Szaloncukor

Tudod, mi van a bolti szaloncukorban? Így készíts cukormentes szaloncukrot!

Sok-sok évvel ezelőtt, a korábbi munkahelyemen karácsonyra mindig kaptunk egy doboz szaloncukrot. Mire eljött a karácsony, már nem volt belőle, mindet megettem. Nos, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, már évek óta nem vásárolok a boltban szaloncukrot. Viszont kíváncsiságból mindig megfordítom az üzletekben a szaloncukros dobozokat, zacskókat, és elolvasom az összetevőket. Elmondhatom, hogy évek óta nincs változás. Mindig ugyanazokat a "szemét" szaloncukrokat árulják.

A szaloncukorgyártás évek óta nem változik

Igen, valóban így gondolom, ugyanis ezek táplálkozástudományi szempontból semmi értékeset nem tartalmaznak a szervezetünk számára. Sőt... Ezek a "finomságok" egyenesen egészségrombolók, ráadásul az árával is átvernek, sokkal drágábbak, mint amennyit érnek.  Ha folytatod az olvasást, akkor elárulom, hogy miért is gondolom ezt így.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Csipkebogyós-mandarinos és áfonyás-banános zselés szaloncukor

Egyik este eszembe jutott, hogy gyerekkoromban mindig a zselés szaloncukrokat vadásztam le a karácsonyfáról, mivel azokat nem éreztem émelyítően édesnek. Beindult a fantáziagyár, hogy milyen gyümölcsből és fűszerekkel lenne érdemes ilyen zselés szaloncukrot vagy bonbont készíteni.

Először az igazi hibiszkusz teára gondoltam gyümölcs helyett, gyorsan ki is próbáltam, csak elkövettem azt a hibát, hogy a gyorsabb dermedés elérése érdekében betettem a hűtőszekrénybe, így teljesen szétesett. Veszteségnek nem nevezném, gyorsan készült, és minimális alapanyag kellett hozzá, most már biztos másként - és azt is fűszerezve - készíteném, hogy még jobban érvényesüljön az íze.

Zselés szaloncukor

(A kép illusztráció)

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szaloncukor Pálmától, könnyű-finom

Az elnevezésben a könnyű az elkészítésre utal. Semmi mást nem kell tennünk, mint a hozzávalókat ledarálni, összekeverni, formázni, majd csokival bevonni, becsomagolni és már készen is vagyunk!
Azért mire ennek a sornak a végére érünk, eltelik egy kis idő!  De a recept tényleg nem bonyolult!

A legtöbb macera a csomagolásra szánt sztaniolpapír beszerzésével volt! Régebben nálunk is lehetett kapni, most hiába kerestem papírboltban, kreatív-boltokban, csak néztek rám, hogy ők már évek óta nem láttak ilyet! Végül a határon túl, Felvidéken, Révkomáromban sikerült egy papírboltban beszereznem! Fillérekért persze! Pedig azt hittem, hogy most, hogy egyre nagyobb a házi édességek készítésének a divatja, majd nálunk is találok!

Szaloncuki

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Bounty csoki házilag egészséges alapanyagokból

Bounty csoki házilagNézegettem a hozzászólásokat, amelyekben ötletek voltak a kókusztej-készítésből visszamaradt kókuszreszelék "újrahasznosítására". Ez is egy ilyen recept, nagyon megörültem neki, amikor megtaláltam az interneten. Ráadásul, amennyire vissza tudok emlékezni, pont olyan íze van, mint a boltinak!

4.533335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (15 votes)

Mogyorós bonbon - akár szaloncukor is lehet

Mogyorós bonbonEgy olyan nasit szerettem volna, ami más, mint a szokásos muffinom, ezért álltam neki, és nem is sok idő az elkészítése ennek a bonbon szerű édességnek. Jól lehet variálni aszerint, hogy mi van otthon készleten. Biztosan jó datolya helyett mazsolával, kókusszal, akár más puffasztott hozzávalóval is. Legalább a délutáni gabonakávémhoz lesz egy kis csokis finomságom is. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel