Autizmus... és ami elindított minket a gyógyulás útján

Kedves Antal Vali és csapata!

Körülbelül 1,5 éve kértem a segítségeteket a kisfiammal kapcsolatban, akinek étkezési problémái voltak.

Szeretném megköszönni a könyvet, amit Pribus Tünde ajánlott nekünk, ugyanis az indított el minket a gyógyulás útján.

Gap-szindrómaLassan egy éve, hogy diagnosztizálták a kisfiamat autizmussal, amit már sejtettünk előtte. Most már elmondhatom, hogy nagyon jó úton haladunk, hihetetlen fejlődésnek lehettünk tanúi. A "GAP-szindróma - Az emésztés és a pszichológia kapcsolata" című könyv volt a kezdet, és innen indulva mára már hatalmas tudásra tettünk szert a témában.

Egy táplálkozásszakértő segítségével (aki autizmusra specializálódott) sokféle vizsgálatot végeztünk el, amelyek eredményei kimutatták a problémákat az emésztésével. A GAPS protokollt kombináltuk sokféle vitaminnal és táplálékkiegészítővel - célirányosan.

Én főleg az angliai blogokat olvastam a témában, és az ilyen jellegű kezeléseket nagyon sokan ismerik, az már más téma, hogy sokan nem hisznek benne, és inkább a homokba dugják a fejüket. Viszont arra édesanyám hívta fel a figyelmem, hogy Magyarországon nagyon kevés az információ a speciális diéta és az ilyen jellegű kezelések hatékonyságáról. Ez nagyon szomorú, hiszen tapasztalatból tudom, hogy mekkora változást tud hozni egy autista életében már a glutén- és kazeinmentes diéta is. Vagy csak pont olyan anyukák blogjait olvasgattam, akik a homokbadugós módszert választották?

Persze az egész dologhoz hatalmas lelkierő és kitartás kell, mert nem volt sétagalopp az első pár hónap, de megérte. Ha a mai tudásommal szültem volna meg a fiamat, tudom, hogy nem lenne autista. Az autizmus nem egy maradandó állapot. Minden életszakaszban lehet javítani rajta, és minél fiatalabban kezdjük el, a kilátások annál fényesebbek.

Szerettem volna megosztani veletek az örömöt, amit érzek, és nem utolsósorban szívből megköszönni a hasznos tanácsot!

Szurkolok minden érintett szülőnek és gyermeknek, hogy rátaláljanak a megoldásra, és ami a legfontosabb, hogy higgyenek benne!

Üdvözlettel,

Éva

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Hozzászólások

GAP diéta

Nálunk főleg a feleségem főz, de nagyon jót tett a gyereknek a diéta. Szerintem nem nehéz csak pár amúgy sem egészséges dolgot kell mellőzni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Szerintem sem nehéz a GAP diéta

Szia! 

Szerintem sem nehéz. Azoknak lehet nehéz, akik a fehér kenyérről és a finomított cukorról indítanak. Persze  GAP nem sima diéta, mi annak idején  bizony a kozmetikumokat és a háztartási szereket is lecseréltük vegyszermentes termékekre, ami azóta is tartunk. 

Értékelés: Nincs

Autizmus és diéta

Kedves Évi!

Pár napjja olvastam ki a könyvet. Van egy autisztikus tünetekkel rendelkező fiam. Nagyon válogatós. A glutén és tejmentes diéta is elég nagy kihívás. Ha van kedved leírnád a kezdetet? Illetve az említett orvos is nagyon érdekelne. Köszönöm szépen.

Értékelés: Nincs

Diéta és autizmus

Szia thbogi!

Nem biztos, hogy Éva olvassa a kérdésedet (blog alá írt kérdésről nem érkezik automatikus értesítés a blog írójának), ezért kérlek, hogy írj neki magánban. Belépés után kattints a nevére és Kapcsolat fülön keresztül írhatsz is.

Értékelés: Nincs

Kapcsolatfelvétel

Kedves Detty77!

Én is érintett vagyok a témában, szeretném felvenni a kapcsolatot Évával. Ráklikkeltem a nevére: megjelent pár információ a felhasználóról, de Kapcsolat fület nem találtam. Lehet, hogy a fától nem látom az erdőt? Merre keressem? Köszönöm előre is a segítséget!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Kapcsolatfelvétel autizmus témában

Szia!

Személyiség védelmi okokból valóban szünetel az egymás közötti kapcsolat felvétel, de dolgozunk rajta, hogy megoldjuk a problémát. Addig is itt az oldalon kérdezhetsz akár Évától, de tőlem is ha gondolod, mert nekem is vannak diétás témában tapasztalataim. A figyelmedbe ajánlom az Esőember blogsorozatomat, melyben a saját életünkről mesélek.

Neked is autista a gyermeked? Akár személyesen is találkozhatunk és beszélgethetünk erről a témáról, mert az Együtt-Egymásért klubban is rendszeresen tartunk előadásokat, beszélgetéseket meghívott szakemberekkel és szülőkkel. A februári téma is éppen táplálkozás lesz, sikerült Dr Bartha Ákor tápláklkozás kutató orvost meghívnom erre az estre, amely valószínűleg február 23-án lesz, de a beharangozóval még adós vagyok. A pontos programot, majd a Programajánlóból tudod meg, érdemes figyelni.  A januári téma is érdekes lesz, mivel egy alternatív módszerekkel gyógyító ideggyógyászt szeretnék meghívni. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Nagy_Zoltan's picture

Köszönet!

Mindig jó érzéssel fog el, hogy mások sikereiről, örömeiről olvashatok.  Legyen bármilyen mértékű ez a siker, a lényeg a pozitív változás. Szívből gratulálok, és szoritok a további célok eléréséhez is. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
verebedit's picture

Sorstársak vagyunk

Kedves Éva!

Nagyon hálás vagyok Neked, hogy leírtad a történetedet nekünk. Sajnos valóban így van a szakma részéről itthon még nagy az ellenállás, de remélem eljön az idő, amikor belátják, hogy mennyit segíthet az autisták állapotán a jól csinált diéta. Igen, én is sok blogot olvasok és írok is időnként, ha van egy kis időm. Az én blogsorazatom címe: Esőember. Itt tudod elolvasni. A diétás tapasztalatainkról ebben a blogban írtam. 

Az Együtt-Egymásért klubban igyekszem az alternatív terápiákkal megismertetni a szülőket. Havonta egyszer jövünk össze, szeretettel várlak Téged is.  Most egy természetgyógyász-orvos lesz a vendégem: Dr Csomai Zita, akivel az étkezési gondokról, alvásproblémákról, magatartásgondokról fogunk beszélgetni. Minden klubba meghívok egy szakembert is, akitől lehet kérdezni, akivel lehet beszélgetni. Nem tudom, hol laksz, de nagyon örülnék neki, ha egyszer, mint tapasztalt szülő eljönnél hozzánk és beszámolnál nekünk a tapasztalataidról.

Az Együtt-Egymásért klub csoportja a facebookon is megtalálható, ha gondolod csatlakozhatsz hozzánk ott is. Szeretettel várlak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Henn Mónika's picture

Mi köszönjük Szemeva,

hogy megosztottad velünk bíztató tapasztasztalataidat .

Edit kolléganőm témába vágó írásait lehet ismered, ha nem ajánlom őket figyelmedbe, ez a legújabb része blogsorozatának: Esőember blog 12. rész: Fogas kérdések.

Edit egyébként az Együtt-egymásért klub házigazdája, ha egyszer itthon jártok, várunk Titeket szeretettel! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel