Sport

Mozgással az egészségünkért, avagy milyen mozgásformát válasszunk?

Már több blogbejegyzés is íródott és több párbeszéd is lezajlott az antalvali.com-on a mozgással kapcsolatban, de számomra ez az a téma, amit a mai "rohanó" világunkban nagyon fontos hangsúlyozni. Nem lehet elégszer elmondani, hogy miért és mekkora szüksége lenne rá Mindenkinek!! Ha mozgásról beszélünk, akkor a legtöbb ember a mindennapi rutinra, a munkahelyi mozgásra vagy a másik véglet, hogy komoly testedzésre gondol. Viszont ma már szerencsére a "finomabb" mozgásformák is "belopóztak" a köztudatba.

A mozgás öröme

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 3. rész - Avagy mit csinálj, ha nehéz elkezdeni a mozgást

FitnessMár bőven elmúlt január 1., ülök a Facebook előtt, és edzésre motiváló képeket nézek. Nagyon meg kéne már mozdulnom nekem is. Mi lesz az újévi fogadalmammal, miszerint kitartó leszek a sportban? Illetve… ez nem teljesen igaz, hogy megfogadtam, inkább csak átsuhant az agyamon, hogy milyen jó lenne újra elkezdeni mozogni úgy, mint tavaly ilyenkor. Igen, pont egy évvel ezelőtt kezdtem bele egy komolyabb életmód programba, egészséges étkezéssel, mozgással. 6 hét alatt nagyon sokat fejlődtem, néhány hónap múlva pedig már majdnem teljesen elégedett voltam magammal. MAJDNEM!  Nem is tudom, lett volna-e olyan valamikor, amikor tényleg teljesen elégedett lettem volna.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

A vegán testépítés nélkülözhetetlen segítője

Te nem iszol edzés után fehérjeturmixot?Amikor már jó ideje edzegettem, és már a bélflórám, tápanyag-felszívódásom is rendben volt, csak nem akart jönni az az izom. Nagyjából ez idő tájt kaptam az egyik sráctól az öltözőben egy verbális taslit, amely egy feltett kérdés formájában találta el a fülcimpámat:
- Te nem iszol edzés után fehérjeturmixot?!? - mintha valami óriási bűnt követtem volna el...
- Nem... - mondtam, amire egy olyan arckifejezés volt a válasz, mint aki reménytelenül próbál elmagyarázni valakinek valamit.
A reakciója sem maradt el, legyintett egyet, elindult zuhanyozni, de előtte még a válla fölött félig visszafordulva odatette nekem:
- Annyi eszed sincs, mint egy talicska csótánynak...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Ez történik a csontvázzal, ha jógázunk

Az, hogy a jóga a puha gyakorlataival rendkívüli rugalmasságot kölcsönöz a testnek, nem titok. Hogy milyen hajlékony egy csontváz, azt a "Hybrid Medical Animation", egy orvosi, tudományos, 3D animációs stúdió a következő videóval szemlélteti.

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/2015/01/02/yoga-skelett-uebungen_n_6405758.html?utm_hp_ref=gesundheit
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Izmok, ízületek, csontok sérülései

Amikor elvállaltam, hogy írok az izmok és az ízületek sérüléseiről, illetve ezek megelőzési lehetőségeiről, nem gondoltam volna, hogy két mondatban is le tudnám zárni: Megelőzésképpen eddzünk ésszel rendszeresen, együnk minőségi ételeket, igyunk sok vizet. Ha gáz van, futás szakemberhez. Kész. Na jó... Bonyolítsuk kicsit, mert ez így senkin nem fog segíteni.

Sérülések

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Edzés és táplálkozás

Elérkeztünk a következő, de egyben a legnagyobb állomásunkhoz, a táplálkozáshoz. Ha nem táplálkozunk megfelelően, a céljainkat is nehezebben érjük el. Nézzük meg, hogyan, illetve hogyan ne csináljuk, fűszerezve néhány saját élménnyel...

Egészséges étkezés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Calisthenic, avagy a spártaiak ereje - 4. rész: A felsőtest

Első gyakorlatunk a fekvőtámasz. Ezzel az alap gyakorlattal a vállat, mellizmot, hasizmot, farizmot, combizmokat és néhány hátizmot is megdolgoztatunk.

fekvotamasz-gyakorlatok

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Gandhi élete és tanításai 5. rész - Maradj mozgásban!

A Gandhi nézeteiről szóló blogsorozat előző részeiben már említésre került a táplálkozás - bár nem mélyedtünk el benne, hiszen az oldalon számtalan segítséget kaptunk már az egészséges táplálkozással kapcsolatban - és a méregtelenítés, most pedig a mozgás fontosságával foglalkozunk.

Mozogj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Milyen fajta izomépítő edzést válasszunk?

Kis segítség, ha nem tudod, mihez kezdj izomépítés terén.

E hosszúra nyúlt bevezetés után vágjunk is a közepébe!  Az izomépítés folyamata nem olyan bonyolult, nem kellenek hozzá gigászi intelligencia hányadosok, hiszen nekem is ment.

Az izomépítés nem bonyolult

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Emese hátsó felének naplója - 3. rész

Közel egy hónap telt el azóta, hogy megkaptam a csodaszereket, amik arra hivatottak, hogy rendbe tegyék a hátsó felemet. Egy ideig úgy gondoltam, hogy megy ez majd "nekik" egyedül is, - mármint a "csodaszereknek" - nem kellek én ehhez, de rá kellett jönnöm, hogy a dolgok nem így működnek, sajnos. Pedig mennyire egyszerű lenne az élet . Ugye?

Futópad életérzés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Hogyan eddzünk?

Az előző részben a motivációról volt szó, hiszen ez az első lépés az edzés elkezdése felé. A mostani poszt inkább arról fog szólni, hogy ha már kellőképpen motiváltak vagyunk, hogyan csináljuk?

Sport

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Calisthenic, avagy a spártaiak ereje - 1. rész

Lakoón_szoborcsoportAmikor megláttam Melinda cikkét sportcsapat néven, nagyon megörültem, így támadt egy ötletem, és megbeszéltem a lányokkal, hogy a sportcsapathoz hozzájárulnék cikkekkel egy réges-régen elfeledett technikával, a Calisthenic-kel. Mint ahogy a neve is tükrözi, Ógörög elnevezésről van szó, a Kallos (szép) és a Sthénos (erő) szavakból tevődik össze, de magyarul annyit jelent, hogy saját testsúlyos edzés.

4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (16 votes)

Te miért sportolsz?

Zabálás...Az előző bejegyzésemben említettem, hogy elkezdtem kutakodni a futásra, sportra vonatkozó információk után, hogyan lehetne még hatékonyabban űzni, milyen tudományos magyarázatok vannak vele kapcsolatosan. Elég sok blogot átböngésztem, s mindegyikben volt egy közös momentum: a motiváció. Nagyon sok esetben úgy nyilatkoztak a blogírók a sportról, mint egy hatékony pszichoterápiás eszközről, amely képes kirángatni az embert a fásultságából, akár még egy kezdődő depresszióból is. Ennek kapcsán eszembe jutott az én történetem, miért is kezdtem sportolni, hogyan lettem sportoktató.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Motiváció, avagy: Hogyan kezdjünk edzeni?

Az ember életében előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor kattan az agy: sportolni akarok! Ez a blogsorozat ehhez próbál némi segítséget nyújtani, több oldalról is megközelítve a témát. Az első és egyben a legfontosabb kiinduló pont a motiváció, hogy miért is akarsz elkezdeni edzeni. Erről lesz most szó...

Motiváció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (30 votes)

Lehet-e élsportoló, aki vegán étrenden él?

A kizárólag növényi hozzávalókból összeállított étrend vajon elegendő-e ahhoz, hogy egy élsportoló megfelelő teljesítményt tudjon nyújtani, emellett fitt és egészséges is maradjon? Amerikai szakemberek erre a kérdésre keresték a választ.

Az Egyesült Államokban igazi hősnek számít, és könyvet is írt pályafutásáról egy ultramaratoni futó, aki a hús, a tojás és a tejtermékek mellőzésével, kizárólag növényi alapanyagokból összeállított vegán étrendet követve érte el kiemelkedő sportsikereit. Példája "futótűzként" terjedt el az amerikai futótársadalom körében, de számos követő mellett szép számú ellenzőre is talált.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20120622-lehete-elsportolo-aki-vegan-etrenden-el.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel