Bátraké a szerencse! Henna-indigó haj, szemöldök és szempillafestés tapasztalat.

Sziasztok!

Megcsináltam életem első henna-indigó festését. :) Volt a hajam már hamvas szilva színű, pink, kék(!), szőke, a barnának minden árnyalata, de vörös még soha. Ezt a színt valahogy soha nem preferáltam, de beláttam, ha egészséges hajat akarok, előbb utóbb kompromisszumot kell kötnöm. Már több mint fél éve, hogy nem festem a hajam hagyományos festékkel, és most eljött az idő, hogy végre beleáshassam magam a henna festés rejtelmeibe, így megrendeltem Berni hennáját és az indigót is.

Felkészültem arra is, hogy nagyon vörös leszek, vagy túl sötét lesz a hajam. Szerencsém volt, elsőre sikerült, és ha tudtam volna, hogy ilyen szép gesztenyebarna színt kapok, nem próbálkozom az előre gyártott dobozos növényi festékekkel, ami a fejem búbján lévő ősz hajszálaimat be sem fogta. Igaz lett egy kis vörösesen csillogó beütése, és az ősz részeken is világosabb, de egyáltalán nem zavar, sőt, olyan természetes hatást kölcsönöz neki.

Vali alapreceptjét használtam egy kis módosítással, nem öntöttem hozzá fekete teát (mert nem volt éppen itthon), és mivel barnás árnyalatot szerettem volna, a főzetbe raktam száraz diófa levelet. Éjszakára állni hagytam. Reggel hozzá adtam az illóolajokat és próbatincset készítettem. Nekem a tincsen elég vörösnek tűnt az eredmény, ezért kevertem kis indigót hozzá (¼ indigó- 3/4 henna) és felraktam a fejemre. Öt órán keresztül dunsztoltam.

A lemosás után pár napig még vörösebb volt a hajszínem. Nekem kb. egy hét után mélyült el, és nyerte el az igazi színét. Mivel volt időm bőven, gondoltam csinálok a szemöldökömre, és a szempillámra is egy adagot. A hajamra készített hennapépből (még mielőtt hozzátettem volna az illóolajakat) kivettem egy kis teás kanállal, az indigót elkevertem vízzel és összeöntöttem. Itt sötétebb árnyalatot szerettem volna, az arányt megfordítottam, vagyis ¼ henna és ¾ indigó keveréket használtam. Előre bevizeztem egy kis vatta pamacsot, és amikor felkentem azt tettem rá gyorsan, hogy ne kössön rá. Azért mit mondjak, egyedül feltenni a szempilláimra... hát nem kis mutatvány volt ez! :D

A pillákon nem sokáig hagytam fenn (kb. 2 óra, tovább nem bírtam) de aránylag könnyen lemostam róla, mert a vatta nedvesen tartotta. Az eredmény talán nem lett olyan feltűnő, mint a hagyományos szemöldök festékkel (nem fogta meg a bőrt alatta), de a különbség így is jól látható.

Boldog vagyok, hogy egy új sikerélménnyel gazdagodtam, és köszönöm nektek a sok hasznos infót, amit itt olvastam. Nélkületek, és természetesen Berni hennája nélkül nem biztos, hogy nekiálltam volna!

További szép napot!

Judyka

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Hozzászólások

Szempillafestés természetesen - tapasztalatok

Sziasztok!

Én egy ideje egy rész indigó, egy rész henna keverékével festem a szempillámat. Egyszer megpróbáltam ugyanúgy, ahogy a hajamat szoktam, szóval felkenettem mással mindkét szememre, lefóliáztam, aztán elkísértettem magamat a pamlagig, és három órát relaxáltam. Így semmi színe nem lett.

Aztán rájöttem, hogy a melegen tartás hiánya lehetett az ok. Olvastam, hogy akik bionom fodrászkodással foglalkoztok, úgy rövidítitek le a természetes színezés idejét, hogy meleg levegőt fújattok a hajra. Ezt meleg vizes palackkal oldom meg. Így bőven elég fél óra/szem. (Azért így sem kényelmes.) Kikeverek egy kis pépet, fél mokkáskanál henna, ugyanennyi indigó. Forralásból hűlő meleg vízzel és instant kávéval keverem ki. Minél sűrűbb, annál jobban sikerül felkennem is, és a végeredmény is szebb lesz. No meg minél frissebben kenem fel. Egyszerre egy szememre. Aztán a másikra ismét friss pépet készítek. 

Az egészet akkor javaslom, ha pl. egy nap vagy fél nap otthon vagyunk, és mindegy, ki lát meg minket. Akkor lehet nagyon eltérő időpontban is kenni. Szoktam az alsó szemhéjamra vizes vattát tenni én is. Az egész tetejét pedig lefóliázom (csak hogy a palackkal ne kenjem össze-vissza meg széjjel a kencét). A bőrömet is meg szokta fogni, de kis csutakolás után lejön.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Henn Mónika's picture

Szempillafestés hennával és indigóval

Kedves Fioka,

Nagyon köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat az olvasókkal!

Értékelés: Nincs

Eladó kevéske indigó és cassia valakinek?

Életem első hennázására készülök egy hónap múlva.

Picuri, rövid hajam világos vörösre szeretném, de tartok, hogy esetleg répa lesz, ezért minden eshetőségre szeretnék felkészülni.

Hennát vettem (idővel majd elfogy), de a biztonság kedvéért szeretnék 50g indigót és 50-100g cassiát is.

Ha valakinek van egy kevés feleslege valamelyikből  kérem vegye fel velem a kapcsolatot a nevemre kattintva.

Bp.-i vagyok, de mindenképp a posta általi küldés érdekel.

Előre is köszsönöm.

Értékelés: Nincs

henna-indigó

Sziasztok!Nincs valakinek eladó indigója? Köszönöm: Erika

Értékelés: Nincs

indigó

Itt találsz.

Heni

Értékelés: Nincs

Köszönöm a válaszokat!És ha

Köszönöm a válaszokat!

És ha egyszer befestem a hajam, akkor az igaz, hogy csak akkor festhetem be hajfestékkel a hajam, ha a hennás rész lenőtt?

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Pontosítsunk!

Nem teljesen értem a kérdést, azt szeretnéd tudni, hogy ha behennázod a hajad, akkor utána rámehetsz-e később kémiai festékkel?

Értékelés: Nincs

Hajfestés

Igen, erre gondoltam.

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Haj pihentetése

Oda-vissza 3 hónapot kell várni a hennázással vagy a vegyi festékkel..

Értékelés: Nincs

henna szőkített hajra

Sziasztok!

Van valakinek tapaszalata, hogy a henna milyen hatást eredményez szőkített hajon? Az eredeti hajszínem sötétszőke, és 3 éve festem egészen világosra. Szeretnék színt váltani és valami kevésbé roncsoló dologgal szeretném megtenni, ezért gondoltam a hennára :)

A válaszokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs

Az én hajam eredetileg

Az én hajam eredetileg gesztenyebarna és volt benne rendesen szőke melír, na meg jó pár ősz is.

A 3 hónapot kivárva rámentem egy hennás krémhajfestékkel, ami kicsit barnított az egészen, de az igazi akkor lett, amióta a hennás-indigós pépet használom. Először sokat évődtem, mert vöröset nem akartam, mert a férjem hallani sem akart a vörösről. Aztán csak megpróbáltam, és fel voltam készülve egy erős vörösre. Jelenleg barna vagyok, és a férjem imádja a hajszínemet, a finomságát, a fényét. Abszolút henna párti lett ő is. :-) Egyébként nekem meggyőződésem, hogy intenzívebben is nő a hajam, erősebb.

Első hennás krémhajfestés után ilyen lett a színe:

Talán 3. és 4. hennázás után így nézett ki a hajam, de ekkor már én kutyultam itthon porból a festéket, és azóta teszek a pépbe indigót is, amitől lehet picit sötétetebb, de barnább is a hajam.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)
szilvike85's picture

engem meggyőzött

Szia!

Engem totálisan meggyőzött az a hajszín, ami a harmadik képen látható.  Játszadozom egy ideje a gondolattal, hogy befestem a hajamat (szerencsére a vegyi festékekről már több, mint egy éve leszoktam), de eddig nem határoztam el magam, mert abban sem voltam biztos, hogy milyen színt szeretnék. DE! Ez a szín annyira tetszik, hogy ha lehetne, most azonnal elfogadnám.   Mostmár biztosan belevágok a hennázásba és beszámolok az eredményről, hogy további bizonytalankodókat győzhessünk meg.

Értékelés: Nincs

hennázás

Szia!

Örülök, ha tudtam picit is segíteni. Várjuk a beszámolót!

Értékelés: Nincs

az első barnítás lemaradt

Szőke után első festés után ilyen lett a hajszínem:

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szőke után henna

Szia4 Ha kivártad a 3 hónapot, akkor mehet a henna! A szín mindenképp vöröses lesz, de hogy pontosan milyen, azt senki nem tudja Neked előre megmondani! Próbáld ki egy eldugott tincsen...

Értékelés: Nincs

próbálkozás

Nagyon ügyes vagy, és tényleg nagyon szép lett! Ebből meritek én is bátorságot, hogy megpróbáljam. Nekem eredeti göndör hajam van, félhosszú, a korral mára már elég száraznak is tünik. rugalmasságát vesztette. Nem segit semmilyen balzsam, semmilyen kence. Ráadásul még a végek nagyon el is vannak vékonyodva. Megvizsgálta egy hajgyógyász mikroszkóppal, azt mondta, hogy teljesen egészséges a hajam, de ezt az eklvékonyodást nem érti, hiszen vastag szálak nőnek. 50 éves vagyok. Nem sürün festem, mert csak a homlokvonalnál  őszülök egy kicsit. Eddig attól féltem, hogy az ősz szálak pirosak lesznek, de látom a Tied is milyen gyönyörü lett. Már rendeltem hennát és indigót is, alig várom, hogy kipróbáljam és hasonló eredményt érjek el. Ugy gondolom fele-fele arányban keverem a hennát az indigóval. Szerintetek az jó egy sötétbarnásvörös árnyalathoz? Ja! És még azt kérdezném, hogy az első festés után valóban elég lesz csak a töveket festeni ugyanugy ahogy egy hagyományos festésnél szokták?

Köszönök mindent, amit itt olvastam.....hajrá Nektek is!......és majd drukkoljatok, hogy ne legyen zőőőőd a hajam! :)))

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Ziturának drukkulunk!

Kedves Zitura!

Biztos vagyok benne, hogy nem lesz "ződ" a hajad színe :)

Az elvékonyodott, száraz, esetleg fénytelen haj esetében érdemes lenne tápanyag hiányra gondolni és belülről is rásegíteni, nem kizárólag kívülről...

Drukkolok! :)

Niki

Értékelés: Nincs

első hajfestés hennával

Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Be szeretném színezni a hajamat hennával, de nem tudom, milyen árnyalatút kellene vennem a kívánt színhez. A profilképemen láthatjátok a hajszínemet (ez az eredeti, soha nem volt befestve). Világosbarna, a tövénél sokszor világosabb, mint lent, ill. lent időnként van egy kis vöröses csillogása napfényben. A homlokomnál néhány tincs szőke. Vékony, finom szálú, sűrű és puha a hajam. 

Ilyen színt szeretnék elérni: XXX

Mennyire lehetséges ez hennával, illetve milyen árnyalatot válasszak? Nézegettem már, hogy milyen árnyalatok vannak, pl nugát barna, gesztenye-dióbarna, indián nyár. Eddig ezek tűntek jónak szín szempontjából. Mennyi ideig kell fent hagynom a hennát, hogy rendesen befogja a hajamat?

Mire érdemes figyelnem henna vásárlásnál és a későbbi hajápolásnál? A jelenleg használt samponom összetevői a következők:

Sodium Lauryl Sulfate, Lavender Decoction (Lavandula augustifolia), Rosemary Decoction (Rosmarinus officinalis), Juniperberry Oil (Juniperus communis), Lemon Oil (Citrus limonum), Lime Oil (Citrus aurantifolia), *Citral, *Limonene, Parfume, Colour 18050 & 61585.

* az illóolajok természetes formában tartalmazzák.

Balzsam:

Lavender Flower Infusion (Lavandula augustifolia), Rosemary Infusion (Rosmarinus officinalis), agar agar Gel (Gelidium cartilagineum), Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol (&) Sodium Lauryl Sulfate, Cetrimonium Bromide, Lemon Oil (Citrus limonum), Benzoin Resinoid (Styrax benzoin), Fresh Organic Lemon Juice (Citrus limonum), *Citral, *Limonene, Parfume

* az illóolajok természetes formában tartalmazzák.

Bocsi a terjengős levélért, de gondoltam, leírok minden infot, hátha hasznos lehet a válasz szempontjából Ha esetleg még szükséges, tudok küldeni egy másik képet is a hajamról, amin jobban látszik, hogy hol és mennyire világos.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget és szép hétvégét mindenkinek!

 

 

Értékelés: Nincs

Segítség hennás festéshez

Szia! Kérlek a vastaggal kiemelt összetevőket nézd meg a fenti menüsorban lévő Hatóanyagok listában! És ha van kedved, nem szeretnéd magad tovább mérgezni, akkor a fürdőszobádban lévő többi kozmetikumodat is kielemezheted!

Én a sima hennát ajánlanám, amit ITT tudsz megnézni! A használatával kapcsolatban pedig a termékleírásban találhatsz meg minden információt!

Az u.n. hennás hajfestékek a legtöbb esetben tele vannak káros vegyszerekkel...

Értékelés: Nincs

hennázásból boldogító igen

Bocsánatot kérek, de nem fejeztem be, és idő előtt a mentés fülre kattintottam,

Csak röviden; Jól áll az elégedettség és boldogság keveréke mindenkinek, nektek lányok különösen! Mint írtam, édesanyám sikerei mellett, majdnem fodrász lettem, mert befogott ám rendesen, cserébe olyan infókhoz jutottam, amit még a férjek sem tudtak! Persze szakmai infók is voltak bőven, mert valahogy a fodrásznál a hölgyek megnyílnak, mert jól érzik magukat, ezért élményekről mesélnek. Képzeljétek, anyukám még ruhákat is alkotott, nem is akár milyeneket! Az élete végén portréfestő és textildombormű készítőként távozott e derűs és kemény világból. Hajrá hölgyeim, legyetek minnél mutatósabbak, mert annál több hódolatot tudtok begyűjteni tőlünk, és a mogorva pasik is meglágyulnak egy henna mosolytól, ha értitek. Boldogságra csak szép dolgok láttán vagyunk képesek! Kívül, vagy belül, de gyönyörködni kell!

Barátsággal; Járomi István veterán-teenager

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

hennázásból boldogító igen

Kedveskéim!

Ennyi pozitív tapasztalat a levelekben, egyszerűen bódító!

Végre nem az ártalmakról, a sikertelen változtatási szándéról és a nemtetszésről szólnak a levelek. Mivel gyermekkoromat 14 éves koromig édesanyám sikerei mellett töltöttem - a régi büdös dauer-víz és a kezdetleges hajlakkok világában -, van összehasonlítási alapom, higgyétek el! 1968-ban voltam tizennégy éves, úgyhogy mára már beléptem a veterán-teenagerek sorába. Igaz, hogy a három lányom és két fiam, valamint a 35 éves feleségem nem engedi a gyors öregedést, de kinek is hiányzik? A nagylányom 31 éves, a legkisebb 5 hónapos. 
Csak igent mondhatam a  

 

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Jeremy mi a sztori vége?

Olyan mintha félbe maradt volna, kíváncsiak vagyuk a folytatásra. yes.gif

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Szeretnék áttérni

Sziasztok! Szeretnék áttérni a a henna-ra, de több éve hagyományos "dobozos" festékeket használok. Mennyi idő elteltével ajánljátok, illetve ez alatt az idő alatt semmilyen festéket vagy színezőt no.gif használjak ugye? Szép napot:))

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Blanka hennázása

Gratula Blanka, nagyszerű döntést hoztálclap2.gif!

Mielőtt belevágnál a hennázásba, ajánlom figyelmedbe a hennás rovatunkat. Kérlek olvasd el a cikkeket, és a hozzászólásokat (ha bírod szusszalregular_smile.gif), és ha még utána is lesz kérdésed, tedd fel.

Lesz rá időd bőven, mert kémiai hajfestékek/színezők után 3 hónap várakozási időt kell hagyni, mielőtt nekiállnál hennázni.

Ha már hennázni szeretnél, akkor csakis jó minőségű hennával érdemes nekiveselkedni, és persze nélkülözhetetlen a méregmentes sampon, legyen bolti vagy házi.

Értékelés: Nincs

Köszönöm

teeth_smile.gif Nekiállok tanulmányozni a hennázást, a fodrászom lebeszélt eddig (a várakozási idő miatt), de a fejbőröm nagyon száraz, viszket, sőt szemölcsöket is vélek itt-ott felfedezni.Változtatnom kell.

Értékelés: Nincs

Blankának hennázásról

Kedves Blanka!

Biztos segítenek itt neked a tapasztalt hennázók, de javaslom, hogy előbb alaposan tanulmányozd át a jobb oldali oszlop ("Könyvek, cikkek, receptek") henna "menüjét". Itt több cikk, és rengeteg hozzászólás, tapasztalat található! Én nem hennázok ugyan, de az itt olvasottak alapján anyukámat sikerült rávennem, így lassan egy éve ő is "hennafejű". Hidd el, menni fog!

Értékelés: Nincs
Judyka's picture

Köszönöm és már segített is! = +2 hennafejű..

Köszönöm szépen! Tényleg sikere van az új hajszínemnek, ugyanis ma meglátogattak a barátnőim és egyből megcsappant a henna, indigó készletem. Még szerencse, hogy többet rendeltem. wink2.gif Már régóta hezitáltak a hennával kapcsolatban, de ma, amikor meglátták a csillogó hajamat, rögtön eldöntötték, hogy ezzel a hennával bizony Ők is be akarják festeni a hajukat. clap2.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tevéné's picture

henna vásárlása

Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írok-e? confused_smile.gif Én másodszorra festettem a hajam hennával,de sajnos most nem vagyok biztos benne hogy igazi természetes hennát vásároltam. Eddig a VI.ker. C...A-ban vettem a zöld henna port és most én is kipróbálva felkentem a szememre. Nem sok eredménnyel omg_smile.gif , ugyanis semmilyen vonal nem maradt meg. Pedig Vali módszerrel készítettem. Segítsetek hol lehet valódi hennát vásárolni?

Értékelés: Nincs
Judyka's picture

Nekem is csak a "Berni hennája"-val sikerült.

Tapasztalatból mondom, nem érdemes kísérletezgetni más hennával no.gif Én próbálkoztam a szememre is más hennaporokkal, hennakészítményekkel, de egyáltalán nem fogta be. "Berni hennája" volt az egyetlen amivel sikerült, bár én indigót is tettem hozzá, hogy sötétítsem, és barnásabb legyen egy kicsit. Attól függ milyen a hajszíned és milyen árnyalatot szeretnél. Sok sikert!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Jó minőségű henna vásárlása

Nos, úgy látom Te is belefutottál a henna kísérletbe, de nem baj, legalább megtapasztalod, hogy henna és henna között óriási különbség van.

Ha nem szeretnél tovább kísérletezni, akkor az eredményes hennázáshoz, a Berni féle hennát ajánlom. Ez tutira befogja, mind a hajat, mind a szemöldököt, ha az előírtak szerint használod. Próbáld ki!

Értékelés: Nincs
Tevéné's picture

henna vásárlás

Köszönöm a gyors válaszokat,mindkettőtöknek!!!

Kérdésem még az lenne hogy a "Berni féle hennát" csak a neten tudom megrendelni vagy üzlet is van, pl:személyesen. /felkeltette az érdeklődésem az indigó is/ az is egészséges egyébként??? wave.gif

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Henna üzlet személyesen

Természetesen nem kell fuvardíjat fizetned, ha pesti vagy, a személyes átvétel működik a bionomban.

Itt olvasd el a feltételeket.

Természetesen az indigó is egészséges, hiszen a bionom áruházba csak olyan termékek kerülhetnek be, amik átmennek a tanácsadói szigorú rostán, azaz tökéletesen megfelelnek a bionom követelményeknek.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

henna nem csak neten

Szia!

Személyes átvételre is van lehetőség, a részleteket a Vásárlási Információk fülecske alatt találod.

Miért lenne az indigó káros? Ha a jobb oldali menüsorban található henna hajfestéshez linkre kattintva (ha eddig még nem találtad meg) sok fontos információ birtokába juthasz a hennával, hennázással kapcsolatosan, és az indigós kérdésedre is megtalálod a választ.

Niki

 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nagyon szép lett, gratulálunk!

És köszönjük az értékes képes beszámolót. Biztos nagyon sokaknak fog segíteni a döntésben.  

Értékelés: Nincs
Kismacs50's picture

henna festés

Vali már többször írtam, lehet nem jó bejegyzésre. Választ szeretnék kapni a henna festéssel kapcsolatban.
Eddig henna alapú gyógynövényfestékkel festettem a hajam, nem tartalmat aluminium sókat , ammóniát és oxidánsokat.
A márkát nem írhatom ide, de bioboltban vásárolom.
Át akarok állni a ti hennás festéketekre, de nem tudom, hogy simán az után amit most használok átállhatok-e.
Ugyan is arra a hennára  ( ez egy krém alapú balzsam ) amit most használok az van írva, hogy előzőleg más festékkel festett hajra nem használható.
De mivel én nagyon őszülök, nem tudom bevállalni, hogy először lenövesztem a hajam.

Sürgős választ kérek, már nagyon szeretném kipróbálni a henna-indigó festért.
 

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Vannak dolgok.....

Szia Kismacs!

Tudod, én is erősen őszülök, és mégis kivártam a 3 hónap szünetet, lenőttem, szégyelltem (igen, bevallom szégyelltem, mert rendetlennek éreztem..), takargattam, pántot hordtam, hajat feltűztem stb, de az ember ennél sokkal nagyobb dolgokat is kibír, nem csak ilyen kis külsőséges változásokat.

Tudod, itt sokan kibírták a maguk három hónapját, mindenkinek megvolt a maga lenövése és a türelmetlensége, de a cél az egészség (nemcsak a haj).

Vannak dolgok, amiket igenis vállalni kell. És érdemes. Ha mégis ki kell várnod azt a kiszabott időt, tekintsd kihívásnak, kalandnak, feladatnak, ahogy jólesik. Sok sikert Neked a majdani hennázásodhoz!

szeretettel Adri

 

Értékelés: Nincs

Hennás festést mikor lehet?

A kérdés az, hogy mit tartalmaz az Általad használt festék? írj összetételt!

Ha nincs benne semmi vegyszer, PPD (para-phenilen-diamin), akkor lehet rá hennázni. De nem biztos, hogy elsőre olyan lesz az eredmény, mintha várnál 3 hónapot...

Értékelés: Nincs
Kismacs50's picture

henna festés

Tünde!

Az égvilágon semmi összetevő nincs rajta feltüntetve.

Szó szerint ez van ráírva " Gyógynövényes krémhajfsték. A hajfestés és a hajápolás alkotóelemeinek egyedülálló együtese. Ammóniát és oxidánsokat nem tarrtalmaz."

Na ebből nem tudom, hogy mi van benne. henna az biztos, ammónia nincs, mi lehet még ami esetleg befolyásolná a hajamat ha áttérek az eredeti hennátokra. Esetleg eltörik? Vagy fakó lesz? Az, hogy elsőre nem lesz olyan amilyen volt az nem zavar.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

henna festés

Kedves Kismacs!

A neten sem találtad meg az összetevőket, mert az is megfelelő lenne, hogy onnét "bemásolod"...

Nehéz megmondani, hogy történne-e valami, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy igen... és hogy azon belül mi?! ... nem tudom, ezért is szoktuk inkább ajánlani a min. 3 (hosszú haj esetén 6hónap) várakozási időt, biztos, ami biztos alapon...

Niki

Értékelés: Nincs
Kismacs50's picture

henna festés

De megtaláltam, íme:

Összetevők (INCI lista)...

A részletes kifejtésnél én nem találtam benne káros anyagot, de ebben ti vagytok a szakértők.
Most aztán várom az itéletet! Kenjem vagy ne kenjem? Mármint ezután a Berni hennáját. 

Értékelés: Nincs

Henna vegyszerek után

Muszáj volt kitörölnöm az összetevőket, mert szétesett a sok linktől az oldal.

De megnéztem őket, tele van vegyszerekkel... valóban nincs benne ammónia, PPD, volt helyette színezék, tartósítószer, glikolok...stb. és a végén egy kis henna.

Én a helyedben csinálnék próbafestést nem túl látványos helyen, valahol a füled mögött pl. egy fél tenyérnyi területen. Ha végképp nem tudod kivárni a 3 hónapot...

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel