szedd magad akció

Szedd magad alma - 2016-os frissített adatok

Egy kutatókból álló orvoscsoport kiderítette, hogy azok az anyák, akik a magzatuk kihordása alatt rendszeresen fogyasztottak almát, azoknál az újszülött gyermeknél az asztma kialakulásának az esélye jelentősen csökkent.

Megfigyelték még azt is, hogy azoknál a gyerekeknél, akik naponta legalább egy alkalommal ittak almalét, 47%-kal csökkent az asztmás roham előfordulása azokkal szemben, akik ezt jóval ritkábban, havi rendszerességgel tették meg. Emiatt az alma az étkezésekhez való rendszeres bevezetése különösen ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek.

almafa

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-alma
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szedd magad körte - 2016-os frissített adatok

A körte azon ritka gyümölcseink egyike, amelyet az almához hasonlóan szinte egész évben beszerezhetünk a piacokon. A legkorábbi körte júniusban érik, míg a téli fajták minden különösebb gond nélkül, akár húsvétig is eltarthatóak.

A statisztikai adatok alapján éves szinten 6kg körtét fogyasztunk, míg a fogyasztási idényben megegyező almából ugyanakkor több mint 25 kg-ot eszünk meg.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-korte
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Szedd magad őszibarack - Frissített adatok

Az őszibarack képes megszépíteni a bőrt, védi a szívet, de még csontépítő hatásai is vannak. Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták.

Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-oszibarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szedd magad sárgabarack - Frissített adatok

Annak ellenére, hogy a sárgabarack csak június végétől augusztus elejéig érik hazánkban, mégis egész évben érdemes lenne fogyasztanunk. Szerencsére a felhasználása elég sokrétű, így télen is könnyedén élvezheti a szervezetünk a magába foglalt tápanyagokat aszalva, lekvárként vagy akár befőttként is.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-sargabarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Szedd magad meggy - Frissített adatok

Jelentős figyelmet érdemel ez a szemet gyönyörködtető, mélybordó és emellett rendkívül jó ízű gyümölcsünk is. A legkorábbi meggy június elején érik, de akadnak olyan fajták is, amik érési idejüket csak június végén érik el. Sok gazdaságban pontosan azért ültetnek különböző fajtájú meggyfákat, hogy a szüretelési időt meghosszabbíthassák.

A magyar gyümölcsnemesítők kiváló eredménye az, hogy a magyar meggyfák világszinten is nagy elismertségnek örvendenek, elsősorban a nagy fajtaválaszték és a kiemelkedő minőség miatt. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-meggy
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Szedd magad felhívás!

Sziasztok!

Szedd magad!A nyárban az egyik legjobb dolog a sokféle friss zöldség és gyümölcs, amelyeket a legjobb, ha termelőktől, megbízható forrásból vásároljuk meg, ha nincs mód saját termesztésre. Az is fontos azonban, hogy minél frissebben jussunk hozzá a finom falatokhoz, és persze az ár sem utolsó szempont. Ezért is választják sokan a Szedd magad akciókat. Ehhez igyekszünk segítséget nyújtani azzal, hogy folyamatosan frissítjük a kertészetek listáját.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Szedd magad dió - 2015-ös frissített adatok

Az ősz is képes arra, hogy igazi kincseket adjon számunkra. A dió egy döbbenetes mértékben gyógyító és tápláló hatású növény egyszerre. Nyáron hűsítő árnyékot ad a lombkoronája, télen pedig a legfinomabb süteményeink egyik fő alapanyaga.

A diót már az ókorban is tisztelték és szerették az emberek. A rómaiak Jupiter makkjának nevezték.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-dio
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szedd magad szilva - 2015-ös frissített adatok

A szilva a hazai kertek legelterjedtebb gyümölcsfajtája. A középkorban hazánk révén vált híressé Európában, ahol mint "magyar szilvá"-t emlegették. Az egyik legnagyobb szilva termesztő város az erdélyi Beszterce volt, ahonnan nagy mennyiségben szállítottak Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába és Németországba egyaránt.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-szilva
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szedd magad nektarin - 2015-ös frissített adatok

A nektarin ismertebb neve: kopasz barack. Mivel az őszibarack egyik alfajáról van szó, így helyes a megnevezés is. Ez a gyümölcs egy igazi vitaminbomba. Hűtőben tárolva akár 3 hétig is képes megőrizni tápértékét. Mivel igen magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, így éréskor érdemes minél többet fogyasztani belőle.


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-nektarin
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel