott kakaóvajjal, ami egy maradi, ősi, macerás kor lejárt gyógyszeralapanyaga. Pedig mennyivel nagyobb haszna van a nanoszomizált szintetikumokon!

Értékelés: Nincs

A gyógyszertárban szabályosan

hmmm.gif A gyógyszertárban szabályosan kivallatnak, mit, miért szeretnél, és ha lehet, a leghangosabban, hogy a többi "normális" vevő is meghallja, és szépen ki is gúnyolnak. Én már megkérdeztem, hogy köteles vagyok - e válaszolni, és csak akkor kaphatok (a saját pénzemen!!), ha "bevallom"mit akarok?! Nem ciánkálit kértem, és nem kábítószert! Az én dolgom, ha eladható, megvehető anyagról van szó, mit csinálok vele. Ez nem egy, több patikában is lejátszódott már. Éppen nem mondták ki, de éreztették, hogy "bolond" vagyok, amikor ott van az a sok-sok drága, és mérgező anyag, amit ha megveszek, nekik csinálok nem kis hasznot. Szomorú dolgok ezek. de szépen kell mosolyogni, és ragaszkodni a saját elhatározásunkhoz! mml.gif

Értékelés: Nincs

Mindenhat ÓÓÓÓ???!!! akkor már értem

Akkor lehetne olyan kedves, és megszánhatná a szegény halandót némi ellenszolgáltatás fejében egy kis elavult, már csak a raktár hátsó polcán lévő kakaóvajjal....... hmmm.gif Viszont már értem, hogy amikor a kutyának akartam csukamájolajat venni akkor, miért néztek olyan furcsám rám.

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Gyógyszerész(fajták)

Azért léteznek emberből gyúrtak is!yes.gif

Múltkorokban azzal csöngettem be egy vasárnap délután az ügyeletes gyógyszertárba, hogy árnikát (homeóbogyót) szeretnék (x hígításban)... a kutyámnak... mert ezt ajánlotta egy dúla... elkerekedett a gyógyszerész szeme, de tisztességgel kiszolgált!

Értékelés: Nincs

A mi gyószertárunk is a rendesek közé tartozik

Eddig még mindig adtak mindent, de itt ismernek már, közel 7 éve járunk oda mindenféle bajunkkal. Gyógynövények, sósvíz a gyerek orrába. Sőt van egy hölgy minden kedden, aki a gyógyszertárban tart fogadóórát és mindenféle természetes gyógymódot hirdet. Úgyhogy ők nyitottak az ilyesmire is.

Velem minden idegen helyen alapból úgy bánnak, mintha az anyukám küldött volna le a boltba 16 évesen és nem ismerném a különbséget pl a lila és a vöröshagyma között. Nem is akarták odaadni a lila hagymát, mert biztos vöröshagymáért jöttem, csak nem ismerem fel. Tartott vagy 3 percig, mire rábeszéltem a kedves zöldséges nénit, hogy adja csak oda nyugodtan. (Vagyok vagy 150 cm magas, nem festem magam, és nem hordok nőcis ruhákat csak ha dolgozom.)

Eddig mindig azt hittem, hogy csak velem ilyenek, de hogy mással is megcsinálják, egy ilyen banális dolog miatt, mint a kakaóvaj miatt, az meglepett. Mert ha arzént nem kapott volna, akkor ......

Értékelés: Nincs

gyógyszertári kakaóvaj

Kedves Beáta,

A nyáron én is hasonló cipőben jártam, de aztán addig akadékoskodtam a gyógyszertáras nénivel, hogy adtak a kakaóvajból - ez is röhej, hogy minde mást sokkal könnyebben adtak volna (kezdve a kakóvaj tartalmú napozóval stb.). Nekem még azt is felhozták, hogy por alakban van, azzal nem lehet mit kezdeni (na, persze, fél perc mikrózás megoldotta a "problémámat...").

Ha nagyon nem találsz, akkor szerintem próbáld meg ott, ahol én vettem (Bp, Kelenföld), ha nincs neked túl messze :)

Linda

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Jó gyógyszertári túrizmust kívánok

Beáta!
Nem akarod amolyan folytatásos regény-szerűen megírni nekünk a gyógyszertári élményeidet? Ha sok pénzünk lesz, akkor megfilmesítjük vígjátékként. Hadd röhögjenek rajta mások is...

Értékelés: Nincs

Lezárult a gyógyszertári turizmusom!

Szia Linda!
Köszönöm szépen a jó tanácsot de már sikerült vennem. Tegnap a 3. gyógyszertárba adtak is egy szó nélkül még azt sem kérdezték meg, hogy mire akarom használni!
Egy másik gyógyszertárban nekem is azt mondták, hogy nem tudnak adni mert nekik már le van reszelve és így nem jó. Amikor megkérdeztem, hogy miért nem jó akkor nem válaszoltak semmit csak néztek. Megint rákérdeztem miért nem jó lereszelve a kakóvaj akkor meg azt mondták van nekik kakóvaj tartalmú ajakír vigyek azt. Na persze majd viszek olyat amikor nekem kakaóvaj kell!
Aztán a 3.  gyógyszertárban mint fentebb is írtam sikerült.
Tehát lezárult a gyógyszertári turizmusom mint Vali írta
Tegnap este már ki is próbáltam és tényleg nagyon jó dolog mert simán megfogtam egy darabot és kentem belőle csak úgy a számra meg kíváncsiságból azzal kentem be az arcomat éjszakára. Érezni egy nagyon enhe csoki illatot nekem inkább a fehércsokira hasonlít az illata.
Törtfehér vagy inkább halványsárgás a színe gondolom ez jó és nem finomított

Ha tehetitek menjetek ki hógolyózni! Tök jó dolog.

Beáta

Értékelés: Nincs

kakaóvaj sokadik fejezet

Sziasztok!

Ajándékkészítés közepette jött az ötlet:
csinálok csokit. :) Ismét felkerekedtem, hogy megkérdezzem, a gyógyszertári kakaóvaj milyen minőségű és vegyek is, ha jó és véletlenül pont lehet kapni és nem dobnak ki az első mondatomután... (ismét akadékoskódóéknál jártam, mint korábban...). Nem tudtak rá mit mondani, nem vettem. Jól tettem? Vagy a gyógyszertárban "ehető" kakaóvajat lehet kapni, csak nem tudnak róla? Mára mindegy, ha lesz nyitva holnap csokibolt, megpróbálom ott is.

Azért még egy kis sztori a folytatásos kisfilmhez, ahogy Vali mondta:
mikor megtudták, hogy csokit szeretnék készíteni a kakaóvajból, a nagy kerek szemeken kívül az eladó mással nem tudott szolgálni. A kollégája viszont a következő ötlettel állt elő: vegyek fehércsokit , olvasszam fel, és tegyek hozzá kakaót. (csak pont, hogy mi akartam hagyni belőle az E számokat, meg a tartósítószert, meg a cukrot...)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Vali! az ovis felzárkóztató program kistesójaként gyógyszertárakba nem tudnál eljönni és egy kis szemléletmódváltással bepróbálkozni?? (jó gondolom, hogy nem lehet, csak megkérdeztem....)
Na megyek festeni :)
Linda

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Linda, agyon akarsz lövetni???

Szerinted, ha én elmennék egy gyógyszerészkongresszusra "felzárkóztató" előadást tartani, mi lenne a vége? Sajnos egy előadás édes kevés lenne, mert az egész szemléletüket kéne átgyúrni, és ráadásul egy csomó berögzült dolgot borzasztóan nehéz lenne kiverni a fejükből - pl. azt, hogy a feketenadálytő mérgező, és hogy a vazelin egy kiváló krémalapanyag.
Mellesleg meg hogy képzeled, hogy kakaóvajból akarsz csokit főzni? Nem hallottál még a margarin alapú etilvanilines kőolajalapú bevonó masszákról? Kiválóak....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
káfonya's picture

kakaóvaj receptre áhítozom :)

Hello :)
Ma vettem kakaóvajat és ahogy vittem haza, annyira izgatta a kisagyamat, hogy megnyaltam. Meg lehet enni, ugye? Olyan ínycsiklandozóan hangzik a kakaóvaj név... Aztán megtaláltam ezt a hozzászólást, ami felcsillantotta bennem a reményt, hogy azért mégis minden rendben van nálam Receptet még nem találtam az oldalon. Az összetevők talán csak a kakaóvaj és kakaópor?

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Kakaóvaj

Én csináltam már csokit, tettem bele kakaóvajat, bio kakaóport és egy kis mézet... :-)
Nagyon fini lett!
Biztos lehet tenni bele mindenfélét, apróra vágott aszalt gyümit, reszelt (bio) narancs héjat, stb...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nagyon megköszönném a receptet

ha elküldenéd Veronika!!! Kérlek részletesen írd le, miből mennyit tettél, mit hogy kell csinálni,hogy jól sikerüljön. Én is azt csinálnék Karácsonyra.... Légyszi!!!!!

Értékelés: Nincs

kakaóvaj :) és :(

Hű, hogy ez eddig nem jutott eszembe... szerinted, ha most elindulok, kapok még ilyen szupi masszát a boltban ?

Vali, dehogy akarlak én agyonlövetni!!!!!! - annál sokkal többet köszönhetek Neked és a többieknek itt!

Inkább világgá kürtölném, hogy az arcom a 8hetes után legalább olyan szép, mint a fog. gátló szedésekor - a 16-17. héten lett olyan szép egy tisztitás után, hogy mindenkinek megmutatom, aki tudta, hogy milyen méregtelenítést csinálok! hihihi :) - és csak néznek!Értékelés: Nincs

kakaóvaj

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Most vettem kakaóvajat a gyógyszertárban ,és itthon vettem észre hogy az van a dobozra írva, hogy felhasználható március 18-ig. Ez normális????????????????? Ilyen hamar lejárna? Figyelmbe kell vennem és visszavigyem reklamálva (ha lehetséges) vagy ez ilyen és jó??

A másik meg hogy (hígabb) testápolót szeretnék készíteni, mit szóltok a következő hozzávalókhoz?
200 g kakaóvaj, 100 g sheavaj, 100 ml hidegen sajtolt olaj (búzacsíra pl.), + illóolaj
(a 100 ml olaj az sok vagy kevés?)

Köszönöm szépen,
Évi

Értékelés: Nincs

Kakaóvajat lehet arcra?

Sziasztok
érdeklödnék hogy a gyógyszrtári darabos kakaóvajat lehet arcra kenni?
és kisgyerekre?
KÖSZÖNETTEL

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Katka's picture

Kakaóvaj arcra

Lehet mindkét célra használni. Miért ne lehetne???

Értékelés: Nincs
Horváth Dóra's picture

kakaóvaj arcra

Mivel a kakaóvaj elég "zsíros", ezért én Ilcsi krémmel használom felváltva. Nagyon szép tőle a bőröm. Ha házilag gyártasz vele krémet, a zsírosságát tudod csökkenteni. Mióta a párom felfedezte a gyűjteményben, ezt használja borotválkozás utáni balzsam helyett. Az illata miatt is szereti.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Évi kakaóvajas testápolója

A kakaóvaj a tapasztalatom szerint nem romlik túl könnyen. A szagán lehet érezni, ha gáz van vele. Ha gondolod vidd vissza, és kérj frissebbet.
Én így módosítanám a receptet, ha hígabb testápolót akarsz - igaz, így egy kicsit olajosabb lesz.

 • 100 ml növényi olaj
 • 50 g kakaóvaj
 • 50 g sheavaj
 • 100 ml virágvíz vagy desztilláltvíz

Ha nem tudod kellőképp emulgeálni az anyagokat, akkor a víz helyett is olajat rakj bele.

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen Vali a

Köszönöm szépen Vali a segítségedet. :-)
A gyógyszertárat meg már felhívtam, mert bosszantott a dolog és elmenni csak estefelé tudok. A telefonban azt mondta a hölgy, hogy kizárt hogy az a dátum van rajta, lehet elírták. :O De szívesen kicserélik, ha visszamegyek. Naná, hogy visszamegyek!

Értékelés: Nincs

Shea műtéti hegre?

Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy friss (1-2 hetes) muteti hegre lehet e sheat kenni? Es hogyan tudnam meggyorsitani a seb gyogyulasat, illetve szep gyogyulasat? Vagy hogyan tudnam elerni hogy szepen hegesedjen a bor? Koszonom a segitseget, szep napot.

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Mehet a shea vaj a hegre

Szia RobinC!

Abszolút használhatod, sőt! Nekem egy éve volt egy kulcscsonttörésem, műteni kellett. Azóta kenem sheával a heget és szerintem egész jól néz ki, ahhoz képest, hogy a vállon általában csúnyán gyógyulnak a sebek.

A következőket találtam még neked Bakos Veronika egyik hozzászólásában:

Külsőleg nagyon ajánlatos az aloe vera leve, ligetszépe olaj, shevaj.

Belsőleg:

 • Érdemes minél egészségesebben táplálkozni (kevés hús, cukor, finomított élelmiszerek elhagyása, sok zöldség-gyümölcs-csíra, stb)
 • Fontos a sok tiszta víz fogyasztása
 • Szervezet feltöltése vitaminokkal és ásványi anyagokkal
 • Q10 tartalmú táplálékkiegészítő szedése a szövetek mihamarabbi gyógyulása érdekében.
Értékelés: Nincs
Bogárka's picture

Békéscsabaiak!!! Vajak Konzoltól...

Tudok hozni személyesen Konzoltól vajakat, egy hét múlva, de holnap estig kellenének az ellenértékek, azoktól, akiket érdekel a lehetőség. Írjatok privátban a részletekért!!!

Értékelés: Nincs

sheavaj tapasztalatok

Sziasztok!

Kiprobáltam a tiszta nyers bio sheavajat az arcomra, de nem no.gif szivodik be csupa zsir marad az arcböröm még orákkal a felkenés után is, pedig keveset viszek fel belöle. NEKTEK IS EZ A TAPASZTALATOK? Vagy csak nekem ilyen tré az arcböröm. crybaby.gif

Sziasztok Luca shy.png

Értékelés: Nincs

Kakaovajas tapasztalat

Szia Luca En kiprobaltam a nyers, tiszta, organikus kakaovajat az arcomra. Csak ugy magaban. A szemem kornyekerol gyonyoruen halvanyultak a finom vonalkak, es nem csak kozvetlenul hasznalat utan, hanem egesz nap. Es nagyon tuti selymes volt tole a borom, nagyon gyorsan felszivodott. En csak ugy vegigkentem egyszer, annyi jott le belole, ami az egyszeri atkenestol leolvadt. Par napig nagyon boldog voltam, aztan meg olyan voros lett tole a kepem, mintha valami allergiam lenne. Elsosorban a szarazabb/ vizhianyosabb reszeken (nalam a szem alatt, a homlokom egy reszen foleg). Ki erti ezt? Lehet, hogy ez az a tisztito folyamat amirol annyit beszelnek??? Egyenlore meg csak a tusfurdot csereltem le tiszta szappanra, amit az arcomra is hasznalok, illetve a napvedomet organikusra, a testapolommal es a deommal nem volt baj, mert igaz nem tul sok bennuk a hatoanyag, de nem karosak, meg elhasznalom. Ezen kivul mostanaban meg 1 liter gyogyteat is megiszok a 2 liter viz melle ( igyekszem). Te min valtoztattal a shea mellett? Szilvi regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Szilvi és a kakaóvaj

 Simán lehet, hogy ez az a bizonyos tisztulási folyamat! regular_smile.gif
Kitartás!!

Értékelés: Nincs

Száraz kézre mit tudtok

Száraz kézre mit tudtok ajánlani? Kb. 3 hete már használom tisztán a Konzol-féle shea vajat minden este a kezemre. Már egy hete annyira száraz, hogy bármibe beütöm egy picit máris vérzik és sebes lesz. Teli van már a kézfejem sebekkel, nagyon húzódik a bőr és fáj. Tudom, hogy nem a shea vaj hibája...tudnátok javasolni valamit, hogy mivel egészítsem ki, keverjem a vajat, hogy tápláló kézkrémet kapjak, mert ha így haladok tovább, télen nem tudom mi lesz velem , akkor szokott ennyire száradni, amikor min. -10 fok van kinn, és kesztyűt hordok. Ja, és most vagyok a méregtelenítő kúrám elején, talán ezzel is összefügghet a dolog. confused_smile.gif Évi

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Fevica száraz kezei

Szia Évi!

Nem ismerem ugyan az "előtörténetedet", de annyi bizonyos, hogy méregtelenítő kúra idején minden bőrtünet rosszabbodhat - tarts ki és javulni fog a helyzet!

Azt javasolnám, hogy ne napi 1x, hanem többször kend át alaposan sheavajjal a kezedet. De kenhetsz még rá ligetszépeolajat, szőlőmagolajat (vagy bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat - ki kell tapasztalnod melyik számodra a legjobb, tehát bátran kísérletezz), vagy akár tiszta halolajat is  bár ez utóbbi kétségtelenül büdös. Próbálkozhatsz még sikerrel az aloé vera növény levével is, ez szépen hámosít, gyógyítja a sebeket. Belsőleg egyrészt elegendő tiszta vizet kellene fogyassz, másrészt esszenciális zsírsavakat kellene bevinned, valamint természetes formában fel kellene töltened a szervezetedet tápanyagokkal. De ehhez meg kell várnod a méregtelenítést, valószínűleg sokat fog most változni a bőröd állapota - szóval türelem, bírd ki a nehezét... wave.gif

Értékelés: Nincs

Köszönet Plútónak

Szia Plútó!

Köszönöm a válaszod. Már szereztem be hidegen sajtolt olajat, és tényleg javulás látható. Plusz észrevettem, hogy takarítás után a mosószóda, citromsav használatánál kell kesztyűt használnom, mert eddig ezt elhanyagoltam, és rendesen kiszáradt ettől is a kezem.... A folyadékbviltellel nincs gondom, mert megiszom a napi 3,5-4 liter folyadékot (2 liter tiszta vizet, a többi tea: la pacho, teakeverék) és iszok zöld turmixot is. Csak szerintem a felszívódási probléma is közrejátszik, ami remélem most már rendbejön. wave.gif

Értékelés: Nincs

Napközben a munkahelyeden az

ottani folyékony szappannal mosol kezet? Ha igen, akkor hiába kened sheával esténként. sad_smile.gif

Értékelés: Nincs

Monlynak válasz

A kérdésedre a válasz, igen... ott még azzal mosok..de pont tegnap esett le, hogy azt is cserélnem kellene, mert még azóta is szárad a kezem, bár már legalább nem sebesedik annyira. Szóval köszönöm a megerősítést, viszek méregmentes szappant a munkahelyemre clap2.gifwave.gif Évi

Értékelés: Nincs

SOS shea vaj

Sziasztok! A nagyim most néhány napja töltötte be a 91. életévét. De már sajnos nem egészséges, vagyis nincs ereje felkelni, így állandóan fekszik. A hátán keletkeztek foltok, de nem felfekvéses sebek, ez biztos! Az orvos azt mondta, hogy valamiféle bakteriális fertőzése lehet, írt rá jó drága csodakrémet, de nem használt. Mondtam anyunak, hogy hagyja a fenébe és próbálja bekenni shea vajjal a nagyi hátát, hátha elmúlasztja a betegséget, ha meg nem, akkor se lesz tőle semmi baja. És úgy néz ki, hogy beválik a dolog, de elfogyott shea vaj. Ezért kéne egy újabb adag. Úgyhogy kedves Konzol, vagy akinek van raktáron a csodaszerből, szóljon, mert rendelnék. Köszi, Lolli

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Privát levelet írj Konzolnak,

Privát levelet írj Konzolnak, mert itt nem biztos, hogy megtalálja a hozzászólásodat! A cikk elején szereplő nevére kattintva fel tudod vele venni a kapcsolatot.

Gyógyulást a Nagyidnak! wave.gif

Értékelés: Nincs

shea+jojoba - mellkason piros foltok?

sziasztok, két hete kevertem ki egy krémet, shea vajat és jojobaolajat tartalmaz. nagyon klasszul hidratál, elégedett is lennék vele..ugyanakkor a mellkasomon piros foltok jelentek meg, apró pattanások. omg_smile.gif okozhatja ezt valamelyik összetevő? miért? kamaszkoromban voltak elvétve pattanásaim ezen a területen is, de jó ideje nem.. arra gondoltam, esetleg a jojobaolaj miatt nem tud lélegezni a bőröm? hmmm.gif ha valakinek van valami tippje, hálás lennék.. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Coty piros foltjai

Milyen tusfürdőt, szappant használsz? A sheás kence előtt milyen testápolót használtál?

A természetes olajok, vajak nem tömítik el a pórusokat, tud alattuk lélegezni a bőr. Ami eltömíti, az a kőolaj, de itt erről nincs szó. Más lehet a bibi, várom válaszod.  wave.gif

Értékelés: Nincs

piros foltok eredete

Szia Melinda,

köszi a választ!

Testápolót nem használtam. szappant igen, hol "tiszta" olivásat, hol citromfüveset. Utóbbit korábban is használtam már, ahogy az olviásat is, így szerintem nem ezektől pattogtam ki-korábban nem volt ilyen gondom.. Lehet, h. nálam is a bőr tisztulása indult be? Ha igen, ez kb. mennyi idő múlva cseng le? Tudom, ez szubjektív. Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?

Más szert, amivel érintkezik a bőröm (prafüm kivételével) nem használok. A parfüm is régi, bevált termék. Tudom, itt mi a véleményetek róla.. hmmm.gif Homeopátiás alkati szert használok, így az illóolajat nem merem használni, nehogy problémát okozzon, borítsa a hatását.

Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs

Latex allergia??????????,

Régóta olvasgatom a honlapot, viszont ez az első alkalom, hogy "aktiválom"magam. Főként az Antal Vali csapat és követők hatására én is áttértem a természetes, vegyszermentes életmódra. Kukába dobtam mindent a konyhából, fürdőszobából. Vásárolta shea és mangóvajat. Itt kezdődtek a gondjaim. Mindig is szép bőröm volt, soha nem jártam kozmetikusnál, nem volt rá szükség. Érdekes módon mióta e két vajat használom (nem egyszerre), iszonyatosan ég a bőröm, apró pattanásszerű képződmények lettek az arcomon (rengeteg)és nagyon száraz. cry_smile.gif A testemen ezeket a reakciókat nem tapasztaltam, kifejezetten csak az arcomon. A család többi tagja nem panaszkodik. Vásárlás előtt olvastam a figyelmeztetést, hogy latexre allergiás egyéneknél reakciót válthat ki. Szerintetek ez az? Ha igen, akkor mit tanácsoltok???????? Nem vagyok hajlandó semmi vegyszert magamra kenni (még akkor sem, ha azoktól semmi bajom nem volt). no.gifno.gif Gyakran használok gumikesztyűt, attól sem tapasztaltam semmi ilyesmit. Köszönöm előre is a tanácsokat. Üdv mindenkinek. Igusika.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Igusika érzékenysége a shea vajra

Szerintem nagy méregtelenítésbe kezdett az arcbőröd. Az oldalon már többen beszámoltak arról, hogy amint elkezdték használni a shea vajat, megjelentek a pattanások, kipirosodás, sőt volt akinek égő érzést is okozott, kb. 2 hétig. Utána, szépen elmúltak ezek a tünetek és csodálatosan puha lett a bőr. Egyébként ez a latex téma már megválaszolásra került az oldalon, itt elolvashatod!

A kérdés még az, hogy milyen minőségű shea-, illetve mangóvajat vásároltál? Mi az oldalon Konzol shea vaját használjuk, ami finomítatlan, megbízható, fair trade termék. Mivel csak az arcbőrödön jelentek meg a tünetek, így még arra is gondoltam, hogy a dekorkozmetikumaidat is lecserélted-e? Mert, ha nem, akkor esetleg azzal is összeütközésbe kerülhet a shea vaj box.gif!

Én a helyedben, még adnék egy pár hét esélyt a shea vajnak, és utána a tünetek függvényében eldönteném, hogy használom-e tovább!

Értékelés: Nincs

Nagyon köszönöm!

Kedves Betty! Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál! Kicsit megnyugodtam, mert tényleg nem akarom abbahagyni a termék használatát. Én személy szerint a Vit...ia terméket vásároltam egy honlapon keresztül. (a neve egyenlő a shea vajjal). Már a második adagot shea és mangó vajból is. Azt hiszem, tényleg adok magamnak még esélyt, mert nagy valószínűséggel tényleg méregtelenítő folyamatok léptek fel, ugyanis nem használtam még soha dekorkozmetikumot sem. Tegnap este is bekentem, és érdekes módon ma reggelre enyhültek a tünetek....Nem tudom mennyire függ össze, de a régi alkoholos arclemosómat kecsketejes szappanra váltottam le. A krémezés előtt ezzel tisztítom az arcom. Mindenesetre nagyon köszönöm még 1x a segítséget, várok türelemmel...

Értékelés: Nincs
Boskó-Dénes Henrietta's picture

Shea helyett kókuszvaj!

Sziasztok! Ma kaptam meg Konzoltól a kókuszvajat. EZ ISTENI! A disznózsír szagú shea után végre kókusz illatú a testem! A férjem első szaglásra imádta!!! mml.gif Csak ajánlani tudom! wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Seres Tünde's picture

Bounty és az édenkert íze

no igen, erről már én is írtam Konzolnak, hogy a régi szép időkben pont ilyennek képzeltem a bounty reklámban is az édenkert ízét, illatát. Köszi Konzol hogy elhoztad nekem

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

A kókuszvajat én is imádom:-)

elsősorban a csodás kókuszillata miatt, sokszor nem bírom ki és muszály belenyalnom a büdögébe cookies.gif. Tegnap előtt hajpakolásként is kipróbáltam, és gyönyörű fényes, puha lett a hajam tőle. Megmostam a hajam, majd egy evőkanálnyi kókuszvajat belemaszíroztam a hajamba. 10-15 perc után még egyszer megmostam a hajam, és jó alaposan kiöblítettem, azután jöhetett a szárítás.

Még egyszer köszönet Konzolnak, hogy elérhetővé tette nekünk ezt a finomságotwinkkiss.gif!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
dorcsikk's picture

shea vaj

Sziasztok! Ekcémás, stb. bőrproblémával küzdök és most olvastam a shea vajról, h jó rá. Megmondom őszintén régóta elő-elő jön és a szteroidos krémek nem igen váltak be, nameg egy halom pénz a dokihoz járás... :( Szeretném megkérdezni, hogy tudtok e ajánlani nekem shea vajhoz juttató emberkét/webáruházat, stb.t, ahol olcsó és nem-ráz alapon meglehetne venni, mert nincs túl sok pénzem rá, de nagyon jó lenne kipróbálni, hátha használ végre valami. Sajnos ide nem tudok minden nap felnézni forumot olvasni, de az ötleteket, vagy véleményeket szívesen fogadnám a dorcsikk kukac gmail pont com emailon. :) Köszi előre is és kellemes hetet! Üdv: Dorothy

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Ha shea vaj, akkor Konzol

Szia Dorothy!

Valóban jó hatású tud lenni a shea ekcémás, problémás bőrre, azonban ez sem csodaszer. A bőröd egy nagyon jó jelzőrendszer, ami már korán mutatja, ha valami nincsen rendben a szervezetben. Egyszóval nem ártana megkeresni a kiváltó okot is...

Én Konzolt (konzol [kukac] antalvali.com) ajánlom shea vaj ügyben, az övé kiváló minőségű, finomítatlan shea, és az ára is kedvező. Én magam is használom, nagyon szeretem! Egy tégely sokáig elég, egyszerre csak kevés kell belőle. wave.gif

Értékelés: Nincs
H.Enikő's picture

házi krém

Sziasztok. én is használom a shea vajat, de arcra túl zsírosnak találtam. olvastam, hogy a mangó vaj pont ezért jobb. vettem. jóval szilárdabb mint a shea, ezért azt gondoltam lágyítom valamivel. felolvasztottam és tettem bele jojoba olajat és e - vitamint. az arcomra nagyon jó, puha, kicsit olajos tapintású, de egyáltalán nem fénylik, ami rejtély számomra. mindegy :) csak azt nem értem, hogy miért lett az egész szemcsés. kezembe veszem a kásás állagú krémet, az olaj a kéz melegétől rögtön kiolvad, a mangóvaj viszont szemcsés marad, egy kicsit paszírozgatni kell mire szétmegy. ez miért lehet? ha valaki segít, köszönöm. szép napot

Értékelés: Nincs

Shea vajas krém

Szia Melinda, Szia Mindenki! Szép napot! Kipróbáltam a shea vajas krémet és nagyon jó. Kérdésem, hogy grapefruit illóolajat lehet-e hozzá használni, és ha igen milyen párosítás lenne jó? Előre is köszi.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Coffea illóolaj dillemája

Örülök, hogy bevált a shea vajas krémregular_smile.gif! A grapefruit illóolaj nagyon fincsi illatú, csak vigyázni kell vele, mert az illóolajában lévő kumarin miatt fényérzékenyítő lehet. Ha hajlamos vagy a foltosodásra (májfolt), pigmentációra, akkor ne használd.

A grapefruit illóolajához jól illik: levendula, narancs, narancsvirág, geránium. Használd bátran az orrodat, és kísérletezd ki magad számára a legszimpatikusabb illatkompozíciót, hiszen számos más finom illatú olaj létezik.

Értékelés: Nincs

Ez tényleg dilemma

Köszönöm Betty a gyors választ. Ajándékba szerettem volna ilyen krémet csinálni érzékeny bőrű barátnőmnek, akinek ez a kedvenc illata, de akkor inkább marad a levendula.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Én is a levendulára szavazok...

egyrész, mert ez az egyik kedvenc illóolajam,

másrészt, pedig a levendula kenhető télen, nyáron, mindenféle bőrre, töményen és hígítva, babakortól nagymamakorig. Szóval a legideálisabb választás. Örülhet a barátnőd, hogy ilyen klassz kozmetikumot kap tőledyes.gif!

Értékelés: Nincs

Shea vajjal borotválkozni, villanyborotvával

Sziasztok! regular_smile.gif Először is ezúton szeretném megköszönni a Fórumnak, hogy segítségetekkel megismerhettem a shea vajat. Néhány hete használom, a természet ereje valóban csodákra képes... A shea vajjal való első tapasztalataim után felmerült bennem egy kérdés: olvastam, hogy sokan az arc borotválásához is használják elsősorban a bőrnyugtató hatása miatt. Ha jól értettem a leírtakat, akkor a borotválkozás előtt fel kell vinni egy kevés shea vajat az arcra, majd borotvahab helyett használva a szokásos módon borotválkozni. Ez azonban csak a pengével működik. Kérdezném, van-e esetleg tapasztalat a villanyborotva használatával? Két naponként szoktam borotválkozni, 3-körpengés villanyborotvát használok. Épp elfogyott az eddig használt borotválkozás utáni bolti arckrémem és gondoltam nem veszek másikat, hanem kiváltom ezt is természetes bőrápolóval regular_smile.gif Egyszerűen a borotválkozás után bekentem shea vajjal az arcomat, de a kissé nehezen enyhülő szúró-égő érzés mellett pattanásos / kiütéses lett az arcbőröm néhány helyen. Szeretném a segítségeteket kérni, mit javasoltok? Köszönettel és üdvözlettel: Bélabácsi

Értékelés: Nincs

borotválkozás utáni arcszesz

sziasztok, arcszeszt szeretnék a páromnak készíteni, ami tiszta. mondtam neki a shea vajat, de ő nem zsírosat szeretne utána, hanem fertőtlenítőt, szárítót... miből állhatna egy ilyen tiszta arcszesz, vagy esetleg lehet kapni is? alkohol, víz, illóolaj? confused_smile.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ez lehet az arcszesz készítés egyik variációja!

Igen, nagyon jól írod! Ez lehet az egyik variáció. A cél annyi, hogy felfrissüljön a bőr, és fertőtlenítve legyen. Ehhez használhatsz desztillált vízzel kevert alkoholt, és némi "férfias" illóolajat. Az alkoholból készíthetsz alkoholos kivonatot is, ha gyógynövényt vagy bio citromhéjat áztatsz az alkoholba három héten keresztül.

Vagy a másik lehetőség desztillált vizes-almaecetes-illóolajos keverék, ami ugyanezen az elven működik, csak itt az ecet és az illóolaj fogja ellátni a fertőtlenítés feladatát.

Ha az alkoholos variációt választod, akkor javasolt beletenni egy teáskanál növényi glicerint vagy hidegen sajtolt növényi olajat, hogy ne szárítsa annyira a bőrt. Használat után viszont érdemes mindig összerázni.

Sok sikert! wave.gif

Értékelés: Nincs

arcszesz

Szia! Én az almaecet-deszt.víz-illóolaj párosítás mellett tettem le a voksom, de tudnál arányt írni, h kb.miből mennyi kell, mert ez lesz a férjem első méregmentes cucca és szeretném ha tetszene neki. Illóolajból szantált, borsmentát és teafaolajat választottam. Ezt most becsöpögtettem a párologtatóba, és vmi. fenséges illat lett belőle, legalábbis nekem nagyon tetszik!!!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Bélabácsi shea vajas borotválkozása...

Szervusz!

Ha eddig a bolti borotválkozás utáni arckrémet használtad, ami valószínűleg tele van méreganyaggal, akkor nagy valószínűség szerint a shea vaj használatával, elkezdett méregteleníteni az arcbőröd. Az általad leírtak, tipikus tünetei a méregtelenedésnek. Próbálkozz vele újra, tapasztalatok szerint 1-2 hét múlva megszűnik a viszkető érzés. shea vaj többféle is kapható, remélem a natúr változatát használod, nekem Konzol a beszerzési forrásom, csodálatos shea vaja vanyes.gif. Remélem a többi kozmetikai terméked is tiszta!? Ez nagyon fontos momentuma a méregtelenítésnek!

Értékelés: Nincs

Shea vajas borotválkozás

Kedves Betty! Nagyon köszönöm válaszod! regular_smile.gif Édesanyum is említette, amit Te is: sok évig a bolti borotválkozás utáni arckrémeket használtam. Mivel ez volt az első alkalom, amikor a shea vajat használtam a borotválkozást követően, minden bizonnyal több időre van szüksége a bőrnek, amíg végbemegy a kezdeti méregtelenítési folyamat. Tulajdonképpen a tüneteket ahhoz tudnám a leginkább hasonlítani, mint amikor egyszer a nagy kapkodásban elfelejtettem bekenni az arcom...ezt követően jelentkeztek az arcomon a kis apró piros pöttyök / pattanások és végigkísérte a napot egy viszkető és égető érzés. Az oldalra nemrég regisztráltam, részemről még nagyon az elején tartok a "megtisztulási" folyamatnak... első körben a tusfürdőt cseréltem le háziszappanra, amely egyelőre úgy tűnik működik, most következik a dezodor, sampon, arckrém cseréje... regular_smile.gif Én is KonZol által küldött shea vajat használom, valóban csodálatos még az illata is. (Mindeközben úton van a kakaóvaj és a kókuszolaj is.) Olvastam több hozzászólásban, hogy esetenként zavaró lehet a shea enyhén füstös jellege, részemről az a tapasztalat, hogy hamar megszűnik. Mégegyszer köszönöm a segítséged, a következő borotválkozást is shea vajjal terveztem. Üdvözlettel: Bélabácsi

Értékelés: Nincs
Tucsi77's picture

Shea vaj és a borotválkozás

Sziasztok! Nemrégen láttam, hogy shea vajjal is meg lehetne próbálni borotválkozni...ez a napokban kapóra is jött, hisz kissé szkeptikus Párom borotvazseléje elfogyott. Hááát....nem vágott szép arcot mikor kijött a fürdőből. rant2.gif Folyamat: - felkente, - elkezdett tusolni, - következett a művelet az éppen most kapott új, sokpengés borotvájával... - húzta neki a szőrt, pedig hagyta egy kicsit beszívódni, és tett rá eleget (még jó, hogy a napokban érkezett meg egy újabb adagom Konzoltól winkkiss.gif ), - a borotvából alig jött ki a szőrős vaj cry_smile.gif , ezért időigényes volt az egész művelet, - amikor kész volt, észrevette, hogy a zuhanytálca peremére kiült a vaj is, meg a szőr is...na, ezt hagyta nekem köszönetképpen.. rolleyes.gif Az eredmény: Végülis az arca sima lett, nem pirosodott ki, after shave-et szerencsére nem használ, nem száradt ki...bár van rajta bőr rendesen... laugh.giflaugh.gif Aki esetleg próbálta a shea vajat borotválkozásra, kérem írja meg, hogy miként is kéne jobban, gyorsabban. Köszönöm Tucsi

Értékelés: Nincs

Shea vajas borotválkozás

Szia Tücsi! Párom is kb. 1 hónapja borotválkozik sheával és nagyon szereti dancing.gif Azt mondta az első használat után,hogy miért nem mondtam már előbb ezt a módszert,mert csodás.Ugyanis az Ő bőre minden borotválkozás után kipattogott,most pedig csodálatosan sima,selymes lett a pofikája. laugh.gif A használata valóban macerásabb ,de megéri a fáradozást. Meleg vízben mosott arcára kicsi sheát ken és simán lehúzza a szőrt,igaz a borotvát folyó csapvízben mosogatni kell sűrűn.A végén pedig használt fogkefével kitisztítja a pengéket.Ennyi. És mostmár a mosdót is kitisztítja maga után. thumbsup.gif Sziasztok! További szép napot mindenkinek! Tüfi

Értékelés: Nincs
Pitta Dosha's picture

sheavaj vásárlás

Kedves Konzol, Ajánlották, hogy rajtad keresztül lehet shea vajat vásárolni. Privátban át tudnád küldeni a részleteket? Köszönöm, Zsófi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Írj Konzolnak levelet,

mert itt nem biztos, hogy megtalálja a hozzászólásodat. Kattints a nevére, majd a "kapcsolat" címkére.

Értékelés: Nincs

shea vaj

Köszönöm Konzolnak a shea vajat és a kakóvajat! Nyaraláskor nagyon jó szolgálatott tett. Napozáskor nem kentem magam csak a kakaóvajjal, napozás után pedig a shea vajat használtam. Estére ha kicsit meg"piritott" a nap másnapra szépen bebarnult. A nyaralás végére mélybarna színem lett. (pedig fehérbőrű vagyok). A férjem az első nap nem bízott a kakaóvajban, ő bolti naptejjel kente magát.http://eletmodszer.com/smileys/rant2.gif Háát.... jó leégett , ápolhattam sheával és kakaóvajjal. De nem hámlott le csúnyán , alatta szép barna lett a bőre. http://eletmodszer.com/smileys/wave.gif

Értékelés: Nincs

Kedves Fiúk, Lányok! (és közbülsőek)

Kedves Fiúk , Lányok!(és közbülsőek) Nagyszerű tapasztalatokat nyertem az elmúlt egy hétben a shea vajjal kapcsolatban. Hetente 3-szor borotválkozom(már úgy értem az arcomon) Borotválkozás előtt fél órával bekenem az arcom shea vajjal, és közvetlen a művelet után is. Fantasztikus hatása van:soha nem pörsögök ki,(azelőtt szinte mindig), nem ég a pofám,(amúgy sem), és olyan a bőröm mint a babapopsi. Aki nem hiszi keressen meg letaperolhat. laugh.gif Hónaljstift helyett használom a vajat, azóta nem hasonlít a szagom az oroszlánhoz. punk.gif Ja és egy kis reklám:rásegítettem zsályás .... deóval. Nagyon adja a szer. thumbsup.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Veronika55's picture

Sheavajas tapasztalatok...

Köszi Zoli, egy élmén volt olvasni!
Hajrá pasik!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Konzol's picture

Shea égésre...

Sziasztok!

Nekem nemrég sikerült rendesen letesztelni égésre is a sheát:

Motorszerelgetés közben annyira béna voltam, hogy úgy rásütöttem a vállamat a kipufogóra, hogy le kellett törölgetni a bőrcafatkákat a krómról... majd elkezdtem kenegetni a kialakult bőrproblémát -> másnapra a gusztustalan, gennyes égés helyett egy kultúrált seb jelent meg, majd egy héttel később már csak a helyét láttam, ami azóta szépen halványodik... Múúkodik!

Üdv.: Konzol
 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
kodoju's picture

korpás szeborreára mit?

Sziasztok! Kb. két éve vásárolom összetevőlista alapján a kozmetikumaimat, most épp ott tartok a dologban, hogy krémnek minden bőrfelületemre és minden problémámra shea vajat használok, néha kókuszolajjal keverve, ha olyanom van. A bajom csak annyi, hogy igazából nem érzem, hogy ez ideális volna a bőrömnek, bár lehet, hogy 2 hónap használat alatt ez még nem derül ki. Olvasgattam kicsit a témában, hogy milyen vajak, olajok jöhetnének szóba. Alapvetően jelenleg korpás szeborreás a bőröm, táplálkozásban is igyekszem rendet tenni, ez folyamatban, de külsőleg mi a jó? Lehet, hogy a mangóvaj ilyen bőrre jobb? Vagy magában a kókuszolaj? Vagy szőlőmagolaj? Egy ideig mindenféle illóolajokkal is próbálkoztam, de az a helyzet, hogy az igazán jó minőségűeket nem tudom megfizetni :S amit venni tudtam, 1-2 ezer forintosakat, hát, nem érzem, hogy bármit csinálnának (ez a papírlapra csöppentve nyomot hagyós kategória). Amúgy arctisztításra afrikai fekete szappant használok, ahányszor vettem, mindig máshonnét, más az összetétele picit, de mondjuk a származási ország is, ez talán helyi hagyományok kérdése lehet. De mindegyik eléggé szárít, holott szentül állítja minden forrás, hogy ez nagyon jó kell legyen minden bőrproblémára. Tudnátok valami okosat mondani ezekre? Előre is köszönöm, ha bárkinek van tippje! Dóra

Értékelés: Nincs

korpás szeborrea

Kedves Dóra! Itt minden okosat el tudsz olvasni a problémádról és a megoldásról is:

http://egeszsegakademia.net/korpas-szeborrea.html

 

 

Értékelés: Nincs
kodoju's picture

korpás szeborrea még mindig

Köszönöm szépen a szupergyors választ! :) Nagyjából ezeket igyekszem tenni, de a méregtelenítésre jelenleg nincs keret, munkanélküli vagyok... Csak tényleg azon gondolkodtam, hogy arcot mosni, kenni kell. De mivel? A shea vaj tiszta, a fekete szappan is, két csodás dolog, de nem vagyok meggyőződve, hogy jók speciel az én bőrömre. Vagy ez van, és majd a többi megoldja, ezeknél jobban működőt nem fogok találni?

Értékelés: Nincs

szeborreás bőr ápolása

Külsőleg nem lehet eltüntetni a korpás szeborreát, de amit használhatsz bőröd ápolására: minden olyan káros anyagoktól mentes kozmetikum, aminek összetevői szabályozzák a faggyúműködést, elősegítik a bőr méregtelenítését, fontos a rendszeres bőrradír (hetente egyszer).

Ilyenek a teljesség igénye nélkül: szalmagyopár, kakukkfű, eukaliptusz, szegfűszeg, cédrusolaj, makadámia olaj (OM: Sweet Care). Boróka, tárnics, bojtorján, kakukkfű, citrom, körömvirág olaj, levendula, fűzfa kéreg (Kaviczky).

Egyéb hatóanyagok: ichtiol, fokhagyma - uborka (kéntartalmú aminosavai miatt), tejsav tartalmú tejtermékek (aludttej, kefír, foghurt), magas savtartalmú gyümölcs, zöldség: citrom, meggy, ribizli, kékszőlő, sóska, paradicsom, vörösbor. Gyógynövények külsőleg még: zsurló, ginzeng, teafa, hársfa, nyírfa, hamamelisz, zsálya, rozmaring. Kéntartalmú gyógyvizek, élesztő. Minden hidegen sajtolt növényi olaj, főleg: szezám, szőlőmag, ligetszépe, sheavaj

Ezekből készíthetsz házilag arclemosót, radírt őrleménnyel (só, cukor, homok, magőrlemény), krémet.

Értékelés: Nincs

korpás szeborreára

milyen (elsősorban Hauschka) termékeket javasoltok? Nagyon köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Chinadoll-nak

Szia Chinadoll!

Gyulladásban van?

Niki

 

Értékelés: Nincs

szeborrea

Alkalmanként fellobban, de ha rendszeresen komptatom (arcradír), akkor egészen elviselhető. permanens megoldást azonban semmi sem nyújt. Most megint a menstruációm előtt durvult be (5-6 napja), de már kezd konszolidálódni. Múlni azonban nem múlik semmitől.
Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Chinadoll-nak2.

Kedves Chinadoll!

Ezt a problémát is belülről kell kezelni, bár a külső kezelés is enyhít a tüneteken.

Érdeklődtél a dr. Hauschka termékek iránt, az alábbiakat ajánlom Neked:

Nappali ápolásra: 1. mélytisztító (ez nem a tisztító maszk, ne keverd!!!), majd 2. speciál tonik, utána 3. arcolaj vagy arcolaj és revitalizáló pakolás (az utóbbi kúraként használd, 4-6 héten keresztül, vagy ha hosszabb időszakon keresztl szeretnéd, akkor csak heti 1-2 alkalommal ajánlom)

Éjszakai ápolásra: 1. mélytisztító, utána 2. javulásig a bőr harmonizálásáraN ampulla (ezt min. 28 napon keresztül), ha a hónapos kúrán túl vagy, akkor a második lépcsőfok a speciál tonik... Éjszakára nem kell krém.

 

Továbbra is azt mondom, hogy a külső kezelés mellett nem elhanyagolandó tényező a "belső utánjárás" sem.

 

Niki

 

Értékelés: Nincs

Sheavajat honnan tudok beszerezni?

Sziasztok! Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy honnan tudok shea és kakaó vajat rendelni ami jó minőségű és nem is aranyárban mérik! Ha készítek olyan sheavaj és kakaó vaj keveréket illóolajokkal akkor azt meddig lehet felhasználni? Hűtőben kell tartani?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Jó helyen jársz!

Kérdezd a fenti cikk íróját, Konzolt! A nevére kattintva tudsz neki levelet írni.

Mit értesz az alatt, hogy nem aranyárban mérik? Merthogy a sheavaj általában sehol sem drága. Legalábbis szerintem...  A legolcsóbb, amit találtam, szinte ingyen van (1600 Ft), de csapnivalóan rossz a minősége, ráadásul nem Fair Trade.

Értékelés: Nincs
Hunny's picture

arany árú shea vaj

Vali elgondolkodtattál! Majdnem 1 éve kérdeztem meg egy szegedi bioboltban a shea vaj árát, és akkor 1250Ft volt a 100g-os kiszerelés. Nem vásároltam belőle, nem használtam, de ez az ár lehet, hogy egy silány minőséget jelent? Milyen összetevőkből lehet megtudni, hogy tényleg jó az a vaj? Köszönettel: Hunny

Értékelés: Nincs

Sheavaj!

Köszönöm szépen a gyors választ! clap2.gif Az aranyárat úgy értettem, hogy olvastam egy hozzászólást, hogy valaki két helyről szokott rendelni és az egyik hely a másik kétszeresén árúlja a sheavajat! De ha butaságot írok az azért van, mert nekem itt minden új!!! Köszönöm, Szia! wave.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A sheavajnak nincsenek összetevői!

A sheavaj egyszerűen csak sheavaj. A minősége a termőterület tisztaságától és a feldolgozási eljárásoktól függ. A valódi ghanai finomítatlan fair trade kézi készítésű a legjobb. Ennek középára a piacon 2000 Ft körül mozog. Ez egy nagyon méltányos ár 100 ml (kb 120 gramm) sheavajért.

Láttam én is olcsóbban, de híg volt, vagy finomított, vagy nem volt fair trade - ami azt jelenti, hogy gyermekmunkásokat alkalmazva "rabszolgaként" készül a feldolgozás. Ezért tudja olyan olcsón adni, mert kizsákmányoljanémi éhbérért a munkaerőt.

Mi a Konzol Fair Trade sheavajat tartjuk az eddigi legjobbnak, amit próbáltunk.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Shea Konzoltól

Sziasztok! Nemrég rendeltem Konzoltól shea és kakaóvajat. Szenzációs jó, évek óta hámló-száraz bőr problémával küzdő kollégámnak eddig az egyetlen "krém" ami bevált és nem okoz néhány nap múlva erősebb tüneteket, hanem kiválóan ápolja a bőrét. clap2.gif Én magam arckrémként is használom. Sőt a megmosott vizes hajam is szépen fésülhető tőle. Engem az enyhén "füstös " illata sem zavar, egyébként kis idő után el is múlik. A kakaóvaj tényleg remek napozószer. Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, mert eddig csak sötétben tapogatóztam, ami a méreg mentes életet illeti. A Ti segítségetekkel tudatosan élhetek egészséges életet. Köszönöm! Kiss Virág wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

házi deo

sziasztok! olvastam, hogy házilag is lehet jó deókat készíteni. Küldenétek"receptet"? Köszönöm:Éva

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Évának házi dezodor

Szia Éva!

Néhány kipróbált recept felkerült már az oldalra, EZ ITT pl. egy pumpás, folyékony változat, de a lányok kísérletező kedvének köszönhetően van már szilárd, stiftszerű állagú is, ITT.

Kellemes kísérletezést!

Melinda

Értékelés: Nincs
Lindi's picture

shea + mandula

Sziasztok! Nemreg szereztem be egy szép nagy adag sheavajat (fél kiló). Most testapolót készítenek belőle, mondjuk mandulaolajjal es vmi finom illatú illóolajjal... Ez így kivitelezhető? Mandulaolajbol csak bázis masszázsolajat tudok beszerezni, használhatom hozzá? Mi a különbség a különböző olajok között (masszazs, etkezesi stb.)? Köszönöm nektek regular_smile.gif Lindi

Értékelés: Nincs
edinalorincz's picture

én a sheát hidegen keverem

Szia! Én melegítés nélkül, hidegen keverem el a sheát olajjal, így is szép krémes / habos lesz.

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Lindi-féle shea-vajas testvaj

Lindi, abszolút kivitelezhető! Megolvasztod a sheát (ne hevítsd fel nagyon, csak egy pici hőt adj neki, gyorsan olvad), és hozzáadod a mandulaojajat és az illóolajakat. Összekevered, hagyod megszilárdulni és már kész is a testvaj!

A bázis masszázsolajat használhatod, ha 100% mandulaolajból áll. Szerintem nem kellene különbségnek lenni az étkezésre és a testápolásra szánt olajok között. Sajnos a masszázsolajokban sokszor van valami kőolajszármazék, az ilyet célszerű elkerülni!

Sok sikert a krémkeveréshez, majd számolj be az eredményről!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Lindi's picture

Köszi Mártu! Már meg is

Köszi Mártu! Már meg is csináltam tegnap este teeth_smile.gif bár most kicsit elbizonytalanodtam. Összetevőként sweet almond es e-vitamin szerepel az üvegen, zarójelben Tocopheryl Acetate, ami a hatóanyagtáblázat szerint jó is lehet meg rossz is... akkor most mi van? Amúgy elég jól sikerült, bár az arányokon még van mit kísérletezgetni regular_smile.gif az illatositással kapcsolatban: milyen arányban tegyek bele illóolajat? A fél kilo sheához ment 100ml mandulaolaj (szilárd maradt de jól kenhető), de csak pár csepp jázminolajat tettem hozzá, es sajnos szerintem kevés, nem érezni az illatát (a sheáét meg még szoknom kell, számomra szörnyű). Megnéztem a jázmin összetételét, háááát... elvileg csak jázminolaj lehetne benne? Mert ebben is van mandulaolaj meg e-vitamin... Segítsetek légyszi. Annak is örülnek, ha segítene valaki, aki szintén Angliában el mint én, ti honnan szerzitek be az alapanyagokat? En egyelőre egy céget talaltam, ahol ilyesmi dolgokat árulnak, kérdés, h mennyire tiszták: ez a H....d & B....t. Ismeritek? Köszönöm Lindi

Értékelés: Nincs
Zsoó's picture

Lindi, hátha tudok segíteni

Szia Lindi! Én is Angliában élek, írj privátban, hátha tudok segíteni. puszi Zsoo

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Angliában élő Olvasók, segítsetek Lindinek!

Érdeklődtem egy kicsit tocopherol acetate ügyben, mert nekem sem volt teljesen tiszta a kép. Bemásolom Vali válaszát:

"Ha összetételben írják ki így, hogy tocopherol acetate, és az összetétel végén van, akkor az egy jótékony tartósító szer. Ha természetes formában lenne benne, azt nem jelölnék így, hanem búzacsíraolajként, avokádoolajként stb. lenne feltüntetve. Krémekben - ha a toc. acet. nem a fő hatóanyag, akkor teljesen jó, hisz kiváló kemikália mentes tartósítószer.

Ha le akarjuk nyelni, mint E-vitamint, akkor viszont nem ajánlom, mert nem tud vele mit kezdeni a szervezet..."

Tehát nyugodtan használhatod a fenti termékeket. A jázminolajadnak valószínűleg azért nem elég intenzív az illata, mert nem 100%-os jázminolaj, hanem már tettek hozzá bázisolajat, ami nem gond ebben az esetben, csak egyszerűen több kell belőle, hogy érezd az illatát. Nyugodtan olvaszd vissza az egész keveréket és tegyél még bele jázminolajat.

Én is laktam kinn Londonban, de abban az időben sajnos még nem éltem egészségtudatosan, így nem tudok neked segíteni. no.gif Viszont tudtommal sok arrafelé élő olvasónk van, biztos adnak neked beszerzési tippeket! Konkrét márkákról egyébként nem is nagyon mondunk véleményt, mert termékenként változik, hogy használható-e, sőt időről-időre változtatnak ugyanannak a terméknek az összetételén is. Ezért érdemes mindig résen lenni és bogarászni a hatóanyagokat.

wave.gif

Értékelés: Nincs
Lindi's picture

:)

Sziasztok! Koszonom mindenkinek aki valaszolt nekem regular_smile.gif Edina, en megolvasztottam a sheat, de legkozelebb megprobalom hidegen is regular_smile.gif Martu, orulok hogy megiscsak jol valasztottam, koszi az utanajarast az E-vitaminnal kapcsolatban. Amugy eleg vicc, hogy a jazminom nem 100%-os, mert ez volt a legdragabb az osszes olaj kozul, 10ml atszamitva tobb mint 3000 Ft... Ra is van irva a csomagolasra, hogy a legdragabb olajok egyike. Na sebaj tongue.gif ha elfogy, majd tesztelek mas illatokat is. Zsoo, neked megy a privi! rofl.gif

Értékelés: Nincs

Kedves TL Melinda! Valahol

Kedves TL Melinda! Valahol írtad, hogy sheavajat és olajokat használsz arckrém helyett. Le tudnád írni a receptjét nekem? Nagyon jó ötletnek tűnik és én is szeretném kipróbálni. Előre is köszönöm szépen! Eri

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Shea vajas krém Erinek

Szia!

Íme egy recept a shea vajjal:

30 g shea vaj

20 g egyéb, hidegen sajtolt olaj, vegyes is lehet, bőrtípustól függően (száraz bőrre: avokádó, mandula, olíva, zsíros bőrre: szőlőmag olaj, bármilyen bőrtípusra: jojoba, sárgabarackmag, szőlőmag, ligetszépe olaj)

Ízlés szerint illóolajak, kb. 10 csepp, szintén lehet vegyesen is (hidratáló hatású illóolajak, Valitól ollózva wink_smile.gif" class="smiley" />: levendula, geránium, rózsa, rózsafa, jázmin, szantál).

Vízgőz fölött olvaszd meg a shea vajat, keverd bele a kiválasztott hidegen sajtolt olajat vagy olajakat, majd csöpögtesd bele az illóolajakat is (ez már ne a vízgőz fölött történjen, mert "elillannak". winkkiss.gif

Töltsd tiszta krémes üvegbe, és tedd a hűtőszekrény ajtajába.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

shea vaj apasztalatok

Kedves Konzol! Kipróbáltam a shea vajat, amit küldtél. Csodálatosan ápolja és puhítja a bőrt. A könyökömön lévő pikkkelysömör is szépen, fokozatosan eltűnik. Anyukám is előszeretettel használja a házimunkától kiszáradó kezére. Köszönöm! Üdvözlettel: Kata.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm Emőke!

az ötleted, akkor lehet, hogy beruházok eredeti kókuszolajra is. Remélem lesz olyan hatékony száraz, ekcémás bőrre a nagyobb rész kókusz, mintha csak magában shea vaj... Amúgy shea vajból is lehet ajakírt csinálni?, vagy inkább kakaóvajból lehet, mint ahogy azt látom több helyen? Mert most "nincs kedvem (no money no funny)" még azt is venni...

Még egyszer köszönöm gyorsaságod és segítségedet. Ha kipróbáltam visszajelzek, mennyire vált be. Üdvözlettel: Tomi ribizlije

Értékelés: Nincs

Tomi ribizlije és egyéb nyalánkságai

Szia!

Ha ekcémás vagy, akkor fordítsd meg az arányt, a shea arra jobb, a kókusztól sikamlósabb kenhetőbb lesz, vagy keverd ligetszépével. Mindenből lehet mindent, olyanokat kotyvasztottak itt a lányok, hogy hajjaj, attól függően lehet a növényi zsírok, olajok konzisztenciáját a cél érdekében kihasználni, milyen állagot akarsz elérni. A kókusz szobahőmérsékleten dermed, de kézmelegben, avagy nyári melegben már folyós. Nekem múltkor egy lendülettel a farmeromon végezte. Ha keményíteni szeretnél valamit, használj hozzá pl. méhviaszt és így tovább...

Vali most tette fel a Chox csókos csokis ajakápolót, de hová is tetted Vali?...

Értékelés: Nincs
Seres Tünde's picture

Ehető és kenhető csokis finomság

Ide tette fel Vali.

puszi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Csokis-csókos ajakbalzsam - egy kis nyalánkság

Itt van! Azért nem találtad, mert a mi Drága Istink épp a csodálatos új Boszorkánykonyhánkat programozza épp! Csuda klassz lesz, ha elkészül: logikusabb és kereshetőbb. És innentől bárki - regisztrált - tud feltölteni recepteket.

Értékelés: Nincs

Ahaa, már megint épülünk és szépülünk

Köszi Lányok!

Akkor nemsokára megvalósul sokak álma, napi menüt is a Boszorkánykonyhából választhatunk. Még megérjük, hogy Niki onlány azt is megmutatja, hogy kell elkészíteni, és Chiléből is jöhetnek AntalValis teaszertartásra.

Értékelés: Nincs

A shea vaj és kókuszolaj párosa ?

Sziasztok! Most fogok vennil shea vajat, de ahogy olvasom már most szeretnék kotyvasztani bele egy kis olajat vagy valami más anyagot, hogy fincsi illata legyen. Kérdésem az volna, hogy a boltokban kapható illóolajok (amelyek nem 100%-osak, és már bevásároltam egynéhányat belőlük) mennyire rontja a minőségi shea vaj állagát, hatásosságát. Vagy ez nem befolyásolja eltarthatóságát, minőségét a shea vajnak. Esetleg inkább vegyek tőle kókuszolajat, és azt tegyek bele illatosítóanyagnak? MIt javasoltok, nektek mi vált be receptként? Köszönöm segítségeteket, mint mindig: Tomi ribizlije

Értékelés: Nincs

A bevált páros

Mit szólnál Tomi ribizlije 1/3 shea 2/3 kókuszhoz illatosító nélkül, kókuszba burkolózva?- szerintem így tökéletes.

Egyébként az illóolajok nem rontanak el semmit.

Értékelés: Nincs
H.Enikő's picture

kókuszolaj

Sziasztok. Kaptam egy doboz bio kókuszvajat. Szilárd halmazállapotú, de nagyon könnyen, a kezemben elolvad. Nincs benne semmi más összetevő. Kérdésem az lenne, vajon test- és arcápolásra használhatom e?

köszi :) további szép napot

Értékelés: Nincs
Beáta's picture

Arweni kókuszolaja

Szia Arweni!

Szerintem bátran használhatod a kókuszolajat arc és testápolásra! Ha van kedved akkor pedig krémet is készíthetsz belőle más növényi olajokkal összekeverve! Ezt találtam a kókuszolajról:

"Törzséből ház épül, levele tetőket fed, a termés háncsából ágymatrac készül. A gyümölcs leve frissítő, egészséges ital, húsa a cukrászat mással nem pótolható kelléke, olaja táplál és szépít. Talán így lehetne legjobban hangsúlyozni a kókuszpálma jelentőségét. Az általunk forgalmazott szűz kókuszolajat hidegen sajtolják a termés friss húsából. A hidegsajtolás előnye, hogy az olaj értékes összetevői nem károsodnak és nem keletkeznek káros transz-zsírsavak sem. A szűz kókuszolaj a növény minden értékét magában hordozza. A kókuszolaj az ínyenc konyhák kedvelt fűszere, de jótékony hatásai miatt a bőrápolásban is jelentős szerepe van.

Mire használható kókuszolaj?

A kókuszolaj ideális testápoló, hiszen hatékonyan és tartósan hidratálja a bőrt, megvédi a külső környezeti hatásoktól. Szobahőmérsékleten a kókuszolaj szilárd, de olvadáspontja alacsony, mindössze 24°C, így a kézmelegben egy pillanat alatt elolvad. A szilárd kókuszolaj fehér, olvadt állapotban azonban teljesen átlátszó. A szűz olaj egyik ismertetőjegye, hogy kellemes kókuszillata van. Táplálja, erősíti, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat. Beállítja a fejbőr optimális működését, megszűnteti a korpaképződést.

Fontosabb alkalmazási lehetőségek:

 • Testápolás: a szűz kókuszolaj gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaj hamar a bőr részévé válik.
 • Ajakápolás: a hideg, a szél, vagy az UV-sugárzás az ajkak érzékeny bőrét könnyen kiszáríthatja. A kókuszolaj kellemes illatú, hatékony ajakápoló.
 • Hajápolás: a napsugárzás, vagy a szoba száraz levegője kiszárítja a hajat, amitől töredezett, fénytelen lesz. A kókuszolaj e problémákon is segít - használja hajpakolásként. Bőrkeményedés: tartós hidratáló hatása révén puhítja a bőrkeményedéseket, megakadályozza a bőr kirepedezését.
 • Pattanások: a kókuszolaj antibakteriális hatású, így amellett, hogy optimális működésre serkenti a bőrt, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését.
 • Fürdés: fürdőolajként használva ápolja a bőrt - tetőtől talpig.
 • UV-védelem: a kókuszolaj megvédi a bőrt az UV-sugárzás nap, mint nap jelentkező káros hatásaitól. Napozáshoz - bizonyos feltételeket figyelembe véve - kiválóan használható
 • Borotválkozás: megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt."

forrás: babaharmonia.com

Én személy szerint még nem próbáltam a kókuszolajat, de pont a múlt héten bukkantam rá a kedvenc gyógynövényboltomban nagyon kedvező áron így terveim között szerepel, hogy kipróbálom!

Végre kisütött a napocska! regular_smile.gif Szép napot mindenkinek! Beáta

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kókuszolaj=kókuszzsír?

Kedves Beáta! Kérlek segíts ki tudatlanságomból! A kókuszolaj ugyanaz, mint a kókuszzsír, amivel főzni is lehet? Krémekbe szeretném használni, még kezdő vagyok ezen a téren. Remélem, nem kérdeztem túl nagy ostobaságot. Válaszod előre is köszönöm. horitimi

Értékelés: Nincs
Beáta's picture

Horitimi és a kókuszolaj

Kedves Horitimi! A kókuszolaj és a kókuszzsír ugyanaz. Csak 24 C fok alatt az állaga zsír szerű e fölött pedig megolvad és olaj lesz belőle. Nyugodtan lehet használni főzésre és kenekedésre is! Szép napot! Beáta

Értékelés: Nincs
Boskó-Dénes Henrietta's picture

Kókuszolaj/zsír sütésre?

Ezt a tartalmat átmozgattuk, itt elolvashatod.

Értékelés: Nincs

Horitimi és a kókuszolaj

Kedves Beáta! Köszönöm a válaszod. Kipróbálom külsőleg és belsőleg egyaránt. regular_smile.gif Horitimi

Értékelés: Nincs

Kedves Konzol! Szeretnék

Kedves Konzol! Szeretnék érdeklődni, hol lehet jó minőségű seha vajat kapni (lehetőleg ne online rendelős legyen)? Segítségedet előre is köszönöm! Edina

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Elsik Edina

Ha igazán jó minőségű shea vajat szeretnél vásárolni, akkor Konzol-tól rendelj!!! Én már több félét kipróbáltam, de egyik sem volt olyan selymes, lágy, mint amiket tőle szereztem be... Ha nem tetszik, átveszem Tőled! :) Komolyan! azért írom, mert biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni!(az én legfrissebb adagom a héten érkezett meg, a postás bácsi vicces kedvében volt, mert a csomagot begyömöszkélte a postaládánkba, pedig 4(!) tégely volt benne)

Jó éjt,

Niki

Értékelés: Nincs

kristálydezodor

Sziasztok, Az egyik illatszerboltban vettem kristálydezodort. Azt írták rá, hogy a Holt tenger ásványi kristályainak egyedülálló kombinációja, az összetételnél csak annyi van, hogy Ammonium alum. Szerintetek ezt használhatom? Köszönöm Bea

Értékelés: Nincs
Beáta's picture

CBea kristálydezodorja

Szia Bea! Itt az oldalon találtam ezt a bejegyzést az Ammonium alum-ról: Ammonium alum = (NH4Al(SO4)2•12H2O) Vagy más néven ammonium aluminum sulfate dodecahydrate. Hétköznapi nevén egy timsó féle. Ez egy alumínium só, akárhogy is nézzük." Szóval szerintem tudod a választ! no.gifno.gif Szép napot! wave.gif Beáta

Értékelés: Nincs
MKPoni's picture

Ezt nem értem..:(

Sziasztok! Én pár napja vettem egy kristálydezodort... De most akkor... hiába vettem meg? weep.gif Van egyáltalán izzadásgátló ami tényleg jó, és nem káros? Mondjuk én ugyan úgy izzadtam tőle mint ha nem használnék semmit csak illetmentesen tongue.gif Most akkor.. ilyenkor mit kéne tenni?

Értékelés: Nincs

izzadásgátló

A helyzet az, hogy minden olyan dezodor, ami az által gátolja az izzadást, hogy eltömíti a verejtékpórusokat káros, ezek főleg az alumínium származékot tartalmazó deók.

Az izzadás a szervezet egyik legtökéletesebb méregtelenítő funkciója a bőrön keresztül. A szagos verejték okai többek között: elmérgeződés, baktériumok elszaporodása, stressz

Azok a dezodorok jók, amik olyan gyógynövényeket, illóolajokat tartalmaznak, melyek fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásúak, pl.: hamamelis, orvosi zsálya, citromfű, teafa, levendula, menta... Házilag is nagyszerű deo-kat lehet készíteni, ezen kívül az Organic Mission dezodora biztosan mentes minden káros anyagtól!!!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Pontosan, Beáta!

Így van! A hatóanyagtáblázat világosan leírja az ammonium alum tulajdonságait, miszerint ez egy nagyon káros alumíniumszármazék.  

Értékelés: Nincs

Köszönöm. Ezt nem gondoltam

Köszönöm. Ezt nem gondoltam volna, akkor miért írják rá, hogy Holt tengeri kristály rant2.gif Pedig végre örültem, hogy valami hatásos deot találtam....

Értékelés: Nincs

elemzés

Sziasztok. én új vagyok itt. Három gyermekem van, az "öko test sehr gut" termékekkel én is befürödtem. Van egy szappanom: sodium palmate, sodium palm kernelate, glycerin, curcuma langa powder, citrus medica limonium oil, cinnamonum zeylanicum oil, palm acid, palm kernel acid, sodium chloride. Egy másik: sodium palmate, sodium cocoate, agua, glycerin, sodium chloride, sodium thiosulfate. Ezek jók. shea vaj rendelésnél emlegett Konzol kit takar, hogyan lehet elérni? Kókuszzsírról van valakinek tapasztalata, kókuszdiéta.hu oldalon sok jót írnak, de így is van? Köszönöm

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Éva elemzése

szappanok használhatóak, Konzol az egyik szerkesztőnk,  itt találod:

http://eletmodszer.com/user/741 

A kapcsolat menüponton keresztül tudsz neki írni.

Értékelés: Nincs

elemzés

Ha szépen megkérlek titeket,akkor megnéznétek, hogy ez a termék megérett-e a kukára?

Összetevők: sodium tallowate, sodium palmate, sodium oleate, aquva, parfum,stearic acid, maris sal, glycerin, pentaerithrityl tetra-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, pentasodium pentetate, sine adipe lac, mel, benzyl benzoate, hexyl cinnamal, limonene, Cl 15510, Cl 47005, Cl 77891

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

libett szappanja

Megérett a kukára! :-) 

Értékelés: Nincs

Szintén elemzés

Sziasztok!

Egy ideje olvasgatom ezt a weblapot, de csak most regisztráltam. Van pár összetevő, amit megjegyeztem, és ha azt látom egy kozmetikumban nem veszem meg. Két termék összetevőit szeretném kérni, ha elemeznétek. Ezt a két terméket szeretem, viszont nem vagyok benne biztos, hogy összetételüket tekintve jók is. Dobjam ki vagy maradhatnak?

1. arc- és testradír: Fine Sea Salt, Fresh Grapefruit Infusion (Citrus grandis), Coarse Sea Salt, Stearic Acid, Fresh Organic Lime Extracted in Vodka (Citrus aurantifolia), Sodium Cocoamphoacetate, Glycol Cetearate, Triethanolamine, Fresh Avocado Butter (Persea gratissima), Extra Virgin Coconut Oil (Cocos nucifera), Lime Oil (Citrus aurantifolia), Seaweed Absolute (Fucus vesiculosus), Violet Leaf Absolute (Viola odorata), Glycerine, Lanolin, Cetearyl Alcohol, Limonene, Linalool, Perfume, Colour 42090, Methylparaben, Propylparaben

2. testradír: Sodium chloride, prunus dulcis, prunus armeniaca, butyrospermum parkii, buxus chinensis, glycerin, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutilparaben, BHT, CI 19140, CI 16255, parfum, citrus grandis Illetve testápolóként bevált a sheavaj/+mandulaolaj/. Olyanban szeretnék tanácsot kérni, hogy a sheavaj illatát, hogy lehetne semlegesíteni (a finomítatlan nyersnek füstös szaga van, a bionak meg "hal")

Köszönöm!

Én nem használnám...

Antal Vali

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Eagles80 arc- és testradírjai

Beleelemeztem. A TEA és a BHT brutális. Ez a két összetevő önmagában is kiprovokálja a "kukába vele" jelzőt, vagy egész pontosan inkább a veszélyes hulladékok gyűjtőjébe kéne irényítani.

A shea illata szerintem csodálatos - mert olyan termszetes. De ha neked nem tetszik, akkor vízfürdőn olvaszd meg. és keverj hozzá 100%-os tisztaságú illólajat ízlés szerint. 100 ml-be tehetsz kb. 15-20 cseppet.

Értékelés: Nincs

:(

Köszönöm. Ebben nagyrészt az az elszomorító, hogy a két termék két különböző cégtől van, viszont mindkettő úgy hirdeti magát, hogy természetes kozmetikumokat gyárt, árul.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem számít, hogy hirdeti magát!

Az összetevők mondanak igazat! Olvasd el ezt!

Értékelés: Nincs

Esetleg felfekvés kezelésére?

Sziasztok. Egy kedves ismerősöm anyukájának komoly felfekvése alakult ki.( kb. 6-7 cm átmérő,2 cm mély, a medencecsont szallagokig hatol a tályog) Természetesen folyamatosan kezelik, doki is kontollálja x naponként. Mivel már saját tapasztalatból ismerem a sheavajat, megajándékoznám a nénit. Van már esetleg ilyen esetű tapasztalata valakinek? Csak az ép bőrre használjuk-e, tegyünk-e illóolajokat a vajba,....? Köszönöm a segítségeteket előre is!!!! Virág

Értékelés: Nincs

felfekvés

Sziasztok! A Nagypapámnál 3 napja felfekvést vettek észre. 8 napja van kórházban, gutaütés miatt. 91 éves. Először a lábán lettek sebek, de mostmár a fenekén is. Lázas is azóta. Szerintetek mivel tudnék segíteni neki? Az orvosa szerint az agyi problémája rendeződni látszik, csak most a felfekvés miatt aggódik Ő is. Antibiotikumot kap még plusszban. Köszönöm a segítségeteket! Judit

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

gbjudit nagypapájának felfekvése

Judit, nézd meg Jola előző hozzászólását alább, több okosat nem tudnék erre mondani... Viszont az antibiotikum miatt nagyon jó lenne neki egy Synbiotic Colonies a bélflóra regenerációjára.

Nagyon idős szegény, nem tudom mennyi életenergiája lehet még, hogy helyrejöjjön - jobbulást kívánunk neki! heartbeat.gif

Értékelés: Nincs

Re: Felfekvés

Szia Virág!

Amit leírtál decubitus/fekély/ kicsit nagy ahoz, hogy tisztán a Shea-vajat használjunk rá. Illetve nem tudom az orvos mivel kezeli, de ha rám lenne bizva a fekélyt alaposan kimosnám hiperollal. gyógyszertárba lehet kapni és legalább 30 %-os töménységű legyen amit a sebbe kell csepegtetni. Ez NEM csíp, viszont a váladékot habzással kimossa. Gézlappal felitatjuk a maradékot és ha még váladékos megismételjük a műveletet. Újból felítatjuk, hagyjuk száradni. A száraz sebszélre és könykére kenhetünk Shea-vajat, a fekélybe igen enyhe tengerisó oldat és Levedula olaj keverékét cseppentünk és az igen érzékeny seben elkenjük véknyan.Hagyjuk rá száradni. Laza gézfedést tegyünk rá, hogy levegőzni is tudjon. Lassú gyógyulást remélj, de a Shea és a levendula megfogja tenni a hatását.

Jola   

Értékelés: Nincs
PMZsu's picture

Fertőtlenítő krém - köszi!

Nagyon köszönöm a gyors hozzászólásokat, nagy segítség volt! Persze délután, amikor mentem a kisfiamért, kiderült, hogy kicsit túldramatizálták a dolgot a gondozónénik... Annyira nem is vészes a helyzet szerintem, d