A hajam henna előtt és után

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek - képes illusztrációval - tapasztalataimat a hennával való hajfestést illetően.

Amiért le akartam cserélni a vegyi festékeket az az, hogy nagyon elkezdett hullani a hajam, és megváltozott a szerkezete, sprőd, fénytelen, elgyengült lett. 20 évig magam festettem a hajam kémiai festékekkel.

A hajam hennázás előtt:

Kriszti haja hennázás előtt

Két és fél hónapot vártam a legutolsó vegyi festés után, igazából a kiváncsiságom, és a lenőtt hajtövem miatt nem vártam tovább. Kikevertem Vali alapreceptjét, mindent szó szerint úgy, ahogy javasolta. Kémiai festékkel vörösbor színűre volt előtte festve a hajam, ami eredetileg középbarna, 45 évesen pár ősz hajszállal. Ez utóbbi kb. 10% lehet. Festés előtt kb. 3-4 cm volt a lenövés.

Szóval, kikevertem a csodapépet, felkentem, ami viszonylag egyszerű volt (20 év gyakorlattal nem okozott gondot), feltettem a dauer sapkát, rá egy jó vastag kötött sapit, aztán még egy törölközőt, és indult a móka. A végeredmény már lemosás után is meglepő volt, selymessé vált az amúgy erős szálú, és a vegyi festéstől sprőddé vált hajam. Szárítás után meg csak álltam a tükörrel szemben és hihetetlen volt szembesülni azzal, hogy a hajamnak olyan fénye van, mint a reklámokban a lányoknak, akik hajfestéket vagy sampont reklámoznak. 

Festés után készült képek:

Kriszti haja hennázás után 1

Kriszti haja hennázás után

 

 

 

 

 

 

Nem tudtam betelni vele, és el kell hogy mondjam, a mai napig (8 hét múlva is) ugyanúgy csillog és ugyanolyan selymes. Ami a másik pozitívum, hogy hajmosások után sem ereszti a színét. 

A hajtövét és a kémiailag festett részt is befogta, az utóbbinak a színét módosította, szebbé tette, míg a tövéből eltüntette az ősz hajszálakat, az egész egységessé vált.

meddig-nyomod-el

Az illatáról is érdemes ejteni néhány szót. Nevezzük nevén: szalmaillata van. Kb. a harmadik hajmosásig érezni, utána már nem.

Maradok a hennánál, nekem bevált. Egy dolgot sajnálok csupán, hogy nem előbb kezdtem el használni.

Aki még nem ismeri és vacillál, annak azt üzenem, ne idegenkedjen tőle, mert elképesztő lesz az eredmény!

Kriszti

4.8125
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (16 votes)

Hozzászólások

S.O.S.

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni. Most szántam rá magam hogy először befestem a haja de nem szeretném roncsolni, ezért gondoltam a hennára.De nem tudom, hogy hol szerezhetném be a hennát, hol érdemes, mennyi szükséges a hajamra, illetve ha sötétbarna a hajszínem akkor milyen kerévet ajánlotok egy gesztenyebarna szín eléréséhez? Előre is köszönöm a segítséget. 

Ui.: Az előre kevert henna festékről mi avéleményetek? Egyáltalán nem ajánljátok? Köszi a válaszokat:)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Teljesen kezdő hennázó

Szia Kitti! 

Húha, rengeteg információ van fent az oldalon kezdő hennázók számára, linkelem is neked a legfontosabbakat. 

Mi EZT a hennát szeretjük, nagyon jó minőségű, tiszta, és ár-érték aránya szuper! Keverékek közül van, ami jó és van, ami nagyon rossz! Mi eddig a Khadi keverékeket találtuk megfelelőnek a bionom hajápoláshoz. 

Én a te hajadra, gesztenyés árnyalat eléréséhez a sima hennát ajánlom. Világosítani nem fog a sötétbarna hajadon, azt sajnos növényi festékekkel nem lehet elérni, viszont ad egy kis vöröses fényt neki. Fényesebb és jobb állagú lesz a hajad tőle. 

Szerintem elsőként EZT az összefoglalót olvasd el a növényi hajfestésről. Ha véletlenül nem találtál benne választ minden kérdésedre, akkor ITT találsz még infókat. Ha még mindig marad kérdésed, akkor kérdezz nyugodtan! 

Értékelés: Nincs

Kérdés és köszönet :)

Szia!

Köszönöm Szépen a gyors válszt! Most akkor gyűjtöm az információkat. De már van is egy kérdésem. Sima hennát ajánlottad a hajamra a vörös árnyalat eléréséhez, akkor ez a zt jelentii, hogy a hennapor + khadi, de indigo nem kell bele ugye? és a khadiből pedig a vöröses keveréket válasszam. Elnézést ha alapvető a kérdés, de nem szeretném elrontani, ezért inkább biztosra mennék. :) 

Értékelés: Nincs

Barnára festés

Sziasztok!

Szeretnék áttérni vegyszer mentes hajfestésre.
Már egyre több mindent olvastam az oldalatokon, de hezitálok, hogy melyik festéket rendeljem.
Barna hajat szeretnék, aminek nincs vöröses árnyalata és lilás sem és nem nagyon sötét (most is ilyen természetes barna színe van a hajamnak(az eredeti is sötétbarna), csak vegyi festékkel és kb 2 cm-es lenövéssel, ahol az ősz szálak látszanak (kb 5% ősz hajam van)) 
Ott tartok, hogy veszek hennát első lépésnek
és második lépésnek Khadit. De melyiket ?? Segítsetek, ha tudtok.
Azt olvastam, hogy a sötétbarna túl sötét. Mivel keverjem (világosbarnával )? Milyen arányban? 

Vajon a világos és sötétbarna 50-50% arányban megegyezik a mogyoróbarnával?

Előre is köszi!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Bátorság

Szia!

Bátorság nincs annyi ősz hajad, hogy problémát okozzon. A világosbarna sötétbarna keverék jó ötlet, első alaklommal alapoznék a vörös árnyalattal. A mogyoró vöröses árnylatú, mint a törökmogyoró.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna

Elég a sima henna, nem kell utána a Khadi, sem indigó. A sima hennát válaszd, aztán azt kend fel előírás szerint, 2-3 órahosszára. 

Értékelés: Nincs

Melyik hennás festéket válasszam?

Segítséget szeretnék kérni hogy melyik hennás festéket használjam, ami legjobban hasonlít a pirosos vőrösre, kipróbáltam az Et de katasztrofális lett a fekete meg a barna keveréke és a hajam vége teljesen kiszáradt segítsenek benne hogy melyik hennát válaszam és arról nem is beszélve hogy napról napra kopik a színe 2 hajmosás, és oda van .  

Köszönöm !

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Henna választás

Szia!

Én magát a Henna növényt szoktam használni festésre. Nem tudom, milyen színű az alaphajszíned, nekem gesztenyebarna és a henna (egy kis kakaóval keverve) barnás-vörösesre fogja meg. Egyáltalán nem kopik, csak lenől. Szerintem érdemes a hennával egy kicsit jobban megismerkedned, elég sokszor foglalkoztunk ezzel a témával, itt az oldalon. Olvastad már ezeket a cikkeket? 

Értékelés: Nincs

Allergiás tünetek hajfestéktől

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ !                                                      

Azt is szeretném még kérdezni hogy most már nem tudok a c-vitaminos kezelésel villágosítást elérni ?

És hogy lehet-e allergiát kapni a gyógynövényes hennás festéktöl, mert amikor rákentem a hajamra, akkor éjszaka olyan fejfájásom volt, hogy azt hittem szét robban a fejem, fájt a gyomrom meg hánytam, vagy 3 napig nagyon gyenge voltam, mindent keserűnek éreztem, a második festésnél légszomjam és úgyanúgy fejfájásom volt, ön szerint lehetséges hogy ílyen súlyos tüneteket pródukál?

És még mindig engedi a színét kb. 6 mossás után is, és még mindig olyan kellemetlen szaga van, a föld és a széna keveréke (a szénát szeretem ) olyan narancssárga színű.  

És hogy amit őn ajánlott nem lehetek rá allergiás? Amúgy semire nem vagyok allergiás.  

Elnézést a sok kérdésért. Nagyon szépen köszönök mindent! További szép napot! 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Minden hennás hajfesték természetes és megbízható?

Nem tudom, mivel festetted  be a hajadat, de semmiképpen se használd többet azt a festéket! Nézd meg a dobozon az összetételt (vagy keressrá a neten, ha már kidobtad a dobozt) csak így tudod kideríteni, hogy valóban tiszta növényi hajfesték volt-e (én kétlem!), vagy fémsókkal pancsolt verzióból vásároltál be .

Edit által belinkelt első cikkben olvasható az is, hogy mint minden anyag, a henna is allergizálhat, de ez a legritkább esetekben fordul elő - már ha valódi, tiszta hennáról beszélünk! A következő cikket feltétlenül javaslom neked áttanulmányozásra: Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről, különösen EZT a részt.

A C-vitaminos pakolást nyugodtan alkalmazhatod .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kezdő hennázó kérdései

Szia Kriszti!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy sampont, és balzsamot is váltottál természetesre? Vagy csak a hajfestésnél váltottál hennára? Én most tanulmányozom a témát, augusztus 21-én festettem utoljára vegyi festékkel a hajam gesztenyevörösre. Kicsit drágállom a tiszta samponokat, ezért kérdezem, hogy használható-e hennás festés után is bolti sampon? Én tejproteines sampont használok teafaolajjal vegyítve, és tejproteines hajpakolást. Hetente 2x mosom, de a fél órás hajpakolást csak minden másodiknál.A fejbőrőm korpásodásra hajlamos, sokat viszket. Vállig érő vastag szálú göndörödő, de sprőd végű. Nyár eleje óta alig volt szárítva vasalva. Mindenképp váltani akarok!!

Ki fogom próbálni a házi tojássampont! Vastagszálú hajra is jó??


Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Hennázás és az üzleti samponok

Szia!

Mivel évek óta használom a hennát, így én is tudok a kérdéseidre válaszolni. Az üzleti vegyszeres samponokat akkor sem ajánlanám senkinek, ha nem lenne i gond a hajával és nem hennázna. A hennázáshoz csak tiszta vegyszermentes kozmetikumokat lehet használni, különben a jótékony hatása elveszik. A henna ugyanis nem csak színezi, hanem ápolja és gyógyíja a hajat és a fejbőrt is. Úgy látom, érdekel a téma, ezért a figyelmedbe ajánlok néhány hennával, és a növényi hajfestéssel kapcsolatos s cikket, amit érdemes elolvasnod.  Henna címszó alatt megtalálod ezeket az írásokat. Különösen a 10+1 érv a növényi hajfestés mellett, illetve a Gyakran ismételt kérdések a növényi hajfestésről című blogokat ajánlom a figyelmedbe.

Az sem mindegy, hogy milyen hennát használsz, jól nézd meg az összetevőket, mert az üzletekben kapható legtöbb hennás festék teli van vegyszerekkel és alig tartalmaz hennát. Én ezta Hennát használom már évek óta, és nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Előfordul, hogy én is magam készítem a samponomat,  a Boszorkánykonyhából keresek hozzá recepteket. Szerintem Neked is érdemes körülnézned, itt találod a sampon recepteket. A tojás sampont már én is próbáltam, de nekem vékonyszálú hajam van. Nekem az Édua féle tojássampon recept vált be, szerintem ki kell kísérletezned, hogy Neked melyik lesz jó.  Arra nagyon vigyázz, hogy a tojás bio vagy házi legyen, mert a bőrön keresztül a méreganyagok sokkal hamarabb felszívódnak, mint a táplálkozással. 

Nem mindig van időm, kedvem és energiám pacsmagolni, ezért tartok itthon olyan tusfürdőt, ami sampont is egyben, nekem a Khadi gránátalmavirág és narancskivonatos a kedvencem. 

A korpásodás, viszkető fejbőr egy tünet, amit nem csak külsőleg kell kezelni, hanem belsőleg is. A korpásodást egy bizonyos gombafajta, a Pyturosporum ovale, elszaporodása okozhatja a fejbőrön. Kiirtani nem jó, hiszen hozzátartozik a fejbőr normál mikro flórájához, viszont megfelelő életmóddal, táplálkozással sokat segíthetsz magadon.

Értékelés: Nincs

Megpróbálkozom a házilag készített tojássamponnal

Köszönöm a gyors választ, és a tanácsokat! Megpróbálkozom a házilag készített tojássamponnal,én is az Édua félét néztem! 

Értékelés: Nincs

Cassia

Sziasztok. Régi-új olvasó vagyok. Szeretném a cassiát pakolásként alkalmazni, mert nagyon elkezdett hullani a hajam. De pár hete festettem vegyi hajfestékkel. Lehet-e? Majd a hennát is el akarom megint kezdeni, de azzal várok pár hónapot. (írtam már valahová, de nem tudom elment-e).

Köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs

Szerintem meg ne próbáld!

Szerintem meg ne próbáld!

Én is vegyileg szőke hajra kentem kb 3 évvel ezelőtt. Sárga lett, mint aki cigifüstben áll egész nap, de a legroszabb hogy lenövésig olyan sprőd és kezelhetetlen lett az egész hajam hogy még visszagondolni is rémálom.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Cassia vegyileg festett hajra

Szia! 

A cassiát használhatod vegyileg festett hajon is, nem vesznek össze. A hennával viszont jól teszed, ha vársz legalább 3 hónapot. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma's picture

Hennázás, for ever!

Tényleg szép lettél! Üdv a hennások világában! Néha én is nehezen szánom rá magam a viszonylagos macerássága miatt, de már soha nem nyúlnék vegyi festékhez!!!

Főleg, mert van visszajelzés, gyakran dícsérik a hajszínemet!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Köszönöm szépen! :)

Köszönöm szépen! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz haj esetèn

Sziasztok!

Màr hetek óta tanúlmànyozom a Henna hasznàlatàt. 26 èves fodràsz gyakorlattal egyszerűen nem merem elkezdeni a sajàt hajamon, annyira bonyolultnak tűnik. Próbàltam kèrdezni, de mèg nem kaptam vàlaszt. Az eredeti hajszínem sötètszőke, de màr 50-60%-ban ősz,elől lehet 80% is. Ezidàig vegyszerezve volt, így a többi szín a hosszú rèszeken rezes szőke. Azt màr kisilabizàltam, hogy erről a színről le kell mondjak, de úgy döntöttem,a hajam egèszsège fontosabb. Ezèrt akàr a sötèt színt is bevàllalnàm (csak nem szeretnèk zöld lenni) nagyon szeretnèk tanàcsot kèrni, mert sajnos nem àll módomban Sopronba felutazni. Ha kivàlasztok egy sötèt színt akkor azt egyszerre kell felkenni a tőre ès a vègekre? Ha jól èrtelmezzem akkor a tő színe biztosan nem lesz olyan mint a vègeken? Ha màr megkaptam a kívànt színt, ès majd legközelebb festenem kell a tövèt, akkor az az őszülès miatt sohasem lesz egysèges a vègekkel? Nagyon szèpen köszönöm előre is a vàlaszt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz haj hennázása

Kicsit régi a kérdés, de van saját tapasztalatom ősz haj hennázásával. 

Nekem is voltak ősz hajszálaim, én csak simán használom a hennát, hogy továbbra is vörös legyek, az eredeti hajszínem is vörös. Az ősz részek nagyon rezesek, valóban elüt a többitől, a mélyvöröstől. Meg is csodálják a különbséget, hogy ezek a legszebbek, bár az okát nem tudják... "irul-pirul"

Szóval elüt, nálam elég látványosan, de nem zavar, mert én ilyen vagyok. :)) Szerintem ez ne tartson vissza, hiszen vörös-vörös. 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hajfestés hennával egyszerűen

Szia Éva!

Sajnálom, hogy a részletekre kiterjedő írásinkból az jön le, hogy hennázni bonyolult. Igaz, hogy minden eset kicsit más, de a vegyinél is sokmindere kell figyelni. A növényi festésnél is ha betartjuk az alapszabályokat, már minden más. A te hajadon elérhető a kívántszín. :) Több cassia és kevesebb henna használatával. Érdemes próbatincseken kezdeni. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vegyi után henna

Sziasztok!Vegyileg festett hajjal miért kell várni 2-3hónapot hennázás előtt?

Értékelés: Nincs

Miért várjunk vegyi hajfestés után 3 hónapot?

Kedves Nesy!. Itt olvashatod rá a választ.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus's picture

Hennázás előtt és után

Nagyon - nagyon örülök, hogy bevált a henna és csupa pozitív dolgokat írsz. 

Remélem, hogy az írásodra még többen mernek majd áttérni a hennára és társaira is és ugyanolyan jó véleménnyel lesznek majd iránta. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Andu's picture

Henna mindenek felett!!!

Nagyon szép lett, csak javasolni tudom mindenkinek. Kipróbáltam én is, és azóta csak Hennát kenek a hajamra.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Henn Mónika's picture

Újabb pozitív hennás beszámoló, képekkel

Kriszti, nagyon köszönjük, a még bizonytalanok nevében is, hogy megosztottad a tapasztalataidat! 

Aki mégsem mer egyedül belevágni, bátran jelentkezhet a személyes tanácsadásra

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A hajam henna előtt és után

Köszönöm Móni a visszajelzésedet!
Azóta már festettem újra, teljesen megszűnt a hajhullásom, madarat lehetne fogatni velem.

Kriszti

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel