szappan házilag

Levendulás ápolószappan

Én még nem készítettem szappant, de ezt a receptet olvasva szinte érzem a levendula bódító illatát. Szerintem hamarosan megismerkedem a szappanfőzés tudományával is. Karácsonyra tökéletes ajándék lehet. (Riczu Anikó)

levendulas-szappan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Szappan készítése házilag (A természetes szappan)

Kedves szappankészítés után érdeklődők!

szappan-hazilagA "Szappan vagy nem szappan?" című cikk után - remélem sokatok örömére -, íme a folytatás a szappankészítés hogyanjáról.

A cikk forrása a http://www.ilmiosapone.it/, amelyet az "Il mio sapone naturale" (Az én természetes szappanom) című könyv szerzői, Patrizia Garzena és Marina Tadiello hoztak létre. Patrizia és Marina több mint 10 éve gyűjtik tapasztalataikat a szappankészítés terén, s a könyv tavaly harmadszor jelent meg Olaszországban, mint bestseller.

Ez a két fantasztikus hölgy a honlapon aránylag röviden, de nagyon világosan írja le a szappankészítés elkezdéséhez alapvető információkat, amelyeket igyekeztem lefordítani, illetve egy kicsit kiegészítettem a magam tapasztalataival.

Tartalom:

szappan-hazilag.2.

4.96154
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Szappan vagy nem szappan?

Három éve élek Olaszországban. Magammal hoztam egy hosszú ideje húzódó allergiát és szeborreás dermatitiszt. Kiköltözésem után újra kellett keresnem minden bőrápolási terméket, amit használni tudok, mert amit Magyarországon használtam azt itt nem találtam, amit meg találtam azt jobb volt nem használni. (Nem mintha azelőtt annyira világos lett volna előttem, hogy mit kellene használnom.)
Lassacskán, az interneten keresgélve felfedeztem a kozmetikai összetevők "csodálatos" világát, mit kell elkerülnöm, s azt is, hogy mi mindent tudok otthon, a konyhámban, saját kezűleg kotyvasztani.

Szappan

Tartalom:

4.8
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (20 votes)

Mézes-mandulás szappan

A mézes-mandulás szappan szépíti a vörös, repedezett bőrt. Alkalmas csecsemőknek is.

Mézes-mandulás szappan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel