Stressz

A depresszió holisztikus szemmel

Az őszi-téli időszakban mindig kissé megemelkedik a depresszióval küzdő betegek száma. Ez részben a napfény hiányának, a sötétségnek, a komor időjárásnak köszönhető, de számtalan más tényező is szerepet játszik e betegség kialakulásában. Holisztikus szemmel nézve, minden betegség, így a depresszió is lehet fizikai, lelki vagy energetikai eredetű. A depresszió egyfajta "lenyomott" állapot, amikor az ember kedvetlen, nincs motiváció, nincs cél az életében.

A depresszió kialakulásában a stressz is szerepet játszhat

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Mérgező érzelmek - A negatív érzelmektől a betegségig

Minden érzést gondolatok előznek meg. Ha kellemes, pozitív gondolataink vannak, az érzéseink is kellemesek lesznek. Szeretet, öröm tölt el bennünket – azonban fordítva is igaz: legyenek kellemetlen, negatív gondolataink, és úrrá lesz rajtunk a félelem, a düh. 

Forrás: 
http://ujeletmod.hu/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=168:mergez-erzelmek&catid=16:uj-eletmod-magazin-2008-1&Itemid=20
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Megvan az ok, miért nem bírsz ki kenyér nélkül egy napot sem

Ez a szénhidrátfüggőség. Gondolnád, hogy főleg a stressz hatására falod a szénhidrátot?

Az illatozó friss kenyér vagy egy tál gőzölgő paradicsomos-sajtos spagetti olyan étel, melynek legtöbben nehezen tudnak ellenállni. 

Forrás: 
http://www.femina.hu/fogyokura/szenhidratfuggoseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A hiba nem az Ön gyermekében van...

Hihetetlen pontossaggal mutat ra E. SZABÓ LÁSZLÓ az És-ben megjelent cikkeben a magyar iskolarendszer alapvető hibáira, olyanokra amelyeket a legokosabb es legtehetségesebb diák sem tud megugrani, pusztán a nem felnőtt léte miatt. Az írás nem rövid, de mindenkinek ajánlom figyelmébe, mert tele van fontos információkkal, ugyanakkor anyukák-apukák is értik :)

Raanana


Élet és Irodalom, E. SZABÓ LÁSZLÓ írása 

Az ELTE oktatójaként 24 éve veszek részt a tanárképzésben, és régebben, megélhetési okokból, 10-15 éven át szinte minden estémet nagyon jól vagy nagyon rosszul tanuló, főleg gimnáziumi diákok tanításával töltöttem. Szóval, ha a diákéveket is beszámítom, negyven év tapasztalata mondatja velem, hogy a magyar iskolák - minden ellenkező híresztelés ellenére - nem jók.

Forrás: 
http://www.es.hu/?view=doc%3B3355#.Tn7ypCO5SZA.facebook
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (12 votes)

A hordozókendő stresszvédettséget biztosít

A youtube-on szörfölve megakadt a szemem ezen a videón.. Dr. Bagdi Emőkének hallottam már több előadását is, és kíváncsi voltam, vajon milyen véleménye van egy ismert pszichoterapeutának a babahordozásról? Majd ha én is anyuka leszek, szeretném a gyermekemet hordozni, és addig a lehető legtöbb információt begyűjteni a témában.

Forrás: 
www.youtube.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Levegővételtől a lélekzésig

„A légzés az a köldökzsinór, amelyen át az élet folyik belénk.”

R.Dahlke

Rengeteg szó esett már arról, hogy milyen alappillérei vannak az egészséges életmódnak, hogy mikre kell odafigyelnünk, nemcsak a táplálkozás terén, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, hanem az sem elhanyagolható szempont, hogy miket kenünk magunkra, mivel tisztítjuk magunkat és környezetünket.

Igyekszünk roppant tudatosan élni, de az élet legszükségesebb részéről elfeledkezünk, talán erre fordítunk a legkevesebb gondot, a légzésre…És itt most nem a sejt-, ill. bőrlégzésre teszem a hangsúlyt, bár roppant fontos mindkettő, hanem a tüdőlégzésre. A levegő végül is a legfontosabb táplálékunk; szomjazhatunk napokig, koplalhatunk hosszú hetekig, de levegő nélkül csak pár percig bírjuk…

A mindennapi megszokott légzésünk sajnos messze eltávolodott a természetes, helyes légzéstől. Az ázsiai kultúrák évezredek óta meghatározó jelentőséget tulajdonítanak a légzésnek, ugyanis helyes légzéssel előnyösen befolyásolhatjuk testünk fizikai és mentális folyamatait, és harmonizálhatjuk, kiegyensúlyozhatjuk belső lényünket. Ez nagy hatással lehet életünk minőségére és időtartamára, továbbá utat nyit a lelki fejlődés számára. A levegő az oxigén, a prána, a kozmikus energia korlátlanul rendelkezésre álló hordozója mindenki számára - egyformán.

Tartalom:

4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (6 votes)

Színterápia - a színek hatása szervezetünkre

A színek különböző hangulatokat váltanak ki belőlünk, emellett gyógyító hatással is rendelkeznek. Különböző kialakult betegségek esetén segíthetnek a gyorsabb felépülésben.

Egyes színek pozitívan hatnak fáradékonyság, stressz, depresszió, feszültség, étvágytalanság esetén. Feltölthetnek minket energiával, és segíthetnek abban, hogy szexuális életünk aktív legyen...

szinterapia_depresszio.jpg

 

Tartalom:

Forrás: 
katesz.eoldal.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Stressz kezelése "modern" világunkban

„Modern” világunkban elfejtjük, hogy mi is a természet részei vagyunk, semmiben nem különbözünk egy bogártól, bármilyen emlõstõl stb. mégis próbáljuk minél inkább Kizárni magunkat a zöld övezetbõl, és Bezárni magunkat a STERIL betonfalak közé. Sikerül is, a népesség túlnyomó része már városokban lakik!

Nem mozgunk semmit, a számítógép előtt görnyedünk, és főnökünk (részvényesek) nyomására megpróbálunk minél többet minél gyorsabban és jobban teljesíteni, persze a munkaelosztást a cég szempontjából költséghatékonyan kell kihozni, ezért előfordul, hogy túlóráznunk kell, magunkra nem jut idő, és a családra sem. Apró dolgokon is bosszankodunk és esetleg olyan  közeli családtagunkon töltjük ki magunkat, akit a legkevésbé sem szeretnénk bántani, de szervetünknek le kell vezetnie a feszültséget, a STRESSZ-t…

…ez más, mint amikor arra készült fel a szervezetünk, hogy el kell menekülni, vagy a túlélésért kell megküzdenie a természetben. Nem tudtunk még stressz.jpgalkalmazkodni ehhez a rohanó életmódhoz!

Tartalom:

 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Őszi immunerősítés, avagy hogyan készüljünk a megfázós hónapokra

osz_fak.jpgSzeptember van, még élvezzük a nyárvégi napsugarakat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket a kertben, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már jelzik az ősz közeledtét. Sokak számára az ősz egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével, amiből aztán tavaszig ki sem lábalnak.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Ön dönt: iszik, vagy inkább beteg

Ismert tények: Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi. A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. Egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz.

Forrás: 
galaedit.multiply.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nevetni kell, ennyi az egész

Egymás után nyílnak a Hahotaklubbok

A nevetés az ember áldásos kiváltsága. Jókedvre derít, boldogságot, vidámságot, békét teremt, örömet szerez, jót tesz testnek és léleknek, közösségi kapcsolatoknak, fejleszti a személyiséget. Testmozgásnak is kiváló. A kacagás belső kocogás néven is ismert. Növeli az egészséges önbizalmat, kibontakoztatja a játékos teremtő-képességet. 

Forrás: 
zoldujsag.hu
0
Értékelés: Nincs

A női gyönyör anatómiája

Az izzadt testek egymáshoz tapadnak, s a levegő mintha energiával telítődne. Az izgalom fokozódik. A légzés felgyorsul, a szív hevesebben ver. Mintha minden megszűnne létezni, csak az emberpár létezik. Még egy kis idő és a testet elárasztja a gyönyör. Bekövetkezik az orgazmus... vagy nem.

noi-gyonyorFotó: Marc Hoppe

Forrás: 
eletforma.hu
3.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 3.4 (14 votes)

Mitől vagyok ennyire fáradt?

Az ősz beköszöntével és a tél közeledtével egyre többen érezzük úgy, hogy reggelente nehezünkre esik kikelni az ágyból, és hiába iszunk kávét, ásítozva megyünk be a munkahelyünkre, ahol napközben majd elalszunk a számítógépünk előtt, hogy aztán hazaérve a gyerekekkel és házimunkával töltött esti órák után a tévé előtti díványon nyomjon el bennünket az álom.

Forrás: 
eletforma.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

H1N1 és szezonális oltás: együtt veszélyesebbek, mint külön-külön?

Azok, akik a H1N1 elleni oltást megelőző évben kaptak szezonális influenza elleni oltást, kétszer akkora eséllyel fertőződnek meg, mint akiket nem oltottak be. Szakértők ezért azt ajánlják, hogy az idei oltóprogramot csak az újinfluenza elleni vakcinára korlátozzák.

3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel